- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baku
aktív tag
Nem ugyanaz.... Barkácsoláshoz (zsírtalanítás, tisztítás, ragasztás, hígítás stb....) CSAK a tiszta aceton alkalmas, amit gyógyszertárban lehet(ne) kapni, de sajnos egyre nehezebb, mert allítólag valami robbanóanyag alkotóeleme lehet, ha rossz kezekbe kerül. (Nekem legutóbb nagyon nehezen sikerült gyógyszertárból beszereznem. )
A körömlakk lemosó NEM tiszta aceton, olajjal van keverve, ezért a körömlakk kézről lemosásán kívül nem nagyon alkalmas semmire....
Egyre több aceton mentes körömlakk lemosó kerül forgalomba, amelyeknél a drága, tűz - és robbanásveszélyes acetont más, hasonló, de jóval kevésbé hatékony vegyületekkel váltják ki.
No ezek még a körömlakk lemosására sem igen alkalmasak .... -
-
Teréz Atya
senior tag
XT-xinite-en sajna nem vagyok fent. Maga a gép tényleg olcsóbb, de nem tudom mennyi a szállítás. Meg tudnád plz. nézni h mennyibe kerül szállítással a Flysky vevős? Esetleg tudnál dobni egy screenshotot, hogy az orruk alá dörgölhessem?
@mobbo - én csak GB, BG és Alit szoktam figyelni. Alinál van pár eladó, akiben már megbízok, de drága cuccokat tőlük sem merek rendelni. Ebaynél sajna nem ismerem az eladókat, így elképzelésem sincs, hogy tényleg Mavic lesz a csomagban vagy pár féltégla.
Ja, majdnem elfelejtettem - Hobbyking. Sok dolog csak náluk van, de az ügyintézés botrányos, azért nem a szívem csücskei.
-
Teréz Atya
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
Nekem már volt, hogy sportkameratartót rendeltem Syma X8-hoz és amikor megjött kétszer csodálkoztam.
Először a doboz méretén. 150x150x250mm.Banggood csomagoknál ez megszokott, mert a barométer csomagolásánál sem spóroltak a sérülésgátló "szivaccsal", borítékmérettel. Fasttech például üveg dolgokat is úgy küldenek, mintha egy csavart küldenének. Egy egyszerű pufis borítékba rakták és csodák csodájára darabokban kaptam meg az üveghengereket.
Aztán amikor kibontottam azt a böhöm dobozt láttam, hogy ott biza hever még egy pár DJI phantom láb is.
Ezt nem is rendeltem, és meg is írtam, de az ajándék volt. Kb annyi volt az ára, mint a rendelt terméknek.
Eddig nem csalódtam alis eladóban (persze megszoktam nézni az értékeléseket) -
AMDaZERG_1
senior tag
Erre felfigyeltem már én is, de szerintem nem buzi, hanem valami népi viselet, de amire még gondoltam, hogy szükség esetén csak széttartja a lábait és jöhet a cucc
Értelmesebb dolog:
szerintetek, ha veszek ilyen szerszámokat meg tudom vele munkálni a karbon lemezt? Gondoltam olyanra is, hogy ha nem válik be az X220 váz veszek karbon lemezeket és én csinálom meg magam ízlése szerint a kimarásokat. Ezt a drill bitet elég magas fordulaton üzemelő állványos fúróba fognám be. -
Peaceliker
addikt
-
Teréz Atya
senior tag
Az SP F3 EVO tervezői azért használtak MPU9250-et, mert ez a gyro nagyon gyors tud lenni. Cserében megköveteli a tökéletes környezetet. De míg az eredeti SP F3 MPU6050-el bármilyen összecsapott propit és kotyogós motort elviselt hard mountolva, addig az SP F3 EVO nagyon háklis a zajosabb motorokra, csálé propikra.
Ja és gondolom kínai barátaink azért raknak mindenbe MPU9250-et, mert az SP F3 EVO-ban is az van, és azt kopizzák agyatlanul. Ennyike. -
Teréz Atya
senior tag
Köszi!
Rátaláltam az Alis csavarokra, rendeltem is, csak nem ismerem az eladót. Ha nem egy láda rohadt banánt kapok, akkor berakom a legközelebbi cikkembe.
A cleanflight beállításokat elfelejtettem menteni Beta-ra flashelés előtt. BF-ban minden alap. Érdemes felrakni, jobban repül a gép alatta. -
Teréz Atya
senior tag
Szerintem csak elég connect helyett egyből frissíteni. A sima SP F3-hoz nem kell DFU mókolás, az még szög egyszerű lap.
@FingR86 - Ha van GPS-ed is, és navigálni is akarnál, akkor én az iNAV-ot használnám. Az én iNAV-os racerem a KGB project. Ha nem akarsz frissíteni, csak a beállítások közt turkálni, akkor arról itt írtam.
Én frissítés előtt bemegyek a parancssorba, beírom, hogy dump és lementem a kimenetet egy TXT-be. -
Baku
aktív tag
Rákerestem én természetesen, és ezt találtam:
"Az impulzusszélesség-moduláció (pulse width modulation) egy általános szabályozási módszer az elektronikában. A számítógépekben ventilátoroknál találkozhatunk vele. Nem a ventilátorra jutó feszültség nagyságát, hanem az idejét változtatja, vagyis nagy frekvenciával ki- és bekapcsolgatja a ventilátort..."
Ez hogy jön a vevőhöz???
És mégis, miért, vagy hogyan "illene" tudnom, ha teszemazt szakács vagyok, kb. 6 hónapja foglalkozom hobby szinten a drónokkal, és eddig még csak "gyerekjátékszintű" RTF drónjaim voltak, amikre max. a propvédőket kellett felcsavarozni kicsomagolás után???
-
Peaceliker
addikt
az egy swift mini
meg hát ehhez tervezték a vázat
igen, lehet állítani, nagyon faja, több a hely benne mint 210es gépemben.
(#42971) Zoty4
gemfan 3025
(#42972) Jackal2
van másik gépem is 250g felett, szal úgyis kell tanfolyam meg ami kell, szal tök mindegy
nekem az volt a cél, hogy kisebb legyen a tehetetlensége mint 500g körüli 5 colosnak és arányában húzzon annyit, mint egy komolyabb gép abból...és hát akku is olcsóbb lesz hozzá egy kicsit.
de be lehet vinni 250g alá sztem. nekem xsr egy elég nagy vevő, vid adó is 15g+ sztem, és esc sem 4in1 plusz gyorskötözőt sem szoktam sajnálni -
twine
veterán
+1
Vagy sok esetben csak vesznek egy kész (minőségi)terméket, és "brandelik"!
Ezzel nem a céget akarom degradálni! Távol álljon tőlem, főleg, hogy szeretem is őket, és van jó pár cucc a háztartásban a márkából!(#42848) varadigabor
Azt sem tartom kizártnak, hogy lesz a mostaniak mellett/után még jó, és jelentősen piacképes drónjuk!
De valahogy nehéz elképzelnem a DJI ellenfeleként a jövőben! A Xiaomit ezen a piacon én úgy képzelem, mint egy ügyes pénzügyi befektető!
"Van itt ez az exponenciálisan felfelé ívelő drón piac, ne maradjunk ki ebből sem, legyen egy pici szeletkénk ebből a tortából is! Elnagyolva:
Van már kamerá(nk), aksi(nk), gyártassunk valakivel egy minőségi "koptert" hozzá, és hozzuk a tőlünk elvárt szintet, a tőlünk elvárt áron a "legóból"! Tuti üzlet...
Ezzel szemben a DJI mérnökei
saját szabványokkal, kutatással, fejlesztéssel, hozzák össze ezt a "legót"! Úgy, hogy közben lassanként lefedik a piac "minden" szegmensét ezen a platformon! Nem mellesleg fergeteges marketinggel, és saját szoftveres szolgáltatásokkal!Egyszerűen nem ugyanaz a liga a két cég drónos területen!
Hangsúlyozom, ezzel nem a Xiaomi drónokat akarom becsmérelni, tudásukat vagy az érdemeiket fitymálni!
Inkább csak a két céget hasonlítom össze "globálisan", ezen a piacon!
Rengeteg költői túlzást, és általánosítást használva...Ráadásul a tévedés jogát fenntartom, és nem vagyok elvakult márka fetisiszta!
-
_X10Dead_
aktív tag
Nem vitatom, hogy "reális" értéket mutat, de az biztos, hogy nem a "valós"-at látod
A kérdés: mihez képest? ;-)Az egyes cellák belső ellenállását konkrétan nem tudod mérni. Ahhoz szét kellene szedni az akkut.
Aztán a "reális" érték erősen függ (többek között) a cella töltöttségétől, a terhelés nagyságától, időtartamától, a külső, illetve a telep hőmérsékletétől, a felhasznált vezetékek/csatlakozók tulajdonságaitól stb...
A fentieken túl a telep kapacitása direkt módon befolyásolja a mért értéket, így pl egy 500mAh-s telep kapcsán kapott értéket semmi értelme összevetni egy 1500-assal még akkor sem, ha ugyan azzal a készülékkel mérted.Szóval, a semminél valóban több, összehasonlításra - korlátozottan - használható, de az, hogy "40ohm" felett volt, önmagában semmit nem jelent. Joshua sem viccből bohóckodik a custom setuppal...
-
AMDaZERG_1
senior tag
A súly többlet miatt érdemes a 3S? Teljesítményt az x7 tudja lejjebb venni, ha az ember akarja. 3S akkut meg később úgysem nagyon használnám.
Magi István írása nagyon nagy segítség a táv megismerése.
Megnéztem milyen akku jön az x220s mellé, de egyszerűen nem találtam a felsorolás között. Mert, hogy nem is adnak
Ezzel ki is apadt minden keretem, mert még 2db Giant Power Dinogy 4S 1500mAh 65C,vagyis gyengébb akkut voltam kénytelen venni, és ezzel nem számoltam. Valahogy úgy emlékeztem adnak 1 akkut... -
Peaceliker
addikt
Kibír az bmennyit, csak egyáltalán nem egészséges. Akku függő, van amelyik pár nap után is el kezd puffadni. 1-2 napnál tovább sosem hagyom már így. Feltöltött állapotban hamarabb elkezd nőni a belső ellanállása. Persze biztos van olyan akku is ami látványosan nem csinál ilyen akció után semmit, de attól jót nem tesz annak sem.
-
szacsee
nagyúr
Azt nem sok váz bírta volna ki.
Alin találtam ilyet 17 dodó körül szállítással:
QAV-X 214mm 214 Carbon Fiber Frame kit Cross Racing Quadcopter With 4mm Arms Support 5045 Props for QAV X 210 Drones.
X210 egy az egyben. Donornak is jó, de lehet veszek egyet.Szerk: mégse, előbb a zmr-t kell kinyírnom, vagy eladnom.
-
molnigee
aktív tag
Igen, várni fogok,f fogunk ezzel úgy is, tesztek majd kiderítik mi a szitu. Mondjuk az előny még, hogy kis micron is tudsz HD felvételt csinálni...
Másik téma, nem max gázról volt szó korábban sem, hanem alapjáraton.
Én úgy szoktam hogy lebegve lassan megyek és nézem mennyi, ha 11.1 vagy 14.8, akkor már inkább lerakom, max még 1-2 lazább kör, de ha már alapjáraton ez alatt mutat, akkor tuti lerakom.
Később rámérve ilyenkor visszamegy még kicsit feljebb, 3.75 -3.8 körülre. -
Teréz Atya
senior tag
Ez inkább 1.8mm lesz. De mind1, már elfogyott.
@wazo - thx
-
AMDaZERG_1
senior tag
Amúgy miből lehet tudni, hogy EU verzió, vagy nemzetközi a kiszemelt táv?
Gondolom a BG-n nemzetközit kínálnak, vagy tévedek?Más: (szokásos X8HW)
Másfél méter magasan csináltattam vele 360° átfordulást, és kb annyit vesztett a magasságból, amennyi az átfordulás kerületeTermészetesen rögzítettem a produkcióját
-
AMDaZERG_1
senior tag
De ezen módosítható a visszaugrás, ha jól láttam egy videóban (amit most az istennek sem találok). A lényeg, hogy 3-4 csavart kell megszorítani, fellazítani. Amúgy meg kellő mennyiségű kábel van a gimballokon, hogy esetleg átcseréljem, de szerintem arra nem lesz szükség. (már úton van, így a refund nem opció). Viszont, ha már úgyis szét kell majd csavaroznom elgondolkodom a fehérre, vagy feketére váltáson is.
-
Jackal2
senior tag
Lehet gyorsabban is tölteni, egyes racer akksik 5C-t is engednek, általában az a gond, hogy úgyis egyszerre többet töltünk és sosincs elég teljesítmény. De elvileg lehet, bár az élettartamnak nem tesz jót.
Apropó: látott már olyat valaki, hogy egy rendesen kihajtott akksi a leszállás után egy cellára 16 V-t mutat egy másikra meg nullát és ezt két mérőn is megismétli? 3 órával később meg tökéletes...
-
kriszbon
őstag
Ilyen gép, biztos hogy ismered te is.
Mod.
Az egyik nagyon gyenge láncszem a többi mellett ez a pöts vékony műanyag ami összefogná a 3 carbon részt a felső szintén pöts műanyaggal.
A váz marad, majd hátul kap egy hajlított aluprofilt, és másik első lábakat.
Azért marad a váz, mert oltári meló lenne átépíteni másikba. -
AMDaZERG_1
senior tag
Közben volt munka mellett időm olvasni és kihasználva én is arra jutottam, hogy a Taranis Q X7 EU version is megfelelne/megfelelhetne.
A kérdés már csak az, hogy GB a csatornákra "7 ( default ), up to 16" -re írja.
Valamint a jelzett oldalon való vásárláskor már áfával nem kell szenvednem, ugye?!
És ehhez melyik vevőt érdemes beszerezni, ami megközelíti az X8R tulajdonságát (nagy, biztos hatótáv)? -
molnigee
aktív tag
Én összeragasztottam, stabil, ma már repült is. A felső lapom 3 helyen van eltörve konkrétan...
A csere meg 5 hete nem jött meg BG-ről...
Ma 16:20-kor végeztem melóban, 16:40-kor leszakadt az ég, épp raktam be az első aksit...
Szerintetek mennyire voltak
Aztán keménye 10 percig esett, 17:00-kor már ismét RTF volt minden -
Teréz Atya
senior tag
SY60 plug - az új Infinityk már ezzel jönnek. Simán kompatibilis az XT60-al, legalábbis sem a kopter, sem a töltő nem panaszkodott.
A ZOP esni-kelni jó az első pár repülésre, utána már csak papírnehezéknek vagy FPV szemüvegbe lesz jó. Én a legelső 1500mAh 30C ZOP powert használom a Quanum V2-höz.
-
Teréz Atya
senior tag
Vevo nincs, tolto nincs mivel ARF. En FS-RX2A-t hasznalok, mert az A8S meg nem jott meg.
A gyari akku nagyon harmatos, viszont a 600-as XF power akku, amit a FB-n linkeltem elegge jol muzsikal. -
SpydeR3412
aktív tag
Köszi!
Baku: Semmi túlzás. Nekem qva jó.
Már régen régen nincs meg az a gépem, de sokszor eszembe jut. Sőt még most sincs teljesen elvetve az ötlet, hogy veszek ilyen kamerát....
Amúgy én a rezgéscsillapítást is megoldottam egy darab gumilappal, amivel teljesen sikerült kizárnom a remegést. -
molnigee
aktív tag
Hát most elég jó lett a wizi, a 1.5mm alső lap helyett 3mm lett, a felső is erősebb lesz ha megjön végre
Eddig is strapa volt, de mostmár kőkemény lesz. javítottam a receiver és a vtx felfogatásán, kapott a vtx pigtailt is hogy ne crasheljen le a csati. Ha ez is megtörik, akkor jöhet a martian II -
kriszbon
őstag
Rendben akkor nincs hozzá mert a felsorolásban nincs benne, csak a Specifikációban írja, meg a bemutató videóban.
Gondolom akkor szétszerelték őket és kivették belőlük, vagy eleve úgy rakták össze a moduláris felépítésű gépeket, hogy azt kihagyták belőle, és úgy dobták piacra.
Egyébként sehol nem jelzik piros felirattal hogy még ez vagy az kell a gépbe mert nincs benne, holott erre is fel szokták hívni a figyelmét a nagyérdeműnek. -
Teréz Atya
senior tag
-
kriszbon
őstag
Azért az egyszer sem biztos hogy ugyan azt kapod, én a képen az utolsó verzióval szívtam rendesen, még Firmware sem akart felmenni rá akármelyik, talán 2 nagyon régi és kész(Gb-n vettem) másikak csak trükközéssel.
Ráadásul nem is működött rendesen, utána vettem a középső változatot Bg oldalán 5 ezer pár százért, és az megy rendesen.
De sokszor a kép jobb változatról készül, de a vackot kapod. -
maximilian4
addikt
Szerintem biztos van olyan tudású pilóta, aki nincs a versenyzők között. Egyébként volt valami kvalifikáció meghirdetve? Valóban a legjobb pilóták vesznek rajta részt? kéne egy igaz nemzetközi verseny, ahol tényleg a legjobbak vesznek részt. Például mint néhány sportágban. Ami úgy nézne ki, hogy először is van egy országos verseny, ahol minden országból kijut egy versenyző a regionálisra. Régiók lehetnek pl. Közép- Európa, Nyugat- Európa, Kelet- Európa, Észak-Amerika, Dél- Amerika stb. A világverseny döntőjén pedig azok vennének részt, akik továbbjutnak a regionálisról.
Droneracingleague-en eleve látok 16 amerikait, meg elvétve 1-1 angolt, kanadait, brazilt, mexikóit, németet.
Tehát arányaiban nézve elég vicces. Például Európából 2 ember van kint, a többi az amerikai kontinensről (meg egy Ausztrália). Kíváncsi lennék mi alapján. -
molnigee
aktív tag
Ha vennéd a fáradságot
, minden ott van a videó leírásban
Rotorgeeks RG20 Plus ESCDe vegyétek csak a 30A esceket
-
syler123
veterán
Igen, én is úgy nézem, hogy érdemesebb darabokban. Meg is rendelném, ha tudnám melyik frame legyen. Ami tetszene az a Martian II és a QAV-R 220. Viszont a Martiannal az a gagyi pdb összetartó elemként is szolgál. A QAV-R 220-nál meg a kamerafelfogatás nem működik normálisan.
Színben sokat nem akarok variálni, vagy teljesen fekete, vagy piros motorok, piros propok.
-
kimista
aktív tag
lihv, azaz lipo high voltage.
nem 4.2-re tölti a cellákat, hanem 4.35-re. ezzel sokkal nagyobb feszkó érhető el = gyorsabb motorok.
cserébe hamarabb meghal az aksi.
plusz mindig baszkurálnod kell a töltőt, hogy ne 4.2-re, hanem 4.35-re töltsön. aztán ha esetleg elfelejted visszaállítani 4.2-re, akkor túltölti a rendes aksit és bummszóval ja, nem éri meg a plusz erőt.
-
Teréz Atya
senior tag
Should You Buy LiHV Batteries? tl;dr - Probably Not - ha nem vagy versenyző, ennyike.
-
PNP
őstag
Mindig csak mode1/2-t látok, de próbaképp az egyik F36 távon átraktam a bal karról a jobbra a yaw-t, ami igényelt némi megszokást, de FPV-ben sokkal könnyebb így irányítani (ugyanakkor LOS-ben továbbra is inkább a mode 2 működik). Most rákerestem, és amiről beszélek, azt Mode 4-nek hívják, de eddig ezzel nem találkoztam. Miért? Senki nem repül így? (Kicsit tartok tőle, hogy hozzá fogok szokni, a ritkán használt, ám annál drágább Phantom pedig mode 2, és nem rémlik, hogy át lehetne rakni 4-re.)
-
Teréz Atya
senior tag
Ebben egyetertunk. Csak az a nagy budos helyzet h mi k-europaban probalunk racsingolni, aztan a mi zsebunk maskepp van megtomve.
Persze meg mindig jobb, mintha indiai berbol elnenk.
BTW a Taranis Q X7 mar elerte az en 100 dolcsis lelektani hataromat, leginkabb a hall szenzoros gimbalok miatt. Fenebe, hall szenzoros gimballal mar 160.
BTW2 - RCG-n visszatero poen:
Hogyha van egy igazan jo baratod, az nem engedi, hogy Spectrumot vegyel. -
molnigee
aktív tag
Én úgy mondanám akkor, hogy tudni kell mi mennyit ér, és aszerint kell vásárolni. Meg aszerint, hogy mit akarsz elérni. Van hogy az ember a szúk keresztmetszet, van hogy a gép.
És azzal kezdi Steele, hogy ez neki volt egy ideális út, ez másnak nem biztos hogy jó, nem mindenki ezt az utat fogja bejárni, de ha ezen az úton mész, akkor a technikával nem lesz gondod, ami a legfontosabb a fejlődés kapcsán.
Szerintem korrekt...
-
Geller72
veterán
Ezt többnyire csak kérdés formájában láttam és többnyire itt. Állítani még senki nem állította. A leírásában az van, hogy 4 és 5"-os propok mennek fel rá. Na most ha nem megy fel, akkor lehet pattogni és kártérítést igényelni, mondjuk, hogy te megvetted az ötös propokat és most maszhatod, ezért minimum az, hogy refundolnak neked 2x10 db 5-ös prop árát, vagy valami zsetont refundolnak, mondjuk 10 eurót.
.
Én rendeltem a fent említett mennyiségű propot egy teljesen más ügyben, de nem olyan színűt küldtek amilyet kértem. Kivertem a hisztit, és küldtek olyat, amilyet kértem. Nem mintha egy picit is érdekelt volna, hogy milyen színe van egy propnak, akkor is csak azért ezt rendeltem mert épp ebben a színben volt csak.
. Most van a másikban is.
.
-
molnigee
aktív tag
2400 kontra 3800, azért nem félár, és az aomwayhez van védő sapka is
---
Wáó, új selfi drón, de brushless, gps, 4K, 2 aksival!, táskával 100K-ért
Alpha CAM WiFi FPV Mini Flexible Selfie Drone With 4K HD Camera GPS RC QuadcopterWifi vezérlés mondjuk... 100m hatótáv, na de selfi drón...
-
molnigee
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged