- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoles
senior tag
válasz
COLORBAR #13595 üzenetére
OK, igazad van! Küldd át a címet, és postázom is!
Csak egyet kérek, bár tudom, szemtelenség: a postaköltséged fizesd te, mert kicsit legatyásodtam így karácsonyra. Előre is köszönöm megértésedet!Egyébként évente több hónapot dolgozom külföldön, elsősorban arra kell. (-ett volna...) Mindegy, akkor költöztettem a nagy asztali gépemet...
-
-
medvegy
aktív tag
Az normális, hogy az XPS 16-om HDD aktivitás jelző ledje szinte állandóan villog? Ezekszerint a vinyó állandóan ténykedik, igaz nem érzem lassúnak...
-
Badb0y
addikt
Srácok, azt vettem észre, hogy amikor huzamosabb időre elmegyek (de nem feltétlen), és visszajön a kép a gépemen, jobb alul a kis telep nincs teljesen feltöltve.Természetesen nincs lehúzva hálózatról, és egységesen mindig 94%-on megáll, és azt írja, hogy nem tölti. PErsze lejebb nem megy már, de miért csinálja ezt? Nem tudja valaki véletlenül ? Most néztem bnőm win7 ulti-ján, hogy szintén ezt csinálja. Ha kihúzom a tápot és visszadugom, akkor pedig feltölti.
Nincs kikapcsolva sehol, hogy ne töltse.
-
Tomeewap
tag
Próbáltam regisztrálni Win7-re, de ezt dobja a weboldal, miután kitöltöttem az adatlapot:
"Ez a rendszer nem jogosult. Kérem, ellenőrizze, hogy helyesen adta meg a szervizcímkét, és olvassa el a jogosultsági feltételeket."
Hogy is van ez?!
-
medvegy
aktív tag
új kérdés:
a tapipad gyárilag mindenkinek olyan, hogy a csúszófelületet elég jobban megpöccinteni bal gombbal kattintás helyett? Azért kérdem, mert ez így elsőre nem kimondottan kényelmes, figyelni kell, hogy a tapipadom ténykedve ne pöccintsek rá nagyobbat a kelleténél...
-
medvegy
aktív tag
üdv mindenkinek!
Tegnap végre átvettem XPS 1640-es gépem. (P8700 2.53GHz / 3MB / 1066MHz, 4GB DDR3 1066MHz, 15.6" Full HD TrueLife WLED TFT, 500GB 7200rpm SATA HDD, 1GB ATI Radeon HD ésatöbbi...)
Még nem kezdtem el tesztelgetni, de már volna pár kérdésem a tapasztaltabb XPS tulajokhoz. Nézzük szépen sorban:* A gépemen Win Vista van telepítve, de hallottam, hogy a Dell gépekhez jár a Win7 upgrade. A kérdésem az, hogy hogyan lehet a Win7 upgradehez hozzájutni, illetve hogy a kipostázott Win7 verzió mit tud. Ezt úgy értem, hogy csak az lehetséges, hogy teljesen ledúrom a Vistát és újra rakom a win7-et, vagy olyat is lehet, hogy a meglévő Vistát "format c:" nélkül simán felülírom a win7-el. Ha ez megy, akkor nem teszek fel minden szart addig amíg nincs itt a win7-em. Ehhez kapcsolódva másik kérdés, hogy mi a helyzet a Win7 driverekkel, kiküldik a win mellé, vagy töltögetni kell?
* A gépre 3 év gari van. De ki szeretném bővíttetni még egy vagy két évvel. Ezt hogyan tehetem meg?
Lesz még kérdésem valszeg, majd jövök még
-
tibi666
senior tag
üdv!
dell inspiron 1545 laptopról lenne szó, rajta windows 7.
néha nem látja a dvd írót, ha kinyitom, becsukom, akkor észreveszi, vagy restartnál is.szoftveres, vagy hardveres gond lehet?
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Tomeewap #13572 üzenetére
grat a géphez, üdv a klubban!
Garit bármelyik forgalmazótól vehetsz, max. 5 évig bővíthető a gar. A w7 oldalán a service tag alapján lehet igényelni. W7-et nem fogsz telepíteni azzal a kulccsal, mert az a vistához jó, igénylés után kapsz egy kulcsot a w7-tel és a driverekkel.
-
Tomeewap
tag
Na megjött a "gépecske".
CHS importos, 3 év service garival. Meddig lehet bővíteni a garit és hol?
Nem enged a Dell Win7 oldala regisztrálni. Gondolom előszőr be kell aktiválni a Vistát?
Ha én egyből rakok rá egy Win7-et a gépen található kóddal, akkor az is jó, vagy előszőr mindenképp Vista kell?Amúgy még csak egy pillantást vetettem rá, majd este állok neki beüzemelni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
McLaca
őstag
válasz
Rocko007 #13561 üzenetére
A notebook nem csak azért jó, mert akkuról megy, hanem mert kicsi és oda viszed, ahová akarod. Egy kollégistának nem feltétlen van szüksége akkus üzemre, a hordozhatóságra viszont igen.
Én is ritkán használom akkuról, nekem elsősorban helyhiány miatt van notebook, másodsorban hogy bárhol használhassam, ha valahol gépre van szükség.
De aki minden nap használja akkuról mondjuk munkában, vagy suliban, néha az is szabadságra/szünetre megy.Az üres hely amúgy nálam a gép hátulján van, szóval a látvány szempontjából nekem 8, hogy benne van-e.
carrot: röhögve fogja vinni a win7-et. Amin a vista elmegy, azon a 7-es is (gyorsabban, mint a vista). Egy dolgot érdemes szem előtt tartani: 64 bites win7-hez 4GB RAM dukál, 2GB-on a 32 bites fog jól futni. Meg a drivereket is meg kell nézni, mert ha csak 32 bites vistához van, akkor csak 32 bites win7-et érdemes feltenni. Bár azt írják, hogy a win7 mindent felismer, de azért sok esetben fele annyit nem tudnak a beépített driverei, mint a gyártói, és nekem hibát ugyan nem jelzett, de a win7 saját drivereivel feltelepített hangkártya meg se nyikkant, és a kártyaolvasót se tudta telepíteni. Mindkettőhöz gyári driver kellett, a VGA-hoz meg azért, mert az RGB színösszetevőket a win7-esben nem lehetett állítani.
A táp kérdésedre: az eredetin nézd meg, hány W-os (bár inkább feszültséget és Ampert fogsz látni). A 19,9V / 3,34A-es output az kb. 65W (valószínűleg a linkelt is ezekkel a paraméterekkel rendelkezik, bár csak a W van odaírva), azaz egy integrált VGA-s gépnek bőven elég. De ha dedikált a VGA, akkor kellhet egy 90-95W-os táp, aminél magasabb az A, vagy feszültség érték, vagy mindkettő. A linkelt cucc 610-esekhez jó, így valószínűleg a 620-asokhoz is az lesz, de a paramétereit kell mindössze összevetni.Üdv!
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy boltot, ahol lehet kapni Inspiron 6400 notebook-hoz eredeti töltőt emberi áron? (20 ezer alatt).
Újpesten lakunk és szeretnék olyan boltot találni, ami nincs a város másik végén. Találtam egyet a Fogarasi úton, de az nagyon nagyon messze van. Jobb lenne a belváros, vagy M3 metró vonala.
Esetleg tudnátok ajánlani pár üzletet?Köszi
hanee -
Rocko007
aktív tag
válasz
Tomeewap #13562 üzenetére
nem hiszem, hogy tervezési hiba, nyomja a levegőt kifele, de az alján 2 helyen is szellőzik. vettem alá egy hűtőpadot, amit főleg passzívan használok, és játékok alatt is alig van hangja. Képzeld, vidéken is van DVB-T szolgáltatás, 88%-os lefedettséggel bír jelenleg. én is digitálisan tévézem, pedig vidéken élek. a hang nagyon jó, mind tisztaság, hangerő tekintetében.
-
DV
senior tag
válasz
carrot #13543 üzenetére
Nekem is olyan Dell-em van amihez csak Vistas driverek vannak de Win7-et hasznalok, szoval nem kell aggodni.
Az adaptert nem tudom megmondani, hogy jo-e, mert a feszultseg megegyezhet amit lead, de a csatlakozo kul-alakja/merete mar elterhet, ezert azt tanacsolom, hogy kerdezd meg az eladot, vagy ha be tudod vinni a geped a boltba, akkor probaljatok ki. Vegulis nem tart semeddig.
Azert mondom a kul-alakot, mert a baratnomnek is Dell-je van de az o gepen a csatlakozo 6-szogletes es nem kor alaku. -
carrot
tag
Légyszíves valaki erre? Csak megerősítést kértem, köszönöm!
-
Tomeewap
tag
válasz
Rocko007 #13561 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Tetszőleges a hordozhatóség dolog. Van amikor 1 hónapig nem viszem a gépet sehova, van amikor meg csak azt cipelem egész nap. Épp, mikor van rá szükség. Ennél is ki fogom venni, akármenyire is ott lesz az üres helye, majd megszokom, mert így tovább fogja bírni. Volt pár gépem, volt alkalmam az akksi dolgot megtapasztalni. Jobb, ha az ember hosszabb időre kiveszi. Na mindegy, ez nem eget rengető dolog
(Mondjuk a céges Latitude notink már 4 éves, az akksi egyszer se lett kivéve, rengeteg rátöltést kapott. És még mindig több órát bír.)
A tunerre meg a hangra kiváncsi leszek, mert elvileg fullos lesz a gép, de hát ki tudja, a weboldalon feltűntetett adatok sokszor hamisak. Nem is fontos, itt vidéken nincs digi adás.
Viszont még egy probléma:
Ha a képernyőt felnyitod, az sajnos nagy részben (a bezárt szögtől függően) takarja a szellőzőnyilást. Ez tervezési hiba, vagy ennek így kell lennie?
-
McLaca
őstag
válasz
Biomokus #13554 üzenetére
Jajjmár, amíg tisztaszoftverben nem kapod meg, meg lehet szerezni máshonnan is...
Rocko007: ha több, mint egy hétig nem fogja akkuról használni, akkor jobb, ha kiveszi, mert az akku álltában is kisül, és ha 95% alá (10-14 nap állás) megy önkisülésben, akkor a gép rá fog tölteni - az is igaz persze, hogy addig viszont hozzá se nyúl, amíg nem esik 95% alá a töltöttség. De a DELL meg ugyebár számolja a töltéseket, és aszerint hazudja a wear levelt egyre rosszabbnak, és azért nem célszerű elvéreztetni egy akkut (még ha csak az akkuban lévő chip jelzi is elhasználódottnak) 5%-nyi töltögetésekkel.
pezmaag: persze, + lásd előző bekezdésem is.
Üdv!
-
pezmaag
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Vostro 1015 típusú masina. A kérdésem az lenne, hogy az akku-ja automatikusan lekapcsol 100% töltési szint után?
1hete vásárolt, Win7 fut rajta, ha ez segít.köszi a segítséget.
-
Rocko007
aktív tag
-
Tomeewap
tag
Üdv!
Csütörtökön rendeltem meg az új XPS 1640-em (a P8700-as verzió).
Viszont most ahogy böngészgetek a neten a gépről, egyre több kétes dolog merül fel bennem. Aki tud benne segíteni, annak megköszönöm!1. integrált tv tuner mindegyikben van, vagy csak tetszőleges modellekben?
2. Egyik helyen Intel hangkártyát látok, másik helyen Creative SoundBlaster X-Fi MB-t. Melyik a valós? Remélem nem Realtek van benne
3. Az egyik képen kiszedve látom belőle az akksit. Sajnos eléggé lehangoló, hogy ha kivesszük, akkor egy üres lyuk tátong a helyén. Úgy tudtam, hogy valami fedőlap mintha lenne az akksi felett. Mivel én az akkut mindig ki szeretném szedni, ha hálózatról etetem. -
XSiGma
aktív tag
Sziasztok!
Vostro 1015 tulajokhoz lenne néhány kérdésem:
1.A burkolat milyen minőségű?Főleg recsegés szempontjából.
2.Csendes helységben mennyire lehet hallani a hűtést?
3.Akkumlátor közepes használat mellett mennyit bír?Azért érdekelnének ezek mert cserélni szeretnék és a mostaninak ezek a hátrányai..
Előre is köszönöm a válaszokat. -
McLaca
őstag
válasz
Szoles #13532 üzenetére
16 Ohm, és attól fölfelé.
Biomokus: Nem kapcsolódik az csak úgy magától telepítés közben... De ha ettől félsz (alaptalanul), akkor a BIOS-ban kikapcsolhatod.
Viszont én erre a gépre már nem tennék XP-t, a Win7-tel sokkal jobban ki lehet aknázni a képességeit.Clarke: szigorúan tiszta telepítés!!! Az upgrade az olyan, mintha egy atlétára varrnál gallért, meg ujjat szegéllyel, bevágnád a nyakánál, még néhány gombot rávarrnál és kineveznéd teniszingnek... Codec pack helyett amúgy ffdshow. Az csak egy kodek.
De nekem a Win7 alatt enélkül is mennek a divx filmek.
Üdv!
-
Palika71
őstag
mod: 2x
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen különbség van képminőség szempontjából az XPS 13 LED és a CCFL megvilágítású modelljei között?
Főleg a fekete érdekel, mert mikor sötétben filmet nézek rajta, akkor nem mindegy, hogy fekete hátteret, vagy szürke foltokat látok.Köszi!
-
Clarke
csendes tag
Azt hiszem megoldódott. Nem codec probléma volt. Egyébként nálam amúgy is aranyszabály, hogy sose rakjak fel codec packot. Csak divx és xvid. Soha nem is volt még filmlejátszási gondom.
Szóval megnéztem a Dell diagnostic cd-vel és gyanús volt, hogy az audio driver előtt nincs pipa. Felraktam róla az audio drivert, és láss csodát, van hang, van film, lejátssza a youtube-ot. Egyszóval működik!Ugyanezt a logikát követve felraktam minden mást, ami előtt nem volt pipa (wifi, bluetooth) és azok is működnek!
-
Clarke
csendes tag
Valakinek nem volt gondja a Windows 7 upgrade-del? Nekem egy csomó minden nem működik. Filmlejátszás pl. abszolút nem megy. Lefagy a media player, sőt még a böngészők is lefagynak, ha youtube filmet akarok nézni.
Az, hogy a Skype-be nem bírok bejelentkezni, meg a wifi sem működik, már nem is beszélek.
Mindenestre erősen bánom ezt a Win7 upgrade-et. Lehet, hogy sokan szídták a Vistát, de azon legalább minden pöccre indult.
(Nyilván a Dell gépekhez adott GYÁRI win7-ről beszélek) -
carrot
tag
Sziasztok, 2 kérdésem lenne:
Egyik, h d620-on (c2d, 7400, 2gb) win 7 gond nélkül megy? Driver támogatottság rendben? A support oldalon látom vistára vannak fenn a cuccok, de gondolom az is jó, vagy?
A másik meg, h ez az adapter jó hozzá, mert sikerült elszakítanom... Köszönöm. -
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy van nővérkémnek egy csudajó régi dell gépe.Minden oké volt fogta a jeleket rajta a vezeték nélküli kapcsolatokat.De most nem lát jelet se.Próbáltunk leszedni drivert, de valami nem kompatibilis stb.Szerintetek is a driverrel lesz a gond?És ha igen milyet szedjek le? Dell 1350 Wlan mini PCI.Ehhez kéne valami.Pedig eszközkezelőbe is néztem minden fel van telepítve nem értem.Aki tud segítsen köszi -
Biomokus
tag
Hello Vostro 1015 tulajok!
Barátnőmnek vettünk egy ilyen gépet karácsonyra, és XP-t raktam fel neki. A hivatalos honlapról letöltött driverek közül kb. csak a chipset, a vga és a LAN működtek. A neten böngészve megtaláltam a megfelelő drivereket egy fórum egy bejegyzésében: [link]
uday 2009. nov. 13-i bejegyzését olvassátok, ott vannak a tuti infók. Nekem minden működik ezekkel, annyi módosítással, hogy a wifi eszközkezelőn keresztül ment fel, illesztőprogi frissítéssel..
Sok sikert!
Üdv: Biomokus
-
Biomokus
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek vettünk egy Vostro 1015-öt. Csak én vagyok vak, vagy tényleg nincs rajta wifi ki/bekapcsoló gomb? Rendszertelepítésnél ki szeretném lőni a wifit, nehogy rákapcsolódjon a netünkre, és összeszedjen valami okosságot.
Köszönöm!
Üdv: Biomokus
-
Szoles
senior tag
válasz
COLORBAR #13534 üzenetére
Persze! Most éppen az alkatrészeket szedem darabokra, nagyon érdekesek belül, leginkább a vincseszter belseje tetszik...
És igenis feltelepítettem az XP-t, sőt minden mást is! Büszke is vagyok magamra!
Sőt, úgy csináltam, hogy még mondjuk egy win7-est is fel tudjak majd rakni kipróbálni. Oszt ha Mctetszik, hát lecserélem!
-
COLORBAR
tag
válasz
Szoles #13532 üzenetére
Te jó ég!
XP-t nem tudsz telepíteni,de darabokra szeded a laptopod?
Egyébként meg igazad van,nem kell mindig mindent újra cserélni,de most a win7-et mindenki dícséri,mindenrendben van vele.
Gyakorlatilag minden új gépet ezzel árulnak, sőt sokra már rá sem megy az XP.
Vétek egy új gépre Xp-t rakni!
De tetudodMajd meglakolsz vétkeidért!
-
Szoles
senior tag
válasz
COLORBAR #13527 üzenetére
No, hogy tisztázzuk, kicsit megbontottam a gépet:
Egyébként a driver felrakása után érhető el a Vez.pulton a "SmartAudio" című cucc, itt lehet kicsikét állítgatni. A beépített EQ-k igencsak vackok, legjobb talán alaphelyzetben hagyni, esetleg a "jazz" beéllítás használható, ami levágja a zizegő magas hangokat. (én nem tudom, a teszt írójának milyen hallása van, hogy jelentős javulást hallott...)
Szóval ez gyengécske funkció. Talán akad majd valami más driver, ami javít ezen.
Viszont! Az "éjszakai mód" bekapcsolásával a hangszóró hangereje hallhatóan erősödik(!).
Ez mondjuk filmnézegetéshez, skype-hoz elég. (bár utóbbit még nem próbáltam)
Egy 99 Ft-os tecsós fejhallgatóval is kipróbáltam, úgy már hangosan és szépen szól. (a fejhallgató komolyságához képest persze)
Apropó fejhallgató! Hány Ohm-osnak kell minimum lennie a hangszóróknak/fejhallgatónak? Nem tudja valaki? Nem találtam rá infót.
Ennyi új infó egyelőre, nincs túl sok időm sajnos. Ami viszont nagyon tetszik, az a touchpad, pedig egyébként egérpárti vagyok. Rendesen beállítva (driver telepítése után) nagyon fínoman működik.
Ja, az engem nem zavar, hogy valami hány éves, rengeteg régi programom van, többségük sokkal jobb, mint az újabbak. Meg hát én is többszörösen elmúltam tíz éves...
-
McLaca
őstag
válasz
COLORBAR #13530 üzenetére
Nekem se, de mindenhol ezt írják.
Nővérem tervez egyet venni hamarosan (az én sugallatomra).
Még azon gondolkodom, lebeszéljem-e a piros fedlapról, mert jól néz ki, meg csajos, csak kb. eladhatatlan, ha később váltana...
Bár az ő igényeit legalább 5 évig kiszolgálja majd.Üdv!
-
mogyi23
csendes tag
Sziasztok kaptunk egy Dell inspiron 3200 D266XT laptopot. Szeretném kérdezni hogy cd-rom meghajtó kapható hozzá manapság és mekkora HDD-t szabad berakni amit még elbír. Gondoltam külső CD-Rom meghajtóra ami usb csatlatkotzású de félek hogy a gép nem ismeri fel amivel telepithetném a rendszert. Memória milyen való bele? Üdv.
-
COLORBAR
tag
válasz
Szoles #13526 üzenetére
"A beépített sztereó hangszórópár alapértelmezés szerint rettenetesen tompán szól, szerencsére a beépített EQ-k segítségével ezen gyorsan tudunk változtatni. Fontos megemlíteni, hogy a fejhallgató és a hangszórók külön beállítással rendelkeznek, így akár eltérő EQ beállításokat is használhatunk az eszközökön."
[link]
Az XP-t meg felejtsd el, 10 éves szoftver... -
Szoles
senior tag
Hú, de kegyetlenül halk ez a vostro 1015!
A "sokol zsebrádió" zizegő hangminősége még el is menne (nem várok csodát ekkora "hangszóróktól"), de mindent teljesen fel kell tekerni, hogy pl egy filmet egyáltalán hallani lehessen.
Az XP-ben lévő hangerőszabályozón kívül nincs valami más plussz lehetőség a helyzet javítására? Nézelődtem a biosban, ott semmit sem találtam.
Egyébként tetszik a masina, nagyon halkan dolgozik, és nem melegszik. A fényes felületekhez szoktatom magam...
-
mecsek20
tag
válasz
Clarke #13518 üzenetére
minden program és beállítás megmarad, előtte nem árt azonban egy biztonsági mentés a fontos adatokról. Javaslom, hogy futtasd le előtte a windows 7 upgrade advisor nevű programot, ez megmutatja, hogy melyik program vagy driver nem kompatibilis a windows 7-el és javaslatot ad a teendőkre.
-
Szoles
senior tag
válasz
McLaca #13515 üzenetére
Kösz, kis tökölés után én is a biosban átállítás mellett döntöttem. Többszöri nekifutásra szépen fel is ment az XP. (nem szabad ISO fájlt Neroval kiírni
, mert az erre xar, helyette pl.az ImageBurn tökéletes volt
) Most nekiállok divereket telepítgetni.
Később esetleg majd megbarátkozom a win7-tel...
-
moland007
tag
Hali! Vostro 1015 tapipadján a 'görgetést' h lehet életre kelteni win7 alól?
-
Clarke
csendes tag
Nekem is telepítős kérdésem lenne. Ha a Vistát upgradelem a most kapott Win7-tel, újra kell raknom utána az összes általam telepített programokat, fájlokat vagy minden marad a régiben, csak annyi, hogy Win7-ként fog indulni a gép??
-
mecsek20
tag
válasz
Bertalanfi #13513 üzenetére
szia, bármilyen vista dvd-ről újra telepítheted a rendszert a gép alján levő kóddal (ez nem ugyanaz a kód amivel a gyárban telepítették, ne lepődj meg), persze csak azt a verziót, ami rajta volt (pl home premium) a drivereket le tudod szedni a dell honlapról. Bizonyos progik lehet hogy nincsenek fent a honlapon (pl powerdvd) ezeket vagy megkaptad cd-n vagy így jártál. Aktiválni simán tudod majd a gépedre ragasztott kóddal, de valószínüleg csak telefonon keresztül. Nem tudom dell gépeknél konkrétan hogyan kell, de elvileg lehet készíteni biztonsági mentést dvd-re, amivel újra rakhatod a rendszert.
-
McLaca
őstag
válasz
Rocko007 #13505 üzenetére
Ugyanabban a konfigban próbáltad ugyanolyan órajelű procikkal?
A játékok adatmozgatása, cache használata nem indokolja, hogy megérezzék 1MB L2 hiányát.Szoles: miért kéne leváltanod a jól bevált programjaidat? Megy mind Win7 alatt. Csak a nagyon speciális programok akadhatnak össze vele, de egy mezei szövegszerkesztő, OCR, képszerkesztő, vagy adatbázis okosságok nem tartoznak ebbe a körbe. De ott a kompatibilitási mód is, nem kell egyből a virtuális XP- re gondolni.
Ha XP-t akarsz bármi áron, akkor meg álltísd be a BIOS-ban az AHCI mód helyett az ATA-t, és ne szőrözz a SATA driver integrálásával, ha nem vagy rutinos (nLite-tal tudod egyébként megcsinálni), nem lesz lassabb a vinyód az ATA emulációban sem (max. nem lehet használni az NCQ-t, ami személyes tapasztalat szerint kalap sz...t sem ér).
Üdv!
-
DV
senior tag
válasz
Bertalanfi #13513 üzenetére
Az ujonnan vett Dell gepemhez kaptam mindent.
Nekem is volt kulon particion egy backup rendszer, de kaptam kulon lemezeket is szoftverekkel + Vista. -
Bertalanfi
csendes tag
Tudnátok segíteni? Lehet, hogy nem ez a legjobb hely ahol próbálkozok...
Adott egy nem rég vásárolt laptop (DELL), a kérdésem az volna, hogy azért nem kaptam telepítő dvd-t a géphez mert a hdd-n létrehozott külön partición lévő fájlok egyenértékűek a dvd-vel? Valamint az aktivációs kód ami jelenleg használatban van (mert előre volt telepítve a gép) az egy esetleges következő újratelepítésnél használható lesz még? Illetve ha kiírom az adott particiót dvd-re onnan tudok majd ha úgy adódik telepíteni? Vagy ez olyan reklámfogás, hogy van is Vistád meg nincs is?
Előre is köszi.... -
Andre90
tag
Üdv!
Remélem tudjátok a választ és meg is osztjátok velem a következő kérdésre: ha most van 2 db 1 GB-os memóriamodul a gépemben (Dell Vostro), és egyiket ki akarom cserélni egy 2 GB-osra, akkor megmarad a DDR vagy attól búcsút kell mondanom ilyen esetben? DDR alatt a dupla átviteli sebességet értem.
Előre is kösz a választ.
Üdv: André -
-
Szoles
senior tag
Hosszas tökölés után egyelőre XP-t tennék a vostro 1015-re, ám szeretném a sata drivert belebütykölni a telepítőbe.
"Csak" egy gondom van: Pontosan mit is kell belerakni? Hol lehet ezt megtalálni?Elnézést, tudom volt már korábban a téma, de most nem találtam, emiatt kérdezem.
Még egy: ha sikerülne esetleg a dolog, akkor a biosban a "SATA Operation"-ban a három közül az AHCI választandó? (Disabled/ATA/AHCI a három lehetőség)
-
Devdi
aktív tag
válasz
Rocko007 #13494 üzenetére
Ha valakit még érdekel a téma akkor itt van egy levél amit kaptam:
Az USA-ban vásárolt Dell gépekre a garanciahonosítást követően (ami kb 1-2 hetet vesz igénybe) vásárolható garancia-kiterjesztés, ami maximum a gép 5 éves koráig hosszabbítható, vagyis 5 év a maximum időszak, amire a gyártó garanciát biztosít.1év helyszíni garancia: $ 54.00
2év helyszíni garancia: $ 90.00
3év helyszíni garancia: $ 120.00
4év helyszíni garancia: $ 160.00
5év helyszíni garancia: $ 200.00
Amint megkapja a notebookot, el is tudjuk indítani a folyamatot. Ehhez az alábbi adatokra lesz majd szükség:
- A notebook ServiceTAG száma
- Számlázási név vagy Cégnév
- Számlázási cím
- Telefonszám
- Az előző (USA) tulajdonos rendelkezésre álló adatai
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged