Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Október végén vettem egy original SSD-t.
2x lett újratelepítve rajta a win10. Nem játszok vele,csak böngészés folyik rajta.
Kingston HyperX Fury 120GB
Kondiciója azóta 98%-os. Megfelelő ez ? Valami gond lenne?
[link][ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #104996 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz DonThomasino #104994 üzenetére
Nehéz lesz olyat találnod. Egy SMS terjedelme nagyon határolt (160 karakter). Már az e-mail feljéc (header) terjedelme is sokszorosan meghaladja azt.
-
DonThomasino
veterán
Tud valaki olyan igyenes megoldást ami képes
egy email t forward elni SMS be ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
alcsa
senior tag
válasz DrojDtroll #104991 üzenetére
Kerlek fogadd el, hogy az o kezirasat nem lehet digitalizalni. Sot, elmondasa szerint, meg a keziras kategoriajaba sem illik.
-
DrojDtroll
veterán
-
inf3rno
nagyúr
válasz laskr99 #104981 üzenetére
Ha saját lakás lenne már rég bent figyelne valami UPS szekrény meg komolyabb túlfesz védelem a kütyüknek, tv-nek, aztán külön konnektor lenne ezeknek, meg a komolyabb fogyasztóknak, valszeg teljesen külön csőben menne az áram is, hogy ne zavarják egymást.
Buliban hasznos! =]
-
jj67
csendes tag
válasz philoxenia #104980 üzenetére
Igen. Raadasul Linuxszal is ugyanez tortenik.
-
hitvanyalak
senior tag
Az enyémet sem írhattad volna le szebben.
Hozzáteszem, ha a munkahelyemen nem kellene kézzel írnom naplót, akkor valószínűleg nem tudnék már írni...[ Szerkesztve ]
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Ispy
veterán
válasz DrojDtroll #104982 üzenetére
Hát az enyémből biztosan nem, az leginkább egy részeg macska bagzás közbeni kaparására hasonlít
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
milanfan
tag
Sziasztok!
Van egy toshiba satellite c660 gépünk,aminek olyan problémája van,hogy a 2 usb aljzatból az egyik már régebben,a másik most olyat csinált,hogy bedugtam egy eszközt,könnyedén a helyére ment,viszont használat után már csak iszonyú nehezen tudtam kihúzni.Azóta nem is tudok semmilyen eszközt csatlakoztatni.Olyan mintha az aljzat elmozdult volna lefelé.Kérdésem az lenne,hogy lehet ezt finoman mechanikusan megpróbálni orvosolni,hogy megpróbálom visszaemelni a helyére?Vagy inkább hozzá se nyúljak mert nagyobb kárt teszek a gépben?Pl. ha egy kis csavarhúzóval megpróbálom megemelni,csak félek,hogy esetleg azzal vmit rövidre zárok vagy nem tudom és gajravágom esetleg az egész alaplapot.
Szóval ezt ilyenkor szerintetek csak cserélni/javíttatni lehet szervizben vagy házilag is orvosolható a probléma?
Előre is köszi a segítséget! -
Ispy
veterán
válasz DrojDtroll #104975 üzenetére
Hát azt a betűtípust még nem találták fel, ami kicsit is hasonlítana az én kézírásomhoz, már ha ezt lehet kézírásnak nevezni
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
laskr99
addikt
Akkor nekem is érdemes lenne szünetmenteset vennem? Ha bekapcsolom a gépet egy pillanatra (1mp se) ugrik a lámpa fénye. Ha megy a gép ha nem néha van ez. Pillanatnyi áramingadozás. Gép nem kapcsol le tőle. Lehet tőle baja?
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Kézzel kéne leírnom pár jó pár oldalt, de ehhez semmi kedvem.
Hogy tudnék úgy nyomtatni, hogy az kézzel írott füzetnek tűnjön? Arra gondoltam, hogy valahogy word be beállítom, hogy fektetve nyomtasson A4 es oldalra, 2 oszlopban, 2 oldalasan, valami kézírásra hasonlító betűtípussal, középen meg félbe hajtom, és lapokat meg összetűzöm."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
inf3rno
nagyúr
válasz SP4C3 #104970 üzenetére
Köszi! Kiderült közben, hogy vak lárma. Csak azért nem ment az UPS hálózatról minden mással ellentétben, mert fél fázis volt. Úgy jöttem rá, hogy a hagyományos égő alig pislákolt csak, szemben a leddel, ami rendesen világított. Közben már javították is a hibás trafot, ami okozta. Hát én mindenképpen ajánlom a szünetmenteseket, nálunk minden reggel elmegy egy pillanatra az áram, gondolom valamelyik ipari fogyasztó kapcsolja le magát, vagy passz. Többször volt már, hogy a gép leállt emiatt, azért döntöttem úgy, hogy veszek szünetmentest, kerül, amibe kerül. Még a legolcsóbb szünetmentes is megvéd az ilyesmitől, meg minimális túlfesz védelem is van bennük, szóval megéri. Most már a másodikat járatom, az elsőt meg megkapta a modem és a router, meg a mini szerver.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
Az áramszolgáltató most cseszte szét mindkét szünetmentesemet túlfeszültséggel. Gondolom kiakadt bennük a surge protection, mert nem hajlandóak hálózatra váltani. Van egy lámpás túlfesz védőm is, az is pirosat mutat, szóval abból is kivitte a cuccot. Gondolom az összes aljzatom ugyanígy járhatott. Hogyan tudom visszakapni ezeknek az árát. Összesen 50 és 100k közötti összegről lehet szó, ha mindent újan kell megvenni, szóval nagyon nem vagyok boldog...
Buliban hasznos! =]
-
DrojDtroll
veterán
válasz IMIIKE1998 #104967 üzenetére
steam topik?
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Valaki tud olyan androidos appot mondani, ahol különböző applikációkat kell letölteni, cserébe X darab után beválthatod Steam-es kódra. -
Satyricon
addikt
válasz Marci112233 #104965 üzenetére
Többe kerül a leves, mint a hús Állítólag ebayen ilyet nem igazán érdemes váárolni, mert nem biztos, hogy eredetit kapsz. Inkább valami pesti boltból vásárolnék, csak jó lenne tudni, melyikbe találok...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Marci112233
addikt
válasz Satyricon #104964 üzenetére
Szerintem ez az, de én még innen soha nem rendeltem semmit, így menetét nem tudom.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Rengeteg oldalt végignéztem már, de nem találtam olyan üzletet Pesten, ahol tuti biztos lehet venni ilyen műveleti erősítőt: LME49860MA DIP-8-as méretben. Tud esetleg valaki ajánlani elektronikai üzletet, ahol tuti biztos lenne ilyen ketyere?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
DrojDtroll
veterán
válasz CartmanLand0 #104962 üzenetére
vaterafutáron keresztül?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz DrojDtroll #104961 üzenetére
Igen, közben már megtörtént a feladás.
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
DrojDtroll
veterán
válasz CartmanLand0 #104956 üzenetére
fel lehet olcsóbban is adni vaterafutáron keresztül
-
Vismajor01
addikt
"elvileg" jelentkeztem kresz vizsgára
Nem kéne vmi visszaigazoló emailt küldeniük vagy vmi? Csak annyit írt h nyomtatvány elfogadva v ilyesmiSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
CartmanLand0
senior tag
válasz MaxxDamage #104957 üzenetére
Köszi szépen
-
Dyingsoul
veterán
válasz Plebi #104599 üzenetére
Én erre a problémára közel egy éve keresem a megoldást, de minden hasztalan.... Megjegyzésnek annyit, hogy gigabites nettel is jelen van a probléma. SSD-re mennek a letöltések az sem érdekli őt, akad.
(#57276) movax: OTP deviza árfolyamok követésére tudnál mondani valami jó alternatív ingyenes appot? Kerestem, nem találtam.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
MaxxDamage
félisten
válasz CartmanLand0 #104956 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv!
Gyors kérdés : Egy kb fél kg-os kis csomag feladása mennyibe kerül a postán ? Sima csomagként szeretném feladni elsöbbségivel.
-
MaxxDamage
félisten
Fontos dologban szeretnék segítséget , infót.
NVIDIA nForce Professional 3600 (MCP55 Pro) Chipset aminek a hőmérséklete érdekelne... vagy programmal nem kimutatható, vagy igen, de nem tudom értelmezni, melyik is az (chipseté)
nVidia Support -al is felvettem a kapcsolatot /USA/ (Live Chat)
és azt a választ kaptam , hogy utána kell nézni adott chipset adatainak és majd emailben jelentkeznek (24hr az ideje max.) na erre kíváncsi leszek...Egy kép az alaplapi hőmérsékletről (itt megtalálható?)
Alaplapi chipseten (amiről szó van) egy sima borda van csak gyárilag... ez csak elég rá nem? 8mind1 hogy meleg vagy sem..) házba 6 db venti van, megfelelő beszereléssel (légáramlás) és a házban a szellőzés is megfelelő! (csak elég ez, ha gyárilag az említett sima (venti nélküli borda) van elhelyezve....)
Valakinek van valami infója, segítsége kérem az ossza meg velem, köszönöm !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
Sziasztok! Van egy win10-es laptop, ami egy újabb fajta (tavaly cserélték) UPC wifis routerre van kötve (utp kábellel). Bekapcsolás után nincs net, amíg cmd line-ból ipconfig-gal új ipcímet nem kérek. Upc ügyfélszolgálat már letiltotta az ipv6-ot (gugliztam sokat a megoldás után, másnál állítólag ez megoldotta, de nálunk nem). Ugyanezen a routeren keresztül mobilon megy a net rendesen, de a laptop csak nem akarja a jót.
Routert többször újraindítottam, órákig ki is volt húzva. Mielőtt bele találnék taposni, tudja esetleg valaki, mit csináljak?[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz LilProphet90 #104942 üzenetére
Microsoft Live Essentials OFFLINE installer, benne Movie Maker
-
DrojDtroll
veterán
válasz MasterMark #104948 üzenetére
Google névjegyeket meg lehet osztani valahogyan?
-
ph2012
senior tag
válasz MasterMark #104945 üzenetére
Beállítottam a rejtett fájlok megjelenítését de abban a zenei mappában amiben látni szeretném a lemezborító képeket nem látom őket. Lehet, hogy a zenei mappában a lemezborító képeket amiket a Windows Media Player megkeres máshol tárolja?
-
ph2012
senior tag
Hogy kell a mappában a rejtett fájlokat megjeleníteni? Keresgéltem a tulajdonságokban de nem találom.
Köszi.
-
LilProphet90
senior tag
válasz quailstorm #104930 üzenetére
Engem sajnos ugyanúgy a Microsoft szervereire irányít a Download gomb, így nem tudom letölteni. Itt van viszont néhány alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
DrojDtroll
veterán
válasz quailstorm #104940 üzenetére
-
quailstorm
nagyúr
válasz DrojDtroll #104939 üzenetére
Most jeleztem.
-
DrojDtroll
veterán
válasz quailstorm #104938 üzenetére
Bug topikba jelezte mar valaki?
-
quailstorm
nagyúr
nekem is szokta néha a beragadást mostanság, a böngésző restart elég
-
Ispy
veterán
válasz DrojDtroll #104934 üzenetére
Scroll Lock?
-
flymi
addikt
válasz DrojDtroll #104934 üzenetére
Fura. Ok, köszi!
És tényleg...
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Logout, PH, Hardverapró stb. oldalakon nem működik az egér görgője. Van valakinek ötlete miért?
(Genius Xscroll butaegér)[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
VoidXs
nagyúr
válasz spyduck #104875 üzenetére
A régi verzió Movie Maker 2.6 néven fut, de ha olyannak megy, aki nem csinált még hasonlót, használd az újat (Windows Live Movie Maker), az sokkal egyszerűbb. Persze, butább, meg nincs timeline, de egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
spyduck
nagyúr
válasz DrojDtroll #104926 üzenetére
sajnos igen
-
jj67
csendes tag
Hello! Adott egy asztali gép, ami az alábbi hibát produkálja: A windows betöltésekor vagy lefagy és nem is jutok el az asztalig, vagy igen, de akkor is elég lassú. Programokat nem igazán tudok megnyitni, viszont képeket, videokat hamar és szaggatásmentesen játszik. Újra szeretném telepíteni a gépet, de amikor a win7-es pendriverol bootolnék, egy "disc read error occured' felirattal találom szembe magamat, majd újraindul a gép. HDD-re gyanakodtam, de HDSentinel szerint nincs vele semmi gáz. Mivel próbálkoznátok a helyemben? A cél egy normálisan működő szűz win7. A pendriveval sincs gáz, többel is teszteltem.
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! Samsung A3 (2016), keprenyofedvenyt kapcsolja ki ha megakarod b*szni an**dat mi az isten ez? Ki talalta ezt ki? Valaki elarulna hogy tudom orokre kikapcsolbi hogy ne kelljen minden egyes appnál szemvedni vele? Egyszeruen nem tudok rajonni. Koszonom elore is !!!!
YUMYUM
-
Met
nagyúr
10-15 méteres HDMI kábelnél még nincs jelerősség veszteség ugye?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
bteebi
veterán
Sziasztok! Ma egy rendkívül zavaró, és egyelőre abszolút érthetetlen hibajelenséggel találkoztam az asztali gépemen. Egy régebbi, de elvileg teljesen hibátlan HDD-n (ami a SMART értékek alapján tökéletes, és egyébként se tapasztaltam vele soha semmilyen problémát) lévő képeket másoltam át egy pen drive-ra. Közben sajnos kiderült, hogy néhány kép, amelyek korábban biztosan jók voltak, vagy nem lehet megnyitni olvasási hiba miatt (se a HDD-ről, se a pen drive-ról), vagy pedig nagyon furcsa hibákat produkál, egy példa lentebb:
NTFS filerendszer, 64 bites Win 7 alatti a probléma. Nem hinném, hogy alaplap/adatkábel hiba lenne. A HDD mondjuk már nagyon régi (már több, mint 10 éves), és mostanában csak nagyon ritkán volt használva (2-3 havonta), mert külföldön dolgoztam. Van valami ötletetek akár a hiba okára, akár a probléma megoldására? Valamilyen kép helyreállító program esetleg? Előre is köszönöm a javaslataitokat!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Vismajor01
addikt
válasz Marci112233 #104914 üzenetére
Hát ez az. Ha nincs rádugva a másik monitor akkor se tudok biosba belépni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Marci112233
addikt
válasz Vismajor01 #104913 üzenetére
Valószínű elsődlegesnek a DVI port van megadva és ez a hiba. Általában kikapcsolásnál csak az elsődlegesre ad jelet, majd a többinek.(Bár ha csak egy portra van kötve valami akkor csak arra kéne adjon jelet.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Vismajor01
addikt
Hali
Ha hmdivel kötött monitorral inditom a gépet, akkor nincs semmilyen screen, tök sötét a monitor amikor egyszercsak megjelenik az üdvözöljük. Így biosba se tudok belépni.
Ha DVI-val rávan kötve egy másik monitor akkor azon megjelenik a post meg minden, aztán az sötétül el amikor az üdvözöljük jön. Mikor betöltötte a w7et akkor már mindkét monitoron van kép.Ez miért lehet?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Shingen
addikt
-
C. s.
addikt
Memtest86+? Kiűzi a memóriarezidens dolgokat, ezért a gépnek újra be kell töltenie azokat. Ha ott valamelyik megsérült, az megoldhatja, de ehhez legalább egyszer teljesen le kell tesztelnie a memóriát. a "Pass"-nál látod, hányszor futott le. Ha szükség van rá, éjszaka szoktam futtatni, reggelre kész.
Egyébként csak kíváncsiságból megkérdezem, hogy próbáltad-e live Linuxszal. Hogyan megy a boot? Mondjuk gyanús, hogy ugyanígy, de fúrja az oldalamat.
-
MaxxDamage
félisten
Köszi!
Nem tudom miért nem találtam meg BIOS -ban... (nálam "Advanced" résznél van)
Amúgy ezt az érzékelést mi váltja ki , milyen alaplapi érzékelés ez pontosan? Ezt valahogy vissza lehet csinálni? (a rendszerbe behatolás történt , avagy a gép meg lett bontva) érdekes mód ez, hogy a francba oldják ezt meg? (mi és hogyan érzékeli?) Van sok lapom és milliószor szét lett szedve , átépítve és azoknál ezt nem érzékeli.. (Aida64 is írja , meg lehet nézni)L
-
Ispy
veterán
válasz MaxxDamage #104906 üzenetére
Hát csukd be a házat
Vagy olvasd el ezt.
-
MaxxDamage
félisten
Van egy gondom, Bekapcs , majd memory check és listázás után kidobja üzenetben "System case had been opened"
A speaker meg sípol míg ki nem kapcsolom a gépet...Event Log -ba is van nyoma...
Segítséget köszönöm!
L
-
Istyu74
aktív tag
-
toza
senior tag
válasz C. s. #104871 üzenetére
koszi,de a gep el sem jut operacios rednszerig sem.. nem bootol! nem jon be bios sem..minden porog,kerreg ahogy illik,de fekete kepernyo.
szoval semmi koze a lemezhez.. (aminek semmi baja egyebkent)..
meg mindig csak eger klikkre indul vmiert.. nem baj.. gyerekzar..
azert koszi..
szegyen a futas,de faraszto...
-
mad1
veterán
Jo kis video vago progit keresek mint a sound forge csak videohoz.
Nem kell hogy ingyenes legyen.Ne szemetelj ! = Steam
-
saelin
veterán
válasz MasterMark #104900 üzenetére
Kodi tud lejátszani netflixet?
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest