Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
enusic/eivotor/leadzm soundcup-ban lehet/erdemes aksit cserelni?
-
B1T3
Topikgazda
válasz
attilam #10744 üzenetére
Ennyiért sokkal jobb ajánlat JBL Partybox 100, ha el tudsz tekinteni a vízállóság hiányától, illetve a nagyobb méretektől (azaz korlátozottabb hordozhatóságtól), márpedig az általad leírt felhasználási területnél ezek pont nem annyira fontosak. A Partyboxok sokkal jobban szólnak.
-
attilam
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy hangszórót venni mert sajnos ami eddig volt elromlott. Az egy kicsit komolytalan volt, de most kinéztem egy JBL Boombox-ot. A kérdés az, hogy érdemes ezt megvenni 90k körül, vagy ennyiért kapható jobb is esetleg? Többet nem nagyon áldoznék rá. Otthoni néha kültéri zenehallhatásra kellene esetleg néha "gyerekdiszkó"-ra a szomszédok nagy örömére. Köszönöm a válaszokat előre is! -
Newlachka
őstag
Sziasztok,
BT hangszóró szervizt keresek, tudnátok a Cordonon kívül ajánlani valakit? Nekem teljesen megfelel magán szerviz is.
köszi -
halalfalo
tag
Sziasztok!
30 ezer Ft körül mi manapság a legjobb hordozható, akksis BT hangszóró, ami kapható az országban?
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10739 üzenetére
Mondjuk úgy hogy a zenék talán 20% de képes rajta torzítani teljes hangerőn. Főként azért meglepetés, mert volt egy pár hangszóróm, de a Divoom onbeat 500 ami klasszisokkal olcsóbb kategória se torzítot maxon.
Igen azt a Anker én is néztem a motion boom nekem is fent áll mint választási lehetőség!
Talán a W-king D8/9 amit lehet kipróbálnák.
Vagy egy Onyx 7 ?Ha jön egyser.
Csak unokaöcsém kapot egy 30 wattos W-king D8 mini alternatívát. minit szülinapjára, és az állam fogtam teljes hangerőn milyen jól szól a méretéhez képest és nem torzítot. Erre fel nekem itt van a majd 3X drágább D Fine + ami teljes hangerőn vagy ahhoz közeli állapotban igen szépen torzít jó pár zenénél.
A Fő gond hogy kicsit bőngésztem az amazon véleményeket is, és nem én vagyok az egyedüli a problémával, sokan írtak nem túl jókat magáról a Dockinról.
Persze inkább csak az a szomorú hogy lényegében élőben jön elő egy hangszóró milyen is valójában.Most azért van rossz szájízem, mert ez a torzítás dolog engem elégé zavar és így én nem szeretek zenét hallgatni.
Lehet nem véletlenül volt leakciózva fekete pénteken 90 eurora......Talán annyit is ér valójában.
Igen a régi verzió 30 grammal nehezebb mint az új, más a hangszórórács anyaga a réginél ha nagyon mélyre megy képes a rács rezonálni.
Az új verziónál ezt kiküszübölték az anyag cseréjével, de az meg valami elektronika korlát miatt meg letorzít. (Talán a zajszürő az oka)
Sajnos a torzítás nállam pont az a réssz amire nagyon alergiás vagyok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #10738 üzenetére
" ... lehet kirpóbálom én is a W-kinget .D"
Én a Motion Boom-al vagyok így. Alan már összekóstolta a kettőt (és egy harmadik - számomra ismeretlen - cuccal). Számomra egyértelműen a Motion Boom a nyerő ...Egyébként érdekes az, amit a torzításról írsz. Ma már a legcsumpibb hangszóróban is meg szokták tudni oldani, hogy ne torzítson (max. nagyon durván visszaveszik a mélyet, ahogy nő a hangerő). Erre a Dockin-nál ne lettek volna képesek?
Ha, jól emlékszem, a régebbi verziónál azt írtad, hogy - talán a hangszórórács - képes berezonálni. A Plus meg betorzít? Ez kissé csalódás -
carl18
addikt
Na így hogy meg van lassan 2 hónapja a D Fine plus már jobban tudok róla véleményt formálni!
Havernak Xtreme 2 van azzal összemértük, mit mondjak a youtube review videóknak nem mindig szabad hinni.
Igaz online nem jön átt, de élőben azért sokkal jobban átjön egy hangszóró hangzása!
Szóval a D Fine plus azért 80-100% hangerőn jó pár zenénél letorzítja a hangot, olyan helyen is ahol a sima Sima eredeti D Fine nem torzítot: Példa erre( Paradiso Bailando RDV ) Mix:
Az eredeti D Fine teljes hangerőn erőteljesen szépen torzításmentesen szólt, de az új dockin kajak kicsit de torzít.Mai nap jól összemértük haveral a D Fine plust egy Xtreme 2 ellen, nem véletlen olcsóbb a Dockin. Sajnos valóban alul marad jó pár esetben az Xtreme 2 ellen. Néha a Dockin basszusa csak kong, és mint ha túl idómúlna. Basszusokban tisztán győztes JBL, sokkal finomabb lágyabb és mélyebbek a mély hangok.
A Dockin basszusa tény erős stb, de néha olyan érzéketlen és bizonyos mélyeknél nem igazán jó a végeredmény.Ettől függetlenül jó hangszóró A Dockin, de végső kunflúzió hogy azért a JBL még is csak ráver egy kicsit. De egy Onyx 3 is megfingatta mély hangok terén, nővéremnak van olyan ami sokkal mélyebbre megy és sokkal szebben is adja le a mély hangokat.
Gondoltam ha valaki a jövőben véletlen Dockin és Xtreme között vaccilál akkor majd könyebb lesz választani.
1-2 évig lehet el leszek a Dockinnal, de utána lehet kirpóbálom én is a W-kinget .D -
dethroner
veterán
válasz
Acélfarkas #10733 üzenetére
Köszi, belemerültem kicsit, de ez így nem az igazi
Ha lenne lehetőségetek kevesebb mint féláron JBL cuccot venni, mit vennétek? Vagy máshogy is feltehetném a kérdést, hogy ha pl a charge 4 26ezerért elhozható, van-e más gyártótól más termék, ami ugyanennyiért felülmúlja a charge 4-et? Nem elsősorban ez a kiszemelt hangszóró, csak ez egy elég népszerű darab és ezért hoztam a példát. De a lényeg, bármely JBL vagy Harman hangszóró ha kevesebb mint a feléért elhozható, annak az áráért kapok-e jobbat másik gyártótól? -
Acélfarkas
őstag
válasz
dethroner #10732 üzenetére
Itt össze tudod hasonlítani a hangzásukat.. A JBL-től is rengeteg szerepel a listában, csak le kell görgetni.
[Oluv's interactive speaker audio database]Spec alapú összesített adatbázisról nem tudok.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van valahol valami összehasonlító teszt és/vagy leírás, hogy az egyes JBL hangszórók mit tudnak, hogyan viszonyulnak egymáshoz? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #10729 üzenetére
Ritkán veszem figyelembe az arukereso.hu-n található vásárlói értékeléseket, de most neked talán mégis érdemes lenne. Én legalábbis ez alapján biztos valami más megoldás után néznék ...
Ja, meg 4k-ért két szobában szóljon a zene "360"-ban, de mono-ban? ... hááát ...
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok,
egy gyors kérdés (mert nem találtam a neten releváns összehasonlítást).
Van egy Bose Soundlink III hangfalam, ami szép, meg jó, de Bluetooth-os és sajnos nem tudja a "Multi Room" opciót..
Viszont amit néztem és tudja a Multi Room-ot és ráadásul WIFI-s, az a BeoPlay M5 hangfal.
A kérdésem az lenne, hogy van valakinek tapasztalata az M5-el? Az már önmagában hogy WIFI-s, jobb hangzást fog biztosítani? (Főleg Sptofiy Premium-ot hallgatok rajta).
Illetve maga a hardwer is jobb a BeoPlay-nél?
Info mindkettőről:
köszi
-
B1T3
Topikgazda
válasz
2ofthem #10726 üzenetére
Sajnos nem tudom, de ha még nincsenek is, mert vadiúj modellek (a 30-as gen 2 verziója még online sincs is a magyar oldalon), valószínűleg ki lesznek állítva.
Apró szépséghiba a 30-asnál, hogy aksiról nem tud üzemelni, egyébként dicsérik a tesztekben.
A 20-asnak is pozitív fogadtatása volt (még Oluv részéről is), egyedül a magas tartomány esik be egy kicsit hamar, de összességében jó cucc még az aksi felárát is rászámolva. Ha egyszer valaha lesz rá online akció, nem kizárt, hogy beruházok egyre. -
B1T3
Topikgazda
Megjelent az IKEA Eneby 20 és 30 második generációs verziója.
A specifikációik megegyeznek a korábbi verzióéval, viszont ezek már támogatják a sztereó párosítást, ami mindenképpen hasznos adalék.
-
<Adamsky>
nagyúr
A legtöbb helyen azt írják, hogy reset, és után próbálj hamarabb csatlakozni, mint a szomszéd.
“Is there any way to prevent my neighbor from connecting to my speaker?"
The only way to fix this is to reset the Bluetooth connection , and then pair your own device to it before your neighbor gets the chance to. To reset, press and hold the Bluetooth button of the ONYX STUDIO 2 for 3-5 seconds. After a reset, at this time I would recommend that you pair your own device to the ONYX STUDIO 2. From this point forward, if you want to pair the ONYX STUDIO 2 to another device, you will have to press and hold the Bluetooth button in order to put it in pairing mode. So your neighbors will not be able to pair to your ONYX STUDIO 2 anymore.Sajnos nem Te vagy az egyetlen aki emiatt szív.
-
imis
senior tag
Van egy harman kardon aura hangszóróm. A gondom az hogy minden korlát nélkül rá tud jelentkezni akárki. Csináltam resetet, de ez nem segít. Sajnos egy jó szomszéd felfedezte ezt rést és úgy gondolta, hogy biztosít egy kis zenét. Volna valami ötletetek?
-
carl18
addikt
Itt nem az akkumulátor a fő probléma, például ha az aktiv mélysugárzó egyike adja meg magát az már igen zsebbe nyúlos lesz.
Alaplapról nem is beszélve, mert az se fogják gombokért javitani/cserélni.A JBL-nek se célja hogy az első generáció örökre menjen, mert ki veszi meg az utodot ha a régi is müködik?
-
carl18
addikt
hogy emlitenék már meg a mai tesztek az ilyesmit?
80% fizetett sponzoráció, ahol a téma hogy az adott hangszórót minél gyorsabban értékesitei lehesen.
Más felől a gyártó is csak a garancia ideig bizig a termékében, utána gyakorlatilag szabadon engedik a terméküket mert úgy is jön az új generáció.
Lásd a itthon sok helyen még JBL termékekre is 1 év garanciát adnak. Pár webáruházban megnéztem hol mennyit adnak rá.
Persze nyilván van olyan dolog ami biztosan elhasználodik(akkumulátor)
Hát meg főként a másik gond hogy a potalkatrészek árak is igen tetemes. JBL Xtreme akku 15-20E forint, és ez csak akku.
Ezért szeretem Alan Rossi videóit, ő általában tesztekben feltüntet minden adatot. Akku feszültség/volt mértéke, vagy hogy teljes hangerőn mennyit megy az adott hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... meg sem említik sehol a tesztekben?"
Nem csak ott nincs szó, de egyik gyártó oldalán se láttam még ezzel kapcsolatban infót. Egyébként borzasztó, hogy sok esetben úgy kell összevadászni a készülék rendes / részletes specifikációját, mert a gyártói oldalon csak bazi nagy reklámok vannak azzal kapcsolatban, hogy így vízálló, meg úgy party hangszóró, stb. Nagyon tud dühíteni -
cdm12
tag
Szevasztok! Egy JBL GO 3 vásárlásán gondolkozom mert ár érték arányban egész jó, de aztán lehet hogy itt majd lebeszéltek róla. A kérdésem az lenne hogy gépekkel párosítva YT-ozásra Netflix-ezésre is alkalmas e, vagy csúszik a hangja. Ezeknél a hangszóróknál (és most nem csak a fentebb említettre gondolok) mennyire szokott ez probléma lenni?
-
2ofthem
aktív tag
-
hcol7
senior tag
válasz
2ofthem #10708 üzenetére
hali,
ha mar mhc-v11, akkor nezz ra a gtk-pg10 re is. vmiert 60ert viheto euronicsbol (magat az uzletlancot gyulolom, ugyh veletlen sem reklamoznam), mikozben mindenhol mashol 100k korul van. optical in nincs benne, cserebe bt 5.0, teljesen problemamentes csatlakozas, akar tobb eszkozrol is felvaltva. froccsenes allo raadasul. majdnem egy eve hasznalom, es meg vagyok vele elegedve.
nem tud vilagitani, aminek kulon orultem.
ha mindenkepp kell negativum, akkor annyi, hogy a felhajthato teto tamaszto gumibakjai konnyen kiesnek a sarkokbol.
[link]
udv, -
2ofthem
aktív tag
Sziasztok!
Olyan hangszórót keresnék amit 90%-ban tv-vel használnék, filmek - spotify, de ha szükséges tudjam magammal vinni barátokhoz. Hangerőben a partyboxok szintjében gondolkozom. Nem feltétlen kell hogy akksis legyen. Néztem az Xboom szériát az LG-nél aminél találtam optikai csatlakozást, viszont sok negatív visszajelzést olvastam a bluetooth hibáiról. Sony-k nagy általánosságban tetszenek, MHC V11-et hallgattam meg a Media Markt-ban, viszont itt is, illetve máshol is olvastam negatívumokat magáról a hangzásról, illetve hogy hamar tönkre megy. JBL jól szól, de erősen túlárazott terméknek gondolom. Tudnátok adni pár tippet, mit lenne érdemes még megnézni/meghallgatni?
Köszi!
-
Smile8822
senior tag
-
carl18
addikt
Üdv!
Hát ezt modelje válogatja, ha az akkut használja töltés közben is akkor igen valóban hazavághatód vele az akkumulátort.
Sajnos a mai hangszórók nagy része kizárolag akkuról megy, a Harman Onyx széria, JBl Xtreme széria kapott hálozati módot.
Azaz ott töltést közben is lehet hosszú távon zenét hallgatni, az akku megpurcantása nélkül.
Amúgy inkább a gyártó oldalán érdemes a gyártót kérdezni, ott leirják még is ők mitt ajánlanak. -
B1T3
Topikgazda
válasz
Smile8822 #10704 üzenetére
A 100 egy aksis cucc, a 200 pedig a 300 aksi nélküli verziója. Szóval döntsd el, mire van szükséged, a hordozhatóságra (ez esetben 100), vagy a benne rejlő potenciálra (ez esetben 200, mert bizony hangerőben jobb, illetve a mélyben is több a tartalék).
Ha komolyan vásárlást tervezel, azért érdemes nem csak az árukeresőig eljutni az összehasonlításhoz.
-
Smile8822
senior tag
Sziasztok.
Bluetooth hangszóró vásárlása előtt álok és Panel lakásba szeretném használni leginkább.
És a JBL PartyBox 100 és a JBL PartyBox 200 között gondolkodtam de nem tudom melyik lenne jobb vétel ha jól láttam a 100 as nak nagyobb teljesítménye van és olcsóbb is ezért érdekelne hogy melyik lenne a jobb mert a 200 as drágább és gyengébb a teljesítménye is. -
Prien
addikt
Elektronikához konyító felhasználókat kérdeznék, ha 8 órán keresztül töltőről (hálózatról) megy a bt hangszóróm, kicsinálom az akkut?
-
carl18
addikt
Igen akkor jó tudni a Sony fejlődött megint!
Igen a Charge 5 marad mono, csak a magas sugárzó lesz a frissités.
Na meg a kérdés hogy hangolják be, de a 2 utas hangrendszer mindenkép segit a hangzásban.
Igen szerintem is az XB23 a szégyenfolt ebben a szériában.
Az akku is egy 1X18650-es cella, nem tudom ezt hogy gondolták.
Meg hát a hangzása tesztek alapján se igazi, nekem nem nyerte el a tetszésem.
Tribit Maxsoundplus például sokkal jobbnak tünt.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest