Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wollf
tag
válasz Top cat #130352 üzenetére
Egyszerűen nem értem. Néztem pl Far Cry 3 tesztet dettó ugyanezzel a konfiggal és nekem csak feleannyi fps-em van mint a tesztben ugyanazokon a beállításokon. Nem tudom mit csinaljak már. Az előző konfiggal, ahol a lap volt más illetve a proci, ozt jobban mentek a játékok. Hozzáteszem a rendszer is és a játékok is ssd-ről mennek...
-
Wollf
tag
válasz Top cat #130352 üzenetére
Szia! Időközben újratelepitettem a rendszert és a játékoknál az a helyzet áll fenn, hogy mikor a textúrákat kellene betöltenie a vga-nak, akkor iszonyatosan leesik az fps kb 1-2 fps-re. Nem lehet hogy az északi hídnál lévő vrm nagy melegedése okozza? Az befolyásolja a vga működését?
-
Wollf
tag
válasz Tim82 #130330 üzenetére
Szia! Itt PH-n azt írták hogy fx 6300 alá tökéletes, volt akinek baja volt fx 8350-el de volt akinek azzal is szépen ment. Nálam pedig hideg a hűtőborda ahogy azt írtam is nemrég. Olyat is találtam a neten hogy a vrm melegedése lehet attól is, ha csak 4 pin a cpu tápcsati a 8 helyett.
Megpróbálkozok egy tápcserével és kiderül. -
Wollf
tag
Elnézést, nem a vrm meleg hanem a hűtőborda. Nem vagyok annyira hozzáértő. Szóval ezek a kis sötét színű kockák a vrm? Mert azok nem melegek. csak a proci alatti hűtőborda, amiből egyébként 3 van de csak egy meleg. Viszont nincs terhelés alatt a gép, szóval azt nem tudom hogy a hűtőborda melegedése ilyen esetben normális-e?! Bocs a kavarásért
-
Wollf
tag
Sziasztok. Nemrég hazaértem, bekapcsoltam a gépet és a processzor alatti vrm hűtő meleg. eleg jól meleg... Még tápcsere nem volt, gondoltam megnézem előbb a vrm hűtőket. A proci mögötti hideg, és van mégegy a ram slotok alatt az nagyon enyhen langyos.
Gondolom az nem jó ha ilyen meleg!? Azért megpróbáljam a tápcserét? -
Wollf
tag
válasz Pyttawrx #130331 üzenetére
Köszi mindenkinek. Igyekszem utána jarni akkor mindennek. Pedig ezt az alaplapot nagyon dicsérik. Mondjuk az nem minden természetesen. A másik gépben egy fx 8350 van egy asrock 970 extreme 4 lapban azzal sose volt ilyen gond. És ha a vrm túlmelegszik azzal az alulfeszelés fog segíteni?
-
Wollf
tag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni, mégpedig abban hogy a következő problémát megoldja-e egy tápegység csere?
A pc egy fx-es masina amin a játékok akadoznak. Olyan játékok, amiknek lazán menni kéne.
Ez az approx 400 wattos tápegység egy fm2-es amd a8 5600k-t és egy sapphire rx 550 4 gb vga-t hajtott szépen. A rendszer is gördülékeny volt, a játékok is szépen mentek. Ezen kívül egy hdd és egy ssd van a gépben, valamint 5 venti(a processzor ventivel együtt).
Annyi változás történt, hogy alaplapot cseréltem, egy MSI 970 gaming-re amibe egy fx 6300-as proci került. A vga maradt a hdd is az ssd is a ventik is. Ha ez számít 8 gb ram van benne.
Friss windoes a gépen, legújabb driverek. A háttérben semmi olyan nem megy ami húzná a gépet. A jelenség az, hogy a rendszerben is lassan nyit meg dolgokat, olyan is van hogy valamit megnyitok akkor egy pár másodperc "fagyás" utána nyilik meg az adott program, vagy mappa, start menü stb. Még ha ilyen gagyi online játékokkal játszik a fiam az is laggol, kb 5 másodpercebként 2 másodpercig és így tovább.
Ami a fentebb leírt ezelőtti konfiggal szépen ment az most akadozik orrba szájba. Én a tápra gyanakszom mert elég gagyi, illetve 8 pines processzor tápcsati nincs a tápon csak 4. Emiatt is gondolok arra hogy kevés a táp. Érdemes kiszerelnem a másik gépből a a tápomat ami egy fsp hydro 750 watt 80+ gold, és megpróbálnom hogy azzal mit mutat, vagy egyértelműen meg lehet határozni hogy a táp a ludas? A segítséget előre is köszönöm, ebben a számomra tanácstalan helyzetben. -
Wollf
tag
válasz ricsi99 #117475 üzenetére
Üdv!
Megpróbálkoztam MSI Afterburner-el mindent normálisnak mutatott a játékmenetek során, az Én problémám azonban ugyanúgy fennállt. Csináltam egy win reistall-t és most minden tuti. Az egyik játékot már teszteltem is az imént így friss rendszerrel és az eredmények ugyanazok mint előtte. Nem tudom hogy mi volt ez de remélem nem jön elő többet. Köszöntem a segítségedet/segítségeteket! (Doky586, ricsi99)
Üdv! -
Wollf
tag
Üdv!
Adott a jelenlegi VGA-m.
[link]
Mivel ilyet már nem kapni sehol, (legalábbis Én sehol nem találtam) ezért arra lennék kíváncsi, hogy milyen VGA-t vegyek mellé a Crossfire-hoz, és mekkora tápot a rendszer "hajtásához"?
A RAM... Szintén nem kapni sehol (nem találtam).
[link]
Tehát. RAM-ot is szeretnék, még 8 GB-ot. Jelenlegiek mellé milyet vegyek?
Jelenlegi konfigurációm:
Lap: Asrock 970 extreme4
Proci: AMD FX 8350
RAM: -
VGA: -
HDD: 1db 1TB, 2db 500GB, és 1 db 250GB
SSD: 1 db 128GB
TÁP: Chieftec 450 WattValaki segítsen pls!
-
Wollf
tag
Üdv!
Adott a jelenlegi VGA-m.
Mivel ilyet már nem kapni sehol, (legalábbis Én sehol nem találtam) ezért arra lennék kíváncsi, hogy milyen VGA-t vegyek mellé a Crossfire-hoz, és mekkora tápot a rendszer "hajtásához"?
A RAM... Szintén nem kapni sehol (nem találtam).
Tehát. RAM-ot is szeretnék, még 8 GB-ot. Jelenlegiek mellé milyet vegyek?
Jelenlegi konfigurációm:
Lap: Asrock 970 extreme4
Proci: AMD FX 8350
RAM: -
VGA: -
HDD: 1db 1TB, 2db 500GB, és 1 db 250GB
SSD: 1 db 128GB
TÁP: Chieftec 450 Watt[ Szerkesztve ]
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Esetleg valaki meg tudja mondani hogy miért van az, hogy pattognak az 5.1 hangszórói, és miért nem kapcsol be?
Tehát Pattognak a hangszórók de a dvd nem kapcsol be. Nem ad képet, a dvd, meg a digitális kijelzője sem mutat semmit.
Én a dvd erősitőjére tippelek, de nem vagyok biztos benne, és azt sem tudom, hogy mennyibe kerül és azt sem hogy érdemes-e megcsináltatni.
Szóval legyetek szivesek húzzatok ki a csávából! Bocsi a sok rizsáért, és előre is köszönöm a segitségeteket!
Üdv Urak! -
Wollf
tag
Üdv!
Miért nem tudnak belépni a szerómra COD4?
Mindenkinek azt irja hogy Invalid key.
Hiába állitom át a key sehogy sem jo.
Haveromnak megengedi hogy belépjen multiba, nyomjuk is, meg én is be tudok az Övébe, de más nem tud sem az Én szerverembe belépni se az Övébe.
Win7 64 bit.
Ja és gamerangeren játszom.
Egyszer már kiirtam, légyszi segitsetek!
Üdv az Uraknak -
Wollf
tag
Üdv!
Miért nem tudnak belépni a szerómra COD4?
Mindenkinek azt irja hogy Invalid key.
Hiába állitom át a key sehogy sem jo.
Haveromnak megengedi hogy belépjen multiba, nyomjuk is, meg én is be tudok az Övébe, de más nem tud sem az Én szerverembe belépni se az Övébe.
Win7 64 bit.
Legyetek szivesek segitsetek!
Üdv az Uraknak -
Wollf
tag
Szevasztok Urak! Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg tudom-e toldani az egyik sata adatkábelemet itthon, úgy hogy kettè vagom, ès a kettő közè idegen kábelt kötök? mert szétvagtam egyet, amiben négy burkolt szál van, és négy burkolatlan. nem tudom hogy a burlolatlanokat is tovább kell-e toldani, vagy azok csak azért vannak-e hogy merev legyen tőlük a kábel? Sűrgős lenne, előre is köszi!
-
Wollf
tag
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Xbox 360-al kapcsolatban kérdeznék olyat, hogy: a boxot szétszedtem, és a hdd csatlakozóját kivezettem, hogy ne csak ssd méretü adattárolót tudjak a gépbe rakni.
De most a box elinduláskor kirakja hogy xbox, meg a logo-t meg közben kiirja hogy bejelentkeztem, de nem megy tovább. Mi tévő legyek?A válaszaitokat elüre is köszönöm!
Üdv Urak! -
Wollf
tag
Xbox 360 játékok mennének rá, amik max 200 mb- darabokból aállnak össze, pont emiatt. a másik külsö vinyóval nincs ilyen gond,szóval erre is tudnom kellene másolni elvileg!
-
Wollf
tag
Sziasztok Urak! Olyan problémám adódott, hogy: egy 500 GB-os külső HDD-t szeretnék használni FAT32-ben! Lényegtelen hogy miért. Az a lényeg, hogy leformázom Fat 32-re külső szoftverrel, és neki állok másolgatni rá, de fél óra elteltével, már nem tudok másol, mert azt írja hogy: A lemezt nem lehet olvasni. Majd lecsatlakoztatom, ès vissza, de akkor sem jó. Win újraindítás után sem. Csak akkor tudok újra másolni rá, ha leformázom. De akkor is csak kb fél óráig. Látja a gép, de másolni nem enged rá. Ha meg ujra formázom akkor semmi értelme az egésznek! Bocsi a regényért de S.O.S. helyzet ez! Várom a segítségeket Urak! Köszönöm! Üdv
-
Wollf
tag
MSI Afterburner akkor is működik ha nem MSI gyártmány a VGA?
-
Wollf
tag
Szevasztok Urak!
Szeretnék segitséget kérni abban hogy melyik program az amelyik igy méri az fps-t, és más adatokat is mutat? a képen látható a bal felső sarokban
A válaszaitokat előre is köszöntem
Üdv Uraim -
Wollf
tag
Szevasztok Urak!
Melyik gyártótól vegyem a kinézett 7950-emet?
Nagyon megköszönném ha valaki magyarázattal felvázolná nekem dióhéjban a gyártók termékeinek teljesitményét VGA-k terén!
Üdv Uraim
[ Szerkesztve ]
-
Wollf
tag
Szevasztok Urak!
Előfordulhat hogy egy játék elinditása után a win 7 azért irja hogy a működése leállt mert csak ATI 5450-em van? DDR2 1 GB. Konkrétan a Crysis 3-ról van szó.
A Konfigom:
-Asrock 970 Extreme 4
-AMD FX 8350
-Kingston HyperX 8GB CL9 Kit 1600 Mhz
-Samsung 840 series SSD
-Chieftec 500 watt
-Meg hát ugye ez a gagyi kártya (5450 DDR2 1GB)Szóval előfordulhat hogy ettől van?
Válaszaitokat köszönöm Urak![ Szerkesztve ]
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Vajon mitől van az, hogy az sztalon a kurzor magától mozog?
Eddig a Fraps inditásánál vettem észre, de csak addig mig a fraps ablakára van kattintva, ha félre kattintok akkor jó. Meg a virusirtónál ugyanigy
Virus lehet vajon?
Légyszives gyorsan segitsetek mert nagyon rossz.
Válaszaitokat előre is köszönöm -
Wollf
tag
Szevasztok Urak!
Legyetek szivesek segitsetek abban, hogy megoldhassam problémám!
Az lenne a baj hogy nem tudok beszélni COD 4 MW multiba úgy hogy mások halljanak.
Én hallom magam, de semmi több
Esetleg nyomnom kell közben valami gombot?
Mert ha az a baj akkor nincs gáz...
Ez egy teljesen új gamer headset (genius hs g500v)
A válaszokat köszi -
Wollf
tag
De amúgy valaki legyen szives véleményt mondani a Zalman ventiről
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Egy ZALMAN ZM-SF3 rendszerhűtő ventillátor milyen tulajdonságokkal rendelkezik?
Úgy értem hogy hatékony-e, és egyben halk is? Nekem ez a kettő a legfontosabb
Egy ilyen Thermaltake házba szeretném.
Egyet szeretnék előre, egyet hátra, és abban nem vagyok biztos hogy felülre is kell-e illetve alulra?!
Tehát a kérdésem, ebbe a házba mennyi ventillátort tegyek, illetve a kiszemelt ventillátor hatásos, és egyben halk-e?A konfiguráció pedig:
Asrock 970 Extreme4
AMD FX 8350 8 core 4000 Mhz
Kingston 8GB DDR 3 1600 Mhz HyperX KIT CL9
AMD Sapphire Radeon 7950 DDR5 3GB Dual Flex
Samsung 120GB SSD 840 Series
Western Digital Caviar Green 1 TB 64MB
Chieftec 550 Watt 12 cm APFC OEM
Cooler Master - Hyper 412S - RR-H412-13FK-R1A válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Wollf
tag
Sziasztok
Valaki segítsen COD II ügyben mert a codos topicban senki nem ír semmit 2 órája!
A saját szerómba beállítom hogy milyen fegyverrel lehessen menni, de én nem tudom kiválasztani egyik beállított fegyvert sem csak azok akik csatlakoztak a szerómhoz.
Mit tudok csinálni? -
Wollf
tag
sziasztok!
COD 2-ben a szerver indítása utáni betöltés megáll és ezt az üzenetet kapom
ERROR
IWD SAM/NAME MISMATCH
Mit tudok tenni ellene hogy működjön?
Segítséget köszi[ Szerkesztve ]
-
Wollf
tag
válasz BénaNyurga #41815 üzenetére
Rendben akkor 7950 lesz és kész Köszönöm Urak!
-
Wollf
tag
válasz BénaNyurga #41810 üzenetére
de én 7950-ről és nem 7850-ről beszéltem!
-
Wollf
tag
válasz BénaNyurga #41810 üzenetére
De egy alap, 810 Mhz-en pörgő 7950 is erősebb nála? Ez fontos most nekem, mert holnap után megyek megvenni a vasat és kicsit sok pénzt tettem fel rá hogy elhamarkodjam!
Szóval így is jobb a 7950? -
Wollf
tag
Sziasztok! Bocsánat a sok akadékoskodásért, de szeretném tudni, hogy egy GTX 660 TI 2 GB OC van olyan jó, mint egy AMD 7950? És a GTX 660 TI 2 GB OC kártyával,lehetne mindent maxon futtatni? Vagy azért annyira nem jó?
agressive eés BénaNyurga tőletek bocsánatot kérek a sok hülye kérdésért![ Szerkesztve ]
-
Wollf
tag
Üdv!
Mi a helyzet ezekkel a lapokkal?
Asrock 990FX EXTREME 3
Asus M5A97 R2.0A kettőt nézva én azt gondolom hogy az Asrock jobb, de hozzáértők válaszát várom
Köszönöm Urak -
Wollf
tag
Üdv!
Mi a helyzet ezekkel a lapokkal?
Asrock 990FX EXTREME 3
Asus M5A97 R2.0A kettőt nézva én azt gondolom hogy az Asrock jobb, de hozzáértők válaszát várom
Köszönöm Urak -
Wollf
tag
Sziasztok Urak!
Egy VGA-nál mi az ami legjobban meghatározza a teljesítményét?
A Magórajel, vagy a memóriaórajel, netán a memória esetleg az interfész?Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv Urak! -
Wollf
tag
válasz agressiv #41655 üzenetére
ne haragudj, de én csak egy helyen veszem, mert most állítottam össze konfigot egy boltban, ahol részletre veszem a gépet, tehát csak ott vennék hűtőt
Onna tudsz nekem ajánlani egy hűtőt max 10k-ért erre a célra? Itt a bolt -
Wollf
tag
Sziasztok Urak!
Szerintetek egy AMD FX 8350-hez jó hűtés lenne egy Cooler Master - Blizzard T2?
Úgy olvasgattam külömböző fórumokon hogy igen csak jól hűt, hát kíváncsi lennék nektek mi a véleményetek?
Előre is köszönömÜdv. Urak
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet a GTA IV-hez felrakni a(z) Icenhancer-t?
A válaszokat előre is köszönöm -
Wollf
tag
válasz BénaNyurga #41295 üzenetére
Kösz már megoldódott!
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy konfigot játékra összeállítani, és tanácsotokat kérném hogy megfelelő-e a mai játékok fullhd futtatására!
Tehát a konfig:Asus M5A97 R2.0 alaplap
AMD FX-8350 (4000Mhz ,16MB) BOX processzor
MSI N660 -2GD5/OC - GTX660 2GB 2 darab
Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz 2 darab (az egyik már megvan)
KINGSTON SSD V300 2,5" 60GB Sata-600 SV300S37A/60G
Chieftec 500W - CTGPA500S - 12cm iARENA APFC (ebben nem vagyok biztos)Ez így jó lenne erre a célra?
A tápban nem vagyok biztos, de ha a többiben is van kivetni való akkor várom a segítséget.
Köszönöm előre is urak -
Wollf
tag
Norb3rto, bsh, Köszönöm a segítséget
-
Wollf
tag
válasz Devid_81 #41077 üzenetére
És esetleg VGA-t nem lehet kihozni olcsóbban úgy hogy ugyanilyen jó legyen?
Ja és szeretnék minél részletesebben játszani. Nem muszáj max graf, de azért magas szinten legyen és élvezhető is legyen ugye
PL: Hitman Absolution, Tomb Raider, Need for Speed Most Wanted 2012, BF3, Crysis 3, Prototype 2, Assasins Creed III, Max Payne 3, Far Cry 4, Bioshock Infiniti, Prey 2,
Nagyjából ennyi a nagyobb játékokból
Szóval ezeket a játékokat tudnám magas grafikai beállítás mellett játszani?
És a VGA? -
Wollf
tag
Sziasztok
Szerintetek ez milyen konfig lenne? Hogy muzsikálna játékok terén full hd-ben?
ASROCK Z77 Pro3 lap
Intel Core i5-3570 3.4 Ghz box 1155
Geforce GTX660 OC 2GB DDR5 Gigabyte
4 GB Kingston 1333 (ez már megvan de bővül 8 GB-ra)
FSP HEXA 500 Watt
Sharkoon Rex 8 Economy
1 TB Western Digital Caviar Green 7200 rpm (ez is megvan már)
Szóval ez hogy muzsikálna játékok terén?
És a VGA terén olcsóbb áron lehet jobbat kapni?
A válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest