Hirdetés
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Helló!
Egy régi (kb. 2001-es) IBM Netvista gép BIOS-ával (PhoenixBIOS 4.0. Release 6.0 for IBM Netvista, 2003.04.17-i verzió) szenvedek. (Tudtommal nincs hozzá frissebb BIOS.)
A képeket feltettem ebbe a flickeres albumba.A lényeg röviden: a boot eszközök listáján az első az eltávolítható eszköz, és a HDD csak utána következik.
Szomorú, de ha a gép nem talál eltávolítható eszközt nem megy tovább a HDD-re, hanem hibaüzenettel leáll.
Persze az F12-vel elő lehet hívni a boot menüt, és onnan az ember kiválasztja a HDD-t, és akkor minden okés.
Érdekes, hogy ha megnyomom az F1-et, amely a BIOS-t csalja elő, és ott lényegében nem módosítok semmit, hanem kilépek belőle, akkor a továbbiakban a rendszer simán indul.
Fogalmam nincs mi lehet az oka...Az az igazság, hogy régen a gép nem csinálta ezt, viszont a boot menüjében csak a HDD szerepelt. A többi eszköz azután jelent meg, hogy nyomtam egy „Load defaults” parancsot.
A lényeg ugye az lenne, hogy módosíthassam a betöltési sorrendet, de sehol nincs ilyen lehetőség.
-
Vakegérke
félisten
Elnézést kérek, megint itt vagyok.
Korábban már kérdeztem, végülis kaptam választ. Valami viszont biztos nem gömbölyű, hiszen a gépre csatlakoztatott USB3-as külső winyó csak SATA 300 sebességen működik.
Mit nem állítottam be jól a BIOS-ban?
-
Vakegérke
félisten
Üdvözletem a topiclakóknak.
Új lapom van, a BIOS-ban (F8) vannak olyan lehetőségek, amelyekkel eddig nem találkoztam még.
XHCI MODE (Auto)
XHCI HAND-OFF (Enabled)
EHCI HAND-OFF (Disabled)
ISCT (Disabled)Google a barátom, de igazából nem találtam választ a kérdésemre.
Melyik mire jó, mik a helyes beállítások?A választ előre is köszönöm.

-
Kékes525
félisten
-
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
Ma egyik pillanatról a másikra "behalt" a gépem netezés közben. Épp youtube-on néztem egy videót. Mikor újra beakartam indítani, az indulást 5 sípolás követte, és sötét monitor. Ezt eljátszottam még kétszer, aztán áramtalanítottam mindent. Kiporoltam a tápot, 3 kisujj körömnyi porcica jött ki belőle, a gép többi része (alaplap, vga stb) portalan. Ellenőriztem a procit, hogy stabilan ül-e rajta a hűtő, rendben volt. A VGA szintén. Kihúztam a HDMI kábelt a vidikariból, ami a Tv-Monitorba volt dugva, mert épp nem használtam. A ramok szintén rendben voltak.
Aztán beindítottam a gépet, és rendben megy. Most is erről a gépről írok.
Processzor: Intel Core i5-3470 (Be Quiet! Shadow Rock Top Flow hűtő)
Memória: Kingston 8192MB DDR3 1333MHz CL9 DualChannel KIT
Videókártya: SAPPHIRE HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION
Alaplap: AsRock Z77 Pro 3
Merevlemez: WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX
Optikai meghajtó: NEC AD-7241S Fekete
Ház: Asus TA-K62 Vento
Tápegység: FSP RAIDER 550
Monitor: Dell U2212HMEz az összeállítás fut most. Mit jelent az 5 sípolás induláskor? Mi lehetett a baj? Utal talán arra, hogy valami épp a behalás szélén állhat?

-
ron8
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte alaplap esetén mik azok a bios beállitások amiket érdemes megcsinálni? -
Kékes525
félisten
Mi a véleményetek ezekről a BIOS-okról? P8Z68-V PRO GEN3 főleg ez érdekel, de úgy általában is. Érdemes kipróbálni? Miben módosítottak? Biztonságosak?
-
vinibali
őstag
sziasztok.
akinek bios baja van keressen meg bátran pm-ben. -
novakpade
csendes tag
Egyàlltalàn mitől omlik össze a rendszer mikor csak a boot rész àllítottam a biosba és onnantól az xp nek se kép se hang
-
novakpade
csendes tag
Ja és bekapcsolásnàl 2 rövidet csippan de nem egymàsutàn
-
novakpade
csendes tag
Sziasztok egy kis segítséget kérnék tőletek!! Honnan tudom h a bios tönkre ment, igazàból usb probáltam telepìteni a win7 et de nem sikerült, sőtt az xp ami volt rajta összeomlott bútolàsnàl futatt valamit, aztàn újraimdul a gép
-
tarnoczi12
csendes tag
Helló sziasztok! Egy kérdés ah egy számítógépnek el szált a BIOS-a az halott gép vagy még meg lehet menteni?? A gép megy mechanikusan csak a BIOS nem jön be rajta!! Áramszünet végzet vele épen a BIOS-T kezet behozni!
. Köszönöm előre is a segítséget nektek! -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Nem sikerült dűlőre jutnom a dologgal. Valami oknál fogva a processzort húzni akarja a bios vagy azt "hiszi", hogy én állítottam magasabb óra jelre, ami nem igaz. Bekapcsolásnál minden esetben 3x indul újra, majd negyedszerre írja ki ezt a piros szöveget. Aztán nyomok egy Ctrl+Alt-Del-t újraindul és utána oké a dolog. Be bootol a rendszer is.
1) Nyomtam egy default bios opciót
2) Kivettem az elemet a lapból
3) Vettem egy új elemet is, gondoltam hátha lemerült és nem tárolja a beállításokat.Mind ezek ellenére semmi.
Olyan előfordulhat, hogy a bios megy tönkre, vagy a lap egyes részei szállhattak el?Az bosszant, hogy mikor át áll nagy nehezen alap beállításokra és be bootol a rendszer akkor a gép működik rendesen csak a leállítás adja be neki a kulcsot.
Tudnátok nekem ez ügyben némi tanácsot adni?

T -
laczy1987
csendes tag
Sziasztok!
Gondom a következő:
biosom meghalt, gép indításánál a kövi jön be: bios recovery requested. Pendrivera ráraktam a biost, indításnál felismeri, bejön az m-flash, de... ott kiválasztom, hogy bios update és alá azt írja ki, hogy no media. Ezt nem értem, indításnál felismeri a pendriveot, a bios fájl verzióját, de m-flashben meg semmi. Hogy tudnám megoldani, hogy visszarakja a biost és végre menjen ez az ócskavas?
Néha azt is csinálja, hogy elindul a gép, minden felpörög és semmi. Jár a gép monitor meg villog mintha be se lenne kapcsolva a masina.
Bocsánat ha rossz topicba írok de már tele a hócipőm szegénnyel. -
winhate
őstag
sziasztok
Segitseget szeretnek kerni.
Laptopnal bios tiltast hogy lehet alap ertekre allitani ?Koszi elore is a segitseget
-
Abrion
senior tag
Hali
Tegnap vettem egy új alaplapot, és az első indítás óta nem tölti be a biost, mármint azt a részét amiben látható hogy menyi ram és milyen cpu van csatolva, hogy tudom ezt visszahozni? Asus P8B75-V
Azt tudom ahogy most van az gyorsabbá teszi a windowshoz jutást, de kíváncsi ember vagyok, mindenképp megakarom tudni milyen beállítással lehet visszahozni azt a részt.
Kikapcsoltam a Fast Biost de nem történt semmi, maradt a feketeség. -
marci1250
tag
Sziasztok!

Kezdő vagyok. Van egy asus m5a78l-usb 3 mas alaplapom. Videókártyát cserélek, ezért kivettem a kártyám és a monitort bedugtam az alaplapi csatlakozóba, de a windows 8 nem akart elindulni. Ezért megpróbáltam megnézni az alaplapi videókártyám beállításait és a következőt csináltam. Beállítottam itt:
felülről a másodikat, majd a harmadikat és az alatta lévő VMA nál adtam neki 1gbot. Amikor a másodikkal próbáltam újraindítani, akkor újra indult, de amikor a harmadikat állítottam be és újra indítottam, a gép 1 hosszút és három rövidet sípolt, és a monitor nem kapott jelet, nem éledt fel és sötét maradt.
Ha berakom az új kártyám és rákötöm a monitort, akkor majd kap jelet a monitor, vissza tudom állítani a biosban?
Ez a kártyám atis volt, amit bele teszek az nvidia lesz, lesz problémám a biosban emiatt? -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy BIOS file-ból kilehet valahogy mazsolázni, hogy pontosan milyen processzorokat támogat? Egy régi S775-ős ABIT lap biosáról lenne szó, igazából azt kéne kideríteni, hogy támogatja/kezeli-e rendesen a Pentium D 9xx processzorokat. Ami biztos, hogy a Pentium 4-ből a Cedar Mill(P4 6x1) magosokat támogatja. A Pentium D 9xx-ben meg gyakorlatilag ebből a Cedar Mill magból van kettő.
Az infókat előre is köszi!
-
artiny
őstag
HELO
Segítenétek beállitani az alaplapon a biost, beleneznetek hogy jol e van beallitva, valamint min lehetne javitani?
https://www.dropbox.com/sh/hl61buwix865u47/AACPqq65F25XEoeB0Ex1iaTQa -
törölt tag
Csak (?) megosztanám, mielőtt kidobom a linket az AMIBIOS beállíthatóságát. Nem tudom kell-e valakinek valamikor ?
-
flash-
veterán
ezzel kapcsolatban tudna valaki segíteni?
[link] -
Csupii
tag
Hali!
Egy gyors kérdésem lenne, nem eget rengető a dolog. Tehát. Adott egy MSI MS-7529 lap. v1.4-es BIOS volt rajta. Liveupdate-el frissítettem v1.7-re (kompatibilitási okokból). A Windows 7 32bites.
Az 1.4-es BIOS-al a windows rendszer információja azt "mondta": Telepített RAM: 4.00GB (ebből használható: 3.00GB)
Az 1.7-es óta pedig: Telepített RAM: 4.00GB ( ebből használható: 3,25GB )úgy írják, "Fixed system report incorrect memory size when install 4G memory." de nem ez miatt frissítettem.
-
elistvan
őstag
Medion c2D gép bios frissítés közben lefagyott a flashelő. Szépen lefutott a frissités, viszont a visszaellenőrzéskor 56%-nál kifagyott. Most a gép bekacsol, felpörög és leáll. MS-7502 a lap típusa. OEM medion lap. van hozzá biosom is. Ahogy néztema frissités közben a boot blockot nem bántotta a flashelő csak a fő részt.
-
Tomcsi_21
csendes tag
Sziasztok! Ismerősnek egy olyan problémája lenne h amikor bekapcsolja a gépet nem jelenik meg semmi se a képernyőn csak feketeség... aztán meg normálisan betölt a windows.. Ha nyomkodjuk a del f1 f11 f12 akkor sötét marad mindvégig tehát valszeg bejött a bios csak nincsen kép és csak a restart segít rajta. Bios fríssités segíthet vagy mi lenne a megoldás szerintetek. Nem találkoztam még ilyennel.
-
puma8605
újonc
mert van ncore töltött win 8.1-em csak ezt nem tudom beállítani
-
puma8605
újonc
sziasztok lenne egy olyan problémám hogy vettem egy Lenovo G505s notebookot és ilyenkor mit kell tenni mert nem tudok kettőspontot írni és hogy kell?
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok.
Remélem idevaló a vga bios gondom.
Segitségeteket kérném szépen,NVIDIA GeForce 8800 GT hütö ventillátorának fordulatsszámát hogyan tudnám beállitani vga biosában.
A vga höfoka aggasztoan magas 80 fokos terhelés alatt,újra pasztázás megvolt teljes tisztitás után.
A biosát lementettem gpu-z vel,több órai probálkozás után sem sikerült rábirnom hogy ventillátora 1200-as fordulatszámát biosában nagyobra tudjam állitani.
Ati tipusu vga kártyáknál sikerült megoldanom hogy a ventillátor magasabb fordulatszámon müködjön hiba mentesen.
Töb bios editorral probálkoztam eredménytelenül.
Találkozott valaki ezzel már.
Minden segitségret kösznettel várok.
-
eddy76
újonc
Sziasztok, kis segitséget kérnék.asus p4p 800 se alaplapos gépen felesleges progikat törltem,legutolsonak hp nyomtatoprogit,ujrainditás után azt irta ki hogy "Fast Track controller could not be detected, no bios installed"
ctrl alt del -el inditsam ujra.de ezzel sem mükszik.utánanéztem de hiába töltöttem le a biost ha be sem tudom inditani a gépet. a biosba amugy nem léptem be elötte.segitsetek légyszi.
-
Adixos
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem a szakértőkhöz.
Szóval adott az Asus K50AB sx073d laptop, amelynek bele szeretnék nyúlni mélyebben a biosába (pl ventilátor szabályzásába, memória késleltetések stb.). Ezzel csak annyi problémám van, hogy semmi ilyen beállítás nem jön elő a biosban ezekkel kapcsolatban (advanced hidden settings). A biosom az Asus által kiadott hivatalos 220-as verzió, és az AMI bios verziója v2.61.
Szóval a kérdés hogy hogyan tudnám előhozni ezeket a beállításokat ha egyáltalán lehetséges-e?Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem hozzáértőktől. Vettem egy Sandy Bridge-E alapú 8 magos 16 szálas Engineering Sample procit. Gyári kódja: Q19D
Az alaplapom MSI X79A-GD45. Végigpróbálgattam az összes biost, de nem indul. A neten keresgélve láttam, hogy sokaknál nem postol ez a processzor, viszont pl MSI X79A-GD65-ben van egy bios (1.4) amivel elindul.A kérdésem az lenne, hogy valahogy ki lehetne-e szedni abból a megfelelő mikrokódot és beletenni az én biosomba, hátha ez megoldást jelent? Esetleg mással is meg lehetne oldani?
Bármi építő kritikát szivesen vennék!
Előre is köszönöm

-
lemusz
addikt
Egy általános kérdésem lenne a bioszokról/uefikről. Amikor az van oda írva egy BÉTA verzió mellé, hogy updated AGESA code, akkor ugye ez annyit tesz, hogy több procit tud támogatni, vagy a meglévőkkel kompatibilisebb esetleg... Namármost. Ezen béta verziók ezen kívül tartalmaznak más, kisebb változtatásokat is vagy kizárólag csak ezt?
Mert konkrétan hőmérséklet olvasási és feszültséggel kapcsolatos reportot küldtem Gigabyte-nak, aztán 2 napra rá az a válasz jön, hogy frissítsem a bioszom F7c-re. Mintha csak valami hostess csaj küldte volna, akinek a beépített szoftver írta, hogy ezen felhasználónak nem a legfrissebb biosza van.
Szóval kicsit kétkedő vagyok, hogy egy béta biosz, ami alapvetően azért lett elkészítve, hogy támogasson pár újabb procit, majd megold hőmérséklet kijelzési és feszültségállítási "bugokat". -
mariann22
újonc
Sziasztok, akadt egy kis problémám az új gépemmel. Amikor bekapcsolom, felpörögnek a ventilátorok, de nem jön be a bios és/vagy nincs kép sem. (Igen, a monitor be van kapcsolva..)
A gépben lévő cuccok:
GAINWARD 2609-BLISS GT630 2GB DDR3 PCI-E - VGA
INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX - Processzor
KINGSTON 4GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11S8/4 - Memória/Ram
KOLINK 600W v2 12cm FAN - Tápegység
MSI H61M-P31/W8 - Alaplap
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050 - MerevlemezA memóriát már próbáltam átpakolni, illetve másik monitorral is próbáltam már, de még mindig semmi.
Segítségeteket előre is köszi! (Ha rossz topicba írtam, akkor bocsi.)
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, valaki segítene beállítani nekem a biost? Nem akar elindulni a win rendesen
asrock z77 pro 3 -
lcee79
addikt
Hi!
Van itt a cégnél egy pár bios frissítéssel elhalt gép
cserélni nem akar a központ
Eddig nem foglalkozott vele senki, de gondoltam próbálok valamit, hátha lehet beléjük életet lehelni.Nem lehet valahogy helyrehozni? (nem én csináltam nem tudom milyen stádiumban volt a frissítéskor ami után megállt és nem indult el többet...)
HP DX2300 és HP DX2400-as tipusú gépekről van szó
Jelenleg bekapcsolás után felpörög a szokásos hangosan induló ventilátor és ennyi... Kép már nem jelenik meg a monitoron... Nem csipog nem pittyeg csak pörög a venti mintha indulna a gép, de nem indul semmi
Van valami megoldás hogy helyrehozzam?
(jó lenne
)Előre is Köszi!
-
Belako
tag
válasz
vadasz70
üzenetére
Üdv!
A hiren egy live cd ami tele van hasznos progival.
Valahogy be tudsz lépni előhívni a kódod.
Itt is érdeklődj mielőtt akármibe is fogsz
Ha ilyen gondom van akkor a következőt szoktam tenni.
1. Biosba beállítod hogy az elsődleges boot opció az optikád legyen.
2. Bejön majd a hiren által adott lehetőségek választása.
3. Itt minixp választod. és be-boot-tól neked
4. Ha megvan a kezelőfelület, akkor lemented az összes adatodat tetszőlegesen valahova.
5. újraindít, és beleraksz egy win7 telepítőt majd formázod és újrarakod a win7.
6. megcsinálsz mindent hogy felálljon rendesen a rendszer visszamásolsz minden ahonnan elmentetted.
7. És már is van egy friss rendszered ami kódmentes és olyan mint előtte.B.
-
vadasz70
aktív tag
sziasztok! Olyan problémám lenne hogy nem tudok a windows 7 belépni mert elfelejtettem a jelszót kaptam egy programot a hiren's cd kellene bootolni de nem tudom hogyan kezdjek hozzá alaplapom p4m800pro-mv1.0a milyem bioos beállításokat kell eszközölnöm ? Köszönöm
-
marquuard
veterán
Üdv. ASRock BIOS-t melyik módszerrel lehet biztonságosan flashelni?
-Windows telepítő
-DOS telepítő
-ASRock Instant Flash -
mazza
tag
Üdv!
Egy Dell Inspiron 15R N5110 laptopon szeretném frissíteni a BIOS-t, az A11-es tartalmazza ezt:
- Fixed WIN8 BLACK SCREENJelenleg A07-es van fent, lehet ugrani rögtön a legfrissebbre?
Videó és hivatalos leírás alapján nem tűnik nehéznek, de még nem csináltam ilyet és nem merem elindítani.
+1 dolog miatt aggódok még, most windows 7 van a laptopon, ez pedig nincs a leírásban.
- This file format consists of a BIOS executable file. The Universal (Windows/MS DOS) format can be used to install from Windows XP, Windows 2000, NT, Windows 9X, Windows ME or a MS DOS environment.
-
rico19
újonc
Sziasztok!
az lenne a kérdésem hogy egy lenovo thinkcentre m52 gépem van és mivel nincs benne DVD olvasó így pendrive-ről szoktam újra rakni de most valamiért nem sikerül. Nem jön be a STARTUP DEVICE MENÜBE!
és a BIOS-ba nem találtam boot fület.
Ha tudtok akkor segítsetek!!
Előre is köszönöm! -
Belako
tag
Hola!
Arra lennék kíváncsi hogy is lehet vakon biost újra rakni?
Valahol itt már megtaláltam annó, de sajna az már rég volt és kicsit kopott az emlékezetem.
Választ köszi.
B. -
robogos10
senior tag
válasz
jfehervari1
üzenetére
szalagkábel esetleg?
-
dugesz0302
csendes tag
na hali, a hardwereseket megjártam, a biosomban nincs processzor érték állító opció. Lenovo Thincentre a55 alaplap phönix v mifene biossal. A bios frissítésével kerülhet bele ilyen opció? utólagosan rakhattak bele? ha nem lehetséges egy bios kicserélése másfajtára( gondolok itt ugyanarra a márkára csak más tipusra) hogy elérjem a célom?

még valami, a biost hogy kell frissíteni?

-
jfehervari1
tag
Sziasztok!
Acer 5100 gépemen nem működik a tauchpad,mi lehet a gond?próbáltam már több drivert de nem jó egyik sem
windows7 32bit.Köszi a választ.
-
-
qsotre
csendes tag
válasz
dltpwnz
üzenetére
Köszönöm , működött
lehet újabb kérdésem ?
Már megtaláltam azt is hogy hol tudom beállítani a boot device priority -t és abba a sejthető problémába ütköztem, hogy nem találtam a listában az USB lehetőséget. Van bármi esélyem rá, hogy USB ről tudjak telepíteni oprendszert a gépre ? 
-
jfehervari1
tag
sziasztok !
Lenovo G505s hogy tudok be lépni a bios ba az f12,delete sem müködik.
-
nomad138
tag
Heló! Ma megpróbáltam frissíteni az alaplapom BIOS verzióját. Amikor ráakartam kattintani a bios verzóra egy véletlen lagg miatt az 1.30 ver helyett az 1.40 került frissítésre. Miután ez megtörtént indításnál Boot MGR hibát írt ki. Azt hittem hogy ha vissza frissítem 1.30-ra megoldja de nem. Ez után végig zongoráztam a 1.30-tól az 1.70.ig ami az utolsó. Azóta Boot MGR hiba (hiányzó fájl) Teljesen tanácstalan vagyok. Javítható ez a hiba vagy dobjam ki a lapot? Illetve ha javítható akkor a frissítését is el tudod vállalni? Üdv Márto
-
-
dltpwnz
aktív tag
Senkinek nincs ötlete miért nem bootol a gép ha van valami az USB portján? Biosfrissítés után jött elő a probléma , eddig 3 biost próbáltam ki mindegyik a gyártó oldaláról .. a gyári biosról meg nincs mentésem
Próbáltam már minden usb opcióval szórakozni a biosban de semmi . 
-
coopeer
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte EP43-S3L-es alaplapom és egy hete vettem bele egy Samu SSD-t. Mikor váltottam AHCI-re a BIOSban az alábbi hibaüzenettel találkoztam indításkor. Ez még egy BIOS üzenet lehet és csak akkor jön elő ha AHCI-re váltok. Teljesen mindegy hány vinyót csatolok rá ez előjön. Újratelepítés megvolt minden konfigurációban (4*), de semmi nem változik. SZóval az alábbi hibaüzi jön elő (pontosítok a verzió szám nem ez, mert ezt a hibaüzit a netről másoltam ki). Már is küzd küzdött ezzel a problémával. Az nem is baj, hogy kiírja, de az már igen, hogy vagy 10 mp-ig gondolkodik...

Serial ATA AHCI BIOS, Version iSrc 1.20E
Copyright (c) 2003-2008 Intel Corporation 23
** This version supports only Hard Disk and CDROM drives **
Please wait. This will take few seconds.If your Gigabyte BIOS hangs at this message after you change to AHCI mode, then this solution worked for me
1) take a system backup (including system image) of your boot O.S. with windows backup
2) create a system repair disk (DVD) with windows backup
3) reformat (quick) then delete the partitions on your boot drive (not sure if this is necessary)
4) boot to the repair dvd, follow instructions to restore latest system image
5) reboot, change BIOS settings to AHCI, reboot and all should be just fine.http://forums.tweaktown.com/gigabyte/24883-welcome-gigabyte-technical-support-74.html
KÖszi ha valaki tud segíteni!
Üdv.
-
robogos10
senior tag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni?
Van 1 MSI ms-7388 rev 3.1 alaplapom
szeretném frissíteni a biost próbáltam windows alól de nem frissítette valamiért!
Esetleg leírnátok hogyan kell pendrivról csinálni?
Teljesen az alapokról kellene
7.4 van jelenleg és a 7.9 et szeretném
pendrivom 8gb os
Előre is köszönöm a segítséget -
tungesz
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne, amivel nem boldogulok!
Alaplapom: Gigabyte G31M-ES2L, bios hónapokkal ezelőtt frissítve, tökéletesen működött.
Tegnap a power gomb hosszan tartó lenyomásával kapcsoltam ki a gépet(lusta voltam kilépni a windowsból).Azóta a gép nem indul és az alábbi üzenetet dobja ki:
CPUID: 0001067A Patch ID:0A07.
Biosba kilépni nem tudok, windows nem bootol, kifagy az egész!
Tönkrevágtam a biost? Hogyan tudom helyrehozni?
Előre is köszi a segítséget!
-
dltpwnz
aktív tag
Üdv , lenne egy olyan problémám , hogy lefrissítettem a BIOSt viszont indításnál csak úgy hajlandó továbblépni ha lehúzok róla minden USB-t . A lap egy BIOSTAR h61mlv2 . Valakinek ötlet?

-
Matisz77
aktív tag
Hali előjött egy hiba a gépemen "00 usb mass storage found and configured" BIOS reset volt de 15 sec után újraindul és nem enged be a BIOS-ba! Mi lehet a gond?
-
Hackerman
csendes tag
Sziasztok srácok!Azért írok most nektek mert eddig senki nem tudott segíteni és már teljesen kiégtem,tényleg!Nos a gondom a következő:Egyik ismerősömnek az IDE vezérlős kártyáját beleraktam az én gépembe és miután kivettem a gépből ez az üzenet fogad minden indításkor:

AHCI mód be van kapcsolva,mivel így telepítettem fel a windowst.Aki tud kérem segítsen,nagyon hálás lennék!
Üdv
Laci
-
Zitus1989
csendes tag
válasz
imotrepus
üzenetére
szia! en nem mondom biztosra de szerintem nem bonyolult a dolog es kis googlival , youtubbal magad is tudod vagy irj privatot olyannak aki csinalta olyan lappal amilyen a tied(foleg ha nem ingyen szeretned)
mr. ricsi :
ez a lap nem tamogatja a fesz emelest
de szerzek a cpu ala egy komolyabbat es szetcsapok a mhz-k kozt!
koszi a segitokezsegedet....a mikulas is majd megkoszoni!

-
imotrepus
aktív tag

-
mr_ricsi
veterán
válasz
Zitus1989
üzenetére
S754-esből is van jópár "no CnQ"-s: [link]
"szal le van tiltva a cnc, de nincs lehetoseg a fesz allitasra"
Vagy azért nem tudsz feszt állítani, mert le van tiltva a CnQ, vagy azért mert a procid nem támogatja a CnQ-t.
(Kipróbálni pedig borzasztóan egyszerű: engedélyezni kell a CnQ-t, majd megnézni, hogy a lehet-e manuális módba állítani a fesz/szorzó állítás menüt.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Zitus1989
üzenetére
"c.n.c. letiltva mert maxon porgetem a ventimet..."
Mi köze van egymáshoz a két dolognak
A C'n'Q teszi lehetővé, hogy a proci órajele és feszültsége változzon, a ventit meg a "CPU Quiet Fan" szabályozza."am szerintem sincs lehetoseg a biosban. at neztem alaposan."
Az User Manualt kellene olvasni esetleg... Azért adják a gyártók. -
imotrepus
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nagy lámaság és elméletileg biztos megtudom csinálni, csak nem merem!
Van valaki akihez, ha oda viszem gépet frissíti nekem a BIOSt?
Procit szeretnék cserélni és előtte gondoltam ezt elkövetni. ASUS P5.
Nem gombért és kavicsért kérem!!!
Előre is köszönöm!
-
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Nem biztos, hogy ebbe a topicba tartozik a dolog, de szerintem inkább ide, mint mondjuk a billentyűzetekéhez... Tehát: barátnőmnek van egy elég régi P4-es gépe, elhatároztam, hogy mindent legyalulok róla és teszek rá neki egy friss XP-t. A gépben található alaplap egy Intel Silver Reef D845PESV, P08 BIOS volt rajta és működött is rendesen. Frissítettem sikeresen a legújabb P09-re. A gond ott kezdődött, hogy ez után két kipróbált PS/2-es billentyűzet sem működött BIOS alatt és MS-DOS indítólemezzel DOS alatt sem. Windows alatt igen, és a BIOS-ba is be lehetett lépni, de utána mintha elvágták volna. Ezzel csak az a baj, hogy így nem tudom beállítani a gépet, hogy az XP CD-ről bootoljon. Két billentyűzettel is próbáltam, még az egér portjába is bedugtam őket, de BIOS-ba lépés után csak a reset segít. Ha valaki tudna megoldást a problémámra, nagyon megköszönném, mert a gépen 10 éve ugyanaz az XP van és finoman szólva sem kielégítő élmény használni...
Előre is köszönöm!!! 
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Köszönöm előre is a segítséget nektek!
Olyan előfordulhat, hogy a bios megy tönkre, vagy a lap egyes részei szállhattak el?

Szóval kicsit kétkedő vagyok, hogy egy béta biosz, ami alapvetően azért lett elkészítve, hogy támogasson pár újabb procit, majd megold hőmérséklet kijelzési és feszültségállítási "bugokat".