- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- HDMI topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
misi01
csendes tag
Sziasztok,
Dell laptop vásárláson töröm a fejem, és érdekelne a véleményetek a géppel kapcsolatban.
Az egyik legfontosabb az lenne, hogy az aksija kb. mennyit bír. (48Whr-es 6 cellás).
Az alany egy Inspiron 1545 T4300-zal.
http://www.users.hu/termekek/26577/Dell+15+6+Inspiron+1545-115+Alpine+White+Notebook+Black+Palmrest
(a fehér tető fontos mert az ASSZONY-nak kell......, így nem kell egy atomerőmű gamer-desktop PC)A véleményeket, meg infókat előre is köszönöm!
-
Rocko007
aktív tag
De más alternatívát tudok mondani. Gondolom van rajta analóg monitor kimenet, nem? Létezik olyan átalakító, amely PC VGA jelét S-video-ra és Composit-ra bontja. 2-3 $ az E-bay-en. Tényleg jó, nekem is van egy.
-
DV
senior tag
válasz SzaboZE #13897 üzenetére
Akkor neked nem olyan a geped, mint amit linkeltem, mert ott az 5400-hoz van S-video kimenet (neked 5500 van). Nem irtad, hogy mi a geped tipusanak a neve es a Latitude-nal talaltam egy 5500-os gepet, gondoltam a tied olyan (bocsi).
DisplayPort a wikipedia-n.
Talaltam egyet neked itt, a DP edition kell neked.
Argepen nincs DP-s.[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
Hát svideo kimenetet egy ideje nem lelni a delleken Viszont van rajta display port, abból elvileg ki lehet hozni még egy monitort (sőt talán többet is).
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
DV
senior tag
válasz akos_1984 #13895 üzenetére
Gondolom a soros portot nem kevered a VGA kimenettel, amugy ha van S-video kimeneted is, akkor valoszinu, hogy egy monitort es egy TV-t ra tudsz kotni a gepre egyidoben. Latitude E5500.
-
asadasad22
őstag
válasz Milan24 #13889 üzenetére
tess, dell uk, itt a jobboldali: i7 720qm-el, RGBLED-el. 1100 font mondjuk nem olyan keves erte, de az itthoni arnal iztosan jobb.. billentyuzetet ki lehet cserelni utolag magyarra, Badb0y kollegat keresd meg az ugyben, asszem o foglalkozik ilyenekkel is, ha jol remlik, olyan 10-12k huf a billcsere.
[ Szerkesztve ]
-
kisninja
őstag
Win7 alatt hogy a fenébe frissítsem a biost ?
Rgazda ként futtatnám de semmi. Dell9400powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Milan24
aktív tag
Végül is Ausztriából meg lehet venni 1200Euróért, a core i7-es procis gépet, de ez nem RGB LED-es hanem WLED-es.
Pedig Bécs nincsen messze tőlünk. Anglia szintúgy mer ott meg uncsitesóm van aki tudna nekem hozni, de a magyar lokalizált bill ami zavarna hogy nincsen benne. Ezellen mit lehet tenni?
-
DV
senior tag
válasz Milan24 #13887 üzenetére
A bal felso sarokban valaszd ki az orszagot es megnezheted a gepeket. Magyarorszagon meg nem lehet ugy rendelni, mint pl. Angliaban, hogy te allitod ossze a konfigod.
Azt nem tudom, hogy szallitanak-e kulfoldre, ha igen, akkor akar Ausztriabol is rendelhetsz olyan konfigot, amit te allitasz ossze. Irj egy e-mailt nekik.
Dell.huTomszy1
A gepedez valo (d620) NSS:Fixes and Enhancements
1. Fix for issue documented in Microsoft Knowledgebase article KB937930: You may be unable to switch between displays on a portable computer that is running Windows XP.2. Fix for issue documented in Microsoft Knowledgebase article KB934428: Hotfix for Windows XP that adds support for SDHC cards that have a capacity of more than 4 GB.
[ Szerkesztve ]
-
Milan24
aktív tag
Hivatalos oldalon hol lehet megnézni mi mennyibe kerül? Ez only USA vagy lehet Anglia is, ahonnan lehet rendelni vagy esetleg behozni?
-
DV
senior tag
válasz Tomszy1 #13883 üzenetére
Egerpad, beepitett kamera, VGA, WiFi, bluetooth, quick set, audio, Intel driver-ezeket szoktam feltenni win7-hez (kamera es audio drivert csak azert, mert ujabb, mint ami a win-el jon alapbol), de XP-hez szerintem meg kelleni fog a halokartya driver is. A Dell-t ismerve lehet, hogy kellhet az a Notebook system software, de ha csak opcionalis (ezt letoltes elott jobbra a kovetkezo oszlopban lathatod-optional).
Az NSS nem csinal semmi szoftware frissitest, telepites utan nem is fogsz eszrevenni semmi kulonbseget. Szerintem csak egy kiegeszito progi az OS es a gep koze stabilitas szempontjabol.
[ Szerkesztve ]
-
Tomszy1
tag
na közben sikerült találni egy olyan NSS-t ami lefutott. Tulajdonképp ez a szoftver mit csinál? mert ha jól látom semmi nem változott (nem lett videokártya frissités stb...)
-
dokkaab
csendes tag
Dell Studio 1555-höz nincs véletlen vmi audió kezelő program? Gondolok itt olyanra mint a Sound Blaster Live/Audigy Sourround Mixere, ahol szépen be lehet lőni a mélyet, magasat, hangerőt, Wave/MP3, CD Audio/ Line In, stb. Mert az eredeti program csak felteszi a drivert, és ennyi...
-
Tomszy1
tag
válasz stevve #13882 üzenetére
service tag alapján szedtem le, de azt irta, ha jol forditottam, hogy ezt a notebook software-t tegyem fel elsőnek mert ez majd frissíti a többit. Addig nem is kezdtem el feltenni a többit.
Viszont ha félreértettem, és nem kell az a software, akkor ismét kérdezném, hogy nektek melyik programok váltak be? Elég sok progi van a géphez, gondolok itt azokra melyek, nem a video kártya, alaplap, wifi driverei...
[ Szerkesztve ]
-
Tomszy1
tag
Sziasztok, feldobtam az xp sp2-t a d630-asomra. Kapásból az első nehézségnél fennakadtam. Dell system sofware-t akarok telapíteni, ahogy ti is javasoltátok. Leszedtem már vagy 5 félét, mindnél ezt írja ki mielőtt telepítené :
The language of your Operating Ssystem soes not match the supported languages of this sofware release. Please try the release that corresponds to your Op System lang.
Tehát nem tetszik neki, de akármelyiket próbálom nem megy, nem hinném hogy csak nagol xp-re lehetne feltenni.
ááááá
Ha van valami infó, azt köszönöm!!
Tomszy
-
DV
senior tag
Kifutottam az idobol, mire talaltam egy ilyen PH!-s cikket. VGA a notebook mellett. Regebben is volt mar egy hasonlo cikk a PH!-n de most nem keresem meg.
-
Tomszy1
tag
válasz stevve #13873 üzenetére
Na sziasztok, sikerült feltennem egy másik forrásból származó need for speed-et. Viszont újabb problémába ütköztem. Mielőtt elindulna a játék, a windows ki dobja hogy hiba történt, megoldás keresése interneten vagy a játék bezárása. A baj az, hogy a CSét is probáltam rajt, ott ugyanezt dobta ki. Lehet hogy szar a videokártyám? Ez hihetetlen..
A videokártyát hogy tudnám ellenőrizni?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Rocko007 #13845 üzenetére
Rmclockot is sikerült beüzemelni így, de nem tud 1.1V alá menni.
A genuine-nel ugyan lehet tetszés szerint, de cpuz1.1V latt is mindig 1.1V-ot mutat.
T4200-ről van szó: 6x200@1.1V-10x200@1.15V..persze a 10x200-at is tudja 1.1V-on, ha nem tévedek nagyot 0.9-1V környékén is, csak sztem hiába van rá opció, nem kap kisebbet. Nálad cpuz mit ír?szerk: Megnéztem minimál feszen és 1.3V-on, stressz alatt fogyasztás semmit nem változik, tehát nem valós eredmény, fogyasztásmérővel néztem. Csak 1.1-1.15V-ig fogad el értéket, az cpuz-ben is megjelenik...
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DV
senior tag
válasz Tomszy1 #13867 üzenetére
Page file - lapozofajl, sokan ki is kapcsoljak es 1-2 program nem is megy nelkule (ne kerdezd, hogy melyik, mert konkretan nem tudok ilyet), de elofordulhat. Szerintem te nem kapcsoltad ki, mert csak feltetted a win7-et, innentol ez mar nem erdekes. Nincs tobb otletem sajnos.
-
Tomszy1
tag
Ne nézz lámának, de lapozófájl alatt mit értesz? (nyilván valami olyanra gondolsz, ami lementi az összes állapotot) Én simán feltettem a 7-et, semmi mást nem tettem. Ha beépitve nincs, akkor gondolom nincs nekem sem
Ha már írtad másnak, akkor megkérdezném, hogy a dell driver software-nek mi a szerepe? azt sztem én sem tettem fel. Továbbá megkérdezem milyen drivereket tesztek fel, mit érdemes. Nyilván az alapokon kívül (csipszet, vidi kártya, wifi, hang, stb...). Illetve mi miért jó. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Lehet, hogy csak egy alaplapi chipset driver hianyzik, vagy a Dell Notebook System Software, esetleg a legujabb BIOS van fent? Inspiron 1720.
Tomszy1
Igen, arra gondoltam. Van lapozofajl a gepeden?[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
-
Tomszy1
tag
Most volt egy kékhalálom
ez a hiba:
További információk a problémáról:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 914875D1
BCP3: 94C77A58
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\012110-21340-01.dmp
C:\Users\Tomszy\AppData\Local\Temp\WER-26551-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtötlet vki?
-
DV
senior tag
válasz Tomszy1 #13855 üzenetére
Google kereses ( Group4.cab) utan ezt talaltam. Remelem segit.
TGuru
A gepben levo VGA nem cserelheto, ugy tudom nincs PCI-Expressz csatlakozo a gep oldalan kulso VGA-nak ezert ugy sem bovitheto. Ezert is van az, hogy aki laptopon jatszani szeretne DTR -mas neven asztali gepet helyettesito- laptopot vesz nagyon dragan, mivel azokat eros VGA-val szerelik az atlaghoz kepest. (ha nem jatek celjabol lenne a csere/bovites, akkor elnezest kerek).(#13841) Chaser
Nem fogsz altipust talalni a Dell-nel. A gepeket Service Tag-el azonositjak. Mikor drivert keresek a gepemhez, akkor beirom a Service Tag-et a Dell honlapjan es csak azokat a drivereket dobja ki amik a gepembe levo hardverekhez valok.[ Szerkesztve ]
-
Tomszy1
tag
válasz asadasad22 #13859 üzenetére
ja értem, sorry, nem akartam kavarni, azt hittem a rendszeremmel van a gond. Amugy több iso-t is probáltam, egyik sem ment.
-
-
Tomszy1
tag
Sikerült a Cod telepítése alól is lementeni egy képet.
Ez egy teljesen más forrásból szerzett iso fájl. A cod-ot két iso fájllal is próbáltam, de mindkettőre ez a hiba jött elő. Lehet, hogy a windows nem engedi feltenni a program files-ba?
szerk: most megpróbálom xp kompatibilitással futtatni az exe fájlt.
[ Szerkesztve ]
-
TGuru
tag
Egy kérdés,h van rá valamilyen lehetőség,h van egy Dell Inspironom és integrált vga van benne,de lehet valahogy bővíteni,v az ilyenekben nincs foglalat más vga-nak?Külsőleg sem lehet megoldani,h ha az első variáció nem lehetséges?
-
Tomszy1
tag
válasz stevve #13849 üzenetére
Íme a hibaüzenet:
De mint írtam, hasonlót dob ki a cod-nál is. Próbáltam az iso fájlt a total commander virtuális cd-jével, poweriso-val, és daemon tools-al is mountolni, hátha az a baj. De mindegyiknél detto ez a hiba. A windows 7-el lehet a hiba? esetleg a gépemmel van gond? Windows 7-hez azt írta a support.dell.com hogy nem kell feltelepiteni progikat, a 7 alapban felteszi őket. Ezt én is így tapasztaltam, így nem tettem fel más drivert. Érdekesség, hogy míg vista alatt 3.5 lett az élményindexem, 7 alatt csak 3.1 méghozzá a video kártya miatt. Mit gondoltok? Rossz lehet a gép?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Milan24 #13853 üzenetére
ugyanilyen hirdetésbe futott bele egy llető expreszen, őt egy majd 400 ezres imackel huzták le....hajrá hajrá, fuss csak neki ha bukni akarsz több 100 ezret.
(miután elutaltad a gép árát, a cég vámolásra kérni fog még 450 eurót, amit egy jofej alkalmazottal le tudsz alkudni 2-300 euróra.....ami eun belül érdekes, mert nincs vám, s ha volna sem lenne alku tárgya.....aztán illető ir majd egy levelet, hogy a főnöke mégse ment bele a kedvezménybe, kéne a teljes összeg, a 450 euro pluszba, anélkül nem tudnak szállitani. ekkor persze már kilábalnál inkább a bizniszből és visszakéred a pénzed. Amit nem kapsz vissza......megéri?)
mellesleg .tk s webshop amit 2 perc alatt össze lehet dobni, a tököm utalna bármilyen pénzt
-
Milan24
aktív tag
A levelezésem velük. Monjuk én is érdekesnek találtam.
Hello,
Find attached the certificate of incorporation of our company. You can also confirm or company details below at www.ukdata.com
WU LIMITED
Registered Number: 05524601
Est.: 01/08/2005
Address: 506 Kingsbury Road
London
NW9 9HE
United kingdomhttp://www.ukdata.com/creditreports/viewCompanyDetails.do?companyId=05524601
You are safe dealing with us. We ship upon confirmations of payment. Payment are to be made and confirmed before delivery.
How pre domain website is www.wultd.tk
Regards.
Petr
2010/1/20 Kovács Milán <milan24@repcenet.hu>
I would not transfer 550 euros to a foreign country firm with pleasure that i'm not sure.
These 550 euros are very cheap for me. Can you not send pictures?
Is it possible to look at the machine in Hungary? You are cash on delivery producing?Regards.: Milan
--------------------------------------------------------------------------------
From: Sales [mailto:ricardmoore@gmail.com]
Sent: Wednesday, January 20, 2010 4:44 PMTo: Kovács Milán
Subject: Re: ***SPAM***Re: www.expressz.hu: Felkeltette egy látogatónk figyelmét az Ön hirdetéseHelló,
Ez küldeni. Mi kifizetését követeli átadás előtt. PayPal.
Üdvözlettel.
: Petr
*********************************************Hello,
It is sent. We require payment before delivery. Paypal.
Regards.
Petr
2010/1/20 Kovács Milán <>
Akkor Magyarországon a gépet nem lehet megnézni? Ezt postai utánvétellel külditek?
--------------------------------------------------------------------------------
Sent: Wednesday, January 20, 2010 4:37 PM
To: Kovács Milán
Subject: Re: ***SPAM***Re: www.expressz.hu: Felkeltette egy látogatónk figyelmét az Ön hirdetéseHelló,
A magyar billentyűzet áll rendelkezésre.
Azt hajó Angliából olyan kifizetés van szükség átadás előtt.
We are nagykereskedőnek. Adunk el a nagykereskedelmi árak.
Üdvözlettel.
: Petr
*******************************************Hello,
The Hungarian Keyboard is available.
We ship to from England so payment are required before delivery.
We are wholesaler. We sell for wholesales prices.
Regards.
Petr
2010/1/20 Kovács Milán <>
És a gépet meg lehet valahol személyesen is vásárolni?
Az XPS 1640, azok a hardverek vannak benne, ami a hirdetésbe fel van tüntetve?
Képet nem tudnál mellékelni?
Miért ilyen olcsó? Ezért is választanám a személyes találkozást.
XPS 1645 esetleg nincs a palettán?
Számlát is tudsz biztosítani?
A billentyűzet valóban magyar kiosztású?
Bocsi a sok kérdésért. Válaszod előre is köszönöm. Üdvözlettel, Kovács Milán
Sent: Wednesday, January 20, 2010 9:56 AM
To: milan24@repcenet.hu
Subject: ***SPAM***Re: www.expressz.hu: Felkeltette egy látogatónk figyelmét az Ön hirdetéseHelló,
A Dell XPS sorozat egészen új, és hiteles. Megtalálható benne minden a teljes kellékek és egy 3 év garancia.
Dell XPS M1530 15 "2.4GHz (500 €)
A Dell XPS M1730 17 "2,8 GHz (600 €)
Dell XPS Studio 16 2,8 GHz (550 €)Kérem, én akarat mint téged tudni, hogy mi üzlet: London, Anglia, de mi lesz a hajó a laptop-hoz, ha ez rendben van. Ez lesz kiszolgáltatni a címét 48 órán belül a hajózás is. Mindössze annyit kell tennie, hogy küldje el a teljes szállítási cím és telefonszám, és mi fog biztosítani Önnek. Szállítás via FedEx 24 órás éjszakai expressz küszöbön házhozszállítás.
Ha rendben vannak ezzel a válasz igen, akkor tudjuk folytatni. Váró hallani tőled nemsokára. Köszönöm.Üdvözlettel,
: Petr,
Az MSN: petrmarek@live.com
Az SMS: +447982923970
+447045710075
www.wultd.tkMegjegyzés: Az alábbiakban cégünk adatait.
WU LIMITED
Nyilvántartási száma: 05524601
Cím: 506 Kingsbury Road
Londonba
NW9 9HE
Egyesült Királyság
************************************************************Hello,
The Dell XPS Series are brand new and authentic. It comes with all the complete accessories and a 3-year warranty.
Dell XPS M1530 15" 2.4GHz (500€)
Dell XPS M1730 17" 2.8GHz (600€)
Dell Studio XPS 16 2.8GHz (550€)Please i will like you to know that our store is in London, England but we will ship the laptop to you if that is OK with you. It will be delivered at your address within 48 hours of shipping it. All you have to do is send your full shipping address and phone number and we will deliver to you. We ship via FedEx 24-hour overnight express doorstep delivery service.
If you are OK with this then reply so we can proceed. Waiting to hear from you soon. Thank you.Best Regards,
Petr,
MSN: petrmarek@live.com
SMS: +447982923970
+447045710075
www.wultd.tkNote: below is our company details.
WU LIMITED
Registered Number: 05524601
Address: 506 Kingsbury Road
London
NW9 9HE
United kingdom2010/1/19 Expressz.hu <expressz@expressz.hu>
Hirdetésfeladás
Hirdetéskezelés
Hirdetésfigyelő--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Felhasználónk!
Kovács Milán az Expressz.hu oldalon keresztül a következő üzenetet küldte Önnek 'új DELL Studio XPS 16 2.8GHz Intel 1 066 notebook 4 000 MB RAM, 500 GB HDD, DVD±RW Dual Layer' című hirdetésével kapcsolatban:
"Szeretnék bővebb infót kérni. Ez a valóság? Illetve bontatlan teljesen új? Esetleg képet jó minőségűt tudnál küldeni?"
A megkeresés oka:
Amennyiben válaszolni szeretne a fenti üzenetre, küldjön e-mailt a következő címre:
A hirdetés adatai:
Cím: új DELL Studio XPS 16 2.8GHz Intel 1 066 notebook 4 000 MB RAM, 500 GB HDD, DVD±RW Dual Layer
Hirdetés azonosító: 18357007
Rovat: Számítástechnika » Notebook, laptop
Feladási idő: 2010-01-18 (13:02)
Lejárati idő: 2010-03-04 (13:03)
Ár: 550 €--------------------------------------------------------------------------------
A hirdetések hatékonyabbá tételéhez, új hirdetés feladásához, kapcsolatfelvételi adatai módosításához kattintson ide!
Köszönjük, hogy hirdetéséhez az Expressz.hu oldalt választotta!
Üdvözlettel:
Expressz.hu
expressz@expressz.hu--------------------------------------------------------------------------------
Az Expressz.hu adatkezelésének nyilvántartási azonosítója: 01117-0003
-
asadasad22
őstag
válasz Milan24 #13848 üzenetére
a hivatalos dell oldalrol, afa es mindenfele haszon nelkul kerulne ez a konfig inkabb olyan 1550 euroba.
sztem: jobbik eseten lopott a cucc (a hivatalos tamogatasrol es garanciarol termeszetesen ebben az esetben is lemondhatsz), rosszabbik esetben elore varjak az utalast, utana pedig soha tobbet nem hallasz feloluk.
en semelyik esetben sem javaslom a dolgot, ha ki akarsz baszni 550 eurot az ablakon, akkor csak nyugodtan (de ezt mashogy is megteheted), ha pedig egy hasonlo kategorias laptop kell, inkabb gyujts meg hozza 2-3szor annyit.
kis google utan meg ezt talaltam: [link]
ritka naivnak es keves tapasztalatunak kell lennie valakinek ahhoz, hogy egy ilyennek bedoljon. -
Milan24
aktív tag
Sziasztok találtam egy nagyon jó oldalt.
Dell Studio XPS 1640-es gépeket árulnak a következő konfiggal 550Euroért.
Processor: Intel® Core™ 2 Duo T9600 (6MB cache/2.8GHz/1066Mhz FSB)
Memory: 4GB - 2DIMM DDR3
HDD: 500GB 7200rpm
Graphics: ATI Mobility RADEON™ HD 4670 – 1GB
Display: 16.0" 1080p Full HD RGBLED LCD with 2.0 MP Webcam
Optical Drive: 4X Blu-ray Disc Combo Drive (DVD/CD +/- RW +BD Read)
Software: 15-month Trend Micro security subscription, Microsoft Works 9
Wireless: Intel Wireless 5100
Mediabay: 8-in-1 Media Card Reader
Battery: 6-cell and 9-cell batteries
Other: Facial Recognition Security; Dell Dock; Dell Video Chat; 2GB Data Safe Online
Dimensions: 0.95"-1.34" x 15.15" x 10.02" with 6-cell battery (H x W x D)
Weight: 6.53 lbs with 6-cell battery
3-yr warrantyValaki tud már erről? Én levelezek velük, de uncsi tesóm Londonba dolgozik és így inkább hozatok egyet.
-
Tomszy1
tag
Sziasztok, megvettem egy dell d630-as notebookot. Feldobtam rá egy windows 7-et. Ki akartam próbálni egy játékot, de egyszerűen nem tudom feltelepíteni. Másik játékot se tudtam, és nem az iso-val volt a gond. (NFS legujabbja, meg COD modern warfar2). Egyik se ment, mindig kidob egy hibát, 3 lehetőség van, hogy -kihagy, -ismétel, vagy -mégse. Mindennel próbálkoztam, de nem tudom feltenni. Maga a telepítés nem megy végig. Nincs valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
A Dell-nél, hogy hívják a tükröződésmentes kijelzőt ami a HP-nál ANtiglare? Talán UltraSharp-nak? Vagy az egészen más?
-
Rocko007
aktív tag
válasz Chaser #13843 üzenetére
CPU Genie a program neve.
Itt elérhető a program, 30 nap időkorlátozással bír. Nem túl drága, 15 $-ért már vehető is.Az RMClock-ot is el lehet indítani X64-en, csak a digitális aláírást kell kikapcsolni. Ugyan ezt a problémát az ATi Tool is csinálta, de meg lehetett oldani.
Inkább a CPU genie-t ajánlom, nekem jobban tetszik, mint az RMClock. Lehet profilokat létrehozni, módosítani, van benne Voltage teszt és Throttling kezelés.
MOD:
Itt van egy leírás, hogyan lehet kilőni a digitálisan nem aláírt illesztőprogramokat.[ Szerkesztve ]
-
m.zso
aktív tag
Sziasztok.
Van egy dell inspiron 1720-as notim. Az a gond vele,h win7 alatt recsegő, pattogó hangot hallat ha játszok, ill zenét hallgatok vagy filmet nézek. Xp alatt megoldottam a gondot, mert egy vostro hangdriverét tettem fel ( R171788 ). win7 alatt viszont mindenfélével próbálkoztam, de nem jött helyre. Próbáltam ezt a wifi kikapcsolós dolgot is, de sok értelmét nem látom és nem segít semmit ráadásul elmegy a net is.
Várom szeretettel a hozzászólásokat. Köszönöm
Xiaomi Redmi Note 8 MIUI Global12.5.2 (RCOMIXM) 11 RKQ1.201004.002
-
Rocko007
aktív tag
újabb alakítások a Studio XPS-en:
-hűtőpad átalakítás
-újrapasztázás(CPU-GPU)
-alulfeszelés
-vga oc(775/975)-> 3D mark 05: ~14000+ 3D mark 06: ~7700 pont @catalyst 9.11 moderedmény: 1,025V @2,4 GHz az 1,125 V helyett.
Teljes terhelés után a rendszer:
max: CPU: 58-60°C (Orthos)
max. GPU: 65°C (ATi tool&furmark)idle: cpu: 38-40 °C
idle vga: 45 °C- újratervezett energiasémák:
energiatakarékos: 3X266; 0,875V
kiegyensúlyozott: 3X266 0,875; 6X266 0,875V
teljesítménycentrikus: 8X266 0,950 V; 9X266 1,025V
egyedi: 3X266 0,875; 9X266 1,025 -
Chaser
legenda
Az inspiron 1545-ökre hol találom meg, hogy melyik milyen felszereltségű? Sehol nem látok altípust feltüntetni, csak le van írva adott gép épp miket tartalmaz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kobe
veterán
pont most voltam nemrég megtapizni egyik ismerősöm fhd-s 1555esét. Klassz gép, jó kijelzővel, de nekem a nativ felbontás már túl kicsi betűket eredményezett. Lehet, hogy megszokás kérdése az egész, de engem zavart, főleg napi 8-9 óra gépelős munka után még azzal erőltetni a szemem. Amugy jó, de sztem a legkényelmesebb, legideálisabb egy olyan 1680as felbontás lenne rajta. Filmeknél nem jön ki annyira a különbség szerintem, ez főképp a kijelző méretéből fakad és a nézési távolságból, másra nem tudom igazán elképzelni mire kellhet ekkroa méretben fhd
[ Szerkesztve ]
-
origamihl
csendes tag
Sziasztok ! Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Inspiron 1525 -m és egyik napról a másikra megjelent a kijelzőn egy világosabb, lekerekített élű, kb 4 mm vastag és 10 cm széles csík, ami alapvetően nem zavaró, mert nem látszik. Abban az esetben, ha sötétebb kép van a kijelzőn ( fekete, sötétkék ), pl egy film esetén látni, hogy ott van és mintha vmiért több fényt adnának azok a képpontok. Nem ejtettem le a gépet és nem is pakoltam rá semmit, ami esetleg megnyomta volna. 5letem sincs mi baja lehet. Szerintetek van értelme a szervízt felhívni ennyi miatt ?
-
Rocko007
aktív tag
Hali!
Nekem Studio XPS-em van, 15,6"-os WLED Full HD kijelzővel.Teljesen olvasható, nagyon éles, szép képe van. Ha gondolod, küldök egy printscreent, hogy is néz ki a történet. FIlmeknél, játékoknál azért jobb a nagyobb felbontás, de 720p és FHD között egy hajszálnyi különbség van ebben a méretben. Én nem bántam meg, hogy FHD lett végül.
-
SiTe
csendes tag
Hello!
Első sorban Studio 1555 tulajokhoz fordulnék: mennyire kicsi a 15,6"-os kijelzőhöz az 1080p felbontás? Olvasható egyáltalán? Érdemes azt választani?Köszi,
Üdv
-
harry
veterán
válasz Embertervez #13832 üzenetére
Nálam nem pörög a venti bekapcsolásnál sem, csak mikor szükségessé válik, szerintem ez nem feltétlenül gond.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Embertervez
csendes tag
válasz stevve #13831 üzenetére
Az az egy szem ventillátor van a proci mellett (prociról közvetlenül csak borda vezeti el a hőt, a borda a ventillátornál végződik a ház sarkában).
Nem szorul, kiszereltem, meghajtottam 5V/150mA-rel, simán indult. Azért a koszt lefújtam róla.
Megpróbáltam azt is, hogy induláskor kicsit kézzel rásegítek a ventire, hátha kicsi az áram, ahhoz, hogy indítsa, de az sem segített.Az ember tervez, az Isten végez. Nincs semmilyen véletlen.
-
veterán
válasz Embertervez #13830 üzenetére
Általában igen, a POST alatt a ventik felpörögnek és utána állnak be alapra. Lehet, hogy valami melegedési gondja van - nem megy a CPU hűtője? Ha így van, akkor jogos, hogy lekapcsol, jól teszi.
Szét tudod szedni? Megnézhetnéd.. Lehet, hogy szorul a hűtő. Régi gépeknél előfordulhat ilyen.
-
Embertervez
csendes tag
válasz stevve #13828 üzenetére
@stevve: igen, akkuval és táppal is pontosan ugyanúgy viselkedik. Amíg tápról ment, addig az akksit leszedtem.
Még egy kérdés: A procihűtú ventillátor bekapcsoláskor fel kell hogy pörögjön minden esetben? Csak mert kioperálva 5V-ról pörög, de a mostani próbálkozások során egyszer sem mozdult.Az ember tervez, az Isten végez. Nincs semmilyen véletlen.
-
-
harry
veterán
Pár perc Quake3 után viszont előjött
Procihasználat min. 20%, de könnyen megugrik, néztem egy Everest mem olvasás tesztet, a normál 3-3500MB/s körüli érték helyett most volt 900MB/s Most ha újraindítanám, akkor a boot is lassan menne, és ismét belépve win-re, ismét belassulna. De linux alatt is.
A gép végig az asztalon volt, pár órája már megy, ment egy órán át cpu teszt, pár kör furemark, de nem volt gond, pár perc q3 viszont megakasztotta... és nem hiszem, hogy szoftver, mert linux alatt is előjön néha (ott nem tudom mitől-mikor, itthon ritkábban tapasztaltam, mint barátnőmnél), és boot alatt is lassú (vagyis boot előtt, Dell logo, self-diag, meg ilyenek).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz stevve #13824 üzenetére
Meglep engem is, tényleg csak 1 hőcső vezet át mindenen, ami igen meleg is szokott lenni, ahogy maga az egész gép ház is (de hát az alja fém lap, érthető), de maga a proci 50 alatt marad, ami tényleg jó.
Furmarkot néztem, bár csak pár percig, aztán meguntam (), nem volt gond, noha az Xtreme burning mode-nál megdöglik a program, bár ez szerintem inkább tényleg szoftveres gond. Na majd írok, ha megint előjön.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Embertervez
csendes tag
Van egy Dell Latitude C640 laptopom, ami megadta magát. A tünet: legfeljebb fél percen belül (első bekapcsolás) kikapcsol, utána történő bekapcslások után már nem bírja addig (1-10 sec), és szó nélkül kikapcsol.
Nem tudom, mi lehet az oka - sem processzor, sem videókártya nem melegszik túl; winchester, cd-író, akku, külső táp nélkül is ugyanezt produkálja; ramot már átraktam másik slotba; proci hűtő ventilátor 5V tápfesz hatására felpörög.
Amit tudtam, szétborítottam rajta, kifogytam az ötletekből.Valaki tudna tippet adni?
Köszi
Az ember tervez, az Isten végez. Nincs semmilyen véletlen.
-
veterán
válasz Tomszy1 #13822 üzenetére
a Service Tag stimmel, így nem sok van, amit még érdemes megnézni. Ha a kezedbe veszed, azért indítsd el és lépj be a BIOS-ba, hogy ott is azok a hardverek vannak-e, amiket írtak (bár miért ne az lenne, de jobb egy kicsit paranoiásnak lenni, mint hoppon maradni).
harry:
Talán csak a szenzor viccelt meg egy kicsit. Abból nem igen lehet gondja. Amúgy ezek a hőmérsékleti értékek nagyon jók, úgyhogy nem tudom, mi lehet a baj...[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Még egy érdekesség, Everesttel néztem a hőmérsékletet, a vinyóé szépen emelkedett (30 -> 41), de a proci nem, 30° állt, pedig bekapcsolt a venti, majd pár perc múlva max fordulatra váltott. Mikor bedugtam a töltőt meg hirtelen felugrott 48°ra. Pontosabban szinte biztos, hogy ezt szép folyamatosan érte el, na de miért nem változott a hőm. érték? Na mindegy végül is, ez még mindig nem túl meleg.
Ja, mindez persze prime alatt (proc 100%-on, de lassulást így sem érzek netezénsél).[ Szerkesztve ]
-
Tomszy1
tag
válasz stevve #13821 üzenetére
Igen én is inkább affelé hajlok. A másik fontos hogy netán két év mulva azért el tudjam adni, és ne 20e ft-ért. A d600-asom 40-ért vitték el, 3 éve 140ért vettem és az jonak számitott anno. De gondolom igy megy ez. Megkérdem, de sztem ddr2 van benn. Remélem a wifi is frankon G-s lesz. A másik sztem hanyagolható. A srác azt mondta ubuntuval netezéssel 3 órát bír az akksi. Van esetleg valami amit érdemes még vásárláskor jobban szemügyre venni?
-
veterán
válasz Tomszy1 #13819 üzenetére
Dolgoztam 630-cal is, nincs azokkal sem gond. Érdemes lehet megkérdezni, milyen wifi adapter van benne, ha használni akarod, mert legalább egy g-s azért nem árt. Meg talán a 2 GB RAM-ról érdemes lenne kideríteni, hogy DDR2-e (bár biztosan az).
Ha kell a táska is mellé, arról is csak jókat tudok írni. A vállpánt ezeken már nem megy tönkre és tényleg jól párnázott, sokat használtam ilyet is.
1 év gari sem rossz , még talán bővíthető is, ha ilyesmin gondolkodnál.
-
harry
veterán
válasz stevve #13818 üzenetére
Pont ezért zavar, hogy ha a szervizben sem tapasztalnának semmi lassulást, akkor csak arra lenne jó, hogy 1-2 hétig nem tudnám használni a gépet, és ugyanúgy meglennének a problémáim
Na, de egyelőre megpróbálok nekiesni még pár stressz teszttel, aztán meglátjuk, mi lesz.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Tomszy1
tag
válasz stevve #13816 üzenetére
Köszi a hsz-t. Megkérdeztem a 830-ast, annyit irt, hogy bemutató darab volt, és ő egy szervíz, azért vette fél év garival mert így olcsóbb volt, különben 200 felett lett volna. Hát nemtom. Ha bemutató darab volt ki tudja mennyit ment... Lehet inkább hajlok a 630 felé, olcsóbb is, 1 év gari még van rajt. Mit gondolsz?
-
harry
veterán
Ramokat kikaptam, majd vissza, kicsit megfújkáltam, meglátjuk, így milyen lesz. Eddig nem volt gond (bár mikor csak egy db 2GB-os modullal ment, kissé lassabb volt a gép, noha linux alatt így is csak 300MB ram kellett neki... na mindegy, most bent van mindkettő).
W7 alatt néztem egy Prime95 ram tesztet, ment vagy 3 órán át, proci végig 100%-on, 2.5GB ramfoglalás, 45-47° proci, és egyszerűen nem akadt semmi, ablakváltás, tabolás, ablakok mozgatása, semmi - holott korábban mikor előjött a lassulás, már ilyen 900MB-os (alap win-es) ramhasználatnál és 10-20% procterhelésnél is, lassan váltott ablakokat, rossz volt netezni is.
A teszt alatt volt asztalon, az ölemben, egy vastag pokrócon, fotelban, töltőn vagy aksin, de semmi sem befolyásolta, nem melegedett jobban, vagy hasonló.
Esetleg érdekes lehet, hogy most egy másik asztalon van... Barátnőmnél mindig az íróasztalon használom, és úgy is fel szokott melegedni...
-
veterán
válasz Tomszy1 #13814 üzenetére
A D630 már nem mai harcos, úgy nézem, az is valami renew verzió lehet, mert a CPU és az IGP is épp csak két éves dolgok. Ha nincs baja 2 évesen, akkor nem rossz. Az X3100 nem melegszik, bár cserébe ne is várj játékos gépet ettől.
A D830 procija nem tud VT-t, ha ez számít és elég érdekes a bemutató dolog. Ha csak kirakatban ment, akkor azért fél éves garival kicsit érdekes (Dell nem ad ilyen rövid idejű garit - erre rá kellene kérdezni, hogy mi az oka) és érdemes megnézni, kipróbálni. Ezekben alapból vagy nVidia szokott lenni, ami melegszik vagy az előbb említett X3100. A 80GB SATA HDD,5400rpm se halálos benne...
-
harry
veterán
válasz Tomszy1 #13814 üzenetére
Nem tudom miféle 'bemutató' darab lehet ez, és hogy jött ki az a fél év gari Fél éve van a bolt kirakatában, vagy mi? Talán lehet még bővíteni... Szervízszám alapján érdemes lehet csekkolni.
Igaz nekem a 14" jobban tetszik, bár kijelzőfelbontásban is nagy különbség van a két gép között.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
CsCsigusz
tag
válasz bruce20 #13811 üzenetére
Köszi a tanácsokat, kifújattam a gépet, ki is jött belőle elég sok porcica, most durván olyan 60-65 C-on duruzsol a gép és legalább már a ventit se 3700 fordulaton pörgeti csak 3000-en durván szóval tényleg jóval csendesebb lett.
Annyit kérdeznék még, hogy ezzel az ujrapasztázással kapcs. ugye még garis a gép, nyáron jár le a garancia, de ha megbontom akkor gondolom hogy elvész, ez így van? Csak mert akkor még várnék a megbontássalMásik, nem nagyon ehhez a hűtéses témához kapcsolódóan, de már sokat törtem rajta a fejem... Szóval garancia: ha frissítem a BIOS-omat, akkor azzal is elszáll?
Köszi a válaszokat -
bruce20
csendes tag
válasz CsCsigusz #13810 üzenetére
Mielőtt beszereznél bármi költségest, célszerű volna sűrített levegővel kifújni a port ventillátor környékéről. De még előnyösebb lenne, ha szétszednéd a gépet, és újrapasztáznád a processzort (ha lehet, minél jobb hűtőpasztával, pl. arctic cooling mx-3). És persze ha már így szét van kapva a gép, akkor sokkal alaposabban tudsz portalanítani is.
Könnyen lehet, hogy ezek után a sokkal jobb hatásfokú hűtésnek köszönhetően szükségtelenné válik a hűtőpad. A gép hűvösebb és csendesebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
CsCsigusz
tag
Sziasztok! Van egy lassan 3 éves Dell Inspiron 6400-am (a paraméterei a profilomban fent is vannak) és az a bajom vele, hogy nagyon melegszik (alap hője amikor filmet nézek vagy netelek, a procinak 60-70 C körül szokott lenni még így is hogy meg van emelve a hátulja) ezért arra gondoltam, hogy veszek hozzá egy hűtőpadot, de fogalmam sincs, hogy milyen jó hozzá. Szóval ha valaki esetleg használ hozzá vagy ha tudna javasolni akkor mit javasolna? Olcsóbb árfekvésben olyan max. 7000 HuF-ért.
Köszi a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
Tomeewap
tag
Dell XPS 1640 tulajoktól kérnék egy kis segítséget:
Milyen távirányítóval lehet vezérelni a gépet? Tudom, van hozzá gyári remote, de valamelyik TV vagy DVD irányítója nem jó esetleg hozzá? Amúgy csak a Media Centerben működik az irányítás? Köszi. -
harry
veterán
válasz stevve #13806 üzenetére
Beépített diag nem mutatott gondot, az a ramot eléggé meggyötörte, szóval szerintem az ok. Az a baj, hogy nehezen reprodukálható. Pl. most jól megy, pedig előbb akadt, és csak egy ki-be kapcsolás történt (igaz átraktam egy másik asztalra...). Lehet tényleg megnézem pár stressz teszttel, hátha valamelyik kiakasztja, vagy megpróbálom kissé fűteni / hűteni, megnézni úgy mi lesz.
De pont mivel nem tudom mi okozza, így lehet sokat kellene piszkálni... valahol meg azért zavaró, hogy ezzel miért nekem kell foglalkoznom, nem megy megfelelően, keressék meg ők a hibát. Csak ugye lehet náluk meg nem jön elő. Na mindegy, 1-2 dolgot megnézek.Nem tudod, gari honosítás mennyire macera? Brit gép amúgy, és még van rá két év NBD meg pro support, ha jól tudom. Lehet majd felhívom azt a dell zöld számot, aztán gyorsan el tudnak igazítani.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Melegedés miatt valami megadta magát? Ez nem jellemző a Dell-ekre, bár az E-szériát nem
nagyon ismerem. Próbáld tesztelni a procit, memóriát, IGP-t tesztprogikkal.Ha jól sejtem, akkor ezekben is csupán 1 heatpipe van, mint a D830-akban és az szállítaná el a hőt az északi hídról, VGA-ról, CPU-ról. Mondjuk az viszont ellene szól, hogy azt mondod, asztalon jön elő és ölben nem. Próbáld meg asztalon kiemelni 2 könyvvel elől, hátul (a venti maradjon szabadon), hogy szellőzhessen alul. Ha így tovább bírja, akkor meglehet, hogy valami fő benne. (persze lehet, hogy hülye ötlet)
-
harry
veterán
válasz stevve #13804 üzenetére
No azért nem ilyen egyszerű.
A gépet kb. egy éve használom, mostanság kezdett előjönni ilyesmi. Pár hete húztam újra mindkét oprendszert, ubuntu 9.04 került fel, és Win7, mindkettő alatt gondok voltak. Wifi most nincs bekapcsolva (otthon igen).
Delltől nem szedtem semmit, linux alá főleg nem, mert nincs, de mint mondtam, eddig nem is volt vele gondom.Nem szokott mindig menni a venti, vagy ha fel is pörög, utána általában lenyugszik. Bár lehet, többet mennek a kelleténél, csak azt mondom, hogy 0 terhelés van, és akkor ugye nem kéne.
Kétlem, hogy szoftveres. Két újonnan telepített oprendszer alatt is ez van, és boot alatt is nagyon lassu (elején Dell logo, közben tölt, ez 1-2 sec szokott lenni, mist meg 5-6 talán).
Win alatt egyszer talán úgy jött elő, hogy játszottam, vagys akkor terhelve volt... túlmelegedne? Valóban meleg a gép amúgy. Mármint a ház/váz, de a procihőmérséklet szerintem rendben. Valami más fő meg? Vinyóra is 45-öt írt.
-
veterán
Pedig ez eléggé szoftveresnek tűnik... lehet, hogy driver. Van fent rendes wifi driver (már ha egyáltalán aktív a wifi )? Annál láttam olyat, hogy szinte használhatatlanná tette a gépet, mert szar volt (bár ott az adapter is problémázott).
A Dell-től szedtél minden driver-t?
Ezeknél az E-s Delleknél azt hiszem mindig megy a venti, az normális.
-
harry
veterán
Üdv, van egy Dell E6400 gépem, a gond az vele, hogy menet közben, néha nagyon belassul... nem szoftveres gond, ez van linux alatt is, win alatt is tapasztaltam, sőt, ha ilyenkor újraindítom, akkor lassan is bootol - ha kikapcs/bekapcs van, akkor a boot jó, és talán egy ideig az OS alatt sincs lassulás. Mem használat elég alacsony, linux alatt talán 300mb körül (32bit miatt 3500MB-ot lát, bőven elég). Hőmérséklet sem igazán magas, 45° körül van proci és hdd is, ami nem sok.
Az mondjuk igaz, hogy a ventilátor megy mindig, pedig nem terhelem, csak netezgetek. Linux alatt a proci 20% körül van, ami végül is nem stimmel, hisz amúgy 0-10 között ingadozik, most win7 alatt szintén 30% körül, pedig nem csinálok semmit -- fontos megjegyezni, hogy ha nincs ez a belassulás, akkor ugyanilyen használat mellett 10% körül van.
Néztem mindkét rendszerben a folyamatokat, eszik-e valami többet, de nem.
Néztem a Dell diagnosztikákat is, egyik sem talált hibát sehol.Érdekesség, hogy ez általában akkor jön elő, amikor az asztalon van... otthon volt széken, ölemben, párnánk, mikor hova cipeltem, de nem tapasztaltam ilyesmit. Illetve egy lassulás volt, nagyobb terhelésnél (linux program fordítás), ami szintén nem volna indokolt.
Mi lehet a gond, mit csináljak? Szerviz? De nekik mit mondjak, mi a gond?Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Napelem
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EA Sports WRC '23
- Mobil flották
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest