Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz
anonimus25 #34597 üzenetére
Nem tudom milyen idős gép, de ha pár éves, akkor portalanítás, pasztázás nem árt neki.
SSD-vel jelentősen csökkentheted a Windows és egyéb alkalmazások betöltését, illetve a több memóriát nem eszi meg egyhamar a böngésző.
Papooo: Probléma, hogy a gyártók még mindig ezeket adogatják ki...
-
Spet
addikt
válasz
anonimus25 #34595 üzenetére
Processzor alaplapba van forrasztva így annak a cseréjét elfelejtheted (sajnos).
Mit szeretne rajta futtatni?
-
anonimus25
aktív tag
Sziasztok. Egyik ismerős kért írjak nektek segítségért. Lenne egy laptop amely a gyermeké.Szeretnék ha gyorsabb lenne, kérdés az hogy ebben a típusban processzor cserélhető e.Illetve ram, ssd, bővítés megéri e vagy inkább nézzenek másik gépet? Köszönöm előre is a nevében a segítséget.
lenovo ideapad 110-15ibr
-
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
bghistvan #34585 üzenetére
Igen, valóban gyengére sikerült a processzor, de a leírt használathoz kellene egy SSD, esetleg + 2GB memória is. Szerintem nem kellene 100% -os terheltséget látni a GPU -nál, valami más a probléma, pl válthatna is. Találkoztam sérült, hibás op.rendszerrel is, egy másik alatt hibátlanul működött a gpu váltás, optimalizáció.
Nagyon régóta nem megoldott stabilan az Intel/AMD páros teljesítménye, grafikus váltása, komoly driver problémák övezik. Esetek 95% -ban csak a support -ról letöltött illesztőkkel működnek, így nem lehet frissíteni a gyártó oldaláról, de sok esetben függ az OS frissítésétől is.
Nincs benne tapasztalatom, de kevés esélyt látok Win7 alatt egy megfelelő működésre.
-
bghistvan
senior tag
válasz
Dell XPS #34583 üzenetére
A GPU ment 100%-on.
Mindegyis......szerintem egyszerűen az van,hogy ez az i3 csak egy marketing maszlag,hiszen a régebbi gépem gyengébb speckója sokkal gyorsabb-dinamikusabb volt.
Esetleg szerinted meg lehet mókolni valahogy azt,hogy a win7 -re rálehessen varázsolni a drivereket? (mert hiába vannak fenn a HP oldalán,nem működnek stabilan.......... -
bghistvan
senior tag
válasz
Dell XPS #34581 üzenetére
Átállítottam,és lőttem egy [screenshotot]azonos terhelésnél,ami nekem furcsa,hogy az AMD videó kártya szerintem nem is megy..........
-
bghistvan
senior tag
válasz
Hosssszu #34577 üzenetére
Egy nagyon kicsit lassabb.......többet gondolkodik,de mégegyszer mondom,a régebbi laptopom gyengébb specifikációval sokkal gyorsabb volt mint ez,azt hittem ez az i3 proci 4 gb ram-al erősebb-pörgősebb lesz.
Sajnos a win7-et hiába rakom fel ,a driver támogatás eléggé silány,ezért kénytelen vagyok win 10-el használni,talán azért lassabb... -
bghistvan
senior tag
válasz
Dell XPS #34575 üzenetére
Értem......jelenleg futtatom a youtebe-ot max felbontáson, szintén max felbontás filmnézés,torrentkliens is fut,5 oldal megnyitva,és külső merevlemezre másolok tartalmat (csak hogy lássam mennyire izzad a gép) ,a feladatkezelőben a következőket olvasom:
Processzor 17-22% között
Memória 80%
Lemez: 65-80%
Hálózat: 0
Gpu: 3-25%Ebből milyen következtetést lehet levonni szerinted?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bghistvan #34574 üzenetére
Amit írsz inkább processzor erő, ill. adatolvasási problémákat vet fel, feltéve ha elegendő memória áll rendelkezésre. Modellezd le a leírtakat, majd nyisd meg a feladatkezelőt és futtasd egyidejűleg. Teljesítménynél fogod látni melyik erőforrás fogy el: cpu, ram, hdd.
-
bghistvan
senior tag
Üdv!
Egy HP 250 G5 notebookot használok cirka fél éve, amire nekem kell, arra bőségesen elegendő ( böngészés,szerkesztgetés alap dolgokra stb.....),és a benne lévő dedikált videó kártyán kívül az AMD Radeon(TM) R5 M430 videó kártyával kapcsolatosan szeretnék kérdezni.
A kérdéseim előtt fontos megjegyeznem,hogy korábban egy Lenovo G500-as notebookot használtam Intel Celeron Dual 2.2Ghz processzorral és dedikált videó kártyával,viszont az alábbi anomáliákat azon a gyengébb gépen nem tapasztaltam Win 7 alatt.......Ha a 250 G5-el filmnézés közben éppen letöltök,egyidőben a háttérben file-okat csomagolok ki,vagy külső merevlemezről másolok,akkor eléggé belassul a gép,van hogy megakad a film,lassabban tölti be az adatokat ,ezt a régi gépemen soha nem tapasztaltam jó pár év után sem,pedig az csak dual processzoros volt dedikált videó kártyával,nem i3 processzor AMD videókártyával Win 10 alatt........(ok ,ezen FullHd kijelző van ,nem HdReady ,de ehhez is láma vagyok)
Szóval az AMD speciális beállításaiban ,azon belül pedig a Váltható Grafikus Rendszer Beállításain belül eddig mind az akkumulátorról mind a hálózati csatlakoztatásnál alapértelmezetten az Energiatakarékos Grafikus Kényszerítése opció volt beállítva,és látom,hogy ezen opción kívül van még Energiatakarékosság Optimalizálása,Teljesítmény Optimalizálása,és Teljesítmény Maximalizálása lehetőség.........ez akkor azt jelentené,hogy ha mondjuk a Teljesítmény Maximalizálása opciót választom,akkor ezek a röccenések-laggok-akadások megszűnhetnek??
Tehát ezen beállítással a videókártya teljesítményét tudom befolyásolni?
Azzal végképp nem vagyok tisztában,hogy ha jobban "izzasztom" a gépet,akkor a dedikált kártya mellett automatikusan "segít" az AMD?Tudom hogy ez a gép alap ,úgymond belépő szint,csak azt nem értem ,hogy a fent említett gyengébb specifikációnál akkor miért nem tapasztaltam ilyen jelenségeket..
Köszönöm!
-
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS ROG G751JM
Van rajta Mini DisplayPort csatlakozó, ami egyben Thunderbolt csatlakozó is.
Szeretnék venni egy Mini displayport-HDMI adaptert, Oculus Rift használatához.
Alapvetően 2 fajta DP-HDMI adapter van: Aktív és passzív.
Aktív adapter: [link]
Passzív adapter: [link]
Azt olvastam, hogy az Oculus Rift-hez elég egy passzív is, de a termék leírásán az olvasható, hogy az csak DP++ (dual-mode DisplayPort) kimenettel rendelkező videokártyákhoz használható.
A DP++jele:
Az én gépemen pedig csak egy "D" jel látható.
Ez azt jelenti, hogy nem működne ezzel a géppel a passzív adapter?
Wikipédián olvastam az alábbi mondatot:"Dual-mode ports are marked with the DP++ logo; most DisplayPort graphics cards, as well as all Thunderbolt ports with mDP connector, support this mode."
Tehát Bármilyen verziójú Thunderbolt csatlakozó ami egyben mini DP csatalakozó is támogatja a DP++-t?
A válaszokat előre is köszönöm! -
forten
aktív tag
Hello.
Erre írjatok,okosságot.Az a tünet,hogy írok a laptopomon,és egyszer csak átugrik máshova a kurzor.Elég zavaró írás közben.Mi okozza ezt?
Köszi
-
thotzoltan
tag
válasz
Dell XPS #34560 üzenetére
Ez volt a megoldás,köszönöm Blue Eagle..
"Néha előfordul BIOS-ban kajtatáskor, hogy eldobja a Switchable Graphics jelölő pipát. Ezzel letiltás alá kerül az nVidia Optimus és az alapértelmezett grafikai meghajtó egyedül a Quadro lesz. Vagyis "eltűnik" a Intel HD Graphics. BIOS-ban ellenőrizd a Video beállításnál a Switchable Graphics jelölőnényzete ki van e pipálva." -
ArthurShelby
addikt
Másnál is volt már ilyen?
Újra kellett flash-elnem a biost a hp 6910p-s laptopomon.
Wifi és videó problémáim voltak, és most így megoldódott (uaz a bios újra) -
Hibarin
tag
Sziasztok! Egy Acer Aspire V13 gépre próbálnék windowst telepíteni és a bootolással vannak gondjaim. A merevlemez gpt partíciós séma szerint van formázva. Ugyanakkor a rufussal létrehozott telepítő nem hajlandó elindulni csak, ha mbr-es séma szerint rakom fel rá a wint pendrivera, de ugye ezzel se vagyok előrébb, mert a gpt miatt nem települ fel így win. És most eléggé meg vagyok lőve, miért csinálja. Esetleg nincs valakinek tippje?
-
Dell XPS
veterán
válasz
thotzoltan #34559 üzenetére
Rendszer-visszaállítással próbáld javítani.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Az alábbi gépem van
Dell Precision M6600 Intel(R)Core(TM) I7-2760 QM 2,4 GHz RAM 8 GB NVIDIA Quadro 3000M Intel(R) HD Graphics 3000
és az Inteles videokártya eltünt az eszközkezelőből..
Mintha nem is létezne..javaslat,ötlet? Köszönöm -
nelekael
csendes tag
Asus
G551Jkét hete vásároltam, eddig tökéletesen működött, ma reggel óta nem megy a touchpad (code 10) és a billentyűzet sem (code 19). Valaki találkozott már ilyennel? driver törlés/reinstall nem oldotta meg a problémát.
(képernyő-billentyűzettel pötyögök)https://prohardver.hu/dl/upc/2018-02/02/412231_wq2wwsvcteenlqvw_1_2.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-02/02/412231_jbbb2plnzp2xbkrl_2_2.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-02/02/412231_sshe95elfnfjfsr1_kepkivagas_2.png
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Adott egy samsung np700-as notebook, nem mai... Friss Win10-el.
A problémám a catalysttel van: Radeon HD 6750 gpu van benne, de gyanítom driver kompatibilitási hiba miatt nem ezt használják a gamek. Hiába állítom át a catalystben, hogy az adott játék ezt használja, nem.Valamit ötlet?
-
Kbali
nagyúr
válasz
#42098752 #34545 üzenetére
Na várj! Ez a sorrend? Laptop -> erősítő -> TV?
Eddig is így volt és működött vagy az erősítő az most került közéjük. Az erősítő tudja továbbítani a laptoptól HDMI-n kapott képjelet is a TV-nek?
Közvetlenül a TV-re csatlakoztatva mit csinál a laptop? A külső megjelenítőket tipikusan az alaplapi VGA szokta meghajtani. Ha az le van tiltva, akkor előfordulhat, hogy nem ad képet. -
törölt tag
Sziasztok!
Kerek nemi segitseget: laptopot szeretnek csatlakoztatni tv-hez hdmi kabellel, de semmi. A masik notesszel jo volt minden. Os Windows 8.1 Pro, VGA Nvidia GTX 880M SLI. Van otlete valakinek?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
van itthon egy Dell Inspiron 3542 noti, ami egyik napról a másikra megadta magát. nagyon úgy néz ki, hogy alaplaphibás. mielőtt szétszedemkidobom, el szeretném vinni egy megbízható szervizbe, ahol meg tudják nézni, hogy javítható-e esetleg.
tudnátok ilyet javasolni, első sorban Budán?
köszi előre is
-
alratar
addikt
https://m.gamepod.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja_2/hsz_34521-34521.html
Erre valaki?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Létezik e Pro Book 470 5 hez olyan hp progi,mint pl lenovonál a Power Manager ,Tehát hogy tudjam szabályozni ha a noti töltőn van,hogy milyen tartományban induljon,illetve álljon le a töltés.Ha nem,akkor mitt tanácsoltok az aksi kímélése ügyebén,meddig hagyjam merülni ill meddig töltsem?Fontos lenne mert nem lehet ki venni az aksit a notiból.Köszi előre is mindenkinek.
-
válasz
ArthurShelby #34533 üzenetére
Ez eléggé kijelző hibának tűnik, nem olyan drága érdemes javíttatni.
-
ArthurShelby
addikt
Van egy régi hp nc6400-s laptopom (intel 520ssd, intel ac7260, intel t7600, 4GB RAM).
A laptop kijelzője elkezdett villózni, meg cirpielni. Akkor jobban előjött, mikor a kijelzőt mozgattam (mint mikor lecsukja valaki fedelét).
Most ez odáig fajult, hogy 2-3szor kikapcsolt. Bekapcsolás után újra jó volt. Aztán megjelent a kijelző jobb alsó sarkában egy folt. Aztán kikapcsolt.
Jelenleg ha bekapcsolom ezerrel ciripel, és a jelzőnek nincs háttérvilágítása (magyarán nem lehet látni semmit).
A kijelző ment tönkre vagy az alaplap?
Érdemes vele foglalkozni (hozzá nőtt a szívemhez), vagy bontsam és az értékes alkatrészeit áruljam? -
tomseck
csendes tag
Sziasztok!
Már napok óta bújom a netet, és sehol sem találok Lenovo Legion Y520-hoz billentyűzet védőt (akár fóliát) [link]
A fenti linken ebayen van, de US billhez csak.Esetleg nem tud valaki ajánlani ahonnan tudnék venni?
Valamint jól jönne egy fóliázás is a csuklótámaszra, vagy az egész notira. Találtam itt: [link], de kínába elég rizikós több ezres vásárlást bonyolítani, lehet "eltűnik" postán, mint néhány csomagom.
Lehet hogy én vagyok tájékozatlan, de erre lenne igény de kínálat nincs. Akik ugyanis nem dokkolva használják a gépüket, szívesen vennének rá védőkellékeket is, mint például a telefonjainkra tesszük mindezt.
-
szekerd
csendes tag
válasz
MasterMark #34526 üzenetére
"Jobban" sajnos nem tudom összerakni, minden úgy lett visszarakva, ahogyan volt. Én is ilyesmire tippeltem volna, most újra lecseréltem a pasztát, a helyzet pedig változatlan maradt.
-
szekerd
csendes tag
Sziasztok.
Gyors segítségre lenne szükségem. Adott egy Asus X550JX laptop, i7-4750HQ procival és GTX 950M videokártyával. Szét lett szedve, portalanítva, illetve paszta is lett cserélve. Összeszerelés után a ventillátor maximumon pörög (előtte ilyen probléma nem volt) és kb. 5 perc után automatikusan ki is kapcsol. Ha csak a BIOSba vagyok belépve, akkor is ezt csinálja. Elemet kivettem, ezzel a bios reset megvolt, de utána is ugyanezt csinálja.
BIOS-t nem tudok frissiteni, mert azt írja, hogy 209-es bios van rajta, az Asus honlapján pedig 204-es a legfrissebb bios.Valami tipp esetleg valakinek, hogy mitől lehet, illetve mi lehet a probléma?
Nem először csináltam ilyet, van benne tapasztalatom, de ilyennel még nem találkoztam.
-
minek?:S
őstag
Üdv! Adott egy HP Pavilion 15-ös laptop. Tettem rá a múltkor Windows 8-at, tökéletesen működött, ám a tulajnak nem jött be, így mondom felrakom neki a 7-et. Egész este szerencsetlenkedtem, 3 felé windows 7et, egyiken sincs net, se wifin, se kábelen. Rég telepítettem win 7-er az igaz, szóval most nem kizárt a user error, valami ötlet? Valamit kihagytam?
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Vettünk egy HP laptopot.
Hogy bánjak az aksival, hogy ne menjen s@rrá? PL. benne hagyhatom e a töltő kábelt 0-24 vagy inkább húzzam ki, ha feltöltött, majd mikor 20% alá esett, újra dugjam rá? -
Spet
addikt
válasz
pengegyerek #34518 üzenetére
AIDA64-el mutasd meg nekünk légyszíves mi van benne pontosan (megmondja a lényeget az ingyenes verzió is).
-
Kbali
nagyúr
válasz
pengegyerek #34518 üzenetére
Biztosan CF-16?
-
pengegyerek
aktív tag
Azt írja, hogy a gépem nem felel meg a szoftver által előírt követelményeknek
ilyet sem láttam még...
-
Spet
addikt
válasz
pengegyerek #34516 üzenetére
Elméletben, ő jó lehet neked.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
pengegyerek #34515 üzenetére
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Volna egy Panasonic CF-16 laptopom amire kellene egy win 7 32 bites Videóvezérlő driver amit sehol sem találok. Tudnátok nekem mutatni, találni egyet? -
22balu
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy asus K555L laptopot ebbe az állapotba:
Külső fedél törött és a hátsó burkolatból is kiszakadtak a csavarok. Hol lehetne ezt olcsón megcsináltatni? Ebayen amit találtam: [link]Ez jó lehet? Igaz hogy ez x555 nem K555 de nagy különbség nem lehet, meg ha rájön a vám is lehet ugyanott vagyok mintha magam csinálnám meg.
-
Suprax5
csendes tag
Sziasztok!
Segítsen egy hozzáértő rajtam!
Nem találom a lenti laptopnak a specifikációit.
HP probook 650 g2 Z3R14EC#ABV
Köszönettel Zsolt.
-
forten
aktív tag
Szia Kedves válaszoló!
Gyors válasz kellene, azért írok ide.
Lenovo G50-30 N3540 alaplapon van jelenleg még beszerelve, ugyanis elromlott.
Szeretnék venni egy szintén G50-30 alaplapot,de van N2840-s procival is,ami viszont már dual core,sokkal rosszabb.Probáltam fotókról lelesni,hogy a processzoron látszik-e szám ,de nem láttam.
Hogy lehet ezt megállapítani,hogy nehogy a dual-s lapot vegyem meg??
Köszönöm,a segítséget. -
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Acer Aspire ES15 vadi új és nem ad képet hogy lehet ez? Mit lehet vele csinálni?
üdv,
lakisoft -
Ricsi.M
tag
válasz
netzoli #34501 üzenetére
Fast Boot-ot nem találom a BIOS-ban, szerencsére van annyira "okos" a laptop, hogy mivel nem talál semmi oprendszert így azonnal indítás után belép, de amúgy átállítom hogy pendriveról bootoljon, elmentem, kilép, újraindul, Samsung logó, majd megint újraindul, bedob a BIOS-ba és visszaállítja alapértelmezettre a boot sorrendet.. visszadobja a pendrive-ot utolsó helyre és nem akar róla bootolni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest