Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Léghűtés topik
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
válasz
Rodzser Mór #72999 üzenetére
Egy landing pad lényegében helyet sem foglal, legalábbis jóval kevesebbet mint egy 60x60as bútorlap...és sokkal könnyebb is. Táskába, szatyorba simán elfér, amit aztán bicajjal, vagy gyalog tudsz is vinni magaddal.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Peaceliker #72998 üzenetére
Igen, a leszállástól tartok, ha nincs sík leszállóhely. DJI Mini 1 gépem van.
Egy 60x60-as bútorlap lenne jó
Kicsit macerás lenne cipelni.
Vagy megtanulok kézbe leszállni (meg felszállni), de ezt nem nagyon forszíroznám.
-
Peaceliker
addikt
válasz
SpydeR3412 #72997 üzenetére
szerintem kollégának inkább a leszállás lesz a gond, ami nálunk ugye nem probléma, mert leesni bárhova letudunk
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #72993 üzenetére
Én is mindig a gép/távirányító/szemüveg dobozáról szállok fel, ha úgy kívánja a helyzet. De pl a bringát sem szoktam megvetni, mint felszállópálya.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Rodzser Mór #72991 üzenetére
Nem tudom milyen drónod van, de én gyalog/bicajjal egy 20 literes Decas hátizsákba viszem, a Mini 2-t, FMC kombóval a hozzá tartozó tatyiba, és bőven belefér még egy 75ös Landig Pad, sőt...még pár szendvics, víz stb. Nagyobb drónnal max nem lesz szendvics, de alapvetően elkéne hogy férjen
-
Aliendej
tag
válasz
szacsee #72971 üzenetére
DJI Tello (boost combo) a legjobb választás, játék kategória, "bárhol" reptetheted jogsi nélkül is az EU-ban és nem kell rá biztosítás. (3 akkuval, dokkoló töltővel most jó áron van) Stabilan áll mint Mariban a gyerek, persze a szelet ez sem szereti, ahogy egyik 100eFt alatti készülék sem.
-
Dasdas
csendes tag
válasz
Rodzser Mór #72993 üzenetére
Nyár végén kezdtem bele énis, gyalog vagy robogóval mentem ki mindig. Én a Taranis-nak a dobozát használtam. hoztam, felszálltam, vittem a gépet vele.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Peaceliker #72992 üzenetére
Gondolom, te autóval mentél odáig is. Én meg javarészben nem autóval mennék, hanem bringával vagy gyalog. Emiatt írtam, hogy táskában, szatyorban kéne elférnie. Cska a kultórált óbvatos leszállás jöhet szóba
-
Peaceliker
addikt
válasz
Rodzser Mór #72991 üzenetére
Én egy obis fém kofferban hordtam ki a cuccokat, arról szálltam fel. Le meg disarm este ahova esett, bár nem tudom te géped is racer-e... Az bírja ezt
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Van valami jó megoldásotok a webshopokban kapható Landing pad helyettesítő alkalmatosságra?Ami kis helyen elfér (táskában pl.) és ellátja a feladatát, kellően sík felületet ad?
Gondoltam valami összehajtható műanyag lapra, vagy kartonra. De még nem gondoltam végig. Meg aztán ha vizes a fű, annak is ellen kell állnia ls a szél se fújja el
Gondoltam sima építési fóliára is. De azt ha leterítem a pusztában, az sem sík felületet az alatta levő fűcsomók miatt. -
blendész
tag
Sziasztok!
Esetleg, ha valakinek van dji air 2s masinája, lenne pár kérdésem.
- az akku önkisütési idejét lehet állítani az app-ból? Phantomnál még lehetett, de itt nem találom.
- a quickshot módok tényleg ilyen idiótán vannak megcsinálva, hogy rögzítetten 30p sebességgel forog és nem lehet állítani mondjuk 25-re? (Ha így van, akkor gondolom ebben az üzemmódban a d-log is csak vágyálom.)
- oké, hogy néha nem lehet d-logot használni, de a normál formátum paramétereit sem lehet beállítani sehol? Phantomnál engedte a kontrasztot, élességet, szaturációt állítani.
- a beállított téma körülrepülését egy körnél nem lehet többre beállítani?
Egyelőre kicsit csalódtam a testreszabhatóságot, beállíthatóságokat illetően, de halványan remélem, hogy csak nem tapasztaltam mindent ki még. -
KisTücsök
addikt
válasz
Sirandrish #72987 üzenetére
A sima képek között keresd. Címkék szerint jeleníted meg, akkor írja, hogy melyik a pano.
Úgyis jó.
Mit vettél végül?
-
KisTücsök
addikt
válasz
Sirandrish #72982 üzenetére
Ott van az egyben is a többi kép között, csak nincs ami megjelenítse. Google fotókba töltsd fel pl.
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #72984 üzenetére
-
twine
veterán
Sziasztok Srácok!
1550mAh 4S aksit fullra töltve 4-5 napig lehet tárolni?
Voltam melózni hétvégén, maradt utolsó napon jó pár aksim, ami töltve maradt, és pénteken megyek megint velük repülni...semmi kedvem(időm-energiám) most sem kirepülni, sem töltővel meríteni, ha ennyi napot kibírnának az akksik...
Az álltalános elvek megvannak, hogy tárolásin tartani őket stb...ezt tartom is,
de az ilyen 3-5 napos perióddusokban nem vagyok biztos, hogy degradálódik e ennyi idő alatt az akksi, ha fullra töltve áll.
előre is köszi -
Sirandrish
legenda
Valaki el tudná mondani hogy 360as panorámát hogy lehet PC-re élvezhető minőségben feltenni? Mármint hogy rendesen klikkelheto és forgatható "golyó" legyen belőle.
Fly appba nagyon penge, de telora lementve is katasztrófa, az SD kártyán meg konkrétan 26 önálló kép van panorámát helyett :) -
MaddeNNNN
addikt
válasz
pityaa23 #72979 üzenetére
Sehogy, vagyis de ha 30 nappal előre megkérdez az engedélyt.
Velem ugyan ez volt tavasszal. Repce virágzást kellett volna repülnöm Makó alatt a román határnál, erre egyik napról a másikra lefoglalta a légteret földszinttől 3000m-ig a román katonaság mert hadgyakorlata volt és pont átért még oda a légtere.
Honvédelmi minisztérium, majd innovációs és technológiai minisztériumtól engedély 30 nappal előre. Mondom oké, nekem mára kellett volna uh akkor ez bukó.
40m magasan repültem volna egy M600 Pro-val, de nem akartam megkockáztatni. -
vandor01
senior tag
-
-
vandor01
senior tag
válasz
pityaa23 #72976 üzenetére
nem ertem.....
ha te ott rendszeresen munkat vegzel akkor gondolom van legeterengedelyed?
ha a katonasag pont arra az idoptban tenne venne valamit akkor majd ertesitenek teged hogy most kuss van.... ha nem ertesitenek? akkor hajra csinald a dolgod hisz neked meg van ami kell..... hol itt a problem?
de ha csak most kernel engedelyt es pont ott akkor katonasat jatszanak akkor ugyse kapsz ra legterengedelyt...... a katonasaggal meg egyezkedni? de most komolyan?
szerintem..... -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Időszakosan korlátozott katonai műveletes légtérben, de városon kívül kellene felvételeket készítenem 2-hetente ugyan arról a területről. Szerintetek a katonaságtól el lehet érni valakit aki adhat nekem erre engedélyt? Feketén nem szívesen ugranék neki.
üdv: pityaa
-
Schaf
tag
válasz
szacsee #72971 üzenetére
Az ismerős gondolja át, hogy az új szabályok miatt még a kertben sem repkedhet a gyerek megfelelő regisztráció engedélyek és életkori megkötések nélkül.
A 250g MTOM alatti eszközök esetében nem kell jogsi (DJI mini nem ilyen) és nincs életkori határ, de ebben az esetben is kell legyen üzembentartó regisztráció és biztosítás.
... és elég egy rosszindulatú szomszéd. :(
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Ismerősöm gyerkőcnek venne drónt névnapra / születésnapra.
Kicsi lakásban repkedős felejtős a kis terek miatt.
Kertben van hely rendesen.
Keret max 25-28K.
30-35cm nagy könnyű drón lenne a cél, nem hátrány a kamera ha van, de nem elsődleges.
Mit ajánlatok? Syma X5-C utódok közül mennyire elvetemült ötlet venni valamit?
Milyen tipus most a best buy, ami belefér a keretbe és viszonylag egy langyi szellő nem küldi vissza kínába?
Kösz a válaszokat, tippeket előre is! -
Whooly007
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy magyarországon drónra "casco" biztosítást lehet kötni? Van ilyen? Angliában, USA-ban találtam ilyet, de magyaroszágon nem dobot ki semmit, csak a felelősség biztosításokat.
-
Schaf
tag
válasz
trialboj #72967 üzenetére
Melyik "profi" pilóta írta, hogy "szinte lehetetlen"?
Az amelyiknek most lett drónja, vagy az amelyik arra se veszi a fáradtságot, hogy egy pár perces vizsgát megcsináljon??
2021.01.01.-ig MINDENHOVA kellett eseti légtér a repüéshez. Most lakott területen kívül a nyílt kategória alapszabályait betartva az MDS-sel gyakorlatilag akkor repülsz amikor akarsz.
Mi ebben a "szinte lehetetlen"?
Az, hogy a "menőnek" derogál megérteni a szabályokat? Na az más kérdés...
Azt pedig jó ha tudod, hogy a magyar ellenőrző rendeszer(is) kb onnantól látja a DJI drónodat, hogy bekapcsoltad. -
-
trialboj
őstag
válasz
Celtis #72950 üzenetére
De pont azt akartam kérdezni hogy a természetben senki nem kérdezi meg hogy van-e vizsgám, meg engedélyem. A Dji tudja egyedül ha az ő gépükkel repülsz hogy éppenséggel milyen zónában vagy, de nekik gondolom nem szabad visszaélni az információval, csak akkor adhatják ki ha balesetet okoztál és vizsgálat indult, vagy tévedek?!
Ha már a profibb pilóták is azt írják hogy szinte lehetetlen szabályosan repülni, az erdő szélén is akkor tényleg eléggé elgondolkodtató hogy van-e értelme beruháznom egyre. Mondjuk én romániában repkednék de itt sem hiszem hogy sokkal könnyebb lenne.
-
Sirandrish
legenda
Nah megérkezett a drón. Osztrák vizsga is meglett közben, szóval halad a project.
Most a caret szeretném belőni, és találtam is róla videót, de az onnan kezdődik hogy be van aktiválva a gép.
Ez konkrétan mit jelent? Hol kell beaktiválni? -
Skynet258
veterán
válasz
Grillo #72964 üzenetére
Ez a MyDroneSpace egy szar, sokat elárul az is, hogy konkrét videó lett róla nemrég, hogy állítólag működik.
Nekem szerencsére nem volt probléma iPhone alatt, GoodID is ment elsőre, program is működik, de biztosan tré mert annyian írták a neten, hogy valami kell legyen vele. Talán droid alatt még instabilabb, passz.
Amúgy én megcsináltam a vizsgát meg mindent ami ahhoz kell, hogy legálisan röpködjek lakott területen kívül. Én úgy apellálok, hogy azért az ellenőrző szervek nem minden tagja gyökér, így ha valamit nem is szabályosan csinálok és ezért odajönnek, látják, hogy nem fullba telibeszartam az egészet, hanem próbálkozok betartani a dolgokat (még ha kb nem is lehet így ebben a formában) és akkor azt mondják jóvan hülyegyerek, legközelebb figyelj jobban. Legalább a szándék megvan, hátha ez elég lesz ahhoz, hogy kihúzzon az épp aktuális csávából - annyit meg akkor már megért a dolog.
De amúgy felküldöd 200 méterre (persze ezzel már szabályt sértettél, mert 120m a max amíg mehetne) vagy 300-ra, ott már nem is lehet sem látni, sem hallani, a természet közepén nem fog azért annyira feltűnni senkinek. Persze a leszállás felszállás necces lehet, de azt sem sok ember között kell abszolválni és ennyi.
Próbáltam keresni konkrét eseteket amikor valakit megvágtak lakott területen kívüli drónozásért, nem sok minden találtam. -
Grillo
őstag
válasz
Sirandrish #72963 üzenetére
Ja. Korábban már próbáltam, de akkor nekem nem ment. Lehet akkor teszek megint egy próbát.
-
Grillo
őstag
válasz
Sirandrish #72961 üzenetére
Lefordítod ezt androidra?
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish #72960 üzenetére
jééééééj...a MDS app újrarakása megoldotta a problémát...
Mostmár be tudok lépni..
1 valami PIPA -
Grillo
őstag
válasz
Sirandrish #72958 üzenetére
Az biztos. Mikor próbálta utána olvasni, mit is lehetne tenni, kb. az jött ki, hogy várni kell, majd megjavul...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Grillo #72957 üzenetére
Én most szedtem le mindkét alkalmazást, és semmi. Most kipróbáltam hogy letörlöm a GoodID-t, majd újra leszedtem és kezdtem előlről, de most a címet nem megadtam, hanem hagytam hogy a jelenlegi pozíciómat használja címnek, de így is ugyanaz. Mail/telefon megerősítve, de hiába. Sikertelen bejelentkezés.
Az olvasottak és tapasztaltak alapján úgy veszem észre hogy idehaza nagyon kevesen repkednek full hivatalosan/szabályosan -
Grillo
őstag
válasz
Sirandrish #72956 üzenetére
Nekem lejárt a regisztrációm, utólag újítottam meg, azóta nem tudom használni.
-
Sirandrish
legenda
Még meg sincs a drón, de már az agyamra megy ez az egész
Mydronespace applikáció, amihez ez a gyászos goodID vagy mi kell, beregizek, beolvasom a személyit, megadom a mailt/telefont, mindkettő oké, megadom a címemet, és akárhogy próbálok belépni a mydrone appba, folyamatosan sikertelen sikertelen éééés sikertelen. a GoodID szerint van regisztráción az appba, ki is írja hogy 28 belépés (kb annyiszor próbálkoztam), de mégse tudok belépni...egyszer sem sikerült még.. -
varmi2
nagyúr
válasz
Sirandrish #72953 üzenetére
Megveheted a legdrágább legjobb drónt. És nézheted ahogy ott feszít a szobádban a polcon.
-
Celtis
veterán
válasz
Sirandrish #72949 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem jól figyeltél. De a korlátozott légtér határát nem is ezek a táblák jelzik. Lásd a térkép az előző hozzászólásomban.
-
Celtis
veterán
válasz
trialboj #72948 üzenetére
Elméletben létező?
Pont ugyanolyan szabályok, mint a drónvezető vizsga, regisztráció, biztosítás és hasonlók.
Itt a térképen látod a természetvédelmi területeket (is) [link]Hogy ki mennyire tartja be az más kérdés. Csak gondoltam jelezem, hogy hiába csinálsz szépen végig mindent, ha utána a Bükkben túrázva döbbensz rá, hogy a mydronespace appban bejelölve az aktuális helyet a képedbe kapod, hogy korlátozott légtér és nem repkedhetsz kedvedre.
Ha meg mégis tilosba mész, akkor minek a többi.Ezek a szabályok gyakorlatilag ellehetetlenítik a szabályszerű hobbi használatot és elveszik az ember kedvét a drónozástól. Én is már csak hébe-hóba veszem elő a gépet.
-
trialboj
őstag
válasz
Celtis #72947 üzenetére
De ezek nem csak ilyen elméletben létező szabályok? Hát a szép dronshotok 90%-a tilosban készült? Minden szebb hely természetvédelmi övezet, és akkor ott csak levegőt venni szabad?
Én is erdőben, erdő szélén, szóval kint a természetben való repkedéshez vennék gépem, de ez nekem új, hogy már a semmi közepén is szabályt sértesz, még akkor is ha minden engedályt megpróbálsz megszerezni előtte. -
Celtis
veterán
válasz
Sirandrish #72942 üzenetére
Sajnos teljesen mindegy, hogy leteszed-e a vizsgát és hogy regisztrélod-e a drónt. Szabályosan úgysem használhatod ezeken a helyeken, mert a legtöbb természetvédelmi terület és emiatt korlátozott légtér.
Persze felmerülhet, hogy a saját fejed után ésszel repkedsz, de ilyet persze én nem tanácsolnék senkinek.
Amúgy hasonló célra én anno Minit vettem.
-
Schaf
tag
Úgy látom ezt időnként be kell írogatnom ide, mert sokan nem olvasnak vissza (ha pedig valaki más oldalakról déz, legyen kedves a teljes kontexusban tegye)
SZÓVAL..
Az EU rendelet szerint 250g MTOM alatti saját építésű (Azaz kereskedelmi forgalomban nem kapható) illetve C0 osztályazonosítóval rendelkező UAS esetén NEM KELL jogsi és itthon hobby cél esetén biztosítás sem.
NA DE...
A rendelet "MTOM"-ot határoz meg, nem pedig TOW-öt.
Hogy mi a különbség? Megpróbálom laikus ak is elmagyarázni...
Az MTOM a. megegengedett LEGNAGYOBB súly amivel a gép repülhet. Azaz NEM a gép aktuális súlya, hanem az az elméleti határ, amivel az UAS biztonsággal üzemel.
Értsd: Ez olyan, mint az autódnál a "megengedett legnagyobb össztömeg" Marhára mindegy, hogy a csajod, vagy az anyósod ott ül-e melletted, vagy hogy tele van-e a csomagtartó! Ez az érték nem változik!
A Mini széria esetén a Mini1-2 esetén a csupasz gép súlya ugyan valóban pl. 248g. De mi van ha fent vannak a légcsavar védők? Akkor is repül? Repül hát, hiszen az MTOM 250g feletti
A Mini 3 esetén ez még konkrétabb, hiszen ott már maga a gyártó ajánl hozzá nehezebb és nagyobb aksit, amivel a gép szintén repül.Mennyivel lesz több a súlya, ha celkux-szal meg egy darab papírral ráteszed a regszámokat?
Szóval a Mini MTOM-ja bizony 250g feletti, ráadásul nem is saját építés vagy C0, így 2024. 01.01. után jelen állás szerint nyílt kategóriában csak A3 művelet végezhető majd vele
Ami jó hír egyelőre, hogy a magyar hatóság egyelőre nem akar ezzel foglalkozni, hiszen 500g-ig úgyis A1 műveletet végezhet minden UAS, azt pedig nem lepi át a Mini. Addig viszont mérleget I fogják... ha csak 0,001g-mal több repülés közben (leszarja egy madár, rá ragadt egy bogár, akármi) abból bünti lesz, ha nincs jogsi és biztosítás
Szóval senkit ne érjen meglepetés ha egy ellenőrzés esetén konkrétan mérleggel megmérik a gépet.
Ennek fényében mindenki döntse el vérmérséklete alapján, hogy a következő (egyben utolsó) A1 műveletes szezont hogy akarja repülni a Minijével.
Aki pedig érteni is akarja, nem csak letudni a vizsgát, hogy a következő szinten azért szívjon, mert A1/A3-ban nem tanulta meg amit kell, annak ajánlom az INGYENES KTI tananyagot, vagy a kicsit érthetőbb fizetősek valamelyiétt (pl Legter. hu)
Hülyeségeket meg ne terjesszünk... ha lehet...
-
Skynet258
veterán
válasz
Sirandrish #72942 üzenetére
Hasonlóan vagyok vele mint te, hobbi célra akartam drónt meg egyáltalán megnézni kell-e ez nekem. Én szeretek kicsit fentebb lőni mint az aktuális igény (így max én leszek a korlátozó tényező nem az eszköz) így mini 2-t vettem. Jogsi kész, regisztráció is megvolt bő 3 hét alatt, mydrone space applikáció reg is kész, szóval minden fasza. Ja és a mini 2 is marhajó kis gép.
-
Sirandrish
legenda
válasz
SpydeR3412 #72940 üzenetére
-
Sirandrish
legenda
válasz
vandor01 #72939 üzenetére
Nem tartunk még ott hogy az emberek nem úgy tekintenek más javaira (lehet ez egy drón is), hogy a másik azzal "menőzik". Én már többször sétáltam/túráztam olyan helyen ahol "belebotlottunk" drónozó emberkékbe, de soha eszembe sem jutott hogy az illető azért van ott hogy engem felvegyen, vagy hogy előttem villogjon vele.
Mindenesetre ha a kérdés megszületett, akkor legyen rá válasz is. Eszembe sem jut mások előtt villogni, és dolgozni sem akarok vele. Viszont szeretném megörökíteni azokat a szépségeket amikhez eljutok mondjuk a Mátrába, vagy a Bükkbe, csak ezentúl más látószögből. Ennyi! Teljesen hobbi céllal venném, és igyekeznék úgy repkedni vele hogy az soha senkit ne zavarjon semmilyen szinten.
Igazából még azon gondolkodom hogy az én céljaimnak elég lenne-e a Mini SE, vagy inkább a Mini 2 lenne jobb választás..
Hja és mi van akkor ha megadom az adataimat az osztrák oldalon, aztán megbukom. Ha újrapróbálkoznék, gond nélkül megadhatom újra az adataimat? Nem fogja kiírni hogy most buktál meg hülyegyerek?
-
Sziasztok! TinyWhoop versenyt indítunk október 29-én, nagyon sok nyereménnyel! Gyertek el, ne parázzatok mert sok kezdő és profibb pilóta is lesz egyaránt. Mindenkinek szívesen segítünk aki érdeklődik a hobbi iránt. További infó és jelentkezés itt: [link]
Illetve egy RaceGOW videó tőlem. Ha jól emlékszem egyelőre 6. helyen vagyok. Előttem csupa USA pró pilóta és egy lengyel. [link]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Sirandrish #72938 üzenetére
Linkeld be légyszíves azt a videót.
-
vandor01
senior tag
válasz
Sirandrish #72938 üzenetére
egy nyugodt delutan nekiulsz es pi...as helyett megcsinalod az osztrak oldalon [link]
forditasra vannak trukkok a gugliba beallitasz automatikus forditast etc
lehet a vizsga elott gyakorolni de akar a vizsga is lehet a gyakorlas
addig nyomod mig sikerul atcsuszni a vizsgan!
nem tudok nemetul a negyedik nekifutasra sikerult a vizsga
kinyomtattam laminaltam.... soha sehol nem kellett! azt se tudom mar hol van!
igaz en csak a varos szelen a hatarban barmitol parszazmeterre bohockodom gyerekjatekokkal.......
szamomra az egesz csak az igazi EU-s uborkagorbitos burokratikus baromsag
megfejelve a magyaros torvenyekkel
a cidrizo korrupt gyorsan gazdagodo futesszerelo tipusu gyokerek miatt ....viszont ha varosban vagy emberek kozeleben akarsz villogni vagy melozni vele??
akkor be kell tartani masok egezseget es jogait megtisztelve! -
Sirandrish
legenda
válasz
SpydeR3412 #72937 üzenetére
Tegnap ráírtam a dronehungarys srácra, mondom ő már csak tudja biztosan (bár a mentett kép is az ő oldaláról van ugye), és küldött egy videót, ami konkrétan pont erről szól, és elvileg nem kell rá (ő mondja, nem én
). Bár azt is hozzáteszi hogy mivel nem egy nagy dirrdurr, így majdnem mindegy is, mert kb bárki meg tudja csinálni..
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Sirandrish #72932 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ezt az egészet borítja, ha kamera van a gépen....
-
KisTücsök
addikt
válasz
marcell2015 #72934 üzenetére
Ezt nem tudtam. Rendben.
Szerintem jogsi még mindig nem kell rá, de mivel ingyenes és nem nagy kunszt, csinálja csak meg mindenki. Az a biztos.
-
vandor01
senior tag
vannak itt meg dronos lehetosegek: [link]
szolni kene dr Palkovics nak.... le fogunk maradni a vezeto szereprol! -
Sirandrish
legenda
válasz
marcell2015 #72928 üzenetére
-
KisTücsök
addikt
válasz
marcell2015 #72928 üzenetére
C0-ba esne a mini.
Hogy csinálsz üzembentartóit, ha nincs kötvényszámod?
-
trialboj
őstag
válasz
KisTücsök #72927 üzenetére
Hol van ingyen? Én Romániában élek, ide is meg tudom szerezni más oldalon? Kaptam egy itthoni linket, de azt hiszem 15 euró a teszt, és állítólag a felkészítő anyag nem ad választ azokra a kérdésekre amiket feltesznek, szóval lehet megtanulod amit kell, de a tesztet attól még elbukhatod.
-
marcell2015
tag
válasz
Sirandrish #72926 üzenetére
Kell. Biztositas nem kell, lakott teruleten kivulre.
Lakott teruletre kell biztositas es eseti is, 250g alatt is.
Regisztralni is kell a dront is es az uzembetartot is kulon kulon, es a repulest az appba mindig le kell jelenteni.
Nem ertem h aki azt irja h “elvileg nem”, az lassan ketto evvel a torveny eletbelepese utan es millionyi leiras es poszt utan honnan szed ilye hamis informaciot, amit vszinu el is hisz. -
KisTücsök
addikt
válasz
Sirandrish #72926 üzenetére
Arra elvileg nem.. de azért csináld meg. Ingyen van. És nem hülyeség.
-
Sirandrish
legenda
Próbáltam olvasni a témában ahogy időm engedte, és egy kérdés merült még fel bennem.
250grammnal könnyebb drónra is kell drónjogsi, vagy azokra nem kötelező? -
trialboj
őstag
válasz
F.E.K.. #72922 üzenetére
Ez a videó kicsit mindenről, de mégis semmiről nem szól. Rengetegen arról beszélnek hogy ismért megreformálta a drónokhoz való hozzáállást a dji, ennek ellenére alig tudtunk meg valamit az úk dronelláról.
Nekem van egy egész jó kis listám, pozitívumokkal negatívumokkal, kérdésekkel, noob szintre butítva, de angolul van, le kell fordítsam, és kicsit átírni hátha itt is ki tudjuk beszélni.
A külföldi youtuberek közül majd mindegyik pénzt is kap az ingyen dji drón mellé, szóval nekik sok mindent nem tudnék elhinni.
Ezt a videót látva pedig ismét elbizonytalanodtam, a gyerek pár 100 méeterre volt erdőben, és megkergült a drón, elvesztette a jelent, majd magától lezuhant, nem esett ki az aksi sem, de nem küldött tovább jelet, 3 napig kereste. WTF még egy primitív csipogó sincs azon a gépen?
Egy épített gépen manapság mi segíti a megtalálást ha lezuhan? Az én régi gépemen volt egy csipogó legalább. Azt hittem hogy az egyik fő előnye, hogy nem tudsz vele eltévedni és elhagyni mert van rajta gps, és mindig megmutatja hol van, egészen addig a pontig hogy lezuhan és kiesik az aksi.Hétvégén igyekszem átírni a kérdéseimet, ha sikerül megválaszolni őket lehet készítek én is belőle egy rövid videót, ami összetömöríti a legfonottabbjait.
Ok, egy kérdést azért feltennék előre mert ez érdekel, az avataval lehet acro trükköket csinálni? Dugóhúzó, meg flip, össze vissza, minden irányban?
Ezeket amúgy nehéz megcsinálni, ha magasra megyek és ott gyakorlom az biztonságosabb vagy inkább lent a magas fű felett érdemes? -
KisTücsök
addikt
válasz
Sirandrish #72919 üzenetére
Jók.
Igen, az.
Mydronespace-en kell bejelenteni itthon.
-
Sirandrish
legenda
válasz
KisTücsök #72918 üzenetére
Oké...3 kérdés...
Hol? Hogy? Hol?
Viccet félretéve..
A drón jogsi ha jól tudom osztrákba full ingyenes, és ami fontosabb online megy...jók az infóim?
Mert a magyar amennyire tudom személyes vizgyát igényel, amit szívesen kihagynék ha lehet.
A drón regisztráció ez a UAS akármicsoda, igaz?
És amiről fogalmam sincs...hol, és hogy jelentem be a repüléseket? -
KisTücsök
addikt
válasz
Sirandrish #72917 üzenetére
Regisztrálod a drónt. A1/A3 vizsga. Bejelented a repüléseket.
-
Sirandrish
legenda
Heyho mindenkinek!
Gondolkodom hogy jó lenne belevágni ebbe a drónozásba, és így elsőre egy DJI Mini Se fly more combóval szemezek!
Átnéztem az összefoglalót, és nem találtam róla infót, hogy akkor most konkrétan milyen papírok kellenének ahhoz hogy repülhessek? Hegyi kirándulásokon használnám elsőrosban, és ha máshol is előkapnám, az sem lakott terület lenne, szóval csak és kizárólag emberektől távol lenne használva...gondolom ez fontos. -
F.E.K..
senior tag
válasz
trialboj #72913 üzenetére
Kérdezni bármit lehet, ami témába illik. Legfeljebb nem tudunk válaszolni, de szerencsére akad itt jópár jó értelemben vett elvetemült gép építő
(legfeljebb nem mindig néznek be minden nap)
Én ugyan nem rendelkezem személyes tapasztalattal az avata-ról, de olvasni nem olvastam rosszakat a géppel kapcsolatban.
-
trialboj
őstag
Sziasztok.
kb 10 évvel ezelőtt még a nagy dji láz előtt én is építgettem quadcoptereket, de nagyon sok jelvesztésem volt, és egy idő után ráuntam javítgatni, egy gépem el is szállt teljesen ezután minden alkatrészemet stb eladtam.
Aztán nem rég elkezdtem azon agyalni hogy ismét belevágok és pont ekkor jött ki az őj dji avata. (megjegyezném elég fura hogy egy szó nem esett róla eddig, vagy ha igen a kereső nekem nem mutatta)
Nem tudom van-e külön topikja, első sorban azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezzel kapcsolatban kérdéseket feltenni?
Első nekifutásra csak összeírtam mennyibe kerülne az avata csomag, és listáztam az előnyöket hátrányokat, de mivel egyiket sem próbáltam már nagyon rég, nem tudom hogy mennyire reális a meglátásom.Tehát a kérdésem még egyszer az, hogy itt feltehetem az avata vs DIY quad kérdéseimet, vagy a topikban mindenki HC quadcopter arc, és nem téma a dji játékszere?
köszi -
daninet
veterán
Sziasztok!
Teljesen érdeklődés jelleggel: kitaláltam, hogy építek egy FPV drónt. Különféle elektronikai projekteken dolgozok általában, ez mindig is érdekelt így lehet belevágok hamarosan.
Van egy jó szerszám parkom (elektronikai labor, lézer, cnc maró, 3d nyomtató) szóval sok dolgot meg tudok oldani helyben.
Megnéztem pár videót a témában, olvasgattam hozzáértők kommentjeit így már nem teljes homály mire van szükségem, körvonalazódik a dolog, de persze még semmiről nincs mély megértésem ezzel kapcsolatban. RC vonalon eddig egy projektem volt, egy etetőhajó.Első körben az érdekelne, hogy:
-Ha nem akarok versenyezni meg semmi extrát csinálni, csak FPV repüléssel szórakozni érdemes-e aliexpresszről rendelni dolgokat? Vannak-e olyan alkatrészek amiket onnan érdemes rendelni, és olyan amit semmiképpen sem?
-Egy 15 centis (6") drón szerintem amit én akarok, 1500mAh körüli akkuval. Ha azt vesszük, hogy semmim nincs hozzá és mindent meg kell vennem, akkor nagyságrendileg mekkora költséggel számoljak euróban kifejezve? 7-800E alá befér?
-Van-e valami szent FPV drón biblia/wiki kezdőknek minden infóval?
-Érdemes-e teljes DIY-ba fognom és saját magamnak kivágni a szénszálas vázat, vagy nem spórolok vele semmit?Köszi
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Nagyon régen repkedtem már, egy ideje nem is olvastam drónokról. 60-70k-ból lehet mostanság venni valami használhatót? Túl nagy elvárásaim nincsenek szerintem, de ezt a szintet azért hoznia kéne [kép], ez volt az utolsó gépem.
Köszi a tippeket. -
vandor01
senior tag
jo kis dronos cikk [link]
ha valakit fuloncsipnek egy kis illegalis repulesen akkor a valasz
csak fejlesztunk es dolgozunk a dijjert es mi is hatassal akarunk lenni a tarsadalmra
Chegg.org Global Student Prize- t, ami 100 000 dollárral jár és annak ítélik, aki „hatással van a társadalomra, a tanulásra és társai életére”. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Marci112233 #72902 üzenetére
Hasznalhato, de csak egyetlen egyszer tortenik valami amiben anyagi kar vagy szemelyi serules van es nagyon megbuntetnek teged es a ceget. Egyaltalan nem veszes az a1-a3 vizsga, se a regisztracio. Repuleseket pedig myeronespace appban bejelented. Igy senki nem kothet bele semmibe.
-
Marci112233
addikt
válasz
KisTücsök #72904 üzenetére
Hát ha ezeket mindenképp be kell tartani, akkor ezt még át kell gondolnunk. Tudom hogy ezeket lehet egyszer kell elvégezni, de akkor is ezt még meg kell beszélnünk, hogy így kell-e erre a kis feladatra. (Egyenlőre nézelődés és érdeklődés folyik ezért is kérdezek többet.)
-
KisTücsök
addikt
válasz
Marci112233 #72902 üzenetére
A1|A3 kell. Ez ingyenes osztrákoknál. Reggelni kell a gépet, ez 2k. Be kell jelenteni a repüléseket mydronespace-en. Ennyi kell.
-
Marci112233
addikt
válasz
Grillo #72901 üzenetére
Mindenképp kell akkor jogsi meg regisztráció és biztosítás is? Ezek nélkül nem használható? Úgy sem hogy mint írtam, csak saját kültéri mezőgazdasági területeink fölött menne pár méter magasságban? De nem menne éjjel nappal, csak néha egyezer kétszer. 250k manapság nem annyira eget verő összeg amivel tanulgatni lehetne mindenféle papírok és egyéb nélkül,(Bár lehet csak nekünk az.).
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Béta iOS-t használók topikja
- Jövedelem
- Óra topik
- Petíció a Modern Warfare 2 dedikált szerverekért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Cipő topic
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest