Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
G3r!
tag
szerintetek MSI 2900XT 512Mb vagy Gainward 8800GTS 640MB Golden Sample???
-
sirdond
őstag
hali
most veszek új gépet még a héten,de nem tudom eldönteni hogy dx10es kártyát vegyek e bele, vagy maradjak még inkább a dx9nél. max 40k-t szánok rá,tehát x1950 pro vagy hd2600 xt jöhet szóba.szóval a kérdésem hogy megéri venni dx10es karit?
előre is köszönöm -
gabor907
tag
hello
szerintetek melyik a jobb kártya???
Sapphire HD 2600 XT 800 MHz 700 MHz, 256 MB GDDR3
GeForce 8600GT 256MB DDR3
nem az ár/érték számít, meg h melyiket lehet jobban tuningolni hanem a játékoknál melyik a jobb!
előre is köszke -
G3r!
tag
Szeretnék vennei egy király felsőkategóriás kártyát olyan 80-90eFT között és igazából ezt a két karit néztem ki magamnak de nem tudom hogy melyik leygen légyszi segítsetek !!! at egyik kari egy msi vagy his radeon 2900XT 512MB lenne a kari márkája mindegy sztem de ha arra is van valami javaslatotok akkor írjátok nyugodtan! a másik ami kinéztem az meg egy Gainward 8800 GTS 640MB Golden Sample! szerintetek melyik lenne a jobb mert lenne a jobb játékra??
-
fiATHaLON
őstag
válasz
VaniliásRönk #3158 üzenetére
Azért nekem felkúszott alapon 2960-ra az a szar !
-
BPFeri
senior tag
válasz
tgulyas #3190 üzenetére
dx10 -es VGAk nál mindegy mellik gyártót választod.. akár ati akár nvidia esetén hisz mindenki a gyári hűtési megoldást alkalmazza ( meleg levegőt ki a házból !! ) ami egyáltalán nem rossz!!
dx9 -ben az ATInál nekem szintén a ''hátulkifúvó'' hűtésmegoldás a szimpi..az MSI és a HIS gyárt ilyet.. de nagyon jó és hatásos ( csöndes ) az ASUS megoldása is.
[Szerkesztve] -
tgulyas
senior tag
Hali tudtok ajánlani jó minöségü vga carit ?
-
chadi
csendes tag
Köszönöm az ötleteket.
De úgy nézki tovább fejlődött a történet odáig,hogy már a boot képernyőnél sem látszik semmi se ebben a gépben se másikban sem.
Valszeg elhalálozott.
Érdemes ezt szervízbe vinni még?(gigabyte6600GT)
ha igen hova?
vagy eccerűbb venni egy másik vga-t?(hasonlo kaliberű kb 8-10 ropi) -
AtHoS
nagyúr
Azt írja, igaz kicsit kacifántosan jut el a System Configuration Utility-hez
, hogy az MSCONFIG progiban (pl. Start menü/Futtatás-ba beírva), hogy a BOOT.INI fülön van egy Speciális gomb. Ide belépve a megjelenő ablakban ki kell pipálni a /MAXMEM= és /NUMPROC= sorokat. Értéknek a maxmemnél a saját gépedben lévő memóriaméretet kellene beírni, a numprocnál pedig 1-et.
Újraindítás után pedig rendben működik a 2d és 3D.
Szabad fordításban ennyi lenne. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Axel(diid) #3169 üzenetére
A 3Dmarkokban van egy rendszerdagnosztizáló rész, ami szarul lett megírva. Ez a rész a %WINDIR%\system32\Futuremark\MSC\ könyvtárban található Direcpll.dll fájlban van. Ha ezt a fájlt átnevezed pl. _Direcpll.dll-re, akkor meg fod táltosodni a 3Dmark.
-
krizso
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, hasonló problémám van mint a belinkelt oldalon, csak sajna rossz az angol tudásom és nem értem mit javasol a kollega.
[link]
Valaki lefordítaná, mit kéne tennem?
Előre is köszi:
Krizso -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3165 üzenetére
Sejtettem, hogy az S2-ből következtettél erre és nem tapasztalat alapján írtad.
Egy kis történet a saját tapasztalatomról:
Egyik barátom múlthéten rakott össze egy Core2-es rendszert. Mivel vásárlás előtt/közben kikérte a véleményem ill. tanácsom én javasoltam neki egy Giga P35-DS3 lapot. Ekkor már a processzor E6750 megvolt, így 1333 FSB-jű lap kellett alá. Sajnos akkor még pénzügyileg úgy állt a helyzet, hogy VGA-ra nem lesz lóvé, ezért a lap módosult Giga G33-DS3R-re. Én is a 3. S=Speed miatt ajánlottam az S3-as lapot. Menet közben rendelésnél úgy alakult, hogy a boltban ahol vette a cuccokat nem tudtak hozni ilyen lapot csak a kistestvérét (mindenképpen helyi boltban akart vásárolni a garancia ügyintézés egyszerűbbsége miatt. Ebben nem tudtam az álláspontján változtatni). Meg is rendelte a Giga G33M-DS2R-t, ekkor mondtam, hogy a 3. S lett volna a tuning bíztató jele. Na mindegy. Végülis megjöttek a cuccok. A gépet én pakoltam össze. XP és minden egyéb a mindennapi használathoz szükséges dolog telepítése után nekiálltam kicsit a tuningnak is. Legújabb Bios-t biztos ami ziher belenyomtam, sokat mondjuk nem változtatott a Tuningos beállítások terén.
Szóval a lényeg, hogy van benne M.I.T menü és minden szirszart lehet benne állítani. Procifesztől a memófeszen át az MCH feszig. CTRL+F1 hatására a feszeknél megjelenik egy DownVoltage menüpont az összes feszhez külön-külön, ahol finomítgatni lehet a fesz értékeket. Gondolom az OverVoltage és a hozzá tartozó DownVoltage együttesen adja a végleges feszt. CTRL+F1-re memóidőzítéseket is lehet variálni. Igaz nem vagyok nagyon otthon a Core2-esek tuningjában, de így amatőrként úgytűnt, hogy minden a normális tuninghoz szükséges dolgot lehet állítgatni az M.I.T. menüben. Pár perc alatt gyári hűtővel feszemelés nélkül 3200MHz-ig sikerült tornászni a prockót. Orthos sem dobott hibát, igaz nem vártam meg a hosszabb stressz végeredményét, mert már későre járt és elhúztam haza, de barátom nem szólt azóta sem, hogy valami gond lenne.
Számomra is meglepetés volt ez az S2 (mondjuk előtte nem találkoztam még S2-es lappal) és ha már így alakultak a fórum hozzászólások, akkor gondoltam megosztom veled is. Más S2-es lapnál nem biztos, hogy ugyanilyen jók a tuningos beállítások a BIOS-ban.
Egy kérdés a végére. van a Gigának egy EasyTune progija, amiben megtalálható egy CIA-MIB rész. Nos az én GA-MA69G-S3H lapomnál ez inaktív (BIOS-ból van húzva a procc). Inteles lapoknál él ez a menüpont vagy csak akkor lesz aktív, ha BIOS-ból nincs húzva a procc? Elgondolásom szerint ez lenne hivatott automatikus túlhajtásra Winből. Nem lenne rossz, ha működne nálam. -
AtHoS
nagyúr
Ez egy tipikus wines fícsör. Mivel nem ismeri fel alapból a monitort (gondolom a VGA előtt nem telepítettél hozzá drivert) és ráadásul CRT, ezért mikor feltelepíted a VGA meghajtóját, újraindítás után olyan képfrissítéssel küldi meg a monitort aminek hatására az standby-ba kapcsol.
Megoldás: Csökkentett módban indítsd a wint, majd itt kézileg állíts be egy értelmes felbontást 60Hz-es képfrissítéssel társítva vagy telepítsd fel a monitor meghajtóját. -
Axel(diid)
tag
helló loggerek
lenne 1 hatalmas kérdésem
vettem egy inno 8600gt-t 256ddr3 al
nos ezzel az volt a helyzet hogy a gépen mindig olvasási hibát okozott telepítésekkor még a windows nál is
ja és 1x sikerült föltenni egy xp-t és 512nek ismerte fel
a 3d mark 05 8500pontot dobott
nagynehezen rájöttem hogy a kártya a ludas és kicseréltem egy ati 2600xt re
256ddr3 as ez is viszont ezt is 512nek veszi be a gép
a települési problémák megoldódtak
viszont most akár meik 3d mark-ot felteszem nem indul hanem kifagy
MIÉRT????????????
lécci segítsetek
üdv
Ax -
Clemi
veterán
Nah megoldódott a TV kimenet gondom. A lényeg, hogy az Svideo kimenet mellett lévő DVI csatlakozó megosztozik a kimenő jelen az Svideo csatival, és át kellett dugnom a távolabi DVI-be a monitort. Tegnap este ezt már próbáltam, de akkor nem volt rajta kép. Azt hittem, hogy csak az egyik csati ad képet a CRT moncsinak. Ma újra próba, de még álló gépnél átdugtam, és láss csodát ad jelet a CRT-nek a másik DVI csatlakozó is, és így már tökéletesen működik a TV kimenet is.
Azóta tesztelgetem a kártyát. A képe tökéletes, borotvaéles, és a CCC overdrive-ja 845/1165-re tudta felhúzni az órajeleket. Ezen a frekin hibátlanul fut a 3DMark, és a HL2:Lost coast GPU stresszelő része.
Azt hiszem jó választás volt ez a kártya. Igaz 35 e volt, (HOC) de kaptam hozzá Black boxot, DVI-HDMI átalakítót a DVI-HDTV mellé, és VIVO kivitel. A kártya valami brutális méretű, és rajta a hűtő is, viszont a ventinek nem hallom a hangját, igaz a többi ventinek sem, (2X 12cm-es házhűtő, Freezer 7pro, és 12cm-es tápventi). -
Machado
tag
Tedd újra a Windowst. Sajna régi kártya eszközként megmaradt a Windowsban és szerintem ez zavarhat be. El lehet távolítani nagy nehezen regeditezéssel is, de hogy mikémt azt nem tudom.
-
chadi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte GV-NX66T256D tipusú vga-m
Az lenne a problémám,hogy :
windows reinstall volt ami rendben lezajlott.De amikor oda került a dolog , hogy feltelepítsem a vga saját driverét onnanntól kezdve csak fekete monitorképem van . olyan mintha ki lenne kapcsolva(amíg a win a szabványos driverét rakta fel hozzá addig minden ok volt.és a boot során is)
A driver tuti jó hozzá.kipróbáltam másik gépen is és ott is ez a jelenség.
csökkentett módban elindul és látszik is a kép.
Ez most a vga elhalálozását jelent? vagy még esetleg lehet vmit tenni?
előre is köszi a segedelemet -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Kicseréltem a régi X1600XT karimat, egy HD2600XT-re. A kártyacsere előtt eltávolítottam a régi drivert, majd újraindítottam, és leállítottam. Kártyacsere, indítás, és a legfrissebb catalyst csomagot telepítettem mellé. Minden tökéletesen működik viszont a TV kimenetet nem tudom engedélyezni.
Azt vettem észre, hogy a videokártyánál az eszközkezelőben csak egy kártya szerepel, de amkior at X1600XT-t használtam két videokártya szerepelt. A második mellett zárójelben a (secondary) szöveg volt.
Mi a fene lehet a gond? Miért rakta fel csak egyszer, és hogyan tudnám életre kelteni a TV kimenetet? A kártya dual DVI kivitel, és a CRT monitorra csak az egyik kimeneten ad jelet. Ha a TV-t jelölöm ki elsődleges monitornak akkor van rajta kép, de a kettő együtt nem működik. -
Mz/ts250@300
tag
Van egy gainward 7800gs 256 mb-os agp kártyám aminek a hátoldalán lévő kis ellenálásbol három hiányzik[link].
Nem tudtok valakit aki hasonló hibákat javit?
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3158 üzenetére
Erre az S2-ből következtettél vagy van tapasztalat is ezzel a 965GM-S2 lappal tuning téren?
-
Kötelező
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3155 üzenetére
Nem bosszantalak
Marad az utolsó verziom akkor:
-Intel Core Duo E2140
-Gigabyte 965GM-S2
-Gainward Geforce 8800GTS 320MB
-2 X 1 GB KingMax Mars DDR2 800
Ez igy 105.000 Ft körül van.
Gépem 40 K-t ér kb. + 70.000 Ft = 110.000Ft talán még belefér majd valahogy egy tápegység is. mert gondolom kevés lesz a 400W-os.
Köszi mindenkinek a segitséget.
[Szerkesztve] -
csucsu1
csendes tag
Üdv mindenkinek!!!
Egy kérdésem lenne, milyen VGA-t vegyek. 8600GTS vagy X1950XT????Segítsetek, nem igazán tudok dönteni. A tesztek alapján amit láttam akkor Radeon, mert csúnyán elpáholta a GTS-t.Kb. 1-2 év használatra gondolok.Addig nem akarok cserélni, ha most veszek!
Köszi előre is -
Kötelező
senior tag
Vagy esetleg ez, ezt ajánlotta egyik PH!-s:
Abit AB9 Pro, C2D E6400, 2*1Gb 800Mhz A-Data Vitesta, Geforce 7300GT.
Erre fizetnék 40ezret. Vagy akkor megtartom a gépem( A64 3500+@4100+, Biostar Nf4 A9A, 1GB DDR400, 7600Gt 600/1600) és veszek egy 8800GTS-t.?? Vagy eladom a gépem 40K körül hozzáteszem a 70K-t és veszek egy 8800GTS-t(57K) és veszek egy Core2 E2140-et(15K) 2*1GB DDR2-t(17K)Alaplapot(15K). ez igy 104.000 HUF.Pont ki is jönne az árbol. Szerintetek?Már kezd fájni a fejem is ettől az egésztől.Ezen töröm, éjjel nappal a fejem hogy hogy is csináljam ezt az egész uprgadelést
-
Kötelező
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3150 üzenetére
Oks. Akkor vegyem meg most a 8800GTS 320MB-ot és adjam el a 7600GT-t és igy kijövök kb 40-45K ráfizetéssel?? Sztem megéri váltani 8800GTS-re. Nagy különbség van a két kari között?
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Gerisan
tag
-
Gerisan
tag
-
Kötelező
senior tag
Sziasztok!
Volna egy ilyen gépem most:
-AMD Athlon 64 3500+ Venice E6 S939 tuning: 2600mhz(4100+)
-BioStar NForce 4 A9A Ver. 1.2
-2 X 512 MB DDR400 KingMAX, Samsung DUAL-ba
-MSI NX 7600GT 256MB PCI-E @ 600/1600Mhz
kb 4 hónapos minden kivéve a VGA Ami 1 éves.
Lenne még ehhez ugy 70.000 Ft-om és egy Core 2-es gépet szeretnék, meg valami jobb VGA-t.( Core 2 E2140). Szarintetek vegyek ehhez a konfighoz egy 8800GTS 320MB-ot abbol a 70.000FT-ból és később vegyek procit , ramot , alaplapot vagy most vegyek abból a 70K-ból
Core2 -es procit lapot ramot és vga-t a konfig árából?
Tanácsokat várok.Előre is Köszi.
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért lehetne elpasszolni a régi videokártyámat?
ATI Radeon X700Pro 128MB PCI-E
[Szerkesztve] -
sephyroth
csendes tag
Hello mindenki.
Lenne egy olyan (nekem nagyon furcsa) bajom a videokarival(Asus N6200 128mb Agp-s)
Fel lett telepitve teljesen szűz rendszerre, tökéletesen fut semmi pixel semmi lagg semmiben de miután fel lett rakva egy tüzfal( Zone Alert 7.0) a kártya valamiért szo szerint olyan szintre esett visza mint egy Geforce Mx440 vagy még az alá.
Feltettem korábbi tűzfalat másmien tűzfalat(Kerio) de ugyan ez megy.
Meg lett probálva egy Geforce 6200 128mb Agp karival és azzal meg tökéletes.
Szerintetek mi lehet a baja és hogyan lehet megoldani?
Udv Sephy -
hopimix
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz keresek videokártyát: Gigabyte GA-8IPE-1000G alaplap, P4 2.8 Northwood, 2x512DDR400, 350w táp
x1650xt 256MB DDR3, és 7600gt 256MB DDR3 kártyákat néztem. Szerintetek melyik a jobb? Mindkettő olyan 26-27k körül van. Ha van esetleg valami jobb ötletetek arra is kíváncsi lennék. -
-
conair
tag
Ha még egy ideig nem tervezel platformot cserélni akkor dobd rá azt az 5 rugót, jóval gyorsabb a 7900gs a 256 bit miatt is. Később kell cserélned teljes gépet. A 7900gs és x1950pro a legjobb választás a középkategóriában ár/érték arányt tekintve.
-
Machado
tag
Szerintetek milyen VGA-t tudna még kihajtani a gépem?
Konfigom:
Abit IC7-G
Intel P4 3.0ghz Northwood 800 FSB L2 512kb
Samsung 2*512mb DDR PC3200 400mhz
FSP BlueStorm 350W
Véleményem szerint egy 7600 GT-t egészen biztosan kihajtana, de érdemes lenne mondjuk plusz 5000 Ft-t adnom egy 7900 GS-ért, nyernék vele plusz FPS-t? Elsősorban 1440*900-as felbontásban szeretnék játszani, ezért is bővítek. (Természetesen csak AGP-s kártyák jöhetnek szóba.)
Ja és ATI-t ne ajánljatok, nincs kedvem Linux alatt megint ATI kártyával szenvednem (most egy Gecube 9550 XT-m van). -
mazda626
addikt
8600 szériánál melyiket érdemes jobban húzni? GPU/RAM?
-
Bagira01
veterán
Van egy régi ati 9250-em a vékony fajta és a hűtőbordán nincs paszt csak egy hővezető lap[link]Kb így néz ki a kártya. Az lenne a kérdés hogy nem hiába nincs pasztázva? Vagy nyugodtam tehetek rá
-
N3v3r7and
tag
Hello
Épp élvezem a MOHA-t, amikor valami nagyon csúnya hiba jött hirtelen elő
[link]
Ez után egy rövid sípolás, majd a gép újraindult. A kép talán kicsit későn készült, de eredetileg az egész kép olyan szép színes volt mint lent
-X1950Pro-
Régebben kérdeztem egy hasonlót, amire azt kaptam: mem hiba, vigyem gariztatni, viszont ez elmaradt, mert azóta nem láttam a hibát. + ha tudni milyen hiba, akkor elő lehet hozni valahogy gariztatásnál? -
killer76
csendes tag
sziasztok! Tud valaki egy magyar oldalt,ahol teszteket, és egyéb dolgokat tudhatok meg a Leadtek winfast PX7900GS TDH-s kártyáról?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
X Factor #3116 üzenetére
Igen c-t formáztam úgy ment rá windows, másik partíciót meghagytam mert miden cuccom rajta volt. Hát igen már mindent kipróbáltam ezért én is tanácstalan vagyok, holnap még elviszem kicsit huzamosabb ideig a karit tesztelésre ha nem lesz gond havernál, akkor nem tudom mit fogok csinálni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
&-rew
csendes tag
Sziasztok !
Van egy Asus K8N alaplapom. Vettem bele egy használt AGP-s Sapphire radeon x800xl 256 MB-t. A kártya RIALTO chip-es.
Próbáltam jó pár driverrel, Catalysttal, Omegával,de nem tudom életre kelteni.A gép bekapcsol vele, de amint felrakok rá egy drivert 8 vga jelenik meg az eszközkezelőben és csak csökkentett módban tudom elindítani a gépet, mert vagy lefagy vagy folyamatosan újraindul. Akitől vettem azt mondja, hogy a hozzá kapott lemezen lévő driverrel gond nélkül ment neki. Sajnos ez a lemez már nincs meg. Ha valakinek ilyen kártyája van és meg van ez a lemeze vagy tud nekem valami más megoldást, kérem írjon, ha lehet e-mailt. Sürgős lenne. Köszönöm. -
Scholes9
nagyúr
válasz
ssolitude #3043 üzenetére
Nos kipróbáltam havernál a kártyát nála nem volt gond fél óra stalker utám sem, itthon újraraktam windost megint ugyanúgy hibás, alaplapi bios-t akartam abit flashprogrammal frissíteni de azt írja h már frissítve van. A mostani bios 2004. 12. 28-as. Nem igazán tudom mit tegyek.
UI nincs ettől frissebb bios hozzá.
[Szerkesztve] -
X Factor
addikt
válasz
peterzonex #3109 üzenetére
[link] Itt van egyszerübb is.
-
teebee
csendes tag
Köszönök mindent akkor már csak az ösztöndíjra kell várni és jöhet is az x1650xt ;)
-
peterzonex
tag
Helló. eljutottam addig hogy indítólemez 1 floppy, a másik floppyra pedig beraktam az asus.bin-t, meg a flashelő progit. elősször lementem a vga biost majd az újjat beflashelem. De mit kell neki beírni? flashrom -f -p 0 asus.bin---> mert ebbe valami nem jó, a 0 - az nem az agp-re utal? Mert nekem pci-expresszbe kellene.
[Szerkesztve] -
X Factor
addikt
válasz
Csiborbogár #3100 üzenetére
A 3200+ az 2.ghz, alapból, és ha megrángatja 3 giga körülre, (amit kétlek) akkor ott már egész jó az x1950.
teebee Tudtommal mindegyik referencia kari (gyáritól elnem térő), szal az olcsóbbat vedd.
[Szerkesztve] -
teebee
csendes tag
válasz
Csiborbogár #3100 üzenetére
Sorry igen azt akartam
Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest