Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
Sziasztok!Asus n61vn laptop alaplapjához szreetnék moddolt biost letölteni, hogy mac-et tudjak rá tenni.Valaki tudna küldeni egy linket mert sehol nem találok.
-
Sucuka
senior tag
Szia!
Ha abban is ugyanez a Winbond chip van akkor meg tudod csinálni HOT-SWAP megoldással,
de ha netán másik van benne, akkor is sikerülhet.
A méret a lényeg:
Ez a chip 4 megabites, azaz 512 kbájt fér bele. A címzés miatt célszerű olyan lapban próbálni az újraírást, amiben hasonló méretű flash van: pl az SST49LF004 is ugyanekkora kapacitású és a PMC Pm 49FL004T is, tehát ezekkel próbálkozz.Üdv!
-
MaSzKa
senior tag
Sziasztok!
Ide is leírom:
Van egy ilyen alaplap Asrock ALiveNF6G-DVI ami bios frissítés közben lefagyott és nem indul.
Winbond W39V040BPZ PLCC bios van benne.
Ha átraknám egy másik márkájú alaplapba ami egyidős vele (Ha ugyanilyen típus akkor tudom, hogy lehet írni) akkor elképzelhető, hogy tudnám azzal újraírni. Vagy nem ajánlott, mert nem megoldható így? Esetleg ha abban is Winbond chip van akkor megfelelhetne?Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
Sucuka
senior tag
válasz
djcsabi89 #1795 üzenetére
Én tudok segíteni mindkét lap felélesztésében, ha nem akarsz vele sokat szenvedni.
Elképzelhető ugyan, hogy az Asrock 775V88+ BIOS-át meg tudod írni a P4P800-X ben, de lehet hogy nem, nehéz ezt így megmondani sokmindentől függ, amik főleg elektronikai tényezők, és közük nincs a számtech-hez (pl chip típus, és az azt kezelő interface-ek a lapokban stb.)
A 4CoreDual-VSTA viszont már necces, azt nem fogod tudni megírni a P4P800-X segítségével, de még a másik Asrock-al sem, mert nagyobb a BIOS-chip kapacitása, és az Asus alaplap nem kezeli. -
djcsabi89
csendes tag
sziasztok.
frisitetem egy asrock 775v88+ alaplapon biost windows alatt a frisités sikeresen lezajlot a program szerint.de mikor újra inditotam a gépet akkor nem indult el és nem reagált semire.
nincs ijen alaplap a környéken.mijen lapba tudnám megírni a biost?vagy mit tudnék csinálni vele?
és van egy asrock 4CoreDual-VSTA este ki kapcsoltam a gépet és másnap nem idult el.nem pörögnek fel a ventilátorok nem reagál semmire csak az egér világit.a bios jumpert rádugtam hagytam rajta hogy biztos veszen el minden kivetem az elemet is utána de semmi eredmény.
ha valaki tudna segiteni nekem a bios írásal és a 4CoreDual-VSTA -val kapcsolatban az írjon bátran. -
Sucuka
senior tag
Ezt egyáltalán nem javaslom!
Indoklásom a következő:
Egy esetleges BIOS-jelszavazáskor nem csak a BIOS-ra kerülhet jelszó, hanem a HDD-re is, és ha véletlenül ez a jelszó elfelejtődik, nincs az a szaki, aki lekódolt winyóról visszahoz bármilyen adatot, ha pedig mégis, akkor csillagászati összegekért.Ha jót akarsz magadnak, akkor elfelejted ezt a BIOS jelszó dolgot, sok bosszúságtól kímél majd meg...
Javaslom inkább a Windows-t jelszavazd le. -
laj7
csendes tag
Hello, van nekem egy biostar TA790GX 128M alaplapom és windowsból biost frisitettem, de sajnos nem fleselte meg jol és hibát irt ki. utánna ujrainditás után már nem kapcsol be a gép, csak felpörögnek a ventik és kész.Mit lehet vele kezdeni?Sürgös lenne.Köszi.
-
laj7
csendes tag
Hello, van nekem egy biostar TA790GX 128M alaplapom és windowsból biost frisitettem, de sajnos nem fleselte meg jol és hibát irt ki. utánna ujrainditás után már nem kapcsol be a gép, csak felpörögnek a ventik és kész.Mit lehet vele kezdeni?Sürgös lenne.Köszi.
-
ubid
senior tag
Helló!
A következő kérdésem/ kérésem lenne!
A szóban fogó laptoppal kapcsolatba :
Dell Inspiron N5010-es laptop!
Szeretném az egész gépet lekódolni, szóval BIOS jelszót kérni!
De foggalmam sincs hogy hogyan kell!
Valaki tudna adni egy kis helpet!
köszi szépen !
-
bundiku
csendes tag
Sziasztok!
Remélem itt tud valaki segíteni! Adott egy HP pavilion dv6636nr típusú laptop. A laptopon végre lett hajtva egy BIOS upgrade (HP hivatalos oldaláról). Na, azóta nem kapcsol be a gép, nem reagál semmire, ledek nem villanak fel. Egyedül a töltőt mikor rádugom, akkor a töltő csatlakozójánál jelzi, hogy van töltés.
Lehet valahogy "downgrade"-elni a BIOS-t? Vagy van esetleg valami alternatív megoldás?
Köszi a válaszokat! -
holecsko10
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap felfrissítettem a Gigabyte GA-M720-US3 Rev.1.0-ás alaplapomat F2-ről F6-ra.
Egy AMD Phenom II X4 940-es CPU-m van benne és nem régiben rakattam bele
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT KHX8500D2K2/4G.Az alaplap támogatja az 1066Mhz-t, de Windows 7 64 bit alatt mindig kék halált kaptam amíg az F2-es BIOS volt fent. ITT van egy kép róla.
Csak is 800 Mhz-en volt jó.
Amint felfrissítettem a BIOS-t F6-ra jó lett a ram 1066Mhz-en meg szűntek a probléma, de indításkor kattogást hallok, mint ha a Wincseszterek kattognának fekete kép 43 másodpercig csak utána tölti be a BIOS-t addig nincs kép. Ezután betölt mindent és rendben fut a gép igaz a Windows 7 lassabban tölt be mint amikor még a F2-es BIOS volt fent.Valaki meg tudná mondani, hogy miért, csinálja ezt a gépem?
Ajánlatos lenne inkább visszarakni a régi F2-es BIOS-t és csak 800 Mhz en futtatni?Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
poffsoft
veterán
válasz
Balogh18 #1779 üzenetére
nyilván a legmagasabb verziót, ha jól látom az 1.8.
amúgy mindegyik a laphoz való, teljes kínálat.
A legutolsó meg maga a flasher lesz szerintem.(WinSFI flash tools for RS780G Flash tools for RS780G
Amúgy kell a flasher, a bios, meg esetleg (ma már nem annyira) a dos bootmedia (de win alól is töklletesen megy, csak ésszel kell csinálni) -
lada2.0
csendes tag
válasz
BluEyes #1782 üzenetére
helo
először is köszönöm a válaszod, de nekem az a problémám hogy sehol nem találok hozzá bios frissitést és igy nincs mit feltöltenem, azért írtam hogy sokat kerestem de még sehol nem találtam erre a lapra valót , néztem a gyár honlapján is nem találtam, ha valaki talál vagy lenne neki akkor egy linket vagy e-mailben eltudná küldeni az jó lenne. -
BluEyes
őstag
válasz
Balogh18 #1781 üzenetére
Józan parasztész sokat segít ilyenkor.
A legfrissebbet kell felrakni ha már frissítesz, az pedig a legutolsó dátumú, legnagyobb verziószámú.
A letöltött fájlban van egy dosos meg egy windózos könyvtár, ki lehet találni, hogy melyik mire való.
Én a windózossal nem kísérleteznék, inkább a Dosossal csinálnám. Ehhez nem kell mást tenned, mint csinálni egy bootoló pendrájvot pl. a bootflashdos progival, rámásolni plusszba a bios Dos könyvtárából a 4 fájlt, majd mehet a bootolás a pendrájvról, elindítod az ami.bat-ot, és megvárod míg elkészül. Kábé ennyi.
A BootFlashDos-t nem a pendrájvra kell másolni, hanem a merevlemezre menteni, és elindítani, a gyorsformázást bepipálva. -
lada2.0
csendes tag
helo mindenki
nekem van egy ga-8isxt-fs rev:1.0 típusú alaplapom amiről letörölték a cmos-t vagyis áttették a dzsampot és beindították, nekem ehez a laphoz kellene bios frissítés vagy a gyári alap bios hogx feltudjam tölteni rá. bios ver: 8isxt fsc.f3 bios chip tipusa: phoenix d686 bios 1998
én már nagyon sokat kerestem de nem jártam szerencsével, gondolom itt gyakorlottabb emberek vannak és hátha tudnak segiteni
előre is köszönöm -
Balogh18
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne hogy van egy JW RS780UVD-AM2+ 128M alaplapom.BIOS-t szeretnék rajta frissíteni ezt hogy tudnám végre hajtani mert ehez a laphoz nem találok leírást.Illetve melyiket kellene feltenni ezek közül [link] mert van itt egy pár db.
A válaszokat köszönöm
-
sgergi
veterán
Az első azt állítja, hogy hány foknál induljon be a venti, míg a második, hogy az előző értéknél milyen gyors legyen a venti.
Slope PWM value: - azt jelenti, hogy hogyan szabályozza a ventit. Minél több annál hamarabb emeli max fordulatra, ha minden igaz. (1 fok hőmérséklet-növekedésre hány százalékkal forogjon többet a venti)
Delta temp: Azt állítja, hogy az előző értéknél hány fok eltérésnél növelje a venti fordulatszámát.Nem biztos, hogy ezek pontosan így vannak. A legjobb megoldás, amit eddig is csináltál, hogy próbálgatással állítod be.
-
ugux
tag
Sziasztok,
Van pár menupont venti szabályozásnál ami nem világos, tudnátok segíteni?
CPU Hűtő - Arctic Cooling Alpine 7 GTBIOS - Pheonix Award
Menüpont: PC HEALTH/
- PWM Start temp (most 34 fok)
- Start PWM Value (0-127) - Most 38
- Slop PWM Value - most 2
- Delta Temp (C) - most 2az kérédés, hogy ez most így jól van-e beállítva, illetve, hogy pontosan melyik menüpontban mit szabályozok. (főleg az utolsó 3 érdekelne) Most próbálgatással állítottam be ezeket az értékeket.
Köszi a segítséget előre is. üdv
-
klambi
addikt
olyan gondom lenne hogy bios jelszó van beállítva 1 dell minin, és nem tudni a kódot, ezt lehet valahogy orvosolni??
-
Domike84
csendes tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!!
Segítségre lenne szükségem!
Keresek Toshiba L30-134 biost. A lényeg hogy ne a V3.10 legyen (2007.10.24).
Régebbi biost nem találtam sehol
ha esetleg vkinek van ilyen laptopja és tudna csinálni egy mentést róla azt meg köszönném!
Üdv
D -
ela
tag
Békés ,Boldog és Gazdag Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársamnak.
ela
-
Sucuka
senior tag
Akkor erre személyesen a "mester" válaszol
:
Amennyiben elsőbbségi küldeményként tudod küldeni a holmit (lehet az egész alaplap, de lehet csak a BIOS IC is, ha kivehető), és ez pl hét elején történik, akkor jó eséllyel az adott hét második felében már vissza is kaphatod a cuccot.
Gyorsabban csak úgy megy, ha lehozod Zamárdiba és megvárod
úgy kb 15-20 perc (amiben persze nincs benne a szállítási idő).
-
poffsoft
veterán
És mivel kissé túl szerény vagy:
Sucuka kolléga javítóműhelye -
Sucuka
senior tag
válasz
poffsoft #1762 üzenetére
Dryman a legutóbbi sok privátra sem válaszolt. Így aztán akik bíztak abban, hogy ő megoldja a bajukat, azok nálam kötöttek ki.
Akik az ő hirdetését nézik, azok hamar rájönnek, hogy nem csinálja (befejezte) valamiért. (Az okát nem tudjuk, nem nyilatkozott róla nekem sem). Egyébként ha mégis flash-elni kéne, szóljatok, megbízhatóan, gyorsan, és garanciával dolgozom, mellesleg nem holmi olcsó Willem-epromégetővel, hanem professzionális gyors flash-programozókkal. -
poffsoft
veterán
1. Format a floppy disk with
format a: /s2. create a new file named
autoexec.bat
on that disk and put the following line in itAwfl833d.exe W7025nms.1d0
3. save the file
4. copy the files Awfl833d.exe and W7025nms.1d0
to the floppy disk5. put the floppy into you floppy disk drive and reboot the machine
If your Flash-Tool or BIOS-File is named differently,
change the line in the AUTOEXEC.BAT file to match your needs.gugli barátunk dobta ki...
benne van az összes file ami kell (letöltöttem vagy 5 verziót, és mindegyikben benne van a flasher, meg a rom is.... -
ko9
addikt
válasz
poffsoft #1762 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, írtam Dryman-nek egy PÜ-t, hátha tud ő segíteni.
Amit barátunk nekem dobott, hogy a megfelelő rom fájlt az msi supporttól kapta meg a dolgozó (igaz, már vagy 5 éve), amivel helyreállította a livesupport áldásos tevékenységét.
Esetleg nem tudnád megkérdezni tőle, hogy nincs e meg neki valahol az a bizonyos "megfelelő rom fájl"? Fórumon is keresgéltem, MSI hivatalos fórum stb, de mindenhol azt írják, hogy rakd fel a csatolt ROMot a csatolt programmal egy flopira, rakd be és megcsinálja.
Csak konkrétan sehol sincs a csatolásMellesleg igen, ellenőrzi a floppy-t, kipróbáltam, de sajna gondolom megfelelő adat hijján, továbblép.
-
poffsoft
veterán
Ennyitől nem sértődöm be.
De mint ko9 kolléga is említette, megguglizta már a problémát, nem sok haszonnal.
Amit barátunk nekem dobott, hogy a megfelelő rom fájlt az msi supporttól kapta meg a dolgozó (igaz, már vagy 5 éve), amivel helyreállította a livesupport áldásos tevékenységét.
Amúgy személyes tapasztalatból tudom, mennyit ér a neves gyártók supportja, nem kell elmesélned.
Másrészt pl. Drymen is rendelkezik/ett a megfelelő biossal, itt a ph-n van egy-két topik a témával.
A flash témát meg már tudtommal elutasította ko9, bár tudom, hogy egy idő után már csak az megoldás...röviden.
-
atti_2010
nagyúr
Ha forgatja a floppit tedd rá a jó BIOS fájlt és nevezd át AMIBOOT.ROM nak, újraindítás.
-
Sucuka
senior tag
Hát sajnos akkor más megoldást nem tudok, max kérsz valahonnan egyet kölcsön, és ezt meg megjavíttatod. Ha kidöglött a BOOT-block (amit nagyon sejtek abbból az okból kifolyólag, hogy ellenőrzés-hibával indult újra) akkor csak flash-programozóval lehet helyrehozni.
Ez elektronika, innentől már nem érnek semmit a számtech hókusz-pókuszok... -
Sucuka
senior tag
válasz
poffsoft #1751 üzenetére
Nem sértésnek szánom, még ha úgy is jön le: ajánlom figyelmedbe az egyik hirdetésem
Akkor esetleg hasznosabb választ tudtál volna kanyarítani tisztelt "szenvedő" kollégánknak.
Mert hisz valljuk be: érdemes őket (MSI) ilyesmivel megkeresni? Úgyis tudjuk a választ: "Vásárolj új alaplapot." -
ko9
addikt
Sziasztok!
Van egy MSI K8N Neo v2.0 (MS-7030 V:20C) alaplap. Leszedtem az MSI LiveUpdate-jét és frissiteni akartam vele a BIOSt mert erre csak ez a megoldás az MSI oldala szerint. Felment a frissites, ellenőrzéshiba, majd újraindult a gép. Azota csak fekete képernyö van.
AWARD BIOSos valaki tud valami jó módszert a felélesztéséhez? Utánnakeresve ezzel a lappal sok embernek ugyanez a problémája lett, de konkrét megoldást sehol se találtam.
Köszönöm a segitséget előre is!
Üdv: Ex -
Sucuka
senior tag
válasz
robert02@12 #1747 üzenetére
Valahonnan keríts egy mérőműszert, és mérj rá az elemre, ha 2,8 V alatt van, már vehetsz is egy új elemet. (Ha neked nincs műszered keress valakit aki segíthet.)
-
robert02@12
csendes tag
Sziasztok!
Azt kérdezném hogy csak úgy indul el a gépem hogy bekapcsolás előtt ki kell vennem a bios elemet és visszarakni.
Mi lehet a gond?
Lehet hogy bios elemet kéne cserélni?
Segítsen valaki. -
Bojár
csendes tag
Bocsi mar megoldottam....Udv mindenkinek
-
Bojár
csendes tag
Udv mindenkinek olyan problemam lenne hogy biost akarok frissiteni pendrivrol de valahogy nem latja az uj biost amit a pendrivra teszek fell lovesem sincs miert ?
-
hossszú
őstag
Sziasztok!
Adott egy MSI X58 pro alaplap, frissíteni szeretném a biosát a 7.1-esről a 8.E-re de az istenért sem akarja elfogadni. A 7.3-ra minden gond nélkül frissítettem de a továbbiakat nem akarja engedni, mi lehet a gond? -
goombooc
csendes tag
Igen,így van. Kéri az alaplap telepítő lemezét, megforgatja, majd kiírja ezt az üzit. BIOS-ba sem tudok bejutni.
-
Sucuka
senior tag
-
goombooc
csendes tag
Ezekkel lett összekombinálva és 1 évig jól ment.
AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX
SEAGATE 320GB 7200 rpm 16MB SATA2
XFX 9600GT 512MB DDR3 HDMI PCIE -
Sucuka
senior tag
válasz
goombooc #1738 üzenetére
Azért én kíváncsi lennék arra a "bevizsgálásra", szerintemm kamuztak. Láttad is hogy tesztelték, vagy csak mondták, hogy nincs hibája? A sima üzletek, akiknek lila gőzük nincs a szervizelésről, szeretik azt hazudni, hogy semmi baja.
Milyen bővítők vannak a lapba dugva? VGA, stb?
-
goombooc
csendes tag
Történetem röviden a következő: sz.gép elsötétült-újraindult és az alap telepítőjét kérte-de nem felelt meg. Mivel garancia volt rá, üzletbe visszavíve. Ott bevizsgálták és kiadták mondván nincs hibája. Itthon összeszerelés után újra a lemezt kérő üzenet jött föl. Majd annak behelyezése után ez: The BIOS is too old, or not compatible with current motherboard hardware.
Mit tegyek?
Szerviz teszteket futtatott és a legfrissebb BIOS van rajta. Alaplap: ASUS M4A77TD. -
Sucuka
senior tag
Mivel forrasztott a BIOS IC, kétlem, hogy annak lenne kontakthibája, tehát ez kilőve.
Én sokkal inkább valami olyasmire gondolok, hogy más lehet esetleg kontaktos (pl memória), és egy beindulás után hőtágulás következtében megyszűnik a hiba, de egy hosszabb állás után a lehűlés miatt újra jelentkezik.
Nem udom, csináltad-e de próbáld meg a memóriákat picit megmozgatni. (Procival nem hinném hogy gond van, hisz az le van szorítva becsülettel.) -
kasa85
őstag
Senki semmit
Fentebb kérdeztem valamit nagyon kihaltatok
-
Sucuka
senior tag
Ahogy mondani teccik, tisztelt kolléga, ez a legújabb verzió hozzá: 1238, és ahogy a mellékelt ábra mutatja, neked ez van fent.
A napokban állítottam helyre egy ilyen lap BIOS-át, és akkor én is az ASUS oldaláról töltöttem le.
Jótanácsként pedig hozzáteszem, hogy soha ne a BIOS-gyártók honlapjáról tájékozódjatok BIOS ügyben, mert az csak egy általános fejlesztés, amit az alaplapgyártók megkapnak és optimalizálnak, majd építik bele a saját dolgaikat a lapok BIOS-aiba: BIOS BUILD.
Tehát mindig a lapgyártók oldala a mérvadó. -
oriic
HÁZIGAZDA
Kérnék egy kis segítséget.
Asus p5b deluxe lapom van és jelenleg ez a bios verziószáma:
Na most a lapom honlapján nem találko ennél frissebb verzót, az AMI honlapján meg semmilyen bios-t nem találok. Lehetséges hogy nem létezik már frisebb bios ami jó nekem?
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Kéne egy kis segítség mert elakadtam.A gépet mikor be kapcsolom hideg indításnál csipog egyet utána ujjra indul még egyet csippan,és fel áll a Bios.Ha ki kapcsolom a gépet hosszabb időre ezt csinálja minden első indításnál,hogy kétszer indul el a gépem,de utána minden jó ha ki kapcsolom akkor is mert akkor már elsőre áll fel a biosomHa a tuning nincs akkor nem csinálja,de olvastam hogy ez nem probléma,de azért kíváncsi vagyok mi lehet ennek az oka a tuningomon kívül,vagy esetleg mit érdemes állítani.Mivel nem vagyok tisztában mindennel ezért a fontosabbakat be állítottam a biosban,hogy ne égjen le a procim,ramom,kártyám,lapom a feszeléstől,de a többi auton maradt.Segítségeteket előre is köszönöm
-
Doki91
csendes tag
Köszi a segítséget
-
Doki91
csendes tag
Mielött férreértés esne ezt nem a hardveraprón csinálom ezt a vételt hanem ismerősömktől
-
Doki91
csendes tag
Sziasztok megkérdezném a következőket ha lehet
:
Van egy xbox360-nam ki van fleshelve de a legujjab játékok nem mennek ralyta mert a flesh régi,valakitől vennék 10 db másolt (ujjab játékot) és azt mondta,hogy ad hozzá 'boot' lemezt,az lenne még a kérdésem,hogy ezzel a lemezzel el fognak indulni vagy nem lenne értelme megvennem? Vagy csak átverés? És pontosan hogyan kell használni??? ELőre is köszönöm!!
-
dark2
tag
-
dark2
tag
Üdv a Hozzáértőknek!
El fogom olvasni a topik eleljén linkelteket, de addig egy gyors kérdésem lenne:
Van egy lapom (Asrock 939sli-esata2) ami egy kiegészítő kártyával am2 procikat és ddr2-t eszik. Ami biosos, de a legújabb bios is csak az F-es procikat ismeri fel, újabbat nem.
Megoldható-e, hogy pl. a testvérlepja bios-ából (ugyanaz a chipset, csak am2 gyárilag, az am2xli-esata2) a processzor fkódokat átültetni az enyém bios-ába?
Így már a G-s procikat is enné.Vélemény? Köszönettel
dark2 -
Karee11
tag
válasz
poffsoft #1714 üzenetére
A PC-Health menüben be volt kapcsolva egy-két dolog, a CPU hűtő leállásánál és hogy egy bizonyos (70°) hőmérsékletnél kikapcsoljon a gép.
Nekem van egy elméletem miszerint ez a hőmérséklet figyelős dolog egy "skála" szerint figyeli pl.: 20°-70° és amikor reggel bekapcsolom a gépet, akkor még le van hűlve 20° alá és ezért elkezd zenélni/szirénázni mivel az a skálán kívül van, de amikor már bootol a windows addigra már felmelegszik...Poffsoft, azért kösz a tanácsot, biztos, hogy nem ott kerestem volna a hibát
-
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Az elképzelhető, hogy egy rossz BIOS beállítás miatt a HDD-n tárolt adatok, parancsok valamelyike megváltozott? (CNC gépről van szó) Most, hogy megcsináltattam a BIOS-t, a régi HDD-vel így sem megy...
-
Karee11
tag
válasz
damondesign #1711 üzenetére
Nagyon tanulságos volt a hozzászólásod, de az én hibámra még mindig nincs megoldás
-
damondesign
csendes tag
válasz
damondesign #1709 üzenetére
Na gyorsan leírom, hogy a gépem Feltámadt
.
Még utolsó ötlettől vezérelve reseteltem a CMOS-t, ezután már kaptam egy checksum error-t a képenyőn, a support cd-t is sikerült beolvasni, és helyreállította a BIOS-t.Tanulság 1: Soha ne frissíts BIOS-t windows-os környezetben.
Tanulság 2: Jó dolog ez a CMOS Reset -
damondesign
csendes tag
Sziasztok!
Ugyanúgy jártam, mint ló úr. (előző oldalon van a története).
Asus M2N-SLI Deluxe alaplapom van van és BIOS-t kellett frissítenem, mivel az új VGA-val problémák voltak.
Tehát a legfrissebb Asus Update programmal frissíttettem (volna) a legfrissebb Bios-ra, de az ellenőrzés nem sikerült, hiába próbáltam újra, akkor sem sikerült, ezt írta. Sajnos az első művelet, az Erase ROM lement, így újraindítás után engem is csak sötét képernyő fogad, semmit nem tudok tenni.
A manualban benne van, hogy a recovery-hez csak be kell rakni a support cd-t, dehát el sem jut oda, hogy azt felpörgesse.
Berakok egy pen-drive-ot, még nem is villog, hogy érzékeli.A kérdésem az lenne, hogy lehet még valamit tenni, vagy ez is kuka?
Köszi a válaszokat.
-
Karee11
tag
-
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Tudna nekem valaki segíteni AsRock P45XE Wifin alaplap bios frissítésében??? Csak floppy-ról megy a dolog vagy más megoldás is van? Nekem nincs floppy meghajtóm már nagyon régóta de viszont nagyon kéne a bios frissítés..
-
Karee11
tag
Szevasztok.
Ha már Bios a téma, akkor itt kérdezném meg a következőt, miért van az, hogy néha amikor bekapcsolom a gépet, akkor a szokásos bios "beep" után jön valami zenélés?
Felvettem videóra, hátha ez segít: [link]
Valaki el tudná nekem dönteni, hogy ezek a sípolások rövidek, vagy hosszúak, mivel az alaplap könyvében le van írva, hogy melyik hibát mivel jelez, de sajna lehet én vagyok botfülű és nem tudom eldönteni...
Általában ha már bootol a windows akkor abbahagyja, de addig is itt idegesítElőre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X