Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
RoyalFlush
őstag
nem ehhez
a jelenlegihez ..
A lapon semmi rendelleneset nem látok, de mindjárt készítek róla 2-3 képet.
Azt viszont nem nagyon értem, hogy 30-ból 1x miért indult el ..Nem szeretném szétoffolni a topicot ha nincs köze VGAhoz, ezért feltettem kérdést alaplapos topicban is ..
-
válasz
RoyalFlush #4197 üzenetére
Ez akkor jó, de egy ilyen konfighoz ilyen brutális táp...
wow
-
törölt tag
válasz
RoyalFlush #4195 üzenetére
Nézd meg, hogy nem púposak-e az alaplap kondijai. Valószínűleg kiszáradtak, vagy felpúposodtak.
-
válasz
RoyalFlush #4195 üzenetére
Ha nem is sípol akkor gáz van. Szerintem táp, mert úgy tűnik, a POST se fut le.
-
RoyalFlush
őstag
Sziasztok!
Van egy ABIT KT7A alaplapom 1100 Duron procival PC100 SDRAMmal,
Savage4 16MB AGP videokártyával, stb.A következő a hibajelenség: power benyom, gép "indul", se kép se hang (értsd.: nem sípol, fekete képernyő látható), ezt kb. ~15x megismételem (közben RAM csere, alkatrész ki-be stb.). 1x elindult (128MB PC100 SDvel). Nem mozgatva alkatrészeket, újraindítottam gépet. Nem idnult köv. ~10 próbálkozásra.
Szerintetek mi lehet a probléma?
-
válasz
zsolti1990 #4192 üzenetére
X1950PRO-t válassz, és az alaplap is jó lesz hozzá.
-
zsolti1990
csendes tag
Egy sürgős segitségre légyszi reagáljatok!SAPPHIRE Radeon X1950PRO 256MB DDR3 PCI TD HD vagy MSI GeForce NX8600GTS T2D256E HD OC PCX ?A gép játékra lessz és ezek között vacilálok !!!MSI K9N Platinum SLI alaplap jó ezekhez a kártyákhoz,mert hallottam olyat,hogy az SLI -n nem mennek a játékok????KÖSZI
-
-
Voda2
tag
Hali.Na gyerekek,megvan az új inno 7300gt-m,ddr3 és agp,és képzeljétek nincs rajta molex csati.És a hsi chipet is egy hütöwel oldották meg,de baromi nagy hűtö wan rajta,és kuva nehéz,tehát full réz hütö.Hogy lehet ez?Ha hazaérek csinálok pár képet,nézzétek meg,mert én még ilyen agp-s karit nem láttam,és 2éw gari wan rá,ami még a dobozon is rajta wan.Mi a fene lötte az Innót?De ez a molex csati egy kicsit aggaszt,hogy miért nincs rajta.
-
Titok Levi
tag
Tső.
Mindenki mondja, hogy így meg úgy rosszak a gyári vga hűtők mert melegszenek pár óra játék után. Én kinéztem magamnak egy ilyetINNO3D - 7900GS 256Mb 256bit HTD PCIE [link]
Na most én főleg 3D Studi Max 7- re, Adobe After Effect CS3, Adobe Premier Pro CS3 meg ilyenekre akarom használni. (néha játékra).
Kérdésem:
1) Ilyen programok folyamatos használatától is túlmelegedhet? Csak mert nem akarok külön hűtőt venni hozzá.
2) Ha túlmelegszik a vga akkor milyen következményei vannak? Csak leáll a gép és meg kell várni míg lehül, vagy tönkre is mehet?Köszi
Extra kérdés: 3D Animációs programokhoz mennyire kell jobb vga? Mer szentem ez teljesen jó hozzá mint vga. Ezentúl a proci, memória számít csak, nem?
-
mAtech
aktív tag
x2 4200+ proci alá kb. milyen VGA-t ajánlotok, ami 1,5-2 évig elég lesz? Nem vagyok nagy gémer!
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Tegnap jártam egy kedvem barátomnál(ha nem lenne az szarnék az egészre), aki volt olyan hozzáértő és távollétembe beruházott egy 65k-s gépre egy ismert hipermarketbe. Vett mellé a drága, 80k-ért egy noname(logik) LCD TV-t ami monitortként is mükszik és rákötötte a gépre.
Na a probléma az, hogy miután felraktam a gyári drivereket, kiderült hogy egy 7300gs van benne(a boltba még ati 9250 volt írva mind1), de az Istenért nem akar megjelenni az 1440*960-as felbontás, csak 1280*800-ba tudja használni a 19"-os monitort, ami kurva homályos. Megnéztem a leírásba és természetesen támogatja a rendes 19-es wide felbontást. A monitorhoz semmilyen terméktámogatás nincs a neten, gyári cd-t se adtak mellé.
Megpróbáltam újabb/régebbi/hackelt nvidia drivereket felrakni, de egyikkelse tudtam előhozni ezt a felbontást, illtve a színmélységnél is csak 16/32bit-et lehet választani.
Szóval ha tud erre valaki valami okosat mondani ne tartsa magába, gondolom ez a kari támogatja ezt a felbontást, szóval vga cserénél se történne semmi. Köszönöm -
dangerzone
addikt
A legújabb direct x van rajta, meg uninstalláltam a régi drivereket. Egyébként a régi radeonomnál is ezt csinálta a gép, mikor a legújabb drivert tettem rá...
-
válasz
dangerzone #4181 üzenetére
Tedd fel a legújabb directx-et, a legújabb alaplapi drivert és az AGP drivert (ha van külön).
Ha ez sem segít, uninstall minden driver, majd pucolás driver cleanerrel, majd minden újratelepítése (vga driver is).Egyébként lepucoltad a régi drivert, mielőtt installálgattál?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy letöltöttem az x1950 gt-mnek a legújabb drivert, feltelepítettem, és egy játék sem indul el, vmilyen direct x hibát ír ki, mikor fel van telepítve rendesen. Ez után meg behozza az adott játék minimim system requiments ablakot, hogy győződjek meg róla, elég jó-e a gépem a játékhoz. Nem tudom mi a baja, kérlek segítsetek.
-
szkorhetz
őstag
válasz
VaniliásRönk #4179 üzenetére
de analog monitor kimeneten tudja az 1360*766-ot. és pénmzem nincs most új vga-ra
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok!
kéne egy kis help: van egy ti 4400-as videókarim.
Tv-re szeretném kötni dvi-hdmi kábellel. A tv-nek 1360*766 felbontásban kéne menni de a gép csak 1280*720-at enged. MIt kéne csinálnom? Most egy 2006 októberi driverem van, és nem találtam újabbat.
légyszi segítsen valaki. -
-
kem
addikt
Sziasztok!
RivaTunerrel ment szépen a tuningja a kártyámnak, de mióta kipróbáltam az atitoolt, nem akarja 648MHz fölé tenni a Core frekijét. Bármit beállítok, max ennyi lesz a frekvencia.
Mi lehet a gond? Segítsetek légyszi kitalálni! -
Balipapa
csendes tag
Hello
Vásároltam a neten egy HIS X1950 PRO 512MB Agp-s kártyát.
Gondom az, hogy eddig csak Nvidiás kártyám volt (Ti4200) és soha nemvolt ati és nemértek hozzá!!!
Gondolom lessz hozzá driver de biztos van azota jobb és ujabb!!
ebben kérnék segitséget, hogy milyen progit és drivert tölcsek le és ha linket tudnátok betenni annak nagyon örülnék!
Eggyenlöre az alap elég nem tuning progikra gondolok!!!!44
ui: A kártyámat holnap hozza a futár szolgálat -
fv82
tag
válasz
VaniliásRönk #4162 üzenetére
jah bocsi, most gts-en jár az agyam
bár én 8600GT-ket 27-től 35 ig látok -
MyStiQ
csendes tag
Sziasztok!
Kb egy héttel ezelőtt már írtam ide, akkor azt tanácsoltátok, hogy már inkább 512MB-s kártyát vegyek. Ezúttal azt kérdezném, hogy melyik VGA-t ajánlanátok?
a, Sapphire Radeon X1950PRO 512MB 256bit DDR3 PCI-E
b, GALAXY - 8600GE 512MB DDR3 OverClocked 1.0ns PCIESegítségeteket előre is köszönöm, sziasztok!
-
mv
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4168 üzenetére
Ha már játszani szeretne, megpróbálom "kis pénzből" a lehető legtöbbet kihozni.
-
fero02
nagyúr
Megjött az 1950GT-m.
Már a gépben munkálkodik...
-
mv
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4164 üzenetére
PH!-s tesztek szerint [link] a 7300gt-nél gyorsabb még a 2600xt is, ami 19900ft-ba kerülne.
Találtam egy gyöngyszemet:
Nvidia PCI-express 7900 GS 256Mb Club3D 26 000 Ft
Szerintetek?
-
prüntyőke
tag
Sziasztok!
Új gép összerakását tervezem, ASUS EN8800GTX-et néztem ki E6850, Striker Extreme, 2x1GB GeIL, 750W Thermaltake mellé.
Kérdéseim: 1: A konfignak van-e gyenge pontja? 2: Véleményetek szerint várható-e szign. áresés a következő 2 hónapban, tekintve h. nem mindegy hány HUF a vége. -
mv
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4162 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Kedvesemnek szeretnék egy kisebb jáccós konfigot összehozni (NWN2).
Szép és jó az x1950, de újan elég húzós az ára, használt kártya nem játszik. Saját gépembe minden gond nélkül megvenném, másnak inkább nem.
-
mv
aktív tag
Üdv! Milyen kártyát tudnátok ajánlani 30e Ft alatt?
Mi a véleményetek róluk?:
Gigabyte 8600GT 256Mb
Gigabyte Radeon HD 2600XT 256MB DDR3 -
joi29
őstag
válasz
dangerzone #4154 üzenetére
Hali.
-Azt sajnos nem tudom mire ez a nagy aggodalom,de egy 8x erősebb
kártya megérdemel egy újj win-t meg egy új meghajtó-progit.
-Egyébként lehet cpu limit,vagy a vsinc igy alkalmazkodik a monitor frisitéséhez.
-De ez csak tipp -
Max3l
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
2 hete "új" gép összeszerelésekor a proci coolernek a alulrol a lefogatoja érintkezett az alaplap forasztásával, a proci alatt mivel átlukasztotta a forasztás a lefogato alján levő papírt. a lap el is színeződőtt alulrol kicsit megégett, és még egy pici füstöt is tolt ám ma tudatták a szervízből velem hogy az alaplap működik nincs gond vele.
1. Mekkora eséllyel okozhatta ez a vga kari halálát? (MSI RX1950 Pro)
2. Ha nem a vga kari ment el akkor mi lehetett? (processzorra gyanakszok)
3. Lehet olyan hogy több minden elszállt? Ha igen mik?Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv.: Max3l
-
Csiborbogár
őstag
válasz
Túl erős a karid a barcihoz.
Igen, tedd újra a rendszert. Egy új VGA-t minimum azzal meg kell tisztelni, hogy új oprendszert teszel. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
A problémán egy kis CPU-tuning segíthet valamennyit, de ha vásárlás előtt kérdezel akkor bárki megmondta volna neked, hogy ilyen ósdi konfigba nem érdemes ilyen VGA-t venni... (az AGP-s változatt ás a PCI-E-es között nagyobb árkülönbség van mint amennyit a procid ér)
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Nekem az a problémám lenne, hogy lecseréltem az eddigi radeon 9600-asomat egy x1950gt -re és cod 2 ben minimum grafikán sokszor csak 80 fpsem van...holott a régivel is simán meg volt ennyi. Szerintetek segítene a problémán ,ha újratenném az egész rendszert? Amúgy configom : 2800++ os barton, 1 gb ram, asus a7n8x alaplap és egy 400W-os chieftech táp. Légyszi ha tudnátok vmi okosat mondani, írjatok. Köszi
-
elit_hun
őstag
válasz
VaniliásRönk #4150 üzenetére
úgy értem, a bit, mind2 128 bites, így édesmind1...
-
elit_hun
őstag
válasz
VaniliásRönk #4147 üzenetére
de 256 bit igenis kell manapság egy 7600GT-nél erősebb VGA-hoz, nézd csak meg pl a HD2600/8600-akat
-
Balage1979
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #4147 üzenetére
he?
No abla
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezt a bites dolgot kéretik abbahagyni, alig valamivel kevésbbé ostoba dolog állandóan ezzel vagdalózni, mint a VRAM mennyiségével... (olyan GPU-t nem terveznek, amit megöl a memóriabusz szélessége, mert nincs értelme, az hogy a gyártók szeretik utólag visszabutítani a kártyákat az már más kérdés)
-
válasz
Balage1979 #4140 üzenetére
Az X1950PRO talán a létező legjobb ár/érték aránnyal rendelkező kártya. És igen, kell a 256 bit feltéve, hogy akarsz AA és AF-et is használni. Manapság amúgy már a 256 bit is kezd kevés lenni, nem véletlen, hogy a felsőkategória 512 bites lett.
-
Genji
őstag
Kimaradt hogy pci-e, bocs.
-
Genji
őstag
Sziasztok! Új Sapphire x1950Gt 2 év gar újonnan 27K az korrekt ugye?
-
Voda2
tag
válasz
Dr. Romano #4139 üzenetére
Rendben.Köxi a választ.Remélem beválik.Mert aztán mostanában nem tervezek másik kártyát.
-
Balage1979
csendes tag
Szevasztok
Néhányotoknak biztosan egyszerű kérdés ez, de van értelme 256bit-es kártyát venni? Használják a játékok egyáltalán?
És egyébként is melyiket érdemesebb venni egy karit 256bit-tel 256 rammal, vagy 128 biteset 512 rammalMost készülök egy gép cserére és eléggé elszaladt mellette a technológia megint és nem igazán vagyok up to date. Jelenleg egy 6600 GT-m van, arra gondoltam hogy lecserélem egy Saphire x1950 Pro-ra(32k), ez mennyivel jobb kártya? Esetleg jobb ár/érték arányban valami más?
A konfig az alábbi lenne egyébként:
Gigab. p35-DS3L
Intel C2D E6550
Geil Ultra 2x1Gigab 800 MHz KIT, vagy Corsair XMS2 2x1Giga 800MHz KitTermészetesen ezekhez is szívesen fogadok minden építő megjegyzést mégha nem is ide tartozik
-
Dr. Romano
veterán
Az Inno honlapján nem tűnik alulórajelezettnek a kari.
Egyébként arra kell figyelni hogy (G)DDR3-as legyen és kész. Az tuti jobb lesz mint a mostani ddr2-esed
-
Voda2
tag
válasz
Dr. Romano #4135 üzenetére
Arra gondolok,hogy nincs-e alulórajelezve esetleg gyárilag.Az én 73gt ddr2-em csak 667mhz-en megy,és ez már az efektív órajele.Tehát akkor tuti jobb lessz.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Dr. Romano #4136 üzenetére
Koszi a valaszt!
-
Dr. Romano
veterán
Az Inno karik gyári hűtése eléggé gyenge, de a kártya teljesítményével nincs gond. A ddr2-es változattal szemben sokkal jobb, mert azon a ramok csak 800 MHz körül járnak itt meg 1400 és afelett.
A "butítva nincsenek"-et nem értem. Mihez képest?
Szvsz, a karival nincs gond csak a gyári hűtőre panaszkodnak sokan. -
Hosssszu
őstag
Sziasztok! Lenne ket kerdesem:
1.: Egy FX5500 128MB AGP-s kari kb. milyen Radeonnak felel meg teljesitmenyben?
(nezegettem itt PH!-n regebbi teszteket, de nem lattam fx5500-t, csak fx5200-t osszehasonlitva radeonokkal. Ezert kerdem itt.)
2.: Tehat van nekem ez a karim.+ Frissen telepitett winxp. + Az nvidia oldalarol szarmozo driver hozza. (nem tudom hanyas verzio, hetfon szedtem le)
A driver remekul felment, de a dxdiag nevu progi azt irja, hogy a direct3d gyorsitas nem elerheto (sot amikor kepernyokimelot akarok valasztani akkor meg az eger is megall, ugy lefagy!) (nem hinnem, hogy az agp-vel lenne gond, mert annal meg be van kapcsolva a gyorsitas, vagy minak irja azt a dxdiag.) Nem tudom hogy az sp1-es xp milyen dx-el telepul, de gondolom nem 9.0-val.
Tehat a kerdesem az lenne, hogy ha feldobok egy dx9.0, akkor elerheto lesz a direct3d gyorsitas?
(Tudom hogy ez dx9-es kartya, es gondolom kell is neki a dx9, de azert ez igen durva hibanak nez ki! Vagy nem)
Na mindegy elore is koszi a megnyugtato valaszokat! -
Voda2
tag
Szia Aggregátor!Na végülis a Galaxy 7600 nem jött össze,így sikerült egyik györi ismimen keresztül rendelni egy Inno3D Geforce 7300GT GDDR3 256MB karit,és ez zsír új garival.19ezerért.Holnapra itt van a kari.Azt nem tudom milyen hütö van ezeken.Remélem nem a visítós!Mert még ha jobban melegszik is,csak ne legyen hangos.Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a karival,és a rajta lévő hűtővel?Nagyon érdekelne,mert ez már tuti fix.És teljesítményben kb mit tudhat ez a kari a sima 73gt ddr2-emhez képest?Azt hallottam,az új 7xxx Innok már nem olyan rosszak,és butítva sincsenek.
-
shade88
csendes tag
A laptopomban geforce go 7300 van, ha jól tudom 64 mb saját memóriával. Mellette 1gb 667mhz kingmax memória, amit nemrég vettem. Korábban: 512mb 533mhz-es Nanya volt benne, ekkor még everest 256mb-ot írt az összes vga által kihasznált memóriára, most 512mb-ot ír. Néha játszom is és azt vettem észre, hogy jelentősen gyorsabb lett. Oblivionban szerintem kb. 10-20%. A kérdésem az, ha vennék még 1gb memóriát, és mennének dual-channelben, az is hozna-e hasonló gyorsulást?
-
Norbiiii
tag
Sziasztok kéne egy kis segitség! Van egy int vga-s lapom eddig azzal használtam,most hozzám került egy normális kari,de nem tudom beüzemelni! Biosban beállitottam hogy a pcie legyen az elsődleges,és a régi drivert is leszedtem,de a kari nem ad képet! bezzeg az integrált még mindig! Rosszul csináltam vmit hogy nem mükszik a dolog? Van valakinek ötlete!??? Nagyon sokat segitenétek ezzel! Előre köszi!
-
Hujikolp
őstag
köszönöm a válaszokat
-
válasz
Devastator #4124 üzenetére
kb 25-30
Hujikolp: 15K
De 7600gt 256 ddr3 jobb...vagy, ha jó áron x1950gt...de procitól is függ, mit hajt ki...fv82:
3DMark 05 - 06 a régebbieket felejtsd el.... -
Devastator
tag
Mekkora az a minimális fps ahol élvezhető a game még?
-
Hujikolp
őstag
Haver kérdezte tőlem, h egy Shapprie ati radeon x800gto agp8x videókártyát érdemes lenne-e megvenni 20.000-ért. Mivel én nemértek ezekhez, valaki tudna mondani rá valamit? Sajnos csak ennyit tudok róla mondani, és gondolom használt.
-
Voda2
tag
válasz
barnam_ #4101 üzenetére
Hát úgy nézett ki a dolog, hogy lefixáltuk,de a srác 2napja hiába írok neki,nem válaszol,igaz azóta nem is járt itt,de még msn-re se jön fel,pedig a címem is megadtam neki,és ígérte hogy a héten ideér hozzám a kari.Egyébként a srác: Smallfont néven van jelen itt a fórumon. Ha esetleg valaki tudna valami más elérhetőséget az msn-en kívűl,azt megköszönném. Tehát ezt úgy értem,ha esetleg valaki ismerné a srácot. Thx.
-
fv82
tag
sziasztok megvan az új vga-m végülis 8600gts lett mert jutányosan kaptam és most tesztelgetem. Van arra valami tippetek hogy miért van az hogy 3dmark 2006 orvérzésig futhat rajta, de 2001 és 2003 kifagyott
-
Zolexx
aktív tag
hello! Van egy inno3d 7300gs 256mb-kártyám - fel szeretném egy kicsit húzni, milyen progival lehetne? txh előre is!
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz
barnam_ #4106 üzenetére
Amikor még nem szerkesztettem rá a 9 centis ventit.......plusszba........
Akkor azért forró volt.......de akkor nem mértem meg hogy pontosan mennyi, nem néztem meg.....mivel egyből azt hittem a Far Cry lefagyása után, hogy nem hűti le a passzív hűtés.......azért tettem rá a 9 centis ventit....De akkor az 50 fok az normális full terhelten játékokba??.....hát csak azért kérdem mert nem tudom......
Megnéztem kézi könyvbe ezt írják:
GIGABYTE Thermal Solution Guidelines:
1. GIGABYTE established the use of silent pipes on graphics card's thermal solution, and has been
the leading company for silent thermal solution. GIGABYTE's passive thermal solution allows
system to work perfectly in chassis with 40~50 degrees Celsius through the air flow of the system.
Please beware of the other excess component or insufficient system thermal design that may
cause high system temperature. Excess high temperature will affect the passive thermal design
and thus compromising system stability.
Lényegében ez azt jelenti hogy egy jól szellőző ház is kell hozá......?Kézikönyből
[link] -
aya
addikt
Sziasztok.
Videokártyához kondikat hol lehet venni? -
barnam_
nagyúr
válasz
Andrewhouse #4104 üzenetére
Az nagyon kevés egy passzív hűtéstől. Nézted játék közben, hogy forró-e a borda?
Rivatuner-el tudod játék alatt monitorozni és kiírni a hőmérsékletet. -
fv82
tag
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Van egy új gépem....Giga p35ds3c+2 giga geil value ram+fsp400pnf táp
+egy Giga 8600gt Silen pipe cuccÉs az lenne a kérdésem hogy hogy a videókártyánál 50Fok terhelve játékban full grafon 50 fok az nem sok nem?...alapon meg 41 fok Windowsba.....netezés közbe meg ilyenek....jah és a hőmérsékletet a Vtuner 3 gigás progival néztem
.....mert előszőr azt hittem nem hűti rendesen mert Far Cry pl nekem mindig kifagy valamiért előszőr azt hittem VGA......de aztán rájöttem hogy mindig ugyanott..első pályán...megtalálja a telót dumál a faszi és utána kifagy hogy miért nemtom!( lehet nem kellet volna felteeni az összes patch-t?
)
....De más játékok ban jó.....így azt hittem attól van hog ynem hűti le rendesen aztán szerksztettem rá egy volt tápegységből egy 9 centis ventit.....azért jóval hüvösebb mint volt!
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest