Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haffner17
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3 alaplap.
Jelenleg egy beta f20-a bisos van rajta amivel nem vagyok megelégedve.
A kérdésem az lenne ,hogy valamilyen módon vissza tudom rakni rá a régebbi f5-ös biost?
Előre is köszönöm a segítségeket. -
kismokesz
tag
hello tudna valaki linkelni vagy segiteni hogy ch341A iróval hogyan tudnék megirni egy w25q64fw-s chipet?
-
KoPiati84
tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy asusA88XM-A rev 1.04 alaplapom amiben agy a8-7600 proci dolgozik, a mai napon hozza a futár az új (Gigabyte rx 460) vga-t és nem tudom, hogy mi az eljárás ilyenkor.
-Le kell tiltani az integrált vga-t vagy magától átáll a rendszer az újra?
-Ha le kell tiltani azt, hol, milyen menüpont alatt találom/találhatom meg a BIOS-ban?
-Lekel-e törölnöm az új vga berakása előtt az integrált vga illesztőjét vagy nem?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
M4XP4YN3
tag
Sziasztok! PCWorld útmutatója alapján frissíteném a BIOS-omat legfrissebbre, de nem tudom, hogy Rev 1.0 vagy Rev 2.0-át kell letöltenem. Gigabyte P67A-D3-B3 alaplapról lenne szó. Fogalmam sincs, hogyan derítsem ki. Előre is köszönöm!
UI: Nincs meg a doboza, csak a telepítőlemeze.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
combonari #3590 üzenetére
Milyen windows? Win 10-ből pl lehet újraindítani a gépet, hogy egyből a bios-ba menjen, vagy azt valami MSI app csinálja, én tudok windowsból bios-ba újraindítani azt tudom. Gigának nincs valami programja? Amúgy biztos, hogy Delete a gomb? F12 lenyomásával nem adja be mondjuk a Boot menüt?
-
lao
tag
válasz
combonari #3590 üzenetére
hello !
fást boot lehet, hogy be van kapcsolva .Egy bos resi kéne szerintem , elem ki -várni egy kicsit-vissza az elem és meg próbálni belépni. Ha nem jó akkor marad a cmos resi. A lényeg a bios alaphelyzetbe legyen vissza állítva.Utánna persze minden bekel állítani a biosban.Más ötletem nincs. -
combonari
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte B150-HD3P típusú alaplapom, nem rég tettem össze a gépet, és egyszer jártam BIOS-ban még a legelején, amikor windowst telepítettem. Azóta nem tudok belépni BIOS-ba (elképzelhető, hogy elállítottam valamit). A leírásban a delete gomb szerepel, ezzel próbáltam azóta is belépni, de sikertelenül. Próbáltam hosszan nyomni, spammelni, gigabyte felirat alatt megnyomni egszer, stb. de egyik sem segít. Van valakinek esetleg ötlete, mit tegyek? Köszi előre is
-
IstvánLászló
őstag
Ezt kívánom én jó és megbízható alaplapot és hardvereket, itt mindenkinek az idén
B.Ú.É.K!!!
-
s4hu|SyD^
addikt
-
s4hu|SyD^
addikt
Sziasztok!
Egy olyan anomáliával találkoztam, hogy csináltam egy bios update-et és a befejezésénél mikor újraindult már nem adott jelet a monitornak. Most sem ad. Alaplap MSI z170a Gaming 5. Próbáltam kivenni az elemet majd visszatenni. Nem segített. Videókártya nélkül is próbáltam. Úgy tűnik nem bootol fel rendesen, mert a billentyűzeten világítanak a led-ek. Van arra mód, hogy vaktában bios-t frissítsek usb-ről? Vagy valami ötlet, hogy mi lehet a baj. Tökéletesen működött a gép a bios frissítés előtt. Hülye fejjel bíztam az MSI update-ben.
Válaszokat előre is köszönöm és BÚÉK!
-
Denox7
csendes tag
Üdv,
Sajnos csináltam egy meggondolatlan dolgot BIOS-ban, a CPU feszültségét túlságosan lecsökkentettem és most hiába kapcsolom be a gépet nem tud bootolni,.
Lehet erre esetleg valamilyen megoldást találni vagy vége az alaplapomnak?
Előre is köszönöm a segítséget -
IstvánLászló
őstag
Boldog karácsonyt és problémamentes alaplapokat Mindenkinek!
-
Livius
őstag
válasz
skandarg27 #3579 üzenetére
És ha kikapcsolod már nincsenek mikro laggok? Ha akkor megszűnik, akkor egyértelmű, hogy win 7 alatt ajánlatos kikapcsolni.
-
skandarg27
csendes tag
A biosban egy bekapcsolható opció. Bocsi, hogy copyzok, de itt nagyon szépen összefoglalták magyarul:
"A HPET (High Precision Event Timer) egy nagyfelbontású hardveres "időmérő", amit az Intel és a Microsoft fejlesztett ki. A megoldás korábban Multimedia Timer néven futott, ezt csak az újabb operációsrendszerek tudják igénybevenni, a régebbi rendszerek és hardver elemek a régi, kisebb felbontású, RTC névre hallgató megoldást használják. A HPET-et általában multimédia stream-ek szinkronizálására használják, amelyeknél a lejátszás így gördülékenyebb. A HPET segítségével a processzor különböző utasításkészleteinek (pl.: RDSTC) igénybevétele alacsonyabb."
-
Livius
őstag
válasz
core i7 #3574 üzenetére
Az USB beállításoknál az UEFI és Legacy módok lehet nem jól vannak beállítva. Én az USB dolgait ahol csak lehet Legacy módban használnám. Amúgy mivel van készítve a bootolhatós USB-és windows telepítő? A Microsoft saját USB tools-jával vagy Win 10 ISO letöltőjével (ezekkel érdemes azt csinálni)?
-
cozmo
őstag
válasz
skandarg27 #3576 üzenetére
Kezdjük ott, hogy mi az a hpet?
-
skandarg27
csendes tag
Sziasztok!
HPET kérdésben szeretnék eligazítást kérni, hogy bekapcsolva vagy kikapcsolva teszek-e nagyobb szívességet a gépnek. Asus P8Z77 m Pro alaplapban win7 64bit alatt. Külföldi fórumokon sokat olvasgattam róla, de megoszlanak a vélemények.
Jómagam engedélyeztem (mind a biosban, mind win7 alatt), de mintha elkezdtek volna micro laggolni a videók.
Bocsi, ha nagy hülyeséget írtam.
Előre is köszi! -
core i7
addikt
Sziasztok! Windowst akarok újratelepíteni de nem bootol a pendrive eddig sose volt gond vele NTFS exFat-ba is megpróbáltam és nem megy amikor kiválasztom ,hogy arról bootoljon
kíírja a dolgokat és megjellenek alul a
...
pontok
és semmit nem lehet csinálni mikor lenyomok egy gombot alaplapba pöttyen valamit
legutobb Bios frissítésnél volt de ot sima FAT ba bebootolt
16GB on viszont sima FAT nincs csak FAT 32BIOSBA nincs valami beállítás?
-
Sörike
tag
Sziasztok! Lenne egy kis gondom az egyik alaplapommal. Amikor be akarok lépni a biosba akkor ezt hozza csak ki:
És így sajnos nem tudom átállítani a bootolási sorrendet, így minden egyes bekapcsoláskor előszőr be kell lépnem ide:
És itt rányomnom a felsőre. Érdekes módon ezt behozza. Ötletek?
Enter Setup lehetőségnél is az 1. képet hozza be. -
kismokesz
tag
Van feleslegbe 2db W25Q64FVSIG chip. Csere is szoba jöhet W-s chipre.
-
Livius
őstag
-
AtiGef
senior tag
Sziasztok,
Esetleg valaki jártas VGA biosz rendbe hozásához? Sajnos félre sikerült egy Radeon RX 460-as kártya bios flasselése, most se kép se hang...... Esetleg valaki tudna segíteni? Sajnos nem elég a tapasztalatom ilyen helyre állító művelethez .
Nincs IGP a gépemben:S
-
kismokesz
tag
hello
W25q64FWsig chip
W25q64fw alatt van 4 szám annak mi a jelentősége?
-
core i7
addikt
sikerült végül
megtaláltam a winraral kicsomagolandó fájlt evga oldalán
bin.t átneveztem bios.bin-re
a winrarban levő cuccost rá Ultra iso-val FAT formátumba (FAT 32 miatt nem bootolt) sd kártyára + pendrivera bint is
Biosban: Load default valamint ,hogy SD kártyáról bootoljon
restart bebootolt megcsinalta majd F1Amit találtam Optikai meghajtó nem volt jó így 1 életem 1 halálom maradt pendrive amiből micro SD lett mert azon volt sima FAT
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezen:ASRock 1151 H110M-HDS az alaplapon lehet a táp ventilátor sebességet állítani? -
Livius
őstag
Talán megpróbálhatod, ha jól megcsinálták akkor amúgy se fogja engedni a telepítést. Nekem egy HP pro notebooknál ugyan ez volt, és ki is írta a BIOS frissítés kezdeténél, hogy előbb rakjak fel egy régebbit, és csak utána megy fel.
Amúgy ezen a contact oldalon kéne eljutni valami levelezési lehetőségig.
-
cozmo
őstag
Adott egy Lenovo Flex 3-1130, Yoga 300-11IBR gép
jelenlegi bios verzió: C7CN26WW
Frissíteném, de a frissítési utasítás ezt tartalmazza:
If your onboard BIOS version is below C7CN27WW(V5.5), please use special update method to flash to C7CN27WW(V5.5) first, then you can use “ *.EFI / *.EXE ” to do normal BIOS&EC update under shell / Windows.
Igen ám csak a kedves Lenovo nem tette sehol elérhetővé az interneten a C7CN27WW bios-t. Írni nem lehet nekik mert nincs a honlapon erre form, lehetőség, se telefonszám semmi.
A hivatalos fórumban már kérdezte valaki a gyártót de bszott válaszolni.
Ilyenkor mit tehetek?
Hazárdírozzak és tegyem fel a figyelmeztetés ellenére direktben a C7CN30WW-biost, nincs jelentősége hogy korábban mi volt fent?
Vagy forduljak a fogyasztóvédelemhez?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Livius
őstag
-
Livius
őstag
válasz
core i7 #3550 üzenetére
Az újabb EVGA alaplapoknál írják, hogy a Save and exit menüben valahol belehet tölteni a BIOS bin fájlt, és ott frissíteni. De a legtutibb az lenne ha a CD-re ki lenne írva az iso és arról menne bootal. Attól hogy USB-re kitudja valamilyen progival másolni, az nem garantált hogy arról normálisan fog működni a boot a teljesen más fájlrendszere miatt az USB-és pendrive-nak.
De amúgy az alaplap manuáljában is benne kell lenni, hogy milyen menüben lehet frissíteni. Ha egyáltalán ez tudja ott.
-
Livius
őstag
válasz
core i7 #3545 üzenetére
Jah, bocs, amit küldtem az EVGA videokártyákhoz van. Milyen típusú az EVGA alaplapod? Ha van hozzá letölthető BIOS akkor abban benne kell lenni valami toolnak is, amivel az frissíthető. Ha ISO-t tudsz letölteni akkor el tudom képzelni, hogy akár az kiírható CD-re is, és arról bebootolva frissíthető.
szerk: Amúgy itt egy BIOS egy random EVGA alaplaphoz, a lap alján írják mik a lépések a bin és zip fájlokkal.
-
Livius
őstag
-
core i7
addikt
Sziasztok EVGA-nak van valami BIOS frissítő programja?
-
kismokesz
tag
Hello W25Q64FWSIG chip helyetesithető más chipel?
-
Doky586
félisten
válasz
cintula187 #3535 üzenetére
Fat32 pen?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi alaplaphoz szeretném a 2601- es BIOS -t 2603-ra frissíteni. A CAp fájlt kitömörítve ráraktam pendrive-ra. Az EZ flash azt írja, hogy ez a CAP file nem EFI bios.
Az Asus Aisuite jében az update nem akar működni, nem szedi le a szerverről a fájlt.
-
pixta78
senior tag
Helló szakik!
Segítségetekre számítanék!
Van egy: Gigabyte gaz77 ds3h+i2500k+ 2x4gb1600 kingstone hyper blue
Na most alap állapotban minden ok. Ha emelem a cpu szorzót a dual uefi biosban akkor feláll a gép, minden heppi. Kikapcs. Boot aztán üres bios felület, majd boot loop. Ekkor az alap bios boot képernyőt rakja ki, (mintha a másodlagos szeretne betöltődni)nem a felül írtat. A legújabb van rajta most f11a(béta)- mindet feltettem már-. Kis áramtalanítás után általában feláll, de sokszor összeesik az imént leírt hibával. Üzem közben teszteltem prime95, Aida-val, játékokkal. Szóval az indulást nem bírja csak. Elemet cseréltem ram slotokat felváltva egyesével egy modullal is próbáltam. Minden Auto beállitáson van a biosban.Tudtok segíteni?
Pitya -
kismokesz
tag
hello
valakinek nincs elfekvőbe Winbond 25Q64FWSIG chip??
nemtalálok sehol. vagy olyan chip amivel helyetesiteni lehetne?előre is köszönöm
-
kismokesz
tag
Hello W25Q64FWSIG chip helyetesithető más chipel?
-
kismokesz
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Adott egy ch341A usb iró és memalarka megfele irni w25q64fw chiep. Valakinek valami ötlet? Esetleg driver vagy program az iróhoz? Elöre is köszönöm -
Whaazzup
senior tag
válasz
perecKING #3524 üzenetére
Szia Át kell írni Rom-ba.Az ASUS jól megcsinálta a CAP.fájl és az Asrock is használja,de hiába csinálsz bármit csak akkor tudod megírni,ha fejlécet levágott.mert nem fér bele különben a chipbe.Ha előtte lementetted volna tartalmát: All fájlal akkor erase után ha vissza írod talán jó lett volna.ÜDV.
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
CH341A- val szeretném újra írni egy Asus F2A85-M LE biosát. Az asus-tól letöltött bios .cap formátumú így azt mikor az írandó file-t akarom kivalasztani nem is
dobja fel(csak két féle bios file támogatott .bin és .hex) Ha az "all file" választom és betallózom a cap-ot akkor valami olyasmit ír hogy a végét le fogja vágni ha nem fér rá(majd leírom pontosan mit, most telefonról írok). Az üzenet ok-ozása után írható a chip a cap al is csak azt nem tudom hogy valóban műkodő biost írtam e vagy sem....Próbáltam az uefitool-al átalakítani a cap ot rom ra. Elvileg sikerult is de ha a .rom ot tallozom be akkor üresen hagy minden mezot. Tehat .bin kellene de hogyan alakítsam át bin-re?!
Remélem valaki tud segíteni mivel 3 napja ezzel szo*ok.
A lapot ugy vettem tobb lappal együtt. Egy másik F2A85-M (NEM LE!) is van mellette. Egyik sem post-ola4 4000-el mivel a "sima" FA285-M redelkezik ram ok leddel ami allandoan vilagit gondoltam az a baja mind a két lapnak. De a proci sem kompatibilis az első biosokkal...a tobbi lapon is elso biosok voltak...Ezért gondoltam hogy egy új bios segíthet a bajomon.
Mivel már régebben is írtam ezzel biost gondoltam e lehet gond és természetesen nem csináltam biztonsági mentést, így hiába veszek ramot a tamogatott listarol nincs bios a lapon.Köszönöm szépen!!!!
-
Hunter2
addikt
válasz
garga pista #3521 üzenetére
szerintem hardveraprón 2000Ft alatt kapsz olyan félkonfigot amivel nem lesznek ilyen gondjaid.
pl ez is olyan: [link] -
Whaazzup
senior tag
válasz
garga pista #3521 üzenetére
Szia.vannak a Fujitsu honlapon frissítések amik a CPU-kat és más Hardvereket ismernek fel általában az applikációnál keresd.Hátha van valami.ÜDV
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy régi Fujitsu asztali gépem, amit fel akarok kicsit újítani, hogy retro játékokhoz használható legyen. Egy Fujitsu t-Bird a gép, Biostar M6VBE-A alaplappal. Sajnos a belerakott 80 Gb-os hdd-t nem ismeri fel, túl nagy neki. Bár [itt] találtam egy moddolt biost, amivel nem lenne gond a nagyobb hdd,de gyanús volt, hogy a képen lévő lapon van isa, az enyémen meg nincs. [Innen] kiderült, hogy a Fujisu számára készített alaplap eltér chip típusban, így nem is kompatibilis vele a fenti bios. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami megoldás, hogy ki tudjam használni a teljes 80 GB-ot? Mert a capacity limit-es jumperrel működik,de így nem az igazi. Az eredeti biost lementettem a lapról, az megvan. Esetleg azt lehetne valahogy módosítani?
-
-
Whaazzup
senior tag
válasz
mongoose123 #3516 üzenetére
Sziasztok,én meglátásom nem a biosz a hibás van egy hardver ami rossz,és még az eredeti nem bolygatott tartalommal,ment talán lassabb volt a lap de működött.van egy pár rossz ilyen alaplapom ebből a fajtából egy sem biosz bajos inkább Északi Híd bga chipes, vagy a legtöbb sata hibás és ezért nem indul.Ez a lap ha teljesen le erase és blank üresre vissza írod bármelyik számú bioszal el indul.Tapasztalat nem okoskodás miatt írtam.ÜDV.
-
csacsi77
senior tag
válasz
mongoose123 #3516 üzenetére
Mindenkinek, aki segített nagy köszönet!
Sajnos az 1.6-os bios-szal sem indult el a lap, amit egy kolléga külső íróval rárakott a bios chipre. Most az Asrock support küldött egy eredeti biost mailen. Azzal még lesz egy próba holnap.
Mindeképpen beszámolok róla.
Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget, jó érzés egy ilyen frankó topikban megfordulni. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
csacsi77 #3510 üzenetére
Szia! Hogy jó lehet-e az inkább szerencse kérdése (jóslásért fizetős telefonszámot tudok csak
), én mindig tartok kicsit a nem hivatalos helyekről származó dolgoktól. Esetleg a Béta verziók közül a legrégebbi verzió tekintetében egyenesen a gyártó oldaláról az 1.73 -as verzió nem lehet elég régi? Talán az még passzol az alaplapoddal. Erre tessék. Ha már amúgy is hulla a deszka szerintem mindegyik megérhet egy próbát
Csak egy észrevétel, hogy Te "PRO4M" végződésű alaplapot említettél, Doky586 pedig egy "PRO4+" alaplap bios-ait linkelte, én nem ismerem egyiket se, biztos közeli rokon a két alaplap, de nehogy emiatt legyen baj...
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom frissítette az alaplap bios-át és attól kezdve nem indul el a gép neki.
Volt már szakembernél, aki tgörölte a biost és újra is írta, de így sem indul el a lap. Valószínúleg az eredeti bios-t kéne visszarakni, de a gyártó oldalán sincs meg.
Esetleg valaki tudna lelőhelyet, ahonnét elő lehetne keríteni?
A deszka: Asrock FM2A75 PRO4M
A korábbi bios, amivel működött az 1.60-as verziójú volt.
Előre is köszönöm a segítséget!! -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok keresek,ha valakinek van esetleg,Asus P8B75-m-lx-bios tartalom.de csak a romos átírt tartalom érdekel.A Cap-fájlos nem nyerő.ÜDV.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest