Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem . Adott egy HP 6710B laptop amiben nincs proci bekapcsolom pár sec-ig pörög aztán kikapcsol , ezt követően beletettem egy T9400 as procit egy hp elitebook 6930-ból és ugyan azt csinalja mint amit proci nelkul szóval bekapcs utan vilagitanak a ledek kép nincs felpörög és kikapcsolkérdés az hogy ezt a procit tamogatja még ? mert arra gondolok h nem és kisebb proci kellene , próbáltam aztán egy fujtsiu ból egy t5200as al de az meg nem ment bele a socketbe szóval ..
előre is köszönöm a válaszotokat
-
Szicskeee
tag
Acer R13-nal kette szakadt az egyik antenna ezt mindegy milyennel helyetesitem? vagy van valami specifikacio?
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !
Adott egy HP Elitebook 6930P laptop ami bekapcsolás után ezt írja ki:Memory not configured correctly for Intel AMT. Please move memory module to other slot
Na most egy ram slot van összesen az alaplapján tehát nincs másik slot ahova áttegyem a memóriát illetve tettem bele másik 2 féle ramot hátha úgy működik a dolog de úgysem.. mi lehet a gond ?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Toshiba SATELLITE L50-B-27N laptopot használok. Hozzákötöttem az Onkyo erősítőmhöz, hogy a arra menjenek ki a hangok, de a képet is vinné. Win10-et használok. Be lehet állítani, hogy a HDMI-n csak a hang menjen ki és a kép nem? Ha a "Megjelenítés kizárólag: 1"-re van állítva, nem szól a hang az erősítőn, ha duplikálom, vagy kiterjesztem, akkor szól az erősítő, de a kép is menne.
-
persil
nagyúr
-
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Gyors, egyszerű kérdés. Pentium n3540 + gt 820m, vagy inkább pentium 3558u + gt 840m ?
Az tiszta sor, hogy a 840 sokkal erősebb, de elég e mellé az alacsony fogyasztású 2 magos, vagy mindenképp jobban járok a gyorsabbnak tűnő 4 magossal és gyengébb vga-val?Igen, tudom, hogy komolyabb játékra mindkettő teljesen alkalmatlan, le se írja senki, elég combos asztaliról jövök át laposra, szimplán nincs már szükségem arra a teljesítményre és ezek elégségesnek tűnnek, kérdés, hogy a kettő közül melyik nyújtana jobb teljesítményt?
Előre is köszi
-
válasz
KillHates #27875 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem, a HD Sentinel szerint minden rendben van, ott megjelentek a SMART értékek is.
CCleaner továbbra is teljes sebességgel, megszakadások nélkül ír. Windows Explorerben miért halnak meg a dolgok akkor? Ha csak pár gigás fájlokat kezdek el másolni rá, akkor is szinte rögtön leáll a másolás, majd halad egy kicsit 20 megával, majd megint megáll, és így tovább...
-
válasz
Sidorovich #27874 üzenetére
Gyanítom, hogy tétlenség esetén áll fent a leállítás.
Az, hogy a VLC-t miért érzékeli tétlenségnek a Windows lelkivilága, számomra rejtély... -
válasz
Sidorovich #27868 üzenetére
A HDD sentinel-el meg tudod nézni, ingyenesen letölthető a próbaverzió.
-
-
Matexx99
tag
Szervusztok!
Adott egy egyhetes Asus K501LX noti, ami 5 perce azt írta ki, hogy "csatlakoztatva, nem töltődik". Az ACPI drivert újratettem, semmi változás. Mit lehet ezzel tenni? (Ugye az akksi nem user replaceable)
Köszi előre is
-
válasz
KillHates #27864 üzenetére
Szia!
Most megnéztem a Samsung Magician programmal is a dolgokat. (Samsung SSD-m miatt van fent, de a nem Samsung belső vinyót is tudja kezelni a laptopban, leolvasni a SMART értékeket)
Megnézném ezt ezen a hibás külső Samsung HDD-n a SMART értékeknél semmi nem jön le. Hibát nem jelez a program, hogy valami miatt nem tudnál leolvasni. de üres a táblázat.A külső Samsung vinyónál ez van:
Meglepő volna, ha más gyártó termékét tudja kezelni, de a Samsung vinyót a Samsung programja nem.
-
Jackal2
senior tag
Sziasztok, az alábbi problémára keresek megoldást:
- szeretnék egy olyan notebookot, amivel az RC hobbys beállításaimat el tudnám végezni terepen (értsd, egy mező közepén is)
- ehhez különböző konfigurátorokat kell futtatni böngészőből, amelyek windows alapúak. Nem erőforrás igényesek, webes alapú vagy CLI-ből konfigurálhatóak. A gépek vezérlői USB-to-microUSB kábelt használnak tehát semmi speciálisat
- nem fontos számomra az hogy milyen processzorral és videókártyával jön a gép (nem is kell dedikált kártya), valószínűleg a gyári HDD repül egyből a kukába és kap egy 120GB-s SSD-t, ami elég is lesz, tehát helyre sincsen szükségem
- memória méret szintén lényegtelen, a lényeg hogy hozzáférjek a slotokhoz, ha bővíteni kell
- ami lényeges, hogy kicsi és könnyen hordozható legyen vagyis 14-nél kisebb (11-13,3 körüli) és lehessen valamennyire napfényben is látni a kijelzőt (nagy fényerő és ne tükröződjön ha lehet)
- hozzá lehessen férni a belső elemekhez, pl. ne kelljen kiszednem az alaplapot, hogy ha ki akarom venni a vinyót, mint anno egyes dell Inspironoknál
- ne kindertojás műanyagból legyen, tehát ne hulljon szét egy év után
- op rendszerért nem akarok fizetni, meg tudom oldani máshogy, szóval ezt nem kell az árba kalkulálniJelenleg egy Lenovo Y580-al nyomulok, tehát azért képben vagyok a generális paraméterek kapcsán, csak nem követtem a piacot és nem tudom melyik gyártónak milyen modelljei vannak és milyenek a tapasztalatok.
Árat nem határoznám meg, mert nem tudom, hogy ezek a cuccok mennyibe kerülnek, de nem kell business class notebook, mart alumíniumból meg hasonlók.
Válaszokat előre is köszi.
-
buresz8
tag
Sziasztok!
A következő a problémám, remélem tudtok segíteni. Két dolgot figyeltem meg a gép használata során. Az egyik, hogy játéknál néha megáll a kép ~1sec-ig. A másik, hogy film nézésekor megáll a kép ~1-2sec-ig, majd az egész szürke lesz ~5-10sec-ig, majd visszaáll normálisra. Valakinek ötlet? Mi lehet a ludas, esetleg hardveres probléma (HDD)?
Köszi!
-
válasz
Sidorovich #27863 üzenetére
Az USB3.0-ás portnak 2A a szabványos áramleadása (kék csatis) míg a USB2.0-nak 0.5A volt előírva, de pár gyártó csinált 1-2A-es verziót is; pl sárga csatlakozós a Lenovo-nál, vagy a piros csatlakozós a Gigabyte-nál, de voltak jelzés nélküliek de nagyobb áramúak is, általában ezeket kis villámmal jelölték, hogy tudja a sleep-and-charge funkciót. Ha a Dell notidon USB 3.0 csatlakozóra kötöd akkor annak eleve kell tudnia a 2 Ampert. Én inkább olyasmire gondolok, hogy valami bemelegszik a külső merevlemezed elektronikájában és logikai hibát csinál amitől "bedadog" a PCH és ledobja a perifériákat.
Kevesen tudják, hogy pár gémer egér is ki tudja csinálni a régebbi Core2-es notebook-ok déli hídjait. -
válasz
KillHates #27862 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Van egy ugyanilyen típusú külső HDD-m, holnap hozzá fogok férni, kipróbálom azzal is.
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet, hogy nem tud az USB port elég kraftot adni egy ilyen HDD meghajtásához? Az előző laptopomon volt egy 1 amperes USB port, amit telefontöltésre lehetett használni, mindig azt használtam korábban külső HDD-kel is, de a mostani gépemen nincs ilyen port.
-
válasz
Sidorovich #27860 üzenetére
Ha leállnak a perifériák akkor az a PCH hibájára illetve túlterhelésére utal. Valószínűleg a hang is akad ilyenkor. Mivel egy másik gépben is ezt produkálja a külső HDD-d feltételezem, hogy az hajtja csapágyasra a PCH chip-et. A 7559-esben ráadásul már van valamicske hűtése a PCH-nak így még valami hűtés tuningolni sem érdemes a gépet inkább a külső HHD-t cseréld le. Próbálj meg valakitől kölcsönkérni egy WD Mybook-ot és azzal kipróbálni a másolást.
-
válasz
Sidorovich #27860 üzenetére
Update: kipróbáltam ezt a vinyót egy asztali gépen is. A hátsó (alaplapi) USB 3.0-ás portra dugva ugyanezt a jelenséget produkálta. Ezek alapján már elég valószínű, hogy a külső HDD hibás?
-
Sziasztok!
Néhány napja vettem egy Samsung M3 Portable 1TB (2.5 hüvelyk - 5400 rpm) külső merevlemezt.
Olyan jelenséget produkál a laptopommal, hogy amikor másolok rá egy nagyméretű, 50 gigás fájlt (titkosított konténerfájl, backupolásra használnám), a másolási sebesség néha leesik abszolút 0-ra. Feladatkezelőben is nézem, ott ilyenkor 100%-on dolgozik, de a válaszidő, írás és olvasás egyaránt teljesen 0:
Majd egy rövid idő után megint másol. Azonban a sebesség ekkor sem a teljes, 25-30 MB/s között alakul csak.
Viszont amikor megmértem Crystal Disk Benchmarkkal, akkor ezeket az eredményeket produkálta:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 5.1.2 x64 (C) 2007-2016 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes
Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 116.365 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 112.900 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 0.450 MB/s [ 109.9 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 0.748 MB/s [ 182.6 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 116.391 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 37.113 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 0.435 MB/s [ 106.2 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 0.767 MB/s [ 187.3 IOPS]
Test : 1024 MiB [G: 0.0% (0.2/931.5 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
Date : 2016/04/16 21:29:44
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 10586] (x64)Amiért ebbe a topicba írok, az a következők miatt van: egy idő után azt vettem észre, hogy nem működi sem az egér, sem a billentyűzet, semmi ami USB-n van. (Dell Inspiron 7559 laptopot használtam desktop gépként, monitorra és bill+egérre kikötve)
Lehúztam mindent és csak az egeret dugtam vissza, de az sem reagált. A gép teljes kikapcsolása és újraindítása után viszont már működött minden újra. Most vajon a külső HDD vagy a laptop, netán mindkettő vagy egyik sem a rossz? Mit vigyek vissza garanciáztatni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Üdv,
Milyen az Aspire v15? Melegszik, hangos terhelés alatt? Anyaghasználata milyen. Sosem volt még, de most kecsegtetnek egy ilyennel i7-tel.
-
agoka07
senior tag
Valaki ebben tud segíteni?
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
csabyka666 #27852 üzenetére
....
-
válasz
amdathlonxp #27853 üzenetére
Köszi!
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
csabyka666 #27852 üzenetére
Laptop szaki nem szégyenlős akkor
haverom Asus fun megkérdezem van e neki ,nekem ebay ről 16. napra érkezik minden mostanában.
van neki megy privi megadom a számát
-
válasz
amdathlonxp #27851 üzenetére
A venti döglött meg. Pirosra +5V-ot feketére 0V-ot kötve se moccan meg. Aliexpresszen láttam egyet 8$-ért, csak egy hónap, mire.megjön... Hacsak nem bont valaki ilyet magyarba, de laptopszakin is valami 9.000, ne vicceljünk már...
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
csabyka666 #27846 üzenetére
Üdv ha a kéket kihúzód csővőn megy a venti ez 100%,ha nem megy akkor vagy nincs 5v vagy nem jó a venti ....ez a 2 lehetőség van ,
egy régi nem használt mobil töltővel is le tudod tesztelni a ventit ,ha nincs más megoldás és ki tudod zárni valamelyiket ..
-
-
netzoli
tag
válasz
csabyka666 #27848 üzenetére
Teljesen friss W10 TH2. Előbb az Intel, utána a Radeon.
-
-
netzoli
tag
válasz
csabyka666 #27843 üzenetére
Próbáltam full hd-t és külön 3d-s oldalakat is használni a böngészőkben és a zárolt programokat egyáltalán nem engedi futtatni másképp. De egy furmark elindítása esetén átvált rögtön.
KillHates:
Az akkuidő nem is lenne gond. Ha letiltom az Intel-t, akkor az AMD szoftveréhez hozzá sem lehet férni és nem történik semmilyen változás... -
-
válasz
csabyka666 #27841 üzenetére
PWM venti lábkiosztás:
Az Inteles és szabványos színkiosztással. Hogy szülte volna állva az anyukája azt aki azonos színekre más funkciókat rendelt.
-
válasz
netzoli #27842 üzenetére
Üdv!
Flash playert ha feltelepíted, nem indul be a GPU? Illetve az energiagazdálkodást a Windows-ban tedd maximális teljesítményre...hátha.
Biztosan nem megy amúgy a GPU? Telepíts egy GPU-Z-t, abba tudod nézni, hogy dolgoznak a videokártyák procijai, váltsd át az ATI-ra, és indíts el a YouTube videót fullHD-ben.
-
netzoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy új Toshiba laptop amiben van egy I3-4005U és Amd Radeon R7 M260 páros és van ugye a Switchable Graphics.
A probléma ott kezdődik, hogy dGPU-t nem tudják használni a böngészőben futtatott játékok esetében, ugyanis az AMD szoftverében az összes böngésző és még néhány program 'locked' állapotban van. minta Ami ugye azt jelenti, hogy nem rendelhető hozzá a nagyobb teljesítményű dGPU. Viszont, aki használni szeretné, szinte kizárólag a Farmville-t játszik és ez az új gép a játék tekintetében a régi öreg gép szintjén van. BIOS-ban átállítani nem lehet. Próbáltam úgyis, hogy az böngészőt indító exe-t átneveztem másra és így hozzá lehetett rendelni a nagyobb teljesítményű dGPU-t, de változás a megjelenítésben nem történt.
Ha valakinek ezzel kapcsolatban lenne egy jó ötlete / tapasztalata, azt előre is köszönöm
-
válasz
Grolsch #27840 üzenetére
Jogos, szét is kaptam.
Nincs siker, lehúztam a kéket, de most sem pörög. Ugyan Windows-ig nem mentem el, de így állandóan pörgetnie kellene maxon, nem? Jelenleg piros fekete és sárga vezetékek vannak rajta. A venti 5V-os, a piroson és a feketén ha kapna 5V-ot és 0V-ot, akkor mennie kellene? A sárgának mi a szerepe?
Egyáltalán, hogy mehet tönkre így egy venti?!
-
Grolsch
tag
válasz
csabyka666 #27839 üzenetére
Azt a 27 percet már bármivel elütheted
-
Köszi a választ mindkettőtöknek! A vezetékelés biztosan rendben van, de akkor kihúzom a kéket, megnézem, úgy forog-e. Holnap...
-
válasz
csabyka666 #27835 üzenetére
Nézd meg, hogy a kék kábel szigetelése rendben legyen, nem érhet hozzá semmihez sem. Ha a PWM-nél a vezérlés nulla szintre kerül, akkor nem fog elindulni a venti. Tűzoltásnak megtesz az is, hogy a kék kábel dugóját kihúzod a kis fehér csatlakozóból és leszigeteled egy kis darab szigszalaggal. Elméletileg ilyenkor maxon fog menni a venti. Ha nem indul el akkor magával a ventilátorral van a baj. Ott kell körbenézned.
-
Grolsch
tag
válasz
csabyka666 #27835 üzenetére
Szia!
Esetleg egy multimétered nincs? Lehet hidegen nem pörgeti, de bemelegedés után, pláne hűtés nélkül kéne ott lennie némi feszültségnek.
-
Üdv mindenki!
Van nálam egy ASUS A53S noti (alaplap típusa: ASUS K53SV), ami látszólag teljesen rendben van, viszont a procihűtő ventilátora nem hajlandó benne elindulni. Szétszedtem a notit, korábban garantáltan nem volt még buherálva, én szakítottam fel a plombát a lefogató csavarról. A ventilátor egyáltalán nem volt poros, szét ugyan nem szedtem, mert ez ilyen "egyszer szétszedhető" típus, roncsolás nélkül nem lehet megbontani. Szépen forog, nincs megragadva, vezetékek épek, az alaplap is épnek tűnik.
A noti amúgy stabil, feltelepítettem egy Win7-et, majd egy AIDA-t, utóbbi 100RPM-nek írja a prociventit, de nyilvánvalóan áll, a billentyűzetet felhajtva látom, meg se mozdul. Ha indítok egy stabilitástesztet, hamar 80 fokra ugrik a proci hőmérséklete, és elkezd "throttlingolni". Drivereket nem telepítettem, de nem hinném, hogy az a gond, a ventinek forognia kellene már a Windows előtt.
Az esélytelenek nyugalmával frissítettem BIOS-t a legfrissebbre, de ahogy vártam, nem változott semmi. Bekapcsoláskor se moccan a venti 1mm-t se!
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Minden megoldás érdekel, én sajnos kifogytam az ötletekből. Új venti nem megoldás, mert itt nálam nincs perpill ilyen...
Köszi a segítséget előre is!
-
Matexx99
tag
A notebook beárazás topik hova tűnt? Csak egy 2005-ben bezártat találok...
-
Tim82
félisten
válasz
Courage_7 #27828 üzenetére
A ThinkPad meg nagyon korrekt kis cucc már külsőre is, akksija 1 órát bírna még, tényleg csak a régi hardver tart vissza, nem tudom, mit szólna mondjuk egy Win 10-ez.
Én mondjuk ettől nem félnék, elbírni elbírja a W10-et a W510-énál sokkal gyengébb konfiguráció is és azért egy valódi négymagos i7 notebook-fronton még most sem gyenge hardver. A gyakorlatban annyi hátulütő lesz, hogy lesznek Lenovo-specifikus dolgok, amik nem vagy hibásan működnek (itt ilyenekre gondolok, hogy pl. Lenovo Power Manager nincs W10-re, tehát a W10 saját energiabeállításai maradnak, vagy hogy a Lenovo saját OSD-je (ami amúgy hivatalosan nincs W10-re) hibásan működik, pl. nekem Thinkpad X220-on minden ébresztéskor kijelzi a ThinkLight kis ikonját). Igazából szerintem semmi komoly gond nincs, legfeljebb bosszantó apróságok - legalábbis tiszta telepítés után ilyen tapasztalataim vannak.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Grolsch #27827 üzenetére
Szia!
Bocsi, nem fejtettem ki eléggé. Az X551MA-ban egy quad core N2920-as cerka volt. SSD-t is pakoltunk bele az odd helyére, de alig lett jobb. Megutáltam 2 év alatt azt a gépet, pont pár napja adtam el. De igazából mindene zavart a gépnek. A biliműanyag ház, a besüppedő billentyűzet, és még sorolhatnám.
De nem csoda, hisz ez volt az első laptopom, naívan azt hittem, hogy alapdolgokra ez is problémamentesen elég.
A ThinkPad meg nagyon korrekt kis cucc már külsőre is, akksija 1 órát bírna még, tényleg csak a régi hardver tart vissza, nem tudom, mit szólna mondjuk egy Win 10-ez.
Van amúgy másik kiszemelt is, de ő magasabb áron mozog, és teljesen új.
-
Grolsch
tag
válasz
Courage_7 #27826 üzenetére
Szia!
Melyik proci van a tiédben? Valamelyik Celeron?
Ezekkel gyártották az X551MA-t:
Intel® Bay Trail-M Quad Core Pentium N3520 processzor
Intel® Bay Trail-M Quad Core Celeron N2910/N2920 processzor
Intel® Bay Trail-M Dual Core Celeron N2815 processzorSzerintem a Quad Core Pentium, minimum 4GB RAM, és a gyárilag benne lévő HDD még a mai napig tudja amiket írtál. A Celeron-ok már kevésbé. Ennél jóval komolyabb, amit nézegetsz, kérdés, hogy a VGA-t meddig támogatják (W10 drivere még van), meddig bírja még a laptop, akkuja milyen állapotban van, és nem akarsz-e inkább 2-3 év garanciával egy egyszerűbbet ugyan, de 2-3 év nyugalommal, mert i3-as gépek már 100-105k körül vannak. Mondjuk egy ilyet. Ha nem, akkor viszont még egy jó darabig kitart a kiszemelted teljesítménye, ha a hardware is kitart. Ha Celeronod van jelenleg, lehet, hogy egy egyszerű proci cserével megoldódik a problémád, és azt a pénztárcád is kevésbé bánná.
-
Courage_7
aktív tag
Sziasztok!
Már feltettem egy kérdést a "Milyen notebookot vegyek?" topikban, és a kinézett laptopok közül a Lenovo ThinkPad W510 felé kacsintgatnék, mint "új" gép (egy Bay Trail-es Asus X551MA típusú gépről váltanék).
A kérdésem csupán az lenne, hogy mivel ez a Lenovo már egy 5-6 éves masina, mennyire állja meg a helyét így 2016-ban (a neten egymásnak ellentmondó véleményeket olvasok)? Itt alap feladatokra (böngészés, e-mail, filmezés, office stb.) gondolok, a játékok másodlagosak. Találkozhat az ember idegesítő akadásokkal, "homokórázással", dadogásokkal a használat közben (SSD lesz benne), vagy megéri megvennem újszerű állapotban 80 ezerért?
Ezek vannak benne:
i7-720QM
8 GB RAM
NVIDIA QUADRO FX 880M
320 GB HDD -
válasz
bazsimano #27820 üzenetére
itt próbáld vagy itt esetleg náluk.
mindhárom cég kipróbált megbízható.. -
Pőze
aktív tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség a laptopommal. Vettem bele egy SSD-t és felraktam rá a Windows 10-et. Két problémám van azóta. Az egyik az, hogy ha nincs töltőn a laptop akkor nem megy sleep módba a gép, ha lecsukom töltőn a kijelzőt akkor működik ahogy kell de amint kihúzom a töltőt egyből felébred és fut a windows újra.
Már minden power beállítást kipróbáltam, cmd-ben is megnéztem mi ébreszti fel és ilyenkor az ACPI Sleep button a ludas. Az akksija nem jó benne de eddig sleep módban elvolt még egy hetet akksiról is de használni nem lehet akksival a gépet. De zavar a hiba mert nem tudom mindig bedugva hagyni és ha elfelejtem teljesen kikapcsolni akkor újra bekapcsol töltő nélkül.
Másik probléma pedig az, hogy nem lehet a kijelző fényerejét állítani. Ha az eszközkezelőben a videókártyánál átváltottam Basic Microsoft driverre akkor működik de akadozik a görgetés és a videók ezért vissza raktam az AMD drivert de így meg nem lehet a fényerőt állítani.
Szerintetek mi a lehet a baj? A gép egy Acer Aspire 5740G
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
egy olyan kerdesem lenne,hogy latitude e5410es laptobomba haldoklid az akku...hol erdemes venni hozza akksit?udv
b. -
Grolsch
tag
válasz
persil #27811 üzenetére
Szia!
Nekem egy HD6450 rendesen működik W10 alatt, és az AMD hivatalos álláspontja szerint a HD5xxx HD6xxx a legrégebbi kártyák, amikhez WHQL-es W10 drivereket ad (v15.7.1). A HD4xxx viszont már nem ilyen szerencsés. Szerintem tegyél egy próbát amíg elérhető a W10 frissítés, de 32 bites W7 csak 32 bitesre fog frissülni, így szerezned kéne egy 64 bites verziót. A Windows Loader aktivátorban vannak gyártói profilok, így ha a megfelelő verziót telepíted Asus kulccsal, megtartja a legalitását. Ha a kiadástól számított 1 éven belül nem próbálod ki, hogy menne-e rendesen a laptopoddal, legálisan már sosem fogod tudni kideríteni. Szerintem egy próbát mindenképp megér.
-
Grolsch
tag
válasz
mbalint987 #27808 üzenetére
Akkor egy ilyet rendelj. Olcsó, USB táppal, csak várni kell rá, de hangot is ki tudsz belőle szedni
A rászánt összeg kevesebb, mint feléért.
-
Grolsch
tag
Szia!
SSD épségét nézted már? Például HD Sentinellel Én arra tippelnék, hogy hibás valahol, és ha onnan használna rendszerfileokat, észreveszi, hogy sérült a rendszer, és javítani próbálja. A linkben amúgy egy régebbi, de legálisan Pro verzióra regisztrálható példány van. Ha az SSD jó, futtatnék egy Memtestet is, mert lehet hogy hibás RAMból hibás adatot ír vissza.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
persil #27811 üzenetére
Kinek a pap kinek a paplan
Hogy erted, hogy fuggetlenek? Ez most nem teljesen tiszta. Ez azt jelenti, hogy ha eredti a windows, akkor cserelhetem 64bitre mindenfele restriction nelkul? Igen
Ezt egyaltalan meg lehet oldani "szimpla upgrade-del" vagy tiszta rendszert kell felraknom?
Nem sajna, szűz rendszert kell telepíteni!
Es a meglevo kulcs segitsegevel, honnan/hogyan tudom leszedni a telepitot? Sajna windows 8 tól lehetséges csak a microsoft oldaláról leszedni az os-t, de bármilyen oldalról letöltheted, csak a verzió stimmeljen, ha pl Home Premum van akkor azt és ne más verziót!ncore.cc
Bocs a hulye kerdesekert, de eddig cd-rol telepitettem win, egesz a 7-ig, arra meg felajanlotta a frissitest anno maga a rendszer. Most viszont ugye a laptop jott a meglevo licenc-szel, en ezt az eredetiseget szeretnem megtartani, csak ram bovites miatt kene a 64bit
Sok progival ki tudod nyerni a kulcsot pl SIW, Aida -
3RROR
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kis problémám a laptopommal(?). Asus K501LX széria. HDMI-n keresztül TV-re rakom ki a képet és persze a hangot is de néha elhalkul az egész és a tv kontrasztja és világítása változik majd visszajön normálisba egy idő után.(Néha még el is feketedik a TV mintha csatornát váltanék és újra betölti a képet.) Próbáltam már más kábellel de ugyanaz. A TVn az összes HDMI csatlakozót kipróbáltam de nincs változás. PS4 tökéleten működik együtt a TVvel. Ott nincs ilyen probléma. Tipp?
-
persil
nagyúr
válasz
_Berci_ #27810 üzenetére
Asztalin win10-et hasznaltam, szeretem, szoval ilyen teren mas velemenye nem mervado
Igazabol inkabb az a kerdes, hogy van e kozuletek valakinek tapasztalata hasonloan regi hardverrel, mukodne e minden(vagyis foleg a vga) win 10 alatt. Igy is eleg szereny a gep teljesitmenye, nem akarnam egy nem megfelelo driver miatt lefelezniRammal tisztaban vagyok, pontosan e miatt szeretnek 64bites rendszert
Ha win 10 nem jo, akkor legalabb win 7 64 bit.
Hogy erted, hogy fuggetlenek? Ez most nem teljesen tiszta. Ez azt jelenti, hogy ha eredti a windows, akkor cserelhetem 64bitre mindenfele restriction nelkul? Ezt egyaltalan meg lehet oldani "szimpla upgrade-del" vagy tiszta rendszert kell felraknom? Es a meglevo kulcs segitsegevel, honnan/hogyan tudom leszedni a telepitot? Bocs a hulye kerdesekert, de eddig cd-rol telepitettem win, egesz a 7-ig, arra meg felajanlotta a frissitest anno maga a rendszer. Most viszont ugye a laptop jott a meglevo licenc-szel, en ezt az eredetiseget szeretnem megtartani, csak ram bovites miatt kene a 64bit
-
persil
nagyúr
Udv!
Hp g62-re tudok win 10-et rakni, ha most az eredeti win7(32bit) van rajta? Egyaltalan megeri?
Kerestem neten, de eleg megoszloak a velemenyek, van aki azt mondja fasza, de van, akinel nem megy a hd5470 win 10 alatt. Utobbin nem lepodnek meg, nagyon regi mar.Ha semmikepp nem lenne jo a driverek miatt, akkor olyat lehet, hogy a 32bites win7-et lecserelem 64bitesre? Vagy tok mindegy, hogy eredeti es mindenkepp meg kell vennem a 64 bites rendszert?
Elore is koszi!
-
mbalint987
aktív tag
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van egy ASUS EeeBook E403SA. Ez alapján lett készítve a telepítő lemez.
Fel is telepedig működik pár napig aztán egyszer csak nem bootol a gép, hanem preparing automatic repair-t ír ki.
Nem lett rá telepítve semmi. Ezt megcsinálja Win 8.1 esetén és Win 10nél is.
Amikor telepíten nem 2 partíciót hoz létre, hanem 4-et.Mitől van ez?
Mi lehet a hiba oka?
-
Grolsch
tag
válasz
mbalint987 #27802 üzenetére
Találtam adatlapot az általad linkelthez.
"No external power required" ergo passzívSzóval ez egy aktív átalakító, de szerintük passzív, mert nem kell neki táp. Valaki kicsit túlgondolta ezt...
-
Grolsch
tag
válasz
mbalint987 #27802 üzenetére
Érdekes... Kérdés mit értenek passzív alatt. Az utolsó dolog, amiből passzívan VGA jelet lehetett kicsalni, a DVI-I volt. A DVI-D-be már nem megy bele az átalakító sem, nem véletlenül. Gondolom nincs kis méretű VGA eszközöd, amivel a boltban kipróbálhatnád, de magyar boltban van esélyed visszavetetni 3 napon belül, ha nem működik, de azt is személyesen éri meg, ha van a közeledben bolt. Erre azt mondanám, hogy biztos jó, de nincs kizárva hogy az általad belinkelt is működik. Ha kipróbálod, mindenképp olyan helyrő vegyél, ahol vissza tudod vetetni...
-
Grolsch
tag
válasz
mbalint987 #27798 üzenetére
Szia!
HDMI kimenetből VGA-t csak aktív átalakítóval tudsz csinálni, mivel egy digitális jelet alakítasz analógra. Nagyjából 7-8 ezer forint körüli tétel, ennél olcsóbban nem nagyon fogsz találni. Egy kollégám épp rendelt valami párszáz forintosat kínából, de az ránézésre csak egy darab kábel volt 2 csatlakozóval, nem is működött. Az aktív viszont igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PlayStation 1 / 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- További aktív témák...
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest