- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mikor egy teljes képernyőn futtatott játékot tálcára rakok, utána nem tudok visszalépni, mert lefagy, mi a teendő? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Gondolom vagy a videókártyával, vagy a driverrel lehet baj. A VGA-m notiba való Mobility Radeon HD 4570. Hozzátenném, hogy csak bizonyos játékokkal csinálja ezt (pl: Fallout 3, Left 4 Dead 2), a GTA4 alatt minden probléma nélkül tud váltani a program és a windows között. -
freeknight
őstag
Üdvözlet!
Adott egy Toshiba laptop, melyben egy sima integrált Intel GMA 4500M videókártya teljesít szolgálatot. Ha teljes képernyőn szeretnék rajta nézni egy flash playeres videót (legtöbbször youtube, de más oldalakkal is ugyanezt csinálja), olyan, mintha nem lenne élsimítás. Ha nem teljes képernyőn fut, akkor semmi baj, és filmekkel, meg játékokkal sem - már azzal, ami egyáltalán elindul rajta . Valami ötlet, mi lehet ez?
Így néz ki a dolog: [link][ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Mivel a VGA hiba topik eléggé halott, itt érdeklődnék.Adott egy gtx 750 ti kártya, használtan vettem, de december óta kifogástalanul megy a gépben.
Ma néztem egy youtube-videót, és 40 perc után, elkezdett a teljes képernyőn kék-piros kockákat produkálni, és egy pillanatra el is ment a kép. Ment már tönkre a kezeim között vga, úgyhogy tudom, hogy ez a halál előszele.Gyorsan le is töltöttem az evga oc scanner x progit (evga a kártya), és a stressz-teszt 2 óra alatt egyetlen artifactot se dobott. Nem is tudom, szegény mibe mehetett tönkre, mert az üzemi hőmérséklete 28-30 C°, terhelés (és a teszt alatt is) 60-62 C°, de egy youtube videó alatt nem szokott 45 C° fok fölé menni.
Illetve, a 3d test opció a plasma 1m particle üzemmódra volt állítva, én nem tudom ez mit jelent, de ahogy nézegettem az opciókat, talán érdemesebb lenne egy gpu memory burner teszttel próbálkozni?
A kérdésem, hogy küldjem vissza most a kártyát gariztatni, vagy várjak vele, amíg nem lehet bekapcsolni a gépet egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Csupingo #64462 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából ez kb 4 kiadással ezelőtti driver lehet, február óta nem frissítettem rajta, ha jól emlékszem. Nem mai kártya ez már, lassan elkezdhetik a frisebb driverekkel lejjebb venni a teljesítményét, persze lehet csak én vagyok paranoiás, de nálam alap, hogy régi kártyákon nem frissítem a drivert
Persze, ha most toltam volna rá frissebb drivert, akkor én is először arra gyanakodtam volna, de hónapokat ment a kártya ezzel a verzióval gond nélkül.
Szóval szerintem ez hardveres hiba lesz, de most újabb 2 órán keresztül toltam a tesztet, csak most "gpu memory burner" teszt volt, megint 0 artifact. Ki érti ezt? Pedig rendesen kihajtja a kártyát, 63 fok folyamatosan, ha lenne baja, kellett volna hibát produkálnia.
Na mindegy, most mindenesetre lefrissítettem a drivert, illetve megnézem majd overwatch alatt, mit szól (ha lesz időm játszani). Nem értem, mert nekem ez egyértelműen vram hiba, az előző kártyám is pontosan ugyanígy halálozott el (csak éppen az az artifact keresőn már 2-3 perc után dobálta a hibákat).
A gari miatt még nem aggódom, 2018 szeptemberéig jó vagyok, de ha hibás a kártya, nem akarok vele szenvedni meg húzni az időt, csinálják meg és kész.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Csupingo #64464 üzenetére
Igazából ezt nem tudnám megmondani, teljes felületén csinálta, de fullscreenben is néztem a videót. Amikor meg megláttam, azonnal idegből kapcsoltam is ki a gépet, nem hajtottam tovább
Esetleg tudnál ajánlani még más tesztprogramokat is, amivel tudnám ellenőrizni a kártyát? Most mindenesetre indítok egy overwatchot, az szépen ad neki terhelést.
Annak is örülnék, ha megtudnám, hogy egy gariztatás során hogyan állapítanak meg egy videókártya hibát? Nyilván ha nem ad képet, egyértelmű a helyzet, de ha csak terhelésnél jelentkezik a probléma, mivel hajtják és meddig?
Az előző kártyámnál is az első artifactok után 2-3 hónap volt, míg végleg használhatatlan lett a kártya, én ennyit nem szeretnék szenvedni vele, menjen most gariba, ha elfogadják, és kész.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz core i7 #64466 üzenetére
Szia, nemrég én is utánajártam a témának, ahogy én tudom:
DVI-I: digitális és analóg jelet egyaránt átvisz
DVI-D: csak digitális jelet visz át.Elsősorban az analóg és digitális források összekötésénél van jelentősége. Az a jó, ha a vga-don dvi-i kimenet van, mert arra akár egy régi analóg monitort is ráköthetsz, mindössze egy pár száz forintos passzív átalakítóra lesz szükség. Ha csak digitális kimenet van, ahhoz egy párezer forintos aktív átalakító kell.
Arra kell figyelni, hogy a dvi-i bemenetbe bedughatsz egy dvi-i és dvi-d kábelt is, de a dvi-d-be csak dvi-d-t. Jelentősége nagyon nincs, csak ez esetben érdemes dvi-d kábelt venned, ha a monitorodon csak olyan bemenet van, dvi-i-vel nem fog menni, hiába digitális jel mindkettő, és hiába támogatná a vga-d is.A 120 hz átvételéhez nem a d meg az i szabvány a lényeges, hanem, hogy single, vagy dual-layer-e a kimenet. Röviden: a single layer dvi-n maximum 1920x1080 60 hz megy át, ha ennél többet szeretnél, dual layer kábelre lesz szükséged. Csak a kábelre kell vigyázni, a vga-k meg a monitorok általában támogatják a dual layer szabványt.
De itt van egy ph-s cikk is, ők sokkal érthetőbben leírják, és vannak képek is, így láthatod miről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Olyan létezik, hogy DVI kábel kivisz hangot is? A GTX 750 Ti driverében van erre opció, de megfelelő kábel híján nem tudom kipróbálni.
Másik tv-re szeretnék képet és hangot vinni, nem tudom, hogy egy dvi-hdmi kábel segítségével megoldható-e?
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Néztem a youtube-ot, egyszercsak lefagyott a gép közben... pontosan csak a kép állt meg, a hang ment tovább.
Próbálkoztam mindennnel, de újra kellett indítanom. Azóta a vga (gtx 750 ti) nem ad jelet. Alaplapra kötve működik minden.Gondolom meghalt a kártya, de ilyen előjel nélkül? Semmi csíkozás, artifactok nem voltak, egyszer sem fagyott le eddig a gép.
Még szeptemberig garis, gondolom az lesz a legjobb, ha visszaküldöm. -
freeknight
őstag
válasz Zolee11 #68423 üzenetére
I know that feel bro
Nekem vasárnap este halt meg minden előjel nélkül a kártyám, játék nem nagyon volt rajta, 60 foknál feljebb nem nagyon ment sosem a hőmérséklet. Annyi szerencsém van, hogy az enyém még garis, dehát én is használtan vettem, ki tudja mit gányolhatott vele az előző tulaj...
Ez hőelvezető paszta, szerintem picit sok van rajta, de zárlatot nem okozhatott. Viszont a hőmérsékletre nem biztos, hogy jó hatással volt. Nem nézegetted esetleg a hőfokokat?
Leszedni egyszerűen tudod: zsepi vatta és valamilyen alkoholos folyadék. Én körömlakk lemosót szoktam használni.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Fejlemény van a garanciás videókártyám ügyében!
Az ipon nem fogja megjavítani azzal az indokkal, hogy a dvi-i bemenetnek az analóg részén el van ferdülve egy tüske.
Remek. A frusztráló, hogy, ez simán lehet, mivel a kártyát 1 éve használtam vettem, és én csak a hdmi kimeneten használtam.
Mondjuk azt nem értem, ez a vram-hibát miben befolyásolja . Max nem javítják meg a dvi-kimenetet, na és akkor? Eddig se használtam .Mit lehet még tenni? Nem tudok bemenni rácsapni az asztalra, mivel 180 km-re lakok budapesttől, az útiköltségből meg már veszek egy másik hasonló kártyát.
Esetleg arra gondoltam, hogy közvetlenül az EVGA-hoz kellene visszaküldeni a kártyát, erről van valakinek tapasztalata?
-
freeknight
őstag
Sajnos nagyon megugrott a kriptovaluták ára és hirtelen mindenki coinokba, vagy a bátrabbak bányász rigekbe teszik a megtakarításaikat.
Egyébként már lehet látni a fényt az alagút végén, rengeteg kártya van kint aprón és nem nagyon pörög a biznisz. A pár napja történt beszakadás miatt sokan bepánikoltak. Van most kártya boltokban is (igaz heroinárban).
Reméljük, ha kijönnek az új szériás kártyák, valamelyest normalizálódik a piac.
Vagy esetleg Ethereum specifikus ASIC gépek (bár ezesetben valószínű csak felkapnak egy újabb coint).
Legjobb lenne, ha az új szériás kártyákba már a gyártók alapból beépítenének valamiféle mining ellenes megoldást, de ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen .Most kicsit én is eltávolodok a pc-s gamingtől, átállok egy picit ps4-re. Gépbe fejlesztés helyett meg rendelek egy másik 750 ti-t, ha valami online mókát lenne kedvem tolni, azzal meg elvagyok, míg emberi árak nem lesznek.
-
freeknight
őstag
válasz Csupingo #68747 üzenetére
Nem láttam még digit jelnél átalakítót, jelenleg is hdmi/dvi kábeles monitoron gépelem ezeket a szavakat, semmiféle átalakító nincs.
Persze ez csak 1.4 kábel, 4k-nál nem tudom mi a helyzet, de érzésem szerint oda sem kell átalakító.
De itt erről szó nem volt, egy olyan monitort szeretne összekötni, ami még nem is fullhd.
Szerintem ne bonyolítsuk a dolgot, működni fog neki. -
freeknight
őstag
Sziasztok!
Haldokló 750 ti helyére keresnék másik kártyát.
A sima, nem ti-s 950 verziókból létezik olyan, amin nincs plusz tápcsatlakozó, hanem beéri azzal a delejjel, amit a pci-e slotból kap? Még jobb, ha rövid, egyventis kártya, mint az evga-féle 750 ti.
-
freeknight
őstag
Sziasztok
Van nekem egy 750 ti kártyám, tegnap minden előjel nélkül jelentkezett egy furcsa probléma, háttérben hallgattam zenét youtube-on, hirtelen mikor megnyitottam egy új lapot vagy programot, 1-2 másodpercre megállt a kép, és egy ilyen idegesítő, kerregő hangot hallatott a hangfal. Mintha pár pillanatra lefagyott volna. Ezt sokszor eljátszotta, van, hogy simán csak az asztalon jelentkezett a baj. Ma win újratelepít, ismét csinálja (alapból leszedte magának a legfrisebb drivert). Aztán most két bekapcsolás után nem töltött be a videókártya drivere, így teljesen tökéletes minden.
Mi lehet a baj? Tegnap pont a probléma jelentkezése előtt frissített drivert, és most feltehetően valami generic driverrel ismét jó. Haldoklik a kártya? Remélem nem, mert horror árak vannak mostanában, az alaplapon pedig csak vga csatlakozó van. Kicsit fura is lenne, mert kb 3 éve nem is játszottam már rajta, csak simán filmnézős gépnek van tartva, és semmi artifactot, hirtelen képvesztést nem tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz Viktor77 #79781 üzenetére
Akkor hagyom szerintem. Végülis nem tragédia, minden film NAS-ról megy, és van egy androidos media boxom, bár tény, hogy pc-ről kényelmesebb filmezni.
Van valami tipp, hogy windows 10 alatt hogyan tudom kényszeríteni, hogy generic drivert használjon? Talán elmenne így még pár hónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Dell notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- LEGO klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest