Új hozzászólás Aktív témák

• wolfman

veterán

Tegnapi napon volt alkalmam meghallgatni és tesztelgetni a Sony SRS-XB43-t. Kb egy órát nyomkodtam, állítgattam és ezután mondom, hogy az érzelmeim vegyesek.

Először is a hangja nagyon szép, van benne erő. Nem csavartam fel teljesen, nem akartam nagyon zavarni a MM-ban a többi embert, de így is szólt elég hangosan. Próbálgattam többféle zenével.
    Röyksopp - Running To The Sea
    The Dead South - In Hell I'll Be In Good Company
    Röyksopp & Robyn - Monument
    Hugh Laurie - Six Cold Feet
    Magnetic Man - Getting Nowhere
    Magnetic Man - The Bug
    Sinatra - Fly Me To The Moon
    Feder - Goodbye feat. Lyse
    meg még volt pár amire nem emlékszem
    Szóval nekem tetszik a hangja, mélyek, magasak a helyükön. Na most azon a polcon ahol volt, annyi idő alatti tesztelés után azt mondom, hogy a Dockin Dfine-tól basszusban egy hangyányit kevesebb, de tényleg csak picikét, ellenben magasakban sztem határozottan szebb. A kis csilingelések nekem jobban kijöttek és a tér is mintha tágasabb lenne német barátunktól. Megemeltem és súlyra és rögtön feltűnt az a +1kg a Dfine-hoz képest. Gondolom a nagyobb telep az oka, ami 24 órát is kibír (papíron legalábbis).

Na most a fekete leves:
    1.: Nem értem, hogy miért lehet egy ilyen hangfalnak hangszínt állítani? Azt kellene, hogy legyártják faszára, a legjobb beállításokkal és minden más a meghajtó eszköztől függjön. Mondom ezt azért, mert felpakoltam az applikációját és 4 különböző beállítás (ami tulajdonképpen csak három) és ezek mellett egy manuális mély, közép, magas állítás van. Első a ClearAudio+, ami a Sony ajánlott beállítása, második az ExtraBass, harmadik a LiveSound, negyedik a Stamina. Na most a ClearAudio+ bekapcsolása azt jelenti, hogy aktiválod vagy az ExtraBass vagy LiveSound beállítást, tehát ha valamelyikre böksz, azt jelenti, hogy a ClearAudio+ aktív. :D Valóban, ennek így k..vára semmi értelme, tehát csak 3 beállítás van mert a CA+ a kettő közül valamelyik aktív állapotát jelenti. Na most nem sikerült eldöntsem, hogy az ExtraBass vagy a LiveSound lehet a hangfal alap képessége, mert annyi a különbség, hogy utóbbinál sokkalta jobban megnyitja a teret a zenének, tényleg olyan mintha még 3 ilyen hangfalat bekapcsoltam volna összevissza magam előtt. Ellenben meg mintha már túl színezett lenne a zene. Ott vacilláltam, hogy most az EB vagy a LS áll közelebb az igazsághoz, több idő és elhelyezés kéne a pontosabb érzéshez. Harmadik funkció a Stamina, ami után mindenféle zenei élvezet megszűnik, basszusok eltűnnek, közepeket visszafogja. Ez arra lehet jó, ha Bochkor Gábor beszél a rádióból, aztán a mély durrogó hangját szeretnéd visszafogni valamivel, semmi másra. Manuális ekvalizer funkció ok, de én ezeket nem szeretem állítgatni.
    2.: Ezeket a fény beállításokat minden tesztben olyan szépen átugorják, hogy csak na. A fiatalokat lehet elvarázsolja, meglátásom szerint vér gagyi. Nem lenne baj a fény, csak hogy a legtöbb ez a villódzó gané. Vártam volna egy 100%-ra személyre szabható kezelőfelületet, de nem. Vagy villódzik vagy pulzál vagy vibrál vagy lüktet. Szerettem volna beállítani egy stabil vörös vagy kék színt, de esélytelen. Van egy másik szoftver, a Firestable, amiben talán van ilyen beállítás, de ezt nem raktam fel, de tán a hangszórók fehér fényét kikapcsolni külön ott se lehet.

Szóval szép meg jó, nekem tetszik a hangja és ereje is, de ezeket a hangbeállításokat sose fogom megérteni. Gyártsák le egy beállítással, a hangfal maximális tudásával, ahogyan a Dfine-t is és nem kell több. Nem tudtam eldönteni, hogy most vagy az EB funkciónál vették el a magasakat ami rontotta a térérzetet vagy a LS beállítás adott plusz közepet meg magasat (mélyek nem tűntek el), amivel nagyobb a térérzet, de a zene maga már nem az ami az eredeti hanem valami mókolás. Váltogattam a kettő közt, de passzolom. Egyszer ez volt az élvezhetőbb, egyszer meg a másik. Kellene még tesztelgeni, de egyelőre ez a meglátásom.

Új hozzászólás Aktív témák