Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
jasohn
tag
válasz
gpatrik #4999 üzenetére
Szia Patrik!
Ez csak egy személyes véleményem,hogy ha tényleg csak 1-2ezrest kéne ráfizetned az x2600XTre akkor válaszd azt mert sok tesztben már az x1650Xt is elérte ax 1950pro-t és az x2600XT jobb annál szval sztem válaszd azt az extra szolgáltatásai miatt.
De az csak egy személyes vélemény a tesztek alapján.Egy komment alapján ne dönts hallgass meg másokat is azok alapján dönts. -
gpatrik
tag
Sziasztok!
Beszéltem a bolttal, ahonnan a VPU Recover hibás MSI RX1650XT származik. A szitu az, hogy ugye ez egy passzív hűtéses kártya, amit nem szeretnék visszakapni. Megbeszéltem, hogy ha kicserélik a kártyát újra, akkor be tudják számítani. Kb olyan 28-30e-be. Lenne egy GIGABYTE GV-RX26T256HP-B 256MB PCIe GDDR4, szóval a legfullosab 2600xt, ezt majdhogynem 1az 1 ben kicserélnék, legfeljebb ráfizetek 1-2 e forintot. Vagy 36e ért van sapphire x1950pro náluk, mondjuk én Asus Extreme AX1950PRO /HTDP 256MB PCIe-re hajlanék, ez a neten 34e. A Sapphire 32e a neten. Ha a régi kártyát olyan 28e-be beszámolnák akkor 35-36e körül lehet kapni vmi jó Geforce-t vagy jó az említett Atik közül valamelyik? -
jasohn
tag
válasz
dvdbackuper #4994 üzenetére
Valószínűleg azért ismeri fel x1700-nak mert az x1650es széria először x1700-nak készült és valószínű hogy a projektnév került bele az akkor már végstádiumú Vistaba.Valamelyik kondi ciripel valószínű ami nem annyira egészséges tudomásom szerint de ha leváltod akkor nem érdekes ha még 2-3hónapnál tovább megtartod akkor mindenképpen vidd el szervízbe.Az x2600XT jó választás ár/érték arányban jól áll,de ha vársz egy picit monnyuk karácsony felé/után akkor én a helyedben egy 8800GTre váltanék.A két kari össze sem hasonlítható
-
dvdbackuper
őstag
újrahúztem a vinfost, és mostmár rendesen felismeri x1700-nak. Nade miért nem x1650pro-nak? Nincs felkiáltójel mellette. A kari teljsítményével nincs baj, da a passzív borda, nagysága ellenére naggyon forró játék alatt és úgy ciripel vmi a karin, mint egy tücsökzenekar...de csak akkor, mikor terhelés alatt van...mindegy, valszeg csere lesz...HD2600XT-re...az is zafír lesz
-
yombor
csendes tag
Hy! Rákötöttem a gépet a tv-re és fekete fehér az egyész
már a pal-t is átállítottam de továbbra is ilyen mit tudok még csinálni? -
jasohn
tag
válasz
dvdbackuper #4983 üzenetére
a "szval nem megy..." mondatrészed egy kijelentés vagy egy kérdés volt?
mert ha kérdés és ha válasz akkor is butaság mivel ha nem menne akkor nem is látnád a vinfost sem szval megy a kari csak a csodavinfos x1700-nak ismeri fel.
Volt valami hiba amit eddig észleltél vele vinfos vagy játékok alatt? -
Mortarion
csendes tag
Megvan a hiba oka: valahogy kilazult a tápkábel a videókártyán.
Most már működik.
-
Daert
őstag
Valaki a 4968-ra??
-
Mortarion
csendes tag
Köszi a tippeket mindenkinek. A tápom 400 W-os (típust most nem tudok mondani), de eddig bírta a terhelést, pedig dolgoztattam a gépet rendesen UT 3 meg Crysis demókkal. Na mindegy, igyekszem megreparálni a dolgot.
-
d@minator
addikt
válasz
Mortarion #4979 üzenetére
Háát. Kezdem a reménnyel. Szedd szét a gépet, csatlakozók ellenőrzése, VGA, RAM stb. újra berak. Tuningokat vedd le. Ha ígysem megy rakd újra a win-t format c-vel majd tiszta gépre rakd a drivert próbáld a gyári CD-vel is.
Ha így sem megy tedd a VGA-d egy másik gépbe és ott próbálj drivert felrakni. -
dvdbackuper
őstag
hy. gyors help kellene. vettem egy zafír x1650pro karit, és x1700-nak ismeri fel a Vista Ultimate 64 bites rendszer...Kis felkiáltójel van mellette, szval nem megy...Gyári cd-rről próbáltam, a legfrissebb drivert is felraktam...semmmi...help plzz...
-
Gh0sT
addikt
válasz
Csiborbogár #4981 üzenetére
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem fér fel a süni a nagy "borda" alá. Vagyis félig lelógna, az meg olyan béna.
Két lehetőség van:
- süni meg lesz moddolva és le lesznek csípve a végei, ami célszerszám hiányában igencsak necces
- süni marad a dobozban boldogan, de akkor meg lehet hogy megsülnek a ramok (utóbbiban nem vagyok biztos, de jó lenne megelőzni a bajt) -
Gh0sT
addikt
Meg tudná valaki mondani, hogy 6600GT-nél mennyire fontos a memóriák hűtése? Szükséges rájuk bordát ragasztani, vagy elég ha megfelelő légáramlat van körülöttük?
-
Mortarion
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok: tegnap épp DVD-t néztem a gépen, amikor hirtelen lefagyott az egész hóbelevanc. Semmi gond, újraindítottam, csakhogy boot közben ismét lefagyott. Elindítottam csökkentett módban, úgy működött. Ezután újrahúztam a Windows-t (ráfért már), fel is ment simán, aztán a driver telepítésnél jött a gond: modem,alaplap,stb gond nélkül települt, a VGA driver viszont az install felénél lekapcsolta a monitort aztán kifagyott, reset után pedig jött a már ismerős effektus: bootolás közben kifagy az egész gép. Ha elindítom csökkentett módban és leszedem a VGA drivert akkor restart után ismét működik minden, kivéve hogy kapok két hibaüzenetet:
"A következő fájl nem tölthető be: C:\WINDOWS\system32\NVCPL.DLL
A megadott modul nem található. "Ugyanezt eljátsza a C:\WINDOWS\system32\NVMCTRAY.DLL fájllal is. A gép ettől függetlenül rendesen működik, a monitor is, videót is tudok nézni, csak a Win ajánlgatja lelkesen, hogy ugyan telepítsem már azt az ismeretlen videóvezérlőt... Ha megpróbálom, akkor pedig ismét elszáll az egész.
Azóta még egyszer újraraktam a Windows-t, legfrissebb Pandával és Nod32-vel végigmentem az egész gépen: semmi hatás.Kipróbált driverek: (mind Forceware) 84.21; 84.25; 91.47; 93.71 (eddig is ezzel ment, hibátlanul); 94.24 (ezt adták a kártyához); 163.69.
A két nyolcvanas közli hogy nem találtak kompatibilis videóvezérlőt és nem telepítenek semmit; a késöbbieknél pedig jön a telepítés közben monitor lekapcs, gép kifagy effektus.Úgyhogy másfél napnyi szenvedés után ott tartok, hogy tökéletesen működik a gép, egészen addig a pillanatig amíg fel nem akarok rakni egy VGA drivert...
Valakinek van valami ötlete?
Konfig:Asus A7N8X 2.0; AMD Athlon XP 2400+@3100+; 1 GB DDR 400 Kingmax; Geforce 7600 GT AGP (Inno3D); Samsung Syncmaster 740BF TFT monitor; Windows XP SP2
-
Aljas
csendes tag
Hüle kérdés:
Melyik az a "legjobb" videokari, ami elmegy egy AGP 1.0-s (3.3V, 1X-2X) lapban (i440ZX)???Köszi
-
-
FlashBackHUN
csendes tag
Hali
Galaxy PCIe 8600GT 256MB HDTV/DVI DDR3 1.4ns 600/1500
-valaki tud erről a kariról valamit?
-legfőbbképp az érdekelne milyen hűtés van rajta. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Devastator #4969 üzenetére
jah fogsz egy fraps-ot, és kiméred, de úgy, hogy magas beállításokkal, szűrők meg ilyenek (hogy a vga terhelése max legyen), először a proci alapórajelén, aztán tuningolva, és ha a tuning hatására nagyobb mértékben megnő az órajeled, akkor a proci a szűk keresztmetszet. ha nagy hülyeségt írok, javítsatok ki...
-
válasz
Pl. kipróbálod nagyobb felbontásban, és ha ugyanúgy megy, akkor procilimites.
-
Shadows
senior tag
válasz
fogsz egy frapsot és megnézed
-
Shadows
senior tag
az ati x550 vagy a 9550 az erősebb vga??
-
Devastator
tag
Hy. Lehet hogy hülye kérdés de honnan lehet tudni hogy egy játék procilimites vagy vga?
-
Daert
őstag
Sziasztok!
Van egy 1950 Pro kártyám és gyakran kapok bootolás után ilyen üzit:Get Clock Fial
Couldn't Load Device DriverEz mi a rossebet jelenthet???
-
d@minator
addikt
Köszi.
Enterlaci: a dobozon 400W áll a tápos topikban meg ezt találtam:
2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy GeForce 8800GTX-el:
271W a hálózat felől -> ~ 217W a táp felől
2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy Radeon X1950XTX-el:
234W a hálózat felől -> ~ 187W a táp felől.
Core 2 Duo E6700 egy Radeon HD 2900 XT-vel:
268W a hálózat felől -> ~ 214W a táp felőlHa jól emlékszem ezek csúcsterheléssel mért! értékek. A 8800GT kevesebbet fogyaszt a GTX-nél na meg egy gépben semmi nem megy 100%-os terheléssel egyszerre. Szerintem elég lesz.
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a 8800GT-ről? Az igazi kérdésem, hogy elviszi-e a 350W-os FSP táp? (van még rajta 2vinyó, egy dvd író, 2db ram modul és egy c2d e4400)
-
d@minator
addikt
Sziasztok.
Szerintetek DX9-es VGA-val meddig lehet még játszani? A jövőben megjelenő játékokra gondolok.
Egyik ismerősömnek kell 30k-ig VGA, gyors, olcsó és időtálló.(2 év)
A 8600GTS időtálló de nem gyors, az 1950Pro gyorsabb nála de fogalmam sincs két évig kihúzza e vele. Mindkét VGA 28-30k körül van. -
JohnnyX
őstag
6750 kihajtja teljesen?
Csak mert a tesztben a gtx-hez ez volt a konkluzio:
"Úgy látjuk, hogy a 8800 GTX mellé is elég egy 2,66 GHz-es Core 2 Duo. Persze a kártya meghálálja, ha gyorsabbat teszünk alá, de ezt mi csak akkor javasoljuk, ha nem jár jelentős többletkiadással. Tehát szerintünk ugyanolyan jól jár az is, aki az E6300-at hajtja túl pl. 2,8 GHz-re, és az is, aki egy E6700-at vesz."
-
-
jasohn
tag
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt a kérdésemre
szval ha tehetm akkor 7600GT -
JohnnyX
őstag
válasz
fOriginal #4951 üzenetére
Hali, bar a 88gt nincs benne, PH! teszt, vga-cpu parosito.
-
JohnnyX
őstag
Senior tag lettem!
-
fOriginal
tag
válasz
JohnnyX #4950 üzenetére
elnézést, azthittem, hogy egy videókártya köré szokás rendezni a gépet (főleg játék pc-knél) és ezért az a kérdés, hogy mi hajtja meg a videókártyát, nem annyira offtopic. de szívesen elmegyek az alaplap, memória és proci fórumba külön-külön és felteszem a kérdést, hogy milyen alaplap, proci és memória kell egy 8800gt alá, ha így illik.
-
fOriginal
tag
Sziasztok!
van egy új geforce 8800gt-m milyen processzort alaplapot és memóriát ajánlotok hozzá? későbbi sli és quadcore lehetőség lenne fontos én (dualcore 2,66ghzra gondoltam 2giga rammal és az ezekhez szükséges alaplappal)
-
jasohn
tag
Sziasztok mindenki!
Az lenne a kérdésem ami már lehet hogy kicsit hülyének hangzik de ha van egy AGP-s rendszerem és benne egy Ati R9600asom azt melyik karira cseréljem le:
nVidia 7600GS vagy Ati X1650Pro?
Esetleg 7600GT?
Köszi a választ előre is -
JohnnyX
őstag
Hali, letezik ilyen egyaltalan???
-
JohnnyX
őstag
Hali, bar en nem vagyok otthon a temaban, de amit talaltam ezt a kepet az nem 2 kabelrol szol, hanem egy "Y" kabelrol. Ha tevednek akkor bezer bocsi.
-
Sam_26
csendes tag
Hello!
1 komoly gondom van
crossfire módban szeretném használni a 2 ati karimat, de nem boldogulok, átnyálaztam sok - sok fórumot néztem ati leírást, s még teljesen 1értelmű leírást sem találtam, főleg nem az én gondomra....
van 1 ASUS P35KC lapom hozzá 2db Sapphire Radeon HD2600XT -m mind2 db 256MB DDR3 as memóriával (tök 1formák),
az egész azzal kezdődött, hogy alig tudtam kábelt szerezni hozzá, az 1ik boltban azt mondták az alaplaphoz kéne lenni, a másikban azt hogy, a karikhoz adják, lényeg hogy 1ikhez sem volt.... közel 3 hét alatt megszerztem a 2db kábelt, összeraktam a gépet s a következő van:windows látja hogy két kari van a gépben, a tálcán lévő ATI ikonra kattintva látszik hogy több kari van benne mert 1-4 ig van az ati radeon hd2600xt beállításai(gondolom a kártyákon lévő dual DVI miatt).
A Control centerben viszont nem tudok vállasztani (master - slave, vagy legalább 2. megjelenítő stb ..) csak 1 alapértelmezett kártyát lát, hiába kapcsolom be a crossfire módot, semmi.....Mit kellene csinálnom, hogy működjön a dolog??????
a 2kari benne van a gépben, kábellel összekötve, legújabb catalyst van fönt amit újra telepítettem miután a második kari is belekerült a gépbe.
Kell valahol a biosban állítanom, vagy valahol máshol valamit még hozzá?
Az EVEREST azt mondja 2 kártya van mind2 tudja a crossfirét de letiltott üzemmódban van.... érdekes, mert engedélyezetm....ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!!!!!!
-
JohnnyX
őstag
Ugyanis ennyi penzert mar lassan kapsz hasznaltan fel eves 320.as 88gts-t, ami dupla teljesitmenyu!
-
-
k.t.a.
senior tag
Láttam árlistán 2900GT-t 256megás 40k-ért. Ez hova sorolható teljesítményben?
-
klambi
addikt
válasz
VaniliásRönk #4897 üzenetére
hát mert régi van rajta...a gyárri még, meg sosem csináltam, csak érdekel hogy hogyan kell...
kb ez mind -
ricsi983
csendes tag
20-25 ezer forint körül milyen videókártyát lehet kapni ami a mai játékokhoz való?
-
tomcat33
tag
válasz
VaniliásRönk #4922 üzenetére
Erősen gondolkodom rajta , hogy visszaállok XP-re.
-
jozef11
csendes tag
Helló a vga hibás kép amit belinkeltél olyan mintha túlhúztad volna a karit vagy túlmelegedne ha egyik sem és még garis küld vissza sürgősen szerintem.
-
TAKÍÍ
tag
Na a directx et mivel lehet leszedni?láttam pár programot ami erre van csak nem tudom melyik a jó?(directx 9.0c)
Ja és most mindenképpen leakarom szedni szal olyat ne írjatok hogy azt nem kell uninstalállni.
-
jozef11
csendes tag
Görgővel nálam 70-et ugrik he he amúgy egérrel 15-öt ugrik de a tényleges marad amenyi volt pl 617-634ig 621a tényleges de 635-től már 648-al megy a mag. Érdekes.
-
Mikeee86
tag
válasz
VaniliásRönk #4922 üzenetére
Na jó az tényleg nevetséges viszont a memórián elég sokat sikerült húzni!!!
[link] -
N4r4ncs
aktív tag
Sziasztok,
Elég nagy probléma fordult elő,ugyanis az egyik VGA-m sajnos elég furcsán viselkedik,játékok alatt komoly képi hibák lépnek föl és nem tudok mit tenni! Minden ekkor teendőt végigcsináltam,patch,legfrisebb driver,Directx stb.de a hiba nem múlik.
A kártya MSI RX1950pro
pl itt egy jelentkező hiba. Akkor is ez van ha nincs terhelés alatt.
Szerintetem a probléma tuti a kártyára vonatkoztatható,de véleményt is kérnék. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mikeee86 #4921 üzenetére
A GPU a referencia 575 helyett 580-on ketyeg!
Micsoda teljesítményfölényt jelenthet ez egy átlag 1950Pro-val szemben...
Szerk.: Nézegettem teszteket, egyrészt vannak ellentmondások, másrészt mind elég régi, szerintem az újabb játékokban jobb lesz a 8600GTS (persze normális felbontáson és nem max. szűrőkkel), már csak azért is mert a régi vasak támogatását nem szokta túlerőltetni egyik oldal sem, meg a Vista is jobban leköti őket.
tomcat33: Vistával elég sok szívás van még, inkább tegyél vissza egy XP-t.
-
Mikeee86
tag
válasz
VaniliásRönk #4915 üzenetére
Jobb mint egy Sapphire Radeon X1950 ultimate??
Úgy tudom az X1950 pro-k közűl ez a legerősebb,mível gyárilag húzva vannak!!!
Üdv!Mikeee -
tomcat33
tag
válasz
VaniliásRönk #4915 üzenetére
Semmi féle adatot nem jelenít meg a kártyáról!
-
jozef11
csendes tag
Helló mindenkinek nekem van egy érdekes problémám nem tudom másnál is így van-e? Az MSI 8800GTX OC verzió órajeleit clock, shader, ram nem tudom Mhz-ként húzni csak nagyobb intervalumban már próbáltam riva tuner 2,06-tal ati toolal stb. Hiába emelem a Mhz-ket a programban, nem szép fokozatosan emelkedik. A riva tunner hardware monitorjába figyelem nagyobb ugrásonként emelkedik pl clock 621- aztán 648 aztán 675. Köztes órajelet nem tudok beállítani nem tudjátok miért van ez esetleg a riva tunerbe be lehet valahol állítani hogy 1Mhz lépésekben lehessen emelni az órajelet? Minden véleményt szívesen meghallgatok előre is köszi.
-
Mikeee86
tag
Hello!
Segítségetek szeretném kérni egy fontos döntésben!!!
Az a szitu adodott,hogy meghíbásodott az 1 hónapos Sapphire radeon x1950-es Ultimate (PCIE RX1950Pro 256Mb Ultimate Sapphire, DVI, TV out) videókártyám,történt ez kb másfél hónapja,azóta szervízben van!!Elvileg cserés lessz a kártya,de mivel nincs készleten az országba várnom kell"ene"!
Becserélhetném a kártyát egy másik típusra,ha nem szeretnék várni!!A kari 40 ezer Ft volt!!Arra gondoltam hogy szerintettek érdemes lenne-e becserélni egy 8600GTS 256Mb Gigabyte, GV-NX86S256H-B, GDDR3, 128bit, Dual-Link DVI-I, TV out karira??Vagy esetleg egy másik típusra amit ajánlatok!!
Mellékeltem a kariknak a linkjeit!!!
[Sapphire X1950]
[Gigabyte 8600GTS]
Válaszotokat előre is köszi!!!
Üdv!Mikeee -
csaabz
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám; nem tudom mi az, hogy VGA.
öhöööhöhöööhhhööö
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4907 üzenetére
akkor vegyen asust. az a legjobb
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper #4905 üzenetére
Nem vesz gagyit, inkább egy "megbízható" "márkás" 8500 "Ultrát", igaza van.
-
tomcat33
tag
válasz
VaniliásRönk #4903 üzenetére
Köszönöm remélem beválik!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FlashBackHUN #4895 üzenetére
vegyél innót, ha szűk a keret akkor nem kell itt mega turbo OC edition 0,001ns-os rammal. inno 22k [ipon]-ban.
-
fizzdani
tag
válasz
Csiborbogár #4901 üzenetére
Az az igazság, hogy sikerült feltelepíteni, be is lép a játékba meg minden(demoban) és mikor bejönne a küldetés akkor kifagy.:S
-
tomcat33
tag
Sziasztok ! Következő a problémám:
Vista alól nem müxik az ASUS 1950Pro overclocking funkciója a CCC-ből. Amíg AGP-s volt a kártya simán működött. Amióta átáltam PCI-e-re nem telepíti fel valamiért. Pedig szeretném egy kicsit megcibálni!
Aktív témák
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest