Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
KutyiHU
tag
válasz
Dragon3000 #88699 üzenetére
Amit kigondoltam az az, hogy remélhetőleg wifis ontot kapok, amiből a gépembe jön lanon a net, és lesz wifi a lakásban az ontról... gondolom azért használható sebességű lenne a wifi is?
-
KutyiHU
tag
Hali. Társasházban lakom, jelenleg fttb-vel. Nemsokára jönnek bekötni az ftth rendszert. Wifis ontot fogok kapni?
-
dav1dkaah
tag
Nekem is volta már sok ilyen eset. A routert ki kell dobni és venni egy másikat. Még annó az inviteles modem volt ilyen. Kb 5-10 másodpercenként felugrott a ping. Csere megoldotta. Most is hasonló volt a routerrel. Pingelt az is kb 10 másodpercenként ilyen 1000-1500ra ha olyan kedve volt akkor el is dobta a netet. Ha a digis cuccra kötve működik akkor a tiéd lesz a hiba forrása szerintem.
Ha jól értelmezem akkor neked is a digis kütyüre van kötve egy router
-
BlaZeE
csendes tag
csak nálam dogshit megint 2-3 napja ? 20% packetloss
-
tibike8
őstag
Szegeden gyanús lett reggelre a net és olyan 80/50-et mérek a telekomos, antenna hungária szervereken is.. A ping is 30ms körül van. Megint valami központi para lett...?
-
grigo
őstag
válasz
dav1dkaah #88672 üzenetére
Tegnap az ügyfélszolgálatos azt tudta ajánlani, hogy mivel ő is látja hogy szakad folyamatosan, nézzük meg hogy az ő eszközük vagy a miénk. Szóval este a digis eszközből kábellel ment a laptop és mértem star trinity oldalon, nem volt szakadás, most reggel óta mérem ugyanúgy wifin, most sincs szakadás. Nem tudom van-e így értelme de mérjük.
-
Borisz76
nagyúr
Egyébként a 2. ONT visszaállításánál ( bridge-ből vissza router módba ) csináltam egy hosszabb tesztet.
Eredménye : [link]
-
Borisz76
nagyúr
Ügyfélszolgálatot már hívtam, hogy távolról állítsák alapra .....de eddig még nem történt meg.
-
dav1dkaah
tag
válasz
Borisz76 #88683 üzenetére
Nálam tableten állították be. Lehet, hogy meg változtatták, hogy ne tudj belenyúlni. A szerelők megcsinálták utána rákötöttem egy routert mert 60mbitet tud amit adnak wifin keresztül, ők mondták, hogy akkor ha tudja a gigabitet a router akkor kössem rá. Szerintem marad akkor az ügyfélszolgálat.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
dav1dkaah #88682 üzenetére
Az alján a user-digi páros van....
[A történetem előzményei....]
Már 1X cserélték az ONT-ot.....
Mindkettőt próbáltam bridge módban.....mindkétszer szakadozott.
Visszaállíttattam router módba az ONT-okat.
Első alkalommal simán be tudtam lépni user-digi -vel a felületre.
Most a 2. ONT visszaállításnál valamiért nem megy a dolog...
Ennyi. -
Borisz76
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #88678 üzenetére
Persze, ablak bejön csak a beírt nevet, jelszót nem fogadja el.
Próbáltam az alap user-digi párost.
Próbáltam admin-admin valamint a sajátomat is mert emlékeim szerint megváltoztattam az alapadatokat.
De egyiket sem fogadja el.Próbáltam resetelni is. Bekapcsolás közben nyomva tartott reset gombbal. 10-20-30 mp is de egyik sem segített.
-
miramax
csendes újonc
Üdv Mindenkinek!
Átkapcsolták a Digis ONT-t bridge módba IPV6 problémák miatt, de most rosszabb a helyzet, mit kellene még beállítanom?
Kezdek kétségbe esni
https://1drv.ms/u/s!AhhRNtFjChtonS3AVKlDLMutpvrN?e=yRYebw
https://1drv.ms/u/s!AhhRNtFjChtonTZlxYPwElySX38T?e=eclyg0
https://1drv.ms/u/s!AhhRNtFjChtonTfeZPKd1LjrzJBa?e=0n7eWv -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Borisz76 #88675 üzenetére
Szia!
Nálam sikerült! (Romániában de nem most, egy éve)
Huawei HG8245H ONT alapértelmezett felhasználói és jelszó DIGI fiberlink
"
Nézze meg, milyen IP van rendelve a számítógépéhez, valamint az átjáróhoz, majd nyisson meg egy webböngészőt, és írja be a címsávba:
192.168.1.1 vagy 192.168.100.1 (átjáró IP)
user: user
pass: digiA login ablakot megkapod?
Ez az ONT-tod van?
-
Laccoss
addikt
válasz
Larssonka #88676 üzenetére
Ha nem is ő, de átadja másnak a melót, és az be tudja neked állítani. Az ügyfélszolgálatnak nem technikai segítségnyújtás a munkája. Pár dolgot betanulnak alapvető problémákhoz, de általában szerződéssel kapcsolatos vagy egyéb információnyújtásra vannak, nem problémamegoldásra.
-
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Korábbi bridge módos , saját router-es felállásban nagyon szakadozott a net. Pár hozzászólással szemeteltem a topikot.....
Tegnapi nap folyamán visszakértem / visszakaptam a szolgáltatói eszközt router módba. Természetesen nyomtam rá egy tartós ping tesztet...íme :
Azért szerintem ez teljesen jó......több mint 23.000 db elküldött csomagból 44 veszett el...a legrosszabb esetben is.
Viszont akadt egy újabb gond :
ONT router módba való visszakapcsolása után nem tudok név/jelszó párossal belépni a felületére. Ügyfélszolgálat tudja resetelni ?
Nem akarok sok mindent piszkálni benne de a NAS-oknak kellene FIX ip-t adni és a port forward-okat is be kellene lőni. -
dav1dkaah
tag
Nekünk is szórakozott előtte a net. Mondjuk közbe a router is elkezdett szaggatni. Mióta bekötötték az optikát azóta semmi baj (kopp-kopp-kopp).
A szerelők is rendesek voltak akik kötötték be. Mondjuk volt már rossz tapasztalat is. De most pozitív véleménnyel vagyok róluk
-
grigo
őstag
válasz
Laccoss #88668 üzenetére
Konkrétan a saját eszközüket nem látta a csaj a legtöbb esetben. Próbálta volna újraindítani de nem is látta. Meg a sorozatos szakadást látta. Aztán kijövő embereik utána ráfogták arra hogy a festők összekoszoltak valami csatlakozót. Utána való héten is ezt mondták. De érdekes módon akármit csinálnak mindig megszakad napi többször. A rekord az két nap volt. Most már nagyon elegem van az egészből. Azon gondolkodom hogy melyik szolgáltatóhoz kellene mennem mert már kezd elborulni az agyam. Főleg úgy hogy ezek a szerelők akik kijönnek eléggé nagyképűen állnak a dolgokhoz.
Amúgy telefonom azt mondta az egyik hogy az ügyfélszolgálat nem fogja elismerni de gondok vannak és lesznek is, nem tudja mi a gond mert elvileg bírniuk kellene a terhelést viszont nem lesz hivatalos válasz ezekre a problémákra.
-
grigo
őstag
válasz
dav1dkaah #88658 üzenetére
Érdekes, nekem napi szinten van internet kimaradás, szakadás, egész egyszerűen használhatatlan szar. Emiatt több képzésen "nem tudtam megjelenni" és az oktatások egy része egész egyszerűen kiesik. Kijön mindig ugyanaz a bunkó szerelő csapat, mindig beleköt mindenbe. Aztán persze azt mondják megcsinálták, de jövő héten ugyanez aztán akkor is belekötnek abba amit ugyanígy hagytak egy héttel ezelőtt.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #88662 üzenetére
1000/500 is bőven elég lenne és igen tényleg javítsanak a külföldi kapcsolaton is akkor már perfekt minden
-
oszy
veterán
válasz
Dragon3000 #88662 üzenetére
Mióta kivettek NAT-ból, azóta jó a feltöltésem.
-
fakekorom
tag
Üdv!
A dig saját Huawei routere esetében maximálva van a rácsatlakoztatható eszközök száma?
Előre is köszönöm -
dav1dkaah
tag
Sziasztok.
Nálunk Salgótarjánban kb 1 hete kötötték be az optikai cuccost.
Az 1000net lett behúzva. Nekem eddig semmilyen panaszom sincs. Életemben nem volt még ilyen jó neten100-110mb/s-el jött a warzone tegnap
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17 #88649 üzenetére
RENDKÍVÜLI HÁLÓZAT KARBANTARTÁS - ORSZÁGOS
Tisztelt Ügyfeleink!
Munkatársaink 2021.01.21-én 01:00 - 06:00 óra között országos hálózatunkat érintő karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet szolgáltatásainkban kiesések lehetnek.
Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest