Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benyaking
aktív tag
Hello!
Tudom hogy 1000x le lett írva hogy hogyan kell bios frissíteni, meg hogy én hülye vagyok de mind1!
Valaki leírná nekem hogy hogyan kell biost frissíteni floppy ról?
Acorp 694ta lapon(s370) megvan a bios is hozzá! addig rendben van hogy csinálok egy boot lemezt, utána mien filet kell rámásolni a másik floppyra?
Köszi a válaszokat! (és tudom hülye vagyok) -
OswaLD
csendes tag
Sziasztok! SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM! ... ha valakinek esetleg ilyen lapja van akkor kellene nekem a BIOS file-ja, mert sikerült szarul flashelni, és hát nem nagyon csinál semmit a gép.... Megnéztem a gyártó lapján, de ott csak 1db file van, na azzal NEM müxik! Még a kanadai Supportnak is írtam, már 3 hete keresik a file-t, szerintem pont az ország másik felében lehet... Küldjétek el a mail címemre, ha van nektek... thanx.
-
Komplikato
veterán
-
kraftxld
félisten
válasz
Komplikato #494 üzenetére
Ha dos emulátor fut, hogyan akarsz biost frissíteni?
-
Komplikato
veterán
Tudna valaki segíteni? Tudom használni DOS emulátor alatt a CBROM-ot, mert a Floppyzás jelenleg kizárt. Valahol van normális leírás a CBROM/CBROM32/ACBROM programról?
-
Foglalt név
addikt
válasz
Massacre`` #483 üzenetére
Mert az Asus okos. Kiolvassa a cpu-ból(vagy saját táblája van rá
) a gyártó szerint maximálisan adható feszültséget és a többit letiltja. Venicenél enged 1.55V-ot, X2-nél csak 1.5-t. Nekem még kb. 0.025V kéne, hogy stabil legyen 2.6-on
S939-es Award BIOS-hoz viszont semmi modding toolt nem találtam
Ha esetleg valakinek lenne ötlete, azt megköszönnénk -
mad1
veterán
helo all,fatalitihez tudnatok linkellni biost?939a8n?
-
X@b3e
addikt
Gigabyte 8IPE1000 S478 alaplap, bios recovery wizarddal felvértezve, valszeg a bios dobott egy helót:
Amikor elindul a gép, betölti az Award BootBlock Bios v1.0-t és dob egy üzenetet, hogy
Can not find bios image in hard drive or diskette
Netről leszedtem a legújabb biost (F12), lemezre felrak...
Felvettem HDD-re, akkor sincs életjel. Külföldi fórumon láttam, h érdemes átnevezni a bios imagét .bin vagy .bio kiterjesztésre esetleg amiboot.bin vagy awdboot.bin-re.
Egyik sem segített sem FDD-n, sem HDD-n
A probléma valszeg az, hogy neki valami konkrét neve van amin keresi a biost, ezt kéne tudni, hogy feléledjen a lap.
Valaki tudna segíteni ebben? -
Komplikato
veterán
Bios modul csere-berében nem tud valaki segíteni? Ami leírást találok a neten, az mind régi Award Biosokhoz van (3.xx, 4.xx) és nekem 6.00PG-hez kellene.
Másrészt valami normális leírás a CBROM/CBROM32 használatáról magyar vagy ánglius nyelven? -
Massacre``
csendes tag
Vki nem tudja, hogy miért max 1.500 Volt a CPU? Mert a specifikációba is benne van, hogy 1.650 ig megy max !!! Most mi tévő legyek?
Alaplapom: ASUS A8N-E
CPU: AMD Athlon 64 X2 4400+ -
joey7
őstag
hy,
az a gondom,h mostanában szinte csak BIOS RESET után idul újra a gépem.ha leállítom a windowst akkor kikapcsol a gép,majd kisvártatva újra bekapcsol.
mi lehet a gond? frissíteni kéne a BIOS-t? -
blacky36
tag
#469-re valaki?
-
PaleeGy
tag
Igen már ujratelepítettem a windowst,
eddig a windows xp sp2 volt fenn, de hétfőn raktam fel a Windows XP professional x64 Edition SP 1-et.
De miért kérded? -
PaleeGy
tag
Egy 820-ast vettem 52000-ért,
de nagyon elkapkodtam, nem is tudtam hogy külön figyelni kell a chipsettre is,
Mikor beleraktam a gépbe a procit, nagyot koppantam mikor megláttam az Everestben hogy csak az egyik magot írja ki.
És utánna néztem.. és gondoltam hátha egy biosfrissítés elég lesz..
De ezek szerint nem -
PaleeGy
tag
válasz
Komplikato #474 üzenetére
Akkor közöm nincs a dual-core-hoz a lapommal...
de szerinted igy használja a lap mind a két magját a procinak? -
PaleeGy
tag
válasz
Komplikato #474 üzenetére
THX
-
PaleeGy
tag
válasz
Komplikato #471 üzenetére
[link]
én oda írtam hogy hozzá értő véleményét kérem!
[Szerkesztve] -
PaleeGy
tag
válasz
Komplikato #471 üzenetére
Különös..
Akkor az Asus P5P800 SE -val mi van?
Az hogy a francba támogatja a dual-core-t?
Várom válaszod! -
PaleeGy
tag
Sziasztok!
Egy hozzáértő véleményét szeretném kérni!
Van egy Asus p5p800-as alaplapom, ugyebár nem támogatja a dual-core technológiát, de nekem Dual-Core procim van.
Mielőtt bios-t frissítettem volna a boot logonál nem volt kiírva hogy Intel Pentium D
,de bios frissítés után, azaz most pedig kiírja..
Na most én arra szeretnék választ kapni, hogy ezzel a biosfrissítéssel elértem hogy támogassa a dual-core-t az alaplapom?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
blacky36
tag
Sziasztok!
Adott egy nf7-m lap bioschipje amit egy nf7-s2g-ben akartam flashelni ez már töbször is sikerült most mégis van egy kis fennakadás. A flashmenu 18%-nál lelassult majd olyan 65%-nál újraindult a gép. 10szer is megpróbáltam ugyanaz. Szereztem másik chippet azzal is ua. dosból awardflash nem fogadja el a fájlt. uniflash szintén. valakinek ötlete esetleg mér nem müxik. Kösz! -
kraftxld
félisten
-
slayer006
addikt
válasz
RadeonExClÛB #463 üzenetére
atiwinflash - #464 - tökéletes megoldás
-
Komplikato
veterán
válasz
Itt kérdezz rá: [link]
-
Komplikato
veterán
válasz
A Videokártya részlegben van külön Radeon Bios topci, szerintem ott több infót kaphatnál.
-
Balinov
titán
válasz
atiwinflash-t próbáltad már? [link]
-
RadeonExClÛB
tag
Hi all.
Pleaze help me.
Hogyan kell frissíteni a VGA Biost atiflashhel mert csináltam RABIT-el egy biost és hogy kell be flashelni tudom Dosba de milyen parancs kell mert amikor elindítom az atiflast akkor kiír minden parancsot csak nem tudom melyiket kell használni?
-
Komplikato
veterán
Na most az Award Bios Editorral sikerült kiberhelnem a VGA Biost, meg a CPU Mikrokódot, de kéne valami amivel a modulokat meg tudom nézni és kiszedni ...
Egyrészt az integrált VGA-hoz van 2db ATI modul, bár ezek azt hiszem nem kellenek, meg nem tudom, hogy a nekem kellő 8-as menü az egy vagy több modul?
Mert ha jól értem egszer valahol van a menüfa, egyszer meg elvileg egy vagy több modul, amire mutatnak a menüpontok.
Na most az ABE ki tudná listázni,de valamiért nem kezeli a 6.00-ás Biost, ami elég fura, mert az már vagy 4-5 éve létezik. Ráadásul az ABE-ban nem látszanak a menüpontok.
Azt hiszem a CBROM32-re lesz szükségem, de egyszerűen nem tudom használni vagy tényleg csak DOS alól működik ... -
kraftxld
félisten
válasz
Komplikato #459 üzenetére
Sajnos tényleg elég régi az award bios editor, de jobbat nem találtam még
-
Komplikato
veterán
válasz
kraftxld #457 üzenetére
Hasznosnak látszik a link, majd mélyebben is áttanulmányozom. Az Award Bios Editor (amit én találtam) lassú, és nagyon sok modulra írja, hogy nem ismeri fel, nekem úgy tünt nem szereti az Award Bios 6.00 szériát, pedig 2004-es program.
Jelenleg arról van szó, hogy az én alaplapom 8-ik menüjében nincs benne szinte semmi, és unlockolni se lehet (a modulban sincs benne), és egy majdnem pont olyan alaplapéból át szeretném rakni, a CPU mikrókóddal és a frisebb VGA Bios-al együtt. -
Komplikato
veterán
Érdekes ...
Értelmes beszélgetés a biosokról (nem úgy mint az előzőben )
Bios típusok (award, ami, stb)
CPU mikrokód hozzáadás bioshoz
Integrált raid vezérlő bios frissítése
Hot swap bios csere.
Uniflash, egyéb progik
stb, stb.
Mert a topic elején halál nem ez van. Az is igaz, hogy én meg elég goromba voltam az utolsó hozzászólásomban. -
kraftxld
félisten
válasz
Komplikato #454 üzenetére
Nem tudom, hogy ez segít-e:
[link]
Egyébként Award Bios Editorral lehet regiszter szinten belenyulkálni a dolgokba. Talán érdemes lenne itt elindulnod. -
Livius
őstag
válasz
Komplikato #454 üzenetére
A topic hogyan kell ''hivatalós BIOS frissítést csinálni'' igen erről szól.
Nem arról hogy hogyan kell a BIOS átbuherálni feltörni meg meg Hackelni. -
Komplikato
veterán
A topic elejéből azt a (téves?) következtetést vontam le, hogy a topic nem a ''hogyan kell Biost frissíteni'' témával foglalkozi, hanem komolyabb dolgokkal, de ezek szerint tévedtem?
-
Komplikato
veterán
Bios Modul barkácsban (előző oldal) senki sem jártas ...?
-
Rive
veterán
válasz
myrddral #447 üzenetére
Semmi köze a dolognak a BIOS-hoz azon a lapon. ha bejumpered a 100-at, és a memória meg a proci is bírja, akkor elvileg megy bármi biossal. A lap amúgy egy súlyosan alultervezett vacak, szóval nagyobb fogyasztású procikkal (PII, nem celeron) nem mindig szokta bírni a 100-at.
-
Rive
veterán
A haveromnak 5 rongyába került a bios Felrakása az eepromra...
Nomost. Van itt a szomszédban (XI. ker. Budafoki u. mittudoménmennyi) egy Mikronika nevű boltocska. 250 v. 300HUF egy BIOS beírása. Hozod a lemezt, az eepromot, másod- vagy harmadnap meg elviszed.
Ha nem foglalatos a chip, akkor meg keresel valakit, aki 1kHUF-ért felrak egy foglalatot.
5kHUF... Vaze -
N_A_S
veterán
Üdv!
Ismerősöm még régen (1-2 éve) vett az electro worldben valamilyen Fujitsu-Siemens SCALEO szamitogepet. ASUS A7N8X-VM/400 alaplap van benne. Én tartom karban mostanában a gépüket és szeretné rajta bios-t frissíteni de egyszerűen nem engedi. Eddig csak Windowsból próbálta - ASUS Update - mert nem találtam a BIOS-ban az EZ-Flash menüpontot (elvileg kéne h legyen rajta, lehet h Fujitsu-ék kivették?)
Valami ötlet esetleg? (privátban, ha lehet)
(( Undorító ez az AMI bios )) -
myrddral
csendes tag
Végül sikerült rátennem az E verziot
De van nekem egy olyan problémám még (acorp 6via85p), hogy nem tudom az FSB-t 83mhznél feljebb venni... Vannak jumperek is a lapon, de azokra vagy nem reagál, ha úgy állítom be, mint ahogy magára a lapra van írva, vagy ha máshogy(ahogy a BIOS írja), akkor pedig be sem postol. Esetleg, ha vkinek vannak ismeretei ezzel a 20.00b3-as biossal (egy orosz oldalról szedtem le, www.rom.by) akkor szívesen várom a javaslatokat
Előre is thx! -
zso73
veterán
Ez,hogy jön a bioszhoz?
Sehogy!
Off!
-
Jarod1
veterán
A haveromnak 5 rongyába került a bios Felrakása az eepromra...
-
myrddral
csendes tag
Hy all, lenne egy olyan kérdésem, hogy az Acorp 6VIA85P alaplapomhoz tartozó BIOS most ver. D nevet viseli. Ez most az alaplap típusa is lenne? Mert van újabb ver. E BIOS, de firssítésnél figyelmeztet, hogy nem egyezik valami. Akkor ez a bios verzioja, vagy az alaplapé??
plz help! -
Komplikato
veterán
Nincs valakinek linkje a CBROM 1.44, 1.45 vagy 1.49 verziójához?
Az 1.41 a /D-re generál egy BIN kiterjesztésű filet, amiben elvileg egy listának kéne lennie, de azt mivel tudom megnézni? -
Komplikato
veterán
Ez egyre cifrább. Keresgélés közben azt olvasom, hogy a Wines verizió az CBROM32.exe. Ebből most találtam 1.4x verziót (rögtön újabb, mint 2001!), ez végre el is indul, de csak a helpet tudom megnézni. Nem működik a listázás
-
Komplikato
veterán
[link]
Ezek szerint én voltam tévedésben az új Bioshoz nem a 6.xx, hanem a 2.xx verziók jók.
Csak most vadásszak le egy nem 5-6 éves CBROM-ot? Valahol láttam, hogy van 3.00 is már. Valakinek nincs egy normális linkje? -
Komplikato
veterán
Adva van egy híresen nem túl melegedő AMD chipset (ATI), ha húzod a VGA-t, akkor ez ugrik. Jó eseben nem sül meg semmi, esetledg spéci hűtést raksz rá. A húzás esetén esetleg nem kavar be a többi integrált cucnak és/vagy a PCI/PCIE eszközöknek. Talán fel tudod húzni 150%-ra a teljesítményt. Ha mindezzel megvagy, akkor még mindíg van egy sokkal lasabb VGA-d, mint egy bármilyen gagyi siralmas 3D kártya. Van értelme görcsölni vele?
-
zso73
veterán
válasz
Komplikato #435 üzenetére
Miért ne húzhatná az integráltat?
-
Komplikato
veterán
Végignyálaztam az egész Setup fát, azt hiszem annyi a különbség a két Bios között (a frissítéseket leszámítva), hogy a DFI Biosában a 8-ik menü nem a Frequency and Voltage ..., hanem a Genie Bios Setting ami ugyan az, csak plusz 10 állítási lehetőséggel.
(Meg van minimális eltérés az Advenced Chipsetnél, mert lehet állítani 5-6 dolgot az integrált VGA-nál, de ki az a hülye, aki egy integrált VGA-t húz?)
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Berágtam magamat a DFI RS482 Infinity Biosába.
Meglepő modon (néhány jelentéktelen unlockolt menüt leszámítva) ugyan olyan csupasz volt. A CPU/Mem/HyperTransport beállítások a plusz egy Genie Bios menüben vannak.
Ki tudom szedni ezt a modult és átteni a GigaByte biosba?
Hogy tudom kidobálni a felesleges bennehagyott szemetet? (Pl. minek egy K8 alaplapba Cyrix processzor optimalizáló menü?) -
Komplikato
veterán
Ért itt valaki a CBROM-hoz?
-
Komplikato
veterán
Most próbáltam a ModBin6-ot, mert rájöttem hol kéne állítani. Az eredeti Biosban benne sincsenek a procira és ramra vonatkozó fesz és órajelállítási lehetőségek. unlock kilőve.
Mekkora eséllyel szedhetem szét és fordíthatom bele CBROM 6.06-al a nekem megfelelő modult a másik említett Biosból? -
Komplikato
veterán
Adva van egy GigaByte GA-K8RS482M (FSC) alaplap, RS482/SB450 chipset, RLT8110 hálókártya, VIA Firewire, integrált VGA, ALC880 audio.
Ehhez van egy 2005-11-22 F5 verziuójú Biosom (Award 6.00PG, 4Mbit)
Aztán adva van a DFI RS482 Infinty alaplap, meg az ő legutolsó (március 26?) Biosa, Award Bios 6.00PG.
Kérdéseim:
- Mi a célszerűbb, ha megpróbálok pár modult kiszedni/betenni, vagy ha simán Unlockolok pár menüt a saját Biosban.
- Milyen program(okk)al? Most van ModBin 6 2.01.01 final, meg egy Award Bios Editor 1.0 (ez jó régi)
A ModBin-t nem igazán tudom kezelni (Mindig csak első pár menüt látja és nem tudok léptetni?), az ABE meg a menüfánál nem írja a menük nevét, csak krixkraxokat, találomra meg nem akarok Unlockolni. Amennyire a Krixkrax menüából meg tudom ítélni, a két Bios zsír ugyan az (miért is írna két külön RS482/SB450 Biost az Award?), leszámítva a DFI Genie Bios menüpontját. Viszont ezen kívűl a DFI Bios vagy 4 hónappal frissebb is.
A két lap közötti fő különbségek: A DFI-on 3 PCI helyett 2 PCI + 1PCIE 1x felosztás van, a DFI-on van PS2 csati (a GigaByte Biosa is úgy tudja, hogy neki is van!), valamint a DFI lapon ALC850 chip van. Ez utóbbi régebbi, de úgy tudum az ALC 850, 880, 882 lábkompatibilis, másrészt nem tudom a Biost érdekli e? A DFI Biosában van egy Genie Bios vagy mi a szösz menü pluszba.
- Ha bármit buherálok, van e valami szoftver, amivel beégetés nélkül tesztelhető a Bios, mint videókártyáknál?
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
Retekegér
MODERÁTOR
Az AtiTool sajna szintúgy nem lát hőmérsékletet, mint az Everest
-
zso73
veterán
-
Ulrik
tag
Udv!
Remelem vmennyire idevag a temaba a kerdesem szval, honnan lehet tudni egy alaplapnal mekkora vinyot tud meg kezelni?
Esetemben MSI K7N2 Delta-L, szeretnek bele egy 160 GB vinyot, gondolom viszi, de azert bizonyossagot szeretnek felole -
DTF
aktív tag
BIOS-t hogyan kell frissíteni? Fizetni kell vagy ingyenes?
-
roonin
tag
Az MSI K8N neo fsr 2.0-es lapomat szerettem volna frissiteni live update-tal es sikeresen elszarta. Ugy neztem mar mas is belefutott ebbe a nagyszeru dologba. Mi a megoldas hova lehet vinni van -e lehetoseg ujraeleszteni?
-
melan
senior tag
Üdv mindenkinek!! Előszöris elnézést, hogy itt hozakodok elő a kérdésemmel, de ahol lehetne, ott besült a topic [...] ASUSp4p800SE alaplapom van, s müxik minden rendesen (legfrissebb bios van fenn). Egy kis apró, zavaró dolog van, amit nemigaz, hogy nem lehet valahogy megoldani és ebben kérem a segítségeteket! 2 sata winyóm van, az egyiken figyel a rendszer. Nos ha beteszek, vagy kiveszek egy ata-s vinyót, akkor mindig kiakad, hogy nem tud bootolni, és be kell lépnem a biosba állítani a winyók prioritását. Persze lehetne folyton F8-al indítani, azaz választani közülük, na de nehogy már ne lehessen rendesen beállítani, hogy a sata legyen az elsődleges!! Természetesen a bios ide beálításainál a sata az elsődleges. Egy másik talán ide vágó kérdés, hogy hogyan lehet beállítani, hogy usb-s billentyűzetről is induljon a gép billentyűkombinációval? Ha valaki tud segítsen!! Előre is köszike
-
Gallardo007
tag
Minden király uj bios fönnvan
-
Gallardo007
tag
EZ nem ide való de írjatok hogy jo lesz e!most frissitek biost,amikor kéri a fájlt akkor beirom hogy mi a bios file neve,és amikor megkérdezi hogy SAVE bios file to: <<<NA oda mit irjak be? az jo ha ugy frissitek biost hogy egy szűz vinyóra rámásolom a bios fájlt meg a flash progit,és windows millenium lemezről MS dos modba bebootolok,és onnan hajtom végre a feladatot?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Létezik olyan, hogy BIOS-ban kapcsoljuk be a videókari szenzorát? Nekem speciel nem megy a szenzor, pedig tuti, hogy van benne...
-
ploteus
aktív tag
Ha van még vkinek ötlete, szívesen fogadom
-
ploteus
aktív tag
Üdv. Asus P5ND2 SLI alapőlapom van. Bisot frissítettem, az 5.01-re, és állandóan CMOS hibát fütyül. Van amikor elindul, de gyakorta nem igazán faja ez a dolog. Tudna valaki segíteni?
-
mycso
veterán
Hali asus p4p800 e dx-hez nemtudtok véletlenül valami tuning biost???
-
kraftxld
félisten
válasz
Foglalt név #401 üzenetére
Persze, az összes hp gép manualját fejből vágom
www.hp.com esetleg? manual letölt, olvas, értelmez, örül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!