Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Powerbank topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
buresz8
üzenetére
Zavaró?! Nem hangosak ezek a padok, mert 5V-ot kap a venti, amitől nem fog neked orkán erejű légmozgást előidézni a laptopnak. Max a HDD-d lesz hűvösebb, de szerintem a hűtőpad helyett költsd egy takarítás-paszta csere kis-szervízre azt a pénzt, jobban megéri, de tetudod.
Laposnak nem lenne zavaró ugyanúgy betudná szívni ott a levegőt, annyi, hogy a venti nem fújná be neki.
-
SP4C3
veterán
válasz
buresz8
üzenetére
Nagyon jó a feltevésed, de nemrég szedtem szét egy asus notit és ő nem azon a nyíláson lélegzett, hanem a billentyűzet alatt szívta be a levegőt, az alján lévő nyílás, amiről feltételeztem, hogy a hűtő szívónyílása, na arról kiderült, hogy csak az alaplapi hangszóró/beeper.

Ha jól látom ott a memóriamodulok vannak, de lehet nálad ott lélegzik. Valamint mi az a két csík két oldalt?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
buresz8
üzenetére
A vinyó saját energiabeállítását kellene megnézni, az APM-et letiltani.
Hitachi Feature tool
HDPARMEsetleg SMART adatokat nézni a vinyón, hátha ott látszik valami.
Esetleg akkor egy darabig használni egy másik (nem Hitachi!!!) vinyóval (én a WD-t preferálom, de végül mindegy).
Ezek után már tudnánk tovább gondolkodni. -
-
-
válasz
buresz8
üzenetére
Notiban a vinyó is 5V-ról megy, az USB-n meg tudod mérni, megvan-e a feszültség, illetve hogy mennyi van meg belőle, de a vinyó elég nagy étvágyú a többi eszközhöz képest, szóval ha nem kap elég áramot, akkor ott más se indulna el.
Lehet egyszerűbb lenne megtudni, miért akarod megmérni a feszültséget. Mi a hiba? Nem indul / kattog a vinyó?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
buresz8
üzenetére
Szia!
Tegyél már bele próbára egy másik vinyót egy friss, lehetőleg másik telepítővel készített rendszerrel.
Nálam volt már hasonló hiba, Samsung vinyóval, nézhettem bármivel, minden jónak tűnt.Milyen vinyó van benne most?
Feszültséget üresjárásban meg hiába mérsz, ha a terhelés alatti áramfelvétel nagyobb, mint amit a táp adni tud. (Ebben az esetben sem kell a laptopot bazirgálni,elég lehet egy másik típusú,gyártmányú vinyó, ami kisebb étvágyú. Bár a szabványok miatt ez elég ritka eset, de azért megeshet.)
-
-
TurboDuck
csendes tag
válasz
buresz8
üzenetére
Szia!
A partíciós táblának egyeznie kell azzal, amit a windows kér. Én is rengeteget szívtam ilyenek miatt, főként Asus laposoknál. Több megoldás van rá, vagy átkonvertálod a partíciót táblát a megfelelőre, vagy más windowst telepítesz. Mivel én nem akartam konvertálgatni ezért win7 helyett win 8.1-et telepítettem, ami minden gond nélkül feltelepült.
A HDD automatikus particionálása meg nem tudom miért történik, ilyennel még nem találkoztam. Első körben én a windows telepítőből formáznám a HDD-t.
-
Brandynew
őstag
válasz
buresz8
üzenetére
Nagyon egyszerű. Nem tudom milyen laptopba lesz, én pl. Dell 7559-be vettem, kb. 30 mp-es művelet az egész. Ha érdekel, kereshetsz ilyen videókat is YouTube-on, van egy csomó.
Arra figyelj, hogy nem minden gyártó engedi, hogy házilag szétszedd a laptopod, némelyiknél garanciavesztéssel jár, tehát csak valamelyik szakszervizbe tehetik bele. A Dell-nél ez nem gond, amíg nem sértesz meg semmit, addig azt csinálsz vele, amit akarsz.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
buresz8
üzenetére
Ezen a kicsi piacon nincs legózás, a legtöbb normális webshop felajánlja a lehetőséget ram, HDD/SSD bővítésre, annak írja is a költségét, de ez kb ki is merül ennyiben - ki kell választani az alaptípust a megfelelő processzorral, VGA-val és max. ennyi lehet még az opció mellette.
Pár éve a Dellnek volt ilyen összerakós shop-ja, de nulla igény volt rá, meg is szüntették.
Amúgy a másik topikban is láttam a vergődésed - értelmesebb volna, ha ott kitöltöd az összefoglalóban szereplő kérdőívet és akkor kaphatsz értelmes tanácsot. -
-
_Berci_
aktív tag
válasz
buresz8
üzenetére
Melegedéssel nem lesz gond

Különbség azért elég sok a 2 vga közt... DE!
Ha a proci nem tudja meghajtani akkor fölös a nagy teljesítmény úgyis kb üres járatban lesz a vga

Én amondó vagyok,h i3 mellé kb tilos lenne bármilyen dedikált kártyát tenni, mert úgy se tudod kihasználni a cpu limit miatt, vagy olyan ratyi kártya van mellette (820M/920M) aminek meg semmi értelme (az új intel HD graphics kártyák, egész jól mennek)! Marketing bullshit az egész!
Am muti már a két gépet

Látom máshol is kérdeztél, s kaptad az ívet

Új hozzászólás Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Battlefield 6
- Spórolós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix SCAR 17 prémium gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3080, karcmentes állapotban
- MacBook Air M4 13" 16/256GB 2028.07.24. iSTYLE jótállás 21 töltés
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Pyttawrx