Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackpcsm
tag
sziasztok!
mivel én is celeron D tulaj vagyok végigolvastam a topicok és leszűrtem a számomra fontosnak vélt infókat mivel a közeljövőben lehet hogy tuningra adnám a fejem!
a vas:
--celeron D 335 (2,8ghz)
+zalman 7000 al-cu hűtő
most nincs valami jó táp a gépben,igy a huzat se valami jó ,a min.hőmérséklet max fordulton 48, max hőmérséklet olyan 68 (több óra játék után)
--asus p4p800s-x
hát ez van, dual ddr sovány ,de kibírjuk
--512mb pc 3200 (200)
hát ez csere lesz min 1gb pc 3200 (400) a tuning miatt(meg amúgy is)
--codegen 300w táp
ez biztos csere valami 4000w körüli halk full extrásra
-------------------------------------------------------------------------------------------
Leírom amit kivettem a tuningal kapcsolatban légyszi javítsatok ki ha valami hülyeséget írok!!
--Belépek a biosba és szépen elkezdem húzogatni mondjuk 5-ösével a proci fsb-jét(133 ról....)
--közben figyelem ,hogy a memoriára jutó arány se menjen túl magasra mert akkor az megadja magát(gondolom 400 as ram(ok)-nál ez nem lesz nagy feladat!)
--AGP/PCI osztót fixre állíttom 66/33 ra.(nehogy meghaljon a videokártya)
--viszont akárhogy néztem a „DRAM Ratio” vagy ''FSB/DRAM'' 4:5 és ilyesféle beállítási
lehetőséget nem nagyon találtam, bár a CPU-Z azt írja hogy 4:5 van(lehet hogy nálam automatán állítja az alaplap?)
--ha fagyokat és már 3,5ghz köűl járok ,akkor adok neki egy kis +feszt de csak egy kicsit
--------------------------------------------------------------------------------------------
beállítások a biosban(legujjabb bios telepítve):
nálam (asus p4p800sx)a bios ''advanced'' füle alatt a ''jumperfree configuration'' pont alatt lehet állítgatni a dolgokat:
az ''ai overclock tuner'' fülnél három lehetőség van:
-''standard'' (ugye ez az alap)
-''manual'' :-''cpu frequency'' fület 133-ról elkezdem felfelé tolni
-''dram frequency'' nálam csak auto/266/333 lehet (ezt hagyam auto-n(és
az alaplap majd mindíg beszorozgatja az aktuális fsb hez), vagy 400 ram
esetén tegyem fel 333-ra?)
-''agp/pci frequency''-t 66.6/33.3 ra állítom (mivel fixed nincs) vagy 75/37,5 vagy 85,7/42,8
-és van egy ''overclock'' lehetőség 5-30% :
kérdés:ha itt felhúzom 30% akkor ugyebár 3640 mhz megy a proci(ha jól gongolom)és nekem mást nem is kell állítanom az alaplap beállítja a memória ratioját és a agp/pci is fixre nyomja??mert ha igen akkor max egy kis fesz+ kell csak a procinak.(ha jól gondolom)
-----------------------------------------------------------------------------------------
még egy-két kérdés a végére:
--mikor kell kakaot adni a procinak és mennyit?
--találtam egy ''cpuid value limit'' beállítást ez mire való?
--és szerintetek csökken e a procim hőfoka ha majd egy rendes táp lesz benne,vagy egy jobb cpu hűtőt kéne vennem ?
Előre is köszönöm a válaszokat a rengeteg kérdésemre!!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest