- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
Sziasztok szakértők
Asus m4a785t-m lapom van egy kérdéssel:
Mekkora a legnagyobb VGA amit beletehetek, hogy működjön hybrid crossfire-ban?
Utánanéztem, és csak Radeon lehet, de tényleg csak a 3-4-es HD széria jöhet szóba, vagy van nagyobb is, amit támogat?
Nagy 3d játékos vagyok néha...Előre is köszi a válaszokat..
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
cbm1974
tag
válasz BomiBoogie #25988 üzenetére
Persze, hogy játékra lesz inkább a masina!
Én mindig az Nvidia híve voltam, és van egy jó Gf gts250-es 1Gb 256bites kártyám. Ennél erősebb lehet a hybrid crossfire-mód, ha mondjuk belekerül a legnagyobb radeon az asus lapba?
Nyilván a GF-omat nem ebbe raktam, hanem egy régebbi 939-es lapban van, és remek teljesítményt nyújt, nem volt még panaszom.
Tehát arra vagyok kiváncsi, mekkora grafikai teljesítményt tudnék elérni ezzel a crossfire-val így?
Esetleg megtudnád adni, melyik kártyát javasolod bele, ami még működik hybrid crossfire-val?
(a topikokban nem találtam meg a választ)köszi,
-
cbm1974
tag
Szia!
Én is a hibrid témát bújom hetek óta. Egy asus m4a785t-m lapba szerteném megvalósítani, és valakinek itt a prohardveren sikerült is hd5450-el megvalósítani a hcf-et.Szerintem van értelme, ha pl. a takarékossági szempontokat nézzük, az igp átveszi a feladatot, amikor nincs nagyobb grafika alkalmazás, játéknál pedig átadja a szerepét a külső vga-nak.
Sokan lenézik ezt, mert már idejétmúlt, de ha nem vagy nagy játékos és nem akarsz költeni drága vga-ra, ez egy nagyon jó alternatíva, én még nem adtam fel...
Persze, gond lehet az összehangolással is. Nekem egy próbát mindenképp megér!
az integrált hd4200-as, ami az én lapomban van erősebb egy gf 6600-nál.ez a link több sikerült próbálkozást bemutat:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?255519-Hybrid-Crossfire-on-880G-chipset...
ez pedig a topik a témáról:
http://prohardver.hu/tema/ati_hybrid_crossfirex_tm_topik/hsz_1-100.htmlRemélem, segíthettem valamelyest..
üdv:Zsolti
-
cbm1974
tag
Sziasztok, ki tud segíteni:
Itt a hv-n cseréltem cuccokra egy Gf GT610-es(1Gb) kártyát, amihez nem támogatott a 3d gyorsító. Xp-n egyáltalán nem lehet illeszteni, csak 2d-t jelenít meg a kártya, a képek is lassúak.
Előző gazdája szerint jól működött, de én a kártya hibájára gyanakszom...
A win8 Netről frissítve felismerte ugyan a drivert, de szintén nem támogatott a 3d a rendszeren.
Az Nvidia azt mondja, hibásan működik és mindig leáll, nem lehet bemászni a az illesztőjébe.
3d mark sem indul el, csak hibaüzenetet küld.2 fajta xp-vel is próbálkoztam ezt írja:
"a grafikus illesztőprogram nem talált kompatibilis grafikus hardvert"A win8 üzenete is hasonló!
Legutobbi Nividia 64bites telepitésénél eldobta a kepernyőt is!Asus p5ke lapban próbáltam 4G rammal és dual cor procival.
Tippje valakinek, mivel próbálkozzak még?
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
-
cbm1974
tag
Egy rövid kérdés a szakértőkhöz:
AMD-hez Radeon, Intelhez GF...
De a lap chipset-je vagy inkább a procijához mérik-e?
köszi!
-
cbm1974
tag
válasz DanielLong #37743 üzenetére
Igen, ez érdekelt, tehát a proci a mérvadó, köszi!
-
cbm1974
tag
Sziasztok, adott 2db. HD 6850 az egyik gigabyte, 1x6pines csatival, a másik Sapphire, 2x6pines csatival.
Nem akarom összekötni, csak arra lennék kíváncsi,van-e jelentős terhelési különbség köztük (mindkettő max.127W-ot vehet fel elvileg). Miért van a másiknak 2db. pinje, talán tuningolhatóbb lenne? Szerintetek melyiket használjam, ha nem szeretném terhelni amperekkel az 500-as tápot,inkább takarékba működne és csak néha indítanék el rajta olyan játékot,amit még éppen elvinne,de akkor néha max. beállításon is, tehát kapna rendesen. Nem játékgépről lenne szó, csak munkaállomás,de több rákötött dolog terheli folyamatosan (mobilrack,USB-hub,stb.), ezenkívül hányas tápot ajánlanátok? Játék esetén nyilván leválasztom róla az energiaterhelő dolgokat...Előre is köszi a választ
-
cbm1974
tag
válasz Viktor77 #68235 üzenetére
Hát, nekem biza 2pines verzió van, és kipróbáltam, ha nincs rajta mindkettő,nem is ad képet!
Tehát a kérdésem, ez milyen befolyással lehet a fogyasztásra, a Sapphire leírása szerint csak crossfire-nál kellene a 2.táp, de nekem mégse működik 1-el. Esetleg ez a kártya hibája lenne, mert úgy kaptam, nem hibátlan, ennek ellenére jól teljesít 3d-ben ?![ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz modern #68279 üzenetére
Nem adtál neki véletlenül is más frissítést vagy felbontást, mint amit a monitor támogat?
(ezt egy szoftver is elvégezheti akár "észrevétlen", vagy valami update,stb...)
Ha másik monitoron sincs kép, még lehet az is máshoz van állítva,főleg, ha régebbi, de valószínűleg a kártyánál keresendő,vagy a sín foglalat valahol lazult..Más kártyával kell először nézni, vagy ha van integráltja, ott![ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz legooka #68271 üzenetére
Memóriahibákon a sütögetés nem segít,csak ha elengedett a forrasztás valahol, vagy a nyákon apró szakadások vannak (ált. ilyenkor kevés életjelet ad a kártya), amit a kifolyó ón éppen helyretesz, de ezzel együtt minden más elolvad, ha sikerül is a kényes művelet, a kártyát tényleg csak ideig-óráig lehet használni, utána végleg halott lesz a magas hő miatt.Bárhogy van csomagolva,pl. az érzékeny tekercshuzalok ugyanúgy reagálnak a hőre,elpattannak...
Semmiképp sem ajánlanám, ezzel sokan szórakoznak a "hozzáértők" vagy csalók, aztán megpróbálják eladni, az esetenként pár órát,napot üzemelni bíró sütött vasukat, sokan estek már ennek áldozatul, engem is csaptak be itt pár éve,mert kellő körültekintéssel végezve nehezen észrevehető, hogy sütögetve volt[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz modern #68282 üzenetére
Az Nvidia oldalán tudod megnézni jó-e hozzá a driver, de most lényegtelen, mert nincs kép.
Sajnálom, ahogy leírtad, szerintem a VGA megadta magát. Ha gari nincs is, érdemes lehet javíttatni, pl. Ő is ezzel foglalkozik itt: https://hardverapro.hu/tag/hupisom1[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz #38742016 #68287 üzenetére
Pedig az IGP-t nem lehet húzgálni, de valami szoftveresen megerőltethette,akár még vírus is lehet. Ha próbáltál drivert, új telepítést csinálni,stb. és semmi nem változik, akkor a laptopon sajna el kell felejteni a 3d-t, mivel attól függően lenne cserélhető, hogy a prociba vagy alaplapra integrálták a megjelenítőt..
Gondolom,ahogy írod, melegedés hatására szokott hibákat produkálni,tudom, olcsó vigasz, de talán hűvösebb környezetben tovább tudod használni. Használat közben is jól át kell járja a levegő, főleg,ahol támaszkodik a laptop alja, és hogy belül tiszta legyen, mert az apró szöszöket,szennyeződéseket beszívó kis ventilátorok egyre nehezebben tudják áramoltatni a levegőt, burkolaton belül, idővel le is állnak.[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz hardto998 #68289 üzenetére
Ez microATX, szerintem nem fogja látni,nem ilyen bika kártyákhoz készült a lap.Épp a hetekben jártam így, egy régebbi, de normál alaplapba akartam tenni egy HD6850-et,adott képet, de a VGA mindent megfogott, csak resetelni lehetett,pedig az Asus híres széleskörű hardver támogatottságáról
Úgy olvastam, a PCI-e 2.0 csak 75w-ot tud felvenni,mindenképp szükség lesz a 6pintápra, de úgyse biztos, hogy működni fog,hiába dugod rá. Viszont, ha látja a lap, a kártya ugyanúgy teljesít, ez csak 3.0 támogatást igénybevévő megjelenítéseknél számít.
Szerintem a lapot csak hibás kártya égeti le, de nem nyújtok rá garanciát ha van módod inkább olyan lapba próbáld, ami nem mikro,ezek nem terhelésre valóak, jobban melegedhet tőle a lap, mint kellene,stb.1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
cbm1974
tag
válasz pimpa1974 #68305 üzenetére
Milyen a lapod és milyen kártya volt benne előtte,ami jó volt?
Ha visszakeresel itt pár napot, én is leírtam,hogy jártam egy HD6850-el; nekem adott képet, de megállt tőle minden. Másik lapban tökéletes volt.Gyanakszom, a lapod allergiás rá, esetleg a BIOS-t nézd át...[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz pimpa1974 #68315 üzenetére
MICRO ATX lapod van, amivel én is szívtam pedig Asus volt. Továbbra is arra gyanakszom, hogy az a kártya nem jó a lapodhoz, meg kéne nézni a lap VGA támogatottságát. Mivel el sem indul a gép, lehet, hogy a sínbe nem ér hozzá valamihez, elnyom valamit, vagy zárlatot okoz... szerintem azt a kártyát ne erőltesd, amúgy is intel laphoz ATi kártya nem ajánlott. Megkéne nézni mindenképp egy GF kártyával, ha nem vagy messze Óbudától, tudok segíteni ebben, van egy GTS250-em,ami beletehető próbaképp..
[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz Viktor77 #68326 üzenetére
Igazad van, rosszul fejeztem ki, a "nem ajánlott" erős volt, mégis sokan tudják, hogy a chipsethez jobban illő kártyát előnyösebb választani,ha már a CPU-val egyezik.
De mért kellene nekem bizonyítanom bármit is, mikor te kötöttél belém, ahogy itt szoktál másokba is, láttam hogy osztod az észt, ezek után írod; "A hülyeség nem rangfüggő". Hát, nem győztél meg, mások mást gondolnak erről is, a te valóságod ne próbáld másra erőltetni, mert az a te tévedésed lesz, nem másé
Egyébként képzeljétek, én is használtam GF-ot AMD-hez,ilyen volt az első gépem, és fordítva is volt, sokféle varit kipróbáltam a hardverekkel..[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz Viktor77 #68333 üzenetére
A macskakörmözés nagyon megy,eddig mást se láttam tőled...és azok a híres tények saját kézből való tapasztalásaid, vagy kiadványokban olvastad?
Sokan gondolják, bármit bármivel össze tudnak párosítani, de engem annyira érdekelne, ezek a véleményezők hány gépet raktak össze..
Nyilván, folyamatosan fejlődik minden, a mai kártyák nagyon erősek és jók, szinte bármilyen lapban jól helytállnak, de egyáltalán nem mindegy mit mivel párosítunk össze,igenis vannak korlátok!
Úgy láttam, hogy egyes típusú VGA-k nehezen akarnak működni egyes lapokban,vagy a lap tudomást se vesz róluk, ill. fordítva is előfordul..., az ABIT is ilyen volt, kevés típussal működött, de ramokkal is voltak ilyen érdekességek, ezeket nemcsak én állítom!
De higgadj már le, úgy tűnik, felrobbanni hamarosan te fogsz, nem bírod elengedni a dolgot...
Ha ennyire izgat, azok közt forogj, akik valóban gépeket szerelnek folyamatosan, lehet, meglepő véleményekkel fogsz találkozni, ha veszed rá a fáradtságot, talán megtalálod amit keresel.
Nem akarlak meggyőzni, de te se akarj engem!
Ez a topic különben sem arról szól, ami felé itt néhány magaddal tereled, sajnos azt kell mondjam, ellentétben veled, azért jöttem ide, hogy tanuljak, ill.ha tudok segítsek.
Amit te csinálsz egyszerű provokáció, a nagyképűségen kívül eddig semmit nem láttam tőled és ahogy látom, nem is fogok,ezért ha nem haragszol, befejeztem veled ezt az élménydús kommunikációt. Nagyon remélem, legalább ebben egyetértünk, hasonlóan gondolod és elfelejtesz végre[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz freeknight #68385 üzenetére
Mielőbb vissza kell küldeni, ilyen normál igénybevételnél nem szabadott volna megtörténnie, még gyári hibás is lehet..mivel garis, csak idővesztegetés lenne bármivel próbálkozni
-
cbm1974
tag
válasz freeknight #68390 üzenetére
Nem foldozgatják, kicserélik. Ha rendeltetésszerűen lett használva ez kötelességük, nem arról szól a gari?
[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz s.bala31 #68427 üzenetére
Jobb inkább túlbiztosítani,érdemes minden "melegedő" komponensre bordát tenni, független a gyári állapottól. Főleg alaplapokon jellemző, hogy nem tesznek a szükséges komponensekre megfelelő hűtést, ált. felhasználásra vannak "kalibrálva". Legalábbis alaplapokon így szokott lenni,hacsak nem tuningolós, vagy valamilyen spéci verzió,mindenesetre én nem adnék esélyt a túlmelegedésnek. Az a tuti, ha erős igénybevétel után a gépből kivéve levesszük a hűtőt,kiderül melyik alkatrész érzékenyebb az igénybevételre...
-
cbm1974
tag
válasz Marci8511 #68429 üzenetére
Nehogy komolyan vedd az átkozott sütögetést, az a kártya tuti halálát fogja hozni Hogy lehet azt gondolni,hogy akkora hőt elviselnek az érzékeny komponensek rövid ideig is? A rézhuzalok, a kondiban lévő zselé,stb...nem tudom ez kinek vált már be, de elvétve is biztosan egészen rövid ideig lehet képes működni (megfelelő gyakorlat esetén is), majd végleg elhallgat a kártya. A sütőbe tett kártyák közül eddig csak halott, szétégett kártyával találkoztam,jóval eggyel se, károsabb, mint akármilyen tuning Ha megakarod menteni a kártyát, inkább bízd egy profi szerelőre !
-
cbm1974
tag
válasz kgergo23 #68431 üzenetére
A HDD régebbi, de szerintem rendszerprobléma lehet, ami a médiarészeknél galibát okozhat, akár vírus is lehet.Át kéne vizsgálni vírus- és kémkeresővel és rendszertisztítóval, HDD töredezettségmentesítő is segíthet. Talán csak valami nincs jól beállítva,vagy a rendszer hiányol valamit,ha még ezek sem segítenek, újra kell telepíteni a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz zsolttorgyik #68465 üzenetére
Köszi, a "felvilágosítást", többet nem érdemes hozzáfűzni ahhoz, amit szakszerűen leírt, Zolee11 , köszönet érte
Azért abba is belegondolhatnál, hogy ez a kártyasütögetés az ügyeskedők, csalók egyik jellemző módszere,sajnos elég példa volt rá és lesz is Te dolgod, amíg saját célra csinálod, de ezzel tippeket adhatsz, akik ezt felhasználják mások megtévesztésére, gondolom,nem kell részletezni..![ Szerkesztve ]
-
-
cbm1974
tag
válasz RichieTri #68916 üzenetére
Op.rendszert újrarakni hardvercsere miatt nem kell, csak a rendszer hibája esetén, ha pl. ütközés van és nem lehet elhárítani másképp.... Viszont a új hardverhez való illesztőt fel kell tenni, ha a rendszer nem ismeri fel automatikusan.
[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
válasz G3R!94 #68889 üzenetére
Biztos forrásból van a kártya? Nem lehet, hogy mókolt a biosa?
Szerintem éppen ez elsődleges slot felé kellene adni a legnagyobb kakaót a lapnak.
Működnie kéne 3.0 slotban, amit felsoroltál, a 980ti is 3.0 (legalábbis a 6G verzió, az Nvidia oldala szerint) ha az pedig jól ment, én a kártyára gyanakodnék, esetleg húzták....[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
Szerintetek mi lehet a hibája egy olyan HD7870-esnek, ami driver után a grafika mellett csúnya vonalakat húzgál? BGA-zni kellene? Ez 2gigás verzió, érdemes lehet-e még javítani, ki tudna néhány ezzel aktívan foglalkozó szakit említeni?
Köszönöm!1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
cbm1974
tag
Olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz, hogy szeretnék 2db VGA-t összekötni, az egyik HD6850 1G, a másik GTX650 Ti 2G . Olyan lapról van szó, ami elvileg bármilyen 2 kártyát képes duplázni, nem szükséges egyformának lennie, a lap típusa MSI 870A FUZION (AM3-as deszka), 4magos Phenom és 8G ram.
A GF-ot szánnám a számolós VGA-nak, a radeon jelenítené meg a grafot, ami 256bites. Nem célom új játékokat futtani, csak a 24" full hd monitoromhoz szeretnék elfogadható erőt...
Szerintetek inkább hasonló vga-t kössek-e össze, lenne még egy HD6850-em is, de ugye ezek csak 1 gigások, a Gf-al duplázva pedig lenne 3G videóramom, bár a gtx csak 128 bites...
Még nem próbáltam semmilyen VGA duplázást, crossfire hidam van, tudtok ötletet adni, vagy a crossfire eleve csak radeonokkal működik?? Mit kellene külön beállítani?[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
Senki nem tudja megmondani, hogy az MSI 870a fuzion lap milyen VGA-kkal duplázható??
-
cbm1974
tag
Sziasztok, időutazás a 2010-es évek elejére
Egy GTX 295 platinum-hoz (1792M, dupla GPU) milyen procit ajánlotok?
Ahogy néztem a szalagszámológépen, még a 3magos is túl nagy neki, tehát gyenge hozzá a kártya, ugyanakkor a game-debate.com oldalon érthetetlen módon Intel Core i7-960 Quad 3.2GHz a hozzá ajánlott.
Nekem i5-2400, Phenom II x4, Athlon II x3, x2, Athlon 64 x2, ill.régi 2 magos E szériás dual-core vannak. Tényleg ennyire elég lenne neki a 2mag is?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward GeForce RTX 3050 Ghost 8GB+gari
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB TUF Gaming OC videokártya (TUF-RTX4070TIS-O16G-GAMING) - 3 év Aqua gari
- Eladó GeForce RTX 3080 VISION OC 10G (jegelve: mark oo)
- GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya - 1 év garancia (használt)
- GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (GV-N105TOC-4GD)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest