-
PROHARDVER!
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindfreak
őstag
válasz
fradi81 #6312 üzenetére
Ez a kettő a legjellemzőbb, amiket használni szoktak. A WH, azaz wallhack a falon átlátást jelenti. Ennek is több fajtája van: [link], [link], [link]. Aki jól használja azt nagyon nehéz lebuktatni. Nagyon sok profi bukott már le - akár olyanok is, akik LAN-on is komolyan szerepeltek!
Az aim, mint neve is mutatja az automatikus célzást jelenti. Olyat láttam már, hogy beállíthatod, hogy melyik testrészre és milyen érzékenységgel húzzon. Magyarul be lehet állítani, hogy már csak akkor "kapcsoljon be", amikor te magad is ráhúztad a célkeresztet az ellenfélre, de olyan is van, hogy fél méter távolságból is odaránt. Általában, ha rángatózik valaki, akkor tuti aimozik, de ezt is lehet úgy használni, hogy a felszínes szemlélő nem veszi észre.
A harmadik, amiről még nem volt szó, a Speed-hack, amitől gyorsabban tudsz futni. Ez annyira nem jellemző, mert nagyon könnyű lebukni vele. Ismertető jele, hogy még el sem indulsz a kezdőről valaki már hátba késelt... -
mindfreak
őstag
válasz
birozoli7800 #6289 üzenetére
Mindenhol leírják kb. ezerszer - nagybetűvel -, hogy ne adj kölcsön és ne vegyél ismeretlentől accountot és főleg ne add ki a jelszavadat e-mail-en, bárki is kér arra. Csak saját hibádból lophatják el!
Egy szervert hogy lehet ellopni...? Már bocsi, nem megsérteni akartalak, de remélem a te eseted is elrettentő példa lesz mások számára, hogy bizony jobban oda kell figyelni a dolgainkra és azok biztonságára. Mert ez bizony csak a trehányság következménye. -
mindfreak
őstag
válasz
Hemi 426/RT #6206 üzenetére
Lassan óvóóóóda.
-
mindfreak
őstag
Ha nem tud valamit pontosan megfogalmazva leírni az legfeljebb a tanítónénije hibája és nem az enyém. Mellesleg a mondatokat nagy betűkkel szokás kezdeni, és ponttal szokás lezárni. A könnyebb megérthetőség kedvéért tagolni is szokták írásjelekkel. Egy 10 éves gyerek helyesebben tud írni/fogalmazni. Igazság szerint ezek után már meg sem akarom érteni, hogy mit akar kérdezni, de szerintem ő sem gondolta ezt az egészet komolyan:
"a kérdés ti mit is csináltok ha jön egy cheater?"
Na, most erre mi a lof@szt lehetne írni?! Hát mit? Kiugrok az ablakon a hetedikről. Te is tedd ugyanezt!
Bocsi az OFF-ért!
-
mindfreak
őstag
válasz
Hemi 426/RT #6196 üzenetére
Először is tanulj meg helyesen írni és fogalmazni, de előtte vedd észre, hogy ez nem HL2 DM topic és felesleges itt irkálnod a hülyeségedet.
-
mindfreak
őstag
válasz
parandroid #6152 üzenetére
A BB-n minden megtörténhet.
-
mindfreak
őstag
válasz
parandroid #5924 üzenetére
Csak csatlakozz fel egy szerverre és majd nézed mások hogy játszanak. Ennyi.
-
mindfreak
őstag
Nekem is sok szenvedésbe került, mire végre megkaptam a 4 mbitet!
Először ADSL Maximumot rendeltem (8 Mbit), mert haveromnak is az lett a szomszéd utcában. Kb. 500 méterre lakik tőlem... Rá egy napra én is megrendeltem a szolgáltatást, 2 hónapig nem jelentkeztek, akkor már gyanús volt és felhívtam őket. Közölték velem, hogy "technikai okok miatt nem kiépíthető". Ezután megkértem az ADSL Prémiumot (4 Mbit), hátha... Megint nem történt semmi, ekkor már ideges voltam, hogy még egy telefont se dobnak, hogy "hülye barom ne reménykedj, nem lesz gyorsítva a neted". Ezután mondtam, hogy azonnal rakjanak vissza az eredeti ADSL Optimumra. Ezt szó nélkül megtették, viszont újabb 1 éves hűséggel akarták, ekkor küldtem el az anyjába az ügyintézőt! Mikor hallotta a hangomon, hogy ez nem fog működni beletörődött és mondta, hogy egy másik kollégája hívni fog ebben az ügyben egyeztetésre. Ok. Nem hívott... viszont rá 1 hétre meglett a 4 Mbit.
Na ennyit erről, hogy nem kiépíthető... de a 8-at már meg se merem próbálni megint. Annak is örülök, hogy ezt megkaptam, bármennyire is drága a mostani tarifákhoz képest... (ADSL Prémium 4Mbit, 6500 Ft <-> ADSL Classic Medium 8 Mbit, 6890 Ft). -
mindfreak
őstag
5-ös ping 256 kbit-es nettel... ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy elhisszük?
Mennyi volt a feltöltés? Nekem 1 mbittel pont olyan volt, mint amit diegho is leírt. Mióta gyorsították 4 mbitre folyamatosabb, gyorsabb a játék, olyan lövéseket ad be, hogy csak ámulok, összességében ég és föld lett a különbség.
-
mindfreak
őstag
Használsz uninstaller szoftvert? Ha nem, akkor rakj fel egyet (pl. Your Uninstaller! 2008) és azzal töröld le a Steamet. Ez kitörli a regisztrációs adatbázisból az összes bejegyzést is. Biztos, ami biztos a VGA drivert is letörölheted ezzel. Ha ezután sem jó, akkor tényleg Win reinstall.
-
mindfreak
őstag
Nagyon kihalt a topic, eh.
Használ itt valaki 24" TFT-t? Megoszthatná velem tapasztalatait, persze különösen Source-ra nézve...
-
mindfreak
őstag
Én is, de Sourceban nagyobb volt a sikerélményem. A csapatok is gyengébbek voltak, viszont 100x kulturáltabb játék folyt warokon és publicon is. Szerintem ez mind a mai napig így van. Barátibb a hangulat. Kivéve, amikor épp votebannolni akarnak.
sNORh: Aha...
[12:33] A kívülálló: hi
[12:33] A kívülálló: ird már le, h milyen neted van és mennyit fizetsz érte
[12:34] Peti: cső
[12:34] Peti: 30/20, 3500
[12:34] A kívülálló: thx -
mindfreak
őstag
2006-ban waroztam utoljára. Két online kupa volt, mindkettőn harmadikok lettünk, meg futott még egy liga is, de annak nem értünk a végére. Szerintem nagyon jók voltunk, három csapat volt akit nem tudtunk megverni (neten), így elég nagy lendülettel kezdtünk készülni a D-LAN 6-ra, ami akkor elég rangos CSS esemény volt. Hozzáteszem sokan vártak minket, mert kíváncsiak voltak ránk. De oda már nem jutottunk el, mert a többiek szartak az egészbe... Egyedül én bántam a dolgot mondanom se kelljen.
Azóta nem is foglalkozok csapatépítéssel, nincs hozzá türelmem és bizalmam se. Marad a jó kis public...
-
mindfreak
őstag
T-Online ADSL Prémiummal (4Mbit/256Kbit) stabil 20-25ös a ping. Valahol volt már 20 alatti is. 1Mbitesről váltottam, hát maga a csoda...
Viszont a T-Home csomagjaiban már nincs benne, csak 2 vagy 8Mbit közül lehet választani. A 8Mbit legjobb esetben is 6,5 szokott lenni. Szóljon akinek több! -
mindfreak
őstag
válasz
heihachi #5654 üzenetére
Én is ott voltam az "elsők" között, sőt asszem még a bétával is próbálkoztam. Akkoriban nem is fogott meg annyira a játék, elég bugosnak éreztem, csalódott voltam az 1.6 után, mivel más játékot kaptam, mint vártam. Ezzel a CS játékostársadalom 80%-a így volt, mivel nem igazán történt tömeges átállás.
Én nem csak azt fogom rá a hitbox "hibájára", amikor lelőnek, hanem azt is, amikor én lövök kamukat! (Ez most nem azt akarta jelenti, hogy én pr0 vagyok!
)
Mint ahogy diegho is írta: "bármennyit lövök átmegy az embereken, hulla mögött ott van mondjuk 15 golyónyom és volt 3 hit". Ez nem egyedi eset, én is tapasztaltam és gondolom még sok más játékos is. Elég sok a random a játékban, hamarabb lehet hitet lőni futás közben tunkolva, mint guggolva (pontos) burst lövésekkel. Erre magyarázhatnak bármit, ez létező jelenség és sokan tapasztalják.
-
mindfreak
őstag
válasz
heihachi #5652 üzenetére
Ez is csak egy magyarázat a sok száz közül, amit már olvasni lehet(ett) internet szerte. Persze könnyebb ráfogni a szerver és a felhasználó beállításaira a hibát, de érdekes, hogy az 1.6-ban nincs ilyen jelenség. Pedig ott aztán 56k-s időkben volt vagy 150-200 pingem is.
Feltételezem tőled is loptak már accot, azért vagy ilyen frusztrált.
Karatézz le valakit, attól jobban leszel.
-
mindfreak
őstag
válasz
heihachi #5650 üzenetére
Na, akkor elmesélhetnéd nekem végre, hogy mi a valódi oka!
Mellesleg nem tudom észrevetted-e, de az előző hozzászólásod két mondata teljesen ellentmond egymásnak.
"A hitboxos dolgot már rég javították..." <-> "Ha bekapcsolod a hitbox megjelenítést, akkor az le van maradva..." lol
-
mindfreak
őstag
válasz
Genius007 #5648 üzenetére
Hosszú ideig szenvedtem én is az 1 Mbites nettel (50-70 ping), bármit csináltam nem jött össze, nem adott be semmit, ami érzésem szerint pedig talált. Persze éreztem, hogy nem velem van a baj... Mióta gyorsabb netem van (ping: 15-25), azóta pont fordítva van: olyanokat ad be, amihez szerintem közöm nem volt.
Source-ban ez különösen igaz, mert nagyon el van csúszva a hitbox a modelltől. Ezen elvileg segít az "cl_interpolate 0" console parancs, de ha jól tudom szabálytalan.
-
mindfreak
őstag
válasz
Genius007 #5627 üzenetére
Anno az egész csapatomnak loptam CSS accountot. Magamnak még pár 1.6-ost is.
A sok birka megosztotta DC-n a Steam mappát, mert nagy volt a mérete. Abban benne van a felhasználó usernév. A jelszó meg sok esetben ugyanaz, mert lusta valami nehezet kitalálni. Beléptem, gyorsan e-mail és jelszóváltás, bye-bye account. Ennyit erről, hogy nem felelőtlenek!
-
mindfreak
őstag
Nagy az egyetértés.
-
mindfreak
őstag
válasz
satomee #5550 üzenetére
Elképzelhető, hogy hasonló eset történt, mert mielőtt kibannoltak legránátoztam egy csapattársamat. De ez csak 1 ember volt.
Tulajdonképpen a Bad Boys tipikus igénytelen, csítes-noob, public szerver, többet szerintem nem is fogok fellépni rá, csak olykor többi szerveren nagyon kevesen vannak, meg kilépkednek és erre kényszerülők.
-
mindfreak
őstag
Kibannoltak a Bad Boysról. Büdös f@szaláma mind.
-
mindfreak
őstag
Hol szoktatok publicolni?
-
mindfreak
őstag
válasz
birozoli7800 #5525 üzenetére
Most már nekem se. Ennyi a lényeg, én nem vagyok telhetetlen. 1 mbittel 60-70-es pingem volt!
-
mindfreak
őstag
Na bazdki! Tegnap raktak át Prémium 4 mbitre a T-nél a netemet, pedig tegnaptól már új díjcsomagokat vezettek be náluk és most már ez a csomag meg is szűnt. Ma megint telefonálhatok a 8 mbitért.
Amúgy jót tett a jobb net, 20 pingel sokkal több mindent bead a gémbe és se loss, se chokeom nincs.
-
mindfreak
őstag
Nem működik a kib*aszott game-monitor, nem tudok egy magyar szerver ip címet se, hát van ilyen??
-
mindfreak
őstag
Még jó, hogy tegnap szidtam a böszörményi adsl-t... mára megemelték a sávszélt 4 mbitre!
Este függés lesz.
-
mindfreak
őstag
Igen, hajdúböszörményi vagyok én is. A T-Comról csak annyit, hogy most akartam sávszélességet növelni, de az 1 mbitnél már nem tudnak nekem többet biztosítani. A vicc, hogy ezért a szarért is 5900-at fizetek havonta, a munkatársaknak Debrecenben meg ~4000 Ft-ért van 30/30 mbit. Aminek örülhetek, hogy legalább a szolgáltatás stabil és a folytonos.
-
mindfreak
őstag
válasz
Genius007 #5476 üzenetére
A ratemet mindig 100 100 25000-re szoktam állítani, mert régebben gyanúsítgattak, hogy azért megy jobban. Ezt mindenképp szeretném elkerülni a közeljövőben, a régi accommal a szerverek felére már nem tudok belépni, ez nem vicc!
Próbáltam a 80 80 20000-et is, sőt asszem a szerveren, ahol játszottam alapból ennyire volt korlátozva.
A pingel nincs semmi baj, egy idő után játékban is beáll csak belépés után 1-2 percig áll fent a jelenség, ami épp elég arra, hogy a szerver automatikusan kidobjon magas ping miatt.
Ha meg éppen sikerül bennmaradni, akkor állandóan megy a sz*pás, mert akárhogy lövöm az ellenfelet, van amikor meg se sebzem, olyan mintha elvesznének az adatcsomagok, de a graph szerint nincs lossom.
Elite Hunter: Szerintem szándékosan írta úgy...
-
mindfreak
őstag
Miért nem tudok senkit se lelőni? Miért van 600-as pingem, mikor belépek egy szerverre?
-
mindfreak
őstag
válasz
mindfreak #5273 üzenetére
Még most volt időm megnézni a filmet. Annyira nem volt rossz, bevallom sokkal szarabbra számítottam. A fragek között voltak sablonok, voltak jók, voltak egész durvák is! A zenéről hasonlót lehetne elmondani, de sajnos a leghosszabb ideig pont a leggagyibb ment, Lostprophets vagy mi a picsa... ízlések és pofonok mondhatnám, de ez ízléstelen...
És a film leggyengébb része az effektek. Teljesen feleslegesek voltak bele, sőt igazából idegesítő volt mind, épp nem kaptam epilepsziás rohamot tőlük. Nem az effekteket kellett volna zenére vágni, hanem magát a filmet. Élvezetesebbnek és sokkal minőségibbnek hatott volna az egész.
Persze mondani könnyű, de ez építő jellegű kritika akart lenni. Reméljük a készítő megfogad néhány tanácsot ezekből és a következő (még) jobb lesz!Ja és szerintem lehetett volna folyamatosabb a kép, meg 1-2 helyen a zene is lehalkult...
-
mindfreak
őstag
Tegnap újra felraktam a Steamet meg a CSS-t is. Kíváncsi vagyok mennyivel lesz kevesebb FPS-em, mint pár hónappal ezelőtt.
-
mindfreak
őstag
válasz
Szuperboci #5120 üzenetére
Látod, ezért nem kell ATi-t venni!
-
mindfreak
őstag
Lassan két éve nem waroztam már és nem is szándékozok. Hidd el azt is meg lehet unni, főleg, ha napi rendszerességgel játszol éveken keresztül. Publicon kivűl máshova nemigen tudok menni, de bocs már, ha megtanultam játszani az elmúlt 8 évben a játékkal (CS, CSS) és emiatt tönkreteszem pár kezdő játékélményét(?)... mellesleg engem ez motivált anno (meg sok mást is), de ma már mindenki csak fűrdős k*rva módjára siránkozik, csiterez, vagy épp csal.
Azt sem értem, miért használják már szinte gúnyósan a "pro" szót. Ha valaki jobb, akkor jobb, tudom ezt nagyon nehéz egyeseknek beismerni, mert ártana a fene nagy egójuknak. Elég nagy baj, ha valaki azért tartja magát többnek, vagy épp kevesebbnek, hogy mennyire tud játszani egy hülye játékkal. Sajnos van ilyen...
-
mindfreak
őstag
Nekem MS IntelliMouse Explorer 3.0-ám van, elötte MS IntelliMouse Optical 1.1A volt. Mindkettőben ugyanaz a 400 DPI-s optika van. Alacsony sensihez tökéletesek. Előzőleg nekem is voltak Razer meg Logitech egereim, de azok közül egyik se jött be igazán fogásra, bár optikával ott se volt semmi kivetnivalóm.
-
mindfreak
őstag
Nos, lehet... a vezetéknélküli egerek még rosszabbak. Azokról szót sem érdemes ejteni, ha játékra akarjuk őket használni. Folyamatos késést lehet érezni alattuk. Ez alól kivétel nincs. Sajnos...
Az Explorer 4.0 nem egy jó sikerült egér lett az MS részéről. Nekem is volt olyan, de a fogása nincs olyan jó, mint az elődjének a 3.0-nak! És nem hajlandó 125 Hz-nél magasabb frissítésekre se, holott a 3.0 működik 1000 Hz-en is. Mindenképp próbáld ki mielőtt újat vennél, hidd el megéri!
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Azért ez kicsit összetettebb dolog, nem kell bedőlni a technikai paramétereknek.
A maximális sebességük az kb. vicc. A Logitech G5-nek 1,35 m/s, amíg optikai társának, az MX518-nak 4,5 m/s!A DPI megint nem jelent semmit, ugyanis az a játékban használt felbontástól és a sensitivitytől függ, hogy mennyire van szükséged. 3200 dpi totál felesleges, marketing duma.
-
mindfreak
őstag
Itt szó sincs dpi-ről. Nekem 400 dpi-s és tökéletes, semmire nem cserélném el. Volt már 800 és 1600 dpi-s egerem is, semmi különbséget nem éreztem, főleg alacsony sensitivity mellett. A lézeres egerekből G5-öt próbáltam már (erre sokan esküsznek), de hol a padlót, hol az eget kellett bámulnom egy-egy gyorsabb húzás után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest