Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tacsk0

aktív tag

válasz zsolti.22 #4647 üzenetére

Ugyan nekem nincs és nem is lesz felsőfokú végzettségem, de én úgy látom, mint kívülálló, hogy sok értelme nincs. 4 évet elcseszel és sokkal előrébb nem vagy (itthon fizetésileg). Pont azt nem tanítják meg, amiért oda jelentkeztél, cserébe szutyok töltelék tantárgyakat tanulhatsz, amiket az életben soha többet használni nem fogsz, és mivel sok esetben senki sem érti a tanár sem, hogy mi a tantárgy lényege, végigpuskázod, kapsz egy jegyet; ennek sok értelme nincs.

Sajnos erre en is rajottem, cimbim ugyan ilyen cisco papirokkal mint ami nekem van (egyutt tanultunk) ccna r/s ccna sec, sokkal jobb helyen van sokkal tobb penzert. Esze agaban sincs fosulizni, sot lehetosege nem is lesz, ugyanis evrol evre valtozik a kovetelmeny, minimum ponthatar 300 pontra, nyelvvizsga meglete. Ez mind nem problema csak az emelt szintu erettsegi lesz necces ha kovetelmeny lesz 2 ev mulva. Tehat aki 28 evesen jon ra hogy kell egy diploma az....

A másik oldala, a mindennapos ivászat, bulik, stb., talán ad némi motivációt. Arra jó ez az egész, hogy kiéld a fiatalkorodat, aztán utána felbiggyesztheted a sárga M betűvel díszített "Segíthetek?" táblácskát a pólódra :))

Sajnos ez csak a nappalisokra vonatkozik:) En tavos vagyok... Masban talatam meg az ertelmet, ha mar a suli nem fog menni. Rengeteg kedvezmenyre jogosit fel egy hallgatoi jogviszony. Negyedaras CEH kepzes, joval olcsobb CCNP kepzes. Meg tandijjal egyutt is!

Gebedjek meg, de azok csinálták jól, akik elvégezték a 8 általánost, esetleg van egy szakmájuk is, ők most vígan eléldegélnek másik országban több fizetésért. A részletekbe nem megyek bele, fölösleges.

OOO van olyan szakacs ismerosom aki 1 szezon utan x mill. ert vett autot :) erettsegi nelkul:) es a legszebb az egeszben ugy ment ki az adott orszagba, hogy annyit nem tudott en vagyok xy....
    Nezegettem allas ajanlatokat London kornyeken de mind engineer pozició.
    pl:

Technical Support Engineer
    Network Engineer

ezek mind mernoki poziciok, de a hirdetesben nincs feltuntetve kriteriumkent a diploma meglete... vagy alapbol azt feltetelezik ha mar engineer akkor mindeki tudja hogy bsc kell hozza? nem ismerem az angol HR gondolkodast... :F vagy ok a mezei halozatost is engineernek hivjak diploma nelkul :D ?

@tacsko: én februárban nyitottam ki könyvet utoljára, szóval egy fél évig lógattam a lógatnivalót, de most megint elkezdtem olvasgatni; jól esik. Kitűzött vizsgadátumom még nincs, de egy titkolt célom azért van :) Egész nap munkában ACL-ezek, IOS-t frissítek vagy show int fa0 parancsokat adogatok ki és megpróbálom elmagyarázni a hüje kevésbé hozzáértőknek, hogy hogy varázsolják vissza az internetjüket és hazaérve valahogy marhára nincs kedvem az egészhez. A legfőbb probléma maga az ember: egy takarítónőnek mondhatom, hogy mi az a router :D Ezeket rutinosan már dobozoknak hívom: lapos széles doboz, legkisebb doboz, kár próbálkozni azzal, hogy Cisco 2950, amikor a Cisco-t is CIRKÓ-nak olvassák :C A legviccesebb eset eddig az volt, hogy a csóka egy modemet kötött egy 2950-es switchre csak úgy magában, gondolván backup lesz belőle, ha az aktív modem befuckol. :DD

Na ez meg a masik fele! Ha sokat hagyagolom a ciscot en is cirkonak fogom olvasni. :(( Mivel tulnyomoreszt win serverekkel operalok :DD

Új hozzászólás Aktív témák