Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kismokesz
tag
Winbond 25Q64FWSIG chipet ch341A iróval tudok irni?
-
krill 75
újonc
Sziasztok!
Msi MS ,9661-es szerver deszkán hogy lehet kikapcsolni memtest-et biosban v2.10?
Tud valaki segíteni?
Előre is köszi! -
kismokesz
tag
Hello hogyan tudok bios chipet irni házilag? Ha nincs hozzá irom.
-
kismokesz
tag
Debrecen környékén van valaki aki foglalkozik bios irással?
-
kismokesz
tag
Ch341A usb eeprom irót keresek megvételre akinek van jelezze.
-
SchmittFire
csendes tag
válasz
Doky586 #3394 üzenetére
szóval tömören, egy végzetes hiba folytán újra kellett rakni a windows-t de a telepítési menüben nem engedte feltenni egyik meghajtóra sem olyan üzenettel hogy "A Windows nem telepíthető erre a lemezre" és olyannal hogy "A partició nem létezik vagy rendszer partíció nem található" ez volt win7 és win 8.1-nél viszont xp-t és egy régebbi win7 build-ot (7077) sikerült rá eröltetni.
előtte persze próbálkoztam diskpart-al konvertálni gpt-re meg vissza de semmi változás. újraindításoknál pedig boot előtt eljött ez az efi shell és a boot menüben a lehetőségek listájánál ezeket a firkálmányokat rakta be a rendes nevük helyett (kép az előző üzenetemben)
ezután át kötöttem mindegyik vinyót sata 2-re és akkor végre sikerült egy rendes win7-et felrakni a hdd-re, ekkor visszakötöttem mindent sata3-ra és (nem tudom hogy hogyan gondolta meg magát) ssd-re is fel tudtam rakni ugyanezt.
és itt vettem észre mikor a fastboot-ot felraktam és engedélyeztem biosban, másodszori újraindításnál ismét bejött az efi shell vagy boot device-t kért, a boot optionsba mindent átállított magátol uefi eszközökre a hdd-k pedig vagy eltűntek vagy átfirkálta (BBS priority-ben is)
persze most hogy fast boot nélkül minden működik (Úgy tűnik) csak fogalmam sincs hogy mi váltotta ki ezt az egészet, és hogyan lehet kiküszöbölni
-
Doky586
félisten
válasz
SchmittFire #3393 üzenetére
Részleteznéd mi a probléma..?
-
Doky586
félisten
válasz
SchmittFire #3391 üzenetére
pont erre való a BBS menüpont a biosban..
Ha ideiglenesen a másik SSD-ről akarsz bootolni akkor indításkor az F11-et használd.. (vagy ami a gyors booteszköz kiválasztása a te alaplapod gyártójánál) -
SchmittFire
csendes tag
Hello mindenkinek!
valaki tudja hogy itt mi lehet a gáz? msi fast boot bekapcsolásánál a boot lehetőségek ilyen fura karakterekké változnak, most itt a képen csak a cd/dvd-n látszik de többszöri restart után már a hdd-vel és ssd-vel is ezt csinálja, továbbá nem tudok bootolni. vagy boot device-t kér vagy efi command prompt ugrik elő.
Z77 mpower az alaplap, a cmos tisztítással már próbálkoztam, firmware a legfrisseb.továbbá boot option-ban nem ismeri fel mindkét meghajtót. (egy 250gigás ssd és egy 1 terás wd) viszont BBS priorities menuben látja, ott ha felcserélem a prioritást akkor boot option-ban feltünik az egyik viszont a másik el.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Win7 telepítéssel küzdök de valószínű Intel - bios probléma vagy beállítás lehet a gond.
Beteszem a telepítőt, elkezdi másolni a file-okat, majd amikor kiírja, hogy windows indítása (tehát a telepítés / particionálás előtt / egyszerűen lekapcsol a monitor és semmi nem történik... vagy 50 percig bírtam semmi nem tölt semmit nem csinál a gép.Lehet-e gond hogy vettem bele egy másik vinyót, és esetleg ott állíthattak el valamit?
Jelenleg a bios így van beállítva:
https://prohardver.hu/tema/windows_7_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_59754-59754.htmlKivettem hol az egyik, hol a másik memóriát, akkor ilyen hibaüzeneteket kaptam:
https://prohardver.hu/tema/windows_7_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_59746-59746.htmlEz meg a gépem típusa:
https://prohardver.hu/tema/windows_7_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_59734-59734.htmlVan valami ötletetek, hogy lehet feltolni rá ezt a nyavajás windowst?
köszi.
-
richard00
újonc
Üdv!
Van egy compaq cq61 típusú laptopom amiben a bios behalt. Próbáltam pendriveról életet lehelni bele, rá is raktam a bios fájlt, csipogott egy percig kb, aztán ennyi, nem indult újra meg semmi. Újra indítom felvillan kétszer a led és se kép se hang. Valaki tud nekem segíteni újra írni a bios chipet vagy valami megoldást találni rá? Már végig olvastam elég sok fórumot nem sokan írtak arról hogy ezt a tíoust így pendriveról sikerült volna megjavítani.Előre is köszönöm
-
kismokesz
tag
hello egy ilyen kellene kölcsönbe sürgösen.
CH341A-SPI-EEPROM-PROGRAMMER
magyarba drága lenne venni egyet küllföldröl meg sok idő mig ideérne.
háthva vannak segitőkész emberekköszönöm elöre is
-
Nyugis
senior tag
Üdv
Az a kérdésem hogy ha ssd-t használok akkor csak a rendszer ssd-nel kell a biosba át állítani valamit
Vagy minden ssd-nel amit még beteszek mellé mondjuk a jatekoknak?
Azoknál is allitgatni kell a biosba? -
duel79
csendes tag
Ja és jelenleg a 3500+ nem a saját hűtőjével üzemel hanem egy ASUS Triton 75 van rárakva rajta egy Scythe S-Flex 120mm 800rpm ventivel és olyan 30-35fok körül szokott lenni ez a CPU gondolom a nagyobb 6400+hoz is megfelelő lenne ez a hűtő.
-
duel79
csendes tag
Közben megtaláltam az 3500+ papírjait a pontos típusa ADA3500CWBOX a link szerint AM2es ez is [link]
-
duel79
csendes tag
Itt ha rákattintasz a 6400nál a 0702 mellett lévő GO-ra akkor behozza a legújabb 0902 BIOS-t ami letöltve és kicsomagolva egy ROM fájl.Amennyire letudtam fordítani akkor a 0702 vagy annál újabb a megfelelő a 6400hoz.
Ezt nem értem amit írtál.Azt írod,hogy a 3500+ az nem is AM2 foglalatú? Akkor miért jó a M2N alaplapba és a 6400+ miért nem? Vagy most akkor melyik 6400+ jó az én alaplapomba ha ilyen sok van belőle? -
Doky586
félisten
válasz
IstvánLászló #3380 üzenetére
Az ő linkjén kiválasztva az ő általa megadott procit: [kép]
since = óta.. -
IstvánLászló
őstag
Az általad írt procidra ADX6400IAA6CZ ez van ráírva és ez alapján beazonosítható is.
A lényeg ez a procid egy Socket AM2-es Socket-be rakható és 125 Wattos.
Itt a link a lenti sorban, the number of CPU cores 2.http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%206400+%20-%20ADX6400IAA6CZ%20(ADX6400CZBOX%20-%20ADX6400CZWOF).html
Sempron 3600+ (CW),256K,rev.F2,62W,SocketAM2 bios 0702
Sempron LE-1100 (DE),256K,rev.G1,45W,SocketAM2 bios 0702
Athlon X2 BE-2350 (DD),1M,45W,rev.G1,SocketAM2 bios 0702
Athlon X2 BE-2300 (DD),1M,45W,rev.G1,SocketAM2 bios 0702
Athlon 64 X2 6400+ (CZ),2MB,rev.F3,125W,SocketAM2 bios 0702
Athlon 64 X2 6000+ (CZ),2MB,rev.F3,89W,SocketAM2 bios 0702 ez jelenleg csak béta verzió.
Athlon 64 X2 5000+ (CZ),1MB,rev.F3,65W,SocketAM2 bios 0702
Itt ezeknek a prociknak csak a 0702 bios a supportja.Az általad kérdezett 0902 bios nincsen a listán, te hol láttad mert az általad írt linken én nem is látom??
Itt a link az AMD Athlon 64 3500+ CPU-ról, ami the number of CPU cores 1!!http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%203500+%20-%20ADA3500DAA4BP%20(ADA3500BPBOX).html
Most néztem éppen a két linket és összehasonlítottam a két CPU-dat.....Az AMD Athlon 64 3500+ Socket 939-es Socket-es foglalatú, ez alényeg!
A lényeg nem rakható bele a Socket AM2-es procid!!
Konkrétan az AMD Athlon 64 X2 6400+ CPU-ra értem.
HA AMD Athlon 64 X2 6400+ CPU-d használni is akarod, alaplap lecserélése a megoldás...
A BIOS frissítése ezért felesleges a számodra.
Remélem ezzel tudtam is segíteni most neked. -
duel79
csendes tag
válasz
IstvánLászló #3378 üzenetére
ADX6400IAA6CZ van ráírva.
-
IstvánLászló
őstag
Beidézem a szavaidat, "Még soha nem csináltam ilyent
mi ennek a menete?", WARNING!!!!!!
Fontos gyakorlat nélkül ne csináljál semmit a," BIOSSAL", kérdeznéd hogy miért?
A válaszom erre hogy téglát csinálhatsz könnyen az alaplapodból!Szeretnéd kicserélni a mostani procidat egy AMD Athlon 64 X2 6400+ CPU-ra???
A lényeg ez az információ így kevés, mert létezik is belőle több típus például van 125 Wattos is...
A procidra mi van ráírva pontosan?, ezt nem is írtad és fontos, amik számokból és betűkből is állnak, ezt nézd is meg, mert nagyon fontos a számodra is.
A beazonosítása miatt kellenek neked is.
A lényeg pontosan is kell tudnod hogy a proci milyen foglalatba tehető csak, Socket AM2 vagy más Socket-be.Ezeknek a paramétereknek a hiányában ne is kezdjél bele a BIOS módosításába.
-
duel79
csendes tag
Üdv.
Adott egy Asus M2N alaplap egy AMD Athlon 64 3500+ CPU-val amit szeretnék kicserélni egy AMD Athlon 64 X2 6400+ CPU-ra.
Mostani BIOS 0502
Asus oldalán ha jól olvasom 0702 javasolt a 6400hoz de csak a legfrissebb 0902 tölthető le az oldalról.
[link]
Jó lesz a 0902 is vagy csak a 0702?
Még soha nem csináltam ilyentmi ennek a menete? Először ki kell cserélni a CPU-t és utána frissíteni a biost?
-
uzsidoboz14
csendes tag
Üdv 1 hete vettem egy kínai voyo vbook v3 tipusu ultrabook szerü notebookot és miután a biosba át álítottam a videókártya beállításokat azután elszált és nem hajlandó semmitsem csinálni. szétszedtem aksit lehuztam vártam nem reagál semmire se elem se jumper se reset gomb semmi nincs rajta amivel resetelni lehetne.Több óra keresgetés utánse találtam rá a bios resetre csak chip programozásal van aki ezekhez a kínai tipusokhoz ért? És meg is tudná csinálni? vagy esetleg tud valaki erre valami megoldást?
-
bye all
csendes tag
Sziasztok. Van egy asus k55a notebookom. A probléma az lenne, hogy tettem bele a gyárival azonos 4GB Kingston RAM-ot illetve egy Samsung 250GB-os SSD-t. A bios látja mind a kettőt, viszont az SSD-t nem ismeri fel. A pendrive-t sem ismeri fel, sőt bootoláshoz semmilyen lehetőséget nem ajánlott fel. Telepíteni szeretnék egy Win7-est rá, de így nem fog menni. Ami benne volt gyárilag HDD azt látja és arról bootol is. Ötletek? Köszönöm.
-
kismokesz
tag
hello debrecenbe vállal valaki ios irást?
-
Füge007
senior tag
válasz
Doky586 #3358 üzenetére
Persze, úgy is csináltam, mint 100 másszor, de mostanában többször találkoztam ezzel a hibával!
Alaplap típusa GA-MA78LM-S2 (rev. 1.0) jelenleg F2 BIOS van rajta, ezt szeretném frissíteni F 15-ös verzióra.
1. A BIOS-frissítés megkezdése előtt csatlakoztatom a Pendrive-t a géphez és a frissítés befejezéséig így is marad.
2. A letöltött aktuális bios file-t kicsomagolom és egy FAT32-re formázott Pendrive-ra felmásolom (Eredetileg is FAT32-re vannak formázva a Pendrive-k, illetve más is lehet a Pendrive-n).
3. Újraindítom a gépet, majd egy "DEL" nyomásával belépek a BIOS-ba, ahol a "Load Optimized Default"-ra OK (enter-z-enter).
Ezzel az alapbeállításokra lett állítva a gép. (Ez, vagyis a gép alapra állítása nagyon lényeges!!!)
4. Megint újraindítom a gépet (ha eddig még sem volt csatlakoztatva a Pendrive, akkor azt az újraindítás előtt meg kell tenni) és a restart közben nyomok egy "DEL"-t , ezzel a BIOS-ba kerülök, ahol az F8-at lenyomva a "Bios Update Menu"-be (Q-Flash) kerülök. Itt az "Enter Q-Flash Utility (Y/N) Y"-ra z-t majd enter-t kell nyomni. 5. Ezután az "Update BIOS form Drive"-re nyomok egy OK-t.
6. Majd megkeresem a Pendrive-t (nálam HDD 1-0-nak mutatja, de bármi más is lehet pl. HDD 2-0 is).
Ha valaki akarja, most a frissítés előtt, lementheti a fent lévő BIOS-t is (én nem szoktam).
7. A Pendrive-n a le-fel gombok segítségével megkeresem azt a mappát ami azt a bios file-t tartalmazza amit fel szeretnék tenni, majd erre a mappára (F14) OK-zok, majd a megnyíló mappában lévő bios-fájlra (nálam P35DS4.F14) ismét nyomok egy OK-t (Enter-t).
Az ezt követően megjelenő ablakokban feltett kérdésekre, az ablakok alján lévő lehetőségek közül választva elkezdjük (Enter: RUN, Fel-Le: Move, ESC: Reset, F10: Power Off )
És kb. egy-két percig itt van szerepe a szünetmentes tápnak, vagy a szerencsének, mert most történik a flashelés.
Lényeg, hogy ne legyen áramszünet!!!
8. Ha lefutott, azaz kész a BIOS frissítés, akkor OK-t (Enter) majd Reset-et (ESC) nyomok.
9. Az újraindítás közben nyomok egy "DEL"-t, majd egy "Load Optimized Default"-t, és vagy most vagy pedig egy újabb restart után beállítom a BIOS-t nekem tetszőre.
Ezzel kész a BIOS-frissítés. -
Füge007
senior tag
Szasztok!
Az miért van, hogy frissíteném a BIOS-t de csak FDD-t lát a rendszer, hiába van bent a pendrive (fat 32)?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #3355 üzenetére
A vga tunimgot nem mondtad hogy tuningolni szeretnél, csak mondom jó szándékkal, WARNING, WARNING! !
Láttam sajnos régebben már tuning miatt, alaplapot és vga-t is elszállni, eredménye ujj cuccos vásárlása.
A lényeg nem ocsóak a mai cuccosok annyira hogy ez ne számítana.
A tunnig csak csökkenti a hardverek élettartamát is jelentősen, de a döntésnek a jóga a tiéd.
További sok sok szerencsét és minden jót kívánok. -
Scarletiel
senior tag
válasz
IstvánLászló #3354 üzenetére
Azóta sikerül, végül megoldottam egy bootolható pendrive-al meg a végső előtti verzióval amihez volt alkalmazás is mellékelve. Sikeresen felment bios-ból és a verziót is felismeri. A problémám pedig az volt, hogy akármilyen vga driver is volt fent kb 50Mhz húzástól már instabil volt minden játék alatt. GTX980 G1 Gaming. Elhiszem, hogy szerencsejáték, hogy mennyit lehet húzni de nem gondolom, hogy ennyire bénát fogjon ki egy ember.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #3353 üzenetére
A gépeden miért akarsz biost frissíteni, milyen hiba ha van?
Ha a géped jó és stabil is biost frissíteni nem érdemes, WARNING, WARNING!
Tapasztalat-nélkül én nem is tenném, javaslóm bőven olvassál utána, mielőtt téglát is csinálsz a gépedből.
A döntésjóga a tiéd, de téglásításban nem segítek, nehogy kár is érjen. -
Scarletiel
senior tag
Sziasztok, szeretném frissíteni az alaplapom BIOS-át, de sajnos elég kezdő vagyok a témában így a segítségeteket kérném.
Az alaplap: MSI H97 Gaming 3 Bios version 1.0
Processzor: Intel i5 4590 3,3 Ghz
A hivatalos oldalról leszedtem 2 bios csomagot is, viszont csak az egyikben volt alkalmazás mellékelve a bios filehoz. A másiknál csak a file és a txt volt alkalmazás nélkül. Bios alól Q-Flash-el frissíteném mert úgy tudom az a legbiztonságosabb. Mik a teendőim illetve jó-e az alkalmazás nélküli is (elvileg az a frissebb 1.B0-ás) a másik az 1.A0. Válaszotokat előre is köszönöm. -
kismokesz
tag
pontosan forrasztva. már néztel flashelőt is hozzá.
-
kismokesz
tag
tablet-röl lenne szó. abba is lehet venni??
-
Cry0
őstag
sziasztok
egy Asus M5A97 Evo R2.0 alaplapom van kérdésem hogy itt mit érdemes a biosban állítani gyári beállítások vannak most rajta soha nem nyúltam hozzá nem piszkáltam.
másik hogyan lehet frissíteni a biost illetve megéri-e? -
kismokesz
tag
hello
nekem UEFI flashelésbe kellene segitség.
rosz bios ment fel.
-
lao
tag
válasz
jobbacsabba #3341 üzenetére
Örülök, hogy sikerült és tudtam segiteni .
-
Doky586
félisten
válasz
jobbacsabba #3337 üzenetére
"Egyéb ötlet?"
Mivel bios hozzáférhetetlenség miatt egy laptop értéke 0 Ft ezért ívesen javítsd az ablakon át a 10.ről... ez van. -
Doky586
félisten
válasz
jobbacsabba #3335 üzenetére
Ha akitől vetted nem mondja meg (nem tudja) a jelszót akkor kérd vissza a pénzt..
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Vettem használtan egy acer es1-531 lapost, win10 van rajta.
DE, mivel használt, gondoltam újratelepítem a win-t, csináltam egy rendszer alapállapotba állítást, de utána nem indult el a telepítés...Próbáltam a BIOSba belépni, de nem enged, jelszót kér.
Ötlet, hogy mit tudok vele csinálni?
Segítségetek előre is köszönöm.
Csaba -
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Az ilyen BIOS-sal mit lehet kezdeni? Egy esetleg újratelepítéshez igazán jól jönne egy használható bios.
Előzmény (HP Compaq CQ58-d65SG)
Köszi!
-
juve600
nagyúr
üdv
Asus Maximus VII Ranger alaplapon szeretném a biost resetelni
van rajta reset gomb,de hogyan kell ?? -
eXtase
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőben:
Packard Bell EN TK85 laptop bios-ban szeretném elérhetővé tenni az "Advanced" fület. Nem tudom volt-e már erről valamelyik BIOS topikban szó és hogy egyáltalán lehetséges-e?Egyik problémám, hogy az alapértelmezett VGA minden esetben a CPU-ban lévő Intel HD, és nem a dedikált Nvidia vezérlő. Tudom, hogy programmal meg lehet adni, hogy mikor melyiket használja, de ez a megoldás nem kimondottan jó a számomra, viszont ha letiltom a CPU grafikus részét az eszközkezelőben akkor nem találja az Nvidia vezérlőt sem.
Mi történne ha az i3 proci helyére egy olyan i7-et raknék ami nem rendelkezik belső grafikus maggal?Kérném szépen a hozzáértők segítségét!
Előre is köszönöm!
eXt.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Doky586 #3330 üzenetére
A gépem nem UEFI biosos, ezért ki is próbálni nem is tudom még sajnos....
UEFI-vel bootololsz látom de nem találtam én-sem (magyar) leírást, de próbálok most segíteni és remélem nem lámaságot mondok, ha igen akkor szíves elnézésedet is kérem most előre is.
A lényeg ez: Shell egy parancs sórós ablakot nyitna is meg, nálad Warning!!!!: not found az eredmény.
A Shell-t ismerem más, OS alatt de az UEFI BIOST nem ismerem hogy hogyan is működik...
Vigyázz ha nem ismered hogy mire is használható, erre figyelmeztet is korrekten a BIOS üzenete..
A lényeg ne piszkáld ezt a menüt mert könnyen téglát csinálhatsz alaplapodból..A téma engem is érdekel és remélem vannak itt tapasztaltabb kollégák mint én és tudnak konkrétan segíteni is.
-
batman.
senior tag
válasz
Attila8006 #3328 üzenetére
Próbáld itt, hátha.
-
Doky586
félisten
válasz
Attila8006 #3325 üzenetére
Vegyél olyan típusú billentyűzetet ami áramszünetkor nem "felejt".
vagy állítsd a PC-ben be (lásd user manualban) hogy kikapcsoláskor az USB portokat ne áramtalanítsa. De ekkor kikapcsolt gépnél is világítani fog a billentyűzeted akár a karácsonyfa..
-
Doky586
félisten
válasz
Attila8006 #3321 üzenetére
"a billentyűzet beállítások elmennek"
Konkrétan mi megy el? Magyarról Angolra vált..?
-
GEPESZ66
veterán
Ha CMOS reset-et csináltam,akkor ugye nincs értelme default settinget csinálni a BIOS-ban?
A kettő ugyan azt eredményezi?
Vettem kettő Samsung DDR2 RAM-ot,pont olyat ami az egyik fórumtársnak ugyan olyan tipusú alaplapban van,de nálam induláskor mindjárt sípol a gép. -
TA68
őstag
válasz
Attila8006 #3321 üzenetére
A BIOS-ban a Green Power alatt az EUP 2013-at átállítod Disabled-re.
Bár nincs ilyen alaplapom, remélem tudtam segíteni. -
Attila8006
aktív tag
Sziasztok.Megszereztem az új lapom és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
"MSI 990FXA GD65"
Miért van az ha leállítom a gépet,a billentyűzet beállítások elmennek?(teljesen leveszi róla az áramot)
A régi lapomnál nem volt ilyen gond.
De itt újra kell állítanom a háttér világítást stb-t.Hogyan lehetne a biosba belőni hogy mindez helyesen működjön?
Köszönöm előre is! -
GEPESZ66
veterán
ASUS lapnál 1 hosszú 2 rövid beep hibajelzés mit jelent?
-
Vargal380
csendes tag
sziasztok!
van egy msi alaplapom (msi h110i pro)
frisssitettem a biost a cd programmal és nem bír bekapcsolni ez a sz*r csak pörögnek a ventilátorok meg a monitornál van no signal
reseteltem a cmost
a válaszokat előre is köszönöm! -
batman.
senior tag
válasz
Black Phone #3315 üzenetére
Az aksija nem volt feltöltve?
-
Black Phone
senior tag
Sziasztok! Van egy Acer 5315 laptopom,Windows alatt frissítve lett a bios, de sajnos áramszünet volt és azóta csak felpörög a ventilátor és utána leáll.
Valaki tudná javítani ?
Akiket idáig kérdeztem,nagyon sokat kérnek el én szerintem (15.000.-)
Vagy tényleg ennyibe fájna?
Előre is köszönöm -
batman.
senior tag
Semmit.
Vidd szervizbe, vagy keress valakit a közeledben aki egy picit többet ért hozzá...Olyan alapvető dolgokkal azért tisztában vagy ugye, hogy:
A gép belsejébe, csak akkor nyúlunk, ha a statikus feszültséget levezettük. (pld fűtés festetlen fém alkatrész, vagy vízcsap.)
Mielőtt alkatrészt cserélünk, a gépet áramtalanítjuk, (nem csak kikapcsoljuk). -
Ervin7
csendes tag
Mikor visszatettem a régi procit kiírta hogy New CPU Installed. De a másikat miért nem ismeri fel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest