Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Particionálás
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apone33
őstag
válasz
antivirtuoz #16696 üzenetére
Ha hibás a venti akk cserélniük kell.
-
agressiv
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #16692 üzenetére
Ki nem @&°+"!5 le? Ha kell a teljesítmény és nincs több pénze nem marad más lehetőség, ha beéri egy gyenge kártyával, akkor meg amúgy sincs miről beszélnünk.
antivirtuoz Tudtok erre valamilyen megoldást? Vagy próbáljam a garanciát érvényesíttetni (bár nem hiszem, hogy erre kiterjedne a garancia
Hogyne terjedne ki a garancia. A hűtő legalább annyira fontos része a kártyának mint maga a GPU, mert külön külön egyik sem ér semmit.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
antivirtuoz #16696 üzenetére
Első körben garancia.
Ha nem eszik, akkor egy kis műszerolaj a csapágynak.
-
antivirtuoz
tag
Sziasztok!
Az imént erős csipogásra lettem figyelmes, mely határozottan a gépből ered. Már hetek óta hallok valami halk csipogást, viszont most este különösen felerősödött.
Először a merevlemezekre és a házventilátorokra gondoltam, s nem is tévedtem nagyot.
Sorra állítottam le a ventilátorokat, s mikor a videokártyához értem, megszűnt.
Szóval a gondom, hogy a Zotac GTX580 Ti OC videokártya ventilátora erősen csipog (rettentően idegesítő).
Tudtok erre valamilyen megoldást? Vagy próbáljam a garanciát érvényesíttetni (bár nem hiszem, hogy erre kiterjedne a garancia)?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!Antivirtuoz
-
cashback
őstag
Ha garancia nem lenne akkor játszadoznék vele... de remélem hogy sikerül megoldani így inkább.
Egyébként Aida64 mindent normálisnak lát rajta... csak GPU-Z írja ezeket az eredményeket.A lényeg hogy nem megy... az hogy mit írnak a programok már csak megerősítés abban hogy halott.
-
Apone33
őstag
válasz
j1istvan1101 #16688 üzenetére
Egy jó 400-as táp bőven elég neki. Milyen tápod van?
-
Sotho
őstag
válasz
cashback #16686 üzenetére
Kár
én nemrég flasheltem vissza egy modosított biost 8800gt-re ami az idők során kicsit elfáradt. Feleztem az órajeleket és 0.95voltra állítottam a feszt, átszabtam a venti profilt. Így jól megy, megy hangtalan, hdvideót gyorsítja quakelive elmegy rajta egyszóval használható .
Érdemes kisérletezgetni nem veszthetsz semmit.
[ Szerkesztve ]
-
j1istvan1101
csendes tag
válasz
j1istvan1101 #16677 üzenetére
Köszi a választ. Még annyit kérdeznék, hogy tápegység igénye milyen. Jelenleg egy 400w táp van.
-
kissadam22
tag
sziasztok
kérdésem lenne : mi lehet a baj a vga-val (ati hd5670) alaplapba rakva , nem ismeri fel a win 7 a vga-t csak ati 3000-nek. aztán driver letölt és le is töltöltem, ati 5700-nak ismerte fel. van rajta egy HDMI-DVI-VGA csati de eggyiksem müködik. csak az alaplapi vga-t használja. mi a gond. pedig egyszer jó volt a hdmi mert azzal néztem a monitort.
köszi -
cashback
őstag
Nem sokat tévedek ha azt mondom ez a HD4770 meghalt?:
Délután játék közben fogta magát és "nincs kép többé" effektet eljátszva ez lett belőle.
IGP mellett sikerült ezt az infót kicsikarnom belőle... próbáltam bios-t is variálni rajta, de eredménytelen a dolog.
Elméletben garanciás 2013 Januárig... viszont még nem kaptam meg az előző tulajtól a papírját.
[ Szerkesztve ]
-
nappa
tag
Sziasztok!
Most vennék egy vga-t csak még nem tudom hogy milyet, lenne 2 kiszemeltem csak egyenlőre nem tudom hogy melyik a jobb. és a segítségeteket kérném hátha okosabbak vagytok
az egyik egy zotac gts 450 lenne [link]
másik egy sapphire hd5750 [link]
vagy ha ilyesmi árban tudtok ennél jobban akkor persze azt is meghalgatom
-
agressiv
addikt
válasz
j1istvan1101 #16677 üzenetére
Igen, passzolna.
-
j1istvan1101
csendes tag
Sziasztok!
Asrock Alivenf6g-Vsta alaplaphoz Athlon 64 X2 5200 + procival 4 GB rammal keresek videó kártyát.Ebbe pászolna-e a vtx3d 5670 1GB DDR5 X Edition kártya? -
Gyufaaa
veterán
válasz
csucsbicep #16674 üzenetére
A sárga RCA is a video jelet viszi. Azt pedig olcsón lehet kapni "km" hosszakban. Csak a végére kell tenned egy rca s-video átalakítót. Ez is párszáz forint. A TV-n nincs Scart csatlakozó?
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
válasz
csucsbicep #16674 üzenetére
Közelebb kell vinni az egyiket, vagy hosszú kábel kell.
-
Apone33
őstag
válasz
csucsbicep #16672 üzenetére
Létezik ilyen átalakító, én anno ilyennel csináltam.
-
csucsbicep
nagyúr
Összeakarom kötni a vga-m egy régebbi TV-vel, amin S-Video van csak, de a videokártyán meg nincs. Van vmi átalakító vagy szerezzek be egy régebbi pár ezres vga-t, amin van S-Video kimenet?
-
agressiv
addikt
válasz
SalvadorLynx #16668 üzenetére
Lehet, hogy nem is a kártya a hibás?
Ez lehet táp, de még alaplap hiba is.
-
Apone33
őstag
válasz
Nem lesz neki nyoma, ha visszarakod az eredeti bios-t rá. Én is jártam így 3db 6950-el, mind moddolva voltak, és ki is cserélték garba.
-
Phvhun
őstag
válasz
A megnövelt teljesitmény miatt hamarabb degradálódhatott a gpu, és már az eredeti frekit se bírja. Vramnak ehhez valószinűleg semmi köze. Tedd vissza rá eredeti bios-t, nyoma elvileg nem maradhat.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Egy 6950-em 6970- re moddoltam. Eleinte működött, de mostanában játékok alatt rendre elszáll a gép és újraindul. A fan fordulatszámát automatikusra hagytam, azt hittem ha melegszik a kártya majd magától felpörgeti. Hát nem tette. Túlhevülhettek a ramok? Átkapcsoltam 2-es biosra vissza 6950- re de így is elszáll. Xfx kártya szerintem még garis. Ha visszarakom az eredeti biost kicserélik? Marad nyoma a bios cserének?
-
Apone33
őstag
válasz
borisz1994 #16665 üzenetére
Értem, sok mindenre már nem jó, eljárt felette az idő.
-
Apone33
őstag
válasz
borisz1994 #16663 üzenetére
Nem hinném hogy annak ugyanez lenne a model száma. De ha biztosra akarsz menni akk ki kellene valahol próbálni. Mire kell a kártya?
-
Apone33
őstag
-
borisz1994
csendes tag
Sziasztok. Van egy videókártyám amiről nem sokat tudok mert nem tudom kipróbálni. A NYÁK-ra az van írva, hogy Model: MT-5204E. Erről szeretnék többet megtudni.
Így néz ki és ha jól emlékszem akkor nVidia Geforce gyártmány 128mb-os memóriával. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Hali!
gigabyte gt220 -nál melyik vga jobb ebben az árkategóriában? -
cashback
őstag
válasz
agressiv #16651 üzenetére
Miért kellene nekünk győzködni bárkit is?
Te leírod a hibát... mi mondjuk hogy nálunk ilyen nincs. Nem kontrázunk rá hogy: "...az nvidia-nal ez meg ez a hiba..."Egyébként egy kis idézet tőled:
"Ha valami megy millió embernél, csak nálad nem jó, akkor nyilvánnem szoftver hiba van." - a vége érvényes a hardverekre is.Bár nem pont ehhez kötődik, de az elve ugyanaz.
Csupán ennyi amit meg kell érteni...Ez kb olyan minthogy: "az AsRock lapoknak rossz a ventilátor vezérlése..." és már most pár éve csak velem tolnak ki és kapok jó lapokat, aminél ez a hiba jelentkezne.
(Asrock: A770DE+ 2db, AOD790GX/128M, N68-S3 UCC, H61M/U3S3, B75 Pro3-M)[ Szerkesztve ]
-
Az intel HD4000 melyik mai vga-kal van pariban?
Nv 8xxx-hoz képest hol van?Köszi
-
agressiv
addikt
válasz
varmi2 #16650 üzenetére
Ennyi. Mondjuk az érdekes, hogy arra senki sem képes, hogy elmondja miben és miért tévedek.
Viszont azt tegyük hozzá hogy csak te hozod fel mindig az nvida védelmére ezeket az érveket. (gyanús vagy... sztem a zöldeknek dolgozol
)
Én nem védem az NVIDIA-t, nagy kakik az instabil VGA-ikkal, viszont amit leírtam az saját tapasztalat és AMD-vel eddig csak negatív van, ami a VGA-kat illeti.
[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
válasz
norbertlaszl #16646 üzenetére
-
cashback
őstag
válasz
agressiv #16643 üzenetére
Nincs azzal gond hogy neked iszonyatosan kifinomultak az érzékszerveid... de ahogy írod is... 90%-ban nem ilyenek az emberek.
Egyébként meg nem lehet annyira sz@r ha eladtak belőle annyit.
Viszont azt tegyük hozzá hogy csak te hozod fel mindig az nvida védelmére ezeket az érveket. (gyanús vagy... sztem a zöldeknek dolgozol
)
Meg kell hagyni a választás mindenkinek... én sem tukmálom rá senkire egyik gyártó termékét sem. Elmondom a véleményem (1-2alkalommal) és ennyi. Nem kell folyamatosan fikázni a másikat.
-
shootme2
senior tag
válasz
norbertlaszl #16641 üzenetére
Ha ott van nálad mind a két kártya akkor próbáld ki mind a kettőt és rögtön kiderül melyik a jobb. Egyébként a két kártya kb ugyan olyan erővel bír, a radeon kevesebbet fogyaszt már ha ez neked fontos. A radeon és az nvidia is jó kártyákat gyárt ne rajongókat kérdezz...
-
agressiv
addikt
válasz
norbertlaszl #16641 üzenetére
Átlag és max FPS, "meg majd újabb driverrel biztos jobb lesz" stb. Ja és az emberek 90%-a annyira érzéketlen, hogy fel sem tűnik nekik a lagg és a mikroszaggatás.
Sokak szerint az AMD féle mikroszaggatás az én hülyeségem és nyílván az is az én hülyeségem, hogy a fifa12 ben külön beállítás van ami csökkenti az AMD mikroszaggatását.
Nekem volt néhány és mindet gyűlöltem.
peter76bp Valószínű, hogy a VGA megadta magát, javíttatni nem érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene, ASUS P5K alaplapban ASUS EAH2600XT VGA kártya, 2xDVI 1 TV Out kimenettel.
Tegnap este még semmi baja nem volt. Ma reggel bekapcsolva a monitort nem kapcsolja be. A TV outra viszont megy jel. Monitort próbáltam mindkét kimeneten, meg se nyekken, csak villog a LED. Gép nem sípol bekapcsoláskor, nem jelez hibát sehol. Monitor notira kötve tökéletesen megy.
Kiszedtem a VGA kártyát a RAM-okat, kitisztítottam a gépet, átfújtam sűrített levegővel, csináltam BIOS resetet, de semmi nem segít. Átállítgattam a felbontást meg a frissítési időt is, bár fölösleges volt, mert már a boot infok sem jelennek meg csak a TV-n.
Mi a fene lehet a baja és minek? Ha a TV Out kap jelet akkor esélyesebb, hogy a kártyán döglött meg valami és nem az alaplapon, ugye? Mit próbáljak még meg rajta?
-
agressiv
addikt
válasz
norbertlaszl #16639 üzenetére
Több lehetséges válasz is van.
1. A VGA tesztelők számomra megmagyarázhatatlan és rohadt idegesítő módon úgy tesztelnek, hogy a "A meghajtóprogramokban a képminőségi beállításokat az NVIDIA videokártyáin „legjobb minőség”-re, a Radeonokon a legszebbre állítottuk." Ugye PH? Mivel az AMD és az NVIDIA bizonyos dolgokat másképp csinálnak, vagy nem támogatnak (MSAA, FXAA, stb.) és más az erőforrás igényük is, ennél kiegyensúlyozatlanabb megoldás a világon nincs és ez okozhatja a nem egészen valóságnak megfelelő teszteredményeket.
2. Sok pénzzel bármilyen kártya győzhet, ha benézel a cpu hűtő topikokba láthatod, hogy a home tesztek homlok egyenesen ellent mondanak a "hivatalos" teszteknek és érdekes módon néhány nagyon drága cucc szinte semmit sem ér, és van, hogy az olcsó hűtő végigveri az egész mezőnyt.
akadásmentesen vitte azokat amit a hd 4850 mikroszaggatással : @ vagy laggal vitte. ez akkor most hogyvan?
Most sokan ki fognak akadni, de az AMD egy nagy rakás @^2°& szerintem
[ Szerkesztve ]
-
norbertlaszl
csendes tag
válasz
agressiv #16638 üzenetére
akkor márcsak 1et nem értek. a neten láátam teszteket és ott a hd 4850 szinte majdnem minden játékban verte a gtx +-ot. mindig magasabb fpst produkált de amikor én próbáltam akkor nállam a gtx + akadásmentesen vitte azokat amit a hd 4850 mikroszaggatással : @ vagy laggal vitte. ez akkor most hogyvan?
-
agressiv
addikt
válasz
norbertlaszl #16636 üzenetére
Nem, mert ez sokmindentől függhet szerintem az ati kártyák játszhatatlanok alassú textúra betöltésükkel és az állandó megkaadozással amiket nvidia preferált játékoknál ,produkálnak.
De azért:
Mafia 2 ATI-val kikapcsolt physx-el is botrány volt. a Crysis 1-2 teljesen jó volt, a COD 4-8 nálam olykor megakadozott 4870-el és 5770-el is (megette az idegeimet). A FarCry2 nagyon beszaggatott olykor az ATI-val, a gta4 úgy szar ahogy van, de ATI-val sokkal jobban laggolt. GRID ram túlcsorduláskor teljesen meghűlyült ATI-n, de annak necces a motorja.
BF3-at ATI-n nem próbáltam, GTX460-on frankó volt.
Durván ennyi, mert nem sok új játékkal játszottam, ezért sem tartok már nagy gépet, most egy QuadroFX 3700 (8800GT) van megint a gépben és elvagyok vele, főleg régi játékokkal bifla felbontáson.
És a 8800-at nagyon fogta a ramja ami a GTX+-nál már hatékonyabb, én is be fogok talán szerezni egyet.
Ami a lényeg én nem is 4850-et, ahnem 70-et próbáltam nem is egyet és gyűlöltem mindet, az 5770-et szintén. Nagyobbakat már ki se próbálok, mert kutyából nem lesz szalonna.
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
válasz
norbertlaszl #16631 üzenetére
A +-os valamennyivel erősebb.
-
agressiv
addikt
válasz
norbertlaszl #16633 üzenetére
Nincs benne semmi spéci technológia, csak az nvidia nagyon tud textúrázni és azoknál a játékoknál amikkel te játszol ez hatékony tud lenni.
Annó egy igaz, hogy erősen tuningolt 8800GT után raktam be egy 4870-et és X játék ugyanazon a beállításon mint ami volt jobb FPS-t produkált, viszont olykor necces helyzetben nagyon beszaggatott és a 8800 ilyet nem csinált. Tehát sokkal játzshatóbb volt a játék mint az ATI-val, nem beszélve az ati laggjáról, amit valaki észre sem vesz, valakit nem zavar, valaki meg meghűlyül tőle.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
norbertlaszl #16629 üzenetére
Én a vídiára szavazok, annó nagyon istenítették a 4000-es HD-kat mert jók voltak max FPS-ben viszont minimumban nagyon beszaggattak olykor 8800GT melletti beállítás esetén is.
-
Apone33
őstag
válasz
norbertlaszl #16629 üzenetére
Kb ugyanazon a teljesítményen vannak a kártyák. Mivel már nem mai kártyák, így nem lehet tudni hogy meddig bírják. Nekem az xfx-től volt 9800gtx+-om, nem volt vele gond. De ha az általad játszott játékokban jobb az nvidia akk sztem nem kérdés hogy melyiket vedd.
-
norbertlaszl
csendes tag
Sziasztok !
Szerintetek melyik videókártya jobb?
EVGA 9800 gtx+ 512 mb
vagy
Sapphire radeon hd 4850 toxic 512 mb
én ugyveszem észre hogy azokban a játékokban amikkel játszok (GTA IV, Forma1 2011, COD MW3) jobban teljesít a gtx+.
Ha valakinek van tapasztalata e 2 kártya terén ( élettartam, tuning, megbízhatóság, ) kérem ossza meg velem.
Köszönöm
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
Gondolom a ház alaplaptálcáján ki vannak emelve a lap tartók és távtartót is raktál még a lap alá.
Pont egy távtartóméret ami a hiáynzik..
szcsaba1994 Ne tegyél tönkre. Jól tudtad, hogy a VGA 60% a proci 100% nem értem.
A lényeg az, hogy egy Phenom II X2 550 például megtenné és még unlockolni is tudnád.
[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
Szóval akkor Aerocool Aeroengine Jr...
Elméletileg szabvány... itt egy kép hogy másnak bele ment a normál kártya: [link]Most akkor a másik kérdés hogy milyen kártya van most benne, mert az nem 5770-es ami lefotóztál.
Bár nem szabvány méretű kártyát sem láttam még.
[ Szerkesztve ]
-
osii
tag
válasz
cashback #16620 üzenetére
http://www.google.hu/imgres?q=cooler+master+aero&start=137&num=10&um=1&hl=hu&biw=1600&bih=799&tbm=isch&tbnid=5HydhmB7mxuDmM:&imgrefurl=http://prohardver.hu/tema/mennyit_adnal_ezert_a_gepert_alkatreszert_topik/hsz_22051-22100.html&docid=wtClAmi8qdmntM&imgurl=http://homestore.com.ua/p/Image/Aerocool/AeroCool_AEROENGINE_JR_-BK_Black.jpg&w=442&h=442&ei=9NPuT4yMDIvjtQbjnKmQDw&zoom=1&iact=hc&vpx=773&vpy=162&dur=242&hovh=225&hovw=225&tx=113&ty=152&sig=103780686993374270915&page=5&tbnh=146&tbnw=146&ndsp=40&ved=1t:429,r:11,s:137,i:160
ez lenne az
De am nem megy bele jobban ennyi a max
-
osii
tag
Nemtudok képet feltölteni
-
agressiv
addikt
Erről egy fényképet kérnék, mert nehéz elképzelni.. Ilyen egyszerűen nincs.
mad1. A 4870 és 5850 nem egy kategória, de kb ugyanezekből az újabb szériás. 6850 stb.
szcsaba1994 AM3-asból nincs athlon 64 3800+ szóval max AM2+-os a lapod. Pontos alaplap típus kellene.
[ Szerkesztve ]
-
mad1
veterán
Sziasztok,melyik a legolcsobb ati kartya ami teljesit ugy mint anno a 4870-5850...kis fogyasztas nem szamit,csak teljesitmeny.
Kicsit le vagyok maradva.koszi a valaszokat. -
osii
tag
Sziasztok, nemtudom jó helyen járok-e. A problémám a következő.
Van egy cooler master gépház, egy ggigabyte 880GM-D2H alaplap és egy ati hd 5770 vga, a vgat-t sikeresen bepattintom az alaplapba, de nemlehet belecsavarozni a gépházba, távolabb ál az a része ahol belehet csavarozni úgy kb. a kis ujjam befér alá. Esetleg erre nincs valami megoldás ? Láttam már gépekben ilyen műanyag dolgokat olyat tudok énis belerakni ?
Előreis köszi aki válaszol
-
agressiv
addikt
válasz
szcsaba1994 #16600 üzenetére
Remélem leesett, hogy te magad válaszoltad meg a kérdésedet..
-
Apone33
őstag
válasz
szcsaba1994 #16600 üzenetére
Ez a proci nagyon kevés a kártyához, ezért nem megy rendesen a kártya, mert proci limit-ed van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vicces képek
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magisk