- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Apple notebookok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
Csak hogy én se maradjak ki .
Mint már írtam textured PEI lapra nyomtatva az ABS/ASA alá én sem kenek ragasztót a Bambu Vision házas P1P-men, csak a bed hőmérsékletét tartom végig 100 C fokon és eddig még nem vetemedtek, nem váltak fel, nagyobb nmyomatok sem. Ennek az is lehet az oka, hogy a textured PEI laphoz a Z eltolást kicsit kisebbre állítja a Bambu, hogy jobban belenyomja a lap felületébe az anyagot.
Én csak PETG-hez és sima PEI lapon használok ragasztót, ott is elválasztó rétegnek, miután korábban egy gyári Anycubic üveglapból simán rányomtatva a PRTG-t a tárgy leszedésekor lazán kitört egy darabot a túlzott ragaszkodás miatt az üvegből . Utána olvasva a sima PEI felülethez is ajánlják a ragasztót emiatt a PETG-hez, mert azt is letépi a lemezről, még könnyebben, mint az üveget.
Tehát én csak ritkán használok ragasztót a 3d nyomtatáshoz saját tapasztalat alapján.
Amúgy a Bambu a saját hideg meg mérnöki és stb. sima felületű lemezeihez ajálja a ragasztót, de textured PEI-hez nem kellett nekem soha. Korábban ugye a lidar (X1C) miatt a textured PEI lapot nem ajánlották az X1C-hez, a saját egyéb lemezeikre meg matricázva van a felület felvive, emiatt kellhetett a ragasztójuk. Az újabb textrued PEI lapjukkal már megy a lidar. Ezek okozhattak félreértéseket a ragasztóhasználat ügyében.
Szóval száz szónak is egy a vége, aki ragaszt, az ragasszon, aki meg anélkül is tud jól nyomtatni, az ne ragasszon .
A lényeg, hogy mindenki legyen elégedett a végén a késztermékkel és minél kevesebb anyag vesszen kárba .
Ebből "hitvitát" csinálni meg teljesen céltalan és felesleges , szerintem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- LED világítás a lakásban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Felsőkategória! R9 7900 / RX 7900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A51 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest