Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
Creative997 #74650 üzenetére
jaja arra is de akar lehetne a monzai is?
de elég messzirol nezve meg akar a jeddai-it es bele lehet latni?ebbol a harom palya legjobb reszibol van osszerakva dronpalya
-
vandor01
senior tag
épul a dron palya!
Na es melyik F1-es palyara hajaz a vonalvezetese? van itt minden- szük visszafordito....
- balos jobbos balos technikas sikan
- hosszu csutkazhato egyenesha megnol a sok zoldseg akkor lesz gumifal... helyett zoldsegfal....
meg bukoter is
[link] -
válasz
Sordoran #74647 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy most egyfajta átmeneti időszakot élünk. Újdonságnak számít az, hogy egy kamerát fel tudunk küldeni a megszokott belátási akadályok fölé. Aztán meglátjuk, hogy merre tovább, azaz teljes elektronikus kontroll lesz, vagy egyszerűen úgy hozzászokunk ehhez is, mint anno az instant fotográfiához a XIX. században.
MaCS
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74644 üzenetére
Vicces egyébként, hogy most gyors rákeresve google-n olyan oldalakra, ahol országok drón törvényeit összesítik, három oldalból csak egynél írják hogy repülni szabad, fotózni nem. Többinél pedig szimplán a drónozásra írják hogy megengedett. Nincs olyan drónos aki úgy repül nyaralás alatt, hogy nem akar felvételt készíteni...
Azt látom hogy már náluk is van mobil app, mint nekünk a MDS, de a fotózáshoz engedélyt kell kérni hatóságtól.
Én ha viszem drónt, értelemszerűen fogok fotózni/videózni olasz és szlovén szakaszon majd, na az jó kérdés hogy azokat meg tudja-e különböztetni a rendőr esetleg. Bár be van állítva, hogy koordinátákat mentse el felvételhez, esetleg időbélyegző és telefonon a google idővonalon meg tudom mutatni hogy akkor még határon túl voltam, csak kérdés érdekli-e, vagy itt a bírság és fussak én az igazam után. Picit elkalandoztam, de ugye semmi sincs kizárva. -
válasz
deathcrow42 #74645 üzenetére
A hajós-jogosítvány még jól megy náluk, de ezen kívül szint alatti az egész. Én ha nyaralni megyek szeretem jól érezni magam (mint mindenki más), na ez a horvátoknál nincs meg. És koszos a víz, alig van élővilág. Árak meg már az olasz árak felett...
Amúgy imádom a görögöket, Thassos, Vourvourou.... csak ne lenne az a 3 határ közöttünk...
A thassosi Golden Beach nagyon adja a drónos témát:
-
válasz
SeniorTilla #74644 üzenetére
Mi leszoktunk horvátországról, miután voltunk görögországban.
Amit hallottunk, hogy a horvátoknál a kisvárosokban az éttermek nagy részét albánok meg szerbek vették át, üzemeltetik és fullos egyenkaják mennek. Rovinjban voltunk többször, ezt meg tudom erősíteni.
-
2 éve még itthon is simán repülhettél, aztán jött 2024.01.01.
Ha jól tudom, sehol nem készíthetsz felvételt vagy nem reptethetsz felvételre alkalmas drónt. A gond akkor van, ha jön egy rendőr vagy feljelent az egyik barom. Egyébként nyilván nincs. A horvát rendőr ha megtalálja nálad a drónt és van benne felvétel, akkor elkobozhatja és ezer eurós mértékű bírságot szabhat ki rád. Plusz a drón ára.
Én amúgy sem csípem őket, ehhez nem kell sokat visszanézni a történelemben, vagy elég egyszer kimenni a nyomorult tengerpartjukra és megélni a szíves vendéglátást. Talán a szlovén határnál észak felé már jobb, de amúgy a horvát nyaraltatás egy nagy futószalag a gagyi soron. Menj el a görögökhöz vagy ha messze van az olaszokhoz, sokkal jobb élményed lesz, és a tenger is tisztább, a kulturáltságról nem is beszélve. Ja és nem b*sztat senki ha drónozol.
-
krokk
senior tag
válasz
MaCS_70 #74642 üzenetére
Amúgy nem az van, hogy a partokon és strandokon van ebből probléma? Pl fenn a hegyekben a kutyát sem érdekli ha jól tudom.
Gyorsan rákerestem bár 1-2 éves topickok de nyilatkoztak redditen ottani lakosok, hogy simán lehet repülni és nincs is belőle gond ha nem strandon vagy túristákkal tömegnyomorgott helyeken illetve természetvédelmi területen repkedsz.
Gondolom mindenkivel ez van, csak mi magyarok ha horvátba megyünk akkor a tengerpartra megyünk, ott meg nem szeretik ha drónoznak, ennyi
-
válasz
SeniorTilla #74637 üzenetére
+1
A horvátok drónügyi hozzáállását nem ismerem, de ha olyan, mint sok egyéb területen, akkor az nem jó...
Vajon miért alakult ez így? Csak velünk ilyenek, vagy mindenki mással is?
MaCS
-
Takax12
csendes tag
válasz
Kár, hogy horvátban ez van, főként ott akartam volna használni a nyaralás alatt...
Hát ez van.
Köszi az infót. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74639 üzenetére
Parenzana kerékpárúton megyünk majd végig, vannak vadregényes részei, de azért elég turistás is. Meglátjuk, a drón a táskába lesz kéznél (ha belefér).
-
-
Sordoran
addikt
válasz
Kár érte amúgy, nyáron megyünk kerékpártúrára, és ha befér biciklis táskába, viszem drónt is. Olasz és szlovén szakaszon jó lenne repkedni, de horvátoknál maradhat táska mélyén (ami a teljes út több mint fele...).
-
válasz
Takax12 #74636 üzenetére
Egy DJI mini 3 olyan halk, hogy a szomszédok meg sem hallják ha felszállsz vele az udvaron. Kint a mezőn hidd el, senkit nem fog érdekelni, hogy repkedsz vele. Ezt nem kell túlparázni.
Horvátok már más téma. Eleve nem normálisak, bunkók, irigyek - nem is értem miért járnak oda az emberek (mindegy, ez más téma). Ott elég szigorúan veszik és büntetik, én nem kockáztatnám meg. Olasz, Görög, Szlovén helyeken nincs probléma, nem érdekel senkit. Olaszországban a sípályán a rendőr nézegette a Mini 4 pro-m kijelzőjét, hogy milyen faxa fentről a kilátás a pályára
-
Takax12
csendes tag
válasz
Takax12 #74633 üzenetére
Szia! OK, ma mégis rászánom magam egy drónra, ami 250 g alatti C0-ás, minimális hobbi célra kevés repüléssel, akkor kb. a következő lehetőségeim vannak vele?
- nem kell hozzá jogsi.
- a gépnek az aksival együtt kell 250 g alattinak lennie, hogy C0 legyen?
- A saját udvaromon, csak légtérhasználati bejelentéssel tudok felszállni vele, és videózni az udvart, a családot. (mást nem akarok vele videózni, mert más nem érdekel)
-Ha mondjuk kimegyek egy mezőre, vagy focipályára, ahol épp nincs senki, ott is hasonló engedély kell, és ott videózhatom a tájat.
Jól tudom, hogy Horvátországban csak repülni lehet vele de kamerázni nem, persze a megfelelő légtér stb bejelentéssel? (mondjuk így értelme nem sok van az egésznek) -
Sordoran
addikt
válasz
Takax12 #74633 üzenetére
Reklám anyagoknak nem hiszünk, főleg ha ilyen minőségiek.
Nincsenek csodák, de mivel nincs tapasztalatom vele, és valódi tesztet én se láttam róla, így nem tudom megcáfolni a 8K kamerát.
Én ennyiért semmit nem tudok ajánlani. A DJI uralja a piacot, szóval náluk legalább nincs zsákbamacska, viszont zsebbe nyúlósak. Használtan ki lehet fogni valamelyik Mini-t, de az akadályelkerülés ennyiért felejtős náluk. -
Takax12
csendes tag
válasz
Sordoran #74632 üzenetére
Amit te linkeltél az az olcsóbb verziós változata, kisebb vezérlőegységgel, és gyengébb aksival, egyszerűbb kamera stabilizátorral, rövidebb rep idővel, memória kártya nélkül.
Amit én néztem, annak ez a videója, bár nem kicsomagolós próbálós, hanem reklámozós.
link 1
link 2
Nem ragaszkodom mindenképpen ehhez. Ha tudsz mást, jobbat ajánlani ennyiért szívesen fogadom. Köszi! -
Sordoran
addikt
válasz
Takax12 #74631 üzenetére
Az ilyen csoda drónok tudásának felét se érdemes elhinni, bár itt a 720p kamerát el lehet, bár minősége ki tudja milyen. Akadályelkerülésében nem hiszek, 20 perces repülési idő valamint a 200m hatótáv pedig talán labor körülmények között megy neki.
Ha EZ ugyanaz a drón, akkor elég pénzkidobásnak tűnik. -
Takax12
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot kérek a következő dologban.
Megtetszett a drónozás, és gondoltam veszek magamnak egy C0-ás kis drónt, amivel megtanulok repülni, és nem utolsó sorban készítek pár videót, képet a nyaralás alatt, amiket nem akarok feltölteni, mondjuk a youtube-ra.
Max 50eFt-ból akarom kihozni a gépet. Többet nem szánnék rá, mert évente max. 10 alkalommal akarom használni, és nem akarok később fejleszteni, nagyobb komolyabb gépet venni.
Mivel a gépek márkanevei így kezdőként nem mondanak semmit, így nem tudom, hogy melyik gépbe fektessek.
A Banggood-on nézelődtem, és pár megtetszett.
A következő szempontok alapján keresek:
kamera minimum: 720P,
szervós gimbal,
akadálykerülés,
lebegés egy helyben,
reptáv max 200-300m
repülési idő 20 perc körül.
Ezt találtam,a minek még a vezérlőjén is van „nagyobb” kijelző, így gondolom még a telefon sem kellhet hozzá.
WLRC V168 MAX GPS
Ha jól tudom a C0-ra jogsi nem kell, viszont kell regisztráció, légtér használat bejelentés.
Megfelelő lehet ez nekem?
Tudnátok alternatívákat is mondani?
Köszönöm előre is a segítséget! -
-
vandor01
senior tag
na ezt tegnap raktam ossze...
a toltott aksin kivul mi kell meg, hogy repkedhessek vele
a szabad mezon mindentol minimum 150 meterre tavol?
-
válasz
Kis Tigris #74627 üzenetére
Ha más megkülönböztető nincs akkor írd azt, ha valami nem jó úgyis keresnek pontosítás végett.
-
Sordoran
addikt
válasz
deathcrow42 #74625 üzenetére
Ma lejár (vagy már tegnap lejárt) az 5 nap a hiánypótlásra, és mivel nem kaptam választ reptértől se, így valószínűleg nem lesz eseti légterem. Viszont közben városi jegyzőtől szerzett információ szerint (avagy ők így jártak el korábban mással), ha nem repülök közvetlen házak fölé, és veszem fel az ott élőket, akkor szabad a pálya. Szóval vicces lesz, de ilyen 5-10 méter sugarú köröket rajzolok majd be MDS-n és így fotózom, videózom, a mostani célomnak ez is megfelel.
-
-
válasz
Kis Tigris #74623 üzenetére
A nyilvántartás számát kell.
Azt a biztosításnál talán meg kellett adjad én onnan néztem ki. -
alien0903
tag
válasz
SeniorTilla #74611 üzenetére
Esetleg valami olcsóbb verzió és csak olyan érdekelne ami vevő oldalon telefonhoz kapcsolható.
-
Sordoran
addikt
Na ezt megnézném, erről a videóról piviben jöhetne egy link.
Amúgy én is láttam már más magyar youtubernél aki rendszeresen vágott be légi felvételeket videóiba Budapest közepéről, és ott is nagyon erősen kérdőjeles számomra hogy legálisan készültek-e. Jó, főleg a Duna felől mutatta a partot, vagy a hidakat, szóval itt ténylegesen nem (korábbi évekbeli értelmezés szerint se) lakott terület fölött volt, de azért más kisebb városokban is csinált felvételeket, és nehéz elhinni hogy előre 30 nappal ezeket már tudta intézni (bloggernél azért nehéz elérni hogy 30 napra előre tudja mikor hol fog forgatni).
Próbálkozom megfelelni a szabályoknak én is, tudom hogy sokszor lehetetlen szinte, de itt még keresem a végét: azaz hogy a repülésbiztonsági elemzés mennyire problémás, vagy esetleg költséges. Az biztos, hogy a reptér.hu által kínált ügyintézés ára hobbira nem éri meg. Ha pedig nem tudom elintézni magam ingyé', akkor ez van. Marad az, hogy ahol megoldható, ott úgy készítek a város egyes részeiről, épületeiről videót, hogy a drón ténylegesen ne a lakott terület fölött legyen. -
twine
veterán
válasz
Sordoran #74618 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy bárkit a legális útról próbáljak más irányba terelni , pusztán mint egy érdekességet mesélem el:
Egy eléggé elhiresült Magyar youtuber, akinek azért már bőven vannak szponzori tartalmai, és elég szépen megél abból amit összerakott, volt egy videója ami konkrétan , nem is titkoltan egy hosszabb reklám volt....(Nem akarok nevet írni, nem célom a seriffkedés, meg "felnyomkodás")
Na ebben a videójában is, mint szinte mindegyikben, voltak drónos jelenetek, és ezt így vezette fel...
"Mekkora szerencse, hogy itt a sétánk közben pont találtunk egy memóriakártyát a járdán,és pont légi felvételek vannak rajta erről a területről!"
NAgyon meglelpődtem, hogy még ő is így nyomja..... -
Sordoran
addikt
Két kérdés, aki esetleg szokott lakott területen belül drónozni:
- Eseti légtérhez kérnek Repülésbiztonsági elemzést, ezt csak szakember készítheti, vagy akár én is? Van rá formanyomtatvány?
- Másik az kicsit érdekesebb téma, most hogy megfogalmazták a lakott terület fogalmát, találtam egy oldalt ahol részletezik hova kell, hova nem eseti légtér. Ez mennyire állja meg helyét szerintetek? Most ezek szerint ha városban (kis településről van szó) csak olyan helyeken szállnék fel és repülnék ahol nem laknak, azt szabadon megtehetem MSD app bejelentkezés után (pl. olyan zöld területek ahol 5-10 méterre van legközelebbi lakóingatlan kerítése, vagy közintézmény udvara, park, amikor a drón alatti 5-10 méteres körben nincs senki)? Bár hülyén néz ki az appban bejelölni egy 10m átmérőjű kört, de ha ezzel megúszom eseti légteret...
Szeretnék városban készült képeket és videókat is megosztani, ehhez pedig jó lenne ha később se köthetnének bele, hogy szabálytalan módon készültek. -
válasz
Kis Tigris #74616 üzenetére
Ugyan ez volt velem is viszont a drón és az üzembentartóra figyelj, mert nekem azért volt gond, hogy a drónt akartam közben a másikat kellett volna..
És igen, 1000 Ft. -
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74614 üzenetére
Kicsit keresnem kellett nekem is, de ITT van nyomtatvány.
Amennyiben te magad tervezel még jövőben drónozni, akkor szerintem onnan nem feltétlen kell törölnöd magad. Elég ha a gép már nem a te neved alatt lesz.
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Eladom a drónomat, ami regisztrálva van.
Eladásnál külön kell töröltetni az üzembentartót is, meg a drónt is? Üzembentartó törlésére találtam megfelelő nyomtatványt, de eszközre nem :/ -
-
alien0903
tag
Üdv! Nem pont drónhoz (etetőhajóra) FPV szettet keresek, olyat ami tud kb 300 métert, és telefonhoz tudom kapcsolni OTG-n a vevőt. Tud esetleg valaki ajánlani komplett szettet? Pár kínai oldalon nézegettem, de nem igazán tudtam választani, hogy mekkora teljesítményű kellene, és melyik megbízható.
-
tylerddd
veterán
Üdv! dji Mini 2 se-hez ugye kell jogsi? Köszi!
-
twine
veterán
válasz
abzo33 #74605 üzenetére
Akkor félre ertettelek! Sorry
Kikapcsolás;
Soha nem használtam fimit, de dji-nal :
Rövid egyszeri gombnyomás, majd közvetlenül utána hosszú gombnyomás....mind a drón ,mind a kontroller tekintetében.
Nekem ez már annyira becsipodott, hogy technikusként gyakran tapasztalom magamon,hogy minden egyéb hang és videó technikát is így akarok kikapcsolni folyton -
abzo33
újonc
Köszönöm a segítő szándékot és értékelem de sajnos ezt már elolvastam és így nem működik úgyhogy valami más probléma van.... Az se értem hogy miért nem tudom kikapcsolni csak ha rádugom a töltőre se a drónt se a controllert.. Most ebédeltem és újra indítok mindent elölről kezdve lehet hogy most jó lesz de tényleg köszönöm a szándékot....
-
twine
veterán
válasz
abzo33 #74603 üzenetére
Szia!
A legnagyobb jóindulattal, és segítőkész szándékkal mondom azt, hogy ha ennyire nem vagy képben a géped működésével/ irányításával, akkor ne emeld egyelőre levegőbe...
Keress User manualt, ha nem megy az angol a Google segít fordítani...
Olvasd át, töviről hegyire,,,első drónos tulajkent rengeteg hasznos infót fogsz benne találni, ami érdekes lehet számodra!
Mind az irányításáról, mind az intelligens repülési modokrol, vagy akár csak a szimpla működéséről...
Hidd el tényleg hasznos, és nem savazásból, vagy pokhendisegbol írtam...
De ha mindenképpen ezen információk hiányában akarod levegőbe emelni, lelked rajta, parancsolj....;
Gratulálok, használd egészséggel,sok balesetmentes repülést, kívánok vele! -
abzo33
újonc
Valaki tudna segíteni abban hogy hogy kell y elindítani egy fimi mini T kapcsolódik a kontrollerrel a telefonnal tudom mozgatni a kamerát tudok fényképezni videózni de fingom nincs hogy kéne a propellereket felpörgetni vagy elindítani vagy ilyesmit.. gondolom a djálj vagy bármelyik hasonlóan működik de nekem ez az első drónom... Műholdagból csak 15-öt lát od és pirosan mutatja... Hátul a lámpája felváltva zölden vagy pirosan világít... Valaki tudna segíteni akár telefonon is ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- BMW topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mozilla Thunderbird
- Energiaital topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest