Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- Milyen széket vegyek?
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz
meteorológus
üzenetére
Phantom 4 Pro, 1"-os szenzorral az Ispire után jelenleg ez adja a legjobb képminőséget.
Vagy sima Phantom 4, Mavic Pro + sok akkumulátor, mert az akku sem olcsó. -
atty_hor
tag
Sziasztok!
Megrendeltem egy Eachine H8 mini-t.
Hozzá plusz rotorokat és akksit.
Hogyan tudom tölteni a plusz aksit, amíg rapül a másikkal?Köszönöm!
-
meteorológus
csendes tag
Üdv! 2 hete írtam kb. akkor azután érdeklődtem, hogy milyen drónt érdemes venni 250-300.000 ft körül, ami jó természetfotózáshoz. Most viszont kaptam egy ajánlatot egy jóbarátomtól, így a keret kitolódott 400-600 ezer ft körülire. Ennyi pénzből mit ajánlotok videózáshoz? Melyik DJI drónt?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
syler123
veterán
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Köszi, így tudom már mit kell keresnem. Valószínűleg rendelek én is párat, mert akkor nem azt az 1db-ot ami van kell elvagdosnom

molnigee: oks
Olyan rövid VTX kábelem nekem is van egy ráadás (1db VTX elfüstölt az elején, sztem gyári hibás lehetett, mert a mostani már nagyon régóta megy), majd abból meg amit kapok a hs1177-hez majd készítek egyet, így megmaradhat a gyári is. -
Teréz Atya
senior tag
-
syler123
veterán
válasz
molnigee
üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem. Ez egyszer nem is gáz, de ha vissza akarom tenni a Falcon kamerát megint forraszthatok, francért nem szabvány csatlakozót használnak. Lenne mindegyik 4 pines, ha valami extrát akarnak beletenni, akkor azt egy másik csatival tegyék, de a piros, fekete, sárga, zöld csati lenne fix mindegyiknél. Vagy legalább a vezeték vége belemenne a másik csatiba.
-
syler123
veterán
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Köszi! Így érthető.

molnigee: A kamerát hogyan kötöd a VTX-re? Készítesz csatit a meglévőkből és a kábeleket összeforrasztod? Krimpelni ilyen csatlakozót nem tudok ami a Falcon VTX-ébe megy, vagy magába a PDB-be. Nem értem miért nincs valami közös csatlakozó amit minden kamera és VTX használ.
A kábelek stimmelnek, de a csatlakozó az nem. Esetleg a csatik nevét nem tudjátok?
-
shaddam
aktív tag
Megjöttek a pink racerstar 2205 2600kv motorok. Ránézésre tök minőségiek az árért. Lassan megjön az escjük és akkor megnézem milyen az a dshot (tippre nem veszem észre, de hát haladjunk)
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Ha jó az adapter, nem füstöli el. Ha csak papíron tudja az 5A-t, akkor
- vagy leesik az adapter feszültsége a kritikus érték alá és a töltés hibával leáll
- vagy nem, és elpukkantja az adaptert (ha van benne biztosíték, akkor csak azt, ha nincs, akkor már gyárilag megérett a kukázásra)Balanszolni fogja az összeset és nem jelzi ki sehogy. A parallel-boardnak már a nevében benne van, párhuzamosan kapcsolja a cellákat. Az összes akkudat egy nagy, virtuális akkunak fogja látni.
Addíg nincs baj, míg hasonló méretű és állapotú akkukat töltesz egyszerre. A 0,1V-os differencia még elfogadható, de ha összekerül egy üres, meg egy teli akku, különböző cellaszámú akku, esetleg döglött cellájú akku keveredik a rendszerbe, abból botrány lesz.
Az első, második, stb cellacsoporton belül a cellák között közvetlen a kontakt, így azok mindenféle külső irányítás, vagy védelem nélkül hozzák magukat közös nevezőre, olyan tempóval, ami a csövön kifér.Játékszabályok:
- A töltő legyen bekapcsolva, a board legyen rádugva a töltőre MIELŐTT az első akkut csatlakoztatod
- Csak azonos cellaszámú!!! Közel azonos méretű (max 20-30%), állapotú (korú, C értékű), töltöttségű (cella-csoportonként max 0,1V) cuccot tölts egyszerre
- Előbb a fő kábeleket dugd be a boardra és csak az után kezdd el csatlakoztatni a balance-kábeleket, ha a fő-kábelekkel minden oké. Ez esetben a kezdeti differencia elsősorban a (vastagabb) fő kábeleken épül le, a (vékony) balance kábelen keresztül már nem lesz számottevő mozgás.
- A max áramerősség a legrosszabb telep töltési C-jéből (legyen a biztonság kedvéért 1) és az akkuk össz-kapacitásából számolható. (Ezzel vsz. nem lesz gondod, mert az Imax jó eséllyel hamarabb fogy ki a szuszból, mint amit kalkuláltál)Ha a fentieket betartod, akkor összességében gyorsabban és kíméletesebben töltöd az akkukat, mintha külön-külön tennéd.
-
molnigee
aktív tag
A videó jel problémával kapcsolatban sikerült megoldásra jutni, de nem tudom pontosan mi volt a gond, két dolgon változtattam.
A videó jel nem megy át a pdb-n, közvetlenül megy a camból a vtxbe.
A cam és vtx tápját is egy helyre kötöttem át a pdb-n.
Nem tudom melyik miatt volt a gond, de ezek megoldották. -
molnigee
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Parallel töltés :ha pl 3db 4 cellás aksit raksz rá, akkor is 4 cellát fog kiirni, gondolom atlagolja az azonos cellában. Ilyenkor is balanceol, nyugodtan tölthető így, minden cellad 4.2 lesz. Cellák közötti eltérésre 0.1-0.2 különbség aszt hiszem amit mondani szoktak. Ugye ha normálisan kirepülöd úgyis mind 3.7 körül lesz.
-
.DLL
veterán
válasz
sarasota123
üzenetére
Dehogy is
Megb***nak.
Egyelőre eseti légtér engedély kell. Legyen biztosításod. Később, talán nyáron ha elfogadják a "dróntörvényt" akkor 2kg alatt géphez nem kell légtér engedély, de max magasság 50m. majd meglátjuk a végleges szöveget. Egyelőre csak íratlan szabályok vannak, pl. tömeg fölé nem repülünk stb. Elhagyatott vagy üres terület fölött szerintem nyugodtan lehet, de mindig vedd figyelembe, hogy mi van a közelben (árnyékoló fém szerkezet, adótorony, nagyfesz légkábelek, stb.), jelvesztés, RTH ne okozzon gondot, mert az ciki ha egy légkábel alatt jelet vesztesz, ő meg RTH-ban emelkedni kezd... -
syler123
veterán
Sziasztok!
Egy kérdésem lenn

Ha veszek egy SKYRC IMAX B6 MINI töltőt, akkor egy 12V 5A-es adapterrel mekkora töltési árammal használhatom, ami nem füstöli el az adaptert? 3-4A? Kb 4A lenne ideális 3db akkuhoz.Ha pl parallel board-al szeretnék tölteni 3 egyforma típusú akkut. Legyen pl 3db 1600mah-s RTF akku. Amikor ráteszem a töltőre mind a 3-at, és nem egyforma feszültségen állnak, pl egyik 3,7V a másik 3,8V stb. Akkor így töltés során a töltő balance-olni fogja az összes akku összes celláját 4,2V-ra? Hogy jelzi ki ezt a töltő? Mert ugye pl 4s akkunál 4 cellát kell hogy jelezzen és azokat balance-olja, de ebben az esetben 3 * 4 cell van, ahol el kellene érni a 4,2V-ot.
Egyáltalán ez mennyire egészséges az akkukra nézve?
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, tud valaki segíteni abban, hogy jelenleg mik a jogszabályok drónreptetésre? vagy van valahol valami összefoglaló? van egy DJI phantom 3-am, és nem tudom, hogy pl csak úgy felszállhatok-e vele a hősök terén meg ilyesmik
köszi 
-
molnigee
aktív tag
Napi wtf rpop: DYS XT7543 7543
Ez 7 colos? mire rakják ezt? -
syler123
veterán
Van aki megtudja mondani, hogy épített drone-oknál, miért oldalra teszik az xt60 csatlakozót? Miért nem hátulra? Én még olyan akkut nem láttam aminek a közepéből oldalra megy a kábel.
De ott van a Martian III váz, a hozzáadott pdv-vel.
-
hellsing86
csendes tag
válasz
maximilian4
üzenetére
SY60:
They say it's an upgrade of, but backwards compatible with, the XT60.
"Azt mondják, ez egy frissítést, de visszafelé kompatibilis az XT60." -
maximilian4
addikt
SY60-as csatiról tud valaki valamit? Ha ilyen csatlakozóval rendelkező akkumulátort veszek, akkor azt össze tudom dugni az XT 60-al?
-
virbo
csendes tag
Nakérem, vacsi brandnew Racestar BR2205S 2600kv.
[link]Vettem 6 db-ot, ebből 3 csak közelről látva üt, a videón ezek vannak, vajon melyik ami nem üt?
Egy meg méterekről kiszúrhatóan:
[link]Banggood szerint a használattól görbe annak az egynek a tengelye. Az nem baj hogy a vidiben én nyitom ki a dobozt...
-
molnigee
aktív tag
hi, korábban már írtam a fpv problémámról, miszerint az újonnan beszerelt swift 2-vel durván elmegy a kép.
azt hittem a videó adó szart be, le is cseréltem, de ugyanaz a probléma.
aztán ma visszaraktam a régi camot és az meg jó.
szóval mi a probléma? a swift elvileg 5-36v-ig lehet táplálni, most 11.55v-ot kap, kimértem.
mi lehet a baja? -
Vaze
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Koszi az infot,eddig nem akartam kiprobalni,nehogy leegjen itt nekem.
De most kiprobaltam,es kiirta hogy tul nagy a fesz,tehat ez sajna nem volt jo.
Ezert csinaltam egy sajat toltot pc tapbol
fape koszonom szepen a segitseget,es a felajanlast is

-
Teréz Atya
senior tag
Naja, de van itt egy masik bokkeno. Nh 280-hoz kene a gyari lap helyett mas mert nem hasznalom azt az elektronikat. Nade! Zmr/qav 280-hoz mar sehol sem kapni cseredarabokat, a a nighthawk ii also lapja meg nem passzol.
Nem baj, veszek uvegszalas lapot meg egy dremelt, atan en kiszalltam az elore gyartott bizniszbol.(Na jo, nem, de ez az alaplap 8 lyukat kell eltalalnom, a tobbi nem szamit.
) -
Minstrel
senior tag
Lassan már csak az usb csatlakozó miatt lesznek ilyen "nagyok" a vezérlők
[15x15mm Eachine TeenyCube] -
Szegény 252be befosott a kamera
Csaak melegszik az adó és semmi kép. -
Arti1
aktív tag
"Egy max két aksit tölteni az is elég. Addig jó lesz még meg jön Kínából a nagyobb"
Azért csak óvatosan, jártam már úgy (szerintem más is), hogy 220V-os tápot rendeltem kínából, jó áron, aztán meg amikor rádugtam az eszközt, szépen elfüstölte, mert ki tudja, mit adott ki magából 10 perc után, hiába mértem rá az elején multiméterrel...
Persze szó nélkül visszaadták az árát, de azzal nem voltam beljebb... a tönkrement eszköz javítását gondolom nem térítik...
Azóta csak olyan cuccot rendelek, amit nem kell 220-ba dugni ... -
fape
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Vaze (#38546): egy próbát megérhet a 19V is, terhelés alatt úgy is beesik a feszültség. A manual szerint van hibaüzenet ha sok neki: "Input voltage higher than 18V". Szal tényleg ki kell próbálni, ha nem sír miatt akkor menni fog.
Ha még sem jó és nem akarsz nagy/sok aksit tölteni egyszerre/gyorsan valamint jársz a 11kerben, akkor tudok adni 12V-s tápot, 2A-s annyi van mint a szemét, de talán van 2,5A-s. Egy max két aksit tölteni az is elég. Addig jó lesz még meg jön Kínából a nagyobb

-
molnigee
aktív tag
quadcopter 101 legújabb bemutatója, behalok, mekkora arc ez is

-
molnigee
aktív tag
250 alatt elvileg játék, és nem vonatkozik rá semmi. De ez majd nyáron lesz elfogadva, addig még bármi lehet.
Megjöttek nekem is az RTF aksik, 4db 1350-es, kisebb mint hittem, repülni még nem tudtam vele, de majd beszámolok. Syler, ha neked nem jön be, nekem meg igen, akkor megoldjuk majd cserében

Eachine ismét fekete pontot szerzett nálam, megjött ma a QX95 váz, és a csavarok nem jó méretűek benne, nem megy bele az távtartóba egyszerűen, összenéztem a régi váz csavarjaival, és azok vékonyabbak meg hosszabbak is, tehát egyértelműen rosszat raktak bele...
Nem baj csinálom a videót, megy a panasz
Negyedik, csináltattam 3d nyomtatott kameratartót, vagány lett ?
-
vegyszer
addikt
Én épp egy asztali PC tápot alakítok át, vagyis két hét múlva kezdek bele. Az tud 12V feszen 15A-rt eladni. A iSDT SC-608 lipo töltőm meg úgyis csak max 150W kakaót tud kiadni magából.
Az XT60 csati meg egy 2,5mm-es hangszóró kábel végére fog kerülni. A kábel elvileg bírni fogja a kalkulátorok szerint (Kb 60cm lesz, vagy rövidebb).
-
Vaze
őstag
Szia!
Koszonom a segitseget,volna egy laptop toltom
csak nem tudom hogy ez jo e lenne,mert ez 19V -os.Jo lehet ez?
-
vandor01
senior tag
ezt most már akkor nem értem... akkor 250 gramm alatt is szopatás van?
nem arrol volt szo, hogy a gyerekjátékra jozan ész szabályok vannak? -
syler123
veterán
Március 28. -án ez a Foxeer klón kamera 23 dollár lesz. Annyiért nagyon jó vétel, azért írom hátha valaki pont mostanában tervez kamerát venni.
Mondjuk addig el kellene döntenem melyik lencsével legyen
2,1mm vagy a 2,5mm. Az tuti, hogy a Falcon lencséje nemgyere be. Eléggé csőlátásom van vele, ha fentebb állítom a kamerát, akkor előre látok, de a talajból semmit, ha lentebb, akkor meg fordítva. -
vandor01
senior tag
szeritem 250 grammig gyerekjaték.....
szoval jatszoteren is reptethetsz....???
vagy mi az állásfoglalás?

-
varmi2
nagyúr
Úgye jól gondolom? Magánterületen olyan drónt reptetek, amit akarok, bizonyos magasságon belül? Ezek az engedélyek, közterületre érvényesek.
-
syler123
veterán
Itt Bács megyében, meg konkrétan ahol lakom bárhol. Ráadásul falusi vagyok, szóval itt bringára ülök 2 perc és már ott vagyok a "réten". Ezek ilyen szántóföldek, ahol ha le is zuhanok nem homokba esik a gép, hanem ebbe a lenyírt növényzetbe, azt meg nem mondom mi van benne, de mindegy is.
Kijárok ezen kívül a sportpályára, elég ritkán fociznak ott, a pálya pedig rendszeresen nyírva van tiszta. Itt picit jobb felszállni, mert a réten nehéz olyan helyet találni ahol a növényzet nem tekeredik rá a propra felszálláskor
Amúgy mindig váltogatom a helyet, így érdekesebb, bringázok is legalább közben, jó más helyszínen repülni.
Ha majd lesznek levelek a fákon, akkor bepróbálom a hátsó udvart is, nagy terület, csak indokolatlan mennyiségű gyümölcs fánk van, most pedig ha lezuhanok akkor nagyot koppanna a gép.
Valami hátitáska mondjuk jó lenne a géphez, hogy könnyebb legyen eljutni A-ból B-be.
-
kimista
aktív tag
M3 RC klub, modellezők és kvadosok. van rc autónak pálya is. kvadnak vannak kapuk, lehet fpvzni.
gödör modellreptér nagy üres placc, bokrok, fák vannak kvadosoknak, szintén modellezőkkel. megközelítés kicsit sáros.
hajógyári, itt régebben voltunk, ma már nem, de kértem ide is légteret, mert szeretnénk visszamenni.
-
syler123
veterán
-
Wheex
csendes tag
Tegnap meg volt az első repülésem a wizard -al félelmetes erő van benne már 3S -el is de 4S -el igazán durva. 1300 -as turnigy nanotech 45~90C -s aksikat vettem finom röpködéssel simán meg van velük a 10 perc rep idő.
Az FS-A8S vevővel nem volt semmi gondom nyomtam jó pár full gázas punch out -ot, nem volt jelvesztés.
Nekem a multishot esc protokol is stabilan működik ajánlom minden wizardosnak. -
fape
senior tag
Laptop táp, ami 11-18V, 5,5-3,5A+ tartományból, ahogy kiadja a 60-70W-t. De inkább több legyen abból nincs baj, mintha kevesebb. Sokan használják pc/szerver tápról is, ami 12V és 10+A.
Én egy aliexpresses ibm thinkpad koppintás táppal használom (16V 4.5A 72W).Annyit érdemes még tudni, hogy mini estén a 60W-t (simánál 50W), csak 15+V-s táppal tudja leadni, A 12V-ossal csak 43-45W jön ki mindkét fajtából. Igaz ez csak a párhuzamos töltésnél okoz gondot.
Viszont 12V-s olcsó led táppal tele van az összes online piac
-
Halihólaci
tag
Egy Overmax X-Bee Drone 3.1 drónom van, a Páromtól kaptam karácsonyra. Én mindent tudatosan vásárolok, utána olvasok napokig, fórumok, őrület. Ő bement a szhelyi Metro-ba, és mivel ez volt az utolsó darab karácsonykor 26ezer Ft-ért simán megvette... :-)
Akkor egy kis tapasztalat! A gép szuper! Még csak a lakásban használtam, de eszméletlen jó amikor nagyon lassan végigmegyek a szobákon, fel és le a lépcsőn, lehetőleg sötétben, a saját lámpáival! Imádom! Egyszerre merítem le a 3 akkut, megvárom amíg kihűl, aztán már megy is vissza a töltőre. A család azért már kezdi unni, hangos, és felkavar mindent. Sajna már volt szervizben, az egyik motorja kb 8 óra alatt meghalt, cserélték, most egy másik...
cserélik, de kb egy hónap alatt, és mivel ez folyamatosan kell rákerestem a méretek alapján, és rendeltem Kínából tartalékot. meg is jött, kicseréltem mind a négyet, de sajna bár felszáll, sokkal gyengébb, nyilván nem egyezik az eredeti motorral, az első kibillenésnél megzavarodik, és össze-vissza kalimpálva leesik.
Az lenne a kérdésem,h honnan lehetne megtudni milyen motor van benne, és persze honnan lehetne rendelni? -
Vaze
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
Koszi a hasznos hozzaszolast

-
Ez nem az apró csak privát

-
üszök
őstag
Valaki írta nemrég,hogy az X251 elmegy 1500-as aksival is. Érdemes venni hozzá? Elég nehezek 80 gramm körül van mind. Nem rontja a repülést?
-
Vaze
őstag
vegre megerkezett a B6 mini tolto,1 honap utan,es eredeti

-
-
Wheex
csendes tag
válasz
maximilian4
üzenetére
22 óra.
-
Krisz81
csendes tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Nekem is annak tűnik, de sose lehet tudni. Lehet vastag, de ha gyenge...
Majd gyakorlatba kiderül mit fog bírni. -
maximilian4
addikt
Rendeléstől számított hány nap után adták fel neked?
Update:
Érdekes, mostmár az általam választott shipping módot nem is lehet választani a wizardnal. Itt valami sumákolás van. Valami oka van hogy még nem adták fel és konkrét választ sem kapok, az email után pedig módosítanak a shipping módokon...
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

Olyan rövid VTX kábelem nekem is van egy ráadás (1db VTX elfüstölt az elején, sztem gyári hibás lehetett, mert a mostani már nagyon régóta megy), majd abból meg amit kapok a hs1177-hez majd készítek egyet, így megmaradhat a gyári is.

Csaak melegszik az adó és semmi kép.

Te tervezted?

Az Autóklub-tól messze vagy?