- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TrackPoint nélkül jön az új Thinkpad?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz bozarjoska #9692 üzenetére
Próbáld meg Makerworld-ről kinyomtatni azokat a modelleket, azokkal a hozzá adott profilokkal, melyek a képeken szépek. Ha azt se nyomtatja ki úgy ahogy a képeken látod, akkor a modell problémát ki lehet zárni, legalább ennyivel beljebb vagy és lehet menni tovább. Az A1-nél (és a többi Bambunál is), pont az a lényeg, hogy kiveszed a dobozból, pár csavarral összerakod, onnantól kalibrálja magát és már nyomtathatsz is. Nagyon-nagyn ritka, hogy manuális állítgatással vagy szíjfeszítéssel kéne bajlódni, mondhatnám azt is, hogy ha mégis kell, az már régen rossz.
Nem szoktam ilyen kúp formát nyomtatni, de van a "Spiral Vase" mód, ami elvileg pont arra szolgál, hogy körkörös nyomtatásnál kvázi ne legyenek varratok össze-vissza. Erről majd a hozzáértőbbek részletesen írnak, addig is itt a wikije.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
bozarjoska
őstag
Sunlu s2-ben van benne a tekercs, megy folyamatosan és onnan is nyomtatok. Páratartalom 20%. Ennél lejjebb nem megy.
Kalibrált, beállított .3mf tárggyal próbálkoztál? - Mire gondolsz? tudsz linkelni egyet?ptesza
Igen tudom hogy ott lehet ilyet állítani, megpróbálom akkor ezt a másik szeletelőt.H2o-pok
Előtte is pont ugyanilyen volt. Ezért próbáltam meg. Amúgy nem teszek vele semmi rosszat. Bambu oldalán van egy leírás hogyan kell csinálni. Csak a csavart kell lazítani aztán mozgatni a tengelyt, visszahúzni majd újra kalibrálni.
Én se azt várom hogy tökéletes legyen de ennél sokkal szebbek vannak a neten. És itt is írták hogy nem jó.[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
válasz bozarjoska #9673 üzenetére
Szerintem az hogy már az új gépen szijfeszitéssel,meg ki tudja még mivel kezdted, hát lehet igy még rosszabb lett. Nekem is A1 van, fél éve összeraktam,azóta szuper. Azért én azt nem vártam el, hogy fröccsöntött, vagy pl. egy akármilyen apple, sony termék ,hibátlan felületét kapjam. Szerintem ilyen nyomtató Még nincs.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz bozarjoska #9675 üzenetére
A nyomtatóval nincs is gondod. Tanulni lehet bőven.
Tipikus PA probléma ez a dudor és duda varrat is szebb lehet , ha jól álítod be ezt az értéket. Ránézésre a képek alapján ez az érték nincs beálítva. Itt kell megadni az értéket. Újabban van hozzá egy adatbázis is a Bambu Studióhoz ahol lehet regisztrálni ezt a lemért értéket és egy lenyílóból ki lehetválasztani. (a 4. pontban ír róla)Telepítsed az ORCA slicert is. Ez nagyon hasonló a Bambu Studióhoz de a filament kalibrálási lehetőségek fejlettebbek.
Van egy PA torony. Ezen jól fogod tudni követni a dudor változását. Van hozzá egy leírás, hogyan kell kiértékelni ezt a modelt. -
Emunem
senior tag
válasz bozarjoska #9688 üzenetére
száraz? (nem, zacsiból kivéve nem az) csak egy tipp.
Amúgy hírtelen nekem inkább a kúpon az látszik, hogy 2 különbözö sebeséggel nyomtatta, emiatt az eltérés. De hogy miért ilyen csúnya, az sztem kalibrációs kérdés. (Pattern pedig jó lett, korábbi képek alapján)
Kalibrált, beállított .3mf tárggyal próbálkoztál?"... hát persze ..."
-
bozarjoska
őstag
-
JasL
senior tag
Ez pedig határozottan pressure advance probléma, olyankor lesznek dudorok, ha viszonylag sok ideig áll egyhelyben a fúvóka és nincs komnpenzálva, a kanyarok pedig tipikusan ilyenek. Szerintem is gyári anyaggal próbálkozz előbb, azok profilozva vannak minden értékre.. valamint az erős színeken jobban kijönnek a hibák, egy fehéren pl sokkal kevésbé látszanak.
A kúpnál a seam oszlopra próbálhatsz Random értéket beállítani a Seam position-re, bár akkor máshogy lesz "hibás" a nyomat
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
-
Vesa
veterán
válasz bozarjoska #9682 üzenetére
Ha beírod a Makerworld.com keresőbe, hogy "cone", és akár a feltöltött modellek, akár az azokat kinyomtató random emberek képeit megnézed, jellemzően nincsenek ilyen csúnya varratok (példa 1, példa 2, példa 3). Tehát vagy a modell nem jó, vagy valami beállítási/profil probléma lesz nálad szerintem.
-
bozarjoska
őstag
Ez a másik hibám hogy egszerűen nem tudok normális kúpot gömböt nyomtatni. A varratok nagyon csúnyák, kiállnak. Több lépcső van benne. Ez szerintem kula. Remélem csak én vagyok a béna. Ezt a telejesen alap beállításokkal csináltam.
Itt az stl fájl ha valakit érdekel: [link]
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
-
Vesa
veterán
Na megvolt az A1 vs P1S combo összehasonlítás. A P1S 1,5 hónapja megy, és nagyon megszerettem. Kiválóan nyomtat, eddig szinte mindent hibátlanul nyomtatott ki abból amit beletoltam. Az A1 végül kaácsonyi ajándék lett, azt csak most tudtuk tesztelni a két ünnep között. Már előre nyomtattam az AMS Lite-hoz enclosure-t, biztos ami biztos. Ez nem egy mélyreható szakmai teszt volt, csak általános használat szerint vetettük össze, tehát azonos tárgyakat nyomtattunk ki és megnéztük az eredményt. Kifejezett teszt-nyomatokat direkt nem nyomtattunk.
A lényeg: A P1S kicsivel gyorsabb, kb. 1 órás nyomtatási időnél olyan 6-8 perc a különbség. Bizonyos tárgyaknál minimális minőségbeli különbséget is sikerült felfedezni a P1S javára, de ezek olyan apróságok, melyeket tényleg csak "nagyítós vizsgálattal" lehet kimutatni, ha direkt figyel rá az ember és ezt is csak 1-2 tárgy esetében fedeztük fel. Alapvetően nem látni különbséget a két gép nyomtatási minősége között, az általam kinyomtatott tárgyak megegyező, nagyon szép minőséget adtak.
Viszont az A1 sokkal halkabb! Tudtam már a videók alapján is, hogy halkabb lesz, de ekkora különbségre nem számítottam.
Hátránya viszont a mozgása, a mellé helyezett AMS-light kicsit eltáncolt nyomtatáskor a gép masszív rázkódása miatt, pedig mind a négy orsó be volt töltve. Ez nyilván az asztal miatt lehetett, tehát itt szükség lesz egy alapos stabilizálásra a későbbiekben (vagy falra kell szerelni az AMSL-t). Az A1 kamera sajnos használhatatlan. Nagyon jó kis gép ez is, de az elhelyezésnél kicsit jobban oda kell figyelni. Mivel a nyomtatási minőségben nincs nagy különbség, PLA-ra, PETG-re és TPU-ra nincs sok értelme a jóval drágább P1S-t venni. Szerintem. Bár 25cm magas tárgyat nem teszteltem, ott esetleg már némi kihívást jelenthet a mozgó asztal. Nem tudom, ezt majd még megnézzük később.Mindegy, a gyerek már most rákattant, úgyhogy jól tettem, hogy nem küldtem vissza.
-
Vesa
veterán
válasz misfine #9672 üzenetére
Egy tippem van, vegyél eredeti Bambu PETG-t! Ha ritkán használod, akkor még a magasabb ár sem lesz probléma, főleg, ha kiszámolod, mennyi olcsóbb anyag ment már kárba. A gyárival -kiszárítást követően-, nekem gond nélkül, nagyon szépen nyomtat PETG-t is, persze a PLA-hoz képest minimálisan több szálazás így is van, de ez semmi ahhoz képest, amiket a neten látok embereknél (akik teljesen elégedettek a nyomattal).
[ Szerkesztve ]
-
bozarjoska
őstag
válasz Silent77 #9676 üzenetére
Ha megnézed a kockát akkor bal oldalt a sarka kidudorodik míg jobb oldalt nem. Kézzel is lehet érezni ha végighúzom. Lehet a képen nem jön át annyira. De fura mert mindig csak az egyik oldalra dudorodik ki.
Aztán lehet hogy csak én vártam túl sokat tőle, a youtube videókban minden olyan tökéletesnek tűnt, bár lehet csak jó szögből vették fel a dolgokat[ Szerkesztve ]
-
veterán
Lehet az én szememmel van a baj, de én hatalmas hibát nem látok.
Nyomtass ki olyat amire szükséged van, és ott nézzük meg milyen lesz.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
aktív tag
Szia! Mielőtt teljesen szétkapnád a gépet, szólok hogy, mivel kerek fúvóka nyílása, így tű éles sarkot nem fogsz kani sose. Pressure advance - lehet játszani. Pl az általad kinyomtatott tesztel, számít még külső fal sebessége is, a gyorsulás értéke, jerk értéke is. Ezekkel lehet picit javítani rajta. De ahol tarasz, első ránézésre, 80-90%. Fontos dolog, ezzel a tesztel kapcsolatban, 1. rétegnél nem megy ez a funkció, tehát csak felső rétegeket nézd. ui.: Szar ender 3 kellet volna venni kezdésnek, és csak utána azt, felsemerült volna benned ez a kérdés
[ Szerkesztve ]
-
bozarjoska
őstag
Sziasztok!
Karácsony előtt vettem egy bambulab a1 gépet, még sose volt 3d nyomtatóm. De egyszerűen bármit csinálok a nyomtatás nem az igazi. Próbáltam már mindeféle kalibrálást, szíjak feszítését, olajozást zsírozást de semmi változás. Bambutól van a filament, pla basic. Amint látjátok a sarkok nem jók, mindig kidudorodik egy kicsit. Mit lehet ezzel tenni?
Köszönöm a segítséget!
-
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek X1C-hez egy nagyon nagyon jó PETG profilja Polymaker PolyLite-hoz? PETG-ből keveset nyomtatok, így csak Extrudr, Fiberology és Polymaker-t tudtam próbálni, de egyetlen egyszer sem sikerült tökéletes nyomtatásokat produkálni egyikkel sem.
Több külföldi fórumon szétnéztem már, csináltam 100 meg 100 kalibrációt, tesztet, elment már több tekercs csak tesztekre, de egyszerűen nem tudok olyan tökéletes minőségben nyomtatni mint PLA-val.
Szárítottam már fél napokat, lelassítottam, végigjátszottam rengeteg flow ratet és volumetric speedet is, de a tökéletes kombót nem sikerült megtalálnom még. Rengeteg anyaggal tökéletesen tudok nyomtatni, pl PLA, PA6-CF és GF, TPU, de ez a hülye PETG kifog rajtam.
A PLA-PETG support párosról nem is beszélek, lehetetlen számomra, egyszer sem sikerült jó eredményt elérnem.never say never
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Adott egy Bambu A1, mostanában az alábbi anomáliát produkálja, hogy nem tapad le, olyan mintha alulextrudálná a modell bal alsó részét.
Kérlek segítsetek mit nézzek még meg.
- Plate szappanos melegvizzel megmosva
- Bed levelinget csináltam (nem minden nyomtatás előtt, eddig amikor üzembe helyeztem akkor csináltam meg egyszer és most másodszor amikor ezt a hibát tapasztaltam 167 óra nyomtatással később)
- Amikor a nyomtató jelezte letörölgettem és átkentem az X-Y tengelyt olajjal.
- Meghúztam az X szíját (bár elég érdekes ez a kilazít, húzd jobbra balra 3x a hotendet és húzd meg)
- Hőfokot feljebb vettem, lejjebb, de semmi változás
- Modellt áthelyeztem középről bal felső sarokba, így legalább sikerült kinyomtatni
- Piros Kingroon PLA után váltottam Sunlu fekete, kalibrált PLA-ra.Lehet kilazult szíj vagy clog okozza?
(Ha igen, miért csak a bal alsó sarkából indul?)
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
JasL
senior tag
Ez így igaz. Vállalkozásban teljesen más a nézőpont, vállalkozóként én is máshogy értékelem a dolgokat. Ha csak játékra használnám a számítógépem, nem vettem volna bele 300ezer forintos processzort, de mivel munkagép és pénzt termel, így a proci valójában nem is volt drága, kiszámoltam a munka/fogyasztás/ár görbéket, 270 nap alatt vissza fogja termelni az árát. De lehet olyan szitu is, hogy 1 hét alatt visszajön egy ilyen befektetés ára. Minden 3D nyomtatóm visszatermelte eddig az árát, az első Prusa MK3S-em 300ezer ft-ért vettem még, körülbelül 5m ft-ot hozott vissza úgy, hogy közben 300ezer ment el szerviz/upgrade-re. A P1S is visszatermelte már az árát, tavaly vettem. Az A1 Mini 2 hét alatt visszahozta az ára 20%-át.
Van olyan riválisom, aki sosem újított, "jó még a régi" általában minden upgrade-re a kulcsszava... gyakorlatilag nálam 10évvel idősebb, és nem érti, hogy miért nincs munkája, pedig a tudás az ő oldalán játszik.. csak a gépei nem.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Ha jól fog működni, akkor siker lesz bármiyen árcédulával, csak nem a hobbisták között fog tömegesen aratni. De nem is oda lesz pozicionálva, hanem a céges szegmensnek, ott pedig van pénz. Egy vállalkozás bármit megad egy olyan gépért, ami a befektetés sokszorosát visszahozza. Barátomnak bútorasztalos cége van, simán megvették a 50k Eurós CNC gépet is, mert 1 év alatt ledolgozza az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Meglátjuk mi lesz. Nagyon kíváncsi leszek rá, és arra hogyan hat az árakra. A régi termékek ára (pl az X1C) lejjebb megy-e vagy sem, és mennyi lesz az új, és persze milyen újdonságokat fog tartalmazni.
A pontos megjelenés ideje sem ismert, csak 2025Q1, ez akár március utolsó napján megjelenő nyomtatóra is igaz. -
Imy
veterán
Ez egy régi cikk a Bambu új nyomtatójáról, de ha ennyibe kerül nem lesz egy nagyon elterjedt nyomtató.
-
-
JasL
senior tag
Nem vehettem volna, mert ahova ez a gép került, ott nem volt elég alapterület az AMS Lite-nak, plusz az a projekt amihez kellett, pont nem igényelt több színt, de most utólag inkább még egy P1S-et kellett volna hosszú távon. Inkább amolyan kísérlet volt, mert a csapból is az folyt, hogy milyen olcsó meg milyen jó, adtam neki esélyt. Nem bántam meg, de nem adnék újra. De NEM azért, mert szar.. dehogyis, tök jó kis nyomtató, de az ÉN CÉLJAIMRA nem igazán vált be.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz TheProb #9657 üzenetére
Valahogy megoldják: 5€-s funny-kütyüket is postáznak EU-n belül, országok között, kis cégek.
Meg kéne találni, hogy hol a "varázslat"!A végére: szerintem Mo-ról is lehetsz akár AliExpress-es eladó, annak a "Nagy-Céges" szállítási(és egyéb) előnyeivel.
Valóban, utána kell járni![ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz 5leteseN #9656 üzenetére
Nyilván gondoltam rá, de itthonról kurva macerásnak tűnt. Főleg a szállítás, irreálisan drága a szállítás tőlünk... Bár ezt már valamelyest árnyalta, hogy külföldre is lehet pl packetázni. De mikor egy alap csomag 6e forintért megy el, akkor a kutya nem fog rendelni. A másik a platform, van kb az etsy és talán be is zárt a kör. (ebay-t próbáltam, de ott meg van az az agyament policy, hogy USA-t muszáj megadni, mint destination és el lehet képzelni, hogy oda mennyiért lehetne küldeni valamit. Pedig lett is volna rendelés...). Etsy egy mocskos rohadék banda, tettem fel egyedi, saját tervezésű és gyártású termékeket, majd szó nélkül tiltották a store-om, nulla hivatkozással, csak az ÁSZF-re mutogattak. Aztán mikor fel akartam lebbezni akkor írtak valami bullshit-et, majd kerek perec leírták, hogy ne is írjak többet, mert nem fognak válaszolni...
(+külföldre nem tudsz átalányadósként számlázni, ami kb az egyetlen értelmezhető vállalkozási forma, ami főállás mellett, adhoc számlázásra alkalmas)
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Imy
veterán
MW Fb csoportban szoktuk ezeket elcserélni, ott elég jól megy.
A letöltés segítsés is időnként működik, ha nem vagy tagja lépj be. -
NF-
junior tag
Van 6 boostom, valaki nem akarja elcserélni boostért cserébe?
-
TheProb
veterán
Mindig ámulva nézem, hogy USA-ban és más szerencsésebb fejlődésű országban miket el tudnak adni... Itthon el nem tudom képzelni, hogy mit lehetne sikeresen árulni, hogy értelmezhető vállalkozást lehessen építeni 3D nyomtatásra. De biztos nekem kicsi a fantáziám, amire azt hittem, hogy vinni fogják, mint a cukrot, arra is minimál vagy nulla érdeklődés volt...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Mondjuk ezek AMS-el elég könnyen orvosolhatók, illetve a 180x180 is erősen szubjektív. Szerintem ezek nem olyan specek, amik miatt explicit kezdő/gyerek/tanuló/stb-nek lenne csak jó. De kinek mi.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz TheProb #9642 üzenetére
Szimplán nagyon kényelmetlen a nagytesóhoz képest: nincs hozzá AMS, így ha más színt akarok nyomtatni, azonnal oda kell menni a géphez. Meg a 180-x180 is kevés, szintén a 256x256-os nagytesóhoz képest. De talán az AMS hiánya fáj legjobban, mivel szoktam többszínűt nyomtatni. Ha nagytesóval akarok egyszínűt, akkor is legalább 4 közül választhatok azonnal, nem kell kínlódni a tekercsekkel. Nagyon időigényes.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Van egy eladó kisbambum, ha érdekel valakit! A1Mini a Lite nélkül. kb 10-20 óra van benne, kicsivel karácsony előtt lett vásárolva (Nov 11). Lesz hozzá extra smooth lap és keményített fúvóka meg gear, ezek még úton vannak, a nyomtató előbb megérkezett. Összeraktam, hibátlan. Csak nekem felesleges a P1S mellé már, csak pár nyomtatáshoz kellett karácsonyra kisegítésnek az idő szűke miatt. Közvetlenül Bambutól lett vásárolva minden. Megvan a doboza is, meg minden kieg. Vadonatúj teljesen, mondhatni csak kipróbálva lett. Privátban ha érdekel valakit, írjon.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A sebességet is érdemes néha visszavenni a minőség érdekében. Most ezt a vázát kezdtem el nyomtatni, de a 300mm/s-es sebesség soknak bizonyult. Visszavettem 150mm/s-re. Nyomtatási időkülönbség a 150 vs 300mm/s között csak 6 perc volt, pedig a teljes idő 3h30m vs 3h36m ami nem kevés idő. Szóval nem minden a sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nekem ezek a kalibrálások valahogy soha nem adtak egzakt értéket, ráadásul mindig olyan érték jött ki néhány filament tesztelésénél (már amiket mértem), hogy igazság szerint mindig a gyári értékekhez volt nagyon közel. Szóval én jobbnak láttam nem elállítani ezeket az értékeket. Nem is nagyon szoktam kalibrálni.
[ Szerkesztve ]
-
baji
tag
Sziasztok!
Elindítottam egy áramlásdinamika kalibrálást egy anycubic pla filamentre. Korábban is csináltam már más márkákra és nem volt gond. Itt viszont egyik érték sem jó. Ilyenkor mit kellene kiválasztanom? Remélem látszik a képen, egyik értéknél sem folytonos a vonal. (bocsi, a kép fordítva sikerült)
https://makerworld.com/en/@Bayi
-
-
Joshi
titán
Tegnap kinyomtattam a vázát az Alzás Ender PLA Value Pack-ból (akkor még ~7000Ft volt). Szerintem egész jó lett és jó az anyag is, vázát még Bambu nyomtatóval nem nyomtattam.
-
Imy
veterán
X1C sem tökéletes, észre sem vette, hogy valami nem OK.
A másik, hogy nem értem miért járt így a nyomtatás, ami ~7 óra volt.
És még a felületei is olyan fura...
-
Joshi
titán
válasz TheProb #9624 üzenetére
Az Orca frissítése után már ugyan úgy hibát írt. Azt hiszem előtte Orca 2.1.1 volt, na az még nem jelezte hogy magas a modell. Na mind1, annyira nem lényeges, de mindenképpen bosszantó. Ha Z-re is 256-ot ír Bambu, akkor az mindenféle trükközés nélkül annyinak kellene lennie.
#9623 Emunem: Azért Bambu bekaphassa.[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz 5leteseN #9621 üzenetére
Ez a kis szar akkor kell csak, ha XY akarsz teljes méretben nyomtatni (pontosabban ha a modell rálógna az említett területre a "bal alsó" sarokban.). Magaságg esetében csak azzal szórakoznék, amit a z-hop kapcsán ír. Valszeg Orca ezeket alapból más értékekkel kezeli.
-
5leteseN
senior tag
We have a solution to the issue described above, but the following points need to be understood before doing this modification:
* The full print volume is only accessible when the AMS system is NOT used. The filament cutter cannot be used when unloading filament, while this method is used.
* The bottom of the heated chamber needs to be clean and free from any debris.
* Ensure that the height of the Z hop when retracting during the printing process does not exceed the maximum printable Z height limit, which is 256mm.
We recommend doing this change only if you have a specific need where the entire 256x256x256mm³ printing volume is mandatory. Otherwise, we recommend keeping the machine stock.
Hardware change for the mechanical stopper and clean the bottom of the printer chamber
The solution is to collapse the lever stopper and fix it in place using a small printed model that will keep it tucked away during printing, to allow the print head to travel to the previously inaccessible position.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Egy Bambu Studio anomália. Konkrétan ezt a modellt szeretném kinyomtatni 250mm magasságban. Ugyan ezt próbáltam Orca Slicerrel, de annál nem dobta fel hogy túl magas a modell. Bambu Studióban is átállítottam a nyomtatót P1S-re, meg az Orcában is (az 3mf fájl A1-hez lett készítve). Ha Bambu Studióban leveszem a modell magasságot 249mm-re, akkor már nem ír hibát. Most ez mi?
-
Joshi
titán
Sziasztok. A Bambu Studio feldob egy frissítést, viszont a Bambu Studio jelenleg a legfrissebb 1.10.1.50-es verzión van. Ez mi akar lenni?
Ezt dobja fel mint frissítést. Nem tudom minek a rövidítése a BBL, de ilyen verziót nem látok a névjegyben.
-
JasL
senior tag
Na ilyen lett, bár még van egy kis dolog vele programozás téren. GIF
-
bigrob
őstag
Okosságot kérek, a fekete rétegekre overkill az a 0.08 magasság.
9db nyomtatása a1-en volt 10+ óra
Viszont szivatott eléggé a vizes fekete pla és asszony határideje, úgyhogy így mentem neki, de a jövőben sokat lehetne fogni a fekete rétegek vastagságán.
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Imy
veterán
válasz ParadoxH #9611 üzenetére
Várjuk az első benyomásokat, és beszámolót, mivel neked van egy A1-ed, hogy mennyivel jobb.
Én ajánlom később egy 2. AMS beszerzését. Nekem az egyikben PLA a másikban PETG van betárazva. Sokkal kényelmesebb, nem kell a filamenteket pakolni annyit.
A külső tárolóba pedig a nem AMS kompatibilis filamentet rakom, illetve amiket el akarok használni gyorsan. Most minden filamentemet kifuttatom, és csak Bambu filamentre állok át. Hát van még jó pár 10kg anyagom amit el kell nyomtatni, de a kisebb megkezdett tekercseket már elnyomtam. -
ParadoxH
tag
Hogy legyen a bambu szállítással kapcsolatban egy pozitív beszámoló (ami egyben rejtett dicsekvés is ).
Az X1C nálam lejött Németországból - Romániába 3 nap alatt:
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw || Regisztálj mint kezdő designer és keress vele pénzt > https://bit.ly/3SZSHcT
-
Imy
veterán
A1 mini vásárlásán gondolkodom AMS Litle nélkül. (Van egy X1C-m) Kinek mi a véleménye akinek van?
Most ez jó áron van, 205.38 euró-ra jön ki szállítással. Elvileg 340 euró volt elötte, ez igaz? Csak gondolkodom, megveszem tartalék gépnek, vagy eladásra később. -
Imy
veterán
A Bento-t már kinyomtattam legalább 8-10 hónapja, most volt időm, és beszereltem, illetve a héten nyomtattam szűrő ugradet.
Feleségem a filanóra PLA-ra panaszkodott, hogy büdös. Azóta nem érzi. (Szerencsére filanorából csak 1kg barna PLA-m van) -
NF-
junior tag
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz rodman73 #9604 üzenetére
X1C-ről meg könnyű leszakítani a csatlakozókat. én vettem hozzá tartalékba egy panelt.
Én is vettem 0.2, 0.4, 0.6, 0.8 nozzlekat.
Igazából a 0.4-et használom 98%-ban, a 0.8-al pedig egyszer nyomtattam vázát.
A 0.6-al sem lehet gyorsabb nyomtatni mint 0.4-el.
Az előző nyomtatómmal úgy spóroltam időt, hogy a vulcano V2 hotendben nem 0.4 hanem 0.5 vagy 0.6 volt, és azzal jelentős időt lehetett megtakarítani, ha nagy tárgyat nyomtattam. -
rodman73
aktív tag
P1S-nél van pár tippetek a gyors hot end cserére? Van már 0.2, 0.4, 0.6 és 0.8 is. Igazából a csatlakozókkal szívók legtöbbször, a hurka ujjaimmal nehezen rakom vissza a helyükre. Ilyenkor kicsit irigylem az X1C karbon tulajokat, ott ahogy néztem "jobb" csatlakozók vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- Xbox Series X|S
- Képregény topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest