- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
furzsi
tag
Hali!
Nem kifejezetten vga kérdés de én vele hozzom összefügésbe mióta beraktam egy 7900gs-t a gépbe azóta bekapcsoláskor egyett sipol a gép,mitől lehet?420-as táp van benne és a vga-nak is adtam tápot. -
_zol
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet beállítani a 8x-os AGP-t az MSI NX7600GS-nél?
162.18-as driver van fent.
Előre is köszi. -
Calibos
addikt
válasz
janos666 #2392 üzenetére
Úgy tudom 512/640MB Vram igazából csak a Magas felbontás- szűrők bekapcsolása esetén ér valamit… alacsonyabb felbontásokban nem sok értelme van
Egyébként a 2900XT is „elavult”, nem csak az Nvidia…már ha nevezhetjük elavultnak
Egyébként én ráfizetnék a nagyobb testvére -
janos666
nagyúr
Mikor vettem a Gainward 8800GTS 320Mb GoldenSample VGA-m még csak hébehóba volt korai teszt a 2900XT-kről és drágábbak voltak a 640Mb-osak, nameg csak erre futotta komplett gépcsere közepette... Most viszont vissza kellett vinni garis cserére a kártyát és elgondolkoztam mert épp le van akciózva a boltban egy Leadtek 640Mb-os referencia kártya és csak egy 10-est kéne rádobni.
FTF miatt csak 1440-x900-ban játszom, de egy 4XMS vagy 8XCS AA-t meg 8-16X AF-et azért szeretek rátolni. Szerintetek az ilyen Crysis és októberben szállingózó új játékok kifuthatnak abból a 320Mb RAM-ból ilyen beállításokkal? Vagy a néhány tesztben itt-ott előforduló 320-as lemaradás csak annak a textureleaknak tudható be amiről mostanában cikkeznek és lassan kijavítják?
Vagy megérhetne +15k-t egy 2900XT? Nagyon nem vagyok oda a gondolatáért, még sose volt ATI kártyám, az FX korszakot is bevállaltam egy 5800-assal, csak mostanában sok rémhír van erről hogy az MS majd olyan dolgokat erőltet ami nagyon megszopatja a G80-as kártyákat...
Bár nem is évekre előre gondolkodom, hisz 2 év múlva mindenképp megéri majd váltani akár az akkori középkategóriára is...
Nameg ez a 320-as goldensample volt, ''elvileg'' válogatott GPU-kkal, tényleg jól lehetett húzni, itt a PH-s 3DMark06 listán összehoztam a legjobb GTS eredményt, ment 710/958-on. Szóval ha a RAM miatt nem lassul jelentősen jó lenne megint egy ilyen jól hzható kártya. Jól átbarkácsolnám a hűtését és voltmoddal húznám szarrá...
Tanács? -
Nem ide akartam
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
FireKeeper #2386 üzenetére
De ezek közül egyik sem olcsó, egy vga hűtőért nem tipikus kiadni 10-20K-t...
-
Aljas
csendes tag
Hi!
Az érdekelne, hogy van most olyan játék, ami nem hajlandó elindulni olyan karival, ami nem támogatja a directx9c-t / 3-as shadereket?
(Attól függetlenül, hogy az újabb játékok esetleg amúgy is élvezhetetlenek egy régebbi, a fenti hiányosságoktól is szenvedő kártyával) -
t_ferenc
őstag
válasz
FireKeeper #2386 üzenetére
a víz sajnos most nem fér bele a keretbe.
-
t_ferenc
őstag
skacok!
olcsó, hatékony és halk hűtési megoldást keresek egy 8800gts 640mb kártya gyári cuccának kiváltására. várom az ötleteket. -
echo_bear
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy elég sürgős, s azonnali kérdésem lenne
Lényeg a lényeg hogy van egy MSI Radeon X1950 512Mb vidkarim, s tegnap óta elég csúnya textúra villódzásokat és textúra hibázásokat vettem észre elég sok játékban, (pl, Stalker, GR:Advanced Warfighter 2, Company of Heroes, stb), kaptam tanácsot hogy gyári driver, új ati driver, xp reinstall, vista install, stb... de hiába..., ez a hiba továbbra is fennáll. A 3dmark06-ban csak egy helyen hibázott, a rain forest részben. Everest alapján 60 foknál nem melegszik jobban fel a gpu mag... valakinek van valami tippje? Előre is nagyon szépen köszönöm!
[Szerkesztve] -
DiZasTeR
csendes tag
Remélem nem baj ha az egyik postomat bekopizom ide is....
Sziasztok. Már napok óta foglalkoztat a dolog, remélem itt választ találok a kérdésemre. Szóval a napokban vettem egy Gigabyte 8600gts-t. Szeretném összekötni a TV-vel a masinát, de amint a clone módra nyomok, megfagy az oprendszer. Xp is, Vista is. A fagyást egy fekete képernyő bizonyítja, a clone mód alkalmazása után. Ezután ha bebootol a masina egészen addig fogad ez a fekete képernyő, amíg csökkentett módban le nem kapom a drivert. Az összekötő kábelekről, composite cumókról azért nem írok egy szót sem, mert minden francos kábel nélkül is ugyanez a jelenség. Xp-n is, Vistán is. Több driver-rel próbálkoztam már, de semmi.
Szóval kedves nagyérdemű, remélem tudtok nekem segíteni ebben a problémámban. Lehet hogy még nagyon új a geforce 8-as szériája, és nem nőtt még fel ehhez a feladathoz?
Vagy vettem volna egy selejt kártyát?
Bármi is az, segítsetek. Hogy egy kicsit érthetőbb legyen a dolog, és ne mondjátok azt, hogy nem néztem utána, egy hasonló eset történik egy másik userrel is a világhálón. Olvassátok rockmenyét commentjét.
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=41289&st=2130 -
spyduck
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2378 üzenetére
és 35k?
-
Norciborci
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat, elkezdtem gyűjtögetni
-
tomi909
tag
Sziasztok
egy Sapphire Ati Radeon X1950Pro
és egy Galaxy GeForce 7900GS közül melyiket ajánlanátok és miért??
Egy E4400-as C2d lessz mellé
és 2x1GB Samsung 667Mhz-s ram
Egy Gigabyte GA-965P-DS3-mal
légyszi segítsetek
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
FireKeeper #2364 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, de felesleges codec packokat felraknod. Az ilyen codec szaroknak van rendesen mellékhatása, megzavarodnak tőle a filmek
Ebben a topikban [link] vannak hozzáértő emberek! Itt tedd fel a kérdésed. -
C4mp3r
addikt
válasz
pilgrimking #2370 üzenetére
Hi!
Ha le van szabályozva, akkor igen. Ha nem szabályzod, akkoris lehet, hogy önmagát szabályozza.
[Szerkesztve] -
pilgrimking
csendes tag
Hello!
Meg tudná mondani valaki, hogy internet és más 2D-s alkalmazások futtatása közben normális, ha nem pörög az X850XT-m AC Silencer 5-ös hűtőjének ventije? Esetleg meghalt?
Köszi előre is! -
mazda626
addikt
-
Szoba
tag
#2363?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #2362 üzenetére
senki? fontos lenne...
-
Szoba
tag
Hi!Vásároltam egy 7600GT-t, NVIDIA honlapról 32BITes XPhez letöltöttem a legfrissebb drivert, ami a 162.18 volt. Alapból 1024*768 felbontást használok 85 Hz-en (ennyit bír a régi CRT monitorom ) , de valamely játékban 800*600at. Hol és hogyan tudnám beállítani, hogy 800*600ban 3D alkalmazások alatt ne 60Hz-en menjen a monitor, hanem 100Hz-en? Kérlek segítsetek, szétég a szemem
Köszi a segítséget!
-
FireKeeper
nagyúr
egy barátomnak egy xvid videónál késik a hang a képhez képest. állítólag magas a processzor terhelése, ezért arra gondoltam, hogy sok lehet a gépének. cpu: 1200MHz cerka, vga gef 2 mx400. vagy inkább kodek-gond? már egy rakat kodeket felpakoltattam szegény gépére, de nem segített. kezdek kifogyni az ötletekből
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a jelenleg kapható DX10-es alsó- középkategóriás kártyák közül NFS:MW és NFSarbonhoz melyik típust ajánljátok? Egyáltalán ATi vagy nVidia?
Előre is kösz! -
AMD Power
titán
válasz
RoyalFlush #2355 üzenetére
-
C4mp3r
addikt
válasz
Az X1950GT alacsonyabb órajeleken megy, de kis szerencsével felhúzható Pro szintre.
-
Calibos
addikt
válasz
2350
Csak 5 postot kellett volna vissza olvasnod... -
RoyalFlush
őstag
X1950GT v X1950PRO (gyártó vegyük azt ua.)? Mi a kül a két kari közt?
-
gg1876
tag
Vettem egy Sapphire X1550 AGP-s VGA kártyát, de amikor összekötöttem a monitorommal (AG neovo F-419) a digitális kimeneten keresztül nagyon furcsa rossz minőségű kép jelent meg. A boot képernyő olvashatatlan a Windows már kivehető volt, de élvezhetetlen. Analóg kimeneten keresztül hibátlan. Mit tegyek?
-
mazda323
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Ati X1950 GT és Pro és XT között mi a különbség, sorrendben melyik a legjobb, legrosszabb stb.... ????
És a LITE jelző csak a BOX tartalmát jelzi, vagy a videokarin is van butítás???
kösz -
Zooka
tag
Üdv!
A videokarim (Galaxy 7900GS Super) egyik napról a másikra elkezdett képhibákat csinálni a játékokban, ami a Flatout 2-ben a textúrák ''kékülését'' jelentette [link], a Stalkerben meg felvillanó kékes hibákat: [link]. Érdekes módón a Farcryban semmi hiba nem jött elő. Frissítettem az NV drivert és a DX9-et a legfrissebre, de ugyanaz. Haldoklik a videokarim? Húzva egyáltalán nem volt, így is elég magasak a gyári órajelei.
Köszi: Zooka -
Eagle16
addikt
válasz
Calibos #2345 üzenetére
Ezt nemtudom honnan van, csak találtam: (sg asszem)
''Az Inquirer nevű magazin közölte elsőként e hírt, mely szerint a mostani DX10-es kártyáinkat hamarosan dobhatjuk ki a kukába, mert már „elavultak”. Ugyanakkor a Microsoft (mielőtt még a PC tulajok feldühödött tömege meglincselte volna őket…) gyorsan hozzátette az óriási felhördülést keltett hír kapcsán, hogy nem kell izgulni: „a 10.1-es újítások igazából teljesen lényegtelenek”. Két szót érdemlő (ám a designereket és játékosokat hidegen hagyó) új feature-ről van szó: a 32-bit floating point filtering (a 16 bites helyett, amely opcionális lehetőség volt a DirectX10-ben) és a 4-szeres AA (anti-aliasing) ezentúl kötelező standard feature-ök lesznek (jelen pillanatban a hardverfejlesztők állíthatják be szabadon az anti-aliasing mértékeket). Ez így elsőre tényleg nem hangzik vészesnek, de azért mégis csak meglepő lépés, hogy a „régi” kártyákat már nem is támogatja a DX10.1, illetve az a nagy kérdés, hogy a közeli jövőben mennyire forszírozza a Microsoft, hogy az újabb és újabb (a jelenlegieknél lényegesebb) változtatások inkább a „10.1-es” videokártyákat érintsék és a „régebbieket” már ne… Emellett pedig nyílván a hardvergyártó cégeknek is lesz ehhez pár szavuk...'' -
Calibos
addikt
Ezt olvasta valaki?
[link] -
Calibos
addikt
válasz
VaniliásRönk #2334 üzenetére
Megelőztél...
Nekem, valszeg a Xvid miatt a Powerdvd-ben nincs hang. -
spyduck
nagyúr
válasz
Én ragaszkodok a mediplayerhz! Én azt szeretem!
Nekem tökéletesen működik a windowsom több mint fél éves nem telepítettem újra és ezek vannak fent a gépemen!
Nem az, hogy soha nem fagyott még le, de minden filmet el bírtam indítani! -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem azért fikázom a codecpackeket mert az legalább annyira trendi mintha a Vistát szapulnám, nem érdemes televágni a regisztrit ennyi felesleges vacakkal, törlésnél/frissítésnél pedig nem takarítanak magut után.
Eagle16: Aki ért hozzá az nem nyúl codecpackhez.
[Szerkesztve] -
conair
tag
válasz
Igazad lehet, bár én mindig az ace mega codecs -et használom lehet hogy felrak sok szemetet, de soha semmi problémám nem volt mindig vitt mindent és emiatt soha nem raktam újra a windowst. Szerintem ha valaki nem telepítget minden szemetet összevissza akkor nem bolondul meg a windows. Az ace önmagában is elég nem kell semmi vacak hozzá. (hozzá kell tennem én az egyszerű megoldások híve vagyok és soha nem foglalkoztam video kodek témával, lényeg volt nekem mindig, hogy mindig minden menjen)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spyduck #2324 üzenetére
Az összes gány codecpack csak arra jó hogy hazavágja a Windowst, tele van felesleges szeméttel. Filmekhez nem kell codec sem, az MPlayer [link] integrált codeccsomagja szinte bármivel megbírkózik, nem mellesleg a leggyorsabb. (azért célszerű a (MPlayer-1.0rc1-gui\)codecs mappába kicsomagolni ezt: [link])
De ha valaki ragaszkodik a Windows Media Playerhez, akkor is csak 3 codecre van szüksége: Xvid [link], AC3 Filter [link], VobSub [link]
[Szerkesztve] -
conair
tag
válasz
Norciborci #2326 üzenetére
A konfigodhoz képest a kártyád iszonyat gyenge. Törődj bele, hogy ennyit tud. Cseréld le valami izmosabbra.: 7900gs, x1950pro, 8800gts és nem lesznek problémáid a játékokkal egy darabig.
-
mazda323
csendes tag
Asszem ezt már kérdeztem, de az ATI X1950 GT az támogatja a shader 3.0 -at???
Ugye? -
mazda323
csendes tag
Hi!
Én ATI chipset párti vagyok, bár ezeket a kártyákat még nem tanulmányoztam, de mindenképpen támogassa a pixel shader 3.0 -at!!! -
Eagle16
addikt
válasz
Norciborci #2326 üzenetére
''Vagy törődjek bele, hogy a kártya ennyit tud, és kezdjek el gyűjtögetni egy másikra?''
Igen ez lesz a jó választás...ez a kari DDR2-es , nem sokra mész vele játékok alatt.Gyűjts szerintem 8600GT-re.(vagy HD2600XT-re esetleg...)
CSakhogy tudd, ez a 8500GT DDR2, egy 7300GT DDR3 vga alatt van teljesítményben.Tuningolhatod, de nemsokat segít rajta.
[Szerkesztve] -
Norciborci
csendes tag
Sziasztok!
Adott a köv. konfig: ABIT P5BE alaplap (legújabb Bios és Chipset driver), Core2Duo 6400-as proci (2,13Ghz), 2x1M DDR2-800-as RAM, MSI 8500GT 256M PCIE VGA. Semmi tuning, minden gyári beállítás.
A gondom az, hogy a kártya teljesítménye nagyon gyenge... Alapból a 3DMark06-on az 1800-at sem éri el... Max fps az 5-7Felhúzva már megközelíti a 3500-at, de még így is nagyon gyengének találom.
A kártya tulajdonsága, hogy ilyen lassú? A Microsoft FSX pl. használhatatlan, és még a hang is szaggat de rendesen, mégha mindenhol a Low Level-t állítom is be.
A Core2Duo procit, és a VGA procit tuningolva sem lettek sokkal jobb erednények
Van valami javaslat, 5let, tuning, bármi, amivel elérhetek egy használható szintet ezzel a kártyával? Vagy törődjek bele, hogy a kártya ennyit tud, és kezdjek el gyűjtögetni egy másikra? -
Gugyu007
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, lecseréletm a gépem, már csak videókártya kéne bele vmi jobb. most 7600gs van benne. Én 8600gt-n vagy 2600xt-n gondolkodom. Sztetek melyik. Tudom örök kérdés, de a tesztek nem túl egyértelműek és néhol az egyik néhol a másik jobb. Köszi a segítséget előre is.
-
_zol
csendes tag
Sziasztok!
Szóval a probléma a következő:
Alaplap:Asrock K7NF7-Raid
Proci:AMD Sempron 2600+
768 Mb memória
Eddig egy Ati Radeon 9200SE videókarim volt, és nem volt vele semmi gond.
Aztán vettem egy MSI NX7600GS-t.
A játékok mennek mint állat, de ha el akarok inditani egy filmet a gép belassul és lefagy.
Ha valaki tud valamit szóljon!
Köszi! -
mazda323
csendes tag
ja, az persze!!!
Azt most csináltam chkdsk
csak azt hittem van valami jó kis progid rá -
mazda323
csendes tag
Na jó, de azt hol kell??? nekem ez tök új!!!
mellesleg ez a winyó kb fél éves, és most raktam bele egy 20gb maxtort ami kb 2 3 éves, és az full 100% !!!
Szóval hol kell lemezelenőrzést???
bocsi hogy fárasztalak... de érdekel a dolog -
mazda323
csendes tag
teljesítményre 100 %
kondíció 95 % -
mazda323
csendes tag
Oké letöltöttem, és elindítottam, mit kell vele csinálni???
hogyan , mit kell beállítani???
köszi azért a segítséget.!! -
mazda323
csendes tag
Na nekem most újat mondtál ezzel a Hard Disk Sentinellel. Sajna én nem vagyok annyira nagy GURU
.
Ez milyen progi és honnan tudom letölteni??? és mire jó?
Egyébként 160 GB Samsung 8mp puffer 7200 rpm, IDE
[Szerkesztve] -
mazda323
csendes tag
Nem, nem, nem azt írja ki!!!
És mikor ezt kiírja, már nem is engedi elindítani pl. a firefoxot, vagy a windows súgót.
Újraindítás után meg már el sem indul a gép!!!
Kiírja, hogy sérült xy fájl... blablabla... -
mazda323
csendes tag
Hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem...
Nem biztos, hogy a videókártya ''döglődése'' okozza, nem tudom, de az a probléma,
hogy pl. játékok telepítésénél, vagy ati control center megnyitásánál, de lehet hogy teljesen véletlenszerűen, a jobb alsó sarokban , ahol az óra van megjelenik egy sárga 3szög, benne egy fekete nyíllal, és mindenféle rendszerfájl problémákat ír ki.
ezerszer formátáltam már, ezerszer csinálja, újból és újból...
Lécci segítsetek, ha valaki tud valamit
köszi -
drako76
csendes tag
válasz
szasanyi #2304 üzenetére
nem azt hiányolja.hanem azzal nem indul.20környékén nem kapsz olyan karit(ha estleg keresel haszáltakat,de hát az meg tudod milyen) amivel normális beállitáson futna.a 800x600 meg lowon, szerintem meg nem igazán tetszene a gyereknek,meg gondolom tudod az milyen kép minöség.igy hát szerintem akkor nem érdemes rá költen,ha többet nem szánsz rá.
-
szasanyi
félisten
-
drako76
csendes tag
válasz
szasanyi #2299 üzenetére
az x800/x850 sorozat az tavaly elötti csucs kategoriás kártya, ezek a video kártyák nem támogatják a shader model 3.0 át,a játék viszont követeli ugy hogy nem fog rajt elfutni.az ezt követö szériák támogatják az atinál a sh3.0-át.ird le mennyit szánsz rá lovét,és minden kép ati-t akarsz?
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Ford topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Suzuki topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest