Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
COLORBAR
tag
Sziasztok!
150ig milyen gépet vennétek videóvágásra?
(Főleg prociban és memóriában kéne erősnek lennie)
Tudom-tudom ez karcsú egy jó gépért,de ebből kell kihoznom a legtöbbet!
Vostro 1015 dual procival?
Esetleg más márka is érdekelne,ha tudtok valami jót!
Köszi az ötleteket! -
dokkaab
csendes tag
válasz
bruce20 #13797 üzenetére
Köszi szépen. Tényleg ahogy visszaraktam a recovery-t D: meghajtónak rögtön indult a gép. Mivel én vistat az életben nem fogok használni, sztem nem fogom használni a recovery-t sem, azért csináltam belőle egy biztonsági másolatot egyik nem használt pendriveomra, hátha szükség lesz még rá. De ezt fogom tenni amit a végén írtál, 75 a többit meg szabdalom. Köszi a segítséget!
-
bruce20
csendes tag
válasz
dokkaab #13796 üzenetére
A recovery partíción egy image file van, ami a "gyárban" került rá. Ez egy teljesen beállított, a géphez kapott alkalmazásokat telepített állapotban tartalmazó rendszert jelent. Ezen image fájlt a recovery eljárás másolja (tükrözi) le a c:\ meghajtódra pár perc alatt, míg a vista telepítése és konfigolása jelentősen több időt jelentene. Természetesen valamivel gyorsabb, személyre szabottabb rendszert kapsz, ha egy nyers Windowst raksz rá, csak az általad használt progikkal.
A gép indításának nem feltétele a recovery megléte, ez a partíció teljesen törölhető (viszont ekkor többet nem fogod tudni használni a recovery szolgáltatást; az operációs rendszert, drivereket és a programokat magadnak kell beszerezned.)
A leírt probléma valószínűleg abból fakad, hogy össze-vissza lettek szabdalva-mozgatva a partíciók. HA a recoveryre nem lesz többet szükséged, töröld le a partíciót, csinálj egy 75GB-os c:\-t, és a többi maradjon. Húzz fel egy win7-et (a vistánál kevésbé terheli a gépet), és töltsd le a gép Service tagje alapján a drivereket a dell.com-ról.
-
dokkaab
csendes tag
Sziasztok! A minap vettem egy Dell Studio 1555 Full Hd-t, és telepítés problémám van. Remélem tudtok segíteni. Eredetileg Vista van rajta, ami win7-re frissíthető. Az egész egy 420 gigás partíción volt, és volt mellette egy (D)Recovery Partíció. Mivel én eddig csak Xp-t telepítettem, és partíciózást is rögtön telepítés előtt csináltam, gondoltam most is ezt teszem, és újra teszem a vistat. Sajnos az Xp lemezt nem fogadta el, így úgy döntöttem, hogy mivel öcsémnek van egy Win7-lemeze, akkor csinálok arról telepítést, és megcsinálom benne a partíciózást. Csináltam egy 50-es C:-t, volt a gyári 15Gb Recovery, és tudtam csinálni egy kb 400 gigás E: partíciót, mivel ezt már nem engedte tovább osztani. Miután telepítettem mindent, már a működő Win7 alatt megcsináltam a partíciózást 50-200-200 valamint a Recovery Partíció. Gondoltam a Recovery ne D: legyen már, átraktam utolsó, Z- meghajtónak, viszont a gép újraindítása nem sikerült, a Dell logo után csak villog a kurzor, és nem csinál semmit. Azt írja, hogy nincs Recovery Partíció a winchesteren, így nem tud Recovery-t sem csinálni. Hogyan tudnám visszaállítani eredeti állapotba a gépet, és utánna hogy tudnám megcsinálni a partíciózást. Nekem nincs szükségem erre az állandó visszaállítgatásra. A régi gépeimen is ha lassultak újraraktam a rendszert és a programokat, és nem volt semmi gondom. Viszont nem akarom, hogy mindig megpakoljam a 400 gigát egyben, és aztán elvesszen kéthavonta a sok cucc. .Érdemes egyáltalán Recovery partíciót hagyni, nem lehet róla egy másolatot készíteni DVD-re, és megszüntetni az egészet? Vagy akkor abszolút nem fog elindulni a gép?Légyszi segítsen vmi hozzáértő! Köszi
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Sebaj Fóbiás #13794 üzenetére
őő... van wifi kapcsoló.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Dell Vostro 500-as notebookban tuti van wifi adapter, vagy létezik/létezhet wifi nélküli verziója? (Mondjuk wifi kapcsoló nincs rajta (fn-es se) csak led.) És a bios milyen gyártmány?
Kollegám vett egyet tavaly és most kéne neki wifi és jönnek a masszív szívások: BIOS le van jelszavazva (read only), wifi le van tiltva, plusz százcsillió driver letöltése és feltelepítése után is van 3 ismeretlen eszköz a device managerben. Már vadul keletkeznek az agyamban a spontán összeesküvés-elméletek, gondoltam rákérdezek, hogy pár folt legalább tiszta legyen.
Üdv, és előre is köszi!
Fób -
asadasad22
őstag
válasz
Miramar #13792 üzenetére
a dell usa oldalan nezz korul, valaszd ki oprendszernek a 64 bites rendszeredet, sztem a legtobb drivernek ott kell lennie hozza.
egyebkent a 64 bites rendszer visszafele alapvetoen kompatibilis, tehat futnak rajta a 32 bites programok, viszont driverek tekinteteben sajnos mar nem igy van, uj driverek kellenek 64 bitre, ez foleg regebbi cuccoknal szopas amikre nem is keszul 64 bites driver mert ar nincs hozza support, de a mostanaban meg kaphato cuccokhoz mindig keszul ilyen driver is mar egy ideje.
egyebkent felhasznaloi szemszogbol a fo elonyet a 64 bites rendszernek 4 GB koruli vagy afeletti ram hasznalatanal lehet latni, egy 32 bites rendszernel a processzor legfeljebb 4GB memoriat tud megcimezni (es a tenyleges RAM-bol meg annyit sem, csak 3,25GB korul mert mas dolgokra is kell), egy 64 bites rendszerrel mai szemmel gyakorlatilag korlatlannak mondhato a telepitheto RAM mennyisege -
Miramar
csendes tag
Sziasztok!
Köszi a tippet Asadasad22, én is erre gondoltam...
A másik "problémám", hogy az új laptopon 64 bites az oprendszer és így elég sok "régi" programomat nem tudom használni, mert azoknak a 32 bites kellene.....
Azt hittem milyen jó lesz, de így alig tudok használni vmit. van amiből persze van 64 bites változat és az úgy oké, de van amiből nincs....
Szerintetek mit lehet tenni?
Leszedni a 64 bitest és telepíteni 32 bitesbe az oprendszert?
Milyen előnyei vannak a 64 bitesnek a 32-sel szemben?Köszi
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13790 üzenetére
nem problémás a pasztázás, szerintem megérti. A vga tuning nekem bejön, több órás tesztelés után is hibamentes. Van ahol, sokat gyorsult, de átlagosan 15 fps-sel tud többet.
-
alfa147
tag
még egy kérdés a win7 élményindexe hány pontot ad a gépnek?
-
alfa147
tag
Sziasztok, a feleségem szeretne új notebookot egy kikötése volt piros legyen a külseje :-) és min 15" -os a képernyője legyen. Nekem egyből a Dell jutott az eszembe, utánanézetem és erre gondoltam: Inspiron 1545, T6500, 3GB DDR2, HD4330 ati videó kártyával. Erről a típusról tudnátok jó-rosszat mondani? Érdekelne még, hogy milyen bios van benne? BIOS slic verzió 2.1?
-
Rocko007
aktív tag
válasz
asadasad22 #13783 üzenetére
nem emlékszem a paszta nevére, este megnézem. Szétszedni gyerekjáték, fél óra alatt kész lett. A hátlap csavarjait meglazítod, nem lehet kitekerni teljesen, mert egy gyűrű fogja. Kicsit meg kell feszíteni oldal irányból, hogy lejöjjön a hátlap, de semmi erőszak! Utánna ahol van a szellőzőnyílás, ott azt a műanyagot le kell szedni, oldalirányba lecsúszik. 7 vagy 8 csavart kell meglazítani, a ventit lehúzni, és az egész hűtőrendszer egybe lejön. alaposan letakarít, a a proci és a vga között is van egy chip, ami a hangért felelős. A ram és a hangkártya szilikonnal van fedve, ezeket nem bántottam. Ne aggódj, a vga-n majd látsz apró alkatrészeket, a hőközlőket pasztáztam és utánna rá a chipre. Ezek után, üresjáratban, kikapcsolt hűtőpadon a proci 35-40, a vga meg 40-45 fok körül mozog, így teljesen halk általános használat közben, a játékoknál meg picivel gyorsít a venti, de ekkor sem annyira, mint a gyári gyurmapasztával.
Arra ügyelj, hogy tökéletesen illeszkedő csavarhúzót használj, mert könnyen tönkremehet a csavar feje, egyenletesen, átlósan tágítsd fel a hátlapot. Ajánlom, hogy a dell szerveréről nézdd meg a manualt, ha még nem csináltál ilyet.
-off- akit érdekel, elmondom, hogyan lehet húzni a HD4670-et. Nekem a gyári 650/800-ról 775/975-ön stabilan megy. A max órajel, amit elértem stabilan az a 785/990, 3D mark 05-ben ez 14.068 pont, 06-ban 7865. Egy erősebb procival biztosan többet hoz a konyhára. Nyáron tervezek egy P9700-ra cserélni...
-
Rocko007
aktív tag
Ma újrapasztáztam a cpu-t, gpu-t, 6-8 fokkal hűvösebb a gép. Irodai módban nem megy a ventillátor egyáltalán, játékok alatt is alig hallható, igaz hűtőpaddal használom.
-
Kopa
tag
Az In Home garancia nálunk is érvényes vagy csak NBD garancia van itthon?Ha nem érvényes akkor melyik disztribútornál érdemes szervizeltetni (melyik a legolcsóbb) ?
-
-
herrLeon
tag
Legolcsóbb ha a DELL-nél direkt hosszabitod meg, nem közvetitö cégen keresztül (aki ráteszi a maga kis, nagy százalékát). Ha már megvan a gép akkor is ráérsz megtenni. A service tag kód alapját a dell.com oldalon jelzed, hogy mit szeretnél, megadod a telefonszámod és felhivnak, hogy pontosan milyen garanciát szeretnél és mennyi idöre. Én decemberben hosszabitottam meg a garanciát. Teljesen korrektek, e-mailben küldenek árajánlaltot, számlát. Ha angliából rendeled a gépet ki az aki árulja a gépet? Közvetitö? Felárral?
-
Kopa
tag
Sziasztok!
Angliából szeretnék rendelni Dell notebookot (studio 15 1555) és azt mondta aki árúlja a notebookot, hogy ilyen garancia van rá: [link] és azt szeretném megtudni, hogy ez ugye NBD garancia. Illetve ha egy év garanciával vásárlom akkor itthon hol hosszabbítható meg a garancia, hány évre és mennyibe kerül?
Köszi: Kopa -
Kobe
veterán
történt valami dell fronton ujévet követően ?
Kicsit meglepődtem, amikor a kiszemelt studio 1555 ára 239ről majdnem 260ra kuszott fel karácsony után, holoott elvileg a nagy karácsony utáni leakciozások tartanak.....mi lehet az oka ennek az emelkedésnek ?
-
Tomeewap
tag
válasz
Rocko007 #13751 üzenetére
Hali, én meg olyat szeretnék Studio XPS 1640-en, hogy rá van kötve egy 2.1-es hangalszett, plusz szeretném ha a laptop beépített hangszórói is szólnának egyszerre.
Ha bedugom a 2.1-es hangfal jackjét, akkor sajna elhallgat a laptop hangszóró. Meg lehetne akkor oldani hogy minden szóljon együtt? -
jorden06
senior tag
CHS pl. kér még különt pénzt azért, hogy garanciáztatja a készüléket? Mert olvastam ilyen cégekről, hogy él ugyan a garancia, de csak az alkatrészcserére. Az meg, hogy ők azt beszerelik óránként 15e Ft.
Egyébként magukkal az Inspironokkal szokott valami általános, szériahiba lennei?
Hol tudok rákeresni arra, hogy a különböző felszereltségű gépeknek mi a típuskódja? Értem ezalatt, hogy ha az árgép-be beírom pl., hogy Inspiron 15**, akkor az összeset kiadja, Celeronostól a P8600-al felszereltig mident.
üdv
jorden -
Csepy
őstag
-
jorden06
senior tag
Hali
Párom szeretne magának egy notit, és egyetlen kikötésként azt tette, hogy legyen színes a külseje. Én egyből a DELL-re gondoltam, de azon belül nem vagyok túl tájékozott. 1545 vs 1555? Studio vs Inspiron? Hol érdemes venni (garancia ügyben melyik cég jobb pl.?) Esetleg más DELL szériáknál mi jöhet még szóba? Árban körülbelül 150K az irányvonal.
Előre is köszönöm
-
DV
senior tag
válasz
VaniliásRönk #13767 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hali!
Adott egy XPS M1330, a billentyűzet feletti fekete műanyagdarabbal van egy kis gond, ami a bekapcsológombot és az érintőgombokat tartalmazza, a bal széle (ahol az XPS M1330 felirat van) kicsit eláll hátra és felfele. Tudja valaki, hogy milyen módon van rögzítve, valami csavarral és érdemes szétkapni, vagy valami pöcök törhetett el? Kösz. -
Miramar
csendes tag
Sziasztok!
nemrég lettem egy studio 1555-s gazdája. Eleinte jól működött rajta a webcam, aztán egy ismerősöm rakott á pár programot és amikor megnyitom a Dell Webcam Central-t azt írja ki: Close the other video streaming application to strat video.
pedig nincs másik video alkalmazás, csak DVD-író program lett felrakva, meg a DVD Shrink.
Nincsen semmi más megnyitva, csak a webcan program.
Szerintetek, mi lehet a gondja?Köszi
-
rendiboy
tag
Még egy felfedezés, akkor jobban cikázik a fekete háttérben a Monitor kijelzője, ha a Notebook hálózatról megy! Hátha ez előrelendíti az ügyemet
-
nistv4n
tag
üdv,
egy kérdésem lenne. Studio 1555 van a birtokomban. Eddig, körülbelül 3-4 csúszkányi volt a max hangerő, amivel hallgattam. Most ugyanez hangerő eléréséhez a maximumra kell felhúzni. Egyik napról a másikra. Többféle lejátszóra is igaz. Bal, jobb hangszóró is oké, de valamiért halkabb lett. Nem tudja valaki, mi nyúlhat ebbe bele, és vehet le valamit? Windowsban maximumon van a lejátszó hangereje is, és a fő hangerő is. -
RandomGosu
senior tag
üdv. én is csatlakoztam a klubhoz.
-
DV
senior tag
válasz
rendiboy #13757 üzenetére
Hmmm... ez erdekes, nalam az van, hogyha HDMI kabelen a TV-t rakotom a gepre, akkor a VGA melegszik, de a TV nincs is bekapcsolva. A gep azonnal erzekeli, hogy a TV ra van dugva HDMI-n. Ezt azert irom le, mert lehet, hogy a VGA-d jobban melegszik mikor a masik monitor is ra van kotve es a hutese nem megfelelo. Ma ujrapasztaztam a CPU-m es a VGA-m huteset a laptopomban es a VGA-m homerseklete 58 fokrol 46 fokosra lecsokkent, a CPU 54-rol 50-re. Nezd meg Everest-vel a GPU-d homersekletet mielott a monitort radugod es utana is.
Esetleg nezd meg, hogy a legujabb VGA driver van-e fent a gepeden. -
rendiboy
tag
A monitor a pontositas vegett egy 18,5 colos LCD es a felbontas : 1366 x 768 ami a Noti gyari kijelzojevel megeggyezo.
Holnap kiprobalom, hogy ha nem teszem ki monitorra hanem a belso kijelzojet hasznalom akkor is lathato-e ez, mert ugy remlik mintha ott is jelentkezett volna ez a zavaro jelenseg. A monitor HZ-en nem enged allitani a gep.
Ebben a Vostro 1015-osbe Integralt Intel GMA 4500 van es azt teszem ki monitorra. Na mar most ez a jelenseg nem mindjart volt eszlelheto, hanem hetek mulva.
-
DV
senior tag
válasz
rendiboy #13755 üzenetére
Az a Dell monitor LCD, vagy CRT? Probaltatok allitani a Vostro gepen a Dell monitor frekvenciajat? Gondolom a felbontas jol volt beallitva, mert arrol nem tettel emlitest.
.Anakin.
Szerintem elvileg ez igy mukodhet, de valoszinu, hogyha ezt igy meglepned, akkor a kicserelt alkatreszre nem kapnal garanciat, mert nem szakszerviz szerelte be a gepedbe, hanem te.
-
rendiboy
tag
Sziasztok!
Nekem van egy Dell Vostro 1015-os Gepem amivel az a problemam, hogy ha kiteszem egy 19 colos Dell Monitorra VGA porton keresztul, akkor a kep a hatterben halvanyan vibral, ugy mintha valami zavarna a Monitort. Peldaul ha van egy fekete kepem es arra ratolok egy kis meretu feher kockat Photoshoppal akkor elkezd gerjedni. De ha csak a fekete hatteret bamulom akkor lehet latni hogy halvanyan feher kodfele dolog vibral egyfolytaba es ez zavaro nagyon. Probaltuk egy masik Notival ami Lemovo es annal nem jelentkezik ez a zavaro esemeny. A kerdes, hogy mit tegyek? Vigyem a szervizbe?
-
.Anakin.
tag
Van egy Studio 1747-em németből 1 év Parts Only garanciával.
Kitöltöttem a netem a tag transfer-t meg is jött az e-mail h át kerül magyarországra a servicetag-em.
Akkor intől kezdve beviszem egy dell szervízbe és javítják ugye?
Illetve tudom h jsvítási díjjat számolhatnak fel mert Parts Only, ilyenkor lehet azt h köszi nem kell, csak add az alkatrészt majd én berakom? -
Rocko007
aktív tag
-
Rocko007
aktív tag
Elsősorban XPS tulajokhoz szól a kérdés:
olyat szeretnék csinálni, hogy az erősítőre küldöm direktben a hangot és fejhallgatóval meg másik programmal zenékbe hallgatok bele. Ez megoldható-e, mert addig eljutottam, hogy erősítőre megy a hang, és a másik programmal meg a lapos hangszórói muzsikálnak, ami helyett a fejhallgatónak kellene szólnia.Valaki próbálkozott már hasonlóval?
-
DV
senior tag
válasz
bruce20 #13747 üzenetére
Ujrapasztaztam a gepet. A procin normalis hutopaszta volt, de a tobbi reszen az a szivacsos fajta hovezeto volt. Azokat mind letakaritottam (darabonkent 1 darabban, hogy vesz eseten vissza tudjam majd tenni,) es feltettem az uj pasztat. Procira, chipset-re GPU-ra es a GPU Memoriakra tettem belole, mivel a "regi" is ott volt.
Nagyon figyeltem, hogy a hutoborda hozzaerjen a chipekhez, mivel elotte a szivacsos volt fent es az kikuszobolheti a chipek magassagabol adodo kulonbsegeket (pl. GPU vs GPU Memoria), de ugy lattam, hogy a csavarok meghuzasa utan minden OK.
A proci homerseklete 54 fok helyett 50 fokos. A GPU homerseklete 58 fok helyett 46 fokos.
A gep "power saver" modban megy, hogy az osszehasonlitas hiteles legyen. A venti porog, de nagyon halk. Ez mar a "lassu fordulat". A GPU-n volt a legvastagabb a "szivacsos" hovezeto. -
^Bundi^
őstag
Remélem vki tud segíteni
Van 1 Dell Inspiron 1521es notim
vista volt rajta amikor én megkaptam töröltem és ment rá a win7, nemtudom elötte jó volt e avagy sem, dehh most a TL-58as proci 4*200 on ketyeg és az istennek sem akar a rendes órajelén menni(9,5*200)
biosban nem lehet semmit állítani sőőőt..ott még azt írja ki, hogy current clock 600Mhz mikor a minimum a 800 (everest szerint is a szorzó 4-9,5 között állítható)win7 lehet a ludas vagy vmi más?:S
már agyfaszt kapok
előre is thx -
Immy
őstag
Üdv
Kedden bevittem HRP szervízbe a dell inspiron 6400 laptopomat.
Mind két zsanér szinte szét esett. Azt gondoltam, hogy jó magyar szokás szerint szőrözés lesz. (biztos én dobtam le stb) de NEM!!! Szó nélkül bevették garanciábaA caps-lock billentyű kicsit félrevolt csúszva és érdekes hangot adott ki és azt is szó nélkül cserélni fogják.
Megmutattam nekik a töltő adaptert ami kicsit megvolt törve, de ugyanúgy töltött és még azt is bevették szervízbe1szóval 3éves garancia előtt 1 hónappal majdnem teljesen felújítják a gépem.
HRP -
bruce20
csendes tag
A sebességét a SpeedStep miatt veszi vissza (még high performance módban is). Ha fixen szeretnéd a 2Ghz-et, akkor BIOS-ban kapcsold ki a SpeedStep-et.
Ekkor viszont legjobb esetben is közepes fordulaton fog menni a venti ....Szétszedés után, újrakenés előtt javaslom leszedni a régi pasztamaradványokat. És kérlek írd majd meg, az eredményt!
-
DV
senior tag
válasz
bruce20 #13745 üzenetére
Holnap veszek egy Akasa AK-455-5G hutopasztat es atkenek mindent a gepben, remelem segiteni fog. Amugy azt vettem eszre, hogy "High Performance" modban a proci visszaveszi a sebesseget 50%-ra, amikor nem hasznalom. Helyes ez igy? Nem kellene folyamatosan 100%-on mennie? (Intel T5750 (2GHz, 667MHz, 2MB Cache)).
-
bruce20
csendes tag
Tegnap megint felidegesített a dolog, és szétkaptam a gépet. A prociról és a hűtőbordáról tiszta alkohollal és fültisztító pamacsokkal szépen leszedegettem a rákövesedett régi pasztát, és bekentem vadi újjal. Közben megfigyelhető, hogy a cpu mellett van közvetlenül a GPU és a chipset is, melyekhez a hűtés a cpu hűtőről megy tovább 1-1 alumínium ágon. Ezek alján viszont nem hőpaszta van, hanem habpárna-szerű anyag. Ez nem tudom mennyi hőt vezet át, de talán ez a megoldás kulcsa.
Az újrakenés miatt ismét hűvösebb lett a proci, energiagazdálkodásban 50%-os teljesítményre levéve, 36 fokra ment le a core2duo t7200
Szinte jégkamra. De a ventillátor ugyanúgy ment közepes fordulaton, megállás nélkül. Ez már vicc!
Ezek után szerintem a GPU hőjét érzékeli magasnak, ami miatt folyamatosan teker nálad is és nálam is reggeltől estig.
-
igi
aktív tag
Sziasztok!
A munkahelyemen kaptam egy E6500-ast, normál tasztatúrával. Tud-e valaki arról, hogy utólag lehet-e (gondolom igen) bele háttérvilágításos billentyűzetet rakatni. Ha igen, hol, és mennyiért?
köszi:igi
-
DV
senior tag
válasz
bruce20 #13742 üzenetére
Hali,
Nekem Studio 1535 van es miota win7-et hasznalok a ventim kozepes sebesseggel porog.
Venti allapotok, off, lassu fordulat, kozepes, gyors, mindez "hallas alapjan" megfogalmazva. A fordulatszamot nem tudom megnezni Everest-vel.
Estere 1-2-szer bekapcsolva szoktam hagyni a gepet, monitor kikapcsolva, "power saver" uzemmodban. Reggeleig kozepes fordulaton megy a venti, pedig a proci sebessege alapon megy 1 GHz a 2GHz helyett, meg a HDMI is ki van huzva a gepbol nehogy a VGA miatt menjen a hutes.
Engem is erdekel, hogy ez miert van?
Amugy csak Vista-hoz van tamogatas a gyarto honlapjan (driver-ek).
CPU: 54, GPU 58 fokos. -
bruce20
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Pár hete lettem Latitude D620 tulajdonos, használtan vettem. Core2Duo T7200 2Ghz 4MB cpu dolgozik benne, és hűtési gondjaim vannak.
Előtte egy hp nc6220-am volt, 1.86-os sima Centrino procival, és ez egy maximálisan csendes gép volt, hétköznapi használtatnál simán lekapcsolta teljesen a ventit, full zajtalan volt. A Dellnél azonban folyamatosan megy a ventillátor, ami zavaró, de elfogadom, hogy ez egy melegedős processzor, és a teljesítménye hőtermeléssel jár.Amit viszont nem értek, az a D620 ventillátorkezelése. Úgy tűnik, mint ha nem is a cpu hőjét nézné. Pl. ha kocsiból hozom fel a gépet, és még kívül-belül hideg, nem kapcsol be a venti. Most direkt kipróbáltam, HD video alatt 65-70 fokon volt a proci, és meg se nyikkant a hűtő, majd ahogy melegedett át a ház, egyszercsak bekapcsolt, és azóta a cpu már 44 fokon van, de eszébe sincs lekapcsolni, akár reggelig tekerne.
Már próbáltam fullra szétszedni, kifúvattam a hűtőbordákat, újrapasztáztam a cpu-t (bár a régit rákövesedett cuccot nem szedtem le mindenütt). Ez valamit segített (a proci általában 46-49 fok körül van), de a ventillátor ettől még ugyanígy teker, de alapjáraton, ám hallhatóan. Pl újabb hd video után növeli a fordulatot, majd ahogy visszahül, úgy lejjebb veszi. A BIOS verzióm A10-es, tehát ez sem zavarhat be. A Speedstep be van kapcsolva, progival csekkolva az órajelet látszik, hogy szépen váltogatja is.
Próbáltam minél többet visszaolvasni a fórumon, többen írtátok, hogy ez fűtősebb gép, de a fentiek alapján nem tűnik normálisnak a dolog. Tudtok tanácsolni valamit (pasztázzam újra jobb anyaggal, vagy bármi)?
És általában mi a normális hője a T7200-nak? Kétes értékeket találtam csak neten.
Köszi!
-
atatax
csendes tag
szia! bocs, a fáziskésésért, és köszi a választ! egyébiránt a jobb oldali "hengeren" van egy kis repedés, egy srác, aki elég jól ért ehhez szétszedte, körbenéztük, és az alkatrészek a helyén voltak, hibamentesen, leszedtük a monitor körül is a keretet, de semmi jele fizikai hibának. ugyebár csavarhúzóval, meg otthoni szerelgetéssel mélyebbre nem jutottunk. akkor mi legyen, új monitor vagy inkább szervíz?
-
moland007
tag
Hali !
vostro 1015 tulaj
ezt nemrég találtam (lehet már linkelte más is)
'rendes manual magyarul' 1015-hez-a gyári hangszórója valóban elég gyengus , de ezért van a füles
-vga megfelelő driverrel javítható W7 től is több pontot kap így (2 x 3,4 pont)
-az 5870 nek vásárolt gép valójában 6570-es (nekem is)
-aksiról letöltés+zene+netezgetés esetén 3 órát tud -
fulemulefark
csendes tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalataitok laptop táska ügyben? Nekem Dell inspiron 1545-öm van 15,6"-os és nem tudom, hogy a 15,4"-os táskába belefér-e, mert ahogy méregettem általában 1-2 centivel hosszabb a gép, mint a táskák, vagy inkább nézzek 15,6" osra való táskákat, amit eddig nem nagyon találtam... Igazából védőtokok érdekelnének, nem táskák. Esetleg ha tudnátok ajánlani, megköszönném.
-
Rocko007
aktív tag
Szeretném a garanciámat meghosszabbítani, hol vásárolhatok hozzá kiterjesztést?
Procicserét hogy tudok megoldani úgy, hogy a garanciám is megmaradjon?Köszi!
-
lamazonia
tag
kérdés:
-hogy müködik most a dell latitudeoknak a szervíze? elég egy service tag, vagy kell számla és garancia levél is?
-ha elég a service tag, akkor hova kell vinni gariztatni? kell e fizetni érte? baj ha külfödi a gép?
-az nbd gar az onsite, vagy carry in? vagy carry in, és másnap kész és ennyi? -
Vergilia
tag
Szerintem az Inspiron 9400 a legjobb választás (ár <-> kapott sebesség)! A legújabb COD (Warfare 2) teljes felbontásban (1440x900), minden grafikai elemmel 55-60 FPS-sel. World of Warcraft szintén (MSI VR610-en 800x600-ben, lecsupaszítva szaggat), szinte minden mai játék elfut rajta majdnem maximum
Ami benne van GeForce GO 7900 GS bizonyos esetekben erősebb mint a 9600GT, szóval játékokra csak ajánlani tudom. Amivel mértem XP vs W7 -> +15% FPS, azaz ennyivel lett gyorsabb. Abszolút nem melegszik, halk, bár hűtőpaddal van használva. Ha csak netezek, akkor be se kapcsol a ventilátor, csak kb 3 percenként 10mp-re. A kijelzője nem veti vissza a fényt, ezért nappal háttérdfényben is kiválóan használható. Nem utolsó sorban a szervizesek rémálma, nagyon ritkán találkoznak ezzel a típussal.
Hátránya az angol billentyűzet (lehet hozzá magyart venni 6-8k), nehéz, nagy. Viszont ha kinyitod mindenért kárpótol, mint ha egy asztali gép előtt ülnél.
Mellesleg az ára is elérhető (90-120k), viszont már csak használtan lehet hozzájutni, viszont még talán az összes garanciális, 2007 elején kezdték el árulni (485eFt + ÁFA volt az akciós ára!!).HP Pavilion-t ne vegyél, az nem játékokra van (a HP szégyene), tudom nem is akarsz A Dell (szinte bármilyen) nagyon jó választás, a következő laptopom is az lesz!
A haverom lehet hamarosan cseréli a 9400-asát egy egyszerűbb Dell-re, akit érdekel az apróban néha keressen rá.
-
-
válasz
asadasad22 #13723 üzenetére
Aham.
Mert thinkpadnál azt tudom, hogy NEM lehet. Mármint lehet, csak, meg kell tartani a régit, s azzal gariztatni.
-
dev00
tag
válasz
asadasad22 #13722 üzenetére
Szerinted milyen gép lenne jó játékra, ami van annyira praktikus, mint az xps 16?
-
kenacs
csendes tag
A dell wireless wlan card network controller működésképtelenné vált és leállt.Wifim továbbra is van.De szerintem ezért csak akkor tudom kikapcsolni a gépem újraindítás nélkül ha kikapcsolom a wifit.Letöröltem és újraraktam a drivert.De az sem használt .Valakinek valami ötelt?Dell Wireless 1395 WLAN Mini-Card
Lehet egy új os kerül rá.(Inspiron 1525 Vista a jelenlegi op)
-
asadasad22
őstag
korlatozottan jo otlet.. ez nem XPS vagy Alienware noti, hanem Studio XPS, az elsodleges profilja nem jatek, hanem multimedia. a valosagban ez kb annyiban nyilvanul meg, hogy nincs benne a legerosebb noti gpuk egyike csak egy eros kozepkategorias (4670 azert mar jo par dologra
), illetve vekonyabb a kivitelezese, mint egy rendes gamer notinak, ezert a hutese nem olyan jo, hosszutavu jatekokra minimum meg kell emelni a hatuljat, de sztem hutopad ala a megfelelo megoldas ilyenkor.
a legtobb uj jatek siman elfut rajta, csak jo tisztabanlenni vele,hogy elsosorban nem erre lett kitalalva, kifejezetten jatekra lehet hogy lenne jobb valasztas is..
-
qwertly
addikt
Sziasztok BUÉK mindenkinek elsőnek is
.Van egy Dell Inspiration 1525 notim,sajnos mostanában baj van a wifivel mert hiába csatlakozik nincsen nett.Ebben egy broadcom 43 wifi chip van,gondolkodom,hogy teszek benn egy ilyet wifi adapter ettől javulna az a távolság amelyet át tud hidalni a wifi vevője.
Ez a wifis mizéria a windows 7 és ubuntu alatt is van a wifi router egy TP-Link és semmi gond nem volt eddig de mostanában látok a wifi hálózatok között egy TP-Link nevűt is az nem kavarhatott be az én TP-Link routeremnek?
-
dev00
tag
Hali,
Egy studio xps 16ot tervezek venni, mennyire jó ötlet ha elsősorban játékra lenne? Köszi
-
kenacs
csendes tag
Vista!
-
kenacs
csendes tag
Nemjó basszus
.De szerintem amikor raktam fel a drivereket valami mást is felraktam és összeakadt.CSak akkor hajlandó kikapcsolni ha kikapcsolom a wifit.Meg még van egy kérdésem.Az eszközkezelőbe ki van írva,hogy alapvető rendszerezközök 2 db felkiáltó jeles.Az vajon mi lehet nem jövök rá.
-
McLaca
őstag
válasz
Tutivesztes #13636 üzenetére
Használsz több vezeték nélküli eszközt? Mert ha igen, és van köztük sima g-s, akkor az fogja az összes eszköz sebességét meghatározni.
Gondolom, a hálókártya is N-es. Érdemes lehet a driverében is turkálni kicsit.Közben olvastam még: az N-es matrica az 802.11N, vagy N Series? Mert utóbbi csak annyit jelent, hogy OEM op' rendszer nélküli a gép. Konkrétan milyen wifi kártya van a gépben? Intel, vagy Dell? És azon belül?
Ha Intel, akkor ott a legtöbb eszközhöz kombó driver van, azaz egy driver sokféle kártyához.
Ha minden kötél szakad, szedd szét a gépet (letölthető manualban benne szokott lenni, hogy hogyan, és hogy mi hol van beszerelve), és nézd meg a wlan kártyán a matricát.A múltban élésről pedig: nem értem, miért ódzoknak páran a 7-estől... Én még a 7-esen is egy 6-os Nero-t használok az őskorból, ki is bökte rá a win, hogy ismert kompatibilitási probléma van vele (szerintem csak a kora miatt), de működik frankón. És sok minden más is, sokkal gyorsabb a gép win7 alatt, mint xp alatt volt, a fejlettebb memóriakezelés miatt is.
Vyndree#13647: nem szedi le. Tartalmazza.
Üdv!
-
Zseni88
csendes tag
Hello!
Van egy Dell Inspiron 1501 -es gépem. Sempron 3500, 2.5GB memória, 320-as samsung vinyó, meg ATI X1150. Teljesen hibamentes. 2007. augusztusi, tehát még van rá 8 hónap gari.
Mennyit érhet a gép?
Hozzászólásokat előre is köszönöm!
-
Sziasztoq!
Az lenne a qérdés, hogy a Parts Only garinál, ha valaqi winyót cserél, aqqor megmarad-e a gari vagy nem? Valami olyasmit is olvastam itt, hogy Parts only garihoz garilevél is qell, ülönben munqadíjat is qell fizetni. Valaqi felhomályoítana?
Bocs a soq Q-ért, nem müxiq jól a K betűm.
-
kenacs
csendes tag
B.Ú.É.K. mindenkinek.Tegnap visszatért a probléma(hibernálni akarom és újraindul),de olyan szinten,hogy ha a kikapcsolásra nyomtam akkor is újraindult.Gondolkoztam mi lehet a baj(Hajnalban részegen,gondolhatjátok).Visszatekertem az időt és eszembe jutott egy dell supportos hozzászólás hogy a hálózati kártya crashelése(nekem is kiírta egyszer hogy a hálózati kártya leállt) miatt csinált valakinek hasonlót.Kikapcsoltam hát a kártyát és láss csodát kikapcsolt a gép is.Ma újraraktam a wifit és úgy tűnik a frissített bios nem szerette a régi wifi drivert.A probléma úgy tűnik megoldódott.Tehát ha valaki hasonlót tapasztalt próbálja meg ezt.
Üdv -
Zseni88
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
-
Badb0y
addikt
Használ valaki 5530-as WWAN kártyát? Ha igen, a GPS hogy működik vele?
-
asadasad22
őstag
válasz
Gabesss #13703 üzenetére
itthoni forgalmazasrol fogalmam nincs, 4670 lecsereleserol meg tudtommal semmilyen hir nincsen. annyit lehet sejteni, hogy ha le lesz cserelve, akkor 5670 vagy hasonlo kartyaval lesz lecserelve, ezekrol viszont meg szo sincs, sztem par honapot legalabb varni kell ra mert asszem meg semmilyen 5000-es szeriaju ati kartya nem jott ki laptopra es eloszor mindig a felso szeria szokott megjelenni, a kozepkategoria (ami xps 16-ba mehetne), csak azutan szokott jonni. es termeszetesen arra sincs semmilyen garancia, hogy ha ki is jonne ez a kartya, ebbe a laptopba valaszthato lesz (es hogy ez mikor tortenne meg)..
-
Gabesss
tag
Sziasztok!
Olvasott valaki arról, hogy mikortól lehet kapni a Studio XPS 1645- ös laptopokat itthon?
Ez lenne ugyanis az i7 core-os procival szerelt. Azt is jó lenne tudni, hogy terveznek-e videókártya cserét a 4670-ről egy nagyobbra.
Vásárlás előtt vagyok és fontos lenne, hogy érdemes-e várni rá. Mert ahogy néztem 1,5x erősebb az új proci a p8600-os képest kb.Előre is köszi ha már tud valaki ezekről valmit.
-
ranatonta
csendes tag
Köszi a választ!
Akkor nem kell a sok hőmérséklet figyelő programot bámulnom?Tényleg még egy kérdés: ezeknél a progiknál ( pl: SIW, CPUID HW, SpeedFan ) van egy adat amit nem értek esetleg tudod mi az,
"ACPI temperatures temp1, temp2, temp3"?
e értékek közül az első és a harmadik 60 és 70 fok között is szokott lenni, bár általában 50-55 között van. ez normális?
Bocs, hogy itt kérdezem és ezt, de számtalan helyen megnéztem már és sehol nem találtam igazi választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest