- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Urak! bő 1 éve kiokosítottatok mi a bestbuy.
Most kéne egy új opció....hölgynek. Tehát az első kritérium a design.
Hangminőségre egy klasszikus charge jelleg elég lenne. tudjon ütni, cincogni, és na azt érezzem, hogy így a telóm is tud szólni. A fő kritérium pedig a szín/megjelenés. Menta/jégkék jellegű színvilágban kéne... vagy legalább valami fiatalos kedves paszteles csajos(pinke, tüdő, babakék) színben. Namost a legtöbb bestbuy full férfias fekete doboz. Mit javasoltok? Van elég sok Sony, jbl stb cucc sok színben. 30k körül jó lenne megállni. Halkan menne, kis konyhában, főzéshez. A lényeg, hogy tudjon dorombolni a mélyekkel.
-
sunone
aktív tag
BT hangszórót keresek, főleg rock irányzattal.
Amint írtad a Marshall-t el is dőlt, a kérdés. Annyit fontolj még meg, hogy 25nm-en nem fogod tudni kihajtani a Woburn 110dB-es hang-erejét. 103dB-es Tufton hallgattam, papírt lefújta maga mellől az asztalról.
Javasolnám az első generációs Stanmore-t, szintén rocker, de sokkal szebb, kiegyensúlyozottabb hangképe van, már-már komolyzenére is jó
és 6 - 12 fős teraszpartyt is kiszolgál.
Tágabb merítésben: okos Denon, okos Yamaha, szép hangú Klipsch.
-
kmarci25
veterán
Ma kaptam meg, Anker Soundcore Motion+ tok/táska. Jó minőség, ajánlott.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem lenne épp ez sem rossz (és ez már az a Marshall, amit nem oldalról kell hallgatni
) csak az akksi fityegne benne nálad tök feleslegesen.
Na most, vagy nézel valamilyen bookself speaker-t (ahogy Lami66 is ajánlotta) vagy soundbar-t (pl1, pl2). Tudom azt írtad, hogy "párokat problémás megoldanom", de itt csak a soundbar-t kellene valamilyen jó helyre tenni, a mélynyomó pedig mehetne kb. bárhová (a fenti két példa esetén egyébként is wireless)ui: úgy látom a soundbar-okban van Spotify Connect is.
-
-
sunone
aktív tag
a 150-es limit nyitja a lehetőségeket, és a kérdéseket:
- mennyire hordozható (lakáson belül/teraszon/kirándulásokra)
- mennyire strapa (alap/medence közelében is/vad partykra is)
- egy darab, vagy kettő a sztereó párhoz
- üzemidő (fél nap/egy nap/ egy nap és esti party)
+kapcsolatok (wifi multiroom, usb számítógéphez, optika tv-hez)
+ hasznos szolgáltatások (mikrofon csat, rádió, saját app)
+ kizáró tényezők (mikro USB töltő/saját nem szabvány töltő/vagy usb-c) -
-FLY->
őstag
Sziasztok!
BT hangszórót keresek, főleg rock irányzattal. Spotify-ról szólna telfonnal.
Magas és mély tartomány is kell, szín-kinézet nagyjából mindegy.
Árban 150k fölé nem mennék, úgy se lesz nagyon veszteségmentes anyag játszva.
Ötlet? -
sunone
aktív tag
Összedobáltam pár számot teszt lista gyanánt ide a köz javára.
(nem kedvenc számok, csak zeneileg érdekesek) -
carl18
addikt
válasz
wolfman #9678 üzenetére
Hát biztos jó hangszóró, de igy hogy méretben és súlyban is sokkal nehezebb többet is várna az ember. Főleg hogy a 3 kg súly mellé semmi fajta akasztó sem tárul, igy azért nem is könnyü vinni.
Még mikor a XB40-41 volt azok 1,5 kg súlyban teljesen hordozható volt.
Minden esetre a hangjára én is kiváncsi vagyok, de nem hiszem hogy váltanom kéne a Dockint bármire egy jó darabig. Hallottam sok hangszórót, ebből a méretből egyik se tud többet.
-
wolfman
veterán
Igen igen. Színez. Hirtelen meghallod, biztosan mosolyt csal egy ilyen térérzet az arcodra, de ha van minimális sütnivalód, tudod, hogy valami mókolás van benne. Volt hogy a LiveSound funkciót kapcsoltam be egy koncertfelvételnél, ott meg annyira szétnyitotta a teret, hogy már zavaró volt, szétesett a zene. Francnak kell ilyen gané hangszín beállítgatás, maradhatott volna csak a manuális. Sajna ezen indok miatt ez csak egy party hangfal marad, ami inkább a közigény miatt kap ilyen opciókat. De mondom, kellett volna még tesztelgetni.
Nekem egy hangfalon ne lehessen hangszínt állítgatni, azt majd megteszem a lejátszó szoftveren, ha akaromEzeket a zenéket szerezd be magadnak valahonnan, aztán telóról nyomasd ha úgy van vagy DAP-al.
-
sunone
aktív tag
válasz
wolfman #9678 üzenetére
Tűpontos leírás, a Sony XB43 nálam is listás volt az alkalmazott LDAC bluetooth kodek miatt. Családban egy XB32-est hallgattam, azt a xiaomi telefonommal tudtam 900kbps-es bitrátával hajtani, de hiába volt csúcs az átvitel, a hangszóró DSP-je szanaszét színezte a hangot.
Loptam volna a teszt zenei listádat,
de sajnos Tidalon nem találtam belőlük master minőséget.
Valakinek van bekészítve hasonló zenei teszt listája? Szívesen nyúlnám mástól is -
wolfman
veterán
Tegnapi napon volt alkalmam meghallgatni és tesztelgetni a Sony SRS-XB43-t. Kb egy órát nyomkodtam, állítgattam és ezután mondom, hogy az érzelmeim vegyesek.
Először is a hangja nagyon szép, van benne erő. Nem csavartam fel teljesen, nem akartam nagyon zavarni a MM-ban a többi embert, de így is szólt elég hangosan. Próbálgattam többféle zenével.
Röyksopp - Running To The Sea
The Dead South - In Hell I'll Be In Good Company
Röyksopp & Robyn - Monument
Hugh Laurie - Six Cold Feet
Magnetic Man - Getting Nowhere
Magnetic Man - The Bug
Sinatra - Fly Me To The Moon
Feder - Goodbye feat. Lyse
meg még volt pár amire nem emlékszem
Szóval nekem tetszik a hangja, mélyek, magasak a helyükön. Na most azon a polcon ahol volt, annyi idő alatti tesztelés után azt mondom, hogy a Dockin Dfine-tól basszusban egy hangyányit kevesebb, de tényleg csak picikét, ellenben magasakban sztem határozottan szebb. A kis csilingelések nekem jobban kijöttek és a tér is mintha tágasabb lenne német barátunktól. Megemeltem és súlyra és rögtön feltűnt az a +1kg a Dfine-hoz képest. Gondolom a nagyobb telep az oka, ami 24 órát is kibír (papíron legalábbis).Na most a fekete leves:
1.: Nem értem, hogy miért lehet egy ilyen hangfalnak hangszínt állítani? Azt kellene, hogy legyártják faszára, a legjobb beállításokkal és minden más a meghajtó eszköztől függjön. Mondom ezt azért, mert felpakoltam az applikációját és 4 különböző beállítás (ami tulajdonképpen csak három) és ezek mellett egy manuális mély, közép, magas állítás van. Első a ClearAudio+, ami a Sony ajánlott beállítása, második az ExtraBass, harmadik a LiveSound, negyedik a Stamina. Na most a ClearAudio+ bekapcsolása azt jelenti, hogy aktiválod vagy az ExtraBass vagy LiveSound beállítást, tehát ha valamelyikre böksz, azt jelenti, hogy a ClearAudio+ aktív.Valóban, ennek így k..vára semmi értelme, tehát csak 3 beállítás van mert a CA+ a kettő közül valamelyik aktív állapotát jelenti. Na most nem sikerült eldöntsem, hogy az ExtraBass vagy a LiveSound lehet a hangfal alap képessége, mert annyi a különbség, hogy utóbbinál sokkalta jobban megnyitja a teret a zenének, tényleg olyan mintha még 3 ilyen hangfalat bekapcsoltam volna összevissza magam előtt. Ellenben meg mintha már túl színezett lenne a zene. Ott vacilláltam, hogy most az EB vagy a LS áll közelebb az igazsághoz, több idő és elhelyezés kéne a pontosabb érzéshez. Harmadik funkció a Stamina, ami után mindenféle zenei élvezet megszűnik, basszusok eltűnnek, közepeket visszafogja. Ez arra lehet jó, ha Bochkor Gábor beszél a rádióból, aztán a mély durrogó hangját szeretnéd visszafogni valamivel, semmi másra. Manuális ekvalizer funkció ok, de én ezeket nem szeretem állítgatni.
2.: Ezeket a fény beállításokat minden tesztben olyan szépen átugorják, hogy csak na. A fiatalokat lehet elvarázsolja, meglátásom szerint vér gagyi. Nem lenne baj a fény, csak hogy a legtöbb ez a villódzó gané. Vártam volna egy 100%-ra személyre szabható kezelőfelületet, de nem. Vagy villódzik vagy pulzál vagy vibrál vagy lüktet. Szerettem volna beállítani egy stabil vörös vagy kék színt, de esélytelen. Van egy másik szoftver, a Firestable, amiben talán van ilyen beállítás, de ezt nem raktam fel, de tán a hangszórók fehér fényét kikapcsolni külön ott se lehet.Szóval szép meg jó, nekem tetszik a hangja és ereje is, de ezeket a hangbeállításokat sose fogom megérteni. Gyártsák le egy beállítással, a hangfal maximális tudásával, ahogyan a Dfine-t is és nem kell több. Nem tudtam eldönteni, hogy most vagy az EB funkciónál vették el a magasakat ami rontotta a térérzetet vagy a LS beállítás adott plusz közepet meg magasat (mélyek nem tűntek el), amivel nagyobb a térérzet, de a zene maga már nem az ami az eredeti hanem valami mókolás. Váltogattam a kettő közt, de passzolom. Egyszer ez volt az élvezhetőbb, egyszer meg a másik. Kellene még tesztelgeni, de egyelőre ez a meglátásom.
-
Greg-77
aktív tag
Sógoréknál már van, kíváncsi vagyok nálunk mikor lesz. Kicsit reszeltek rajta ezt azt. [link]
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... PB100 mintha kezdene kifutni ... " - egy jól informált Youtuber mondta valamelyik videójában, hogy a JBL-től kapott válasz szerint marad a Partybox 100. Az On the Go másik ligában játszik (már csak ránézésre is). Mondjuk az nem teljesen világos, hogy ki venné utóbbit, előbbivel szemben.
"Akkor nem csak a szemem káprázott, hogy 6 új hozzászólást láttam, de ide kattintva már csak 1 volt."
Itt a tudtod nélkül csak így "takarítgathat" valaki? -
B1T3
Topikgazda
Ha már Oluv, ma közzétett egy JBL Partybox 100 vs. On the Go összehasonlító videót, és az új On the Go nagyon csúnyán elvérzik minden szempontból. Nem kisebb annyival, mint amennyivel gyengébb mind hangerőben, mind hangképben, ráadásul az ára várhatóan ugyanannyi lesz, mint a Partybox 100-nak. Csalódtam, főleg, hogy a PB100 mintha kezdene kifutni annak ellenére, hogy egy kiforrott és bevált széria. Ha már partidobozról van szó, akkor még a mostanában sokat emlegetett SAL PAR 220BT is partisabb, mint az új OtG.
(#9667) Viktor77
Akkor nem csak a szemem káprázott, hogy 6 új hozzászólást láttam, de ide kattintva már csak 1 volt. -
B1T3
Topikgazda
Futólag sikerült meghallgatnom a SAL PAR 220BT-t. A hangzásáról elsőre nem annyira a zeneiség jutott eszembe, és csak közepes hangerőtől kezd el dinamikusabban szólni, viszont ha figyelmbe vesszük, hogy milyen felhasználásra szánták (nyilván nem az a cucc, amely késő este a kis szobában halkan fog duruzsolni), akkor 35-45 ezerért nem tartom rossz ajánlatnak, ugyanis hangerőben koránt sincs hiány, van egy-két jópofa extra funkciója is (pl. 2 mikrofon bemenet karaoke-hoz, FM rádió), illetve a kategóriatársakhoz képest a hangzással sincs nagy baj (fele-harmad áron nyilván nem hozza a JBL Partybox 100 hangját, bár hangerőben simán lehet, hogy még többet is nyújt).
-
Wendelke
aktív tag
válasz
<Adamsky> #9657 üzenetére
Mint írtam, csak láttam
Nincs róla saját saját tapasztalat.
Igazándiból, egyik cimbora vett használtan egy ilyen márkájú hangfalat, és ekkor hallottam életemben először a márkáról. Majd később amikor egyszer a Sóginál voltunk, akkor láttam, hogy a házi mozi cucca ilyen márkájú, és ekkor került szóba, hogy ez egy olyan német márka, ami leginkább helyben ismert, de egyébként jó minőséget képvisel, és ott szeretik is. Azt azért nem zárom ki, hogy Európa más részén nem annyira ismeretlen mint nálunk.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9654 üzenetére
Hát nyilván más kategória, de nyilván nem mindenkinek számit egy hatalmas hangszórónál a hordozhatóság. Talán egy erdőbe, nyitott téren bulihoz jól jöhet egy komolyabb hangszóró.
Nekem az átlag felhasználásra még teljesen megállja a Helyét a Dockin. Ez még jó áron is van, jól is szól és hordozható ha vinni kell valahova.
Az Earfun Go is remekül megállja a helyét, könnyü igy mindig magammal tudom vinni.
Viz és por álló igy nem is muszáj mindentől időjárási tényezőtől félteni.
Majd most csinálok egy tesztet, Earfun go 60% hangerő mellet meddig birja egy töltéssel -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wolfman #9653 üzenetére
Tény, hogy nem kattintgattam végig a rendelést (mert egyfelől nekem ez még ráér, ill. picit még jobban utána akarok nézni) de pl. a BOOMSTER Boombox 2.0-nál van "free shipping"-es coupon.
Ja, nem olcsó, ill. nem egy Tribit / Earfün kategória. Viszont ahol én most nézelődök - HK Go+Play "környéke" - ott azért hasonló árakkal találkozni."A Go + Play nem tud punchy mélyet ... "
Nyilván nehéz definiálni, hogy mit jelent a "punchy", de én azt a "sub" hangot / mélyet értem alatta (inkább döng, még ha nem is "vesét leverően", mint kopog), aminek hallatán az ember hajlamos mélyládát keresni. Ilyet jellemzően a JBL és a HK hangszóróitól lehet hallani. Ebben a videóban (8:38-nál, odatekertem) Oluv pl. a Go+Play-t kóstolja össze a Boomster-rel (és mutat rá utóbbi hibájára). Na, ezek a "punchy" mélyek (főleg a HK-tól), amikre gondolok. -
wolfman
veterán
válasz
<Adamsky> #9647 üzenetére
Ez a Teufel 2 okból nincs senkinek "idehaza" (nyílván lehet azért valaki akiről nem tudunk).
1.: Külföldi rendelés, lehet nem is szállítanak ide, vagy mocsok drágán.
2.: Iszonyat drágák a termékeik. Nem kétlem, hogy mindennél magasabb minőséget kapsz, de a fájdalomküszöb nálunk magyaroknál valahol 50eFt körül van egy hangszóróra. Talán az újgazdagok kölkei költenek a BOOMBOX-ra sokkal többet, de azt idehaza is megkapja 3 napon belül.
Na jó annyira vészesen nem drága, de magasabb ára van mint az itt tárgyaltaknak.A Go + Play nem tud punchy mélyet (mármint ha ez az ütőst jelenti), hanem inkább kimért, szép, egyenletes mélyeket tud. Vesédet nem veri le.
-
zsiz
őstag
Ma volt szerencsém melóban egymás mellé rakni a HK Go+Play-t, a Doss Soundbox XL-t meg a JBL Go-t. Persze mindegyik külön kategória. Továbbra sem bánom, hogy a Doss-t vettem itteni ajánlásra. De ahogy az a HK szól, az brutál jó, telt mélyek, tiszta hangok, minden a helyén. Legalábbis az én fülemnek tökéletes, de 70-80 ezret sose adnék érte, főleg úgy hogy nagy valószínűséggel, rövid időn belül baj lesz az akkujával (ennek konkrétan már volt is kb 1 év után, de nem egyedi az eset). Viszont ha a főni egyszer lecseréli, nyomott áron tuti átveszem tőle
szerk.: a JBL meg szót sem érdemel, hangosnak hangos meg sokáig bírja, de más jót nem tudok elmondani róla. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #9649 üzenetére
Hát mondjuk úgy az átlagos emberek nem szeretnek külföldröl rendelni.
Még a Dockin D Fine is kizárólag nekem van a környezetembe, inkább meg veszik itthon a Sony vagy JBL hangszórókat ha bluetooth hangszórókat akarnak.
Talán az kéne hogy rendes webshopból meg lehessen vásárolni ezeket a hangszórókat, és akkor idehaza is sokkal jobban terjednének. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... egy tagnak sincs Teufel." - pedig lehetne
Szerintem kicsit méltatlanul volt eddig mellőzve a márka. Ahogy írtam, nem olcsó, de szvsz. nem is aránytalanul drága. Plusz - ahogy korábban említettem - van pár olyan hangszórójuk, ami másnak nincs.
Pl. DAB+ és Internet-rádió-s cucc: RADIO 3SIXTY
... de van porcelán hangszórójuk is: Teufel x Rosenthal potom 3500 Eur-ért -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wolfman #9642 üzenetére
Nem vagyok egy bass-head, de egy ideje én is azért szemezek a Harman/Kardon Go + Play-el mert tetszik benne az a "punchy" mély, amit tud.
Ma, valahogy elém keveredett a YT-n a Teufel márka egyik hangszórója. Oluv is tesztelt a Boombox-ot. Most szétnéztem kicsit az oldalukon. Van itt minden. Nem tűnik egy gagyi márkának. Sajnos ennek megfelelően nem is olcsó. Rákeresve itt a topic-ban, eddig fel sem vetődött a márka. Vajon miért? Pedig nem csak "sima" bt-s hangszóróik vannak, hanem DAB+ -os, FM-rádiós vagy internetrádiós is. És vannak büdösen nagy party hangszóróik is.
-
B1T3
Topikgazda
-
carl18
addikt
+1 Remek ötlet, igen valóban áldás volna egy 2-3 cellás akkumulátor az Onyx studio mellet. Akkor talán még engem is rávennének hogy a Dockin utodja egy Onyx legyen.
Tesómnek Onyx 3 van, na az akkus módban halkabb mint a dockin. De az biztos a mélyeket nagyon szépen tudja leadni. Néha úgy éreztem, hol a mély láda ?Talán egy próbaként fel kell keresni a Harman Kardont és kérelmezni hogy a next gen hangszóró jöhetne nagyobb akkuvel. Ilyen kokány megoldás létezik de ez csak nem a igazi....
-
B1T3
Topikgazda
Fordítva, a Boombox kapta meg az Onyx Studio 5 mélyközepét.
Amúgy nekem van egy OS5, és egyáltalán nem vészes az üzemidő. Igaz, én ritkán bömböltetem, de még egy családi grillezést is bőven kibír, ahol azért a közepes és a magas között szokott lenni a hangerő. Persze ettől függetlenül a mérnökök megoldhatták volna (legalább a 6-nál), hogy kettő cella is elférjen. Na, de majd a 7-nél hátha összejön, úgyis kettő generációnként szokott lenni nagyobb szabású újítás, és szerencsére minden évben szokott érkezni újabb verzió (bár ebbe az idén talán beleszól a járványhelyzet).
-
carl18
addikt
válasz
wolfman #9639 üzenetére
Ami tesódnek van mikori darab? Szerintem a töltő áramkor müködik még, talán a 3 cellából az egyik elszált már akkor se fog müködni az akkumulátor.
500X volt már töltve a 3 év alatt?Amúgy 3X1850-es cellával lehet potolni a régieket és utána ismét hosszú élet áll majd a hangszóró előtt. Ha az enyémnek egyszer kipurcan az akkuja én is a terv szerint 3X 3400 MAH-es akkut adok majd neki, és ezzel jocskán nőne az üzzem idő is.
Még talán a 26650 ami van még opcióként, de abba már nem vagyok biztos hogy beleférne, és ott csak 5000 mah kapacitás volna cellánként.Amúgy a Harman Kardonra kitérve, nekem is tetszett a hangja. De szerintem túlságosan kevés az 1db 18650-es cella egy olyan erős hangszórónál.
Sajnos még az Onyx studio 6 is 1 cellával rendelkezik, igy meg marad a házi kokány bővités. Én is mikor hangszórót akartam venni, a Dockin mellet volt akciósan 40E-ért Onyx 4 is anno, de a kis akku miatt elvetettem mint lehetőséget.
+1 Az Onyx 5-6 ahogy elnéztem a JBL Boombox Wooferéből 1-et kapott a mély hangok előállitásáért. Nyilván azért tolja olyan jól a mélyeket! -
wolfman
veterán
válasz
stefi81 #9640 üzenetére
Bátyámnak van egy (igen a Dockin mellett
) Harman/Kardon Go + Play-e. Ennek szebb a hangja kicsit mint a Dockin Dfine-nak. Szebbek, csilingelőbbek a magasak, tere picit tágasabb, de mélyben enyhén visszafogott és kevésbé érzékeny az elhelyezésre. Ellenben hordozhatóságra kevésbé alkalmas (csak kocsival, de bicajon, táskában, hónod alatt nem fogod cipelni mint akár a Dockint.
-
B1T3
Topikgazda
válasz
stefi81 #9640 üzenetére
Az Onyx Studio 4 azért jelentősen öblösebb mélyet tud, szóval ha kevésbé szeretnéd azt érezni, hogy erőlködnie kell a hangszórónak, jó választás lehet. A méretéből fakadóan simán tolja azt is, amit a Motion+ már nem igazán képes. Persze valamit valamiért: az Onyx Studio 4 dizájnja messze áll a hordozhatótól (furcsa alakú, nyitott passzív membrán, nagy, nehéz), nem vízálló és kevesebbet bír az akkumulátor. Ezek ellenére én bátran merem ajánlani.
-
stefi81
tag
Van egy motion+ om de nem vagyok 100%-ig elégedett a hangzással. Méretéhez képes kiváló ez tény! De! Érzem rajta, hogy picik a hangszórók és érzékeny az elhelyezésre. Gondolkozom egy Onyx Studio 4-ben ami hasonló árban mozog. Szerintetek érdemes lecserélnem? (Méret nem számít, tudom hogy n egy kategória, de árban már ott van a kifutott 4-es)
-
wolfman
veterán
Igen, talán a Dockin most ezzel a +2-vel fog átesni a ló túloldalára és úgy emel árat, hogy nem kéne, mondván frissített termék. Csakhát annyival többet meg nem ad, amennyivel drágább.
Amúgy tesóm is vett egy Dockin-t (első verzió) és neki elbaszódott benne az akksi. Cserélni kéne, de nem is biztos hogy az, hanem a töltő áramkör. Nem tudni, de valszeg akksi mert a +2-ben nem véletlen lett cserélhető. (talán volt már rá panasz).
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #9636 üzenetére
Én is sok mindenre használom, általában az edzésemet is erről nyomom végig. 3-4 edzést kibir 70-80% körüli hangerőn ami elég jó teljesitmény.
Más felől valóban tetszik hogy Jacken keresztül bármire rá lehet kötni és valóban akkár filmnézéshez is bevethető az ereje. Néha még ennyi idő után is pislogok ez a hangszóró milyen dinamikusan és részletgazdagon tud szólni.
Végre van amivel teljes mértékben elégedett vagyok és nem kell cserélni.Az Earfun Go is konkrétan leszólja a tévém hangszóróját, igy tévére kötve használom néha. Filmet/Sorozatot nézni nagyon jó rajta, fél hangerőn szobába teljesen jó.
Még talán a W-King D8 hangjára kiváncsi lennék, vagy az Dockin D Fine 2+ra is.
De szerintem 200 eurot nem ér az új kiadás, mikor olcsobban van Xtreme 2. -
mcs
veterán
Mindegyik hangszóró érzékeny az elhelyezésre kivétel nélkül.
Rakjátok be egy kis szekrénybe úgy, hogy előtte ültök vagy feküdtök. Nálam pont az ágy mögötti szekrénybe van téve az XB33, és ekvalizeresen vissza kell szabályoznom a basszust. A legviccesebb az, amikor az egyik polca is elkezd rezonálni. -
dethroner
veterán
Szerintetek okozhat nagyságrendekkel rövidebb aksiidőt az, ha a hangszóró bt5 szabványú, de a csatlakoztatott telefon csak bt4?
-
wolfman
veterán
válasz
<Adamsky> #9624 üzenetére
Hát ezen videó alapján szarráveri a Sony az Anker dobozos hangzását!
DE!
Alapvetően lófaszt nem érnek ezek a kamera/telefon mikrofonnal felvett majd a saját hangfalamon hallgatott tesztek. Inkább beszéljen a saját tapasztalatáról, mert ez minden csak nem teszt, hogy én mondjam meg a gépem előtt ülve ezekről, hogy milyen, mert élőben pont teljesen más lesz.
Amúgy a Dockin Dfine-m is olyan, hogy bizonyos helyekre letéve eltűnnek a mélyek, inkább kiegyenlített lesz a cucc. Aztán ha beteszem valami elé vagy sarokba, akkor meg olyan szép ütős (de nem durrogó) mélyeket ad, hogy már majdnem sok is. Munkám során járok ki vidékre (hogy mit csinálok most mellékes). Most konténerekben alszunk esténként, de van ahol faház van pihenőnek. Na ott TV-re kötöttem, néztünk akciófilmeket, hát az hanghatás amit ott adott, nem volt semmi. persze össze nem szabad hasonlítani normális erősítős, meghajtott minőségi hangfalakhoz, de faszán megmosolyogtatóan kellemes moziélményt adott.
Ezt várom a Sony XB43-ától is, csak párban, pluszban a saját extráival. Az a zavaró, hogy sehol, de sehol nem írják a teljesítményét. Vajon miért?
(#9631) gtamate2:
'stúdiózásra például nem is lehet mást használni)'Ki akar egy bluetooth hangfalat stúdiózásra használni? Inkább legyen enyhe V, vagy kicsit basszusban erős.
-
gtamate2
veterán
válasz
<Adamsky> #9628 üzenetére
Igen utána én is rátaláltam a komment szekcióban. Az Ankerben épp ez a jó egyébként, hogy ha nagy basszust akar valaki, akkor felhúzza az EQ-t és teljesen megváltozik a karakterisztika, viszont a gyári szerintem nagyon kiegyenlített. Elhiszem, hogy valakinek az jön be ( stúdiózásra például nem is lehet mást használni) viszont a manapság népszerű "V" alakzat teljesen más, sokan pedig ezt a hangzást keresik. Akik meghallgatják így natúrban az Ankert, valószínűleg csalódni fognak, pedig állítgatással azért elő lehet csalni a basszust a tengerfenékről.
-
carl18
addikt
válasz
justgiveup #9621 üzenetére
5-7E körül nem sok minden van, esetleg a XIaomi mi volt az ami relativ olcsón adott jó teljesitményt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtamate2 #9627 üzenetére
"Van egy olyan érzésem, hogy nem játszottak az EQ-val egy percet sem"
Ja, írja is a csávó: "With sound test i always use the basic settings how the brand sets it up out of the box"
.. és ezt is írja: "Bass sony does better in upper stage but loudness isn't impressive so ANKER definitely does better overall sony xb43 and xb23 are overpriced in comparison"
Kicsivel lentebb:
- Sony sounds way better thyan Anker
- Not for me (a tesztelő) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrJános #9622 üzenetére
Nem az XB43-ról volt szó? Mert akkor inkább ez a videó játszik.
Mondjuk, ha az általad link-elt videónál maradunk ...
Alan nem különösebben volt elájulva a 43-astól. Ha jól értem, akkor a régi 40-est többre tartja. Persze a 43-as basszusba erősebb, de ennyi. Kinek mi a fontos ... -
DrJános
aktív tag
válasz
wolfman #9620 üzenetére
Ezen a videón elég jól bemutatják a 2 viszonyát
https://www.youtube.com/watch?v=mCnFYRQiH5I
Engem megvet kilóra a cucc, csak a külföldi rendelés miatt óckodok kicsit tőle.
De nagyon valószínű, hogy be fogom vállalni így is
Mondjuk nekem előny a kisebb mérete is. -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy bluetooth hangszóróra, de nem igazán vagyok tisztában a jelenlegi piaccal, ezért segítségeteket kérném.
5-7 ezer forint körül szánnék rá (ha nagyon muszáj bővíthető 10-ig), lehetőleg magyarországon beszerezhető legyen, mert nem szeretnék sokat várni rá. Nem gond, ha nincs túl nagy akkumlátor, mert a nap nagy részén töltőn tudom tartani. Mi lenne most a bestbuy ebben a kategóriában?
Előre is köszönöm. -
wolfman
veterán
Vlakinek valami tapasztalata Sony SRS-XB43-ról? Most akadt a látómezőmbe és hát ha igazak amit mondanak róla videókban meg olvasi róla, akkor én leteszek a Dockin Dfine+ 2-ről és inkább két ilyet veszek. Olcsóbb is meg többet is tud. A teljesítményét nem tudom, azt nem nagyon találni róla.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ez a JBL hangprojektor most nem ugyanott (abban a lakásban) van? Mert, ha igen, akkor - szerintem annál - ez nem lesz jobb. TV-zéshez biztos nem. Egyébként, ha túl hangos a JBL, akkor egyszerűen kicsit vegyél vissza mélynyomó hangerejéből ...
Bluetooth & TV, ill. videónézés esetén pedig érdemes bekalkulálni a hang elcsúszását, ahogy mcs írta."Jó lenne kivinni a teraszra kicsit vagy átvinni másik szobába ... " - erre jó (lehet) az Onyx 6-os.
Esetleg egy Dockin D Fine+ ? Ha, nem csak "diundisut" szeretnél hallgatni (ill. tartasz a túltolt basszustól), akkor ez lehet jobb választás lenne. -
-
Zyrius
aktív tag
válasz
<Adamsky> #9609 üzenetére
Van egy jbl sb 350 hangprojektorom melyladaval, de az lakóparkban túlzás és nem lehet mozgatni sem. Jó lenne kivinni a teraszra kicsit vagy átvinni másik szobába, de nem lenne rossz ha rá lehetne kapcsolni a TV-t is. Alapból jó hangja van a tv-nek csak a mély hiányzik.
Szóval ehhez a felhasználásához gondoltam ki az onyxot, ami jó lehet a fentiekhez.
Jó ötlet a teszt, van Bluetooth fülhallgató itthon ki is próbálom!
-
B1T3
Topikgazda
válasz
Viktor77 #9610 üzenetére
Mondjuk normális tévénézési távolságból még egy soundbar is szinte pontszerű hangnak tekinthető, azaz sztereóhatásban semmivel nem rosszabb az Onyx Studio 5/6.
Egyébként ha tévéhez (is) kell, akkor meg nem olyan nagy probléma, ha nem megy a bluetooth, hiszen kábellel is össze lehet kötni, ami kb. pont addig tart, mint bluetooth-szal összecsatlakozni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Most ezt a TV-hez szeretnéd venni, vagy jó lenne, ha azzal is szólna? Másképp: hurcolni akarod magaddal "jobbra-balra", vagy ott fog a TV mellett állni?
Utóbbi esetben szvsz. tök felesleges egy - pláne ilyen - bt.-s hangszórót venni. Ugyanennyi pénzért kaphatsz soundbar-t (pl.) is.
Egyébként - ha mégis az Onyx 6 mellett maradnál - előbb teszteld a TV-t egy akármilyen bluetooth-os hangkeltővel (fej- v. fülhallgató, hangszóró). Ha, azokkal megy, akkor az Onyx-al sem lesz gond. -
B1T3
Topikgazda
Ha a tévé támogatja, működnie kéne (esetleg másik hangszóróval próbáld ki vásárlás előtt).
A basszus erőteljes, de ez szerintem előny is, mert halkan is visszaadja a mélyebb hangokat, nem csak nagyobb légnyomás esetén. Dedikált applikáció nincs a szabályozásához (és ha lenne, annak a hatása úgyis csak telefonnal összekapcsolva maradna meg). -
Zyrius
aktív tag
Sziasztok,
HK Onyx 6 készülékkel szemezgetek.
Volna 1-2 kérdésem:
Van egy LG 55sm8600 PLA tv-m ami webos 4 és elvileg külső Bluetooth hangszóróval összekapcsolhato. Szerintetek működni fog az Onyxszal?
Másik kérdés. Többen írtatok H eléggé erőteljes a basszus. Ez max este lehet majd gond nekem. Olvastam H van valamilyen app amivel vissza lehet venni kicsit a basszust. Ez melyik app lehet?Köszi a választ előre is!
-
mcs
veterán
válasz
Greg-77 #9604 üzenetére
Ez így van, a Sony kicsiben tud értékelhetőt alkotni, nagyban pedig szinte csak katasztrófálisat. Még a legnagyobbik és legdrágábbik XB hangzása is szétcsúszott, fátyolos, és mosottas volt számomra. Természetességet még a legkisebb mértékben se véltem felfedezni rajta.
-
Greg-77
aktív tag
Tuti, hogy így van hisz a Harman csoport az övék. Bár én hallottam régebbi időkből házimozi szettet és hangprojektort is elég jól szólaltak meg. De így még könnyebb nekik jót csinálni. Persze fura, hogy a Sony mögött mennyi év van és a kisebb bt cuccaik jól is szólnak, de ebbe a party hangszóró kategóriában egy értékelhető darab sincs.
Adamsky: sajnos a yt videók nagy százaléka inkább ne is lenne amit nem Oluv's csinál nem sokat ér. -
mcs
veterán
válasz
Greg-77 #9600 üzenetére
Első próbánál én nem voltam lenyűgözve tőle, de a 4-5 napos bejáratás megtette a hatását.
Még a Pink Floyd is élvezhető rajta bass boost nélkül, pedig az nagyon könnyen összemosódik, ha nem megfelelő eszköz szólaltatja meg. Az elhelyezésre is kevésbé érzékeny, mert kimondottan 360 fokos sugárzásra törekedett a Samsung. A távirányítójával néhány plusz gyári hangzásképet is elő lehet csalogatni belőle. -
<Adamsky>
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest