Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
Topikgazda
Az alis cht hotendet sztem hanyagold, folyamatosan dugul... semmire nem jó vacak, a tesztekben is szarul szerepel nincs értelme... ha már gyors cseréset akarsz akkor a sima fúvókát tedd bele ne a cht-st azzal megy rendesen! Felmelegíted 200 fokra kb és úgy tudod kivenni... Igen érdemes pasztázni a menetet, én boron nitride pasztával kentem...
-
ptesza
senior tag
Alis hotend-et szeretnék beépíteni és kipróbálni pár CHT-s nozzle-t.
Az összeszereléshez új Bambu alkatrészeket fogok használni. Ceramic heater, termisztor, szilikon burkolat, a kis fém rögzítő papucs, a ventillátor és a paszta. Már beszereztem őket korábban.A pasztázással kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A hűtőbordából ki lehet húzni az egész hotendet. A borda az alu és a hotend vége az réz lenne. Így hidegen próbálgatva van egy kis kottyanása. Hát nem vagyok biztos benne, hogy így olyan jó lenne a hőátadása. Ide kellene a pasztából kenni? Vajon ez melegen kitágulva összeszorul? A két kis csavar nyilván egymásnak szorítja a két palástot de mivel ekkora átmérő különbség van ezért szerintem csak egy vonalban lesz kontakt. Az alábbi képen látszik mire gondolok.Hogyan kell csak a nozzle-t cserélni? Most úgy látom, hogy a nozzle menetén is volt egy kis paszta. Mennyire kell felmelegíteni, meghúzni? stb.
Köszi előre is.
-
Imy
veterán
Letöltve! Lépj be ebbe a csoportba, itt is érdemes megosztani a modelledet, és másokét pedig letölteni.
-
rodman73
aktív tag
Lehet ezzel a P1S-sel túl lőttem kicsit a célon.
igazából legtöbbet egyszínűt nyomtatok, abs-t hagyom egyelőre inkább. Lehet eladnám és veszek egy A1-t, van még tanulni úgy érzem. Mennyiért tudnám eladni szerintetek AMS-sel együtt? Sajnos 14 napig lehet csak visszaküldeni, előbb is ki találhattam volna ezt. Illetve ha eladom, hol érdemes hirdetni a hardveraprón kivül?
-
fabula
őstag
Én is 100 C fokos asztalla nyomtatom az ABS-t textured PEI-re és ha kihűlt, simán lejön.
A 100 c fokos asztal pont azért kell, hogy minél lassabban hűljenek az alsóbb rétegek, mivel pont az asztal közeli rétagek gyorsabb lehűlése okozza a vetemedést, mivel azok emiatt jobban és főleg gyorsabban zsugorodnak. -
cd334
tag
Elkészítettem életem első modelljét, ami egy napernyő cső eső/vízvédő kupak. Like-oljátolk, töltsétek, ha tetszik és hasznos nyomtassátok. A modellt kérésre bármilyen napernyő csőhöz tudom adoptálni.
https://makerworld.com/en/models/558533#profileId-477666
Köszi!
-
Sziasztok! Devildesing ABS+ probléma, peilappal együtt görbül fel a széllen a nyomat, 200x200x7mm tárgy. Kamra 45fok fütve, utána inditom a nyomtatást, venti off, 150/200mm/s sebesség. 275fok a fuvóka 90 fok meg palte.
-
poli27
Topikgazda
Fejtörős kérdés.... nyomtatás közben lett egy csomó a filamenten... tökmind1 hogyan nem ez a kérdés, hanem az, ha a p1 en unloadot nyomok nyomtatás közben a nyomtató kijelzőn, és visszahúzza az amsbe a filamentet, hogy tudom visszatölteni? Csak mert sehogy nem lehetett, mindig azt mondta elfoglalt és ilyenkor nem lehetséges... valaki kipróbálná ezt?
Törölnöm kellett a nyomtatást és újra elindítani.. másképp nem tudtam visszatenni a filamentet a fejbe. A legjobb mikor kiváncsiságból rányomtam filament nélkül a folytatás gombra még mielőtt töröltem, elkezdte folytatni filament nélkül a nyomtatást, és nem szólt hogy nincs benne filament ... találtam egy bugot a firmwareben?
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #8480 üzenetére
Akkor ez is változó, mert nekem nagyon szépen vannak tekercselve a régi filamentjeim. Ráadásul nekem szinte csak Spectrum filamentjeim voltak.
-
Marci79
senior tag
Először az alsó, majd utána a felső. Ha jól csináltam akkor ez a sorrend. Legalábbis a nyomtatások jobbak lettek. A fehér petg álomszép lett. A fekete valamiért nem olyan szép a fehérhez képest. Egy hőmérséklet tornyot is csinálnom kéne igencsak. Hátha azzal még tudok javítani...
-
Joshi
titán
Rendeltem Spectrum ASA anyagokat, de régen nem volt ilyen mocskos módon feltekerve mint most. Annyira lazán és kesze-kuszán van a dobon a filament, hogy az AMS-ben hozzáér az adagoló mechanikához. Most ideiglenesen fel kellett raknom a külső tartóra, hogy annyi fogyjon belőle, hogy aztán már bele tudjam rakni az AMS-be.
-
poli27
Topikgazda
Készül az AMS
ABS ből nyomtatva...
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Vettem egy tekercs "ERYONE Matte Dual-Color PLA" filamentet, viszont eléggé elválik egymástól nyomtatásban a két szín és hibákat is nyomtat rá az A1 mini.
Próbált már valaki ilyen típust?
Hogyan lehetne jól beállítani hozzá a nyomtatási paramétereket? -
Imy
veterán
-
Imy
veterán
Nagyon megköszönném, ha ezt a modellt letöltenéd. Nem kerül neked semmibe, de én hálás lennék érte. Köszönöm szépen aki segít egy letöltéssel. Ha tetszik természetesen nyomtatsd ki, és értékeld.
-
spider23
senior tag
Igen azért akartam az ASA-t hogy az jobban bírja a kocsiban a hőséget. Viszont jelen esetben mindegy hogy ABS vagy ASA. Valószínűleg egyik sem lesz jó amiatt hogy a szélek a levegőben lógnak. Mást már én is nyomtattam jól ASA ból is és ABS ből is. De itt a modell trükkös.
Mindegy, egyenlőre jó lesz így PETG ből aztán majd meglátjuk mit bír. -
fabula
őstag
válasz
spider23 #8457 üzenetére
Ha nem bírja a meleget a PETG, akkor próbáld meg ABS-ből, nekem azt kicsit könnyebb volt jól nyomtatni, mint az ASA-t.
Én egyébként az ASA-t is textured PEI lapra nyomtattam ragasztó nélkül és nem vetemedett, de a tárgy széle nem a levegőben volt, hanem az asztalon és brimmet alkalmaztam. Előzetes hőáztatással nekem ez működött. -
fabula
őstag
Nem akarok kötekedni, de a szilikagéllel töltött doboz az nem szárító, csak szárazon tartó, de ha nem volt vizes és végig abban volt a PETG, akkor persze elég száraz maradhatott.
Itt is leírom (a 3D nyomtatós fórumon már volt erről szó), hogy attól, hogy a PETG szemre látszólag szépen nyomtat, attól még lehet benne nedvesség és ez a forró hotendben mikrobuborékokat képez az olvadt anyagban, ami szétszakítja a hosszú polimerláncokat, ami a műanyag erősségét adják, ezért a kész nyomat kevésbé lesz erős. Ezt tesztekkel tényszerűen bizonyították, erre érdemes odafigyelni, attól függően, mire fogod használni az elkészült tárgyat, Dísztárgynál nem lényeges, amíg szemre jól nyomtatható. -
ronusz
csendes tag
Igen száraz most kb 27% a páratartalom a dobozban(csináltam hozzá szárítót, igaz nem elektromosat de a silica golyók folyamatosan cserélve meg mikrózva.) illetve nagyon bevált még a Pepco macskaalom is.
Ender 3 nozzle 250, bad 70-75 fokos volt ott elég jól nyomtatott tárgyhűtés nulla.
-
ronusz
csendes tag
Sziasztok remélhetőleg a héten tulajdonosa leszek egy A1 mininek. (alig várom
Az előző nyomtatómból maradt meg petg filament. Kérdésem az lenne hogy milyen beálltásokkal lehet nyomtatni petg-t az A1 minin? -
spider23
senior tag
-
Emunem
őstag
válasz
spider23 #8448 üzenetére
Lassíts a nyomtatáson. Kb 30mm/s-re. Egy próbát megér. (Ismerős zárt nyomtató nélkül, csak 1 réteges huzatvédő fallal is nyomtat ABS-t, kb 20mm/s-el. Alig vetemedik neki, mondjuk ragaszt is)
… mondjuk mivel levegőben van, meg nehogy lecsüngjön, nem tudom, nem lehetne 2 darabból nyomtatni, aztán össze csavarozni, esetleg ragasztani? Mert akkor a rácsos rész fel tudna feküdni szépen az asztalra. -
spider23
senior tag
Szerintem nem lenne gond vele ha a szélén a tárgy leérne az asztalra. Viszont így hogy lebeg, ott el is kezd deformálódni és kunkorodik felfelé. Így ragasztani sem tudnám más laphoz. (mondjuk még ragasztóm sincs)
Petg ből sikerült kinyomtatni szépen, csak azt meg eltörtem ahogy erőltettem a helyére. Ma újra próbálom majd. -
Tomika75
tag
Nem, az Easydry egy tekercses és nem forgatja a tekercset. Eddig nem volt vele semmi problémám tökéletesen működik. Annyi, hogy ennél a hőfokot nem látom mivel filament típusokat lehet állítani és nem konkrét hőfokot. Igor tesztjei alapján az enyém jobb, viszont kérdés, hogy melyik S2-t tesztelte? Ha a régit akkor az új mennyiben jobb?
-
fabula
őstag
válasz
Marci79 #8441 üzenetére
Minden színnél nem, de a fehér és a fekete nagyon eltérhet a szinező adalék anyaga miatt.
Én a világosabb és sötétebb színeket szoktam kalibrálni egy gyártón és egy filamnttípuson belül.
Amúgy a fehéreket a legkönnyebb szépen nyomtatni, nem véletlenül a legtöbb új nyomtatóhoz fehér minta filamentet adnak a gyártók. -
Marci79
senior tag
A1-nél minden színnél kalibrálni kell?
Cca. 1 tekercs fehér Jayo petg-t elnyomtattam már kalibráltan és hibátlan volt minden nyomat. Most feketét kezdtem el és az íveknél nem szép. Sőt, inkább ocsmány a jó jelző rá.
Szárított a guriga. Ams lite-on keresztül megy az anyag. -
fabula
őstag
válasz
spider23 #8439 üzenetére
Ezt nem néztem a modellben, ha a levegőben van a nyomtatás, akkor sajnos semmilyen brimm nem fog segíteni. Az sem biztos, hogy a support meg tudná tartani, mivel pont az a lényege, hogy laza kapcsolat legyen a tárgy és support között és attól is elvállna az eltérő rétegzsugorodás miatt. Ilyen tárgyat szerintem csak aktív fűtéssel, stabil 55 C vagy fölötti állandó kamrahőmérséklettel lehet jól kinyomtatni.
-
spider23
senior tag
Az a baj hogy 5mm brimmel is ugyan ez a helyzet. Ugyanis ott ahol kunkorodik fel mind a két oldalon azok lógnak a levegőben. 3 layerrel fentebb kezdi a széleken a nyomtatást. Viszont a leírásban azt mondja a készítő hogy supportot ne használjunk. A brim meg gondolom kevés ehhez.
-
fabula
őstag
válasz
spider23 #8437 üzenetére
Hát az ASA már csak ilyen, szeret vetemedni nyomtatás közben.
Ez amiatt van, hogy a hőmérséklet nem egyenletes a tárgyon belül, és emiatt a rétegek eltérően zsugorodnak. Leginkább fűtött házban lehet jól nyomtatni.
Minél jobban hűtöd a felső rétegeket, annál jobban fog vetemedni alul.
A zárt nyomtatóban 50-55 C fok elég szokott lenni, de az egérfül ehhez szerintem kevés lesz, én brimmel próbálnám.
Sajnos a P1S csak megkötésekkel alkalmas ASA nyomtatásra, pl. hőáztatni kell a házat nyomtatás előtt 20-30 percig és csak utána elkezdeni a nyomtatást.
Ehhez nyomtatás előtt 20-30 perccel fel kell fűtenei az asztalt 100 C fokra és megvárni, míg egyneletes 50 C vagy kicsit feletti hőmérsékletlesz a zárt nyomtatókamrában, majd csak utána ráküldeni a nyomtatást. -
spider23
senior tag
Segítséget kérnék. Ezt szeretném kinyomtatni: link
ASA bol szerettem volna hogy bírja a meleget. Viszont olyan hiba van hogy a szélek felfelé kunkorodnak és egy idő után le is töri a pálcákat. Mitől van ez? Ha teljesen levettem a hűtést 0 ra akkor is ez van. P1S a nyomtató és 50 fok körül van bent.
Ki hogy csinálná ezt?
Még nagyobb brim kellene, vagy egér fül esetleg? -
fabula
őstag
Van új P1 firmware, kisebb javításokkal: 01.06.01.00 (20240722). Valaki próbálta már?
-
poli27
Topikgazda
Ha valakit érdekel csináltam egy ilyet : Bambu Tool Storage Box by Poli27 - MakerWorld
-
poli27
Topikgazda
-
-
poli27
Topikgazda
Én meguntam az AMS visszahúzási meg betöltési problémáit... hogy ott kell mellette állni és aszisztálni kb... elkezdtem ezt kinyomtatni és hozzá a dobozt ! Veszek hozzá Polimaker polydryert is 2db ot, tehát egyből szárítani is fog majd
Python AMS - Ultimate Bambu Lab AMS by humebeam - MakerWorld
-
2thletme2day
őstag
Szerintem ennek pont abrazív anyagokhoz (töltött) nincs értelme. Legalábbis 0,4-es méretben biztos. Ezt a fúvókát használtam mióta megjött az alis hotend. Aztán nyomtatni akartam fa tartalmú filamentet amit korábban másik nyomtatóval ugyanúgy 0,4-es fúvókával probléma nélkül nyomtattam. Elindítottam a nyomtatást és pár óra nyomtatás után clogolt. Kitakarítottam a fúvókát majd újra elindítottam a nyomtatást. Megint clog lett a vége. Aztán beraktam a sima hardened steel fúvókát és megszűnt a clogolás. Szerintem a töltelék anyag felgyúlik a a réz betét furatai mellett.
Szintezéssel nálam nincs gond. Kb amióta mefvan a nyomtató azóta használom az alis hotendet. Sima anyagoknál nem clogolt, csak a töltötteknél.
-
poli27
Topikgazda
A Panda revo hotendbe az eredeti E3D revo fejek valók, a Panda csak a fogadót igazította hozzá a Bambuhoz. E3D RapidChange Revo 3D-nyomtató fúvókák - 3DJake Online Shop Itt van elég sok hozzá... Én se értem az alisnál miért nem ment, de 3x szétszedtem összeraktam és 3x csinálta... és pluszba még a platet is megkarcolta... Azóta elraktam
-
-
fabula
őstag
Nekem a V2 Alis van és már többféle nozzleval használtam, de eddig mindegyikkel működött és szintez is precízen. Már hónapok óta használom és cserélgetem a nozzle-kat. Amit írtál igaz, a HS rézbetétes CHT nozzle semmit sem ér szerintem sem, nem is használom egyiket sem.
Nem igazán értem, hogy nálad miért nem működik. Hiába nagyobb (gondolom hosszabb) 1 tizeddel, mivel a szintezésnél az számít, hogy mikor nyomja meg az asztalt, mivel a nyomásérzékelők akkor érzékelnek, amikor hozzáér az asztalhoz, tehát legfeljebb feljebb szintez 1 tizeddel. Legalább is ez következik a működési elvéből.
A Panda Revo jó lenne, csak drága meg ugye nincs hozzá HS, csak réz nozzle (legalább is eddig én még nem láttam). Esetleg meg lehet venni hiozzá az eredeti Revo nozzlekat HS-ben de azok is drágák (már ha használhatók a Panda-val). -
poli27
Topikgazda
A tesztekbe semmit nem ér ez a fajta cht nozzle... én nem használom már az alis hotendet... pedig a v3at is megvettem... de mint írtam 1 tizeddel nagyobb mint a gyári, és valamiért nem szintezi ki, és hozzáér az első rétegnél a laphoz, plusz így a filament se jön ki belőle mert ugye túl közel van a laphoz... az okát nem értem.. a gyárit visszarakva nincs hiba... Szerintem majd megveszem a panda revo hotendet, ha lesz rá 50e ft om
-
fabula
őstag
Teszteltem ezeket a fúvókákat, egyenlőre nem koptató anyaggal, de nekem többször is eldugultak, ezért váltottam a betét nélküli verzióra. Nekem is kétségeim vannak a két jelentősen eltérő tulajdonságú anyag párosítása miatt.
Most jött meg a 0,4-es nikkelezett réz CHT nozzle (nem koptató anyagokhoz vettem), azokat még nem próbáltam, de a látott tesztek alapján ezek a nem koptató HS filamentekkel jobban működnek. Majd meglátom és íroka, ha kipróbáltam.
Az Alis V2 hotenddel próbálgatom mindet, amelyen a hotend ventilátor, a fűtés és a thermisztor gyári. -
axlfsi
veterán
Ha valakinek kell még szárító és nincs kedve a postára várni; gyakorlatilag nem használtam három alkalommal legfeljebb (s közben 4 tekercsesre váltok). Ebbe 2 tekercs is bele megy egyszerre, attól nagy truváj!
Sovol Filament Dryer Box Supports 2 Spools of Filament Drying & PrintingMég nem volt időm felrakni a hirdetést, de akit érdekel, írjon rám (19k pl. Foxpostba összvisz.)
-
spider23
senior tag
Az miért van hogy 0.16mm high quality ra állítva többszöri nekifutásra is elrontja az első layert, amíg 0.2 standard ra állítva tökéletes? Más változás nem történik.
-
ptesza
senior tag
Van egy kis ellentmondásosság bennem az edzett CHT nozzle-vel kapcsolatban.
Azért használunk edzett acélból készült nozzle-t mert az abrazív anyagok elkoptatják a stainless steel illetve réz anyagokat.
Ha a nozzle edzett anyagból készült de belül réz betét van akkor simán ki fog kopni.
?
Mi értelme van ennek? -
H2o-pok
senior tag
Én is tegnap rendeltem egy s2 t. 19ezer geekbuying, lengyelből.
-
*H*
aktív tag
Az újabb, ventilátoros verziókon 2 filament kivezetés van a fedélen. A fedél mindkét oldalán van belül egy műanyag betét. A műanyag lábakon van egy kis gumi pluszban. A képeken a régi változat van (csak az egyik oldalon van betét a fedélen), de valószínűleg csak nem cserélték le a termékfotókat.
-
fabula
őstag
Sehogy, mert nem jelölték semmilyen módon a változtatást. Annyit tudunk, hogy a 2023 eleje óta gyártott S2-őkben már van ventilátor, tehát nagy valószínűséggel ventilátor nélkülit már sehol sem forgalmaznak.
Eddig aki 2023 második felében vagy idén vett és írt ide a fórumra róla, mindben volt ventilátor.
Ja és a szín nem számít, csak a gyártási idő.
Ha megveszed hallani fogod, ahogyan halkan (van akinek érzékenyebb a füle és szerinte hangosabban) zúg benne a ventilátor.
Sajnos ennél többet nem tudok segíteni.
-
ptesza
senior tag
Elég meggyőző apparátussal tesztel. Nekem nagyon hiteles az amit csinál. A konklúzió is nagyon pozitív.
Sokkal gyorsabban lehet vele nyomtatni mint a basic anyaggal és jobbak a mechanikai tulajdonságai is. Nyilván veszek belőle de előbb ki kell futtatnom a local készleteimet.Az biztos, hogy már korábban hozzáfért mint az átlag user.
-
axlfsi
veterán
-
poli27
Topikgazda
eSUN ePETG+HS 1.75mm 3D Filament 1KG – eSUN Offical Store (esun3dstore.com)
még a szinek is azonosak kb
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest