Új hozzászólás Aktív témák
-
Prymus X.
tag
Én azt látnám előrelépésnek, ha valaki tudna olyan gamer laptopot csinálni, ami halk. Nem kellene hangtalan, de mondjuk a ROG Silent mód zaja leválthatná a performance mód zaj szintjét.
-
Norbes54
csendes tag
Asus oldalán elindult a pre-order.
379k+tok+charger. -
Lenovo/Asus aki szarik a támogatásra. Az AMD kiadja a megfelelő csomagokat, onnantól nem az Ő térfelén pattog a labda.
Én már januárban felhúztam a megfelelő drivert és kész. Nem függök a gyártótól, mert hajlandó vagyok 2 percet eltölteni a driver telepítésével.
Külföldi Ally fórumos mémeket beszúrom ide is:
-
prolad
addikt
Az a baj, hogy pl a Legion Go-nál, van decemberi driver GPU driver, meg egy májusi beta, ami annak megfelelően nem is olyan jó és talán még mindig nem elérhető hivatalosan. Tehát egy játékos cuccnál fél éves drivert kapsz, nyilván olyan hasznos dolgok mint AMFM nélkül, mert az januarban került bele. Asus oldalon egy fokkal jobb a helyzet, ott hivatalosan április vége felé megkapta a user, de az is közel 3 hónap. Fix konfigokról van szó, még ha a gyártói driverrel egy órányi extra akku idő vagy +10fps lenne, akkor szt mondom oké. De nem, inkább csak rosszabb, jó esetben ugyanaz csak később.
Nem is ez a baj, toljon az arcomba egy disclaimert, hogy csak saját felelősségre. A baj, hogy Ryzen Z1-re 0 elérhető driver van, a megegyező 7840u-ra meg azt mondja alapból a telepítő, hogy az eszköz nem támogatott, más a HW. Én inkabb mini PC-nek mint handheld cuccnak vettem, nem gond egy kicsit mókolni vele, de a felhasználóbaráttól ez messze van. És akkor halkan teszem hozzá, hogy ott a 8700g, ami egy asztali 7840u magasabb TDP-vel, amire szintén kínál drivert az AMD. Csak pont a 3. mobil szinten flagship gaming focused hardverét lövi lábon ha játékról van szó, mert a gyártókra bizza a támogatást. -
sb
veterán
Érdekes, mert garanciális időn belül ill. szavatosság első 6 hónapjában is az eladó feladata bizonyítani, ha nem gyári a hiba.
Ez az elv, a gyakorlatban viszont nyilván bármire mondhatnak bármit... (nem jól fogtad
), szóval mégis kiszolgáltatott az ember. És jellemzően itthon sok szervizben ez megy.
-
Ezek a handheld cuccok gyakorlatilag laptopok.
Azért az egy szignifikáns differencia, hogy míg amit te is említesz, Y gyártó maga reszeli a drivereket, ha nem azt használod, akkor üzemzavar léphet fel. Szerencsére a Z1-nél ilyen nincs.Nem egyszer volt, hogy behozták a szervizbe a gépet, hogy "BGA-s" mert játék közben dobja a kéket. Friss OS, megfelelő sorrendben a megfelelő drivereket felhúztuk és megjavult. Majd hozta vissza a jobbágy egy hét múlva, hogy megint szar. Kutya baja nem volt a cuccnak, csak gondolta majd Ő okosabb lesz mindenkinél és frissíti a drivereket.
-
prolad
addikt
Igen. Nem azért, mert nehéz/nem nehéz (nem nehéz, de minden új verziónál kézzel kell), hanem mert átcímkézett az AMD egy meglevő hardvert amire így már nem ad direktben támogatást, hanem várj a gyártóra. És még csak nem speciális drivert kapsz, ami akár teljesítményre akár fogyasztásra van optimalizálva.
Mint amikor még pár éve vehettél laptopot X gyártótól, ahol magad frissítetted a drivert ahogy tetszett, meg Y gyártótól ahol ugyanazt a hardvert kaptad de csak a gyártó által kiadott drivert használhattad, ami persze sokkal lassabban frissült és semmi előnye nem volt. -
Anno próbáltam venni ASUS laptopot. Az elsőnél nem működött a kijelző háttérvilágítása, 1 óra után visszavittem. A második csak úgy ültében konstans túlmelegedett, ahogy néztem, tisztes overvoltot raktak rá BIOSból, csak épp hűtést nem méreteztek, szóval azt is visszavittem, aztán vettem mást.
(Lenovot, annak fél éves korában eltört a panelje belül miközben a tokjában csücsült, de gariban cserélték mert a fedlap és a hátlap is sértetlen volt)
-
prolad
addikt
Jó az extra akku, meg a 2280-as SSD. De a legnagyobb előnyét az extra RAMnak látom, 16GB APU mellé meglepően szűkös tud lenni.
Illetve nem tudom Asusnál hogy van megoldva, de a Ryzen Z1-hez nincs direktben driver az AMD oldalán. Emiatt vagy a több hónapos drivereket használod (nekem Legoin GO van) vagy 7840u driver sideload és telepítés. 2 perce alatt megvan, de nem gondoltam volna, hogy ennyire sufni megoldás kell 2024-ben. Ígu inkabb ne legyen Z2, csak simán AI 9 HX 370 (már ha azt szánják ide utódnak). -
.mf
veterán
A Z1E == 7840U, mínusz pár letiltott részegység. Szőrszálhasogathatunk, hogy még csak az alapjául szolgáló SoC utódja jelent meg, de meglepődnék, ha nem készítenek belőle a Z1-nek is utódot. Lehet, hogy egy pár hónap múlva azt is bejelentik, miután már eleget gyártottak a chipből.
Ha jól sejtem, a SoC lábkompatibilis lesz (FP8 a 7840 == Z1, és az új AI 9 HX370 is), így elég lesz a SoC-et kicserélni a gyártósoron és máris árulhatják Ally2X néven. Akinek meg most azonnal kell Ally nagyobb akkuval és a joystick- és az SD-kártya hibák nélkül, az meg most megveheti az AllyX-et.cami][us: "Ez még csak az Ally 1 - Episode 2"
Alyx és AllyX, véletlen? Nem hinném!
Már csak Gordon hiányzik. Vagy mégsem, Legion GOrdon? Az MSI Claw pedig Antlion. Az egész mögött pedig a Steam Valve Deck áll. Összeesküvés, mondom én! -
Már az #5-re is akartam írni, de akkor most, oda is.
Egyrészt a Z1 Extreme-ből nem készül és nem készült újabb verzió. Ami új genes lesz, az már nem Z1 / Z1 Extreme. Vagyis a cáfolatod nem a hír cáfolata.
Másrészt nem hiszem, hogy a kézi konzolokba ugyanazok a chipek lesznek berakva, mint ami a laptopban megjelent. Ahhoz hogy azt kihozzák, idő kell (akár csak azért is, mert esetleg még az AMD-nél van megrendelés a Z1-ekre, és nem akarják a megrendelőiket megszopatni azzal, hogy kidobjanak egy Z2-t ugyanakkor) - legalábbis nálam ez lenne a logikus. És vélhetően az ASUS sem nyeretlen kétévesekből áll, vagyis ha tényleg jönne már az új gen, akkor (ahogy írtad is) nem valószínű, hogy frissítené a hardverét (hacsak nem hoz olyan kevés pluszt az új gen, hogy ne érje meg a régit frissíteni).
Tehát még sok az ismeretlen, várjuk meg, amíg bejelentik, és elkezdik használni is. Aztán majd ráérünk akkor lehülyézni valakit.Szerintem.
-
.mf
veterán
válasz
Dragon3000 #7 üzenetére
Ma már meg is jelent az első Strix Pointra épülő laptop, és "magyarországi érkezése július második felétől várható". Ezért mondtam, hogy napokon belül jön a hivatalos start, pár hónap múlva talán már boltokba is kerülhet: ekkor bejelenteni ezt szerintem nem szerencsés, ha ilyenen törném a fejem, inkább megvárnám az utódot.
-
Fotelman
csendes tag
válasz
Dragon3000 #27 üzenetére
Lehet, de az én szemszögemből bárki is csinált vagy nem csinált semmit, a problémámmal magamra hagytak, sőt, még tettek is rá egy lapáttal....
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Juhaszatti #22 üzenetére
Én játékban gondolkodom. A körítés nem érdekel. De az amdnek semmilyen jó árú ilyenje nincs ha 30 kilos a gép ha csak tn paneles a gép akkor se ezek mindenhogyan szarul vannak árazva ami megdöbbentő..De ha nem akarják hogy amd-s gépem legyen nem lesz ennyire egyszerű
-
Fotelman
csendes tag
válasz
Dragon3000 #24 üzenetére
A boltba vittem vissza, ahol vettem. A garanciális ügyintézésen belül kellett kitöltenem egy nyilatkozatot, hogy hozzájárulok a kivizsgáláshoz, ha valóban gyártói akkor ők, ha az én hibám, nekem kell megfizetnem a bevizsgálás(fogyasztóvédelmi) díját....10.000 pénz... Hozzáteszem 0km-lap egy percet nem volt használva, szóval esélyem sem lett volna szétbarmolni, pénteken vettem át, hétfőn vittem vissza...
Szóval nálam bármit letehet az Asus az asztalra, ingyé, olcsón, drágán én azóta Msi-Gigabyte alkatrészeket használok, tudom mindenhol előfordulhatnak rossz, rosszabb szériák, de nekem ez tőlük egy tüske marad... A többi márkával meg lehet szerencsém volt, van, de eddig max meg vagyok velük elégedve. -
Dragon3000
nagyúr
Az asus volt a szemét vagy a bolt? Még 775-ös időszakban elszállt a gigabyte alaplapom annyitól, hogy az 1066MHz xmp profil engedélyezve lett, visszavittem garanciás ügyintézésre, majd 1 hét után közölte a bolt, hogy buktam a garanciát mert sérült az egyik érintkező a foglalatban. Hülye voltam mert nem készítettem képet leadáskor róla, én nem ejtettem bele semmit, cpu ki egyből vissza a takaróműanyag, hogy ne sérüljön semmi, gondolom a szervizben elbaszták aztán ennyivel elintézték. Vissza lett hajtva azaz 1 láb és fél évvel később elfogadták, aztán levásárolhattam az árát.
A linkről, nem újdonság, több márkánál is voltak már ilyen szarságok, pl msi-nél, amikor csak a ramok felét fedte be a pad -
Fotelman
csendes tag
Lehet hogy kivétel erősíti a szabályt, de nekem sincsenek túl jó emlékeim asusékal... Az utolsó egy z170-k lap volt, amit hónapok után kaptam vissza, úgy hogy a problémám nem garanciális jellegű, és még fizessek meg 10.000 ft bevizsgálási díjat.....garancia időben elszállt a memória foglalat....
Szóval a saját tapasztalatom az, hogy soha semmi nem kell tőlük.... Akinek sok pénze van locsolni tegye nyugodtan, előbb utóbb úgyis meg kapja a csomagot.... Ezt azért itt hagyom:
[link] -
Juhaszatti
addikt
Általában tök más kategória az a gép amiben csak egy erős AMD apu van, meg amiben AMD + Nvidia.
Most egy Idapad Pro-t, vagy ZenBookot hogy hasonlítasz egy dedikált videokártyás géphez? Nem csak a kártya bennük a különbség, hanem minden más is, ami nyilván árképző tényező.
Akinek egy vékony, könnyen hordozható, hosszú üzemidejű gép kell, a ZenBook esetén pl OLED kijelzővel, az sosem fog dedikált kártyával venni. -
Diopapa
addikt
...és még mindig nincs tapipad és nem OLED....
-
válasz
Sidorovich #4 üzenetére
Én azt gondolom, remélem, hogy ez egyetlen szerviz csak. Amerikában sem hiszem, hogy a teljes államokat egyetlen szerviz fedné le. Az itthoni Asus service amúgy jófej, tök normálisak, nem hinném, hogy ez minket fenyegetne.
-
Csandi
őstag
válasz
hohohohóó... #15 üzenetére
Én céges laptopot szoktam hurcolni magammal,
akksi idő irreleváns úgyis mindig rádugom a töltőre. De mivel laptop, így nem csak az irodába bejárva tudok rajta dolgozni ellentében azzal, hogyha egy PC lenne az irodában, hanem pl. hazaviszem és akár ott is.
Tehát miért fizetne valaki laptopért kérdésre a válasz: mert könnyű elvinni A-ból B-be. Mivel táskába kerül engem nem érdekel, hogy 1 kilós vagy 5 kilós a gép, illetve mint mondtam úgyis mindig töltőn van mikor használom, így az akksi ideje is valóban irreleváns, ahogy a másik kommentelő írta.Épp, hogy jobban örülnék ha valami jobban kikitelt, vastagabb (= jobb hűtésű) gépet adnának a vékony szarok helyett de hát ez van.
-
hohohohóó...
tag
Érdekes, gondolnám mi másért fizetne egyáltalán valaki egy laptopért?
Már a 286-os 'bőrönd' láttán sem fogott el a must have érzés, hiába volt sokkal több memóriája, nagyobb winchestere és jobb kijelzője mint az asztalimnak, pedig akkor kisgyerekként még sokkal fogékonyabb voltam az ilyesmikre.
A laptop kb a hosszú üzemidejű ultrabookokkal nyerte el igazi értelmét, az alatt inkább csak szükséges kompromisszum. -
-
Dragon3000
nagyúr
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Dragon3000 #11 üzenetére
Nyilván mindenki csak magából tud kiindulni de én laptopnál hosszabb üzemidő miatt 10K+-ot se fizetnék ki nem hogy ennek a többszörösét pláne ha sokkal gyengébb az a gép.
De ha ez valóban így van, az már biztos amd laptopom soha nem lesz -
Dragon3000
nagyúr
Egyszerű az ok, mivel apu, kevesebbet fogyaszt, mint egy cpu+vga páros, így nagyobb üzemidő érhető el, amiért több hasznot várnak a gyártók, illetve kérdés a tervezett mennyiség is, mert nem mindegy, hogy valamiből 10 millióval terveznek és azzal kell behozni mindent költséget vagy csak 1 millióval.
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Dragon3000 #9 üzenetére
Nyilván valakiknek érdeke hogy véletlenül se kerüljön eladásra amd termék mert ugye mint írtam érdekes módon amd proci + nv vga vagy intel proci + nv vga-val érdekes mod tudnak árazni csak valahogy ezek az echte amd dolgok elhalnak árazásilag..
-
DaVE-1
senior tag
Azért írtam HA megkapja. Durva volna... Bár ahogy a 8700G-t is beharangozták hogy így szétveri majd az 1650-et meg amúgy azt egy lepkefing lett lehet a 7600x szint amiről a 40cu miatt hadoválnak se lesz semmi. Az amd szereti mindig túltolni a hájpot
Bár teljesen lényegtelen ,mert ők nem akarnak laptopot eladni. Máig nem értem az amd laptopokat kik, és miért árazzák ennyire túlzottan fel.
Sima "alap" gépük amikben csak ez a szenny 660M vagy 680M van sokkal többe kerül mint egy amd+rtx 3050 vagy egy intel + rtx 3050 ami szétveri erőben...
Tehát ez a 40CU-s csoda laptopokban lesz vagy 450K+... 370-ért már rtx 4060-as cumot veszek ami ripityára veri... Értelmesen árazni miért nem tudnak? Apple akar lenni az amd vagy mi a fene? -
Reggie0
félisten
válasz
Sidorovich #4 üzenetére
Hasznos video, koszi.
-
.mf
veterán
"A platform esetében nincs változás, ami nem igazán meglepő, hiszen a Z1 Extreme-ből nem készült új változat."
De, hamarosan jön a Strix Point, 8 helyett 12 Zen4 helyett Zen5 CPU-maggal, és 12 helyett 16 CU-tal, valószínűleg napokon belül bejelentik a Computexen. A helyükben megvártam volna...
Jó a nagy akku, meg hogy kijavították a hibákat, de felárral árulni, amikor hamarosan jön a nála erősebb következő generáció? Igaz, ebből a felárból majd tudnak vágni, amikor megjelenik. S ha okosan tervezték és szerencséjük van, akkor a SoC lábkompatibilis, így csak az új SoC-et kell betenniük a régi helyére. De ezt a modellt én biztos nem venném már meg, ha már csak pár hónap az utód.
#1 DaVE-1: egy ilyen masina NEM fogja megkapni a Strix Halo-t. Ebbe a 15-18W-os SoC-ek mennek, a Halo meg 55W-os, gaming laptopokba, mini- és egybegépekbe fog menni.
-
Sidorovich
senior tag
Mondjuk az aktuális hírek alapján tökmindegy mit csinálnak, perifériáknál nagyobb értékű cuccot már nem szívesen vásárolnék tőlük: ASUS Scammed Us
Ha ezt meg merik tenni az amerikai/kanadai piacon, el nem merem képzelni milyen "garanciát biztosítanak" itt Kelet-Közép-Európában.Mindeközben egy Steam Decket darabokra lehet szedni és minden is cserélhető benne házilag garanciavesztés nélkül.
-
erer1000
őstag
Most kicsit szomorú vagyok hogy én Ally-t vettem, hiába abból az erősebbet, mert ez azért jelentős elorelepes.
Csak akkor egyáltalán nem gondoltam hogy ilyen hamar ekkora leap lesz.
Persze meg vagyok elégedve vele, de az usb 4 az egy olyan dolog ami nagyon kéne, és az aksi. Huh
-
Prymus X.
tag
USB4-el van annyi sávszélesség, mint a spec ASUS csatival volt? Vagy nem ezért veszik, ezért mindegy, de legyen meg a konkurencia szintje az USB4 és ennyi?
-
DaVE-1
senior tag
Azért belegondolva ha egy ilyen masina megkapja majd a 40CU-s strix halo egységet az nem lesz gyenge..mondjuk az akksi idő tuti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest