Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
Doky586 #3985 üzenetére
Egy számomra érthetetlen jelenség ami megoldódott: miután kapott egy LAN kártyát és lett netem gondoltam egy utolsó chipset telepítés próbát megér hiába van fenn a legfrissebb csomag, amit a gyártó oldaláról töltöttem le. A gyári App szoftverfrissítő csomag szépen felment a Gigabyte oldalára és töltött, telepített és ekkor kiírta, hogy egy régebbi verzió van fent, biztosan cserélem? Mondom legyen, mit veszíthetek? Amint felrakta a régi chipset drivert megjelent egy új ablak az értesítéseknél, hogy új hálókártya van, ami gyorsabb a mostaninál. Bedugtam hát a routerből egy másik lan kábelt és láss csodát életre kelt a LAN port. Próbaképp újra frissítettem az Appal újra és lecserélte az új driverre és amint települt elszállt a LAN port. Újra visszaraktam a régit és újra van. Így marad
Ezt hogy hozta össze a Giga? Csak nálam van ilyen?
-
RM007
addikt
válasz
vadasz70 #3998 üzenetére
Azt kérdezném a bios guru emberkéktől, amolyan legyen ön is milliomos sokadik kérdés,
ha ki akarnám kapcsolni a gpu turbo boost funkciót a laptopomban, akkor milyen dolgot kellene keresnem a bios-ban. Hát már korábban írtam kis szösszenetet a problémámról.....hibás vagy nem, videokari játék alatt, de csak ott.....szóval szerencsére nyitott bios rengeteg beállítási opcióval az enyém(kaptam valakitől). A probléma a túl boost-ra lenne, túlvezérlés, ami lefagyasztja majd újraindítja a gépemet egy rossz gpu bios miatt, amit nem tudok jóra frissíteni, mert nem támogatott fajta nálam. Bonyolult.
Ki kellene kapcsolnom a turbó funkciót a dedikált gpu-nál, mely túlpörög.
Ez a segítség mindent megérne nekem, főleg hogy már futott jó pár kört ott, ahol elvileg meg mondhatták volna a megoldást.
Lenne egy amolyan bios verzió amit felnyomva elvileg megoldaná a gondom, csak nem megy fel, mert nem kompatibilis az eurocom mxm videokártyámmal. Ami meg fel megy az kilövi, láthatatlanná válik általa. -
vadasz70
aktív tag
Tud valaki segíteni nekem hogyan kell be állítani manuálisan a ramokat a biosban.
-
Gdi
senior tag
Üdv!
Adott egy Gigabyte UD-EP43-S3L. Elméletileg AWARD bios.
TL460s Post debugger kártya A0-nál áll, majd reboot. Viszont nem találok az említett bios típussal ilyen kódot.
PCI RST fázisban van ledek szerint.Valakinek tipp mi lehet?
(Egyébként nincs post(screen), nincs beep, kb 10mp-es on-off-on powercycle a végtelenségig) -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok Hogyan lehet a biost resetelni? Nem nagyon értek hozzá ha valaki elmagyaráznál hova kell lépnem. Megköszönöm
-
koko52
nagyúr
Sziasztok! Gigabyte z97x gaming3 úgy gondolta hogy a lan port nem működik. BIOS reset, win reinstall megvolt. Bios-ban bevan kapcsolva win nem látja a hardvert és driverek sem. Hálózat jó, laptoppal tesztelve. Egy frissítés segíthet?
-
viktor78so
csendes tag
BIOS mod
sziasztok, tudtok e arrol hogyan tudnam az alap bios bealitasokat megvatoztatni magaban a file-ban. Szoval, van egy gep x, bios. A gyari bealitasokban a floppy, hdd auto detect-en van, en azt akarom elerni hogy minden ki legyen kapcsolva es alapbol legyen jelszo. Szoval csak nekem van hozza hozzaferesem es nem lehet ujra flesh-enli mert ugye ki van alapbol kapcsolva a flopy. Igy a cmos reset sem segit mert a floppy ki van ikatatva.
Erdekelnek otleteitekKoszi es szoasztok!
-
ates2
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus H170 pro-gaming alaplap updateltem a bios-t, a kérdésem az lenne,hogy downgradelni lehet ?
-
RM007
addikt
Sziasztok!
Az aláírásomban egy érdekesen összerakott konfig. Na most támadt egy nagy gondom egy általam kedvelt online játékkal kapcsolatban(SW BF2), és úgy tűnik csak annál jön elő valami, ami miatt random mikor neki tetszik lefagy majd újraindul a gépem. Nem tudom hol lehet a hiba de valakitől ezt kaptam.......
"továbbá, hiába magyarázná el akárki, hogy az a probléma, hogy az EC táblázatban a VRM áramkörök méretezését figyelembe vevő TDP és energiafelhasználási adatok vannak amit nagyon nehéz megkerülni szoftveresen az oprendszer alól, tehát jobb lenne a Premával íratnod egy BIOS-t. De szerintem nem fog....."Tegnap pár perc alatt egymás után 3x beállt a kép, kimeredt majd hibaüzi és újraindulás.
Ami miatt ide írok az az hogy reménykedek valaki tud ajánlani valami bios beállítási tippet, lehetőséget arra hogy az alaplapom megtalálva a neki még futtatható környezetet optimalizálni tudja a dolgokat, összehangolni, hogy ne fulladjon be attól ami kinyírja.....hű, tőlem ne várjatok szakszerű pontos megfogalmazást. Akkor talán nem jöttem volna ide.
Szóval a bios nálam nyitott, van egy plusz fülem ahol több száz állítási lehetőség közül lehet válogatni, mi tetszik, mint a piacon. Kaptam valakitől....csak hogyan lássak neki, mire lenne szükségem. Azt sem bánnám már, ha vissza kellene vennem a teljesítményből, a stabilitás fontosabb.
A win alatti opciók nem oldják meg. Hiába veszem vissza a cpu és gpu órajeleit, akkor is előjön, közben tuningolhatom akár a teszteket hibátlanul viszi.A game persze szereti alapon túljáratni magát ezt a gpu turbo boost órajelén látom, amit ügye visszavévén így már nem magas órajelek mellett sem tud megoldani. Legfeljebb tovább marad talpon, de igen hamar úgy is meghal.
-
Sziasztok!
Lenne egy Dell Optiplex 755 vagy 760 USFF mini gép, ami külső tápos mint a laptopok, emiatt letiltották a nagy fogyasztású Q procikat benne, de létezik olyan Quad core vsgy Xeon proci ami 65W-os, így azt még elvinné, de le van tiltva. Feloldható szerinted valahogy ez a tilalom?
-
Gézengúz
addikt
-
st1lo
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban, ugyan már másik topic-ban is feltettem ezt a kérdést, de lehet, hogy itt lesz a megoldás.
Van egy új Acer Aspire ES1-132 laptopom gyárilag linux oprendszerrel. Windows 10 64bit-t akartam rá telepíteni USB-ről, de nem ismerte fel azt. Próbáltam rufus-ban mindenféle módon formázni, de nem jött össze. Valamint a BIOS-t is állítgatni, de ott nem adtam meg jelszót így csak a boot sorrendet tudtam csak módosítani.
Viszont az igazi problémám, hogy most már be se boot-ol a gép!!!! Próbaképp kiszedtem a winchestert és úgy elindítottam, illetve nyomkodtam az akksi reset-et, de az sem segített. BIOS-ba se tudok már belépni!
Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a baj (boltba nem akarom visszavinni)
Köszi, st1lo
-
harsszeg
újonc
HELP!!! PLZ mediacom smartbook bios hozzáférhetetlenségi problémám van. WIN 10müködik..de se egér se billentyü miután átálitottam az uefibios win 10 alo usb3-usb 2 -re..ÉN hülye....
elküldeném mit ir a szerviz (vidéki kis bolt)minden segitséget köszönök tel 30 311 9854...visszahivlak...szakemberek hekkerek jelentkezését várnám....
a jelentés:
A Smartbook szétszerelését végeztük el. A perifériák lekötése után sem reagált bármilyenusb-s beviteli eszköz (egér v. billentyüzet csatlakoztatására! A mini HDMI portja müködik. Az akkumlátor lekötésével sem lehetett resettelni a biost, akku nélkül nem lehet bekapcsolni a gépet. Az USB portok áramot adnak le,de kommunikáció nem történik! Külön bios resettelési lehetőséget nem találtunk az alaplapon(kapcsoló v. megszakitó) Nem tudjuk javitani Feltételezzük hogy a gép billentyüzete touchpadja és usb portjai ugyanazon a vezérlőn vannakés a bios hibás beállithatósága miatt kizárta ezen eszközök használatát mert egy nem szabványos un PNP usb vezérlő került a gépbe,ezért a vindows nem tudja kezelni az eszközöket.
Na ezt irta aszerviz.
Mégegyszer: uj gép. mediacom smartbook tablet 11. átállitottam uefi biost és azóta ez van....kérdés: TUDNÁ VALAKI RESETTELNI? windows betölt... üdvvvmindenkinek HELP
win10 betölt....és müködne ha lenne egér v billentyü....
harsszeg@gmail.com....kérlek segitséget KÖSZ!!!!
https://www.ebay.it/itm/NOTEBOOK-MEDIACOM-INTEL-ATOM-RAM2GB-HD32GB-10-6/173126759375?hash=item284f28b3cf:gh4AAOSwPOhabl81
-
ati018
csendes tag
Valaki segítsen pls!! Gateway dt55 alaplapon a biosban nagyon elcsesztem valamit és az istenért sem sikerül megcsinálni. Bekapcsolom a gépet behozza a windows indítása képernyőt aztán kék halál. Valaki segítsen..
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Találtam olcsón procit (E3 1270) magamnak, de nincs benne a lapom P67 extreme4 támogatási listájában.
Szerintetek menne benne, nem lehet valahogy belevarázsolni a biosba?
-
Livius
őstag
Én windows alól nagyon nem erőltetném. Ha frissíteni akarsz azt inkább a BIOS-ban pendriveról csináld a ASRock Instant Flash-el.
-
sakkay
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Asrock Z370 alaplapom és látom, hogy a live update felkínál bios frissítést. Meg merjem tenni? Biztonságos ez? Köszi a válasz a láma kérdésre. -
ZeN973
tag
Sziasztok!
Keresek valakit Fejér megyében aki tudna nekem egy Dell laptop i/o chipjét újra programozni!
Természetesen nem ingyen!
Ha tudnál segíteni kérlek jelentkezz!
Üdv.
ZeN973 -
adamcsik
aktív tag
Üdv! Van egy Asus B75M-A alaplapom és vettem egy Cooler Master R4-L2R-20AG-R2 hűtőventilátort az lenne a kérdésem hogy lehetne-e állítani valahol hogy csendesebben működjön?
-
Scrym
tag
Siker siker siker!!! A 2-3. szervíz tudott valamit és még jó hogy nem vittem hozzájuk!
És még jó hogy nem küldtem fel az ASUS-nak!
Elem kiszedve és voálá, BIOS resetelve! Jelszó eltűnve! Akár csak 15 éve!Mondjuk jól el volt burkolva, szét kellett kapnom mindent. Most az első dolgom lesz, hogy átállítom a BIOS jelszót!
Remélem most menni fog a BOOT is!
Köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat!Mondjuk ezekhez az újabb BIOS-okhoz nem nagyon értek, mi küzük a Windowshoz? Régen nem volt ilyen!
Na majd ebben utána kell még olvasgassak! Köszi!!!
-
Scrym
tag
Műszak után szétszedem.
Valóban érdekes, és előtte többször bent voltam a BIOS-ba, és most utoljára csak a FAST BOOT - állítottam NORMÁL-ra és restart és ez lett belőle...Beszéltem az ASUS-ssal, azt mondták csak ők tudják kiütni kb. 9e + ÁFA + szállítás (Pécsről Bp.)
1. pécsi szervíz --- nem tudják megcsinálni vigyem az ASUS-hoz
2. pécsi szervíz --- 5e-t kiüti biztosan, de akkor már azt tanácsolja, hogy ők fel is telepítik még 8e-t, nehogy megint...
3. pécsi szervíz --- alsó hangon 10e-t kiüti biztosan (szét kell szedni hozzá azt mondta és az nagyon bonyolult), de azt tanácsolja ő is, hogy majd ők feltelepítik még plusz 6e-t a rendszert (éreztetve, hogy ne én bénázzak megint)Szóval most már nagyon ott vagyok, hogy megnézzem tényleg van e CMOS reset, mert nagyon lazán mondta a 2-3. szervíz, hogy kiüti könnyedén.
Szóval szétszedem, most már nem hagyom annyiban, max. elmegy még 2-3 órám!
-
Scrym
tag
Hello!
3 próbálkozás van! Harmadjára kiírja, hogy "Password Invalid" és ott marad az üzenet és nincs több lehetőség jelszó beírásra. Utána kikapcs-bekapcs és van újból 3 lehetőség. Annyi, hogy ha kihúzom a dugaljból és után indítom feldobja az "Asus" logót. De semmire semmi (F2-F8)!
De nem értem az egészet, ok, hogy a BIOS nem enged be, de hogy a p*cs*ba blokkolja az egészet, attól még hogy nem enged átkonfigurálni a BIOS-t, még boot-olni engedhetne!!!
Viszonylag sok gépről mentettem már le adatokat, telepítettem rá rendszert, de így még nem szívtam meg talán semmivel! Kicsit tanácstalan is vagyok, hogy mi lesz ezzel a masinával. Munka után szétkapom (?) hátha találok az alaplapján valami CMOS resetet. -
Scrym
tag
válasz
animatrix11 #3954 üzenetére
Köszi, hogy nyomoztál nekem! Ezt valahol má olvastam talán én is.
Van rajta win (mondjuk nem indul, azért lett volt reinstall), de nem tudom, hogy ez működhet e mivel nem akar jelenleg semmiről se bootolni. Fel se dob F2-t vagy bármit, bekapcsolod és ENTER PASSWORD. Előtte Bootoltam Ubuntuval adatmentésre teljesen rendben volt. Most már nem Bootol be arról se... abban bíztam van valami alapértelmezett pass, nem hinném, hogy a tulaj ezt állítgatta volna valaha...
Egyébként ennél is működhet még, hogy ha szétkapom és kiveszem az elemet akkor törlődik, vagy az már a múlté...? -
animatrix11
őstag
ezt találtam
"Yes, you can reset your ASUS Bios or UEFI password if you forgot it. (works on UEFI based laptops at least... don't know if it will work on everything). I lost my password too and it was a pain to find a solution.This only works if you can boot into windows (or other OS) ! It will reset you BIOS or UEFI password if you have forgotten it.
- Boot into windows and change the date to 2002/01/02,
- Reboot while while hitting F2 to get into the BIOS / UEFI, when the enter password window appears hit "Alt + r", a "Enter rescue password" window will appear, with 2002/01/02 date showing (if not the code won't work), enter the following rescue password : ALAA4ABA
- Done ! You're in the BIOS / UEFI
- Change back the date and other settings to their correct values in the BIOS / UEFI, save settings, and you're good.
Thanks to https://www.youtube.com/watch?v=NZfFcHtYIRw for the solution !"
Ha nincs rajtra win10 ki kell venni a hdd-t másik gépen rárakni egyet
-
Scrym
tag
Sziasztok!
Nagyon nagy problémám van! Hozzám került egy ASUS All-in-one PC (ET2220I) számítógép (monitor) egyben. Win újratelepítésre került hozzám, csak mivel nem boot-olt be PEND-ról, állítottam a BOOT (Normal/Fast) beállításokat a BIOS-ban, újraindult és a következő kép fogad: ENTER PASSWORD!
És itt meg is állt a történet, mivel lövésem sincs mi lehet a jelszó (gyári?)!!! És persze a gazdája sem tudja (egy holland fickóé aki nyáron itt tartózkodik az országban).
Az a legdurvább, hogy semmit nem tudok kezdeni a géppel, tehát nem hogy a BIOS-ba nem tudok belépni, egy BOOT-olás, semmit nem tudok kezdeni vele, ez az első kép ami fogad és itt meg is állt az élet!
És mivel nem egy asztaliról van szó még a CMOS reset sem egyszerű (vagy elem ki-be). Szét kellene kapnom hozzá (ami nem tűnik egyszerűnek).
Egy AMI BIOS-ról van szó (ha emlékeim nem csalnak), tudna valaki ebben segíteni? Nagyon fontos lenne, nem tűnik egy olcsó gépnek!Előre is köszi!!!
-
Doky586
félisten
válasz
animatrix11 #3950 üzenetére
Fat32 pendriveról..?
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Asus Z87-a alaplapnál milyen programmal lehet frissíteni a biost ha moddolva van? Simán nem engedni flashback ezen nincs, régen volt dos-os flashelő program, aminél volt egy opció, hogy mindképpen frissítse, próbáltam phlash, winphlash-el afudos-al nem ment.
Előre is köszi!
-
laca891
aktív tag
Dell Inspiron Biosnál,
A Bios defaults és Factory settings lehetőséket értem. Viszont a Custom user settings mit jelent? Gondolom a felhasználói a bios felhasználói beállítások visszaállítását jelentheti, de ehhez elkel menteni előtte vagy nem??
Hogy van ez pontosan???? -
Spancho
senior tag
Youtube-on van videó a biosról ,megpróbálom ,köszi.
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Van egy Asus x55c laptop.
Bios allitás után nem volt kép ,csak power led ,venti pörgés.
Winbond 25q64fvsig bios chip van benne.
Elvittem egy hardveraprós emberhez bios írásra.
Az alaplapban nem sikerűlt , kiforrasztva elvileg simán felírta rá.
Visszarakva ugyan az volt a géppel.
Lehetséges ,hogy egy másik chip jó lenne ,vagy ez alaplap hiba ?
Ha jól láttam TL866II-al dolgozott ,asus oldaláról legfrissebb biossal.Köszi.
-
Tamagocsi123
tag
Bocsánat mobilról vagyok. A bios ban hol találom az alaplapi lan kártyát.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Gigabyte b350 alappal beosztás hol találom az alaplapi lan kártyát? Köszönöm
-
ProNoob
tag
válasz
Doky586 #3940 üzenetére
Az alapból 3 másodpercre volt állítva a biosban, de levettem 1 másodpercre.
Leírom pontosan, hogy mi történik:
A bekapcsoló gomb megnyomása után eltelik 15-20 másodperc addig, amíg megjelenek az Asus logo és felajánlja, hogy lépjek be a biosba. (ezt értettem boot logo alatt, de lehet rosszul fogalmaztam). Ez alatt az idő alatt nem kap jelet a monitor, sem a billentyűzet és az egér, csak az alaplapon lévő Q-code kijelzőn váltakoznak a számok és a kódok. Ahogy utána olvastam ilyenkor minden hardvert leellenőriz.
A 15-20 másodperc után már minden rendben van és gyorsan belép a windowsba. A régi gépem innen indult egyből, nem volt előtte ez az ellenőrzés.
-
ProNoob
tag
válasz
Doky586 #3938 üzenetére
Tudom, hogy nem számít az a pár másodperc és kibírom. Egyedül csak az zavart, hogy volt egy Z97-p alaplapom, SATA SSD-vel és az indulási idő 13 másodperc volt. Most vettem drágán egy Maximus X Hero alaplapot, M.2 SSD.vel és a 7 másodperces boot idő mellé még bejött egy 20 másodperces POST idő, amivel 27 másodperc lett a teljes indulási idő, ami majdnem háromszor több, mint a régi rendszernél. A CSM csak egy ötlet volt, nem tudtam, hogy mennyit nyerek vele, azért kérdeztem.
Ez olyan mint a tuning, gyakorlatban nem sokkal lesz jobb, csak jó érzés a tudat, hogy kihoztad a gépedből a maximumot.
-
Doky586
félisten
válasz
ProNoob #3937 üzenetére
"boot logo" - itt se teljesen értettelek. Már nincs windows logo (uefin), csak az íródik ki hogy ASRock, majd azonnal a windows háttérkép és bejelentkezés. Valóban a CSM kikapcsolásával 30%-al kisebb lesz az ASRock felirat mérete és fél másodpercel hamarabb jön a win háttérkép, de ez nekem nem ér annyit hogy ne tudjak használni 4GB-nál nagyobb telepítőt, linux helyreállító-mentő (legacy) toolokat stb.
De neked lehet megéri, mert ha bármi problem van a géppel úgyis szervízbe viszed javíttatni.
-
ProNoob
tag
válasz
Doky586 #3936 üzenetére
az engem se!
Rákerestem, hogy mitől van ez. Ez az úgy nevezett POST time, ami még a windows boot előtt van és akkor teszteli le az összes hardvert az alaplap. Még jól jártam időben másokhoz képest, mert vannak nálam sokkal lassabbak is. De még nem adtam fel, hogy csökkentsem ezt az időt. Csak azt nem tudom, hogyha kikapcsolom az ellenőrzéseket, akkor annak lesz-e valami következménye. A régi alaplapom se ellenőrzött semmit, ha valami elromlik, azt úgyis észreveszem.
-
ProNoob
tag
válasz
Doky586 #3934 üzenetére
Igazad van. De rájöttem, hogy nem is a bootolási idővel van bajom, hanem bekapcsolás és a boot logo megjelenése közötti idővel. Ilyenkor valamiket ellenőriz szerintem az alaplap, mert ugrálnak a kódok a q-led kijelzőn. Ezt az időt nem lehet redukálni valahogyan? Mit kell állítani a biosban?
-
ProNoob
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mire jó a csm funkció es hogy szükségem van-e rá? Kikapcsolhatom? Az alaplapom Asus maximus x hero és samsung 970 evo ssd-n van a windows pro 64 bit. Az ssd pci-e x4 módban fut. GPT/NTFS a fájlrendszer. Gyorsít a boot időn, ha kikapcsolom? Vagy nem okoz gondot a bootolasban. A secure boot az mi? Utána olvastam, de nem teljesen értem. Köszönöm!
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ASRock Z370 Pro4 alaplap. Két kérdésem lenne..az első,hogy a gépházban lévő két venti mitől ugrálhat 800-12000 Rpm között? Nem állnak fixen pl 1200 on. Valami hiba lenne?
A másik pedig az, hogy nem enged biost frissíteni. 1.50 verziószámú, 2.0 lenne a legújabb, de azt írja ki a telepítésnél, hogy nem kompatibilis a driver, amit az asrock honlapjáról szedtem... -
starboard001
csendes tag
Sziasztok. Van egy ROG G771JM gépem. Kicsi segítségedet kérem. A bios verzió szám: G771JMC.204 . Az asus honlapja szerint a széria számra való keresés után ha a biost le akarom tölteni ezt a nevet adja: G771JWAS211
A gépen nem megy az újraindítás. Ha a windowst alap állapotban újra akarom indítani, ha uefi-t akarom elérni, ha kiveszek minden lemezt, begeszek egy szűz lemezt (ssd m.2) telepítem a wint, és amikor eljut az újra indításhoz, mindig ugyanaz történik, leáll indulna, de olyan mintha csak hibernált állapotig jutna el, nem indul újra. Így telepíteni nem lehet, uefi biost sem érem el. Ha megy a win és kikapcsolom, bekapcsolom, akkor hibátlan. Biost már reseteltem, launch csm et raktam már disablera és enalbéra is. A gépen helyes bios van e fent? Ha nem, hogyan tudom kicserélni? Hogyan tudom elérni az uefi biost?Előre is köszönöm a segítséget-
-
WarGame
csendes tag
Vagyis 2 másodpercig tart a dolog amig a bios logo felvillan utána minden tökéletes.Vga is hibátlan teszteken is és játék közben is(R7 360 2GB).
Tegnap előtt még másik vgaval,csak a bios szállt el inditás után... -
WarGame
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő.
Adott am3 as gigabyte alaplap,átpakoltam másik gépházba a cuccost és azóta vannak fura dolgok.Előtte minden rendben működött.Áramtalanitás után néha a bios visszaáll,mintha az elemet kivettem volna és a dátum idő is elállitódik.A bios kép bekapcsolásnál szines csikos,eddig egy fehér kép volt,alatta hogy milyen gombot nyomjunk ha be akarunk lépni a biosba f2.del,tab stb,most csikos kép fogad és nem jelenik meg más utána csak tölti be a rendszert.
Ennek mi lehet az oka?
Válaszokat köszönöm.
-
ooooobi
senior tag
válasz
Doky586 #3926 üzenetére
Próbáltam secure boot ki és bekapcsolással is indítani mindig csak userként tudok belépni. Viszont most eszembe jutott az f12-es inditás amikor ki tudom választani induláskor miröl bootoljon, csak fekete képet kapok rá, próbáltam hdmivel, d-subbal, win10es boot usbvel, freedossal, semmi csak egy fekete kép.
Gondoltam esetleg a rammal nem kompatibilis, bár akkor talán a biost se látnám. Meg biosban szépen kiírja hogy benne a ram és mennyi.
Szerintem küldöm vissza a francba, ami ennyi kinlódással se sikerül azt jobb hagyniMeg Amazonos vásárlás, szal ingyen visszaadom és el is felejthetem ezt az egészet.
-
ooooobi
senior tag
Beszereztem egy Gigabyte Brix 3150-t de sehogy se sikerül bootolni. 2 különbözö pendriverol is próbáltam de semmi.
Ennél a résznél megáll. Innen viszont se biosba nem tudok belépni, se ctrlaltdel nem megy mintha kifagyott volna. Ha viszont elötte nyomogatom a DEL-t akkor be tudok lépni.Most ezek a bios beállításai, de próbáltam már mást is semmi se segített. Mi lehet a gond szerintetek?[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] -
egykori
őstag
Sziasztok, a napokban újra raktam a W10-et és váltottam Legacy-ról UEFI-re. A BIOS-ban a Boot menüben megjelent két sor:
UEFI Onboard Lan IPv4
UEFI Onboard Lan IPv6
Ilyenről nem olvastam sehol a fórumon, ráadásul állandóan világít a Wireless-status light ledje, ami azelőtt sohasem világított. Ez azért is furcsa, mert csak vezetékes internetet használok a laptopomon.
El lehet valahogy tüntetni azt a két Lan-os sort? -
csirkemiki
csendes tag
Hali!
Egy olyan problémám lenne, vagyis nem is probléma csak zavar, hogy amikor bekapcsolom a gépet, gondolkozik és előbb a biost hozza fel.
Utána nyomok egy (F10)-et Save and exit - ilyenkor biosba nem változtatok meg semmit, és utána gond nélkül betöli a rendszert.Magyarán mondva előbb "bootolja" be a biost mint a rendszert...
Erre kéne nekem valami megoldás. -
válasz
Lézerparaszt #3919 üzenetére
hát ezen nem is látok kapcsolókat....erről beszélgetünk?
(nagyon gagyinak néz ki ez a lap, az elődökhöz képest nem? mintha spóroltak volna elég sok dolgon...)nincsenek letiltva?
mikor kezdődött a probléma?
-
válasz
Lézerparaszt #3917 üzenetére
Szia
Nem kapcsoltad le véletlenül őket a lapon(nekem rampage III és V volt egy pár db.)
azokon minden vga slotot lehetett kapcsolni kézzel -
Hali .
Lenne egy olyan problémam hogy nem tudok be lépni a biosba egyszer sikerült ki léptem be töltött a rendszer mikor újra be akartam már nem sikerült. Shift esc nyomásával is próbálkoztam. -
zsozsóka
csendes tag
válasz
Borzoló #3910 üzenetére
sziasztok
kis kiegészítés Sanyiksaborz irományához
asus h81m-k + g3240
igp vel megy,bios ahogy a képen,és rövid idő alatt (1-2 perc) be is fagy,ellenben win alatt nem találtam hibát,tesztek hibamentesen futnak,csak a biosban produkálja ezt
a lap lett cserélve,minden más teljesen hibátlanul működik,beleértve a monitort és a kábeleket is
bios 1104 verzió,jóval korábbiakkal is kezeli ez a procit -
-
toto0569
addikt
Sziasztok!
Lecseréltem a gépemet .
Vettem egy ilyen alaplapot.
Az SSD-m nem igazán kezeli jól.Elég lassan kapcsol mindent.(pl. böngésző)
A régi gépem egy picit gyorsabb volt ebben.(2012 évjáratú)
A Biost frissítettem (F8)
Már egy hete ezzel küzdök.
A 2. SSD-t próbálom... -
sajog159
aktív tag
Üdv!
(Nem tudom megfelelő topikban kerem-e a segítséget...)Egy H110M-HDV R3.0 alaplapon szeretnék meghajtani egy PWM rendszer ventilátort. Alapbeállításban nem PWM típus van beállítva és- úgy tudom - BIOS/UEFI-ban lehet PWM-re módosítani. Sehogy nem találom hol is van ez az állítási lehetőség.
Segítene Valaki? -
NdrewSunix
őstag
válasz
Csokishurka #3906 üzenetére
Igen, pendrive.
Letöltöd a bios frissítést, felmásolod pendrivera és biosból indítod a frissítést.https://www.gigabyte.com/MicroSite/121/flashbios_qflash.pdf
-
Csokishurka
őstag
válasz
NdrewSunix #3905 üzenetére
Nem vagyok a gép szervizes de sok gépet összeraktam, de ilyet még én sem láttam. Használtan vettem, de nem kínai vagyis nagyon remélem. ( gainward gtx 750 ti)
Jah amit tervezek holnap egy bios frissítés. Azt pendrival kell? Valami q-flash láttam a biosban.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Csokishurka #3904 üzenetére
Szia!
Én egynéhány VGA-t már ki/betettem a gépbe tesztelés miatt, de ilyet nem láttam még.
Ha már eddig jutott a dolog nyomj egy win újratelepítést az új videókártyával szerintem.
Amúgy ez teljesen új vagy vetted használtan? Nem kínai ugye? -
Csokishurka
őstag
Sziasztok.
Segítséget kérnék nemrégiben cseréltem videokártyát. Atirol váltottam nvidiára. Vga driver uninstallálo progival leszedtem a régi drivert. Új kártya berak majdnem minden fasza de az eddigi pár másodperces bios bootolás kitolódott kb fél percre. Ha vissza rakom a régi kártyát megint jó gyors ha az újat rakom bele dög lassú és be se tudok lépni a biosba.
Próbáltam a régi kártyával egy reset optimazed default settingset csinálni majd új kari be és hátha de nem segített.
Most már a vindoz se jön be ahogy indulna a betöltés kék hallálal újraindul.
Ötletek? Az alaplapon valami uefa dual bios van.
És egy kép a bios betöltésről: -
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Click Bios 5 -ben mit jelent a game boost lehetőség/ gomb?
-
bb.bocs
őstag
szisztok, nem tudom hova illene a krédés. adott egy lenovo w530 laptop. biosban nem találtam hogy lelehetne e tiltani az alaplapi sata portot, de a hdd caddyt lelehet tiltani biosból. esetleg van oötletetek hogy lehetne kivitelezni ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest