-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
" ... de ezzel a "sosincs meg az 5. ember" faszsággal már a tököm tele van ... "
Én nem mondtam, hogy sosincs! Azt mondtam, hogy éjjel/hajnal 4-5-6fele, már elég nehézkes 5.-et találni, ha valaki elmegy! Bár Te úgysem mixelgetsz, hajnalig / reggelig, szóval ... annyira ez a veszély téged nem fenyeget.
-
lao
tag
Hi !
Én még nem hallottam ,hogy a VALVE csak úgy be mondásra adott volna végleges bant.ahhoz ,hogy valakit ban -ra tegyenek 100% bizonyíték kell.Valami csak lehet abban a nem tiszta játékban.Gondolj bele Pl: valakire haragszol ,, - irány a VALVE ,., és kapja permament bant.az lenne a LÓÓÓÓLL ! -
Genius007
őstag
És honnan tudod, hogy nem vettek róla demot?
Akár Source Tv Demo is lehetett ... elküldték szépen, megadták az infókat (STEAM_ID) stb ... aztán pápá ...
Mi volt annak a külföldi clannak a neve?
Csak mert no name clanok nem igen küldenek a Valve-nak semmit ...
Na meg arra sem vennék mérget, hogy haverod 100% tisztán játszott,
(legalábbis a jelek szerint)
Mondjuk azt meg végképp nem értem, hogy a Valve-nál ezeket a "Demokat" ? Kik elemzik ... -
Genius007
őstag
Megy a szervezés, csak ha 5en vagyunk, akkor feszt jönni akar még ember ...
Ha meg jön akkor tuti kell még 1-2, hogy meglegyünk 10-en.
Aztán elbeszéljük az időt, meg minden.
Alap mapok meg nem a legjobbak már ....Amin szoktunk warozni:
- de_dust2
- de_inferno
- de_nuke
- de_train
- de_cpl_mill
- de_cpl_strike
- de_contrameg néha de_cbble. De már néha ezek is unalmas mapok ...
peterkeT: Épp most nézem, feltévedtél Msn-re, no akkor írtál biztos ide is.
Hát igen, a Warzás kb. ilyenkor szokott elkezdődni, és jó esetbe hajnal 4-5ig tart. -
Ha már Wp...
Tegnap Baicékkal játszottunk egy war-t.
0-10-es statnál mondom bacinak(mármint neki volt ennyi), készítettem egy printscr-t és kirakom a clán honlapjára.
Öröm lesz látni lelki szemeimmel, ahogy végigröhögik a látogatók.
De sajna elfelejtettem kimenteni...Kisfiam egyes mondaná a Tanárnő.
Azért emléknek nem lesz utolsó -
Genius007
őstag
Consoel => net_graph 3 és jobb oldalt majd ki írja szépen a TickRate-et.
Lehet velem van a baj, de én 130fps alatt nem nagyon tudok játszani ... nem is a dara része megy jobban 150-170fps-el, hanem a desert fejesek. AK-val 80fps-el is lelehet tunkolni az ellent, de Desertel szaladni, és hipp - hopp fejest adni 80fps-el számomra nehéz.
De mondom lehet csak én vagyok ilyen láma. -
Solad
addikt
driverbol vagy esetleg kulso program segitsegevel be tudod allitani az egyes felbontasokhoz tartozo frissitesertekeket.
powerstrip (nagyon jo program, hotkey segitsegevel vezerelheto a vga, pl gammat is valtoztathatod jatek kozben)
rivatuner (ez a legegyszerubb megoldas)
reforce (ujabb nv driverekkel vigyazni kell, mert akad olyan jatek ami utana nem indul el)a vsync ezt nem befolyasolja, de abbbol a szempontbol jol tetted a kikapcsolast, hogy igy nem maximalja az fps-t a kepfrissitesre. (ha 60Hz-en megy amonitor es vsync on, akkor 60 fps a max)
mod: 1-2 eliras
-
illusiON
őstag
van még szerver nem feladni
sőt sok az aktik plééjer
csa épp meg kell találniarról a listáról ajánlom reTECHet pista trilliant meg lillith-et
meg fragekben gazdag boldog karácsonyt is, mindenkinek
megettem már 2 kiló tormát sonkával leégett a fél arcom megyek vissza ti is tegyetek hasonlóképp
-
illusiON
őstag
miért gáz? sztem tök ugyanaz mint az 1.6 csak sokkal feelingesebb
frissítéssel azt lehet hogy driverből ráerőszakolod, vagy a configurationben a graphicsot megnézed mik vnanak beállitva
neten szervereket meg azért nem mutat mert egyszer volt hol nem volt egy master server gondolom... bár pár noWONos IPt tudok, a Pista trillian meg lillith szerók kedvencek voltak régen mindig
meg a retech szeró sem rossz itt van pár de amelyiknél ott van a CD arra csak cheating death-tel tudsz felmenni mert kivág ja és a javarésze már ezeknek sem megy
-
sNORh
addikt
régen, míg benem vonták, elég volt csak az 1500ft-os HL-t emgvenni, és csináltál egy accot, és megkaptad mellé az 1.6-ot..
de mikor felvásároltál a Valvet, visszavonták a HL CD-ket, és kiadták az Anthology-t, ami magában tartalmazza a HL-t, CZ, 1.6-ot stb..
nemingyenes.... -
BalaNce87
addikt
Ha megveszed az eredeti HL-t akkor tudod játszani, de tudtommal rajta van a HL-en alapból az 1.6 és még a HL deathmatch. Ugyanúgy működik mint a source, a steam-re értve. Bár én úgy tudom hogy a CS:S-hez is kell a HL2, mert arra a motorra épül, magyarul a HL2.exe megy akkor is, ha Source-zol.
-
illusiON
őstag
1.6 ugyanaz mint a source, 1.6tal kezdték meg a steames faszságot
veszel egy 1.6ot, és felrakod ennyi mellé felrakja a half-lifeot csak használni nem fogod tudni asszembár lehet h elindul a hl is
szerintem az 1.5 sem ingyenes, de javitsatok ha mégis
viszont 1.5nél még nem volt steam
-
Zolás
addikt
A baj az tudod mikor fix és nem mozdul. Pl ha 2 ember van csak akkor jó de 6 embernél(pl: 2 ct meg 4 t egy szobában és látják is egymást) akkor ott van valami a háttérben. Ennek mozognia kell nem lehet fix 25 percig egyfolytában!!! Az azt jelentené hogy nem töltesz le a szerverről minden adatot(igy a feléd repülő töltényt sem) csak kimondott dolgokat gyűjtesz és a szervert nem engeded hogy ezeket a dolgokat neked küldje.
Elég hülyén hangzik de megoldható. Ezzel összezavarod a szervert mivel a te sérülésedet a te géped nem jelzi vissza(mivel nem is kapott ilyen jelet) és 2 tárból kapsz 33 dmg in2-őt.
Engem kb 2 perc folyamatos bármilyen ping vagy latency zavar. Ezek az adatok áramlásától adódóan föl illetve le mozognak.
Ezt sajnos előadhatja egy olyan dolog is hogy a te jeledet jól továbbítják csak a hirtelen sokat nem kapod meg(mikor lőnek rád). Ezt akár egy rosszul beállított szerver is okozhatja amivel a netre kapcsolódsz. Tehát nem vagy haxor csak a körülmények neked kedveznek. Csak mikor már 17szerre is túléled hogy 8an lőnek ezt kurva nehéz elfogadni.
vagy csak szimplán csitelszÁltalában ez törtánik mindenhol
-
BalaNce87
addikt
Hát én nem látok különbséget személy szerint, én ezt már hülyeségnek nevezném, a régi gépemmel a cpl mill mapon volt néha 100, persze kiszedve pár dolgot, de úgy átlagba 30-50 között volt, ezzel a géppel meg jól megy, de igazából nem is nézem az fps-t hogy mennyi, de sokkal jobban adta régi gép után, vhogy megkönnyebbülés volt
, de szerintem itt 60 fps-el is teljesen jól lehet játszani, próbálnátok cod2-be 60-al, ott vmit nagyon benéztek. A lényeg hogy akkor tudsz jól játszani ha folyamatos végig a játék, ezt 60-tól már elérheted.
-
illusiON
őstag
nem szem, de komolyan talán még nem játszottál 200 fps-sel, tényleg folyamatosabb a menet meg minden, meg mernék rá esküdni hogy te is észrevennéd ha lenne rá lehetőséged
tudom mert emberek nélkül wp_legon nekem is 500 van, csak 5v5ön ez lecsökken 150-200ra
ez az emberi szemes dolog játékoknál sose jön be, engine függő inkább sztemcod2ben még 60fps is kevés és akadónak érzed, csak a példa kedvéért
-
törölt tag
de néhány 100 méterre majdnem pontlövő. 600-700 méteren már van szórása
Jaj bocsánat, akkor néhány 100. Akkor legyen konkrétan 100 méter, ott 1 méteres pontossághoz a két lövés közti indulószög kevesebb, mint 0,6° kell, hogy legyen. Most jobb?
Ha 10 méteres lövésnél 1 méter a szórás, az durván 6° szöget jelent. Egy picit sok, de közel sem lehetetlen.
Amúgy megnéznélek, hogy hogyan lősz 100 méterre emberalakra sorozatlövő fegyverrel. Továbbá érdekelne, hogy hogyan lőttél sokszor sokféle fegyverrel, melyik fegyveres testületnek vagy tagja, a Ptk. melyik része teszi ezt neked lehetővé anélkül, hogy ne kövess el bűncselekményt...
A topic pedig erre való, Counter-Strike-ról van szó, ami szerinted nem élethű, szerintem meg pont, hogy igen.
-
törölt tag
Te lőttél már életedben valódi fegyverrel? Az első lövés ott van, ahová teszed. Utána felránt. Szerinted az az életszerű, hogy odateszed a célkeszertet, és csak oda lő? Mértnem egyből Wolf3D-vel játszol akkor?
Nem szerencse, csak jól beállított szerver, jó rate-ek kellenek hozzá, meg kéne tudni lőni.
Szerk: most olvasom, hogy te állítólag lőttél AK-val, és 6-700 méterig szerinted pontlövő. Itt a bizonyíték, hogy szagolni sem szagoltál még ilyet. Hosszított csövű távcsöves puskával ügyesnek kell lenni 700 méteren, nemhogy sorozatlövő fegyverrel, ráadásul ha szél van, cseszheted.
50 méterre lövésnél 1° szögeltérés 90 centit jelent. 700 méternél pontlövő? Mi a pontlövő? 10 centi eltérés mondjuk? Ahhoz kb 1/100 fokos szórást engedhetsz meg. Ne vicceljünk már... És ez még egyenes vonalú számítás leegyszerűsítve...
-
BalaNce87
addikt
Igen van sok HC szerver PC-n is, szinte már abból több van mint simából, a promod meg versenyekre lett csinálva, kiszedve minden perket és a szintlépést, csak a bandolier és a stopping power van a perkek közül, és a grafika levan butítva, meg a sniperrel könnyeb lőni, már nincs értelme használni a lélegzetvisszatartást mert anélkül sem mozog semerre.
-
illusiON
őstag
lehet hogy sokat edzenek a monitor mögött a többiek azért a sok vírus
jja van hc mod de azt nem használják max publicon, warokon meg lanokon promod van meg pam, utána lehet olvasgatni mi a lényegük de azt hittem x-en is ugyanez a standardembörök, nektek volt már hogy a radar eltünik csak úgy hirtelen, aztán valamikor később meg visszajön? miiiez?
egyébként, azért nem volt sose vírusírtóm meg túzfalam mert amíg 1 gb ramom volt nem birta vistaval a gép
-
illusiON
őstag
szerintem meg nincs igazad mert én nem egy cég vagyok és egy éves vista 32bitem van teljeskörű védelemmentességben és nem csak cs-zek rajta és jelentem gyors müködik és egy kémprogram sem szívja a vérét, ha meg igen akkor hadd szívja amig nincs hatása ...
az a hc mód meg lehet hogy az xbox hagyatéka, de pc-n promod4et használnak
-
BalaNce87
addikt
Hát rosszul látod, hogy nem játszok egyikkel sem, de szerintem cod4 sokkal könnyeb, nemtudom de szerintem k..va könnyű codba lőni, rohadtul nincs egy szinten a két játék ilyen szempontból. Ismerem a HC modot és tudom hogy könnyen halnak meg, de ott is van pár hülyeség, rohadt messziről desert egy golyó, meg scorpionnal is. Nemtudom milyen ökörségről beszélsz, lehet Cs-be is lehet ugrásból lőni csak pontatlan, codba akárhonnan akárhogy lősz kurvára pontos, magyarul könnyű. Játéktudás, ne beszéljünk már úgy a codról mintha vmi iszonyat nagy proság kéne hozzá, mert egy 10 éves gyerek 1 hét alatt megtanul vele játszani. Cod2-be volt még olyan hogy egy golyós fejes, itt hiába írod azt hogy van ilyen, pedig nincsen, már milliószor volt ilyen hogy fejére céloztam és elsőre nem halt bele, HC-be lehet, de ott mindenbe belehalnak hamar akárhova lősz, nem érzed a fegyverek közti különbséget. Többet játszottam HC-n, jobb mint a normal, mert ott meg vmikor egy tárat teszek bele és adja be folyamatosan és elfut, visszanő az élete és még ő öl meg, Cs-be legalább, ha szénné lőnek nem fogsz még ráfutkosni 2 emberre (10 Hp-val). A sourceban egyszerűen szar a hitbox, codban is elég fura tud lenni hogy miket ad be fejesnek, egyébként nemtudom most mit vok leoltva, de ez nem félrebeszélés, a cod egyszerűen könnyebb. Bátyjám is már régóta CS-zik (a source-al ritkán) és ő is amikor kipróbálta csak nézett milyen hülyeségek vannak benne.
-
illusiON
őstag
ezéárt kell sajéát amgadnak emgvenni az accountot és akkor nyugodtan ellophatjáka jelszavad vissza tudod venni steam supporton keresztül
utoljára fizetnék OS-t védő programokért tüzfal virusirtó stb, ha nem nézegetsz balfasz oldalakat nem kapsz semmit ami szükségessé tenné az ilyesmiket
-
BalaNce87
addikt
Hát nemtudom de ez a cod4, nagyon messze van a CS-től színvonalban, szerintem a cod4 de még a 2-is sokkal egyszerűbb mint a CS, CS-be legalább ismerték azt a fogalmat hogy fegyverszórás, meg nem lehet ugrásból, futás közben lőni, leugrani háztetőkről következmények nélkül, én a mai napig nem tudom megérteni hogy mi ez az életvisszanövés meg hogy csörög egy bomba, úgy hogy A-ról hallod hogy leteszik B-re és stb...
Nem mondom hogy a CS életszerű, de még mindig közelebb van hozzá mint a CoD, és ezt nem ismerik be és állítják be a cod4-et óriási gémnek, meg hogy nagy skill kell hozzá (leugrik egy 5 méteres tetőről és levegőből leszed ő túléli és az élete visszanő ez aztán skill), CS-ben legalább koncentrálnod is kell lövés közben meg sorozatokba lőni, hogy pontos legyen, codba lenyomod a bal klikket, azt oda megy a golyó ahova célzol, simán leölsz 3-at egymás után, úgy hogy le se vetted a kezedet az egérgombról. Hát cod4-be ritka fosul adja a fejest, kb egy jó kis sorozatot kell belelőnöm hogy leessen a játéknak, hogy fejbe lövöm folyamatosan. Igaz, hogy a CS:S az 1.6-hoz képest visszalépés. -
Djuree
félisten
eleve ugye a cod4-ben nincs célkereszt, ott a válladhoz kell emelni a fegyót nem csipőből tüzelni. csipőböl lehetetlenség eltalálni bármit is ami kisebb mint egy elefánt, aki lőtt már igazi fegyverrel az tudja. ez is marhaság a cs-ben, de hát ez van, így is az egyik kedvenc játékom. a hangulata az überelhetetlen
-
illusiON
őstag
cod az sokkal inkább tudás, kb mint a quake csak könnyebb mert feleakkora sebessége van a játékmenetnek
arcade, szerintem is valósághű az amikor áeugrok egy 2méteres háztetőről és a levegőben célzás közben belövök sniperrel valakit
de végülis mind1, mind2 játékban sok a hiba
-
heihachi
addikt
Micsoda? 2 óra alatt lövöm be magam, onnantól megy oda a célkereszt, ahova akarom
Ott kezdődik a játék. Onnantól 2 órán át megy jól, meg még 2 óra, míg nem megy jól mert fáradt vok, és nem értem miért nem megy és csak azért is tolom, mert miért nem találom el a köcsököt
Szal 6 óra a minimum
-
Genius007
őstag
-
heihachi
addikt
Én egyet értek Veled, annak idején mikor elkezdtem a gamét, 512-es netem volt, soha nem volt gond.
Szerintem azért van ez, mert kevesebb, de jól bekonfigolt, relatíve erős szerverek voltak, amiket fanatikusok gondos kezei tartottak karban. Most meg annyi a szemét, mint égen a csillag, idióta szétmodolt szarok mindenfelé rosszul konfigolva, alig-alig van rendes szerver, bárki fillérekért bérelhet szervert, agyonterhelt gépeken.
Lásd pl. BadBoys2, a 40-alá csak ünnep és vásárnapokon csökkenő csokijával, egyszer 15-ös, egyszer 60-as pingjével. -
diegho
nagyúr
5ös fix pinget lehet csinálni simán, egy kis konfig buzerálással, csak jobb helyeken kick jár érte. Még tavasszal kérdeztem rá, hogy mit is kell csinálni hozzá, de senki nem válaszolt, aztán játék közben megmutatta egy emberke 25-30as pingnél mondta pillanat rögtön lesz 5ös és szépen elkezdett csökkenni a pingje, leért 5-re és nem mozdult onnan, utána visszaállította azt az értéket normálisra, máris 25-30 pingre felment (és nem rate-et buzerált, mert kidobta volna a szerver miatta). Nem árulta el mit csinált.
-
mindfreak
őstag
5-ös ping 256 kbit-es nettel... ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy elhisszük?
Mennyi volt a feltöltés? Nekem 1 mbittel pont olyan volt, mint amit diegho is leírt. Mióta gyorsították 4 mbitre folyamatosabb, gyorsabb a játék, olyan lövéseket ad be, hogy csak ámulok, összességében ég és föld lett a különbség.
-
diegho
nagyúr
-
heihachi
addikt
Jó, de az átlag 70 eléréséhez néha nálad is felmegy 150-re (gondolom). Az átlag 100-hoz fel kell mennie 200-ra, stb...
Egyébként ha választanom kellene, hogy 75 fps 5-ös ping, vagy 150 fps 15-ös ping, akkor én a kisebb fps-t választanám, a ping sokkal fontosabb a jó és élvezhető játékhoz.
-
diegho
nagyúr
én meg évente több mint száz gépet tesztelek különböző progikkal, videóvágásban, tömörítésben, hangkódolásban, renderelésben jóval gyorsabb az intel, a többi meg nem érdekel. Igazából én már senkinek nem adok el jó szívvel amd-t, mert drágább, mint az intel. 10k+fa egy E2180, hozzá már lehet 7k+fáért olyan lapot venni amiben elmegy 3ghz körül és abszolút semmi gond nincs egy 7k+fa-s lappal, már eladtam belőlük bőven és 1db-ot se hoztak vissza. Ez a program ajánlása szerint amd-vel gyorsabb is érdekes dolog, annó még jópár éve fősulin egyik 3dsmax-os srác meg akart győzni, hogy a 2500+ barton-on jobban megy mint a 2.4C-s P4-emen, na ugyanazt a renderelést a P4 kevesebb, mint fele idő alatt renderelte le. És hozzáteszem nem inteles vagyok, mindig azt veszem ami nekem a legmegfelelőbb, tavaly nyár előtt évekig AMD-m volt, de amikor az E2140@3.2 és a 6000+ X2 közül az előbbi volt gyorsabb szinte mindenhol, akkor az amd repült kifelé.
-
Genius007
őstag
AMD x4 Phenom 9850 Black Edition 39k
Intel Core 2 Duo e8500 35k... volt akkor (1-2hónapja)
Az Intel Core 2 Duo e8500 mégis szarrá verte az AMD-t!
Szóval nem mindig a drágább a jobb!(Ezt még nem tudtad?)
Az, hogy neked mi felel meg, az a Te dolgod!
Nekem nem felelt meg a 100fps ezért is váltottam!
És mielőtt azt hinnéd, hogy húú szarom a pénzt, és így könnyű variálni, elmondom neked, hogy kb. 2000,-ft-ot költöttem a variálgatásokra, és 2x annyi FPS-em lett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest