- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz
kentucky #6199 üzenetére
Érdekes, én a textured PEI-re PLA nyomtatáshoz még soha nem tettem ragasztót, még sem jöttek fel a kicsi fatámaszok sem, amelyeknek 1 cm-nél kisebb volt az alapjuk.
Más: nem értem a kérdést, már miért cserélne minden layernél filamentet a supporthoz? Ha PETG interface supportot csinálsz, akkor csak a felső 2-3 réteget (beállítás szerint, én 3-at állítok be) készíti csak PETG-ből, a többit ugyan abból a PLA-ból, amelyikből a modell készül és a modellel együtt építi layerenként csere nélkül. Vagy esetleg valamit félreértettem?
-
kentucky
őstag
Én vagyok a béna, vagy Textured PEI-re nem lehet egy centi átmérőjű alapú supportot nyomtatni ragasztó nélkül, tegnap a PETG interface support nyomtatásnál lerántotta hátra a treet
Más: nem tud úgy a nyomtató supportot készíteni, hogy ne cseréljen minden layernél filamentet? Tudom, hogy akkor érdemes ugyanabból az anyagból készíteni, mint amiből a model megy, de nincsen valami megoldás arra, hogy ahol elfér a nozzle, ott visszatérjen előző layerekre?
-
apocalypto
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a P1S nyomtatóm.
Azt kell hogy mondjam, teljesen elégedett vagyok vele,
értem már a sok pozitív ajánlást.
Első nyomtatóm, és sikerült jól választanom.
Természetesen AMS-el együtt rendeltem.
Ami nagyon tetszik, hogy Creality Value Packkal is tökletesen dolgozik.
Ludicrous módot sajnos 0,4-es nozzle-val elkeni, de redneltem hozzá mindegyik fejből, majd kipróbálom 0,8-asal is, amint megérkezik a pakk
Van valakinek valami érdekes STL-je?
Hátsó hulladéktartót már kinyomtattam, 8óra volt.
Azt kell mondjam, hogy nem lehet aludni melette.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Paserák Gőcs #6195 üzenetére
Rossz irányba tukrozted
-
Paserák Gőcs
csendes tag
Érdekes dolog történt velem tegnap.
Kinyomtattam ezt a polcot, de szükségem volt egy nagyobbra is, ezért Orcában 160%-ra növeltem a méretét.
Csak nyomtatás után derült ki, hogy mindkét tartó "balos" lett, noha eredetileg egymás tükörképei.Megnéztem mégegyszer Orcában, és tényleg átfordítja őket.
Ti már találkoztatok ilyennel?
-
Paserák Gőcs
csendes tag
válasz
Tomika75 #6191 üzenetére
Ha farmban gondolkodsz, lehet értelmük.
Úgy hallottam a Prusa mini is farmban a legelterjedtebb, mert a tömeggyártott cuccok nagy része simán belefér a 18cm-es kockába. Ha emellett tudod garantálni a minőséget és a sebességet alacsony karbantartási költségek mellett, nyert ügyed van.
A P1P is jól jöhet azoknak, akik főleg PLA-ban utaznak és költségérzékenyek.
-
Tomika75
tag
válasz
Mr.Csizmás #6181 üzenetére
Hova kellene mennem érte?
#6180Imy ezzel én is így vagyok PLA és ABS kellene de sosincs egyszerre.#6186kentucky A filament ilyen esetben ekkora mennyiségnél nem árképző szerintem.
Az ár attól függ mennyire sürgős az eladás? Ha nem nagyon akkor amit fabula írt az reális, ha sűrgős akkor én olyan 260-280 ezer körül tenném fel. Annyiért szerintem gyorsan elvinnék.Más: amúgy szerintetek van még létjogosultsága az A1 Mini-nek és a P1P-nek egyáltalán? Az A1 csak 120 euróval kerül többe a Mininél és jóval nagyobb a nyomtatási felület A P1P pedig 140 euróval több az A1-nél ami nagyjából ugyan azt tudja mint a P1P?
-
TheProb
veterán
Továbbra is a hűtéssel szopok CHT hotend-el... Egyszerűen nem tudom, hogy mi a gond. Bambu PLA, 190 fokon is botrány az overhang minősége...
-
kentucky
őstag
Használt Bambu P1S + AMS ára mennyi reálisan? Van még mellé 4 kiló Bambu filamentem (PLA Matte,PLA Basic,ASA). Nem használtam sokat.
-
TheProb
veterán
Tesztelte valaki, hogy P1S milyen sebességet bír 0,6-os CHT nozzle-el még - jelentősebb - minőségromlás nélkül?
-
válasz
Paserák Gőcs #6182 üzenetére
két szín esetén igen két soronként van csere ha egy rétegben ennél több szín van akkor a rétegek között nem vált és azzal folytatja ami éppen benne van.
-
Paserák Gőcs
csendes tag
Amúgy ismer valaki olyan spool design-t, ahol a dob átmérője sokkal nagyobb a normálisnál?
Van egy-két tekercsem az utolsó 100g környékén, ami már nagyon akadozik az AMS-ben. Gondolom, áttekercselve egy nagyobb dobra még meg lehetne menteni.
-
Paserák Gőcs
csendes tag
A lefelé néző szövegnél - főleg, ha ilyen részletgazdag a font - hihetetlenül jó tapadásra van szükség, ami nekem nem mindig jön össze.
Egy kis zsonglőrködést igényel, de az előző modellt ketté lehet vágni az Orca stúdióban a szöveg kezdetekor, és a szöveget módosítóként belesüllyeszteni az alapba, így a felszín sima lesz.
Amúgy javítson ki valaki, de tudtommal az AMS 2 soronként cserél színt a vegyes színű rétegeknél.
-
Tomika75
tag
Kijött a transparent PETG: [link]
Hát kíváncsi leszek rá, ami DD-ból van Super Blue transparent PETG-m az az orsón nagyon jól néz ki azért is vetette meg a feleségem,de nyomtatva egy katasztrófa.
Jelenleg melyik áttekercselő az ami megbízhatóan működik és nem kell hozzá a világ összes filamentje? Lenne 8 tekercsem amit át kellene tekercselnem. -
poli27
Topikgazda
Sztem elég korrekt a hozzáállásuk az X1Plus firmwarehez
Íme a hozzáállásunk a készülékek gyökerezéséről és a harmadik fél firmware-ről. Jogot adunk az ügyfeleknek, hogy saját döntéseket hozzanak. Részletes információkért kérjük, hogy navigáljon hivatalos blogunkra a teljes cikkért. : Gyökerezik: a jó, a rossz és a választás szabadsága (bambulab.com) -
Tomika75
tag
Köszi a válaszokat, körbe nézek akkor a piacon!
Beteszem ide is hátha valaki a másik topikban nem látta:#44508Tomika75ÚjVálasz2024-01-08 21:15:05
Tomika75
tag
Ha lesz esetleg valamikor végre filament készlet a Bambunál akkor rendelek tőlük valamit. Mivel nem valószínű, hogy kihasználom a 8 tekercses kedvezményt a hónapban ha esetleg kellene valakinek a PLA basic,PLA matte,PETG basic,ABS kombóból valami kedvezményesen akkor tudok neki is rendelni. Elsősorban Tatabánya és környékén tudnám átadni.
Közben nézelődtem Prusáéknál is és nem tudom náluk mekkora akció volt mostanában,de igen szegényes nekik is a kínálatuk most... -
TheProb
veterán
Minifig display-t is csináltam:
-
Joshi
titán
válasz
Tomika75 #6166 üzenetére
Blink (Blink Video DoorBell)
Amit a képen látsz az wifis és 2db AA elemmel működik. A mobil appon keresztül kapsz értesítést, és beszélhetsz a postással (ha nem vagy otthon akkor is). Viszont vannak újabb modellek, mert ez elég lassú (késik a hang és a kép), amúgy nagyon jó cucc. Hozzáteszem, rengeteg hasonló gyártó van, érdemes szétnézni.
-
Joshi
titán
Az utóbbi időben szinte csak ABS és ASA-t nyomtattam (főleg ASA-t). Én nagyon levettem a sebességet, illetve egyáltalán nem használok hűtést. Fontos, hogy bizonyos körülmények között kellhet a hűtés, főleg olyan helyeken, ahol alátámasztás (support) van. Erre érdemes figyelni.
Én ezen a sebességen nyomtatom az ASA-t és ABS-t.
-
Sziasztok! ABS+-t ki milyen sebeséggel nyomja a legjobb minőség elérése érdekében ?
illetve 90os Bed temp, engineering plate, +3dlack de úgy tapad alig bírom leszedniVan valami tapadás csökkentő megoldás ?
-
smithsys
aktív tag
-
Joshi
titán
A MakerLab-nak pont az lenne a lényege, hogy egyszerű és gyors, ha kell valami kis tábla megoldás. Gondolom ezt pont azoknak szánták, akik nem nagyon értenek a 3D tervezéshez, de azért szeretnének saját ügyes kis megoldásokat nyomtatni. Szerintem tök jó kezdeményezés, én biztosan kipróbálom ha lesz rá időm.
-
Joshi
titán
"Viszont ha félreértés lenne, akkor:
vasalással nem kell hogy egy síkban legyenek a felületek, mert van olyan opció, hogy a felső felületek (ez van kiemelve a képen amit linkeltem). Magyarul abba beletartozik mindkét felső piros és a fehér felület is. "
Szerintem amire te gondolsz, az a legfelső felület opció, na ez esetben tényleg csak a kiemelt fehér szöveg felületét vasalná. -
Joshi
titán
Ja hogy neked mindenképpen egy síkban kellene lennie az alap és a szövegnek. Akkor vagy kísérletezel azzal amit írtam, vagy amit Scallion javasolt azzal próbálkozol. Egy kicsi 10x10-es mintával érdemes lehet próbálkozni.
Viszont ha félreértés lenne, akkor:
vasalással nem kell hogy egy síkban legyenek a felületek, mert van olyan opció, hogy a felső felületek (ez van kiemelve a képen amit linkeltem). Magyarul abba beletartozik mindkét felső piros és a fehér felület is. -
Scallion
senior tag
-
Joshi
titán
-
ptesza
senior tag
Az olyant úgy szoktam csinálni, hogy kell egy DXF fájlt menteni belőle. Ezt beimportálni a F360-ba egy sketch-re. Minden elemet 0.2mm-re kell kihúzni ugyanabban az irányban külön-külön body-ba. Így kapsz egy ilyen táblát ami csak egy réteg lesz. Ezt mindenképpen stl fájlként exportáljad ki mert a BS vagy az Orca csak azt bontja objektumokra.
Erre gondoltál? -
Azért ez így nem igaz... szövegek nyomtatásánál ha még lenne fordítva az adott tábla ésegy sikban lenne a szöveg, akkor összesen 2 anyagcsere lenne, mert az ilyen táblánál 2 rétegben van benne a szín a többiben csak a tábla színe... azaz az első rétegen lenne egy zöld-> fehér, majd a második rétegen pedig egy fehér -> zöld csere... a többi réteg már zöld lenne...
-
Joshi
titán
A példádban lévő táblánál, ha a szöveg nincs kiemelve az alap piros táblából, akkor többszínű nyomtatás rengeteg anyag és időt fog felemészteni. Azért, mert minden egyes rétegnél színt kell váltania a nozzlenak. Ha viszont a szüveget kiemeled, akkor már nem fordíthatod meg a táblát, mert akkor az alap piros tábla a levegőbe lenne, tehát support kellene. Ha jól értettem a kérdésedet.
ui.: esetleg próbáld ki a felső felületek vasalása funkciót, az esetenként homogénebbé teszi a felületeket. Nem mindig működik jól ez a funkció, ki kell próbálni.
-
Imy
veterán
Van aki már kísérletezett a MarkerLab-bal?
Sikerült már vele táblát kinyomtatnom, de az a gondom, hogy úgy szeretném kinyomtatni, hogy a szöveg és minden alakzat lefelé legyen, és a tábla alja pedig felfelé. Csak az a gond, hogy a szöveget, és az alakzatokat a "base plate"-ből kiemeli, így nem lehetséges a nyomtatás.
Sokkal jobb minőséget lehetne elérni, ha teljesen síkba menne.
Itt látszik is a képen, ez egy példa csak.
-
smithsys
aktív tag
válasz
KisBundi #6142 üzenetére
Az "ETA" várható érkezést jelent, a "Ship before Jan 10th" pedig, hogy szállítják január 10. előtt. Ha átgondolod, ez eleve idióta megfogalmazás.
Ha már a feladó sem tudja, hogy mit beszél, akkor szerinted bárki tud korrekt információt adni arról, hogy mikor kapod kézhez???
Sajnos ez "türelemjáték". Ha meg a posta is benne van a buliban (márpedig igen ), akkor idegőrlő türelemjáték.
Szóval igen, minden csak tájékoztató jellegű!!! -
KisBundi
őstag
Bocsánat, de itt most félreértések sorozata van. Nekem "ETA: Ship before Jan 10th" írtak, ami kis utánaolvasás után nem a célbaérkezesi időt jelenti, hanem a raktárból való kiküldés határidejét. Igazából én erre lettem volna kiváncsi, hogy várhatóan a megjelölt időpont előtt valóban postázni fogják-e vagy ez csak tájékoztató jellegű.
-
Scallion
senior tag
-
-
fabula
őstag
Szerintem mindenki írja le, hogy amikor ő vette a Bambu nyomtatót, meg hogy akkor mennyi idő alatt ért ide, hátha attól hamarabb megkapja a kolléga
.
A Bambu várható feladási időt ír, logikusan olyat nem is írhat, hogy mikor érkezik meg a megrendelőhöz, mivel EU raktárból tőle átveszi a német posta, attól meg a magyar posta és hát itt már kezd bizonytalanná válni a kiszállítás időpontja, ezt meg honnan kéne tudnia a Bambunak.
Kár ezen ötletelni, senki nem megy vele semmire, szerintem.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #6136 üzenetére
Amikor én rendeltem az X1C-t akkor hétfőn dél körül adtam le a rendelést, és péntek délelőtt nálam volt. Igaz ez októberben volt.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Tomika75 #6135 üzenetére
Nincs nyomtkovetési szám szerintem még és úgy gondolom, hogy neked is azt írták, hogyha 5 napig nem mozdul miután megkaptad a nyomkövetési számot akkor írj nekik, nem akkor ha megrendelés után 5 nappal nincs még semmi infó. Kaptál egy feladási dátumot aminek lejárata előtt írtál nekik. Persze, hogy sablon szöveget kaptál.
-
2thletme2day
őstag
válasz
KisBundi #6134 üzenetére
Valószínűleg 10-e nem az érkezés hanem a postára adás határideje. Általaban ezt a hataridőt tartják is és ezt a határidőt adják meg. Nem a csomag érkezéséét. Onnantól kezdve, hogy feladták a csomagot olyan 4-5 nappal lehet számolni szállításra kb. Persze a hétvége meghosszabbíthatja ezt a szállítási időt. 10-e után ha nem kaptál csomagszámot mindenképp írj a supportnak, hogy mi a helyzet.
-
Tomika75
tag
válasz
KisBundi #6134 üzenetére
Ha nem látod a nyomonkövetésnél, hogy bármi történne akkor írj rájuk!
Én dec. 17-én kérdeztem meg tőlük, hogy mi a helyzet mert dec. 20 előttre írták a szállítást de nem látom sehol. Visszaírtak valami sablon szöveget, hogy nyomon tudom követni és ha rendeléstől számított 5 napon belül nem látok semmi változást akkor jelezzem meg nagy a leterheltségük stb....
Válaszoltam nekik, hogy az 5 nap már régen letelt ( még Black Friday-ben rendeltem) és gondolom a 20.-i megérkezést azt már elbuktam ugye? Egyáltalán karácsonyra megérkezik? Na ekkor küldték meg a csomagszámot és a státuszt, hogy kiszállítás alatt és a szállítási idő 3-10 nap között.
Nekem dec. 29-re érkezett meg. -
KisBundi
őstag
Sziasztok! Rendelt valaki A1-es mostanában? Mennyi időt vett igénybe a szállítás? Én karácsony előtt rendeltem, de azóta sincs róla semmi infó. Elvileg Január 10-ig ide kell érnie.
-
Brain75
senior tag
Sziasztok
Fel lehet már rakni a ma reggeli javított firmware-t ? 01.05.01 ?
Úgy értem hogy most már érdemes felrakni ?
Valami hiba volt az előzővel a flow rate calibrational, amit most javítottak.Köszi
-
Tomika75
tag
Esetleg valaki nyomtatott már Devil Design ASA-val? Ha igen milyen beállításokkal?
Kicsit utómunkázok a tetőnél és feltűnt, hogy néhol a rétegtapadás nem túl jó. -
fabula
őstag
Nem igazán értelek
. Nekem nincs alapértelmezettként beállítva, csak a Fájlkezelőben be van állítva a Betekintő ablaktábla meg a Nagy ikonok és így egy stl vagy 3mf fájlra egyet kattinva mutatja a fájlkezelő az előnézeti képet, ha meg kettőt kattintok rá, akkor betölti a hozzá rendelt BS, Orca, stb. szeletelő. Gondolom ezt szeretnéd, vagy ha nem, akkor mit
.
-
ptesza
senior tag
Wao. 30mm3/s is már nagyon jó.
Már a határait feszegeted.
Szerintem ez nem a nozzle hanem inkább a hotend lehet.
A legtöbb alis 320°C és 35mm3/s ad meg viszont nekem úgy rémlik, hogy volt olyan ami ennél magasabb hőfokot is tudott. (de most nem tudom megtalálni...)mod: itt 500°C is le van írva, de ...
Esetleg a hotenden levő vetit vennéd vissza egy picit? -
Sziasztok, adódott egy kis gond. ABS+ Orca Max Flow tesztet csinálnék éppen, alis Cht clone hotend.
Na most az lehetséges hogy nem tudja 30 mm3/s Flow felett tartani 275 fokot ?
Lehet hogy, itt már a gyors anyag áramlás lehűti a hotendet ? Szépen ment teszt és nem tudom tovább futtatni, mert ahogy megy 2-3 kört szépen , 270->265 fokra visszahűl nozzle, úgy hogy megy a fűtés.
-
poli27
Topikgazda
Mi annak a proginak a neve ami 3mf meg stl fileokat a windows intézőben megjeleníti?
-
TheProb
veterán
-
Tomika75
tag
-
fabula
őstag
Kijött az Orca 1.9.0 hivatalos kiadása [link] , lehet próbálgatni
.
-
Tomika75
tag
Volt esetleg valakinek ma nyomtatási probléma a távoli nyomtatással?
Én ma úgy jártam, hogy Handy-ből akartam elindítani a nyomtatást, el is indult de a felfűtésen kívül nem csinált semmit. Többször is elindítottam de folyamatosan ez történt.
Aztán megpróbáltam a Stúdióból is akkor viszont error code 4030-at írt ki szóval úgy sem ment. Annyi, hogy melóból próbáltam ezeket elindítani a nyomtatást nem otthoni hálózatból.
Annyi, hogy frissítettem a firmware-t.Más: kaptam email-t a Bambutól, hogy bekerültem a szerencsés kiválasztottakba akik kapnak 2 tekercs transparent PETG-t kipróbálásra más is kapott ilyet?
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #6105 üzenetére
Nemtom akkor nálam hol a hiba...
#6106w580: Igen. A heatbreak-et mondjuk nem kentem, csak a thermisztort és a patron felfekvési pontját. 1 dolgot basztam el, hogy a nozzle menetére is kentem a grease-ből, utána füstölt is mint a veszedelem...
De amúgy igen, 1:1-ben raktam át a gyári patront/thermisztort. Nem hiszem, hogy sokan számítana, de a kínai grease-t használtam, nem a bambuét (tudom, Bambu is csájna, de értitek mire gondolok)
-
poli27
Topikgazda
Uj firmware a p1 hez flow calibracio javítas az előzőhöz.
-
válasz
TheProb #6103 üzenetére
Hy, gyári hőelem és hőmérőt hasznaltál? Meg lett kenve gyári hővezető pasztával? ( van bambus video ahogy össze rakják). Hőelemet is meg a hőmérőt is megkell.
Illetve azt a részét is megkell, amit hűtőbordába megy bele (heatbreak). Ide jó cpukhoz használt paszta is.
Ha ezek mind rendben vannak, gondolom van hozzá sima fúvóka is, próbáld meg esetleg azzal.
-
TheProb
veterán
Aki aktívan használ (Ali-s) CHT hotend/nozzle-t, meg tudná osztani, hogy milyen beállításokat változtatott, miket kalibrált, stb.?
Én nem tudtam vele értelmezhetően nyomtatni, mert folyamat olyanok lettek a nyomatok, mint ha kevés lenne a hűtés. Próbáltam a hőfokkal játszani, de sokkal nem lettem előrébb.
Most szeretnék megint nekifutni, de jó lenne tudni, hogy mire kell figyelni. -
Tomika75
tag
Nem. Van egy MK3S+-om is. Én is buktam már elég sokat de mivel eléggé zavar, hogy a PTFE cső súrlódik a tetőhöz szerettem volna minél hamarabb megcsinálni a magasítót.
Meg ha már van objektum kizárás, gondoltam miért ne használnám? A siettség pedig azért volt mert ASA-val nyomtatok és felvállt az egyik réteg ami miatt folyton leesett az extruder burkolat és nem akartam, hogy lehűljön a nyomtatótér az állás miatt és tovább vetemedjenek a dogok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Gitáros topic
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robot fűnyírók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest