- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen széket vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VR topik
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
edeleny
őstag
válasz
_Berci_ #28048 üzenetére
Ez az, hogy az eszközkezelőben is az van, hogy:
AMD Radeon (TM) R4 GraphicA BIOS elég puritán, a grafikus beállítások terén csak annyi van, hogy valamit lehet Discreat-re, vagy valami másra állítani.
Nem tudom, nincs valami titkos kód, amivel a BIOS bővítettebb beállításai elérhetők? Vagy nincs is ilyen?
-
buresz8
tag
válasz
_Berci_ #28013 üzenetére
Laptopszalon, ASUS K501, még garanciás,
"gyártó írhatja át az sn-t", nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, ez mit takar pontosan? Miért kéne átírni ezt a számot? Ha ott helyben bebizonyosodnának róla hogy rossz a HDD, akkor miért nem cserélik ki egy újra, aminek nyilván új sorozatszáma van?
(Még az előző kérdésemben kérdeztem, hogy akkor ez a HDD hibája ha nem kap elég feszt? Vagy vmi más is lehet a ludas?)
-
buresz8
tag
-
netzoli
tag
válasz
_Berci_ #27994 üzenetére
Az árán kívül többségében semmi különbség sincs. Max. Huan Lee Chang helyett valaki más nyomta meg a start gombot a szalag elején... Illetve az Acer még esetleg hozzáteszi, hogy ez gyári minőség...
Kb. hasonlót szoktam érezni, mikor megyek a unix-hoz venni az autóhoz valamit, pl. hátsó ablaktörlő kar, lapát nélkül 15.000 ft...
-
0pityesz0
tag
válasz
_Berci_ #27973 üzenetére
Win 8.1 a rendszer
Tulajdonképp van ezzel a géppel sok gond szerintem. nincs meg az oem partíció se,teljesen le van gyalulva.
Egy ssd+rendszerpartíció ,meg hdd kettébontva + rendszerpartíció. A win a hdd-n,ssd kihasználatlanul
A win update-et is próbáltam. Nem látom a chipset drivert feltelepítve.
Akadozik is a gép(sajátgépre is várni kell pár másodpervet mire megnyitja)
Hardverazonosítót gondolom az aidában találom,azon belül hol? (nem vagyok sajnos szaki)
-
adika4444
addikt
válasz
_Berci_ #27924 üzenetére
Szia!
Garis a gép, így a megbontása ki van zárva. Mekkora az esély h ez sw gond?
Ha tuti hw akkor inkább gariztatom mert a gari minőségében még nem csalódtam, és az azért még is csak biztosabb mint a házi szerelés.
Meg sajnos nem is tudom h hogy kell ezen billentyűzetet leszedni... -
persil
nagyúr
válasz
_Berci_ #27810 üzenetére
Asztalin win10-et hasznaltam, szeretem, szoval ilyen teren mas velemenye nem mervado
Igazabol inkabb az a kerdes, hogy van e kozuletek valakinek tapasztalata hasonloan regi hardverrel, mukodne e minden(vagyis foleg a vga) win 10 alatt. Igy is eleg szereny a gep teljesitmenye, nem akarnam egy nem megfelelo driver miatt lefelezniRammal tisztaban vagyok, pontosan e miatt szeretnek 64bites rendszert
Ha win 10 nem jo, akkor legalabb win 7 64 bit.
Hogy erted, hogy fuggetlenek? Ez most nem teljesen tiszta. Ez azt jelenti, hogy ha eredti a windows, akkor cserelhetem 64bitre mindenfele restriction nelkul? Ezt egyaltalan meg lehet oldani "szimpla upgrade-del" vagy tiszta rendszert kell felraknom? Es a meglevo kulcs segitsegevel, honnan/hogyan tudom leszedni a telepitot? Bocs a hulye kerdesekert, de eddig cd-rol telepitettem win, egesz a 7-ig, arra meg felajanlotta a frissitest anno maga a rendszer. Most viszont ugye a laptop jott a meglevo licenc-szel, en ezt az eredetiseget szeretnem megtartani, csak ram bovites miatt kene a 64bit
-
Oceanus
tag
-
magyar1997
tag
válasz
_Berci_ #27601 üzenetére
71 fok a max. Valamennyivel jobb mint eddig volt. Gyorsabban is vissza hűl a proci, ha nincsen terhelve, mint eddig. Szerinted hagyjam így? Csak nehogy azért ártson a processzornak.. Bár van benne védelem nyílván, de azért csak nem tesz jót neki annyira.
Ui: böngészgetés közben nem nagyon megy fel még 70 ig sem. Azért ez javulás..
-
magyar1997
tag
válasz
_Berci_ #27600 üzenetére
Hát persze..
No szét szedtem a laptopot.. hát pasztázni nem sikerült, mivel annyira jó minőségű csavarokkal van ellátva ez a laptopocska, hogy ha már egy kis erőt kifejtek a csavarra, már szétb******k a csavar.. A ventillátort ké csavar fogta, amiből csak az egyiket tudtam kicsavarni, így valamelyest a kivezető nyíláshoz hozzáfértem, ahol is volt egy igen nagy porcica, ami kb a felét eltakarta. Azt kiszedtem és úgy néz ki hogy máris hűvösebb lett a processzor. Eddig 67 nél tovább nem igen akar menni..
(Valami ötlet esetleg, amivel kitudnám bányászni azt a fránya ócska minőségű csavart?
)
-
magyar1997
tag
-
-
szupersanyi
aktív tag
válasz
_Berci_ #27550 üzenetére
Nem lett ettől sem jobb... 60 FPS-t tartja a fifa, tehát nem ezzel van és nem is ezzel volt. DE a kép folyamatosan "megtörik". Nem tudom pontosan megfogalmazni, de nagyjából az történik, hogy amikor mozog a kamera, akkor a félpályánál az egyenes fehér vonal megtörik, megszakad.
A másik problémám sem oldódott meg. Elvileg kifejezetten halk gépnek számít ez (Asus K501LX DM045D), de nekem mégis hangos. És a sima ventillátor zúgás mellett van folyamatosan egy halk sípoló, sistergő hangja a gép jobb felső része felől.
Más ötletetek van ezekre a gondokra?
-
szupersanyi
aktív tag
válasz
_Berci_ #27524 üzenetére
1. Lehet ezzel csinálni valamit?
2. Notebookcheck-en van teszt a DDR3-as és a DDR5-ös 950M-ekkel. Átlagosan 15-20% külöbség van a kettő között. Tehát, ha a DDR5-össel csinálták a 73 fps-es tesztet, akkor a DDR3-assal is kellene tudnia 55-60 fps-t. És az enyémen 30 fps-el fut. Ez még mindig nagyon nagy különbség. Más ötletetek nincs? -
Smile8822
senior tag
válasz
_Berci_ #27517 üzenetére
Köszi mindenkinek aki vette a fáradságot és segített, abba maradtam hogy eladom és veszek használt garis gépet i3 pont megfelelne mindenre és 80k ért nem egy van, igazatok van, most hogy belegondolok ki is nevetem magamat hogy felmerült hogy cerkás gépet vegyek, meg volt időm a felsoroltak közül párat meg néztem hogy mik a tapasztalatok ...stb = Hát inkább nem kezdek bele mert nem mostanában fejezném be annyi elég hogy a YouTube is szaggat rajtuk normális felbontáson!
Köszönöm mégegyszer, és ha valamelyikőtök jár Győrbe a vendégem egy jó pofa sőre , nyugodtan írni
Sziasztok. -
Smile8822
senior tag
válasz
_Berci_ #27502 üzenetére
Amúgy ez lenne a gép amit el szeretnék adni már kb 3 éves, bár mondták páran itt Ph - n hogy ne adjam el aprópénzért mert hogy ezek az újan 100k -s gépek elbújhatnak mellette meg hogy most is ennyi idő után is megállja a helyét
Mondtam rá hogy ezzel minden rendben van csak valahogy nem tetszik mára a kinézete és szebbet szeretnék. ( úgy csinálok mintha a kinézetében mutatkozna az ereje )
Az ténylegesen biztos hogy egy pőccre teszi a dolgát, meg mondom őszintén hogy nekem az Asus tetszik nagyon és pl: abba 3050 es proci van
Jó azért nem akarok magamnak se rosszat mert biztos jobban érted mint én mert nekem a gyorsaság is lényeg mert megszoktam hogy mindent úgy csinál ahogy akarom.
Ez éppen olyan hogy kinek a pap kinek a paplanén pl: iphone párti vagyok iphone 4 óta mindegyik volt nekem és ott is a pontosság a gyorsaság Ami más mint a többi készülék aki mást mond az hazudik, ezzel nem azt mondom hogy pl: a Samu nem jó telefon sőt nagyon is jók pl: nekem az s6 amire azt mondom hogy jó telefon, gyors stb, amikor bejött a Samu s6 én vettem egy edge változatot mert annyira tetszett meg tényleg prémium kategória , akkor meg a sima i6 os Apple készüléket használtam aki ismeri tudja milyen hardverrel rendelkezik a Samsung erősebb hardverrel jött ki bőven, de erre mondtam hogy a gyorsaság is számít meg a stabilitás a notebooknál mert ugye megszokja a jót az ember
de amikor kezembe tartottam és használtam az s6 edge készüléket, érezhetően jobb gyorsabb stabilabb az i6, ezt ki tudom jelenteni mert volt mind a 2, és pl: aki droidos telefont használ vegyük akkor a Samut és kezébe fog egy s5 öt és egy s6 ot érzi hogy szó szerint sehol nincs az s5 pedig elotte az tűnt a villám telefonnak mert gyors és jó pl az is, de mégis bőven érezni lehet a különbséget, és erre még egy gyors példa bár már nagyon elkalandoztam csak egy példát hoztam fel hogy tisztában vagyok hogy nem lesz olyan pl: az Asus gép mint a Dell i5 de teszi az is a dolgot csak maximum lassabban és itt gondolkodom el hogy egyáltalán el a adjam a Dell Gépemet mert már megszoktam a gyorsaságot és ahogy ismerem magam biztos ideges lennék hogy lassabb, hiába régebbi az meg új , nem mindig az új,olcsóbb a jobb hiába új.
Erre egy gyors példa szeptemberben mutatják be az új Apple készülékeket és utána pár héttel már kapható is, az i6s tavaj jött ki az új s7 meg most és Hardverileg meg a duplája ami benne van ugye mindenki ezzel jön2gb ram VS 4gb ram, 2 Mag VS 4 Mag értem ezekre, de még is gyorsabb nem kicsivel a kb fél éve bejött i6s mint az új Samu s7 , és mégegyszer mondom hogy nem azt akarom mondani ezzel hogy lassú az s7 mert viccből se! ( Csak megszoktam azt hogy ha valamit csinálok a készülékkel ( akármit ) akkor azt azonnal csinálja pedig csak másodpercekről van szó, de már az bosszantó
Ez tényleg nagyon elnyúlt meg ki is tértem csak egy jó példát akartam Mondani és nekem a mobilok a gyengéim így ezt tudtam felhozni )
És ezért mondtam hogy erősen elgondolkodtam hogy váltsak e, mert hiába szebb meg új ha nem hozza legalább a gyorsasági szintet mint a Dell mert a RAM pl: ugyan annyi mint ebbe csak ugye a cpu itt a bibi.
Amúgy egy Dell Latitude E5420 Core i5 gép ami lenne.
Köszönöm hogy vetted a fáradságot hogy elolvastad amit írtam és így Már azért jobban tudod hogy mi is számít, igen és még anyit hogy nem értem ezeket az irreálisan olcsó árazásu gépeket , értem én azt hogy 3 éves gépről van szó, nincs Gari, aki használja ott azért látszik egy kicsit a nyoma, minimális dologról beszélünk most,de az hogy 247k ért vettem a gépet és most meg beárazzák nekem 65k raszerintem nevetséges, akkor 3 év múlva a 80k-s gépeket 20-30k ért fogják adni ?
És ha felhozom ezt akkor az emberek 80% a azzal jön,hogy inkább a jóval gyengébb gépet válasszák újan mert az origi és ott a garancia Stb .
És az a gép is gondolom én hogy teszi a dolgát nem úgy mint egy i3/5/7 de mennek, és nem is veszik pl észre hogy lassú a gép mert az előző gép is vagy olyan vagy még lassabb mint amit újan vásárol, ilyet csak az az ember vesz észre aki előtte gyorsabb , stabilabb gépet illetve mobiltelefont használt
Annyit kérek még hogy ugye fentebb kérdeztem hogy az Asus miért esett ki a sorból ? A procira írtad hogy Minimum 3050 az asusba az van,4gm memória ..stb
Köszi előre is a segítséget. -
-
bakter24
őstag
válasz
_Berci_ #27338 üzenetére
Gyári hűtés van benne. Venti pörög, hőcső viszi a hőt, mert meleget fúj, és kb azonnal visszahűl. Paszta jó, bordák tiszták. VGA ramokon van csak gap pad, az a helyén is van. Akkor mi a gondom szerintetek, mert kicsit tanácstalan vagyok.
Mostanában nem nézegettem a hőfokot, ha valakinek van ilyen proci vagy gép, ránézne nekem, mennyi az annyi nála?
Volt már egyszer reball, sokat nem akarok rákölteni, de jön a nyár, és a max 80°C fentebb fog menni érzésem szerint.
Még a venti fixre kötése van, mint lehetőség, de azt csak végső esetben. Volt valami venti profil program, ami biosban módosíotta a profilt, de az én gépem nem volt a profilok listájában
-
Ulius80
tag
válasz
_Berci_ #27221 üzenetére
Szia!
Letöröltem az Accelerometer progit,így nem dobja ki a hibát,viszont az eszközkezelőben nincs is sárga felkiáltójeles dolog,Hagyom is,nem muszáj ez a progi.
Frissítettem a vga drivert,így is lefagy a játék,valami Control-C Hit hiba van,utána olvasok még,ha nem megy a dolog,hagyom ezt is.
Köszönöm a tippeket!! -
Mantin
aktív tag
válasz
_Berci_ #26985 üzenetére
Megvan az áralakító, működik is, de itt van a következő kérdésem:
Másik laposon, amin van alapból is D-SUB, meg a képernyő kiterjesztés hogy a laptop 1366x768as kijelzője mellett natív 1680x1050ben megy a monitor. (Win 8.1, AMD A4)Ugyanez a monitor az én gépemmel, az átalakítón keresztül hdmi re kötve a képernyő kiterjesztés csak a laptop natyíjában működik ami elég csúnya 22 colon..Ezen viszont Win 10 van.
meg lehetne oldani valahogy hogy szépen tudjam használni a képernyő kiterjesztést?Köszi!megoldódott
-
buresz8
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Vicces képek
- Everest / AIDA64 topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hálózati / IP kamera
- DOOM - The Dark Ages
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest