Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizi7229
tag
Sziasztok,
Eladtam jófogáson az egyébként itt is hirdetett TÖKÉLETES állapotú kártyámat (7970), majd a vevő rámír hogy kockázza a képet játékban, memóriahibára gyanakszom....
a lényeg utánvétes csomag volt, ő kérte hogy minél olcsóbb legyen, ezért sem jelöltem törékenynek, nyilvány a gyári csomagolásában...stb. adtam fel oda is ért külsérelmi nyom nélkül...namost tegyük fel hogy igazat mondok, nem hazudok: azt akarja hogy vegyem vissza a terméket a jófogás ASZF alapján, ahol le van irva 10 nap próbagari...holott a kártyának semmi baja nem volt amíg nálam volt, továbbá lehetett a posta, vagy az új tulaj is a probléma oka.....nyilván tartom magam hozzá hogy nem fogom visszavenni a vga-t
Mit tudok tenni, mivel azzal fenyegetőzött, hogy jogi útra tereli a dolgot....Köszi
Tel.: 06-30/650-1098 --- megbízhatóságom, hirdetéseim --- http://hardverapro.hu/tag/zizi7229 || OnePlus One 64GB >> Huawei P9 Plus >> P20 >> S22 Ultra || 8800 Ultra -- Because I believe in power
-
demmer123
őstag
-
necrobin
tag
válasz philoxenia #91497 üzenetére
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy az PC néha lefagy (azaz megáll a kép, nem mozog az egér, és semmi nem történik), ha az FX8350-es processzor 8 magra van állítva (standard). Ha 6 magra leveszem, akkor ritkábban csinálja, 4 magon egyáltalán.
Az alaplapom egy ASRock 990FX Extreme 3, ez egy jó minőségű alapap,elvileg és gyakorlatilag is vinnie kellene szépen. Nem hinném, hogy a tápommal van a probléma, az egy 650W-os XFX táp, az aláírásomban láthatjátok a hardvereket.
Valaki, amikor megvettem, azt mondta, hogy talán azért lehet, mert az alaplap déli hídja túlmelegszik, de nem tudom, hogyan tudnék ellene tenni, ha egyáltalán valóban ez a probléma.
Segítséget kérnék, fontos!
Köszönöm előre is. -
aviator
tag
Sziasztok!
Remélem nem lógok ki túlságosan a topikból: 12V DC villanymotort keresek, lehetőleg RS-360SA, vagy SH modellt, vagy ezzel egyenértékűt. Annak ellenére hogy egy kínai termékről van szó, sehol nem találom az ebay-en kívül két napja.
Köszönöm a segítséget!
-
addikt
válasz #73959936 #91493 üzenetére
Meg lehet. Legalábbis nekem 8.1-nél működött:Win 8.1 #57366
Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Biztonsági mentés és visszaállítás
Elmented a komplett Win partíciót valami másik meghajtóra, kicseréled az ssd-ket, lemezről/pendriveról bebootolsz, megkeresed a lemezképet és visszaállítod. Így lesz a 180GB-s ssd-en egy 60GB-s partíció a Win7-el, a maradék helyen meg létre tudsz hozni egy másik partíciót.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
törölt tag
Sziasztok
Adott egy 60 és egy 180 gb-os ssd. Előbbin csak rendszer van (win7) utóbbi nulla...Előbbit át szeretném tenni utóbbira (igaz ezáltal nem csak rendszer lenne rajta a későbbiekben,hanem másik partíció is.
A kisebbet le szeretném törölni majd és másra szeretném használni. Meg lehet-e csinálni mindezt és milyen programmal a legegyszerűbben ?
-
Vakegérke
félisten
válasz Szabó0922 #91478 üzenetére
A hirdetés alján van egy olyan lehetőség, hogy "Hirdetés jelentése". Ha nálad nem is látszik, a vevőnél igen, és akkor ő tudja megejteni a korrekció kérelmet.
Egyébként úgy tűnik, nincs már probléma. Megkerestelek a HA-n, és egy darab negatívot sem látok nálad.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
makoss
veterán
válasz DrojDtroll #91473 üzenetére
Köszi, olyan ami tud magyarul is olyan nincs ingyenes?
Ebből 1 kukkot nem értekKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
JoolsNOS
veterán
sziasztok! Pár hónapja láttam egy telefonra való benchmarkot. Valami felső pályán vonatozós-üldözős. Tudja valaki melyik lehet ez? Köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
cattus
addikt
válasz Norbi095HUN #91471 üzenetére
Erről mi a tapasztalatotok? Nem tartalmaz kártevő dolgokat, mint program? - Látatlanban is megmondom neked, hogy 99%-os valószínűséggel csak azt találnál rajta.
Illetve, mivel láttam hogy ingyenesen le lehet onnan tölteni fizetső App-okat, elsősorban ezért érdekelne a dolog. - Ez warez. Ne warezolj. Kérlek. Komolyan.
Do the thing!
-
Lompos48
nagyúr
válasz harcikoca #91480 üzenetére
Windows Phone app for windows. Ha a telefon regisztrálva volt a Microsoftnál, akkor a program megnyit egy böngészőablakot és olyan kb. kilométeres körben mutatja a zónát ahol a telefont "látta" valamelyik bázisállomás. Pl. így látom az enyémet. 1 perccel korábbi pozíciót mutat ahhoz képest, amikor "kértem" a pozíciót.
Ha le van halkítva, erős csengetésre lehet bírni., le lehet zárni vagy akár törölni a személyes adatokat róla.
[ Szerkesztve ]
-
AndrisBoy
aktív tag
Sziasztok!
Diagnosztikára/Adatmentésre/Internetezésre melyiket válasszam :
Dell E4200 avagy HP 2530p ?
Erre a két típusra szűkítettem a kört, volt már mind 2 márkából asztali/netbook-laptopom.. igazából Dell párti vagyok, viszont most nagyon meg tetszett a 2530-as..
Melyik lenne jobb választás?
Köszönöm előre is kollégák
•°o.OO.o°•
-
harcikoca
senior tag
Üdv. Barátom elhagyta nokia lumina telefonját részegen.(nem tudom melyik típus pontosan) A telefon még kicsörög, de levan némítva, és várja, hogy rátaláljon valaki a nagyvilágba. Van rá valamilyen mód, hogy behatároljuk, hogy hol lehet? mobilnet van rajta, de persze kivolt kapcsolva.
AMD+Ati powee'R
-
Humbucker
senior tag
Nem tudom hogy rögzítik újabban az alaplapot a ház tálcájához,de az én házam olyan, hogy kis menetes réz bigyókat kell a ház tálcájába csavarni, amibe szintén belecsavarunk ilyen kis műanyag bigyókat,és arra dugjuk rá az alaplapot ott ahol megvan a helye is az alaplapnak.Na nekem azok a kis műanyagok kellenének, olyat tudok venni vmi PC boltba külön vajon?
-
Bowser
aktív tag
válasz inf3rno #91468 üzenetére
Szia ! Nem tudom jobban de sajnos nem volt lehetőségem ubuntut kiirni
Addig addig próbálkoztam mig megtaláltam a szoftveren belül egy olyan opciót, hogy "RESTORE". Kicsit tevékenykedett a program és rögtön jó lett. Köszönöm szépen az eddigi segitséget.
Cserébe lett egy angol billentyüzetem.
Nincs szabad időm. Illetve ha van, az sem szabad.
-
Szabó0922
tag
Sziasztok
Ha véletlen negativot adtak akkor kihez kell fordulni?segitségeteket köszönöm! -
makoss
veterán
Üdv!
Tudnátok mondani olyan programot (lehetőleg ingyeneset) amivel vissza lehet ellenőrizni, hogy távollétemben mikor nem ment a net a gépemen?
Van mikor több órára magára hagyom...
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
feri1014
senior tag
Üdv!
Adott egy TP-Link TL-WN722N, ASRock 870 Extreme alaplap és egy Windows 10. A problémám az lenne, hogy random időközönként az USB sticket ledobja a Windows, mintha kihúztam volna és ismét csatlakoztattam volna az USB portba, közben hozzá sem nyúltam. Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt? -
emery2
tag
válasz varmi2 #91458 üzenetére
Köszönöm. Sikerült megoldani. A hangbeállitásnál volt egy rejtett opció ait ha bepipáltam a sztereo hangot akkor kirakta az összes hangszóróra. Nem én hallgatom igy a zenét, hanem az egyik barátom és őneki a kifejezett kérése volt ez valamiért
Minden igaz, még a hazugság is -csak éppen az megfordítva!
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
van egy oylan problémám, hogy nem indul a gépem. A Ventik felpörögnek és kb 5 másodperc múlva leáll a gép majd újraindul és ezt csinálja folyamatosan. Tegnap kezdődött egy ilyen probléma, akkor még csak annyi volt, hogy amikor bekapcsoltam eljutott a BIOS POST screen utánig, majd amikor a Win bootolni kezdett volna leállt. Akkor furcsálltam a dolgot, de mivel újraindítás után elindult rendesen nem fogalkoztam vele. Aztán ment jópár órát a gép probléma nélkül, leállítottam és amikor ma akarom indítani ugyanezt csinálta. Beléptem a BIOS-ba hogy megnézzem nincs e valami elállítódva, meg megnéztem a hőfokokat és mindent rendben találtam. Leállítottam és indítás után ugyanez volt. Azután csináltam egy CMOS resetet mert nem indult a Win sehogy se, és azóta a BIOS se jön be, csak a fekete képenyrő és 5 másodperc után leáll.
Már mindent kipróbáltam, kivettem az elemet, kihúztam a tápcsatlakozókat a lapból, és úgy csináltam a CMOS cleart, lehúztam az összes perifériát, kivettem a RAM-okat és csak 1-et hagytam bent, de semmi...
Van valakinek ötlete ? A lapra gyanakszom mivel az 1 hetes a gépben (Giga P45 DS3 ).
-
makoss
veterán
Üdv!
Ez a piros szöveg a címlapon valamiféle hiba a prohardveren?
Nem első esetKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
varmi2
nagyúr
válasz emery2 #91455 üzenetére
Le kell tölteni, és fel kell telepíteni az adott zene lejátszó szoftver egyik kiegészítőjét, direct sound, vagy ehhez hasonló a neve. De igazából zenét sztereóban kell hallgatni, 2.0 hangfalon, nem 5.1ben
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdésem, hátha tud valaki segíteni
Van nekem egy Logitech G430-as fejhallgatóm. Tökéletesen működött, míg nem újra teleptettem a windowsomat. Az óta nem akar rendesen szólni. Feltettem a Logitech Gaming Software programot, de valamiért nem szól még sem rendesen. Abszolút 0 mélye van, a 7.1 nem akar szólni, nincs térhangzás.
Vajon mi lehet a gond? Mit rontok el, hogy most nem akar rendesen működni? -
emery2
tag
Üdv fórumtársak !
Szakamai segitséget szeretnék kérni. Adott egy asztali gép MSI K9A2 CF alaplappal. Ez a gép az egyik barátom gépe. Eddig XP operációs rendszer futott rajta, azonban az idők szavára hallgatva feltettük rá a Win7-et. A rendszer szépen fel is állt, viszont van a hanggal egy pici esztétikai gond. A hangrendszerre 5.1 -es hangszóró szett van rákötve. Ha a teszt üzemmódot lefuttatom, mind az 6 hangszóró müködik, azonban ha
bármilyen lejátszóval valami mp3-at hallgatunk csak a két front és a mélysugárzó szól.
Próbáltam állitgatni de nem jött össze.Mi lehet a gond ? Köszi a segitséget előre is.
Minden igaz, még a hazugság is -csak éppen az megfordítva!
-
-
kenwood
veterán
Adott egy Z77 Sabertooth alaplap
Semmilyen eszkoz nincs rakotve,se sata,se usb.
Csak a proci,lap,ram,tap.
Ahogy a tapot aramot kap,rogton beindul a cpu venti,de nem indul el a POST.
A power gombot megnyomva jon a POST is.
Kikapcsolasnal pedig a monitor kikapcsol,de a cpu ventije porog tovabb.
clr cmos,tapcsere,procicsere,ramcsere volt.egyik sem segitett.
mi lehet a megoldas?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
inf3rno
nagyúr
válasz Bowser #91438 üzenetére
Szerintem írj ki egy ubuntut egy pendrivera, és nézd meg, hogy azzal megy e. Ha igen, akkor valami driver hiba, vagy windows beállítási hiba lesz. Nem tudok róla, hogy bios beállítás befolyásolná, gondolom ilyen enable usb keyboard meg hasonló bios beállításokon már túl vagy, vagy nincsenek is ilyenek, ha új az alaplapod. Ha mégse menne linux alól sem, akkor jön szóba hardver hiba meg bios misconfiguration.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
Sziasztok. Szeretnék venni 1 intel 1500 pro ssd-t. A kérdésem csak volna, hogy minden további nélkül tudom használni 1 asztali pc-ben is ? Mármint csatlakozás és rögzítés, adatátvitel stb. ?
Választ
-
Borisz76
veterán
válasz Cheesus #91445 üzenetére
Kíváncsiságból rákerestem....az ára miatt.
Tényleg nem gyerekjáték.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
tagagaba53
tag
válasz Bowser #91436 üzenetére
Nálam a sima mezei billentyűzet szokta ezt csinálni.
1-2 hetente megbolondul.
Pár újraindítás után megy. Újabban azt nézem, hogy a CapsLock
reagál-e rögtön az indításnál. Ha az világít, akkor jó és hagyom
tovább betölteni
Igaz, hogy csak win10 alatt csinálja. Előtte soha.[ Szerkesztve ]
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
Cheesus
senior tag
Hali
Főnököm megbízásából el kell adnom egy XDCAM PMW-100-as videókamerát, csak nem tudom/tudjuk, hogy mi az a reális ár, amiért el lehet adni (hiánytalan állapotban van), illetve hol lenne érdemes még Hardveraprón kívül meghirdetni, mert azért viszonylag speciális eszközről van szó. Ha esetleg van itt olyan topic, ahol relevánsabb a kérdésem kérlek irányítsatok át a megfelelő topicba, a válaszokat pedig előre is köszönöm
https://www.twitch.tv/csehla
-
Bowser
aktív tag
válasz Borisz76 #91440 üzenetére
Van PS/2-es egerem is billentyűzetem is, működnek sőt az eddigi összes USB-s billentyűzetem működött. Itt ezzel a Zalmannal annyi a gond, hogy Biosban működik , bejelentkező képernyő után már nem érzékeli a leütéseket, de a szoftver amit letöltöttem hozzá az is megjelenik ha be van dugva, ha kihúzom eltűnik a tálcáról az ikonja. Más géppel megy a Zalman.
Az újratelepítést a legvégére szeretném hagyni ha már tényleg nincs más megoldás.
-
manya777
tag
válasz Bowser #91436 üzenetére
Szia. Másik windowst nem próbáltál meg telepíteni? Nekem nemrég volt valami olyan hogy biosban ment a bill, lépkedtem vele, majd mikor töltött be a windows a led világítás megszűnt, és onnantól nem ment a bill. Igaz az én billentyűzetem kontakt hibás is néha, de szerintem ha jólrémlik neken az segített hogy felraktam egy másik windowst a win8 64 pro verziót.
i5 12600k - Asus Maximus VI Hero , 2x16 Gb ddr4 3200 Ram.
-
Bowser
aktív tag
Sziasztok!
A problémám továbbra is fennáll
Esküszöm ha valaki segít nekem, küldök neki postán valami ajándékot!Szóval röviden:
Egy Zalman ZM-K400G Gamer billentyűzetet vettem ma de akadt egy kis probléma. A gépem felismerte telepítette a illesztőprogramot is! Viszont semmilyen leütésre nem reagál (háttérvilágítás és a Num Lock világít). A gépet újraindítottam és a BIOS-ban lehet vele navigálni szóval ilyenkor minden billentyű jó de amikor bejön a Windows logó onnantól nem reagál. Próbáltam mindegyik USB portban elől hátul de semmi, ezután telepítettem a Zalman oldaláról letöltött hozzávaló Drivert és szoftvert de semmi. Azonkívül, hogyha kihúzom a bill-t eltűnik az ikonja és kilép a szoftverből szóval érzékeli.
Sokan írják a neten, hogy BIOS-ban az USB Legacy legyen "Enabled" de nekem nincs ilyen opcióm. A billentyűzet más számítógéppel hibátlanul működik Bootolás után is a Windowsban. Az alaplapom típusa: Intel Bearlake Q33. Gép típusa HP DC 5800 SFF. 3 oldalról szedtem le Drivert de mind ugyanaz és semmi változás .
Esetleg valami az áramelleátásnál lehet? Fogalmam sincs..Aki segítene nekem annak nagyon hálás lennék!
-
Norbi095HUN
aktív tag
na, Sziasztok!
Talátam a neten keresgélve egy progit, melynek neve Coder Bag: Disable CPU Core Parking Utility.
Namos ez azért lenne jó nekem, mert egyes játékokban elég kevés Fps-em van, Például PvZ Garden Warfare, és Battlefield 3, illetve Payday 2.
Kérdésem pedig a következő lenne a progival kapcsolatosan? Ez biztonságos? Mármint nem cseszi tökre a gépet remélem..
Ami fontos lehet: A Processzorom: Intel Core 2 Duo E6300 Most 3.15Ghz-re van OC-zva jelenleg.
Tehát ez most biztonságos progi, és egyáltalán van érteleme? Ja és támogatja az intel cpu-kat?! -
bryant56
aktív tag
Sziasztok!
Display Driver Uninstaller-el szoktam eltávolítani a vga driver-t. De az a baj, hogy a csökkentet módban távolítja el a driver-t, ahol a legkisebb felbontáson jelenít meg mindent és átrendezi az asztalt. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni, hogy ne rendezze át az asztalt?
Előre is köszi a segítséget!
-
Borisz76
veterán
válasz qsotre #91432 üzenetére
Win 10 topik-ba írhatod a nyűgöd, bajod.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
qsotre
csendes tag
Sziasztok. Nemrég frissítettem windows 10-re. Olyan hibajelenség alakult ki, hogy elsőre nem indul a gép, körülbelül a windows lógó bejön, majd teljesen lelövi magát. Másodjára viszont teljesen tökéletesen elindul. De mindig csak másodikra. Mi lehet a gond ?
Hardveres adatokat írjak ?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok.
Nemtudjak véletlen vki megoldási hogy a 1150 és foglalattal szerelt asus rog lapok hogy vannak felszereltség szerint? Tehát pl. VI Gene utána hero majd ranger és a Maximus?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
törölt tag
válasz tagagaba53 #91427 üzenetére
Hogyne lehetne. Kiszáradhatott a belseje, emiatt elveszíthette a kapacitását, esetleg el is lehet rohadva, mint anno az FSP által használt CapXon-ok.
-
tagagaba53
tag
Üdv !
Ha egy kondinak szemre nincs látható baja / pl. nem púpos /
attól még lehet gyenge - rossz ?Köszi
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
Bowser
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy Zalman ZM-KG400-as billentyűzetet de valamiért nem reagál a leütésekre!
Bootolásnál működik meg a BIOS-ban is lehet navigálni + a háttérvilágítás is állítható!
Viszont amikor bejön a Windows 7 logó utána világít a Num Lock meg a háttérvilágítás is de nem reagál semmire.Mi lehet a probléma? Drivert feltelepítettem de még a mappája se jelenik meg a Program Files-ban ...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
manya777
tag
Na, mire az alábbi sorokat leírtam bekerült egy hdmi link elé De azért nem törlöm ki hátha tudtok segíteni
Sziasztok. Szóval átraktam a gépem egy másik helyre így az addig használt 1,1 méteres hdmi kábel amivel rákötöm a monitort (Acer S240HL) a vga ra (gtx 680) már rövid. Nos van itthon egy 3 méteres hdmi kábel is, amit az xboxhoz használok. Beraktam azt a rövid 1 méteres helyett és az történik hogy minden működik , van kép is, csak mikor kikapcsolom a gépet akkor a monitor nem kapcsol ki, nem áll át "standby" üzemmódra hanem egy kék ablak úszik a képernyőn "a kábel nincs csatlakoztatva" felirattal. Gyakorlatilag ha kihúzom a vga ból a másik végét ugyan ez van. (Az 1 méteres kábelnél ilyenkor no signalt ír, és kikapcsol utána). Itt a másik kábelnél soha nem kapcsol ki csak lebeg a felirat. vettem egy 1,5 est hdmi kábelt az Aushanban ugyan ez a jelenség. Elmentem a 220 volt üzletébe is, ott azt mondta a szakember hogy biztos azok a kábelek amikkel ezt csinálja a monitor, azoknak valószínűleg az árnyékolásuk gyenge, adott egy állítólag minőségi kábelt ami még szemre is vastagabb volt mint az egy méteres amivel tökéletesen megy a gép. Haza hoztam és ugyan az, bedugom a monitorba és azonnal a kábel nincs bedugva úszó kis kép fogad. Minden kipróbált kábel egyébként mindkét oldalán Full Size. Kép mindegyiknél van, használható a gép, de hát azért csak jólenne ha a monitort nem mindig kézzel kellene kikapcsolgatni Van valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
i5 12600k - Asus Maximus VI Hero , 2x16 Gb ddr4 3200 Ram.
-
demmer123
őstag
Standard hdmi és high speed hdmi kábel között van képminőségbeli különbség?
-
-
törölt tag
Friss telepítés, elég kizárt. Üres vinyóra .... Egyet talált, kb 30-35 perc keresés után, azt feltette, utána megint keresés. Épp ebben a pillanatban talált ismét kb 550MB-t ... de előtte keresett jó sokat. Viszont a net az zökkenőmentes. Wi-fi és kábel is volt, egyaránt.
Tanácstalan vagyok ...szerk: Most ki van lőve a tűzfal és a vírusírtó is (ESET SS)
szerk2: Nem pár nap, csak hosszú idő. Most, úgy néz ki, hogy megy, majd mondom mi van, ha ezt felrakta. De gyanítom, ismét keresni fog egy fél órát ... tényleg nem értem, hol a gebasz ..
[ Szerkesztve ]
-
Hello!
Hol érdemes kérdezni rágcsálóirtással kapcsolatban?
Kéne valami tuti tipp ultrahangos egérriasztóra, ami működik is (nem olyan, mint a topshopos, amiben hangszóró sincs )
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
válasz DonThomasino #91410 üzenetére
Elvileg kivesz-betesz, de nálam fordultak elő érdekességek.
... ez viszont lehet, hogy elem hiba. Ugye, a lemerült elemmel gyakorlatilag nem jegyezte meg a korábbi beállításokat a BIOS-ban. Jelenleg, az új elemmel, teljesen rapszódikus, pár beállítás megmarad, megint pár viszont elfelejtődik. Pl, a dátum marad, az idő pontatlan. Továbbra is keresi az 1.44 meghajtót, de pl a memoria timingek megmaradnak, meg pl a boot sequence is. Hmmm ... érdekes.
-
varmi2
nagyúr
válasz DonThomasino #91410 üzenetére
Semmi különleges dolgot ne várj, kiveszed, és beteszed az újat. Ennyi.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
DonThomasino
veterán
Még sose cseréltem alaplapba elemet
viszont most az egyik ismerősnek kéne.
Kell erről vmi fontosat tudnom vagy csak ki vesz betesz?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
törölt tag
Sziasztok.
Van valami kezzel foghato magyarazat arra, hogy a win7 miert nem talal semmilyen frissitest? Net van, bongeszni lehet, halozat all, friss install, tobbi gepen megy, csak a laptopon nem. Keres, keres, de semmi talalat. -
mezis
félisten
válasz penge111 #91404 üzenetére
UTP kábellel, vagy WiFi-n a routerhez csatlakoztatod PC-t, laposat, okosat.
Start - Vezérlőpult - Rendszer - Beállítások módosítása - Munkacsoport : azonos munkacsoportba minden PC-t, laposat.
Vezérlőpult - Hálózat és internet - Otthoni csoport : megosztás beállítása (a lehető legegyszerűbbre, nem feltétlenül kell jelszavakkal védeni)mezis
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Átlag felhasználásra szeretnék egy hangkártyát vásárolni.
Egy Thonet and Vader Hoch-ot mozgatna később, és felváltva használnám a kártyán keresztül a Skullcandy fülesem, jack hosszabbitó segitségével.
Jelenleg egy Asus Maximus VII Hero alaplapi hangját használom, de van itt bőven interferencia, meg vannak gondok még a Realtekkel..
Melyik kártyát ajánlanátok a legjobb ár/érték arányban. Nem különösebben értek hozzá, olcsó legyen és ne legyne inerferencia meg "pop" hang ha elkezdek valamit hallgatni..You got clickbaited.
-
penge111
addikt
Sziasztok. Valaki le tudná írni, vagy valami leírást linkelni ahoz, hogyan kell két gépet crosslink kábel nélkül összekapcsolni, mivel egy PC-ről szeretnék laptopra fileokat másolni. Amim van:
Router, utp kábelek (nem crosslink), laptopon win 8.1, Pc-n win xp van, ha lehetne szájba rágósan, mert láma vagyok ezen a területen. Köszönöm a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
Nisida
aktív tag
válasz #65675776 #91398 üzenetére
A gond az , hogy ez egy távvezérlő kártya. Kerestem már Pci-e-rendszerűt de nem nagyon találtam. Ami valljuk be talán érthető is mivel inkább szerverekbe kell. Az én problémám,hogy a gép nem kimondott szerver hanem egy workstation bizonyos szerver funkciókkal, és szeretném távolról elérni egyes esetekben amikor külföldön vagy vidékén vagyok de szükséges tevékenykedni , megoldani kérdéseket.
Sok esetben kivitelezhetetlen volt, a problémák megoldása - pl.: nyomtatás, stb. - mert aki az irodában volt nem értett hozzá vagy nem mertem a gépem közelébe engedni. A nyomtató, stb. külön xp-s gépről fút így abba nem tudom bepakolni ezt a kártyát mert garanciát veszítünk, plusz azon nem működik a cad, stb. program. Külön szerveren vagy gépen megint nem jó mert akkor plusz egy példány cad, stb. kellene. Az én gépeket külön gépről elérni meg megint problémás. Plusz akkor megint egy olyan gép kell ami rendelkezik pci-os foglalattal.
A sima wak-on-lan és szoftveres távvezérlés működöt de csak ha a gép felállt és be volt léptetve. Ez azt jelenetné, hogy két hétig feszt megy és ha van egy 2 órás áram kimaradás amit nem bír a UPS megint be kéne léptetnem valakivel a rendszert. Ami mondjuk egy tengerentúli elérés esetén vicces lehet, hogy felhívok valaki hajnal 3 kor, hé ember mennyél már be és kapcsold be újra a rendszereket.
A sima távnyomtatást a farncnak nem akarta megenni a nyomtató kezelő pc-je mert már tárva nyitva volt a hálózat összes portja kifelé és befelé a rendszer gép minden portja ennek ellenére a nyomtatás még sem akart kijönni a nyomtatóból papír formájában. Mindez kisvállalati környezetben így azért az anyagi kérdések is behatároltak. Maradt az utolsó megoldás persze a hardveres de még sem a legdrágább.[ Szerkesztve ]
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- 2db tökéletesen funkcionáló Kingston A400 120GB (100/33 25TB és 100/86 3TB) egyben eladó
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB (grafit)
- CTO Macbook Air 2020 13"( M1, 16GB, 512GB ) (ENG!)
- Lenovo Thinkpad L480 i5 8.gen 8/256gb ssd
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest