Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szonyiszabi

csendes tag

Sziasztok!

A problémáim a következők:
    1. Amikor tök új volt a noti, akkor is csak 1,5 órát bírt akksiról, ami szerintem nagyon harmatos... Ami érdekes, hogy teljesen mindegy mennyire van terhelve, akkor is ennyi az aksi idő. A Windows-ban természetesen Portable/laptop van megadva power scheme-nek.
    A proci órajel rendesen változik a terhelés függvényében, ezt megnézem Rightmark-kal. A tippem az, hogy a videókártya zabálja le az aksit. Érdekes módon pl. nem találom az ATI Powerplay beállításokat sehol. Az 5.8-as Mobility Radeon driver van fenn. A Centrino Hardware Control javított valamit a helyzeten, azzal hogy downclock-oltam a X700-at, de azért ez így nem jó
    2. A noti VGA kimenetét rákötöttem egy CRT monitorra és ocsmány, életlen képe van 60 Hz felett (az biztos, hogy nem a monitorral van a baj, mert az remek különben...) Tudtok specifikációt, arra vonatkozóan, hogy mit kéne tudnia a VGA kimenetnek? Mert én sajnos nem találtam, és ez nagyon bosszant, mert muszáj lenne használnom...
    A VGA kimenet mellesleg nagyon forró tud lenni, szinte süt néha, nem hiszem, hogy ez így jó... A videókártya hűtését nem sikerült jól megoldani a Clevo-nak..
    3. Ez valószínű egyedi hiba nálam, de lehet hogy másnak is van/volt. Valami kontakthibára gyanakszom, mert időnként mintha egy kék pixelekből álló, többé-kevésbé áttetsző layer kerülne a TFT-re! Biztos hogy nem XP függő, mert DOS-ban, Linux-ban is előjön, és hát mondanom se kell mennyire bosszantó, mert csak néha jön elő aztán váltózó idő múlva megint jó a kép.

Amúgy a noti teljesítményével meg vagyok elégedve, csak ezek a dolgok elrontják a szájízemet.

Ha valamelyik problémámban tudtok segíteni, azt előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák