Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
sunny84
senior tag
hello .. tehát az lenne a kérdésem hogy vga kari vásárlás előtt állok..
jelenleg egy gainward 9600 gt 512 mb ddr3 256 bites memóriás karim van...
a kérdés a biten van jelenleg : 240gt v. 250 gt kiszemelés alatt.. 1gb osok .. aszem gddr5 és gddr3 -ok de inkább utóbbi ... de 128 bites.. sávszélesség.. mindegyiknél..
ez számít nekik hogy 128 bites az 1 gb osok ,, és az én karim 512 mb -val 256 bites...
kicsit zavaros ez nekem..fontos lenne köszi a válaszokat előre is ..
üdv
-
joecontra
addikt
Üdv!
Tv-re próbálom kitenni a képet, erre ezt csinálja:
Természetesen az itt felsoroltak közül egy se valósul meg a próbálkozás közben.Valakinek valami ötlet, hogy miért szórakozik velem?
Üdv,
J -
gabor907
tag
hali
gépbe alkatrészt akarok venni 30am van rá de a gép csak net-re és filmre kell
proci: amd athlon 64 x2 7750 [link]
alaplapIOSTAR A785GE [link]
memória: KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz KLDD4alaplapi hd4200 van benne az jobb sztem mint egy intel x4100
ez jó lenne? vagy vmi intel celeron dual core-os procit vegyek 775ös lappal?
válaszokat előre is köszönöm
üdv -
jaja1981
addikt
válasz
TcK-BOY* #39792 üzenetére
Elolvasva a hirdetését a VGA NEM üzemelt rendesen a gépben.
Nem tud driver-t telepíteni rá.
Pontosan ezt nem tudom mit jelent, hogy felmegy, de felkiáltó jeles az eszköz, vagy fel sem megy, az passz.
Innen nehéz eldönteni, hogy ki a hibás.Annyit megtehetnél, hogy az általad használt driver-t belinkeled, vagy átküldöd Neki.
-
-
TcK-BOY*
tag
Sziasztok, egy kérdés:
Ha a gép hibátlanulk üzemel egy videókarival, de a vásárló nem tudja valamilyen oknál fogva felrakni a drivert a gépére. és Garanciális a cucc.
Akkor köteles vagy-e visszaváésárolni tőle a terméket?
Válaszokat Köszönöm! SÜRGŐS!
-
jaja1981
addikt
válasz
molnarpeter #39790 üzenetére
Cseréld, abból baj nem lehet.
-
molnarpeter
nagyúr
-
joi29
őstag
válasz
molnarpeter #39788 üzenetére
Igen, műanyag vagy karton csavaralátét használatával, hogy a nyák
a csavar húzása során ne sérüljön. -
molnarpeter
nagyúr
Hello! Itthon az egyik vidikari hűtése félig lejött - 2 tartóból 1 eltört - kérdem én, acél csavarral helyettesíthető-é a tartó műa. része?
-
Scumacher
csendes tag
Sapphire Ati radeon HD3650 DDR2
Ilyen:http://www.pcdiszkont.hu/img/products/VGAAGPAROSAPHD3650512.jpg
-
Scumacher
csendes tag
Sziasztok!
A gondom az lenne hogy a hd3650-es kártya driverje valamiért nem szeretne felkuszni a gépemre.Mi lehet a baj? -
TTomax
félisten
válasz
czpitti #39774 üzenetére
Három darab 285...tudod te milyen meleg lesz otthon?Lapot is olyat válassz ami három teljes értékű pcie slottal rendelkezik...Házad milyen van?Azt is vehetsz de egy haf932 nem biztos hogy elég...nekem volt GTX260 SLi... 216sp-s 55nm...itt van az asztalon.. éppen az se volt túl hűvös ... kakaó kell mindenképpen??? GTX470SLI... vagy 480SLI...a 285-ben ne is gondolkozz...ajánlom még a 460 SLI-t is.. 1920-ig mindenre elég... hűvös... nem kell kilowattos drága táp...nekem az van és nagyon szeretem...amúgy a harmadig gpu olyan 10,max 20%dob rá...de olyan input laggal hogy az életkedved elmegy egy fps játékban...
-
scream
veterán
5770mellé egy GT 220 elég volna-e PhysX-hez ?
-
törölt tag
válasz
czpitti #39774 üzenetére
fogyasztás és dx11 miatt 5850 cf. teljesítményre nem tudom melyik a jobb, mert nem láttam 3way sli tesztet, viszont a villanyszámládat csúnyán megdobja, ha egyáltalán bírja a tápod. szóval lehet, h tápot is kell venni, illetve kétlem, h +60000ből kijön a 3db gtx. 55-60 között mennek a 5850-ek, a 9600gt 12-14 között eladható, és legalább 50000 (de inkább 55) a gtx 285.
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.Szerintetek mi lenne a jobb egy 5850 cf vagy 3way sli 285 gtx ezen töröm a fejem.Mert vagy eladom az 5850-esem és a 9600 gt-met toldok hozzá 60 k-t és veszek 3x285 gtx-et,vagy csak a 9600 gt-t adom el szintén toldok hozzá kb 50 k-t és akkor 5850 cf.Nem vagyok egy üzletelő típus hosszú távra gondolkozom.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
babferi #39769 üzenetére
Én video RAM hibát mondanék így elmondás alapján. Lejjebb veheted az órajeleket - csak a vRAM-ét - apránként, hátha a gyárinál valamivel kisebb értéken már megszűnnek a hibák. Nem ismerem a Biostart, csak tippelem, hogy 660 MHz-en van gyárilag a ram érték. Vedd 650-re, aztán 10 MHz-enként próbálkozz mondjuk 600-ig. Alá már nem érdemes menni, ha nem bírja a 600 MHz-et, az már elég gáz úgyis.
-
babferi
tag
Sziasztok !
Remélem tud itt valaki nekem segíteni. Áll nekem a szekrény tetején egy Biostar 7900 GS amihez még korábban jutottam hozzá és meg szeretnék majd válni tőle de van egy kis gond vele . Mikor kipróbáltam a gépemben min. 3 különböző driverrel a következő gond volt vele. Ha csak simán tevékenykedtem a gépen /neteztem,videókat nézegettem,vagy asztalon csináltam valamit/ nem volt semmi gond. De amikor akármilyen játékba beléptem az elindult , de már a menü és a kezdő videók is meg maga a játék teljesen torzult textúrák voltak és a kép majdcsak fekete , a monitor közepétől kiinduló csíkok látszottak. Megnéztem a kártyán külső sérülés nem látszik , nem tudok róla , hogy húzva lett volna /lehetséges/ , a venti rendesen és halkan hűt , nem hevül a kártya. A gépemben egy Gigabyte MA 770 DS3 rev1.-es alaplap van és egy FSP 350W-es táp.
A segítségeket és válaszokat előre is köszönöm ! -
BaziJoe00
tag
Üdvözletem a fórumozóknak!
azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy amikor youtube-on videót nézek és felteszem a felbontást 1080p-re akkor kifagy a videó zöld háttér jelenik meg, majd az óra mellet a tálcán egy szövegbuborék jelenik meg azzal az üzenettel, hogy a videókártya illesztőprogramja leállt majd sikeresen újraindult, de ettől a videó még nem indul újra hanem zöld képernyő fogad és csak hang van. Próbáltam újratelepíteni a drivert, de akkor sem oldódott meg a probléma.Viszont ha újabb drivert teszek föl akkor meg szaggatnak a játékok( SC2, COD4, CODMW2). A tuning ki van tesztelve hibátlannak kell lennie szóval az illesztőprogrammal lehet a baj csak nem tudom hogy mi!(Win 7 64 bit ultimate op) Segítségeteket előre is köszönöm!
üdv Joe -
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezn, hogy egy 8800 GTS-t bírná ezzel a konfiggal a jelenlegi tápom?
Az új konfig:
Core 2 Duo E6300 1.86 Ghz
2X1 gb DDR2 800 MHz KINGMAX
120 GB HDD
Asrock G31M-S
FSP400-60APN Active PFC 80+ -
jolti05
őstag
válasz
RootRulez #39764 üzenetére
Nem vettem észre, sajnálom.
Viszont akkor itt is kibontakozom, hogy legyen értelme annak, hogy ide írtam
Sok-sok hozzászólással ezelőtt kérdeztem, mi lehet a kártyám baja. Elkezdett pöttyözni 2D alatt, ezért memóriaproblémára gyanakodtak a fórumozók. Azóta egy kedves ismerődöm megpróbálta javítgatni, és mint ma kiderült, egy másik kártyát kaptam vissza helyette, de néhány órás használat után ez is meghalt.
Bootolásnál, a fekete képernyőkön zöld csíkok, zárójelek mindenütt, de legalább szisztematikusan; amikor tölt a windows, tiszta a kép, viszont el már nem indul, elsötétedik a kép. Csökkentett módban hibátlanul működik.
Ma "megjavult", aztán ismét megállt a kép, és azóta ugyanolyan. -
jolti05
őstag
Sziasztok!
Szeretném, ha feltenné a kezét, aki nagyon ért a vga hűtőkhöz!
Köszi.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
RootRulez #39760 üzenetére
Egy hét múlva esedékes az első kártya vásárlása, azért akarok addigra valami fajta döntést hozni.
Az hogy apróban az 1gb-s 460 53k-ba van szerintem baromi jó vétel az 5850-hez képest ami apróban 68k tájt mozog.
Ergo cf esetén +30k-val kerül többe és szerintem 460sli-vel se lesz gondom a játékok terén ez is biztos. (Na meg persze az nv logo már mindenhol befigyel..) -
ADAM1337
nagyúr
válasz
RootRulez #39757 üzenetére
Az a gond hogy nem elég 1 vga, már az évek során kitapasztaltam.
Sok multigpu-s megoldásom volt már és mindig jóval időtállób rendszer volt mintha 1 vga-m lett volna, ezért is sli/cf lesz.
De ahogy olvasgattam 5850 gyári hűtésével kapcsolatban egyre inkább a 460 sli lesz a nyerőbb, nem csak árban hanem hűtés/hangszintben is, a fogyasztás nem izgat jelenleg. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Stirbi #39755 üzenetére
Igazából a hűtés is kérdéses meg a hang, ezért szemezek a giga 460-akkal.
Mert jövőhét végén megvenném az első kártyát, a 2.-at meg ahogy visszajön a 4870x2-m gariból adom is el és abból venném a 2.-at, ezért max utólag tudnék cserélni 5970-re.
Annak meg tudom hogy van hangja és accelero kéne rá, hogy számomra elfogadható hangszinten dolgozzon.De akkor 1 szavazat a 460sli-re.
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok pár érv kéne ki mit ajánlana?
Gtx 460 sli (darabja 53k apróban jelenleg garanciával), vagy esetleg Hd5850 CF ezt is apróban venném ám de drágábban +15-20k-val megérné-e azt a pluszt vagy már nagyon surolja a maximalizmus határait. (Tehát 460sli 106k vagy 5850 CF 130k tájt.)
Kb 1,5-2évre előre láthatólag nem szeretnék vga/k-hoz nyúlni.
Most hogy lejebb ment apróban az 1gb-s 460 ára nagyon az sli megoldás felé hajlok. -
attiati
veterán
létezik olyan oldal / adatbázis, ahova felrakják az egyes játékok FPS eredményeit 10-20 videókártyával letesztelve különböző felbontások és grafikai beállítások mellett?
-
czpitti
senior tag
Sziasztok kérdésem lenne:összegyűlt egy pár vga-m,eladnám őket de mit vegyek helyettük?cf-t szeretnék de ráfizetni nem akarok a dolgaimra.Van egy asus 5850-em egy 9600 gt-m,egy8600 gt-m meg valami 128-as ati x akármi.Azon gondolkodtam 4870x2 cf-et szerintem bírná az arcom.Persze az 5850 cf lenne az igazi de mint mondtam ráfizetni nem akarok(nem is tudok) Javaslat?
-
erikke17
őstag
válasz
Krisinto #39741 üzenetére
Nem én én állitottam össze a gépet hanem egy szak ember, én csak a VGA-t tűztem ki hogy milyen legyen, neki már van rengetek tapasztalat a hát mögött Kb. 15 év és minden nap házról házra jár gépeket csinálni, és rengeteg embernek ő csinálja a gépeket meg stb. Tudja mit csinál az biztos egyszer volt egy hibám gépen kapásból megcsinálta meg ismerősömnek is a RAM-al volt valami azt is fejből tudta mi az. De gondolom tudta mit csinál gépemnél is. Semmi fölös cuccok nincsenek fent csak az ami kell az alaplapnak.
Ja igen gondolom mire gondolsz semmi féle Nvidiás cucc nincs gépen a driverről.
Na de nem Offolom szétt
-
Cancupintyu
csendes tag
válasz
Skeleton01 #39747 üzenetére
a kártyám nem adta meg magat mert a cod1 et 1024x768 felbontással high vagy akar extra textureminőséggell és tririnear texiszürővel és 32 bit szinnel viszi!
-
válasz
FireKeeper #39744 üzenetére
Köszi akkor 4850 körül nézek szét
-
Sziasztok-
Azt szeretném megkérdezni hogy ati-ba melyik hasonlo,vagy jobb teljesitményü,mint nvidia-ba a 8800gt 512mb?
Mert elvagyok csúszva ati terén elég rég nvidia párti vagyok,de nem nagyon kapok megfelelöt,ezért filozom kicsit atiban,
Csak nem tudom a sok szám küzül melyik az amelyik annyit tud vagy picivel többet?persze az ára hasonló10-15k legyenKöszönöm
-
-
Krisinto
őstag
-
Alister71
nagyúr
válasz
Skeleton01 #39732 üzenetére
Szerintem add el a 4870-est és vegyél nV karit. Vagy megpróbálod eladni az egész AMD-s motyót, lapokat, procit, veszel egy Giga EP45-DS3-at egy Q8300-at vagy E8400-et és abba rakhatsz olyan karit amilyet akarsz, az Intel nem válogat!!
-
Krisinto
őstag
válasz
Skeleton01 #39732 üzenetére
Ha lapot cserélsz, akkor nem kell újratenned a rendszert!
Mondtam, hogy nem volt jó választás az nforce-os lap. Vagy a régi AsRock-ot vagy a mostanit add el! A bejövő pénzből pedig 770-es chipsetű lapot az apróból. -
cowi83
csendes tag
Hali !
Van egy 4850-es kártyám amin egy Accelero S1 passzív hütő volt. Most szeretném visszatenni viszont a kis hütőbordák amiket a kártyára kell tenni leestek. Ezeket mivel tudom feltenni ez érdekelne ?
Köszönöm
-
Skeleton01
aktív tag
Viszont az ASRock lap meg nem túl acélos, lásd itt sárga keretben. Ezek mennyire vethetik vissza teljesítményben?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Skeleton01 #39729 üzenetére
nForce chisethez nem veszünk Atit.
Ha felrakod az nForce drivert majd az Atit, összeakadnak. Nekem hasonló hibám volt AMD chipsettel és 9800GTX-el.
-
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen konfig: Athlon II X4 630, Gigabyte GA-M720-US3 (nForce 720D chipset), 2 GB Kingston ram (egy modulból), Sapphire HD4870 512 és Chieftec CTG500.
Az lenne vele a gondom, hogy játékokban elég fura dolgokat csinál
NFS Shiftben pl. 9 ellenféllel együtt mindössze 15 fps körül van, az autószalonban meg fél percet kell várni, mire egy új verdát megjelenít...
TDU-ban néha meg-megakad, de fraps szerint az fps nem csökken ilyenkor 1-2-nél többet.
DiRT 1-ben és 2-ben pedig a töltéseknél szaggat be.Mi lehet vele a gond?
A gép amúgy teljesen új alkatrészekből van összerakva... -
jaja1981
addikt
válasz
kovacsroli #39722 üzenetére
Így van.Nézzetek hőmérsékletet.
-
kovacsroli
senior tag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kovacsroli #39722 üzenetére
Valami túlmelegszik, vagy valamelyik hardver kezdi magát megadni. A szoftveres problémát ki lehet zárni egy win reinstallal.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom szólt, hogy a gépe folyamatosan fagy, filmnézés játék és netezés közben egyaránt megáll az élet és csak a resi segít rajta. Változó periódusonként jelentkezik a probléma. Okozhatja ezt a vga?
1,7 cerka
9600XT
1GB ram -
adam_
senior tag
Van egy Gainward Gef. 7900 GT GS-em. Egyszer használata során újraindult tőle? a gép, és utána semmiféle képet nem adott. Próbáltam másik gépben, abban pedig azt produkálta, hogy igencsak alacsony fordulatszámon pörög rajta a venti, persze szintén nem adott képet. Így féltem is sokáig üzemelni, így hát hamar ki is szedtem a gépből. Meghalt ez a VGA, vagy javítható, mi lehet a baja? Annó annál az újraindulásos esetnél valami kiéghetett benne? De akkor egyáltalán miért forog azóta lassabban a ventilátor is rajta? Valamint úgy működtethető, hogy a külön tápellátást, amit igényel, mellőzik? Mert úgy hallottam, hogy anélkül is megy, viszont erős 3D-s alkalmazásoknál szükséges a külön áramellátás... Erről mit gondoltok?
Előre is köszönettel!
-
vbbb
őstag
Üdv!
Melyik gyártó 64bit-es drivere a kiforrottabb? Az ati vagy az nvidia a jobb ilyen tekintetben?
-
törölt tag
válasz
Cancupintyu #39716 üzenetére
Nekem valamikor volt az asztali gépben ilyen GMA945-ös, és nálam sem ment a COD2, pedig azt reméltem, hogy DX7-ben, és kisebb felbontásban tolhatom. De valami olyasmi hibaüzentetet kaptam, hogy a 3D gyorsítás nincs engedélyezve. Néhány héttel később valahol olvastam, hogy ehhez le lehetett tölteni valami patch-et, ami orvosolja ezt a hibát, de sajnos nem tudom, hogy hol. Keress rá, hátha megtalálod!
-
Cancupintyu
csendes tag
válasz
1hijjanhusz #39715 üzenetére
Kössz a segitséget xp-m van, és nem tok bele venni másik karit mert az a gép leptop és nem lehet bele másikat rakni!
-
RootRulez
félisten
válasz
Cancupintyu #39713 üzenetére
Szia!
Milyen windowst használsz? Ha vistat vagy 7est, akkor ne a dx10en kakodj, hanem a dx9en, mert a codokhoz az kell. Egyébként aprópénzért kapsz olyan kártyát, ami 10x lekörözi az integráltad.legyen az 1950pro, hd2600 vagy 8600gt. Ezekhez már pár ezerért hozzá lehet jutni éz nem lesznek ilyen problémáid. Egyébként milyen géped van?
-
Cancupintyu
csendes tag
válasz
Alister71 #39712 üzenetére
Sziasztok nekem van 1 intel Graphics Media Accerator 945 ös (Intel GMA 945) vidikártyám!
A neten vannak olyanok akik cod2 és 4 - et játszanak rajta, (igaz hogy szaggat) nekem még a cod2 se indul el, még a menü se mert valami hibával kilép, nem tom opengl vagy directx, ma nem teszem fel hogy meg mondjam mi a hiba, majd holnap, egyenlőre felteszem a directx 10-et meg frissitem a drivert de nem tom jó lesz e? HA VALAKI TUD VALAMI MEGOLDÁST A COD2 FUTTATÁSÁRA iNTEL GMA 945 ÖS KARIN JELEZZEN VISSZA! -
scream
veterán
Hali!
Az mitől lehet,hogy a HD 5770esem (Sapphire, Rev2-es hűtős) gép bekapcsolásánál fekete képet mutat ?
Se BIOS kép se Windows startup ? mi lehet a gond ?
Vagyis a gond kevésbé izgat,megoldás mi lenne rá ?
-
waithEard
őstag
válasz
Alister71 #39687 üzenetére
Köszi, de én végigpróbáltam minden lehetséges variációt.
Dosból, win alól. PCI karival és vakon, egy autoexec.bat segedelmével. A végeredmény ugyanaz: semmi.
Nvflash szerint az EEPROM nem ismert, noha a specifikációban fel van sorolva, és egyszer már írt rá. (AT25F512AN )
Nem tudom, hogy miért, de nem tudom írni. Nvflash -c parancsra, nem lát támogatott chipet...
Tanácstalan vagyok. -
norbigomba
csendes tag
válasz
kriszbon #39701 üzenetére
Sziasztok!
Final fantasy XIV-et szeretném majd játszani full grafikán.
Mit ajánlotok hozzá?
1db Asus Nvidia Geforce GTX 460 1Gb
vagy
2db 40.000~50.000Ftos Ati HD5XXX?Az alaplapom támogatja a CrossfireX technoligiát.Ezért gondolkodok két Ati kártyán inkább.
Gépem adatai:
CPU: Intel i7 2,8
RAM: 8GB DDR3 1333MHzRészletesebben a gépemről itt:
[link]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest