Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackpcsm
tag
hi!
a gyári hűtő elvileg elég szépen hűt ,csak mint írtam kegyetlen hangos!mivel folyamatosan állítgatja magát egy olyan 3000 fordulat körűl már szinte sípol!
ezt én sem tudtam elviselni! valami jó hűtőt(pl Mycso ajánlott nekem is) vegyél de legyen hozzá szabályzó is mert így még lejebb veheted ha például csak netezel!!
(u.i: remélem nem dugtad el a gépet egy sarokba mert ha nem jár a levegő,vagy nincs légtere akkor hiába van benne akármilyen hűtő)
-
-
jackpcsm
tag
köszi!
akkor nálam sztem a ház szelőzésével lesz a baj mert az nem nagyon van! de majd belehúzok
Egyéblént eddig nekem is csak Abit lapok voltak de az Asus-al is meg vagyok elégedve!
egyébként köszönöm nektek a segítséget,ha valaki még találna hibát ,vagy más véleménye van azzal kapcsolatban amit írtam és megbeszéltem Mycso-val és Szilchi-vel az kérem hogy írja le,hogy abból is tanuljunk
(és ne szálljon el a gépem
) 

-
jackpcsm
tag
köszi!
ezek szerint amit egyel ezelött írtam #888 az nem teljesen igaz?
egy 400 ram mondjuk(persze ramtól,hűtéstől,márkától függően)450 ig gond nélkül bírja,de fesz emeléssel még akár tovább is lehet probálkozni?
egyébként amit írtam:
''tehát fsb:175 dram f. 266 1:1 akkor a ram 350 megy
fsb:175 dram f. 333 4:5 akkor a ram 437,5 megy''
az jó volt(asus alaplapra)????
-
jackpcsm
tag
up
valaki???
[Szerkesztve] -
jackpcsm
tag
köszi!
asszem leesett:
tehát fsb:175 dram f. 266 1:1 akkor a ram 350 megy
fsb:175 dram f. 333 4:5 akkor a ram 437,5 megy (tehát 400 ramnál lehet hogy megpörköltem)
még egy kérdés:ddr reference voltage:auto/2,658/2,551. ezt kell nekem piszkálnim és ha igen akkor mikor?(a memória gyorsítására való?)
ja,és köszi mindent

[Szerkesztve] -
jackpcsm
tag
köszi!
talán már dereng valami
szerinted akkor hány fsb körűl lenne érdemes 333(nálam ez van) feltenni a ramot (400-as ram esetében).mert 333 túl nem hiszem hogy jutok!
egyébként erről a 1:1, 4:5 stb tudnál még írni?
mert ha jól értelmeztem fsb:133,dram freqency 266, akkor a memória 1:1 en megy tehát 266 on.
de ha fsb:200 ,dram freqenty 266 ,a memoria 1:1en ,megy tehát a ram 400 megy igaz?
de ha fsb:200 dram frequenty 333 a memoria 4:5 en megy tehát a ram 250 megy ezek szerint érdemes elég sokáig 266hagyni a ramot
persze csak ha jól értem a dolgot??????
még egy kérdés:ddr reference voltage:auto/2,658/2,551 ezt kell nekem piszkálnim és ha igen akkor mikor(a memória gyorsítására való?)
köszi előre is
-
jackpcsm
tag
először is köszi!
''Asuséknál nincsen FSB/DRAM osztó!''
ezek szerint finomhangolásra nincs lehetőség?
--tegyük fel hogy 400 ra rakom a ramot, és az fsb-t attól fügettlenűl állíthatom,hiszen az fsb azt nem fogja tudni elállítan,tehát a memoria maxon pörög és már csak a procira kell koncentrálni?(400-as ramnál)
--az auto mód mire használható(az nem tudja az aktuális fsb hez hangolni)?
---AGP/PCI osztót állíttom 66/33 ra állíttom akkor ezzel a videokarivédelem letudva?
-
jackpcsm
tag
sziasztok!
mivel én is celeron D tulaj vagyok végigolvastam a topicok és leszűrtem a számomra fontosnak vélt infókat mivel a közeljövőben lehet hogy tuningra adnám a fejem!
a vas:
--celeron D 335 (2,8ghz)
+zalman 7000 al-cu hűtő
most nincs valami jó táp a gépben,igy a huzat se valami jó ,a min.hőmérséklet max fordulton 48, max hőmérséklet olyan 68 (több óra játék után)
--asus p4p800s-x
hát ez van, dual ddr sovány ,de kibírjuk
--512mb pc 3200 (200)
hát ez csere lesz min 1gb pc 3200 (400) a tuning miatt(meg amúgy is)
--codegen 300w táp
ez biztos csere valami 4000w körüli halk full extrásra
-------------------------------------------------------------------------------------------
Leírom amit kivettem a tuningal kapcsolatban légyszi javítsatok ki ha valami hülyeséget írok!!
--Belépek a biosba és szépen elkezdem húzogatni mondjuk 5-ösével a proci fsb-jét(133 ról....)
--közben figyelem ,hogy a memoriára jutó arány se menjen túl magasra mert akkor az megadja magát(gondolom 400 as ram(ok)-nál ez nem lesz nagy feladat!)
--AGP/PCI osztót fixre állíttom 66/33 ra.(nehogy meghaljon a videokártya)
--viszont akárhogy néztem a „DRAM Ratio” vagy ''FSB/DRAM'' 4:5 és ilyesféle beállítási
lehetőséget nem nagyon találtam, bár a CPU-Z azt írja hogy 4:5 van(lehet hogy nálam automatán állítja az alaplap?)
--ha fagyokat és már 3,5ghz köűl járok ,akkor adok neki egy kis +feszt de csak egy kicsit
--------------------------------------------------------------------------------------------
beállítások a biosban(legujjabb bios telepítve):
nálam (asus p4p800sx)a bios ''advanced'' füle alatt a ''jumperfree configuration'' pont alatt lehet állítgatni a dolgokat:
az ''ai overclock tuner'' fülnél három lehetőség van:
-''standard'' (ugye ez az alap)
-''manual'' :-''cpu frequency'' fület 133-ról elkezdem felfelé tolni
-''dram frequency'' nálam csak auto/266/333 lehet (ezt hagyam auto-n(és
az alaplap majd mindíg beszorozgatja az aktuális fsb hez), vagy 400 ram
esetén tegyem fel 333-ra?)
-''agp/pci frequency''-t 66.6/33.3 ra állítom (mivel fixed nincs) vagy 75/37,5 vagy 85,7/42,8
-és van egy ''overclock'' lehetőség 5-30% :
kérdés:ha itt felhúzom 30% akkor ugyebár 3640 mhz megy a proci(ha jól gongolom)és nekem mást nem is kell állítanom az alaplap beállítja a memória ratioját és a agp/pci is fixre nyomja??mert ha igen akkor max egy kis fesz+ kell csak a procinak.(ha jól gondolom)
-----------------------------------------------------------------------------------------
még egy-két kérdés a végére:
--mikor kell kakaot adni a procinak és mennyit?
--találtam egy ''cpuid value limit'' beállítást ez mire való?
--és szerintetek csökken e a procim hőfoka ha majd egy rendes táp lesz benne,vagy egy jobb cpu hűtőt kéne vennem ?
Előre is köszönöm a válaszokat a rengeteg kérdésemre!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

valaki???