Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jackpcsm

tag

sziasztok!
    mivel én is celeron D tulaj vagyok végigolvastam a topicok és leszűrtem a számomra fontosnak vélt infókat mivel a közeljövőben lehet hogy tuningra adnám a fejem!

a vas:
    --celeron D 335 (2,8ghz)
    +zalman 7000 al-cu hűtő

most nincs valami jó táp a gépben,igy a huzat se valami jó ,a min.hőmérséklet max fordulton 48, max hőmérséklet olyan 68 (több óra játék után)

--asus p4p800s-x
    hát ez van, dual ddr sovány ,de kibírjuk

--512mb pc 3200 (200)
    hát ez csere lesz min 1gb pc 3200 (400) a tuning miatt(meg amúgy is)

--codegen 300w táp
    ez biztos csere valami 4000w körüli halk full extrásra
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Leírom amit kivettem a tuningal kapcsolatban légyszi javítsatok ki ha valami hülyeséget írok!!

--Belépek a biosba és szépen elkezdem húzogatni mondjuk 5-ösével a proci fsb-jét(133 ról....)

--közben figyelem ,hogy a memoriára jutó arány se menjen túl magasra mert akkor az megadja magát(gondolom 400 as ram(ok)-nál ez nem lesz nagy feladat!)

--AGP/PCI osztót fixre állíttom 66/33 ra.(nehogy meghaljon a videokártya)

--viszont akárhogy néztem a „DRAM Ratio” vagy ''FSB/DRAM'' 4:5 és ilyesféle beállítási
    lehetőséget nem nagyon találtam, bár a CPU-Z azt írja hogy 4:5 van(lehet hogy nálam automatán állítja az alaplap?)

--ha fagyokat és már 3,5ghz köűl járok ,akkor adok neki egy kis +feszt de csak egy kicsit
    --------------------------------------------------------------------------------------------

beállítások a biosban(legujjabb bios telepítve):

nálam (asus p4p800sx)a bios ''advanced'' füle alatt a ''jumperfree configuration'' pont alatt lehet állítgatni a dolgokat:

az ''ai overclock tuner'' fülnél három lehetőség van:

-''standard'' (ugye ez az alap)
    -''manual'' :-''cpu frequency'' fület 133-ról elkezdem felfelé tolni
    -''dram frequency'' nálam csak auto/266/333 lehet (ezt hagyam auto-n(és
    az alaplap majd mindíg beszorozgatja az aktuális fsb hez), vagy 400 ram
    esetén tegyem fel 333-ra?)
    -''agp/pci frequency''-t 66.6/33.3 ra állítom (mivel fixed nincs) vagy 75/37,5 vagy 85,7/42,8

-és van egy ''overclock'' lehetőség 5-30% :
    kérdés:ha itt felhúzom 30% akkor ugyebár 3640 mhz megy a proci(ha jól gongolom)és nekem mást nem is kell állítanom az alaplap beállítja a memória ratioját és a agp/pci is fixre nyomja??mert ha igen akkor max egy kis fesz+ kell csak a procinak.(ha jól gondolom)
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    még egy-két kérdés a végére:
    --mikor kell kakaot adni a procinak és mennyit?
    --találtam egy ''cpuid value limit'' beállítást ez mire való?
    --és szerintetek csökken e a procim hőfoka ha majd egy rendes táp lesz benne,vagy egy jobb cpu hűtőt kéne vennem ?

Előre is köszönöm a válaszokat a rengeteg kérdésemre!! :)

Új hozzászólás Aktív témák