Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
carl18 #10687 üzenetére
Élőben is jobb az XB33 a Charge 4től. Utóbbinak kevesebb közepe és harsányabb magasa van. Sajnos a Charge 5 is monó maradt a plusz magas sugárzótól függetlenül, de tudja a TWS-t.
Az XB23nak pedig csak a közepe említésre méltó, amúgy nagyon vérszegényen szólal meg és véleményem szerint csúnyácska is. :D -
poncso86
csendes tag
https://drive.google.com/file/d/10QrRixvOSmhYPAiFdvSNXmJIYrdqz-Dw/view?usp=drivesdk
Csináltam egy hangfelvételt mobillal oluv papa teszt zenéivel, a linken keresztül meg tudjátok hallgatni.
Visszahallgatva a fejhallgatómmal kicsit túl búgónak éreztem a basszust, "élőben" nem volt ennyire aránytalan. Talán a teló mikrofonja és/vagy a fejhallgatóm eredménye. -
poncso86
csendes tag
Pótlom, nem volt időm sajnos hosszasan írni.
A hangja elég korrekt, főleg ahhoz képest, hogy első munka volt. Hangerőben nincs hiány, és mélyre is szépen lemegy, nyilván meg vannak a korlátok a 10cm-es hangszórók miatt, és ugye ebben nincsen dsp.. :D A lábdob, basszus gitár, bőgő stb, tehát az igen mély hangot kiadó hangszerek szépen kereken szólnak rajta, de feljebb haladva, még a mély frekvenciatartományban érzek némi hiányt. Aztán a közép és magas tartomány megint rendben van.
Akusztikus, hangszeres zenék, ének pl kimondottan szépen szólnak rajta.
Én már elég sokat próbálgattam, még a reflex cső tesztelgetésénél is, megszokott zenékkel, és mivel van összehasonlítási alapom, így nyilván jobban kihallottam a különbséget vagy hiányosságot. Valószínűleg egy random bárkinek megmutatom aki először hallja és nem teszteli mindenféle zenével és nem hallgatja össze egy komolyabb cuccal, akkor az azt fogja rá mondani, hogy jól szól.
De lehet az lesz a legjobb, ha egy videót majd készítek róla otthon. -
poncso86
csendes tag
Sziasztok! Sok-sok hangszóró megvásárlása után (korábban írtam róluk) kedvet kaptam egy saját elkészítéséhez is. A ház alapja egy régi orion 420a rádió lett. A végeredmény 2x30W, 10cm-es szélessávú pioneer hangszórók, bluetooth és aux kapcsolat, bass-reflex ház.
Itt pedig a végeredmény: -
carl18
addikt
Alan Rossi videója alapján én is a Sony SRS XB33-at venném Charge 4 helyet. Sokkal jobban szóltak a Sonyn teljes hangerőn a Rock zenék mint a JBL vetélytársán.
Talán a legkisebb testvérük a Xb23 az egyetlen amit nem vennék.
Nem tudom irtam-e már de jön a Charge 5 is majd, a fő különtbség hogy kap egy magas sugárzót is. Igy biztos javit majd valamit a hangképeN!Kiváncsi vagyok a Sony mikor jelenti be a hangszórói utodját, SRS XB34?44?
-
carl18
addikt
Hát ha a szivedhez nőt is ki használod akkor nincs is értelme eladni!
Mondjuk igény esetén a XB33/43 összeköthető?
Azért kültéren úgy lényegesen javulna a hangerő!Én is megszoktam a D Fine plus hangját, és kültéren is igen jólt meg állja a helyét. JBL mellé is oda lehet rakni bátran, haverom Xtreme 2 tulaj szerint jobb a D fine plus.
-
mjani1172
addikt
válasz
Becks1987011 #10679 üzenetére
Sajnos nem tudod megoldani. Nekem is jbl van, elég hülye megoldás. Ha egyszer valaki rácsatlakozott akkor szívás.
Egyébként is az, nekem állandóan csatlakozik hozzá a telefon,főleg ha nem akarom, bekapcsol és miközben a garázsban hallgatnám a zenét megszólal a szobában. -
mcs
veterán
Éppen a Sony XB33at hallgatom, mert a 43 töltés alatt van. Nincs szívem eladni a 33at, annyira szemtelenül klassz ő is. Megy a melós szatyromba, és esti műszak után felborítom vele a város rendjét.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Becks1987011 #10681 üzenetére
A csatlakozás és a párosítás (új készülék felvétele) két külön sztori. Legalábbis a kézikönyv szerint utóbbihoz meg kell nyomni a távirányítón a bluetooth gombot. Ha, mégsem így működik, és folyamatosan scan-el, akkor sajna sok mindent nem tudsz tenni. Ez egyébként egy roppant idegesítő dolog, amire mintha a gyártók nem is gondoltak volna, pedig nagyon evidens (lenne).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Becks1987011 #10679 üzenetére
Pairing módban hagytad? Vagy épp mikor próbáltál rá csatlakozni, akkor a szomszéd volt a gyorsabb?
-
Becks1987011
csendes tag
Sziasztok!
Van egy JBL Bar 2.1 es hangfalam és azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudom megoldani azt hogy ne tudjon akárki a hangfalhoz csatlakozni bluetoothon keresztűl mert nagyon bosszantó amikor az alattam lakó egyszer csak rácsatlakozik?!
Köszönöm előre is a segítséget! -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #10676 üzenetére
Elengedtem a Tribitet, főleg, hogy nem is kapható sehol szinte
Eldöntöttem, hogy Life q30 lesz, a type-c, az app használata, és a nagyobb fej mérete miatt.Én eddig headsettel futottam, az mindig ki akart esni. most egy tws haylou gt1-el, ez már sokkal jobb, de időnként ez is mozog, és ha kicsúszik, elmegy a basszus. Lehet, hogy az összes ágyba dugós ilyen, hogy a fül akusztikáját használja ki a mélyekhez, de gondoltam egy sportra fejlesztett füles csak jobb lehet, ráadásul mindenki ilyenek vezetékes fülesekben edz, ennyi ember nem tévedhet
Amúgy utálom az agybadugós cuccokat, de igazából nincs más lehetőséged szinte, legalábbis ebben a 20-30 USD ársávban, valami meg kell... egyébként közben el is tűnt az a bolt az aliról, aki Törökországból küldte volna az olcsó ankereket 🙂
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #10675 üzenetére
Az XFree Go-t engedd el! Tudom, hogy még én is azt mondtam egész jó, és jó is, de csak ahhoz képest. A Q30-as drágább, de nem annyival jobb, hanem sokkal. Ha kell, akkor tud ez is úgy szólni (túltolt basszus), mint az XFree Go, de akár szinte teljesen semlegesre is be lehet állítani a hangképét. Nagy ötlet volt anno az Anker-től ez a készülék memóriájába menthető eq. A Soundbuds flow-ról nem tudok nyilatkozni. Sose vennék "vezetékes" bluetooth fülest.
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #10674 üzenetére
Jaja, igazad van, közben észrevettem azt is, hogy új bolt, Dec 21 én alakult, 0 visszajelzés, semmi tapasztalat nincs még róla.
Igazából úgy indultam, hogy 30-40usd, Tribit xfree go, de mire rászántam magam, eltűnt, ekkor találtam rá az ankerre, de a keret max a q20ra futná, így mikor megláttam a q30ast ugyanabban az árban, már nem láttam semmit a lila köd től, csak hogy Törökország, és free shipping
Köszi a q30as tapasztalatokat, még gondolkodom rajta, hogy megéri-e nekem azt a különbséget, amiből majdnem kijönne egy Soundbuds flow is -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #10672 üzenetére
" ... az alis Anker shop olcsóbb lett ... " - jó ideje
" ... megremegett a kezem a life q30-on ... " - nekem van. Csak ajánlani tudom. Hangminőség kategórián feletti, és ugyanúgy testreszabható a hangzás, mint a Motion+ estén. Illetve jobban, mert itt több custom eq is elmenthető, valamint a gyári hangképekhez is hozzá lehet nyúlni (vagyis nem muszáj mind flat eq-val kezdeni a "hangolást")
Ja, igen! A kérdésre a válasz. Én a török shop-ot nem erőltetném. Ahogy írod, nem Eu, valamint nekem olyan nagyon nem is tűnik megbízhatónak.
-
Cyborg
őstag
[link]
66 USD free shipping Törökországból rendelve a Motion Plus??
Ezt látta már valaki? Épp nemrég fedeztem fel, hogy az alis Anker shop olcsóbb lett, mint az amazon.de, mert lett lengyel raktáruk, erre tessék, ezt találom
... megremegett a kezem a life q30-on, annyi itt, mint az Anker shopban a q20-as. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Hozoltan #10667 üzenetére
"Kintről rendelések nem az erősségem ... "
Pedig érdemes lenne rágyúrni.
Akár Motion Boom mellett (ami itthon ugye nem kapható), akár az Earfun Uboom mellett dönt a hölgy, kintről, utóbbi is olcsóbb (most 58,19 Eur, ami ~21e Ft szállítással, ha pedig van német v. osztrák cím, ill. aki behozza onnan, akkor még olcsóbb). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Hozoltan #10664 üzenetére
Esetleg Soundcore Motion Boom? Nagyobb és drágább (mint az Earfun), de annyival szerintem jobb is. A Motion+ szerintem nem neki való. Lehet éppen hordozni, de sokkal kevésbé "buli hangszóró" mint a Motion Boom. Utóbbinak van rendes fogója, és úgy általában ellenállóbbnak tűnik mint, a Motion+.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
asdddsa #10658 üzenetére
3. verzió: vm. bluetooth hangszóró jack bemenettel és egy különálló filléres FM-rádió.
Tudom nem egy készülék de talán így a "térerő-vadászás" is könnyebb (a kis rádiót lehet ide-oda mozgatni, amíg a vezeték engedi). A link-elt EarFun Uboom pedig egy elég jó 360°-os hangszóró (van itt pár embernek). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pataslogeza #10657 üzenetére
"Ez ilyen volt a mediamarktban is ... " - egy másik példány? Gondolom nem az utolsót vitted el.
" ... hallom is, de olyan minimális, hogy csak akkor veszem észre, ha direkt arra figyelek ... "
Van ezen a csudán bass / treble, megabass, és EQ. Tegyük fel, hogy mindegyik csak 6 dB-t állít. Akkor is a végállások között a tök süket "Józsi bácsinak" is hallania kellene a különbséget. Erre írtam, hogy szvsz. a tied hibás. Írtál a többi tulajok valamelyikének? -
asdddsa
tag
válasz
pècsimunkás #10653 üzenetére
Szétnézek majd a régi telefonok között, vagy tényleg egy régi MP3 lejátszó lesz. USB FM vevőt nem igazán találtam.
<Adamsky> valószínűleg úgy lesz, ahogy a kolléga írja. Az Amazonon lévőt megpróbálom valami rádiót tudó eszközzel kombinálva. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
<Adamsky> #10656 üzenetére
Igen kellene, és hallom is, de olyan minimális, hogy csak akkor veszem észre, ha direkt arra figyelek, különben fel sem tűnik, hogy állítom a hangszínt. Ez ilyen volt a mediamarktban is amikor ott kipróbáltam, csak azt hittem majd a távkapcsolóval be lehet állítani, de távkapcsolóval sem lehet, azzal is ugyanolyan.
Ha az enyém lenne már szét szedtem volna, hogy megnézzem mit lehet csinálni vele, de nem magamnak vettem, így nem akarom szétszedni hogy tesztelgessem.
Amugy 55ezer ft a mediamarktban, én azt nem mondanám olcsónak. Persze ez attól függ mihez viszonyítjuk. Egy partybox 1000-hez képest olcsó, de egy magyar átlagfizetéshez képest egyáltalán nem olcsó.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pataslogeza #10651 üzenetére
" ... szinte semmit nem változik, sem a magas, sem a mély."
Keress rá itt a topic-ban. Van pár embernek ilyen. Az egyiknél még emlékszem is, hogy ő külön kiemelte, hogy a távvezérlővel tudta igazán jól "belőni" a hangzást. Élek a gyanúval, hogy a tiéd hibás. Ugyanis olcsó cucc ide, olcsó cucc óda, azért egy hangszínállításnak kellene hallani az eredményét.#10652 asdddsa
Majd gondolkodom rajta, hogy mi jöhetne még szóba...
Amit sky11 írt, megfontolandó!#10654 tranceplanet
A PowerAMP szuper cucc (én is első között vettem meg, sok-sok évvel ezelőtt, de sajnos "csak" egy offline player). -
pataslogeza
aktív tag
válasz
tranceplanet #10654 üzenetére
Kössz!
Kipróbáltam, ezzel valóban jobban szól, de jónak így sem mondanám, és csak a telefonról érkező zene hangját lehet állítani, a beépített rádió ugyanolyan szarul szól.
Valamit belül az erősítőjén kell állítani, vagy kicserélni, hogy normálisan szóljon. -
tranceplanet
addikt
válasz
pataslogeza #10651 üzenetére
Poweramp lejátszó androidra! Évek óta használom, megérte a vételt pár száz forintért, olyan hangzást állítok be, amilyet akarok, durván testre lehet szabni.
-
asdddsa
tag
válasz
<Adamsky> #10650 üzenetére
Sajnos igen, az FM rádió nem nagy választékot eredményez.
Van okos telefon, wifi viszont nem mindig van(szobafestő), attól függ hogy hol dolgozik. Mobilnetet gondolom zabálja az online rádió.
Játszik külföldi rendelés is, Amazonon beszerezhető termék előnyben mivel Németországban lakom, de máshonnan beszerezhető is jöhet. -
pataslogeza
aktív tag
Vettem egy sal par220bt hangfalat. Hangereje és a rádió elmegy, de a hangja már az epp csak elfogadható kategória. Már a mediamarktban feltűnt kipróbáláskor, hogy nagyon mély a hangja és nem tudtam magasabbra állítani. Gondoltam majd a távirányítóval lehet, de azzal sem lehet. A kijelzőn kijelzi hogy állítpm a hangszínt, de a hangja szinte semmit nem változik, sem a magas, sem a mély. Ez a nagyon gaygi előerősítő miatt lehet.
Kérdésem, hogy lehet ezzel valamit kezdeni? Valaki szedett már szét ilyen hangfalat? Arra gondolok, hogy talán az erősítő nyákján lehet 2 potmeter amivel a mélyet-magasat lehet állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest