Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok,egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Samsung hwr 550 hangprojektor,ezt szeretném rá kötni a gépre. HDMI vel is össze köthető vagy inkább optikai audio kábellel?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
simpley
őstag
válasz Yeffy #125394 üzenetére
"szorosodnek a betűk" ez mit akar jelenteni? pl minden egyes betű körül/betűn látszanak még + pixelek? én így veszem ki, szerintem egyébként csatlakozó hiba lesz vagy a moncsié vagy a laptopé lehet elhasználódva. találkoztam már olyan projektorral is, amibe a krétapor beleszállt a csatlakozóba és az okozott ilyen problémát. nem használod olyan helyeken ahol pl sok a por? műhelyben pl ?
a másik lehetőség, hogy a videokártyával van valami. volt szerencsém olyan géppel találkozni, ami videohibás volt, rózsaszínes képet adott vissza ill itt-ott pixeles volt ahol nem kellett volna.[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
-
Yeffy
veterán
Udvozletem,
elore is elnezest, ha ez itt kisse OFF, de mivel a monitor hiba topikban nem akarodzik jonni valasz, igy feltennem a kerdesem itt is, hatha valakinek van otlete, mit kell tennem a hiba kikuszobolesere.
koszi
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
mezis
félisten
válasz Aryes #125390 üzenetére
Általában a nagyobb áramút (kisebb feszültségűt) érdemes előbb csatlakoztatni. Igen nehéz egy pici csatlakozót cserélni a telefonon.
"... stabilizálódjon a kimeneten a feszültség."
A telefon töltő elektronikája meg unatkozzon ?
A mai adapterek a 230V-nál 4db diódával kezdődnek, ezek azzal kezdik, hogy feltöltenek egy elkót, aztán (közben) indul a 100kHz környéki transzformátor, ami a 380V körüli feszültségből csinál 5 - 10V-os váltó feszültséget, amit egy dióda egyenirányít, tölt egy kondenzátort,...
Aztán ha spéci műszerrel figyelnéd az a 230V-ot, látnál ám furcsa dolgokat. pl 100V-os tüskék is megjelennek a 230V-os szinuszon csak úgy plusszban. És nem is olyan ritkán.mezis
-
nagyúr
válasz Cs1csó #125389 üzenetére
Jelen pillanatban 3 telefontöltő lóg ki a falból üresen. Mi ezen a szabálytalan? Gyakorlatilag nem fogyaszt egyik sem. Gyári, jó minőségű töltő mindegyik.
Azt meg én nem ajánlanám, hogy előbb a telefont dugd a töltőre és úgy a hálózatba, mert nem biztos, hogy a telefonnak ez egészséges. Éppen úgy tudom, hogy előbb a töltőt kell bedugni, hogy stabilizálódjon a kimeneten a feszültség, mire a telefont rádugod. -
Cs1csó
félisten
válasz sexymusprime #125385 üzenetére
Az Oázisban olcsóbb és megadják az 5 évet. Nem tudom a beQuiet!-nél hogy megy.
-
Cs1csó
félisten
válasz sexymusprime #125383 üzenetére
Úgy tudom igen, de melyik termék?
-
sexymusprime
tag
Üdv! Ha a gyártói garancia (weboldal szerint) 5 év, de a bolti (Aqua) csak 3, akkor melyik a mérvadó?
A 4-5. évben mehetek közvetlenül a gyártóhoz jótállási kérdésekkel, vagy nem így működik? -
Cs1csó
félisten
válasz simpley #125381 üzenetére
Arra jobb lenne a Logitech 102-es, ennél olcsóbb "minőségi" egér gyakorlatilag nincs. De inkább kérdezd meg itt: Milyen egeret válasszak? topik
lehet tudnak valami kompromisszumosat ajánlani 2-3k-ért.
-
iceQ!
addikt
Üdv
4HDD raidben, kérdés:
Szoftvres vagy Hardveres raid lenne a nyerő?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Cs1csó
félisten
válasz simpley #125375 üzenetére
Szia, mire lenne használva, és ki használná, és mennyi a költségkeret? Ennyi pénzért pl. böngészésre elmegy. De játékra már nem való.
Ha egy ilyen letisztult de minőségi egeret szeretnél az itt kezdődik: Logitech Prodigy G102 8k-tól, igaz ennek vannak oldalsó gombjai is van akit ez zavar (nekem pl. nincs rá szükséges ezét egy ilyet használok Razer Abyssus )A legnagyobb baj ezzel a DELL egérrel hogy kb. SENKI sem tudja:
- milyen szenzor van benne - valószínűleg valami kevésbé jó
- milyen mikrokapcsolók vannak benne - valószínűleg azok sem a legjobbak
- milyen talpai vannak (lehet nem csúszik túl jól és hamar kompik)De ennyi pénzért - EMAG-ról 2500Ft szállítással - elmegy, de hasonló szintű egér kapható fele ennyiért is Genius vagy Logitech (1500Ft alatt USB-s, vezetékes)
sutyesz96
Hangcuccokat fel- vagy lecsatlakoztatni lehetőleg akkor csináld amikor épp nem szól a zene, lehet egyszerűen a headset vagy a gép csatlakozója, az alaplap nem szereti amikor így csatlakoztatod.
(nekem 1250B Genius hangfalam van és amikor be- vagy kikapcsolom akkor előbb leállítom a zenét vagy filmet sőt nem is indítom egyből a zenét mert nekem is van, hogy kicsit serceg, de utána nekem is beáll. fejhallgató esetén is ez a helyzet tehát nem "dübörög" a zene amikor ki vagy bedugom a fejhallgatót.
Ezek szerintem olyan dolgok, mint a telefont először a töltőre dugod és utána dugod csak a konnektorba és előbb a konnektorból húzod ki és csak utána húzod le róla a telefont)[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
válasz ZephX #125355 üzenetére
Na közben, megtaláltam a mappát. A D meghajtómon volt kb 190 Gb-nyi anyag, jelenleg 60 Gb-nyit lát a fájkezelő, a lemezkezelő és a totalcommander is. Ha viszont konkrétan rákeresek egy mappára vagy fájlra, amely az eltűnt mappában van akkor megtalálja. Sőt meg is tudom nyitni. És a D meghajtón belül van így van a fájl D:\found.000\dir.0000.chk\xyvalami. Ezzel mit lehet kezdeni? Valamiért nem tudtam visszaállítani erre a konkrtét főmappára a jogosultságomat?
[kép] -
sutyesz96
őstag
Az mitől lehet, hogy amikor a laptopomba bedugom a headsetem (sima jackes apple earpods), egy pár percig dobozhangon szól, majd egyszercsak az egyik pillanatban átvált "normál" hangzásra, és megjelenik a basszus is?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
simpley
őstag
Sziasztok,
ez az egér jó választás?
[link]signed by simpley.
-
tag
Sziasztok,
Mobil CPU-k kapcsán akadtam el és a segítségetekre lenne szükségem!
Leszámítva a 'H' meg 'HQ', emelt TDP kerettel rendelkező i7-et, ami bivaly.
Milyen bármilyen gyakorlati különbség van egy i5-xxxxU és egy i7-xxxxU között. Mert ahogy én táom azonos mag/szálszámok, azonos TDP keret és nagyon hasonló, kvázi azonos frekvenciák vannak. Kinek, hol és mikor éri meg az i7U egy i5U-val szemben? Mi a heylzet AMD fronton?
A segítséget előre is köszi!
MátéCSERE/BESZÁMÍTÁS: antisztatizsacsi kártyáknak, VGA passthrough kábel, PCIe gen1 VGA, PCMCIA soundcard, Smat plug ESP chippel
-
King Unique
titán
válasz Lori82 #125368 üzenetére
Például a Microsoft weboldaláról letölthető MCT-vel csinálsz telepítési adathordozót pendrive-ra, majd arról bootolva telepíted a Windows 10-et, lásd az alábbi bejegyzésben és hozzászólásban leírtakat.
A licenc, a termékkulcs meg egyrészt nem 32/64 bittől és nem is nyelvtől függő, ahol manapság modern és a követelményeknek megfelelő hardverre nyilván 64 bites Windows 10-et érdemes telepíteni. Másrészt ha biztosan jogtiszta kell, akkor adottak a standard beszerzési források, + olcsóbban az EU-s használt szoftver, ha megfelel ezen feltételeknek. Az extra olcsó, pár-néhány eurós változatok viszont rendszerint MAK termékkulcsok (példa). De ha csak egy működő termékkulcs kell az aktiváláshoz, akkor az utóbbi is megfelelhet.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz csuzda #125366 üzenetére
Igen szerintem az az "optibay" jó választás. 2,5"-os SATA HDD/SSD beépítésére.
Kijelzőtakarítás:
1. mindig áramtalanított - akkut is vedd ki - és KIHŰLT/LEHÜLT állapotban takarítsd a kijelzőt
2. mindig nedves ronggyal SOHA sem szárazzalAmi nekem bevált: nedves enyhén mosogatószeres pl. Jar - kvázi gyenge oldószer, zsírt oldja - vileda szerű ronggyal vagy már van mikroszálas törlő azzal finoman áttörlöd - közben esetleg a másik kezeddel a kijelző túloldalán követed a törlőt tartó kezed és ellen tartasz neki FINOMAN, ezután kiöblíted a rongyot hogy kimenjen belőle a mosogatószer, jól kicsavarod majd megint áttörlöd és után egy mikroszálas SZÁRAZ ronggyal (vagy puha pamut pl. egy régi póló, fontos puha 100%-os pamut legyen) szárazra törlöd óvatosan.
A legfontosabb: hideg kijelző, áramtalanítás, mindig csak nedvessel soha sem szárazzal, és persze óvatosan nehogy megnyomódjon stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lori82
senior tag
Sziasztok. Még nem telepítettem Windows 10-et és az lenne a kérdésem,hogy ha veszek egy oem pro verziót azt,hogy tudom felrakni a gépre?? Gondolom akkor csak cd kulcsot kapok,de hogy kerülnek fel a fájlok a pendrive-ra.Honnan lehet azt letölteni?A másik kérdésem az lenne,hogy milyen verziót vegyek. Láttam olyat,hogy 32/64 bites. Nekem 64 bites magyar kellene.
[ Szerkesztve ]
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
Nagy laptop szerelésben vagyok és két kérdésem lenne.
1. A HDD helyére SSD-t teszek be és a kivett HDD pedig a DVD meghajtó helyére fog menni. Megmértem vonalzóval és tolómérővel is, hogy 9,1mm vastag a kivett DVD olvasó. 9,5mm-es HDD keretet találtam csak, gondolom akkor azt kell vennem nemde? Az a 0,4mm csak nem probléma, igaz?
2. Mit vegyek laptop kijelző és billentyűzet takarítására?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
nokiauser
aktív tag
Sziasztok, hátha valaki még emlékszik a régi szép időkre?! Összeraktam egy retro masinát (P4 Prescott, Ati 9600, DDR ram), a kérdésem az lenne, hogy lesz gyorsabb egy kicsit, 2 Gb rammal dual channelben vagy 3 Gb rammal single channel módban?
-
King Unique
titán
válasz cellpeti #125360 üzenetére
Itt először azt kellene tisztázni, hogy pontosan mit jelent ez a "nincs rajta ismert fájlrendszer" és hogyan jelenik meg a Windowsban a pendrive. + Ha leírni nem sikerül, akkor lehetne screenshotokat mellékelni róla.
Ha a lemezkezelőben megjelenik rendesen a pendrive a valós tárolókapacitással és ilyen hibaüzenet van, azaz RAW lett a pendrive.on lévő partíció, vagy eleve olyan fájlrendszerre (pl. HFS+J, Ext4 stb.) van formázva, amit a Windows nem kezel és pl. ilyen a lemezkezelőben, akkor az nem akkora gond. Ilyenkor lehet törölni, újraparticionálni, majd újraformázni pl. parancssorban, de akár a lemezkezelőben is, nem kell ehhez spéci 3rd party program. Vagy ha már annyira az utóbbi használata a cél, akkor ott van pl. a Rufus, azzal is megoldható.
Ha a lemezkezelőben nem jelenik meg rendesen (no media) a pendrive és 0 bájt a kapacitása, valamint nem használnak ezen és ezen módszerek sem, + másik gépen és/vagy OS alatt kipróbálva is ez a helyzet, akkor jó eséllyel kuka a pendrive. Ha ilyen promóciós vacak, akkor meg pláne nincs miről beszélni...Ha fontos adatok vannak a pendrive-on, akkor először nyilván adatot kellene menteni arra való célprogrammal, szükség esetén (ha otthon nem megy) az adatmentés topikban érdeklődni, majd csak aztán nekiállni törölni, formázni stb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kerlac #125357 üzenetére
Szia! A Google hirdetések mellett szokott lenni egy kis nyíl/x jel, arra rá tudsz nyomni, és egyesével kikapcsolni. Egy idő után remélhetőleg nem ad fel több olyan típusú reklámot.
A másik, a beállítások/google beállítások, azon belül a célzott hirdetések ki/bekapcsolása, illetve tárolt adatok törlése, esetleg szülői felügyelet bekapcsolása segíthet még. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy pendrive, de minden Windows-os program, azt írja ki, hogy nincs rajta ismert fájlrendszer és azért nem tudom formatálni sem. Milyen programot ajánlotok?
Még SE W szériához kapta a bnőm
Tigris, tigris, csóvafény...
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Kezdő vagyok #125358 üzenetére
Ethernet patch kábelnek hívják. S ha nincs vele egyelőre gondod, akkor aggodalomra sincs ok. Nagy a valószínűsége annak, hogy a gigabitet is simán átviszi. De ha megnyugtat akkor új kábel vásárlásakor Cat6 UTP patch kábelt kell rendelni abban hosszban, amire szükséged van.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodtam,hogy amit a szolgáltató adott nekem kábelt,melynek mindkét vége Ethernet dugóban végződik(nem tudom,mi a neve,azért írom így),és elég régen adta,mikor jóval kisebb volt az internet sebességem,mint most),mekkora sebességet bír ki?
A most 400 Mbit letöltés,100 Mbit feltöltés gond nélkül megy vele,régebben kb.10 Mbit letöltés,0,2 Mbit feltöltésre adták.
Kell-e ezen gondolkodnom,hogy valamikor kis teljesítményű lesz a kábel,vagy milyet vegyek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ez a kábel a számítógépet köti össze a routerrel.[ Szerkesztve ]
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Fiam lenovo android tableten szokott játszani, gyerek játékokat, én kontrollálom. Van saját google fiókja, én kezelem. 10 percre odaadta a telefont unokaöccsének, azóta óránként kb 50 hirdetést kap googlén keresztül (mindenféle, csajos, vásárlós stb). azt felfedeztem, hogy a gyerek feltelepített 2 nem nekik való játékot, de fiam szólt és töröltem őket.
Viszont azóta ömlenek a google hirdetések... Fogalmam sincs hogy tudom ezt leállítani....Van ötletetek? köszi előre is
-
ZephX
senior tag
válasz King Unique #125353 üzenetére
Konkrétan semmit sem csináltam. Normál Win 10 update volt de az is pár napja. HDD 3 éve van a gépben. Márciusban volt újra telepítve. És ugyan úgy csináltam az egészet, ahogy a linkekben volt. És meg is jelenik az összes hozzáférés mint a képeken. Csak az az egy mappa hiányzik, nem értem miért.
Annyi, hogy tegnap kiégett a TV- egy hangos pukkanás kíséretében, ami rá volt kötve HDMI-vel a gépre. De nem hinném, hogy ez volt a baja. Mert akkor az egész HDD bajos lenne.
-
Outis
kezdő
válasz inf3rno #125348 üzenetére
Értem. Ha a kapcsolóval lenne valami, akkor véleményem szerint arra is lenne példa, hogy használat közben kikapcsol, vagy elalszik, de ez idáig még nem történt meg.
Az UEFI az nekem jelenleg úgy hangzik, mint valami válogatott káromkodás, de utánanézek, mert már tényleg semmi ötletem sincs. (mondjuk nagyon eddig sem volt)[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ZephX #125352 üzenetére
Inkább azt írnád le, hogy pontosan mit csináltál, mi volt az előzmény.
Ugyanis normál esetben nyilván nem szokott csak úgy elállítódni a meghajtón a jogosultság olyan szinten, hogy még megnyitni sem lehet. Ellenben ha újratelepítetted a Windows a 0-ról, vagy másik gépben, másik Windowszal volt előtte használva az a HDD, akkor reális, mivel eredetileg az előző/másik Windowsban lévő felhasználó volt a meghajtó tulajdonosa.
A hiányzó mappánál meg egyrészt nem derült ki, hogy a HDD hogyan van/volt használva, laptopban egyedüli / másodlagos meghajtó SSD mellett, végig a laptopban volt, vagy előzőleg másik gépbe téve, másik Windowszal használva, ott lett rámásolva a mappa, stb. Ahol az utóbbi esetben ezen jelenség magyarázná az eltűnő mappát. Ha nem az utóbbi a gond, akkor kérdéses, hogy az előző válaszban említett hozzáférési engedélyek biztosan rendben vannak-e, az egész meghajtó saját tulajdonba lett-e véve. Ahogyan az is, hogy a rejtett és védett mappák megjelenítésének bekapcsolásával megjelenik-e az a mappa a fájlkezelőben, + a fájlrendszer ellenőrzése nem-e talált hibát."És ugye ez az egész jogos dolog nem azt jelzi, hogy ki akar purcanni a gép?"
Az NTFS hozzáférési engedélyeknek nyilván nincs köze a laptop és a HDD állapotához, esetleges tönkremeneteléhez... Ahol pl. az utóbbi állapotának ellenőrzéséhez ott van a HDS.
[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
válasz King Unique #125351 üzenetére
Örök hála, köszönöm. Talán megoldódótt, betudok lépni a meghajtóra. Viszont volt a meghajtón egy mappa ami nincs ott. És elvileg láthatta, mert miközben érvényesítette a jogokat, pörgette a fájlok nevét, de arra az egy mappára valamiért hibát írt. Erre van valami megoldás? És ugye ez az egész jogos dolog nem azt jelzi, hogy ki akar purcanni a gép?
-
King Unique
titán
válasz ZephX #125349 üzenetére
Ha ilyen probléma van, akkor a hozzáférési engedélyekkel lehet gond NTFS fájlrendszernél. Azaz kellene megfelelően beállítani a HDD-nél az adott felhasználói csoportra vonatkozóan, saját tulajdonba venni a meghajtót, stb., + lásd egy másik leírásban leírtakat.
-
LOTR
addikt
sziasztok
lakásfelújítás a projekt és az internet modemet át kellene tenni másik helyiségbe
készítettem egy jelenlegi bekötési vázlatot: [link]
mindegyik kábel másik helyiségbe vezet, a splitterek pedig a padláson egymás mellett vannaka konkrét probléma pedig: az "A" jelű kábelt ha kikötöm és a helyére, tehát a dss2 splitter kimenetére átkötöm pl a "B" jelűt, majd annak a végén lévő sima antennacsatlakozót átszerelem ilyen menetes fajtára, amivel a modemre tudom csatlakoztatni, akkor nincs net
remélem érthető a dolog, mi lehet a megoldás? (a felújítás miatt még nem biztos a modem végleges helye, így ha nem muszáj, akkor jó lenne, ha nem kellene a vidanateseknek minden alkalommal fizetni az áthelyezési díjat)
kösziOne Ring to rule them all
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Fentebb említett Asus N551-es laptopom rosszalkodik. Azt írja a D meghajtóra, hogy D/:nem elérhető. A hozzáférés megtagadva. Most ez mit jelent valami szoftrvres probléma vagy elszállt az adott partíció. Lemezkezelőben ott a partíció tehát felismeri a rendszer.
Előre is köszi.
-
Outis
kezdő
válasz King Unique #125345 üzenetére
A laptop minden esetben le van kapcsolva (nem a főkapcsoló lenyomásával,hanem standard leállítással), soha nem használom az alvó állapotot.
Ezért nem értem én sem, hogy mégis mi okozhatja, most már nem első alkalommal. -
Vakegérke
félisten
Minden közüzemi számlát a NET-en fizetek.
Vettem egy lapitopit, hogy ha az asztali gépem valamiért sztrájkolna, legyen mégis lehetőségem intézni mindent, amit kell.
Az asztali gépen nincs gond, de a lapitopin képtelen vagyok elindítani az IncrediMailt.A Win7 Pro 64bit gond nélkül felkúszott rá, ahogy a Firefox is.
Telepítettem az IncrediMailt, melyet gond nélkül használok az asztali gépen, de nem indul, reklamál, hogy neki flash is kell. Megkapta, telepítettem az Adobe Flash Playert, továbbra is reklamál, hogy neki márpedig flash kell.
Mi a jó édes anyja baja van? Lehet, hogy a ShockWave Player kell neki?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
King Unique
titán
válasz Outis #125331 üzenetére
Biztos, hogy teljesen ki lett kapcsolva, nem csak alvó módba váltott?
Ha az előbbi, azaz teljes kikapcsolás történt, akkor azért normál esetben nem szokott csak úgy magától újból bekapcsolni a laptop. Ha alvó állapotba lett helyezve - alapértelmezetten a főkapcsoló gombja is arra van beállítva - , akkor abból viszont felébredhet, aminek több oka is lehet, lásd az alábbi leírást, + akkor megnézed esetedben mi ébresztette fel. -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Asus N551 laptopomat szeretném újra pasztáztatni és kitakarítattni , mert már 3 éves. Szegeden tudnátok ajánlani, olyan helyet ahol ezt érdemes megcsináltatni?
-
kerlac
őstag
válasz King Unique #125341 üzenetére
Nagyon köszi, ez pont tetszik is, töltésre is alkalmas!
"csicso82" igen köszi, adapter az mindenképp elvárás, kábel egyértelmű, csak nem értem hogy alapból miért nem lehet normál méretben adni...
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani minőségi USB Hub-ot 3.0-as, min 4 porttal, amihez nem 15 centis usb kábelt adnak, hanem minimum 30-40 centist. Axagont néztem, de rövid a kábele...
-
Outis
kezdő
Köszönöm mindenkinek.
-
-
-
Outis
kezdő
Hello Urak.
Egy este kikapcsolt laptop reggelre mi a búbánatos brassói barnamedvétől kapcsol vissza...? -
Chuck Norris
senior tag
-
shadow1901
aktív tag
válasz shadow1901 #125326 üzenetére
Viszont kis google után:
Futtatásba "msconfig"->Rendszerindítás->Speciális beállítások->Max memória mellett a pipát szedd ki. Indítsd újra.Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
-
zolee001
őstag
válasz Chuck Norris #125324 üzenetére
Elsö körben event viewer és proci hömérsékletét nézném meg
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok, hátha valaki tapasztalt már hasonlót és tud segíteni. A PC készülékemet kikapcsolva találtam pedig úgy emlékeztem, hogy bekapcsolva hagytam ott, aztán bootolásnál fel is jött a szöveges képernyő szóval jól emlékeztem, aztán előfordult ma még egyszer, most meg harmadszorra is de ekkor legalább már előtte ültem. Szóval egyszerűen annyit csinál, hogy kikapcsol a tápja, aztán ha benyomom a bekapcsoló gombot ismét megint működik. Gondolom első körben az összes alaplapi csatlakozót megmozgatom vagy kezdjek el egyből másik tápot rendelni? Köszönöm előre is.
-
King Unique
titán
válasz Redplee #125319 üzenetére
Mármint BIOS/MBR szerinti telepítésnél lesz 1 db 5XX MB méretű System Reserved partíció a C előtt + utólag egy WinRE is létrejöhet. UEFI/GPT szerinti telepítésnél viszont már 3 db kicsi partíció lesz. Ahol a leírtak alapján esetedben az előbbi van.
A beazonosításhoz megnyitod a lemezkezelőt és ott látszani fog a partíciókiosztás, melyik lemezen melyik SR van. De amúgy az nem világos eddig mi alapján nem tudtad eldönteni, mert ha mindkettő megjelenik a fájlkezelőben, akkor az nem éppen normális, mivel ezek rejtett, védett rendszerpartíciók, amik alapesetben nem kapnak meghajtóbetűjelet.
Törölni amúgy a rendszer, a Windows számára létrehozott kicsi partíciókat a lemezkezelőben nem lehet biztonsági okokból, parancssor, vagy 3rd party particionáló program kell hozzá (bővebben). + Az előbbire vissztérve, ha esetedben a fájlkezelőben továbbra is megjelenik a System Reserved partíció, akkor célszerű elvenni a meghajtóbetűjelét (bővebben).[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
Van 2db SSD a gépemben. Az egyik friss telepítés, azon van a rendszer.
A másik korábban volt használva rendszernek egy másik gépben, és megérkezett ebbe a gépbe.
Mindegyiken van 2-2 partíció, mert a windows csinál magának egy kicsit "rendszer számára fenntartott" ként. Szóval, most van így 4db meghajtóm. A kettő "rendszer számára fenntartott" közül nem tudom melyik az, ami már nem kell mert a régié volt. Azért nem tudom, mert nem tudom, hogy melyik eszközhöz tartoznak. Ezt hogy tudom kideríteni, és hogy tudom eltüntetni, hogy a régi SSD-n csak 1 partíció legyen?Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
lenoma
aktív tag
válasz lenoma #125291 üzenetére
Mivel már nemcsak a stream és a net akadozott hanem az IPTV is, ezért Telekom szerelőt kértem.
A szerelő hibátlannak találta a vonalat mind a 24 sávon, az eszközlista lekérése után jelezte, hogy mostanában egyre több ilyen hiba a Wi-Fi Repeater/Extender hálózatra visszaszemetelésére vezethető vissza.
Javaslata a legalább heti egyszeri újraindítás, ha másnál is lenne hasonló eszköz/hiba.
Illetve a TPLink Extender TL-WA850RE eszközön, mit kéne beállítani, hogy ne legyen hálózatmegakasztó prioritása a kommunikációjának? -
simpley
őstag
Üdv,
ez a router támogatja a VOIP-ot?signed by simpley.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A desktopon történő ténykedést milyen programmal tudnám a legegyszerűbben rögzíteni? Faternak kellene egy-két kattintásos videó.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 3 méteres USB kábelt,hogy a telefont tudjam tölteni az ágyam mellől is.
De tölti egy ideig majd befejezi és nem tölti.
Gondoltam rossz az USB és megpróbáltam egy másik hosszabbítóval amit az egeremhez használok és ott működik hiba nélkül.Erre ez azzal sem működik.
Tölti megint egy kis időt majd semmi.
Mi lehet a baj?Olvasgattam a neten az USB hosszabbítása problémás lehet.
Amúgy érdekes mert anyumnál a tablet hasonló megoldással tölt hiba nélkül.
És nálam is megcseréltem a két kábelt az egérrel és ott mindegyik működik.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #125292 üzenetére
Nem ismerik azt a processzort a programok és betippelik, hogy mondjuk 100 fok a max hőmérséklet, amit bemér, közben meg mondjuk 75 fok. Valamelyik programnál be is lehet kézzel állítani a maxot a skálán. Nekem legalábbis ilyen volt legutóbb amikor fals infot adott az aida.
szerk:
Nézem közben, hogy megoldódott. Viszont ha tényleg valami performance boost okozta, akkor ez BIOS hiba lesz, mert a kettőnek nincs valami sok köze egymáshoz. Mármint kétlem, hogy egy performance boost ennyire fel tudná melegíteni, főleg ha kézzel nem is érzed melegnek.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kispx
addikt
Sziasztok,
valaki be tud jelentkezni a feedly-be?
Bejelentkezésnél érvénytelen felhasználónév vagy jelszó hibaüzenetet kapok.
Jelszó visszaállításnál pedig a jelszónak minimum 8 karakternek kell lennie hibaüzenetet kapok.
Felesleges körök miatt leírom:
- nem írtam el a jelszót
- nincs vírus a gépen
- csak a feedly-nél van ilyen gondomVálaszokat előre is köszönöm.
-
Cs1csó
félisten
válasz pn4hvq #125303 üzenetére
Mond neki szép idő van menjen a barátaival biciklizni, focizni, túrázni, stb.
Erről az jut eszembe amikor költözés után 1-2 hónapig nem volt tévé rájöttünk, hogy bőven meg lehet lenni nélküle ez már régen volt (kb. 10 éve) azóta persze általánosságban is csökkent a tévé szerepe és nőtt az internet (folyamatosan)
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz Cs1csó #125302 üzenetére
Köszönöm a választ.
Közben néztem, zárolva van a fiók, ha elfelejtett jelszót kérnék, csak akkor írja ki. Azért 30 napig váratni így, nem tartom normális megoldásnak . A legnagyobb nyűgje, hogy saját szervere és a barátlistája csak ott van. (Nem használom, így fogalmam sincs, meddig tartana új címmel regelni és megcsinálni mindazt, mint a másikon van.) -
pn4hvq
senior tag
Sziasztok, kérdésem lenne: adott a fiam Discord accountja, amire pár napja jött egy tiltás, mondván nincs 13 éves. Elküldtük mailben nekik, amiket kértek, ma pedig válaszoltak, hogy "Due to the volume of tickets we've received recently, it may take longer than normal for us to reply to your ticket. In order to ensure time for your appeal to be reviewed, we've extended the grace period for your account from 14 to 30 days." (az én értelmezésemben 14-30 napig használhatná a gyerek a fiókot, amíg ellenőrzik), de akár telefonról, akár böngészőből, akár Windowsra telepített programból szeretnénk belépni a jó email/jelszó párossal, csak annyi történik, hogy a QR kód újratöltődik, beírva marad az email és a jelszó, és a bejelentkező képernyőn maradok. Olyan böngészőben és olyan gépen is próbáltam, ami hírből sem találkozott még a Discorddal, de ugyanerre jutottam.
Valaki találkozott hasonlóval és sikerült megoldania? Köszönöm a fiam nevében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest