Computex 2024: Itt az új ROG Ally

Az ígéreteknek – és a kiszivárgott információknak megfelelően – az ASUS bemutatta kézikonzoljának X-szel jelölt változatát.

Hirdetés

Az előzetes pletykáknak megfelelően alakult a ROG Ally kézikonzol új, X utótaggal jelölt verziójának bemutatkozása: az alaphardveren és a körítésen is csiszoltak a tajvaniak, de forradalmi változásokat nem eszközöltek. Ettől függetlenül a fejlődés tagadhatatlan, remélhetőleg ez pedig a felhasználói élményen is látszani fog majd.


[+]

A platform esetében nincs változás, ami nem igazán meglepő, hiszen a Z1 Extreme-ből nem készült új változat. Az SoC mellé azonban most már 24 GB LPDDR5-7500 RAM kerül, ami azért is örvendetes fejlemény, mert így az integrált grafika is nagyobb tortából hasíthat le magának nagyobb szeletet.


[+]

A háttértár 512 GB helyett 1 TB-os, ráadásul ez egy M.2 2280-as SSD képében kerül az áttervezett alaplapra, tehát könnyen és viszonylag olcsón bővíthető tovább. Végül pedig az akkumulátor kapacitása is nőtt, nem is keveset: az eddigi 40 Wh helyett annak duplája, 80 Wh áll rendelkezésre, mely minden bizonnyal az üzemidőre is jó hatással lesz.


[+]

A kijelzőn nem változtattak, maradt a 7”-es, Full HD felbontású IPS panel, 120 Hz-es frissítéssel és FreeSync Premiummal, és igazából a készülék méretei sem nőttek számottevően, inkább csak vaskosabb lett az új Ally X, legalábbis a markolatoknál mindenképp. A nagyobb kapacitású akkumulátornak köszönhetően nemcsak a kitartás, de a tömeg is nő, az, utóbbi körülbelül 70 grammal. Felturbózták a hűtést is, új ventilátorok, átdolgozott légáramlás garantál állítólag több fokkal hűvösebb belsőt.

 


[+]

A felsorolt „komoly” változások mellett az ASUS több más fejlesztést is eszközölt azért: áttervezték a külsőt, vaskosabbá tették a markolatokat, a gombok és a joystickek is valamivel kézreállóbbak lettek. Az utóbbiak strapabíróbbak, a gyártó állítása szerint 5 millió ciklusos modulokat használnak. A csatlakozókon is módosítottak, a külső VGA-khoz kitalált XG Mobile portot lecserélték egy TB4-et is kínáló Type-C konnektorra.


[+]

Az Ally X piaci érkezése júliusban várható, és hazánkban 380 000 forintos áron kerülhet majd a boltokba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés