- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Videószerkesztés
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomo1998
csendes tag
Üdv!
Tud valaki javasolni egy VGA kártya javítással foglalkozó megbízható emberkét?
Meghalt a kártya (Sapphire R9 280). Először néhány csík, majd már a gép sem indul tőle. Berakok egy másik kártyát kiválóan megy. 550 W-os táppal ment, kipróbáltam egy másik táppal (500 W) azzal sem megy.
A segítség jól jönne. -
Mr.Cro
újonc
Sziasztok!
Mit gondoltok, érdemes most várni 1-2 hetet, esetleg hónapot VGA vásárlással? Fog enyhülni esetleg ennyi idő alatt az áruk?
Most rakok össze egy vadi új konfigot, ryzen 1600, 16gb predator ram, ssd stb, de 50 környéke maradt videókártyára.
Van egy kártyám elfekvőben, azzal kihúznám pár hétig, de az igazi egy jobb kártya lenne.
A kérdéseim igazából tehát:
Várható-e az elkövetkező pár hétben-1 hónapban, hogy enyhüljön az áruk?
GTX 1050-es kártyákat néztem eddig, ha most kellene venni akkor nagyjából ezek jönnének számításba:GTX 1050 2gb (43k) ezzel dobom ki a legkevesebbet az ablakon
GTX 1050 2gb rog strix (47k) ( megéri itt a párezer forint különbség? )
GTX 1050 4gb (64k) : Ha jól sejtem attól, hogy kétszer annyi a ram benne, nem lesz kétszer olyan jó videokártya -
hellboy0415
aktív tag
válasz
metalman #68394 üzenetére
Nekem egy R9 280X TOXIC kártyán voltak Hynix ramok.
Sapphire R9 280x TOXIC modelljére is a Hynix H5GQ2H24AFR-R0C típusú memóriái kerültek fel, tehát hivatalosan 6 GHz-es effektív sebességre képesek 1,5 voltos feszültség mellett. A gyártó itt is tuningolt egy kicsit, így a memóriák órajele 1600 MHz, ami 6,4 GHz-es effektív frekvenciát jelent.
-
metalman
csendes tag
válasz
hellboy0415 #68393 üzenetére
Köszönöm a gyors és informatív választ!
Sajnos a Hynix ramok jóval gyengébben teljesítenek és olcsóbbak is. Ezért a legtöbb GPU gyártó ezt használja gazdaságossági szempontok alapján. -
metalman
csendes tag
Meg tudná mondani valaki, hogy az alábbi videókártyában Hynix vagy Samsung memória van-e?
MSI GTX 1060 AERO ITX 3G OCSajnos a specifikációkból és egyéb adatlapokból semmi sem derült ki. Csak akkor tudnám megnézni, ha beraknék egyet a gépembe.
-
cbm1974
tag
válasz
freeknight #68390 üzenetére
Nem foldozgatják, kicserélik. Ha rendeltetésszerűen lett használva ez kötelességük, nem arról szól a gari?
-
-
V_Zoli
aktív tag
Hali!
Olyannal esetleg vki találkozott már h vmi oknál fogva a VGA elkezd melegedni 2 perc után felmegy 70-80fok körüli hőmérsékletre...de csak akkor ha van működő internetkapcsolat és ha nem csinálok semmit a gépen vagy filmet próbálok nézni...pl ha mozdítom az egeret vagy folyamatosan csinálok vmit akkor nincs ez a jelenség. Ha nincs internetkapcsolat a gépen akkor sincs semmi baja...
Adataimnál lévő konfigról lenne szó Win8.1 és 390.77 driverrel... -
hellboy0415
aktív tag
Hali. Szerintetek ez jó lenene ram süniket felragasztani? Mik a tapasztalatok? Mennyire lehet megbízható és 18 db sünire ez elég lenne?
-
cbm1974
tag
válasz
freeknight #68385 üzenetére
Mielőbb vissza kell küldeni, ilyen normál igénybevételnél nem szabadott volna megtörténnie, még gyári hibás is lehet..mivel garis, csak idővesztegetés lenne bármivel próbálkozni
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Néztem a youtube-ot, egyszercsak lefagyott a gép közben... pontosan csak a kép állt meg, a hang ment tovább.
Próbálkoztam mindennnel, de újra kellett indítanom. Azóta a vga (gtx 750 ti) nem ad jelet. Alaplapra kötve működik minden.Gondolom meghalt a kártya, de ilyen előjel nélkül? Semmi csíkozás, artifactok nem voltak, egyszer sem fagyott le eddig a gép.
Még szeptemberig garis, gondolom az lesz a legjobb, ha visszaküldöm. -
daginyomigec
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam a megfelelő topic-ot, ezért írom ide a problémát...
Kutattam a "Barátom" és megtaláltam a választ Ezt: [link]El is jártam a leírtak alapján, de semmi változás!
Kérlek segítsetek!
Windows 10-et használok (faterbringer Pro x64). Az a gondom, hogy a Buborékok képernyőkímélő sehogy sem akar a háttér előtt futni. Csak és kizárólag fekete hátteret használ.Tudnátok megoldást írni? Léci
-
-
szatocs
őstag
válasz
csabyka666 #68381 üzenetére
Windows közben eddig csak 2x ment el, youtube alatt még nem vettem észre.
-
-
szatocs
őstag
válasz
csabyka666 #68379 üzenetére
CORSAIR TX650W a táp, nem hinném, hogy ez a gyengéje. Én is vga-ra gyanakszom. (Pont jókor, éljen a kriptovaluta.)
A konfigról annyit érdemes még tudni, hogy 3,5 éve raktam össze, azóta csak egy ssd-t kapott (1,5 éve), és eddig jól működött.
-
-
szatocs
őstag
Sziasztok!
Az alábbi probléma vga-ra utalhat?
Adott a gépem, melyen Win10 64 Prof volt, és 3 hete elkezdte azt csinálni, hogy játék közben elment a kép, monitor kiírta, hogy nincs jel, majd standby-ba kapcsolt, emellett viszont teamspeak-en keresztül ugyanúgy tudtam beszélni a többiekkel, azaz valószínűleg csak a kép halt meg. Ezt többször is eljátszotta ezután, majd 2D-ben is csinált ilyet.
Amiket teszteltem:
- driverfrissítés legújabbra
- driverfrissítés 3 hónappal ezelőttire
- Furmark teszt, hogy mennyire megy fel a hő - 68 fok volt a max fél óra után (szépsége az volt, hogy a teszt után 3 perccel ismét elment a kép)
- Win7-re visszalépés, játék elindít 5 percre, minden oké, majd mikor kiléptem a játékból, 5 perc múlva megint elment a kép
- DVI 1-ből DVI 2-be átraktam a kábelt - ugyanazAmit még ki tudok próbálni, az egy másik PCI slot, de nem fűzök hozzá sok reményt, nem hiszem, hogy azzal van a gond.
Mi lehet ilyenkor? VGA vagy alaplap? Sajnos nincs másik VGA-m, hogy teszteljem egy másikkal a gépet, memtest-et még futtathatok, bár arra sem gyanakszom a hibából, mivel nem akasztotta meg a gépet, csak a kép ment el.
-
fbeni91
tag
válasz
levisboy #68349 üzenetére
Én inkább azt javasolnám amit mindenki el felejt! nem csak újra pasztázni kéne! a hűtését is szét kéne szedni és rendesen ki takarítani ecsettel! a venti lammelákat is! MErt ezt hoa senki nem teszi meg.... csak újra keni aztán persze hogy nem segít!....
És kint ne hagyd már ember ebben a párás vizes időben! ki mondta ezt a baromságott!! :@ :@
Meg szívja a nyák magát párával hideggel. be viszed a lakásba ki csapódik belőle a víz... aztán egy zárlattal el is rendezted a kártya sorság.. jéézusom milyen baromságot ki találni..
És valószínűleg nem a hűtéssel lesz a gond. sem a pasztával. hanem ami a gpu chip és a rajta levő kupak közt van paszta az ment tönkre.. míg neked 70-80 fokot ír.. ami a kupak hője! addig a gpu chip lehet 100-110 fokos is!
-
Csupingo
veterán
válasz
levisboy #68373 üzenetére
Nem tudom. Ha nincs rajt látható sérülés, akkor gondolom ki kéne mérni őket. Meg a kis smd kondenzátorokat is. Valami szaki biztos tudna méregetni, de hogy hibát is találjon, arra kicsi az esély. Vagy érintkezési hiba a gpu-nál, ami a melegedés miatt jön létre. Akkor lehet hogy BGA reball segítene, de nem olcsó és semmi se biztos. Ezek csak tippek.
-
válasz
csabyka666 #68374 üzenetére
Megoldódott. DDU-val lenyomtam a drivert, feltelepítettem újra, és most beindult a Video engine load is, a CPU használat 1080p-s videónál 40% körüli. A "tiszta telepítés" opciót hiába választottam ki korábban, nem törölte le a más fent lévő drivert.
-
Üdv mindenki!
A napokban észrevettem, hogy elkezdett meg-megállni a YouTube lejátszás a laptopomon, ha teljes képernyőn nézem a videókat. A kép megáll, a hang megy tovább. Nem a nettel van baj, mert tölti előre szépen.
Néztem GPU-Z-vel, a GPU load és a Memory controller load 20-30%-on van, de a Video engine load és a Bus interface load állandóan nullán áll. Ami baj, hogy a 720p-s videók folyamatosan 90% fölött pörgetik a procit. Szerintem ez nem normális, mert a VGA így nem dolgozik alá...A laptopban egy Core 2 Duo T9600 (2800MHz) proci, 4GB RAM, GeForce G210M videokártya van, és eddig ment szépen minden, szóval remélem, csak szoftveres a baj. Win10-et használok. Néztem 3 böngészővel, újratelepítettem a videokártya driverét (342.01-es a legfrissebb, 2016 decemberi), de nem változott.
Szerintetek? Mi lehet a baj? Mondom, eddig ment, talán ha 30%-on pörgette a procit az 1080p-s videó...szóval az nem indok, hogy kevés a vas, és cseréljem le! Windows-t nem igazán akarok telepíteni, de ha más nem lesz, újrarakom, de hátha nem néztem meg valamit, azért kérdezem a csoportot.
Köszi a segítséget előre is!
-
Csupingo
veterán
válasz
levisboy #68371 üzenetére
Ez elvileg nem olyan sok egy ilyen változattól. Talán a kártyán pukkant valami és azért nem tökéletes. Próbából pár ventilátorral nyomathatod rá a levegőt, akár szoba ventivel, hogy alacsonyabb hőfokon tartsd és esetleg kiderül, hogy akkor mit produkál. Ha leszeded a hűtőt és alaposan szemrevételezed a kártyát, nem látsz rajt sérülésnyomot? Mondjuk ilyen szépet?
-
Cry0
őstag
válasz
turbokappa #68367 üzenetére
ideiglenes Vga, nyáron jön helyére egy 1080. csak addig jo lenne ha nem olyan hangot adna ki mint egy vonat
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
van egy sapphire radeon hd 6950 kártyám, az egyik napról a másikra a ventilátorja iszonyatosan hangos lett, ezzel lehet valamit csinálni vagy megérett a cserére? -
Mr.Cro
újonc
Sziasztok!
Facebookon a PCX oldaláról irányítottak ide, mert ott feltettem a következő kérdést:"Nagyjából mikorra várható, hogy enyhülnek a VGA árak? Tudom ez 10-20%-ot jelent, de az is sokat jelent. Nagyon szívesen olvasnék egy cikket, hogy milyen hullámzás figyelhető meg az árképzésben. Van-e valamiféle trend erre, vagy csupán mostanában csak a kriptobányászok vga felvásárlása miatt szabadultak el ennyire az árak. Ha van már ilyen, akkor sorry, és esetleg tudna valaki tolni erről egy linket? Köszi! :-) "
-
Csupingo
veterán
válasz
hardto998 #68363 üzenetére
Kiváncsiságból a kábelt is húzd ki az elosztóból. Lehet, hogy a földelés miatt csinálja. Ha kábeltv-d van, talán az balhézik össze a földeléssel. Ha ez a gond, a megoldást sajnos nem tudom. Esetleg valahogy közös potenciálra hozni a kábeltv-t a földeléssel, vagy átnézetni a földelést a lakásban (új földelőrúd leverése), rákérdezni a tv szolgáltatónál. Földelés nélkül azért ne használd a gépet, mert megrázhat valakit az áram. Az nem lenne jó megoldás. Ha van dp kimenet is a kártyán, akkor ki lehetne próbálni dp -> hdmi kábellal is.
-
hardto998
csendes tag
Sziasztok.
Létezik ilyen probléma?
Új videókártyát tettem a gépbe.
A számítógép DVI-D csatlakozón, a TV pedig HDMI csatlakozón van a géphez kötve.
Ameddig megy a számítógép és a TV addig minden tökéletesnek tűnik.Viszont amint kikapcsolom a számítógépet és lekapcsolom az elosztót is és csak a TV megy, a TV random időközönként 1-2 mp-es fekete képernyőt produkál. Mint amikor felkapcsolok valamit és elmegy a kép egy pillanatra. De a VGA kártya elvileg már nem adhat áramot, mert a gépnek még az elosztóját is kikapcsoltam, hogy nehogy áram alatt legyen.
Ugyanez a gép a régi videókártyával nem csinálta ezt, csak és kizárólag videókártyát cseréltem és ha megy a gép nincs gond, megy a TV is és nincs kép eltűnés.
Ha valakinek van ötlete, nagyon megköszönném.
-
levisboy
tag
A másik dolog, hogy játék alatt 79-80 között mozog, az nem sok egy picit?
-
levisboy
tag
Korai öröm volt, eddig el sem indult a world of tanks a másik gépbe, örültem a z400-ba még le is tudtam játszani 3 meccset, de sajnos itt is leállt. Most akkor nagy valószínűséggel a kártya
Amúgy a hibanaplóba a leállás után ezt a hibát találtam:
A(z) NVIDIA OpenGL Driver forrásból származó eseményazonosító 1 leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a helyi számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja az összetevőt a helyi számítógépen.
Ha az esemény forrása egy másik számítógép, akkor a megjelenítési információkat is el kellett menteni az eseménnyel.
A következő információk tartoznak az eseményhez:
Unable to recover from a kernel exception. The application must close.
Error code: 3 (subcode 2)
(pid=10036 tid=8516 viber.exe 32bit)Visit http://www.nvidia.com/page/support.html for more information.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NASCAR
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Csak nem növel akkukapacitást a Samsung
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest