- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Palika71 #11733 üzenetére
Az enyém 2008-as és 100%-os; tápot kihúzva 7:55-öt ír ki wlan nélkül, wlannal 7:12-t, igaz, csak akkor használom akkuról, ha nincs konnektor. Kb. ugyanezeket az adatokat prezentálta az Inspiron 1520-asom is. Persze, tudatosan úgy választom a konfigurációkat, hogy maximális akkuidőt tudjanak a cuccaim: Intel proci, alacsony órajel, integrált vga, sok ram.
-
Stehe
aktív tag
válasz
Palika71 #11445 üzenetére
Köszi a választ! Akkor nyugodtan hosszabbíthatom a garit itthon attól függetlenül, hogy kint vettem. Még mindig érvényes az a folyamat, hogy az alkatrészt ingyen adják, csak a szervíz ~10k körüli óradíját kell kifizetnem? Amúgy tényleg nem értem, hogy Eu-n belül is hogy lehetnek ekkora különbségek, szinte Egész Európában egységes árak vannak, és itt jobb esetben is 2x-esébe kerülnek a felsőbb kategóriás gépek. Kértem ajánlatot Duna E-tól is, de azt hittem viccelnek. A kint 800Euros gépet közel 400k-ért adják, ráadásul angol billentyűzettel. Ráadásul ma már Angliáig sem kell elmenni, elég Bécs...
-
zedii
aktív tag
válasz
Palika71 #10921 üzenetére
Celeron-M 550 a procim. Az érdekes a dologban ,h a kisebb frekijű proci egyáltalán nem pörgette a ventilátort, ez meg mint a veszett. teljesen jó lenne és ajánlható gép lenne alap funkciókra ezaz új kis nettó 85ezer forintos dell 500 viszont eddigi legkomolyabb hibája a ventilátor sokszori bekapcsolása. Amíg inspiron 6400-as cerás gép bekapcsol egyszer hűteni, addigra az 500-as már 42szer pörgött, mindezt úgy ,h kábe semmi se fut
az NHC meg nem segített..
-
zedii
aktív tag
válasz
Palika71 #10827 üzenetére
egy notinál persze ,h kataszrófa a pörgő venti. de ne állítsunk már olyat ami nem tudunk biztosan. én két N seriás dell-t is szegrőlvégről "karbantartok" Inspiron6400. Mindkettőben mobilceleron dolgozik és egyáltalán nem pörög. A venti leginkább kussol és rohadt ritkán szól valamit is, azt is kevéske ideig. Egyszóval a pörgő venti csökkenő akksi idő mondatoddal messze nem értek egyett. [link]
Mindazonáltal szerintem optimális office net alkalmazások futtatásához, és egyáltalán nem hiszem, h orbitális különbségeket bírna az átlag felhasználó észlelni, egy gyengébb kétmagos esetében. itt még egy cikk az újabb szériás Inspironról:[link]. Egyébként ,tud valaki mondani valamit arról ,h mennyire gyengus ezeknek a zsanérjai? mert amit én néztem hát nem győzött meg -
wwhy
veterán
válasz
Palika71 #10829 üzenetére
Egyetértek
"egyszerű" alkalmazások esetében (office, net) nincs különbség, nem érezhető. Irodai gépemben 533 (2*512GB), otthoni PC 667 (2*1GB), laptop 800 (2*1GB) RAM-ok vannak , és a net+szöv.szerk. (2007 word)+pdf szerk esetében egy fikarcnyi különbség sincs, pedig 15-50 oldalas doksikkal is dolgozom.
-
formasu
tag
válasz
Palika71 #10544 üzenetére
Köszi! Azért furcsa nekem, mert az Asus kiírja, hogy az akkura csak 1 év a gari, az Acer hogy csak fél év a gari, és a Dell-től kapott gari levélen nem szerepel semmi megkülönböztetés az akkura. Ha megnézzük a boltok kínálatát, ott is az van írva, hogy 4 év gari, és nincs kivétel semmire. A boltoknál sehol nem olvasom a Dell gépeknél, hogy az akkura más a gari. / Legalábbis, azokon a helyeken, ahol én néztem. /
Nálad a gari jegyen ez a Egyébként az akkumulátorra csak 1 év garancia van! Ez az egyetlen ilyen kivétel amire nem ad a DELL 3 év jótállást, fel volt tüntetve valahol?Ez szerepel a HRP-s jótállási jegy-en:
A készülék adatai és a jótállás ideje
Dell Studio 1535 Orange notebookC2DT9
Gyártó: Dell
Cikkszám: Studio1535-12
Gyári szám: xxx
Gar.idő: 4_év
Gar. módja: HUBHELYSZ -
formasu
tag
válasz
Palika71 #10532 üzenetére
Ezt biztosan tudod, hogy az akkura csak egy év a gari?
Az eredeti gari 12 hónap, utána a HRP Hungary Kft saját garanciális irányelvei érvényesek, de ez nincs leírva.
Ez esetben felhívom őket, és ott is rákérdezek.
Most átolvastam a garancia jegyet, a kis betűs részeket is, és sehol nem szerepel, hogy az akkura mások a feltételek, és kevesebb lenne a garancia.
Az eredeti gari jegy van átragasztva, hogy 4 év a gari erre a Studio 1535-ös Laptopra, semmi kiegészítő, kivétel nincs írva.. Adtak egy kiegészítő kis gari leírást is, azon sem szerepel az akku. -
zeorsdfd
senior tag
válasz
Palika71 #10336 üzenetére
Ja, igaz is. Inkább mondom hogy kábé mi legyen benne:
Intel® Core 2 Duo T8100 (2.1Ghz/3MBL2/800MHz) processzor
2GB 667MHz DDR2 (2*1024MB) memória (ram) ez lehet 1 G is
160GB (5400rpm) SATA merevlemez
15.4" WXGA+ (1440x900) TFT, NEM True Life felbontás
256MB NVIDIA GeForce 8400M GS(64 bit)Graphic card videokártya (ez lehet gyengébb is)
8xDVD+/-RW Dual Layer optikai meghajtó
és esetleg SD kártya olvasó200 és 250k között keresek notit.
De mint mondtam, csak olyan érdekel, ami NEM truelife-os.
Na?
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Palika71 #10054 üzenetére
Ismét leírom, hogy ez a munkadíjas dolog nem igaz jan. elejétől, akit érint olvasson vissza kicsit. Az utolsó száz hozzászólás között lesz valahol, ahol leírom a jelenlegi gyakorlatot.
mecsek20 információja tőlem származik, az enyém Fulmitól. És mind a ketten végig is csináltuk, túl is vagyunk garanciális cserén.
A szervizelést jelenleg ebben az esetben a Getronics végzi - a Humansoft-tal vettük fel először a kapcsolatot, ők nem tudják, csomó mindenért kérnek pénzt, de nem jár. Csak nem szóltak nekik.
Azért írom be huszadszor, mert alsó hangon 30e ft-ot sopóroltam rajta, az meg már nem kevés.
Arról nem beszélve, hogy itthon szervizgaranciát mondanak, de ha kint NBD-vel vetted, akkor ma már itthon is az jár. És kicsit kényelmesebb, amikor a lakásodban 20 perc alatt megcsinálja valaki ingyen, mint ha várni kell a szervizre, amiért pénzt kérnek, miután a tag transzferért is fizettél és vettél még egy évet itthonra is...
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Palika71 #10018 üzenetére
Köszi szépen.
Éppen ezért kerestem eddig az nc1000-t, de most világosodtam meg: ha zavar, hogy a legfelső részen nincsenek nyílások - és ránézésre zavart -, akkor amúgy is jobb a nagyobb, aminek az alja is lefedi a gépet.
És nagyot meg kapni is lehet...
(így működik a kognitív disszonancia redukció.
)
-
adamsz82
tag
válasz
Palika71 #10004 üzenetére
A hang nem izgat.. sajnos alapból sem egy csendes gép
de cserébe vaskos és ölni lehet vele
tehát a súlyából adódóan max az asztallal együtt rezeg
Viszont én pont erről a WD-ről olvastam jókat, és azt is hogy annak ellenére hogy 7200-es nem hallani, hogy hangosabb. Hitachi-ról láttam olyat, hogy "hallani".
Na mind1.. legyen kész aztán meglátom, sztem ezt rakom bele, mert allergiás vagyok a lassú disk műveletre -
adamsz82
tag
válasz
Palika71 #10002 üzenetére
Ha sikerült megcsinálnia a szerviznek, beszerzek egy ilyet ;)
Ami még kérdés.. szeretnék bele egy másik vinyót amivel néha cserélgetném a gyárit ( a céges mivoltból adódóan.. a több oprendszer stb macerás)
Ezt néztem ki ami valszeg gyors is nagy is:
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=483
250 GB, 3 Gb/s, 16 MB Cache, 7200 RPM
Tapasztalatok vagy ajánlások esetleg? -
törölt tag
válasz
Palika71 #9933 üzenetére
Ha hinni lehet az Everest-nek ( amit többen cáfoltak itt, de hát egyenlőre nem tudok mást amivel ezt le lehetne ellenőrizni ) akkor az én akksim 2 hónap alatt 12%-ot romlott, úgy, hogy csak hálózatról használtam. Úgyhogy most inkább lemerítettem olyan 80%-ig és eltettem a fiókba, azokra a bizonyos nehezebb napokra
Remélem nem hal meg ettől a fajta tárolástól.
-
JoseyAdams
csendes tag
válasz
Palika71 #9933 üzenetére
Szerintem nem lesz tőle komoly baja, mert ha minden igaz akkor már a mai gépek csak akkor használják az aksit ha nincsenek hálózatra kötve (ugye régebben ha aksi is volt meg hálózati áram is akkor az akkut állandóan töltötte, amitől hamarabb szétment), így elvileg teljesen minden hogy bent van-e aksi vagy nincs!
Persze ha nem így van javítsatok ki! -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Palika71 #8912 üzenetére
Szia!
Okés, tedd, ahogy gondolod, de ne lepődj meg, mikor aksiról jóval kevesebbet fog menni, mint Vista alatt.
Az X3100-hoz drivert az Intel honlapjáról kerithetsz.
Tipikus hiba lehet, hogy nem látja a winchestert, ha régi xp telepitőd van, ilyenkor a biosban kell beállítani, hogy a satas lemezt is patanak mutassa.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Palika71 #8587 üzenetére
Hello!
Hmmm
Akkor emelem én is a Dell "fényét"
Most vettem egy XPS M1530 notit és bizony valami hasonló problémám van mint Sheratan kollégának.Nem hiszem hogy egy halott pixelhibáról lenne szó nálam sem..hanem itt is lehet hogy a fólia sérült vagy valami kosz került a kijelzőbe gyártás alkalmával. A szépség benne az hogy mikor legelősször bekapcsoltam akkor még nem volt rajta
Egyébként úgy néz ki nagyítóval megnézve mintha két egymás mellett lévő pixelt egy fekete átlós vonal érintené. Hogy mi a megváltás ez? Nem tudom, de bosszant.Viszont a múltkori Inspiron 1520 notimban nem volt pixelhiba
Viszont azt fényes kijelző hejett mattal szállították így viszacserélték. Szerencsére, mert annak a matt kijelzőnek nézhetetlen volt a képe. Notebookban még ilyen rossz kijelzőt nem láttam.
-
zerga~
csendes tag
válasz
Palika71 #7348 üzenetére
Szerintem ennek a fordítottja is igaz. Mindenhol elvárják az emberek a kis mellékest (jelen értelemben nem "éttermekre" gondolok). Én személy szerint már megtanultam, hogy semmi sincs igyen és a jó munkát meg kell fizetni.
Újra felteszem a kérdést, hátha nem olvastátok vagy csak pusztán értelmetlennek találtátok.
Ha a Dell Configuratorral "megszerkesztek" egy laptoptopot azt magyarországon valahol(pl. Dell viszonteladó) meg tudom e rendelni mint magánszemély és kb. mennyit tesznek rá ?Szerk.: Palika válaszat olvastam, köszönöm szépen(de nem teljesen válaszoltál a kérdésemre
).
Amugy CIB bank szerint jelenleg csak 175 az USD.(rendeltem már pár dolgot netről-inkább csak játékot ill. domaint és 170-190Ft között számlázták a dollárt-).
-
1501N
tag
válasz
Palika71 #7271 üzenetére
szerintem driver és/vagy hardverfüggő, de szerintem nem olyan nagy a veszteség
garanciális nfókat továbbra is örömmel várok (biztosabb infók előnyben)
(egy használt dell 630-at néztem ki magamnak és nem mindegy, hogy nincs rá gari, vagy 2011-ig van... ha az előző hozzászólás a garival kapcsolatba igaz, akkor engem nagyon félreinformáltak)
-
McLaca
őstag
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Palika71 #6867 üzenetére
Ez tény...csak azért írtam, mert a múltkor játszottama a COD4-gyel a haverom Asus G1S-én, 1680*1050-es felbontásban...és azért meg kell hagyni gyönyörű volt...egyébként csakmert a Crysist nem viszi el ekkora felbontáson, szinte minden mást igen...és ugye nagy felbontású kijelzővel is lehet kisebb felbontáson játszani egy játékkal, és nagyon az összes többivel!
-
SzaboZE
addikt
válasz
Palika71 #6732 üzenetére
Ez a HD filmet simán viszi megütötte a fülem
A T7300-as megizzad rendesen egy 1080p filmtől, úgyhogy szerintem tisztázzuk kinek mi a HD
A 720p-re elég gyengébb is, de aki tényleg HD-t akar, annak kell proci és videokártya is.
M1330 minőség. A D830 anyagválasztása szerintem praktikusabb, de semmiképpen sem minőségibb a véleményem szerint. Az M1330-as szép ékszer, de ajánlatos egy darab filcet a kijelző és a kéztámasz közé dobni, biztos ami biztos alapon. Mellesleg még nem találkoztam kopott darabbal, de még fiatal a széria a hosszútávú következtetéshez.
-
atosz
őstag
válasz
Palika71 #6592 üzenetére
Dell LEDes kijelzőről nem tudok nyilatkozni, meg TVnézéses használatról sem, de sztem krva jó és ennyi. Sokkal nagyobb a fényereje. Én korábban minden notit full fényerőn használtam, de a LEDest felén vagy még az alatt! Ráadásul olyan felbontása van, hogy indokolná a nagy fényerőt. Nem tudom mennyi pénzről van szó, de ha megteheted, mindenképp válaszd ezt!
-
kekegsm
őstag
válasz
Palika71 #5952 üzenetére
Miert? Mert 1000 emberbol talan egynek szuksege van az egyebkent baromi draga DVD-RAMra?
Enyem se tudja, de soha nem lenne ra szukseg, eszem agaban sincs a sokezer forintos DVDRAM lemezekkel szorakozni, inkabb hasznalok DVDRW-t akkor mar,vagy ha sok hely kell, akkor external winyot.
Egyebkent ha jol tudom, felarert kerhetsz bele. Vagy irany az ebay.
-
kekegsm
őstag
válasz
Palika71 #5352 üzenetére
Hat, hogy oszinte legyek, en a voltokkal nem muveszkedem, hanem az NHC-ben beallitottam, hogy akkun 25%-on menjen. Aztan akkor 553MHZ-en megy. Az meg eleg, ha internetezni akarok, vagy hasonlok.(a 276MHz mar keveske...). Akku meg birja sokaig (csak sosincs turelmem kivarni, tegnap 3 ora utan fogtam magam, aztan visszadugtam Airbornezni egyet.
Vegyel neki valami olcso MSI-t. Ugyse olvassa a forumot... :-)
-
kekegsm
őstag
válasz
Palika71 #5345 üzenetére
En ami kulonbseget lattam:
-szinvalasztas. (tudom, a legfontosabb...
)
-nagyobb winyo van benne alapbol (de nincs valasztas gyorsabbra)
-lehet bele kerni blue-ray olvasot is.Aztan meg draftn wifit is, ami valamiert csak a Vostro1500-bol maradt ki a valasztasnal, viszont kollega Vostro 1700-ba azt kert, aztan hivtak, hogy sorry, de megsincs.
A tobbi az USB-s, meg ilyesmi kutyu, ami kulon van hozza.
A Santa Napa poen volt, a keveredesre utalva...
-
kekegsm
őstag
válasz
Palika71 #5340 üzenetére
Hat ez az, amirol fogalmam sincs. De a Dell.ie oldalon ossze lehet valogatni, es dragabbra jon ki. Masik (UK, US) oldalakat nem neztem.
A Vostro sokakat elrettent. Eddig aki latta (meg a fiuk is), mind remulten leste csak, es a brutalis, drabalis, felelmetes meg hasonlo szavakkal illettek. Mert fekete, meg mert nagynak nez ki (egyebkent ugyanakkora, mint lakotars Compaq Presario M2205EA-ja, csak a Compaq karcsubbnak tunik az ezust szinevel). Meg mondjak, hogy a fekete vekonyit...
A masik, hogy az atlaguserek meg se nezik, mert ramennek a weboldalra, aztan kivalasztjak, hogy ok marpedig home-userek, aztan utanna mar nem is latja a lehetosegeket.
-
dobost
senior tag
válasz
Palika71 #5305 üzenetére
Köszi, én is inkább a Core Duo felé kacsintgatok.
Viszont van még egy dilemmám.
Ha oprendszerrel veszem, akkor megkapom hozzá az eredeti Microsoft hologrammos CD/DVD-t vagy egyszerűen feltelepítik a laptopra és ha szétmegy, akkor oldjam meg?
(esetleg olyat hallottam még, hogy egy visszaállító DVD-t adnak)
Lehet kérni külön gyári DVD-t hozzá vhogy?ÜDv.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Palika71 #5255 üzenetére
512-es modulok ugyanattól a gyártótól és ugyanolyan időzítésekkel még lehetnek inkompatibilisek. Persze elég kevés erre az esély, de én nem vennék úgy RAM-ot notiba, hogy a gyártó/forgalmazó (Dell) nem igazolja vissza a modul kódja alapján, hogy jó lesz-e vagy sem.
Lehet, hogy csak én vagyok túl óvatos ilyen téren, de azt az 1 nap várakozási időt megéri szerény véleményem szerint, hogy biztosra menjen az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Synology NAS
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest