Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Phantomhive

    aktív tag

    Hali!

    VTX 3D Radeon 5670/1GB kártyám van.

    W7/64Bit alatt a terheletlen hőmérséklete 67-72C között van(0% aktivitás, az órajeleket a catalyst visszaszabályozza rendesen 157/300Mhz-re.)

    Ha elindítok egy teljesítményigényes játékot és alt+tab után ránézek a hőmérsékletére, akkor nem ritka a 102/104C körülötti hőmérséklet.

    Alapvetően az utóbbi hőmérsékletet még megérteném, de a terheletlen 67C+ soknak tűnik.
    A ventillátor forog, a tetejét is hűtöm 1 plusz ventivel. A hűtőbordát már leszedtem, kipucoltam és újrakentem szilikonpasztával, de ugyan azt hozza. Gépház oldala le van véve, lakásban enyhe szellő, mindent próbáltam, de egyszerűen nem bírom levinni a hőmérsékletét.

    Ami miatt aggaszt a dolog: ha nagy teljesítményigénybevétel után restartolom a gépet, akkor a W7 bootolás után azonnal letiltja a gépet és lekapcsol. Kicsit hűl és rendben van (proci 40fok körüli szokott lenni, biosban a tiltások egész magas értéken vannak, csak vga lehet)

    Ugyan ez a helyzet áll elő, ha pepecselek a biosban. A bios túl sok vga-teljesítményt nem használ ( :)) ), de mégis úgy fel tud forrni 5-10perc semmittevés alatt, hogy előfordult a biosból vágott ki, mert hűlni szeretne, de inkább az a jellemző, hogy felhevül a biosban, majd nem tud bebootolni a windowsba érthető okokból.

    A kérdésem az, hogy ez mennyire normális (ennél a kártyánál) illetve tudok-e ez ellen tenni valamit(olvastam a neten arról, hogy tudom a kártya biosát módosítani, ahol kézzel feltolhatom jóóó magasra a venti alapfordulatát) vagy szerezzek neki egy nagyobb hűtőt vagy imádkozzak, hogy legyen még rá gari és próbáljam cseréltetni?

    Elnézést a hosszú rizsázásért, igyekeztem minden lényeges infót és tapasztalatot megírni :R

    Üdv,

    [...] and on the sixth day God created Manchester

Új hozzászólás Aktív témák