Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
Kezd csapágyasodni a CPU ventim. Egyenlőre csak néha van hangja és akkor se túl nagy. Érdemes ezzel kezdeni valamit, vagy várjam meg míg nagyobb lesz a hangja?
-
kerlac
őstag
sziasztok!
Laptophoz csatlakoztattam usb-n billentyűzetet, de nem akarja észlelni, csak a gyári megy.hol tudom beállítani, hogy a külsőt használja??
-
CasHiis
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 3 napos cseregarancia hogy működik? Ebben az esetben él?:
Történt, hogy csütörtökön vásároltam egy laptopot, de utazás és elfoglaltság miatt csak tegnap volt időm vele foglalkozni.
Először is operációs rendszert telepítettem (ugyanis, FreeOS volt rajta) majd ezt követően a drivereket.
Viszont a LAN driver telepítését követően tesztelni akartam hogy működik-e, viszont a LAN kábel csatlakoztatását követően nagyon lazán állt a csatlakozóba, kihúztam és láttam hogy jobb oldalt az egyik pöcök le van törve. Így nem tudja tökéletesen helyén tartani a csatlakozót.Most hosszú hétvége van, de beszéltem az eladóval hogy jövőhéten még visszavihetem ha bármi gond lenne a készülékkel, és 3 napos cseregarancia miatt cserélik.
Na ebben az esetben szóba fog velem állni? Vagy elküld, a szokásos "nem rendeltetésszerű használat miatt" szöveggel?
Ja és, 250.000Ft-os laptopról van szó...
Válaszokat előre is köszönöm!
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hónappal ezelőtt ajánlottátok nekem itt a PH-n egy Fujitsu A555G-t, amit megvettem, boldogan használok, de kicsit furcsállom a billentyűzet benyomhatóságát, kérdésem az lenne hogy az lehetséges, hogy az "é" betűtől jobbra sokkal jobban nyomódik be a billentyűzet mint az "é" betűtől balra? Vagy pedig az alaplapcserénél nem jól rakták össze (volt az is)?
Segítségetek előre is köszönöm!
-
tuvics13
csendes tag
Sziasztok ismét. Akad egy Lenovo g50-30 kramancom, ami nagyon kihozott a sodromból. Néhány hónapja vettem, de értelmesen nem tudtam még használni.Mivel új, és nem volt rajta op. rendszer próbáltam win7-tel megkínálni, nem ízlett neki. Ezért bevittem SZERVÍZBE, ahol ropogós ezresekért feltettek egyet (x64). Azonban eszméletlen lassú a gép, már a böngészők megnyitásától belassul és percekig kell várni a kikapcsolására is, pedig semmi, ismétlem semmi nincs rajta (se program, se más). Vírusírtó, VLC, Office - ennyi. (Egyébként furcsa, hogy eredetit tettek rá a szervízbe, mégsem frissült updaten keresztül)
Kaptam egy tippet, hogy win 8.1, vagy win 10 telepítésével orvosoljam a hibát. Hiába próbáltam feltenni ezeket, történetesen mindkét verziónál elakadok. Egyiknél 30%-nál indult újra, a másik 100% után, de egy közös bennünk: válasszak billentyűzet kiosztást. Igen ám, de se billentyűvel, se egérrel nem tudok. Mintha egy wallpapert néznék...
Másik fórumban Fungi (köszi szépen neked érte) ajánlott egy HELP Lenovos fórumot, de hiába állítottam mindent annak megfelelően, ahogy írták a helyzet változatlan. Ezúttal nem a billentyűzet kiosztásnál akadtam el, hanem a telepítés első fázisánál: válasszam ki a nyelvet - csak nincs mivel: se billentyű, se egér... egyik sem aktív...
Köszönöm a helpet!
-
fungi
aktív tag
válasz
valkesz93 #29989 üzenetére
Van pár lehetőséged, vagy próbálkozol a jelszóval, vagy mégis leirtod azt a vírust, vagy teszel a merevlemezre másik gépen Xp-t, aztán bedriverezed ha elindul, vagy találsz ilyet a Googleban -BIOS jelszó eltávolítás Windows alatt- persze ez már veszélyes, ha hazavágod a Biost....vagy keresel Biospass eltávolító embert itt....
-
valkesz93
csendes tag
Hali, Igen az a gond, h meg kisetosok miatt lett rajta jelszo es elfejtettem
Hofy szedjem ki a jelszot ha ahhoz is jelszo kell?
Nincs sajna olyan laptop. Nekem mar annyira nem fontos a lapos azert is bontottam meg ilyen batran, h hardveres megoldast talaljak, de sajna nem sikerult.
Manualt elolvastam semilyen utalasunk sincs bios reset-re.Valami mas otlet?
-
Ultrabook esetében az akku eltávolítható? Ha igen, akkor anélkül adják meg a súlyát?
-
-
valkesz93
csendes tag
Sziasztok remelem jo helyre irok. Van MSI laptopom amin szeretnem a windows-t ujra rakni. Csak ott jon a gond, hogy levedtem a biost es sajnos a boot menuhoz is jelszot ker. Szedszedtem a egesz laptopot hatha van rajta cmos vagy valami, de semmi. Az elem mar egy napja kivan szedve de meg igy is megmarad a jelszo. Azert szeretnem ujrarakni mert valoszinuleg egy virus van rajta, amis Kaspersky-vel nem tudmtam leirtani. Esetleg bootolas nelkul lehet csinalni valahogy egy tiszta formazott telepitest?
Laptop: MSI U135
Op: Windows xp sp3Valaszotokat elore is koszonom.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van egy HP Probook 440 G3 notim, melyben HD 520-as IGP van. A laptop egy külső monitorra van rákötve HDMI-n keresztül.
Olyat produkál, hogy amikor kikapcsolja 10 perc tétlenség múlva a külső kijelzőt, és ezután megmozgatom az egeret, ekkor eltűnik az egér, a tálca és néha villog a kijelző is, a háttér sem látszik csak az éppen megnyitott böngésző. Ha lerakom az asztalra akkor is teljesen fekete képernyő fogad.
Miféle hiba lehet ez? A legújabb Intel driver van fent elvileg:
Dátum: 2016. 07. 01.
Verzió: 20.19.15.4483Windows 10 Pro x64
-
szasanyi
félisten
Létezik olyan összefoglaló táblázat / lista ahol az INTEL mobil CPU-k számozás (elnevezés) és a generációk jelölése együtt megtalálható?
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Bekapcsolás után ez fogad: [link]
Mi lehet a gond? -
Predator2
addikt
Helló
Megvásároltam ezt a notebookot. Sajnos figyelmetlen voltam, és nem vettem észre, hogy újraértékesített notebookot vettem. De ezen még szemet tudnék hunyni.
Viszont ami kevésbé:
A HP gyárilag matricázza a billentyűzetet? Jobban megnézve látszik, hogy a matricák alatt egy qwerty billentyűzet lapul. Mert ha az eladó rakta rá őket (elég jó minőségben van felragasztva) akkor elbeszélgetnék vele erről.
THX
-
bandras54
aktív tag
válasz
bence94011 #29964 üzenetére
http://laptopmedia.com/laptop-m-2-ngff-ssd-compatibility-list/
-
válasz
bence94011 #29964 üzenetére
Meg kell nézni a gyári specifikáciot,mert lehet ez is az is
-
bence94011
csendes tag
Üdv M2 foglalat kapcsán nem tiszta pár dolog.
A mai Notebookok M2 foglalatai kezelik az M2 PCIE csatolást vagy csak M2 SATA
Az alany lenovo y700 lenne vagy dell 7559 de semmi infót nem találok a támogatásokról értelemszerűen M2 PCI szeretnék venni de nem tudom megoldható vagy sem -
beherit
tag
Adott egy T420, frissen telepített Windows 7, SSD-n.
Az ablakok vizuális effektjei kicsit érdekesek, konkrétan mikor leteszek tálcára valamit meg vissza, akkor olyan darabosan mozog, mintha nem lenne a videókártya drivere installálva, pedig van (2013.10.31., verziója 9.17.10.3347).
A system update-tel raktam fel mindet, múlt héten is telepítettem pl. ugyanezt a windowst egy sima hdd-re ugyanebben a gépben, akkor nem volt semmi gond.Plusz dolog, hogy ha a chrome fut, akkor minden ablaknak normálisan működik ez az effektje.
Tudom, hogy piti dolog, meg hogy ki is lehet kapcsolni, csak ez most olyan hatást kelt bennem, hogy valami nem oké valamivel.
-
bandras54
aktív tag
Hello!
Külső gpu-nak (Kártyának) mi a feltétele? Elég a Thunderbolt?
-
DrojDtroll
veterán
X550CA kétmagos 1.5 ghz-s pentium procival kikapcsolt képernyővel mennyit fogyaszthat egy óra alatt?
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad T400 P8400-as procival.
A problémám az vele, hogy a proci csak max. 1,6 GHz-en hajlandó működni.
8,5x266 lenne a max. órajele, de csak 6x266-on hajlandó menni. Speedstep aktív, visszafelé lép is szépen, csak felfelé nem. 6x133-ra veszi vissza, valamiért a szorzóállítás nem működik.
Bios-ban nem volt semmi módosítás előtte, de kipróbáltam már SpeedStep nélkül is.
OS újratelepítés megvolt (Win 8.1), ez sem oldotta meg a problémát. Energiagazdálkodási beállítások állítgatása sem javít, így sem megy feljebb az órajel terhelés alatt.
Kinek milyen ötlete lenne a problémára?
Előre is köszönöm!
-
kissdani
senior tag
válasz
adika4444 #29948 üzenetére
Köszönöm a segitő szándékot. A biosban nem tudom letiltani nincs lehetőség ilyenre, a eszközkezelőben letiltom akkor is csinálja, ha kitörlöm akkor is. Drivert is néztem a legujjabb van fenn és telepitve van. Ki....szom ugy belőlle mindjárt, csak üres lesz a helye ez tart vissza!
-
adika4444
addikt
válasz
kissdani #29946 üzenetére
Szia!
Nekem egy Asus X54H DVD-je kattant időnként. Fogalmam sincs mitől volt, újraraktam a Windows-t rajta a probléma után egyéb okokból, és azóta megszűnt. Ha nem használod a BIOS-ban próbáld meg letiltani, vagy eszközkezelőből töröld ki, esetleg nézd meg nincs-e hozzá véletlen driver...
-
adika4444
addikt
válasz
perfegor17 #29944 üzenetére
nm, örülök hogy megoldódott a kérdés. Én is így üzemeltetem a gépeimet normál használatban hasonló okokból mint te, a melegedést leszámítva mert 2570P-nek jó a hűtése...
Viszont a zaj és az akkuüzem az időnként fontos tud lenni -
kissdani
senior tag
-
Mydgard
tag
Udv!
Ugy nez ki, hogy a laptopom jack csatlakozoja megadta magat. A hangkartya jo, a fulesem is, tehat a jackkel van gond. Most mozgatni kell ki-be, hogy a fules egyik vagy masik fele szoljon. A tipus Clevo N150RD. Kerdesem az lenne, hogy valaki vagy valamelyik szervizben meg tudnak-e javitani ezt? Ki, hol es mennyiert? Ajanlatok johetnek PM-ben.
-
adika4444
addikt
válasz
perfegor17 #29941 üzenetére
Szia!
Le lehet. BIOS-ban vagy energiagazdálkodás a Win-ben, spec beállítások, proci, max teljesítményt rakd 99%-ra. -
Ed3r_X_
nagyúr
Üdv!
Adott egy Lenovo Y580, aminél cserélném a palmrest-et, és az alsó burkolatot (házat). Előbbit találtam is még, de utóbbit nem igazán. Lehet egyáltalán külön venni?
Üdv.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok intel prociban nem lehet lelőni a turbo-t? Nekem elég lenne a 2ghz is netezni ez meg pörög 2,8ghz-n.
-
-
kissdani
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem volna hogy dell 7737 laptopba a dvd kb 5 percenként kerreg egyet ez mitől lehet nagyon idegesitő? Amugy tökéletesen üzemel már próbáltam letiltani de akkor is csinálja!
-
beherit
tag
Sziasztok!
Ha a gépemben 2 hdd van és az egyikre windows 7-et akarok, a másikra pedig 10-et, annak van valami akadálya? Annyit akarnék, hogy ha mondjuk bekapcsolom a gépet akkor kiválaszthassam, hogy melyik induljon el és ennyi. Ez lehetséges vagy kell valami extra dolgot művelni hozzá?
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Van egy Sony Vaio VGN-FW41-es laptopom, amiben Intel Wireless WiFi Link 5100 AGN típusú wifi kártya van. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ebbe gyorsabb kártyát tenni, hogy nagyobb sebességet tudjak elérni a jelenlegi 13-14MB/s letöltési sebességnél? (Ennek függvényében cserélném a jelenlegi N-es routert AC-s változatra).
Ha igen, akkor kell valamilyen kompatibilitásra figyelnem, vagy csak a modul fizikai méretére, hogy az eredetitől ne legyen nagyobb? (Ha jól látom az Intel 5100 két méretben is létezik, nem tudom az enyémben mini, vagy half mini van-e, ezt még megnézem) -
demars
addikt
Üdv. Kis útba igazításra lenne szükségem. Adott egy régi masina pontosan ilyen (csak ismerősébe 512 Gb ram van).
XP fut rajta és megkért, hogy valamit kezdjek vele mert lassú, hangos, sokáig tölt. Javasoltam másik gép felhajtását, segítenék is neki, de nem nagyon hajlik rá. Csak netezésre és filmezésre használja (építkezésekre jár ki melózni hetekre, ott ezen néz filmet, kell neki a nagy kijelző)
Amire gondoltam, hogy dobok bele 2x1 Gb ramot és megpróbálok egy win7 -et feltenni. Mennyire életre való ötlet ez?
Vagy inkább keressek neki olcsó nagy kijelzős példányt?
Köszönöm a segítséget! -
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem,kb,1,5 éves a Lenovo y50-70 laptopom,12Gb RAM van benne corei7es proci,1Tb.os SSHD GTX960M VGA,eddig teljesen jól működött,ma bekapcsolom,és 3mp-ként újraindul és leáll,ha nem nyomom folyamatosan a power gombott ki sem tudom kapcsolni,mi lehet a baja? -
Fleed
aktív tag
Hali! Lejöttek a laptop (acer e1 570g) aljáról a kis csúszásgátló "tappancsok" és el is hagytam. Mi ennek a neve? Gondolom Ebayről lehet pótolni, csak nem tudom hogy kéne rákeresni. Köszi előre is.
-
szp1
addikt
válasz
perfegor17 #29921 üzenetére
Köszi a választ, letöltöttem, megnéztem.
Elhasználódás mértéke : 56%.......
Akkor csere lesz a vége. -
szp1
addikt
Üdv
Remélem jó helyre írok.....Adott egy kb 1,5 éves Asus X200MA netbook, csak netezésre használjuk, win 8.1 fut rajta.
Pár hónapja észrevettük, hogy elég hektikus az akkuidő és csak 85%-ig tölti fel. Mostanában pedig 78%-nál nem akar feljebb menni a töltés. Létezik, hogy ennyi idő alatt kifeküdt benne az akksi?
Hogy lehet megnézni az akku elhasználódást? Sajnos én nem találtam sehol az "energiagazdálkodás"-ban ilyen lehetőséget.
-
válasz
perfegor17 #29914 üzenetére
Ez driver hiba.Mindkét drivert el kell távolítani majd elöször tedd fel az intelt majd utána az nvidiát,utána mád kell müködnie rendesen.Arra vigyáz ,hogy csak a gyártó által készített drivert használd.
-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy hp 4530s laptop esetében van-e lehetőség arra, hogy a bios jelszavat valahogy kitöröljem? sajnos egy 2 éve kb ledekódoltam és természetesen már fogalmam sincs, hogy mi volt az.
előre is köszi. -
perfegor17
senior tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.Úgy adódott hogy windows 10-re kellett váltsak néhány program miatt.Adott egy Asus k53sv(i7 2630qm,GT540 2gb).
A probléma hogy csak az integrált videokártyát tudom használni.Az nvidia vezérlőpultban elsődlegesnek a gt540 van beállítva de semmit nem reagál rá ugyan úgy azt a fos intelt indítja el.Bios-ba néztem nincs kapcsolója.Próbáltam letiltani az intelt akkor átkapcsol viszont semmit nem lehet vele csinálni mert szaggat az egész program.Windows 7-nél működött rendesen. -
NEMO1968
őstag
-
TBone
tag
sziasztok!
hp probook 6450b-ről lenne szó. bekapcsoláskor egyszerűen lefagy a képernyő, a windows betöltésekor hangot ad, minden megy, de a képernyő áll. Ha mozgatom előre hátra a képernyőt, és felteszem a kijelző csatlakozói, drótjai jó irányba állnak, akkor frissül a kép és látszik az asztal meg minden, de ha nem, akkor megfagy, becsíkozódik stb.De maga a gép működik, semmi sípolás az elején vagy bármi, ami valami komoly hardveres hibát jelezne. Egy szervizes azt mondta kijelzőcsere, nem éri meg javíttatni. Nincs erre valami olyan lehetőség, hogy csak a -gondolom én- megtört, elfáradt kábeleket kicserélni vagy ilyesmi?
előre is köszi! -
laceb
tag
Sziasztok!
Rendeltem a fiamnak egy Lenovo Y 700 notebookot FreeDos oprendszerrel.Windows megy majd rá.A kérdésem:ha 14 napon belül elállok a vásárlástól és visszaküldöm, akkor csak ugyanúgy veszik vissza ahogy jött?Tehát FreeDos-szal?Ha igen akkor azt hogy telepítem rá a windows helyett?
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
HP 8560w (i7 2820QM, Quadra M1000) esetén kb. mi a normális CPU és GPU hőmérséklet tartomány? Ezt pl. most sima netezés közben néztem:Ez így szerintem nagyon nem jó. Sűrített levegővel ki szoktam fújni a ventilátort, hűtőbordákat, tehát a por nem okozhatja. Újrapasztázás segíthet?
Köszönöm
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. van egy ASUS X751L laptopom és
"miért csak akkor működik a lapotpom toucbpadja ha 2 ujjam van rajta?" aztán meg működik rendesen aztán megint mintha nem is mozgatnám.. stb aztán megint.. Tiszta össze borult nem értem. nem lehet ez valami Windows 10-es frissítés bug?
-
NEMO1968
őstag
válasz
Taknyoshal #29902 üzenetére
Szia!
Állítsf le a vírusírtódat és a WIN DEFENDERT.
Nézzük,úgy mi lesz.
Nekem a SpywarTerminator okozott hasonló gondokat. -
Taknyoshal
tag
Sziasztok!
4 éve vásároltam egy Acer Aspire One 725 típusú netbookot újonnan talán 95 ezer Forintért.
Akkoriban nagyon meg voltam elégedve vele. Az utóbbi időben nem sokat használtam, egyrészt mert lassúnak éreztem, másrészt mert egy mai telefon majdnem minden internetezős szükségletemet kielégíti.Mostanában elővettem újra, de legszívesebben földhöz vágnám olyan lassú. Nem hiszem, hogy ez normális. Van ennél egy öregebb és gyengébb specifikációjú laptopunk, ami sokkal gyorsabb internetezés közben.
Processzor: AMD C60 Dual Core 1 GHz
Video: AMD Radeon HD 6290 256 Mb
Ram: 4Gb DDR3Néha alig akarja betölteni akár csak a Facebookot, se wifin, se kábelen. Szétszedtem, kitisztítottam, újrapasztáztam. Friss Windows 7 fut rajta. A feladatkezelőben volt egy .exe, ami nagyon terhelte a processzort és a memóriát, azt már kiiktattam. A HD Sentinel szerint a merevlemez tökéletes állapotban van. Az összes illesztőprogramot feltelepítettem.
Az internetünk kellően gyors, a régebbi laptopon minden jól megy.Mi lehet vele? Valami baja van a gépnek, vagy egyszerűen már ennyire elszállt felette az idő?
Köszönök minden hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest